Një mësim mbi fuqinë e kryqit

 

IT ishte një nga mësimet më të fuqishme në jetën time. Unë dua të ndaj me ju atë që më ndodhi në tërheqjen time të heshtur së fundmi…

 

Plagë dhe luftë

Një vit më parë, Zoti më thirri mua dhe familjen time nga "shkretëtira" në Saskatchewan, Kanada, përsëri në Alberta. Kjo lëvizje filloi një proces shërimi në shpirtin tim - një proces që kulmoi vërtet gjatë Triumf tërheqje në fillim të këtij muaji. “9 ditë për liri” thonë ata . Ata nuk po tallen. Unë pashë shumë shpirtra të transformuar para syve të mi gjatë rrjedhës së tërheqjes – përfshirë edhe timin. 

Gjatë atyre ditëve kujtova një kujtim të vitit të kopshtit tim. Kishte një shkëmbim dhuratash mes nesh - por unë u harrova. Mbaj mend që qëndroja aty duke u ndjerë i veçuar, i turpëruar, madje i turpëruar. Unë kurrë nuk vendosa shumë për këtë… por kur fillova të reflektoja për jetën time, kuptova se, që nga ai moment, kisha gjithmonë ndjehej i ndarë. Ndërsa u rrita në besimin tim si fëmijë i vogël, u ndjeva edhe më i izoluar pasi shumica e fëmijëve në shkollat ​​e mia katolike nuk morën pjesë kurrë në meshë. Kështu që unë kurrë nuk formova vërtet miqësi të forta gjatë viteve të shkollës. Vëllai im ishte shoku im më i mirë; miqtë e tij ishin miqtë e mi. Dhe kjo vazhdoi ndërsa u largova nga shtëpia, gjatë gjithë karrierës sime dhe më pas viteve të shërbimit. Më pas filloi të hynte në jetën time familjare. Fillova të dyshoja në dashurinë e gruas sime për mua dhe madje edhe për fëmijët e mi. Nuk kishte të vërtetë, por pasiguria vetëm sa rritej, gënjeshtrat u bënë më të mëdha dhe më të besueshme dhe kjo vetëm sa solli tension mes nesh.

Një javë para tërheqjes, gjithçka erdhi në krye. E dija pa dyshim se isha duke u sulmuar shpirtërisht në atë moment, por gënjeshtrat ishin aq të vërteta, kaq këmbëngulëse dhe kaq shtypëse, sa i thashë drejtorit tim shpirtëror javën e kaluar: “Nëse Padre Pio do të hidhej fizikisht në dhomën e tij. demonët, po kaloja ekuivalentin mendor.” Të gjitha mjetet që kam përdorur në të kaluarën ishin me sa duket duke filluar të dështojë: lutja, agjërimi, rruzarja, etj. Vetëm kur shkova në Rrëfim një ditë para tërheqjes, sulmet u ndalën menjëherë. Por e dija që ata do të ktheheshin… dhe me këtë, u nisa për në tërheqje. 

 
Dorëzuar nga errësira

Nuk do të hyj shumë në këtë tërheqje, përveçse të them se ai gërsheton së bashku aftësinë dalluese injaciane dhe spiritualitetin teresian, të përzier me Sakramentet, ndërmjetësimin e Zojës dhe më shumë. Procesi më lejoi të hyja në plagët dhe modelin e gënjeshtrave që dolën prej tyre. Gjatë ditëve të para, unë qava shumë me lot ndërsa prania e Zotit zbriti në dhomën time të vogël dhe ndërgjegjja ime u ndriçua për të vërtetën. Fjalët e buta që Ai derdhi në ditarin tim ishin të fuqishme dhe çliruese. Po, siç dëgjuam në Ungjill sot: 

Nëse qëndroni në fjalën time, ju me të vërtetë do të jeni dishepujt e mi dhe do ta njihni të vërtetën dhe e vërteta do t'ju lirojë. (Gjoni 8: 31-32)

Unë i kam takuar Tre Personat e Trinisë së Shenjtë në mënyrë të qartë dhe më shumë se kurrë në jetën time. Isha i pushtuar nga dashuria e Zotit. Ai po më zbulonte se si kisha blerë në mënyrë delikate falsitetet e "babait të gënjeshtrës".[1]krh. Gjoni 8:44 dhe me çdo ndriçim, po çlirohesha nga një frymë negativiteti që kishte vënë në ngërç mbi jetën dhe marrëdhëniet e mia. 

Në ditën e tetë të tërheqjes, tregova me pjesën tjetër të grupit se si po pushtohesha nga dashuria e Atit – si djali plangprishës. Por sapo e fola, m'u duk sikur u hap një vrimë në shpirtin tim dhe paqja e mbinatyrshme që po përjetoja filloi të kullonte. Fillova të ndihesha i shqetësuar dhe i irrituar. Gjatë pushimit, hyra në korridor. Papritur, lotët e shërimit po zëvendësoheshin nga lotët e ankthit - përsëri. Nuk mund ta kuptoja se çfarë po ndodhte. E thirra Zonjën, engjëjt dhe shenjtorët. Madje në mendjen time “pashë” kryeengjëjt pranë meje, por megjithatë, frika më mbërtheu deri në dridhje. 

Ishte në atë moment, i pashë ata…

 

Një kundërsulm

Duke qëndruar jashtë dyerve të xhamit përballë meje, "pashë" sa hap e mbyll sytë Satanin duke qëndruar atje si një ujk i madh i kuq.[2]Gjatë kohës së tërheqjes sime, babai im tha se një ujk i madh shëtiti nëpër oborrin e përparmë ku ai jeton. Dy ditë më vonë erdhi përsëri. Sipas fjalëve të tij, "Shumë e pazakontë të shohësh një ujk". Kjo nuk më befason pasi një pjesë e tërheqjes po sjell shërim në "pemën tonë familjare". Pas tij ishin ujqër të kuq më të vegjël. Pastaj "dëgjova" në shpirtin tim fjalët: "Ne do t'ju gllabërojmë kur të largoheni nga këtu." Isha aq i befasuar sa fjalë për fjalë shkova prapa.

Gjatë bisedës tjetër, mezi u përqendrova. Kujtimet e të qenit i lëkundur mendërisht si një kukull lecke një javë më parë u kthyen me nxitim. Fillova të frikësohesha se do të kthehesha në modelet e vjetra, pasiguritë dhe ankthi. U luta, qortova dhe u luta edhe disa... por pa dobi. Këtë herë, Zoti donte që unë të mësoja një mësim vendimtar.

Mora telefonin dhe i dërgova një mesazh njërit prej drejtuesve të tërheqjes. "Xheri, unë kam qenë i verbër." Dhjetë minuta më vonë, isha ulur në zyrën e tij. Ndërsa i shpjegova atë që sapo kishte ndodhur, ai më ndaloi dhe më tha: "Marku, ti ke rënë në frikën e djallit." Në fillim u habita kur e dëgjova të thoshte këtë. Domethënë, prej vitesh e kam qortuar këtë armik të vdekshëm. Si baba dhe kryetar i shtëpisë sime, kam marrë autoritetin mbi shpirtrat e këqij kur sulmojnë familjen time. Fjalë për fjalë i kam parë fëmijët e mi duke u rrotulluar në dysheme me dhimbje stomaku në mes të natës për të qenë plotësisht mirë dy minuta më vonë pas një bekimi me Ujë të Shenjtë dhe disa lutje që qortonin armikun. 

Por ja ku isha… po, në fakt i tronditur dhe i frikësuar. Ne u lutëm së bashku dhe u pendova për këtë frikë. Për të qenë të qartë, engjëjt (të rënë). janë më të fuqishëm se ne njerëzit - më vete. Por…

Ju jeni të Zotit, fëmijë, dhe i keni mundur ata, sepse Ai që është në ju është më i madh se ai që është në botë. (1 Gjonit 4:4)

Paqja ime filloi të kthehej, por jo plotësisht. Diçka ende nuk ishte në rregull. Unë isha gati të largohesha kur Jerry më tha: "A ke një kryq?" Po, thashë, duke treguar me gisht atë në qafë. “Duhet ta veshësh këtë gjatë gjithë kohës”, tha ai. "Kryqi duhet të shkojë gjithmonë para dhe pas jush." Kur e tha këtë, diçka në shpirtin tim shkrepi. E dija që Jezusi po më fliste… 

 

Mesimi

Kur dola nga zyra e tij, mbajta kryqin. Tani, më duhet të them diçka mjaft të trishtueshme. Ajo qendër e bukur katolike ku ishim, si shumë të tjerë, është bërë mikpritëse e shumë seminareve dhe praktikave të Epokës së Re si Reiki, etj. Ndërsa ecja nëpër korridor drejt dhomës sime, mbajta kryqin përpara meje. Dhe siç bëra, pashë, si hijet, shpirtrat e këqij fillojnë të rreshtohen në korridor. Ndërsa i kalova, ata u përkulën para kryqit në qafë. mbeta pa fjalë.  

Kur u ktheva në dhomë, shpirti më digjej. Bëra diçka që nuk do ta bëja kurrë normalisht, as nuk e rekomandoj që dikush ta bëjë. Por në mua u ngrit një zemërim i shenjtë. E kapa kryqin e varur në mur dhe shkoi te dritarja. Në mua u ngritën fjalë që nuk mund t'i ndaloja nëse do të doja, pasi ndjeva fuqinë e Shpirtit të Shenjtë të fryhej. E mbajta kryqin dhe thashë: "Satana, në emër të Jezusit, unë ju urdhëroj të vini në këtë dritare dhe të përkuleni para këtij Kryqi." E përsërita… dhe e “pashë” që erdhi shpejt dhe u përkul në cepin jashtë dritares sime. Këtë herë ai ishte shumë më i vogël. Pastaj thashë, “Çdo gju do të përkulet dhe çdo gjuhë do të rrëfejë se Jezusi është Zot! Unë ju urdhëroj të rrëfeni se Ai është Zot!” Dhe e dëgjova në zemrën time duke thënë: "Ai është Zot" - pothuajse në mënyrë patetike. Dhe me kaq e qortova dhe ai iku. 

U ula dhe çdo gjurmët e frikës ishin zhdukur plotësisht. Më pas e ndjeva Zotin që donte të fliste – siç ka bërë Ai një mijë herë në këtë shërbesë. Kështu që unë mora stilolapsin tim dhe kjo është ajo që rrodhi në zemrën time: “Satani duhet të gjunjëzohet para Kryqit Tim sepse ajo që ai mendonte se ishte fitore u bë disfata e tij. Ai duhet të gjunjëzohet gjithmonë përpara Kryqit Tim sepse ai është instrumenti i Fuqisë Sime dhe simboli i dashurisë Sime – dhe Dashuria nuk dështon kurrë. UNË JAM DASHURI, prandaj Kryqi simbolizon dashurinë e Trinisë së Shenjtë që ka dalë në botë për të mbledhur qengjat e humbur të Izraelit.” 

Dhe me këtë, Jezusi derdhi një "litani" të bukur në Kryq:
 
Kryqi, Kryqi! O Kryqi im i ëmbël, sa të dua,
sepse unë të tund si një kosë për të mbledhur
një korrje shpirtrash për veten time. 
 
Kryqi, Kryqi! Me të ke hedhur, jo hije,
por dritë mbi një popull në errësirë. 
 
Kryqi, Kryqi! Ti, kaq modest dhe i parëndësishëm
- dy trarë druri - 
mbaje fatin e botës mbi fijet e tua,
dhe kështu, gozhdoi dënimin e të gjithëve mbi këtë Pemë.
 
Kryqi, Kryqi! Ti je Fonti i Jetës,
Pema e Jetës, Burimi i Jetës.
E qartë dhe jo tërheqëse, ju e mbajtët Shpëtimtarin
dhe kështu u bë pema më pjellore nga të gjitha. 
Nga gjymtyrët e tua të vdekura ka mbirë çdo hir
dhe çdo bekim shpirtëror. 
 
O Kryq, o Kryq! Druri juaj është i njomur në çdo damar
me Gjakun e Qengjit. 
O altar i ëmbël i kozmosit,
mbi copat tuaja shtrihej Biri i njeriut,
vëllai i të gjithëve, Perëndia i krijimit.
 
O eja tek Unë, eja tek ky Kryq,
i cili është çelësi që zhbllokon të gjithë zinxhirët, që këput hallkat e tyre,
që shpërndan errësirën dhe bën që çdo demon të ikë.
Për ta, Kryqi është dënimi i tyre;
është dënimi i tyre;
është pasqyra e tyre në të cilën ata shohin
pasqyrimi i përsosur i rebelimit të tyre. 
 
 
Pastaj Jezusi ndaloi dhe unë e ndjeva Atë duke thënë: “Dhe kështu fëmija im i dashur, doja që ju të njihni fuqinë e re Unë po vendos në duart tuaja, fuqinë e Kryqit. Lëreni të shkojë përpara çdo gjëje që bëni, lëreni të qëndrojë me ju në çdo kohë; cast shikimin tuaj mbi të shpesh. Duaje Kryqin Tim, fle me Kryqin Tim, hani, jetoni dhe ekzistoni gjithmonë me Kryqin Tim. Le të jetë rojja juaj e pasme. Le të jetë mbrojtja juaj e shenjtë. Kurrë, kurrë mos kini frikë nga armiku që sapo u përkul para Kryqit në duart tuaja.” Pastaj Ai vazhdoi:
 
Po Kryqi, Kryqi! Fuqia më e madhe kundër së keqes,
sepse me të shpengova shpirtrat e vëllezërve të Mi,
dhe zbrazi zorrët e Xhehenemit. [3]Në fakt, kur Jezusi e tha këtë, mendova se kjo mund të ishte një herezi ose që vinte nga koka ime. Kështu që unë e kërkova atë në Katekizëm, dhe me siguri mjaftueshëm, Jezusi i zbrazi zorrët e Ferrit nga të gjithë i drejtë kur Ai zbriti te të vdekurit pas vdekjes së Tij: shih CCC, 633
 
Dhe atëherë Jezusi tha me aq butësi: “Fëmija im, më fal për këtë mësim të dhimbshëm. Por tani ju e kuptoni se sa e rëndësishme do të jetë për ju të mbani Kryqin, në trupin tuaj, në zemrën tuaj dhe në mendjen tuaj. Gjithmonë. Dashuri, Jezusi juaj.” (Asnjëherë në të gjitha vitet e mia të ditarit nuk më kujtohet që Jezusi i mbylli fjalët e Tij në atë mënyrë). 
 
E ula lapsin dhe mora frymë thellë. Ajo paqe "që tejkalon çdo kuptim"[4]krh. Phil 4:7 u kthye. U ngrita në këmbë dhe shkova te dritarja ku pak çaste para armikut ishte përkulur.
 
Shikova poshtë në borën e freskët. Aty, poshtë pragut, ishin gjurmët e putrave që të çonte drejt e në dritare - dhe ndaloi. 
 
 
Mendimet mbyllëse
Ka më shumë për të thënë, por kjo është për një herë tjetër. Jam kthyer i rinovuar në shtëpi dhe dashuria mes gruas dhe fëmijëve të mi është shumëfishuar. Ngjitja dhe pasiguria që ndjeja për vite me radhë tani është zhdukur. Frika që kisha se nuk më duan më është zhdukur. Unë jam i lirë të dua dhe të jem i dashuruar, ashtu siç Ai synonte. Namazi dhe agjërimi dhe rruzaret që dukej e kote? Ata në fakt po më përgatisnin për momentin e mbushur me hir të dashurisë shëruese të Krishtit. Zoti nuk harxhon asgjë dhe asnjë nga lotët tanë, kur sillen tek Ai, nuk bien në tokë. 
 
Pritni Zotin, merrni guxim; jini zemërgjerë, prisni Zotin! (Psalmet 27:14)
 
Në lutjen time të mëngjesit këtë javë, arrita te një fragment nga shkrimet e shenjta në Wisdom që shpreh bukur pse Kryqi është kaq i fuqishëm. Ishte shkruar për izraelitët të cilët, në të tyre negativ shpirti, u dërgua një ndëshkim i gjarpërinjve helmues. Shumë vdiqën. Kështu ata i thirrën Zotit se kishin gabuar që ankoheshin dhe se kishin kaq mungesë besimi. Kështu Zoti e udhëzoi Moisiun të ngrinte një gjarpër prej bronzi mbi bastunin e tij. Kushdo që e shikonte do të shërohej nga një kafshim gjarpri. Kjo, natyrisht, parafytyroi Kryqin e Krishtit.[5]"Ata do të shikojnë atë që e kanë shpuar." (Gjoni 19:37)
 
Sepse kur helmi i tmerrshëm i kafshëve i ra mbi to dhe ata po vdisnin nga kafshimi i gjarpërinjve të shtrembër, zemërimi juaj nuk zgjati deri në fund. Por si paralajmërim, për një kohë të shkurtër ata u terrorizuan, megjithëse kishin një shenjë shpëtimi, për t'u kujtuar atyre urdhërimin e ligjit tuaj. Sepse ai që u kthye drejt saj u shpëtua jo nga ajo që u pa, por nga ti, Shpëtimtari i të gjithëve. Me këtë i bindi edhe armiqtë tanë se je ai që çliron nga çdo e keqe. (Dituria 16:5-8)
 
Nuk ka pothuajse asgjë për t'i shtuar kësaj, përveç ndoshta një mësimi të vogël. Një kushëri im i largët, një luteran, më tregoi shumë vite më parë se si po luteshin për një grua në kishën e tyre. Gruaja papritmas filloi të fërshëllejë dhe të rënkojë dhe të shfaqë një demon. Grupi ishte aq i tmerruar sa nuk dinin çfarë të bënin. Papritur, gruaja u hodh nga karrigia drejt tyre. Kushëriri im, duke kujtuar se si e bëjnë katolikët shenjë e kryqit, ngriti shpejt dorën dhe gjurmoi kryqin në ajër. Gruaja papritmas fluturoi mbrapsht nëpër dhomë. 
 
E shihni, është “Shpëtimtari i të gjithëve” ai që qëndron pas këtij Kryqi. Është fuqia e Tij, jo druri apo metali që e dëbon armikun. Është ndjenja ime e fortë që Jezusi ma dha këtë mësim, jo ​​vetëm për veten time, por për të ju të cilët formojnë Zhurma e vogël e zonjës sonë.
Por si do të jenë ata, këta shërbëtorë, këta skllevër, këta fëmijë të Marisë? …Ata do të kenë në gojë shpatën me dy tehe të fjalës së Perëndisë dhe flamurin e gjakosur të Kryqit mbi supet e tyre. Ata do të mbajnë kryqin në dorën e tyre të djathtë dhe rruzaren në të majtën e tyre, dhe emrat e shenjtë të Jezusit dhe të Marisë në zemrën e tyre. -St. Louis de Montfort, Përkushtim i vërtetë për Marinën 56,59
Mbaje Kryqin gjithmonë me vete. Nderoje atë. E dua atë. Dhe mbi të gjitha, jetoni mesazhin e saj me besnikëri. Jo, nuk kemi nevojë të kemi frikë nga armiku, sepse më i madh është Ai që është në ne se ai që është në botë. 
 
Ai ju solli në jetë bashkë me të,
duke na falur të gjitha shkeljet tona;
duke zhdukur lidhjen kundër nesh, me pretendimet e saj ligjore,
që ishte kundër nesh, edhe ai e hoqi nga mesi ynë,
duke e gozhduar në kryq;
duke plaçkitur principatat dhe pushtetet,
ai bëri një spektakël publik prej tyre,
duke i larguar ata në triumf prej saj.
(Kol. 2: 13-15)
 
 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gjoni 8:44
2 Gjatë kohës së tërheqjes sime, babai im tha se një ujk i madh shëtiti nëpër oborrin e përparmë ku ai jeton. Dy ditë më vonë erdhi përsëri. Sipas fjalëve të tij, "Shumë e pazakontë të shohësh një ujk". Kjo nuk më befason pasi një pjesë e tërheqjes po sjell shërim në "pemën tonë familjare".
3 Në fakt, kur Jezusi e tha këtë, mendova se kjo mund të ishte një herezi ose që vinte nga koka ime. Kështu që unë e kërkova atë në Katekizëm, dhe me siguri mjaftueshëm, Jezusi i zbrazi zorrët e Ferrit nga të gjithë i drejtë kur Ai zbriti te të vdekurit pas vdekjes së Tij: shih CCC, 633
4 krh. Phil 4:7
5 "Ata do të shikojnë atë që e kanë shpuar." (Gjoni 19:37)
Postuar ne BALLINA, ARMT FAMILJARE dhe tagged , , , .