Një mrekulli e mëshirës


Rembrandt van Rijn, "Kthimi i djalit plangprishës"; c.1662

 

MY koha në Romë në Vatikan në tetor, 2006 ishte një rast i hireve të mëdha. Por ishte gjithashtu një kohë sprovash të mëdha.

Unë erdha si pelegrin. Isha qëllimi im të zhytem në lutje përmes ngrehinës shpirtërore dhe historike të Vatikanit. Por në kohën që udhëtimi im 45 minuta me taksi nga Aeroporti në Sheshin e Shën Pjetrit kishte mbaruar, unë isha i lodhur. Trafiku ishte i pabesueshëm - mënyra se si njerëzit vozisnin edhe më befasuese; çdo njeri për vete!

Sheshi i Shën Pjetrit nuk ishte vendi ideal që prisja. Ajo është e rrethuar nga arteriet kryesore të trafikut me qindra autobusë, taksi dhe makina duke u fishkur nga çdo orë. Bazilika e Shën Pjetrit, Kisha qendrore e Qytetit të Vatikanit dhe Kisha Katolike Romake, po zvarritet me mijëra turistë. Me të hyrë në Bazilikë, njeriu përshëndetet nga shtytja e trupave, kamerat e ndezura, rojet e sigurisë me humor, telefonat celularë dhe konfuzioni i një morie gjuhësh. Jashtë, trotuaret janë të mbushura me dyqane dhe karroca të ngarkuara me rruzare, xhingla, statuja dhe pothuajse për çdo artikull fetar që mund të mendoni. Shpërqendrime të shenjta!

Kur hyra për herë të parë në Shën Pjetrin, reagimi im nuk ishte ai që prisja. Fjalët u mblodhën brenda meje nga ndonjë vend tjetër… “Sikur populli im të ishte i stolisur si kjo kishë!”Unë u ktheva në qetësinë relative të dhomës time të hotelit (i vendosur mbi një rrugë anësore të zhurmshme italiane) dhe rashë në gjunjë. "Jezusi… ki mëshirë".

 

NJE BETE LUTJE

Isha në Romë për rreth një javë. Ngjarja kryesore, sigurisht, ishte audienca me Papa Benediktin dhe koncertin një natë më parë (lexo Një ditë hiri) Por dy ditë pas atij takimi të çmuar, unë isha i lodhur dhe i trazuar. E kisha mallin paqe. Në atë kohë, unë isha lutur me dhjetëra Rruzaresh, Bleta Hyjnore të Mëshirës dhe Liturgjia e Orëve… ishte mënyra e vetme që mund të qëndroja e përqendruar ta bëja këtë një pelegrinazh lutjeje. Por unë gjithashtu mund ta ndieja armikun jo shumë larg, duke gërhitur tundime të vogla tek unë aty-këtu. Ndonjëherë, nga hije, unë papritmas zhytej në një dyshim se Zoti as nuk ekzistonte. Të tilla ishin betejat e ditëve midis grintës dhe hirit.

 

NATË E ERRËT

Natën time të fundit në Romë, isha gati në gjumë, duke shijuar risinë e sporteve në televizion (diçka që nuk e kemi në shtëpi), duke parë pikat kryesore të futbollit të ditës.

Unë isha gati për të mbyllur TV kur ndjeva dëshirën për të ndryshuar kanalet. Ndërsa bëra, takova tre stacione me reklama të tipit pornografik. Unë jam një mashkull me gjak të kuq dhe menjëherë e dija se isha në një betejë. Të gjitha llojet e mendimeve vrapuan nëpër kokën time mes një kurioziteti të tmerrshëm. Isha i tmerruar dhe i neveritur, ndërsa në të njëjtën kohë tërhiqem

Kur përfundimisht mbylla televizorin, u tmerrova që i isha nënshtruar joshjes. Unë rashë në gjunjë nga pikëllimi dhe iu luta Zotit të më falte. Dhe menjëherë, armiku u përplas. “Si mund ta bësh këtë? Ju që patë papën vetëm dy ditë më parë. E pabesueshme. E paimagjinueshme. E pafalshme ”.

U shtypa; faji u vu mbi mua si një rrobe e rëndë e zezë e bërë me plumb. Më mashtroi magjepsja e rreme e mëkatit. “Pas gjithë këtyre lutjeve, pas gjithë hireve që Zoti ju ka dhënë si mundeni? Si mundesh? "

Megjithatë, disi, unë mund të ndjej të mëshirë të Zotit që rri pezull mbi mua, ngrohtësia e Zemrës së Tij të Shenjtë që digjet afër. Pothuajse u frikësova nga prania e kësaj Dashurie; Kisha frikë se mos isha mendjemadh, dhe kështu zgjodha të dëgjoj më shumë racional zëra… “Ju i meritoni gropat e ferrit… e pabesueshme, po, e pabesueshme. Oh, Zoti do të falë, por çfarëdo hiri që Ai do të të dhuronte, të gjitha bekimet që Ai do të derdhte mbi ju në ditët në vazhdim janë i harxhuar. Ky është dënimi juaj, ky është i juaji vetëm dënimi ”.

 

MEDJUGORJE

Në të vërtetë, unë isha duke planifikuar të kaloja katër ditët e ardhshme në një fshat të vogël të quajtur Medjugorje në Bosnjë-Hercegovinë. Atje, gjoja, e Shenjta Mari e Shenjtë u është shfaqur çdo ditë vizionarëve. [1]shih Në Medjugorje Për më shumë se njëzet vjet, kisha dëgjuar mrekulli pas mrekullie që vinte nga ky vend dhe tani doja të shihja vetë se për çfarë bëhej fjalë. Kisha një ndjenjë të madhe pritjeje që Zoti po më dërgonte atje për një qëllim. "Por tani ai qëllim është zhdukur," tha ky zë, qoftë i imi apo i dikujt tjetër nuk mund ta tregoja më. Unë shkova në Rrëfim dhe Meshë të nesërmen në mëngjes në Shën Pjetër, por ato fjalë që dëgjova më parë… ato ndiheshin shumë si të vërteta ndërsa hipa në aeroplan për në Split.

Dy orë e gjysmë udhëtimi nëpër male për në fshatin Medjugorje ishte i qetë. Shoferi im i taksisë fliste pak anglisht, gjë që ishte mirë. Thjesht doja të lutesha. Edhe unë doja të qaja, por e mbajta atë. Më vinte shumë turp. Unë e kisha shpuar Zotin tim dhe nuk i besova besimit. “O Jezus, më fal, Zot. Më vjen shumë keq.""

“Po, ju jeni të falur. Por është tepër vonë… duhet të shkoni në shtëpi ”, tha një zë.

 

VAKTA E MARIES

Shoferi më zbriti në zemër të Medjugorje. Isha i uritur, i lodhur dhe shpirti im ishte thyer. Meqenëse ishte e Premte (dhe fshati atje agjëron të Mërkurën dhe të Premten), fillova të kërkoj një vend ku të blija bukë. Unë pashë një shenjë jashtë një biznesi që thoshte, "Ushqimet e Marisë" dhe se ata po ofronin ushqim për ditë agjërimi. U ula pak ujë dhe bukë. Por brenda vetes time, isha duke kërkuar mallin për Bukën e Jetës, Fjalën e Zotit.

Unë kapa biblën time dhe ajo u hap tek Gjoni 21: 1-19. Ky është pasazhi ku Jezusi u shfaq përsëri dishepujve pas ringjalljes së Tij. Ata po peshkojnë me Simon Peter dhe nuk kapin asgjë. Ashtu siç bëri një herë më parë, Jezusi, i cili është në këmbë në breg, i thërret ata që të hedhin rrjetën e tyre në anën tjetër të barkës. Dhe kur ata e bëjnë, ajo është mbushur me tejmbushur. "Isshtë Zoti!" bërtet John. Me këtë, Pjetri kapërcen detin dhe noton në breg.

Kur e lexova këtë, zemra ime gati u ndal ndërsa lotët filluan të më mbushnin sytë. Kjo është hera e parë që Jezusi i shfaqet posaçërisht Simon Peter pasi ai e mohoi Krishtin tre herë. Dhe gjëja e parë që Zoti është është mbushni rrjetën e tij me bekime- jo dënim.

Mbarova mëngjesin, duke u përpjekur shumë për të mbajtur qetësinë time në publik. Mora Biblën në duar dhe lexova.

Kur mbaruan mëngjesin, Jezusi i tha Simon Pjetrit: “Simon, bir i Gjonit, a më do më shumë se këta?” Ai i tha: “Po, Zot; ti e di që të dua." Ai i tha: "Kulloti qengjat e mi". Herën e dytë ai i tha: '' Simon nga Jona, a më do ti? ''. Ai i tha: “Po, Zot; ti e di që të dua." Ai i tha: "Kujdesi delet e mia". Ai i tha për të tretën herë: '' Simon nga Jona, a më do ti? ''. Pjetri u hidhërua sepse i tha për të tretën herë: "A më do?" Dhe ai i tha: "Zot, ti di gjithçka; ti e di që të dua." Jezusi i tha: “Kulloti delet e mia…” Dhe pas kësaj ai i tha: “Ndiqmë.”

Jezusi nuk e mposhti Pjetrin. Ai nuk e korrigjoi, qortoi ose ri-hash të kaluarën. Ai thjesht pyeti, “Me don”Dhe unë u përgjigja:“ Po Jezus! Ti di Unë të dua. Të dua kaq papërsosmërisht, kaq dobët… por ti e di që të dua. Unë e kam dhënë jetën time për ty, Zot, dhe e jap përsëri. "

"Me ndiq mua."

 

Një Vakt tjetër

Pasi hëngra "vaktin e parë" të Marisë, shkova në Mesha. Më pas, u ula jashtë në diell. U përpoqa të shijoja nxehtësinë e saj, por një zë i freskët filloi të më fliste përsëri me zemrën time “Pse e bëre këtë? Oh, çfarë mund të ketë qenë këtu! Bekimet që ju mungojnë! ”

"O Jezus", i thashë, "Të lutem, Zot, ki mëshirë. Më vjen shumë keq. Të dua, Zot, të dua. Ti e di që unë të dua… ”Unë u frymëzova për të rrëmbyer biblën time përsëri dhe e hapa atë këtë herë te Lluka 7: 36-50. Titulli i këtij seksioni është “Një grua mëkatare e falur”(RSV). Isshtë historia e një mëkatari famëkeq i cili hyn në shtëpinë e një fariseu ku Jezusi po darkonte.

… Duke qëndruar prapa tij në këmbët e tij, duke qarë, ajo filloi t'i lagte këmbët me lotët e saj, dhe i fshiu me flokët e kokës së saj, dhe i puthi këmbët e tij dhe i vajosi me një balonë alabastri me vaj.

Edhe një herë, u ndjeva i zhytur në karakterin qendror të fragmentit. Por ishin fjalët e ardhshme të Krishtit, ndërsa Ai i foli Fariseut që ishte neveritur nga gruaja, ato që më mbajtën të rrëmbyer.

“Një kreditor i caktuar kishte dy debitorë; njëri kishte pesëqind denarë dhe tjetri pesëdhjetë. Kur ata nuk mund të paguanin, ai i fali të dyve. Tani cili prej tyre do ta dojë më shumë? " Simon Fariseu u përgjigj: "Unë, mendoj, ai që i fali më shumë". … Pastaj u kthye drejt gruas, ai i tha Simon «Prandaj, unë po të them se mëkatet e saj janë të shumta, të cilat janë falur, sepse ajo donte shumë; por ai që falet pak, do pak ”.

Edhe një herë, unë isha i mbingarkuar ndërsa fjalët e Shkrimeve më prisnin të ftohtin e akuzës në zemrën time. Disi, unë mund të ndiej dashuria e një nëne pas këtyre fjalëve. Po, një tjetër vakt i lezetshëm i së vërtetës së butë. Dhe unë thashë, "Po, Zot, ti di gjithçka, e di që unë të dua ..."

 

ëmbëlsirë

Atë natë, ndërsa isha shtrirë në shtratin tim, shkrimet e shenjta vazhduan të gjallëroheshin. Ndërsa shikoj prapa, më duket sikur Mary ishte aty pranë shtratit tim, duke më përkëdhelur flokët, duke i folur butë djalit të saj. Ajo dukej se po më qetësonte… “Si i trajtoni vetë fëmijët tuaj?" ajo pyeti. Kam menduar për fëmijët e mi dhe si kishte raste kur unë u refuzoja një trajtim prej tyre për shkak të sjelljes së keqe… por me çdo qëllim që t'ua jepja akoma atyre, gjë që bëra, kur pashë hidhërimin e tyre. “Zoti At nuk është ndryshe, ”Dukej sikur thoshte ajo.

Atëherë historia e Birit Prostigal erdhi në mendje. Këtë herë, fjalët e babait, pasi përqafuan djalin e tij, jehuan në shpirtin tim

Sill shpejt mantelin më të mirë dhe vishje; dhe i vuri një unazë në dorë dhe këpucë në këmbë; dhe sillni viçin e majmur dhe e vrisni, dhe le të hamë dhe të bëjmë qejf; për këtë djali im kishte vdekur dhe është përsëri gjallë; ai kishte humbur dhe u gjet. (Luka 15: 22-24)

Babai nuk po diskutonte për të kaluarën, për trashëgiminë e humbur, mundësitë e fryra dhe rebelimin ... por dhurimin e bekimeve të bollshme mbi djalin fajtor, i cili qëndroi atje pa asgjë - xhepat e tij të zbrazur nga virtyti, shpirti i tij pa dinjitet dhe rrëfimi i tij i provuar mirë që mezi u dëgjua. Fakti ai ishte aty ishte e mjaftueshme që babai të festonte.

"Ju shikoni, "Më tha ky zë i butë… (kaq i butë, duhej të ishte i një nëne…)"babai nuk i mbajti bekimet e tij, por i derdhi ato - bekime edhe më të mëdha se ato që djali kishte më parë."

Po, babai e veshi atë me të "mantelin më të mirë. ”

 

MOUNT KRIZEVAC: GYZIMI I MOUNT

Të nesërmen në mëngjes, u zgjova me paqe në zemrën time. Dashuria e një nëne është e vështirë të refuzohet, puthjet e saj më të ëmbla se vetë mjalti. Por unë isha akoma pak i mpirë, akoma përpiqesha të zgjidhja rrjetën e së vërtetës dhe shtrembërimeve që më vërtiteshin në mendje - dy zëra, që garonin për zemrën time. Isha paqësor, por akoma i trishtuar, akoma pjesërisht në hije. Edhe një herë, u ktheva te lutja. Inshtë në lutje ku ne gjejmë Zotin… dhe zbulojmë se Ai nuk është aq larg. [2]krh. Jakovi 4: 7-8 Unë fillova me Lutjen e Mëngjesit nga Liturgjia e Orëve:

Me të vërtetë unë e kam vendosur shpirtin tim në heshtje dhe paqe. Ndërsa fëmija ka prehje në krahët e nënës, edhe shpirti im. O Izrael, shpreso tek Zoti tani dhe përjetë. (Psalmi 131)

Po, shpirti im dukej sikur ishte në krahët e një nëne. Ata ishin krahë të njohur, e megjithatë, më të afërt dhe më realë sesa kisha provuar ndonjëherë.

Po planifikoja të ngjitesha në malin Krizevac. Ekziston një kryq në majë të këtij mali i cili mban një relike - një copëz të Kryqit të vërtetë të Krishtit. Atë pasdite, u nisa i vetëm, duke u ngjitur në mal me entuziazëm, duke u ndalur aq shpesh në Stacionet e Kryqit që rreshtonin në shtegun e thyer. Dukej sikur e njëjta Nënë që udhëtoi në rrugën për në Kalvar tani po udhëtonte me mua. Një Shkrim tjetër papritmas më mbushi mendjen,

Perëndia tregon dashurinë e tij për ne në atë që, ndërsa ishim akoma mëkatarë, Krishti vdiq për ne. (Romakëve 5: 8)

Fillova të meditoj se si, në çdo meshë, flijimi i Krishtit është me të vërtetë dhe në të vërtetë na bëhet i pranishëm përmes Eukaristisë. Jezusi nuk vdes përsëri, por akti i Tij i përjetshëm i dashurisë, i cili nuk është i kufizuar në kufijtë e historisë, hyn në kohë në atë moment. Kjo do të thotë se Ai po e jep Veten për ne, ndërsa ne jemi akoma mëkatarë.

Kam dëgjuar një herë që, mbi 20,000 herë në ditë, Mesha thuhet diku në botë. Pra, në çdo orë, Dashuria vendoset mbi një Kryq pikërisht për ata që janë mëkatarët (prandaj, kur të vijë dita që flijimi të shfuqizohet, siç parashikohet te Daniel dhe Zbulesa, hidhërimi do të mbulojë tokën).

Sa më fort që Satanai po më shtynte të kisha frikë nga Zoti, frika po shkrihej me çdo hap drejt këtij kryqi në Krizevac. Dashuria kishte filluar të flakte frikën [3]krh. 1 Gjonit 4: 18

 

DHURATA

Pas një ore e gjysmë, më në fund arrita në majë. Me djersitje të madhe, unë putha Kryqin dhe pastaj u ula midis disa shkëmbinjve. Unë u habita se si temperatura e ajrit dhe fllad ishte absolutisht e përsosur.

Shpejt, për habinë time, nuk ishte askush në majë të malit përveç meje, edhe pse kishte mijëra pelegrinë në fshat. Unë u ula atje për gati një orë, pothuajse vetëm, krejtësisht i qetë, i heshtur dhe në paqe… sikur një fëmijë në prehje në krahët e nënës së tij.

Dielli po perëndonte ... dhe oh, çfarë perëndimi të diellit. Ishte një nga më të bukurat që kam parë ndonjëherë ... dhe unë dashuri perëndimet e diellit Unë jam i njohur që në mënyrë diskrete largohem nga tryeza e darkës për të parë një ndërsa ndihem më afër Zotit në natyrë në atë kohë. Mendova me vete, "Sa bukur do të ishte të shihja Marinë." Dhe dëgjova brenda meje, “Po vij te ti në perëndim të diellit, siç bëj gjithmonë, sepse ti i do aq shumë."Çfarëdo që të mbetjet e akuzës u shkri: unë ndjeva se ishte Zot duke folur me mua tani. Po, Maria më kishte çuar në majë të malit dhe qëndroi mënjanë ndërsa më vendosi në prehrin e Atit. Unë e kuptova atje dhe pastaj se dashuria e Tij vjen pa kosto, bekimet e Tij jepen lirisht, dhe se

… Të gjitha gjërat funksionojnë për mirë për ata që e duan Zotin (Romakët 8: 28)

“Oh po, Zot. Ju e dini se unë të dua!"

Ndërsa dielli zbriti përtej horizontit drejt një dite të re, unë zbrita në mal nga gëzimi. Te pakten.
 

Mëkatari që ndjen brenda vetes një privim total të gjithçkaje të shenjtë, të pastër dhe solemne për shkak të mëkatit, mëkatari që në sytë e tij është në errësirë ​​të plotë, i shkëputur nga shpresa e shpëtimit, nga drita e jetës dhe nga bashkimi i shenjtorëve, është vetë shoku që Jezusi e ftoi për darkë, ai të cilit iu kërkua të dilte nga prapa mbrojtjeve, ai që kërkoi të ishte partner në dasmën e Tij dhe trashëgimtar i Zotit… Kush është i varfër, i uritur, mëkatari, i rënë ose i paditur është mysafiri i Krishtit. —Mateu i Varfëri      

Ai nuk na trajton sipas mëkateve tona dhe as nuk na shpërblen sipas gabimeve tona. (Psalmi 103: 10)

 

Shikoni Markun duke treguar këtë histori:

 

Botuar për herë të parë më 5 nëntor 2006.

 

Mbështetja dhe lutjet tuaja financiare janë arsyeja
ju po e lexoni këtë sot.
 Ju bekoj dhe faleminderit. 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Shkrimet e mia po përkthehen francez! (Merci Philippe B.!)
Hidh lire mes écrits en français, kliko sur le drapeau:

 
 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Në Medjugorje
2 krh. Jakovi 4: 7-8
3 krh. 1 Gjonit 4: 18
Postuar ne BALLINA, MARY, SHPIRTRIA.