Një natë shprese

 

JEZUSI ka lindur natën. Lindur në një kohë kur tensioni mbushte ajrin. Lindur në një kohë shumë të ngjashme me tonën. Si mund të mos na mbushë kjo me shpresë?

Ishte thirrur një regjistrim. Papritur, jetët e të gjithëve u përmbysën, u kërkua të udhëtonin në një fshat, si Betlehemi, për t'u numëruar. Çfarë po bënin romakët? Pse po numëronin dhe gjurmonin popullsinë e tyre? Ishte për "të mirën e përbashkët", apo jo? Megjithatë, ne mësojmë në Dhiatën e Vjetër se Perëndia është i pakënaqur me një regjistrim - por e lejon këtë si një ndëshkim të popullit të Tij.[1]shih Jo rruga e Herodit

Atëherë Satanai u ngrit kundër Izraelit dhe e nxiti Davidin të numëronte Izraelin. (1 Kron 21:1)

Dhe pastaj ishte mbreti Herod, i alarmuar nga raportet për lindjen e një mbreti tjetër, një mbret që mund ta zhvendoste atë. Ashtu si egjiptianët, të shqetësuar nga prania dhe rritja e madhe e izraelitëve, zgjidhja e Herodit nuk ishte e ndryshme: 

Faraoni i lashtë, i përhumbur nga prania dhe shtimi i bijve të Izraelit, i nënshtroi ata ndaj çdo lloj shtypjeje dhe urdhëroi që çdo fëmijë mashkull i lindur nga gratë Hebre të vritej (krh. She. 1: 7-22). Sot jo pak nga të fuqishmit e tokës veprojnë në të njëjtën mënyrë. Ata gjithashtu janë të përhumbur nga rritja aktuale demografike… Si pasojë, në vend që të dëshirojnë të përballen dhe zgjidhin këto probleme serioze në respekt të dinjitetit të individëve dhe familjeve dhe për të drejtën e pacenueshme të jetës së çdo personi, ata preferojnë të promovojnë dhe të imponojnë me çfarëdo mjeti një program masiv i kontrollit të lindjeve. —POPA JOHN PAUL II, Evangelium Vitae, "Ungjilli i jetës", n. 16

Një program masiv i kontrollin e popullsisë. (Shiko: Mbrojtja e të pafajshmëve tuaj të shenjtë). 

Në mes të një pasigurie dhe rreziku të tillë, Jezusi lindi nga Maria dhe Jozefi, të lindur për të gjithë ne. Në mes të kësaj nate, engjëjt thirrën një fjalë shprese për ata që përpiqeshin të ishin besnikë, duke u përpjekur të jetonin në vullnetin e Zotit dhe që dëshironin të shihnin fytyrën e Mesisë:

Lavdi Zotit në vendet më të larta dhe paqe mbi tokë midis njerëzve me të cilët është i kënaqur! (Luka 2:14)

Përkthime të tjera thonë "mbi të cilin qëndron favori i Tij" or "Paqe për njerëzit me vullnet të mirë." Jezusi erdhi për t'u sjellë të gjithëve paqen... por bie vetëm mbi ata me "vullnet të mirë", ata që duan paqen e vërtetë - jo "paqen dhe sigurinë" e rreme që po ofron Perandoria Romake (ose perandoria aktuale) (nëpërmjet " pasaporta jeshile”).[2]1 Selanikasve 5: 3: «Kur njerëzit thonë:« Paqe dhe siguri », atëherë mbi ta bie një katastrofë e papritur, si dhimbjet e lindjes për një grua shtatzënë dhe ata nuk do të shpëtojnë.» Përkundrazi, në kohët tona, ne dëgjojmë Zotin dhe Zonjën tonë duke shpallur në të gjithë tokën se një Epokë e Paqes po vjen pas kësaj nate - një "agim i ri", e quajnë papët.[3]shih Papat dhe epoka e agimit Është përmbushja përfundimtare e fjalëve të thënëa mbi Gjon Pagëzorin që do ta lajmëronte këtë "ylli i mëngjesit” gati të ngrihet në botë:

… Me anë të mëshirës së butë të Perëndisë tonë ... dita do të agojë mbi ne për t'i dhënë dritë atyre që ulen në errësirë ​​dhe në hijen e vdekjes, për të udhëhequr këmbët tona në rrugën e paqes. (Luka 1: 78-79)

Kjo "mënyrë paqeje" është "dhurata e të jetuarit në Vullnetin Hyjnor",[4]Paqja e vërtetë është “prehje” në Zotin; kf. Pushimi i Shabatit që Vjen siç iu zbulua Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta.

Koha në të cilën do të bëhen të njohura këto shkrime është relativisht e varur nga disponimi i shpirtrave që dëshirojnë të marrin një të mirë kaq të madhe, si dhe nga përpjekja e atyre që duhet të aplikojnë vetë për të qenë bartës të saj duke u ofruar sakrifica e lajmëtarit në epokën e re të paqes —Jezusi te Luisa, Dhurata e të jetuarit në vullnetin hyjnor në shkrimet e Luisa Piccarreta, n 1.11.6, Rev. Joseph Iannuzzi

Dëgjo! Rojet e tua ngrenë një britmë, së bashku bërtasin nga gëzimi, sepse shohin drejtpërdrejt, para syve të tyre, kthimin e Zotit në Sion. (Isaia 52:8)

… Roje që shpallin para botës një agim të ri shprese, vëllazërimi dhe paqeje. —POPE JOHN PAUL II, Fjala drejtuar Lëvizjes Rinore Guanelli, 20 Prill 2002, www.vatican.va

...rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! —POPE Gjon PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

Nata, pra, nuk është momenti i dëshpërimit por parashikim. Është ora e vigjilencës, e shikimit dhe e pritjes së ardhjes së Diellit, i cili është Krishti i Ngjallur. "Shenjat e kohërave" janë gjithandej rreth nesh për ata me sy për të parë, për ata me veshë të gatshëm për të dëgjuar. "Gruaja e veshur me diellin [në lindjes]" po punon për të lindur përsëri (Zbulesa 12:1-2), këtë herë gjithë Trupi i Krishtit[5]krh. Rom 11: 25-26 në mënyrë që ajo që Jezusi bëri në vetvete, më në fund të realizohet në ne, Nusja e Tij.[6]“Sepse misteret e Jezusit ende nuk janë përsosur dhe përmbushur plotësisht. Ata janë të plotë, në të vërtetë, në personin e Jezusit, por jo në ne, që jemi anëtarët e tij, as në Kishën, që është trupi i tij mistik.” — St. John Eudes, traktat "Mbi Mbretërinë e Jezusit", Liturgjia e Orëve, Vol IV, f 559 

Këtë natë Krishtlindjesh, disa nga lexuesit e mi janë mbyllur;[7]“Austria planifikon të heqë bllokimin, por jo për të pavaksinuarit”, ctvnews.com të tjerët janë të ndaluar nga mesha e Krishtlindjes[8]“Komunitetet e bazuara në besim përgatiten për politikën e vaksinimit të provës së Nju Brunswick-ut”, krh. globalnews.ca ndërsa të tjerët kanë parë meshën e tyre të anuluar fare.[9]“Arqipeshkvia e qytetit të Quebec anulon të gjitha meshimet e Krishtlindjeve për të “luftuar kundër” COVID-19”, krh. lifesitenews.com Por nëse Biri i Perëndisë u përjashtua nga bujtina, atëherë kush është më solidar me ju tani se sa vetë Jezusi, i cili do të vijë tek ju në një mënyrë të veçantë… për ata prej jush të "vullnetit të mirë" me "të cilët Ai është i kënaqur”? Hape zemrën, atëherë, sikur të ishte një stallë tjetër,[10]shih O Vizitor i përulur, Një ka dhe një gomar dhe mirëpresim Jezusin. Ngrohni Atë me dashurinë tuaj, me adhurimin tuaj, duke marrë një moment për ta parë në sytë e Tij dhe duke e falënderuar që është Shpëtimtari juaj. 

Ai nuk ju ka lënë kurrë, në fakt.

 

Faleminderit lexuesve të mi

Ky vit që lamë pas, dy vite në fakt, kanë qenë të ndryshëm nga të tjerët në këtë ministri. Lexuesi im u rrit ndjeshëm, dhe me këtë, një shumëfishim i letrave dhe korrespondencës. Më vjen shumë keq që nuk kam mundur t'u përgjigjem të gjithëve. Në fakt, djali im Levi (shih foton) u ul për të na ndihmuar t'u përgjigjemi atyre që dërguan letra dhe donacione. Dhe jam përpjekur të bëj më të mirën për t'iu përgjigjur mijëra emaileve që kam marrë vitin e kaluar… por sigurisht, kjo ka qenë një detyrë e pamundur. Dhe kjo është e dhimbshme, sepse secili prej jush është po aq i rëndësishëm sa personi tjetër, dhe nuk dua që ju të mendoni se po ju injoroj. Lexoj gjithçka edhe pse fizikisht nuk mund t'i përgjigjem të gjithëve. Sa herë këtë muaj i kam thënë familjes sime: sikur të isha tre! (por unë e di që një u mjafton atyre!).

Kështu që dua të gjej këtë moment për t'ju falënderuar të gjithë ju që e keni mbështetur, lutur dhe inkurajuar këtë ministri. Dua të falënderoj ata prej jush që qëndruan me mua gjatë detyrës së vështirë për të ekspozuar gënjeshtrat pas kësaj pandemie që po na çon në "përballjen përfundimtare". Është po aq rraskapitëse për të shkruar sa jam i sigurt se është edhe për të lexuar. Por siç tha Zoja,

Fëmijët e mi, nuk i njihni shenjat e kohës? A nuk flisni për to? - 2 Prill 2006, cituar në Zemra ime do të triumfojë nga Mirjana Soldo, f. 299
Dhe perseri,
Vetëm me heqjen dorë të plotë nga brendësia, ju do të njihni dashurinë e Zotit dhe shenjat e kohës në të cilën jetoni. Ju do të jeni dëshmitarë të këtyre shenjave dhe do të filloni të flisni për to. —18 Mars, 2006, Po aty.

Kështu që unë dua të falënderoj ndihmës studiuesin tim, Wayne Labelle, i cili erdhi në bord vitin e kaluar për të menaxhuar "Fjala Tani - Shenjat" website në MeWe dhe "Viktimat dhe Kërkimet e “Vaksinës” COVID.” Ai ka bërë një punë përrallore duke eleminuar "lajmet e rreme" pasi ne ndihmojmë t'i mbajmë lexuesit të informuar për ngjarjet botërore - një detyrë vërtet rraskapitëse. Falenderojmë menaxheren tonë të zyrës, Colette, për trajtimin e palodhur të pyetjeve, shitjeve të librave dhe muzikës dhe gjithçka tjetër. Dhe mbi të gjitha, falënderoj gruan time të dashur, Lea, dhe fëmijët e mi për durimin dhe sakrificën e tyre. 

Paqja e Zotit bjerë mbi secilin prej jush dhe familjet tuaja, për t'ju ngushëlluar dhe forcuar në këtë Vigjilje Krishtlindjesh teksa presim ardhjen e Diellit të Lindjes. 

 

 

 

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Jo rruga e Herodit
2 1 Selanikasve 5: 3: «Kur njerëzit thonë:« Paqe dhe siguri », atëherë mbi ta bie një katastrofë e papritur, si dhimbjet e lindjes për një grua shtatzënë dhe ata nuk do të shpëtojnë.»
3 shih Papat dhe epoka e agimit
4 Paqja e vërtetë është “prehje” në Zotin; kf. Pushimi i Shabatit që Vjen
5 krh. Rom 11: 25-26
6 “Sepse misteret e Jezusit ende nuk janë përsosur dhe përmbushur plotësisht. Ata janë të plotë, në të vërtetë, në personin e Jezusit, por jo në ne, që jemi anëtarët e tij, as në Kishën, që është trupi i tij mistik.” — St. John Eudes, traktat "Mbi Mbretërinë e Jezusit", Liturgjia e Orëve, Vol IV, f 559
7 “Austria planifikon të heqë bllokimin, por jo për të pavaksinuarit”, ctvnews.com
8 “Komunitetet e bazuara në besim përgatiten për politikën e vaksinimit të provës së Nju Brunswick-ut”, krh. globalnews.ca
9 “Arqipeshkvia e qytetit të Quebec anulon të gjitha meshimet e Krishtlindjeve për të “luftuar kundër” COVID-19”, krh. lifesitenews.com
10 shih O Vizitor i përulur, Një ka dhe një gomar
Postuar ne BALLINA dhe tagged , , , , , , , , .