Një Zemër Pelegrin

KRESHME RETREAT
Dita 13

pelegrin-18_Fotor

 

KETU është një fjalë që nxit në zemrën time sot: pelegrin Çfarë është një pelegrin, ose më saktësisht, një pelegrin shpirtëror? Këtu, nuk po flas për një që është thjesht një turist. Përkundrazi, pelegrin është ai që niset për të kërkuar diçka, ose më mirë, për të dikush.

Sot, e ndiej Zojën tonë duke ju thirrur dhe unë për të përqafuar këtë mendim, për t'u bërë pelegrinë të vërtetë shpirtëror në botë. Si duket kjo? Ajo e di mirë, sepse Biri i saj ishte i tillë.

Një skrib u afrua dhe i tha: "Mësues, unë do të të ndjek kudo që të shkosh". Jezusi u përgjigj duke thënë: “Dhelprat kanë strofka dhe zogjtë e qiellit fole, por Biri i Njeriut nuk ka ku të mbështesë kokën.” Një tjetër nga dishepujt e tij i tha: "Zot, më lër të shkoj së pari dhe ta varros babanë tim". Por Jezusi u përgjigj duke thënë: “Ndiqmë dhe le të vdekurit të varrosin të vdekurit e tyre.” (Mat 8: 19-22)

Jezusi po thotë, nëse dëshiron të jesh ndjekësi im, atëherë nuk mund të krijosh dyqan në botë; nuk mund të kapesh pas asaj që po kalon; ju nuk mund t'i shërbeni Zotit dhe mamonit. Për ju "ose do ta urreni njërin dhe do ta doni tjetrin, ose do t'i përkushtoheni njërit dhe do të përbuzni tjetrin".[1]krh. Mat 6:24

Dhe një tjetër tha: "Unë do të të ndjek ty, Zot, por së pari më lejo të them lamtumirë familjes time në shtëpi". Jezusi i tha: "Askush që i jep dorën parmendës dhe shikon atë që ka mbetur pas, nuk është i përshtatshëm për mbretërinë e Perëndisë." (Mat 9: 61-62)

Ajo që Jezusi është duke thënë është radikale: që një dishepull i vërtetë është të lërë pas gjithçka në kuptimin që zemra nuk mund të ndahet. Kjo shprehet jo më qartë sesa kur Jezusi tha:

Nëse dikush vjen tek unë pa urrejtur babanë dhe nënën e tij, gruan dhe fëmijët, vëllezërit dhe motrat, madje edhe jetën e tij, ai nuk mund të jetë dishepulli im. (Luka 14:26)

Tani, Ai nuk po na thërret në neveri të pamëshirshme ndaj familjeve tona. Përkundrazi, Jezusi po na tregon se mënyrë të duash vërtet të afërmit tanë, të duash armiqtë tanë, të duash të varfërit dhe shpirtin e përjetshëm që hasim ... është të duash së pari Zotin me gjithë zemrën, shpirtin dhe forcën tonë. Sepse Zoti është dashuri; dhe vetëm Ai mund të shërojë plagën e mëkatit fillestar - atë plagë kur Adami dhe Eva ndanë zemrat e tyre, duke u shkëputur nga Krijuesi i tyre dhe duke sjellë kështu vdekjen dhe ndarjen në botë. Oh, sa e tmerrshme është plaga! Dhe nëse dyshoni në këtë, shikoni një Kryqëzim sot dhe shihni Shërimin që ishte e nevojshme për të mbyllur këputjen.

Ekziston një imazh popullor që disa ungjillistë përdorin në përshkrimin e shpëtimit. Thatshtë ai i një kryqi të shtrirë mbi një gji, duke kapërcyer dy shkëmbinj. Sakrifica e Jezuit pushtoi gjirin e mëkatit dhe të vdekjes, duke i dhënë njeriut një rrugëdalje drejt Zotit dhe jetës së përjetshme. Por këtu është ajo që Jezusi po na mëson në këto pasazhe të Ungjillit: ura, Kryqi, është një dhuratë. Dhuratë e pastër. Dhe Pagëzimi na vendos në fillim të urës. Por ne ende duhet ta kapërcejmë atë, dhe ne mund ta bëjmë vetëm këtë, thotë Jezusi, me një zemër të pandarë, nje zemer pelegrin. E ndiej Zotin tonë duke thënë:

Ju duhet të bëheni pelegrin tani që të bëheni dishepull. “Mos merrni asgjë për udhëtim përveç një shkopi ecje - pa ushqim, pa thes, pa para… ”(Krh. Marku 6: 8). Vullneti im është ushqimi juaj; Urtësia ime, furnizimi juaj; Providenca ime, ndihma juaj. Kërkoni së pari mbretërinë e Atit Tim dhe drejtësinë e Tij dhe gjithçka tjetër do t'ju shtohet. Po, kushdo nga ju që nuk heq dorë nga të gjitha zotërimet e tij nuk mund të jetë dishepulli im (Lluka 14: 33).

Po, vëllezër dhe motra, Ungjilli është radikal! Ne jemi duke u thirrur në një kenoza, një zbrazje e vetvetes në mënyrë që të mbushemi me Zotin, i cili është dashuri. "Zgjedhja ime është e lehtë dhe barra ime është e lehtë", tha Jezusi. [2]krh. Mat 11:30 Në të vërtetë, shpirti pelegrin, i çliruar nga zotërimet e botës, lidhjet dhe mëkati, atëherë është i aftë të mbajë Fjalën e Zotit në zemrat e të tjerëve. Ashtu si vizita e Marisë tek kushërira e saj Elizabeta, shpirti i pelegrinit mund të bëhet një tjetër teotokos, një tjetër "bartës i Zotit" në një botë të thyer dhe të përçarë.

Por si mund të bëhemi pelegrinë në këtë botë, ne që luftojmë çdo ditë me tundimet e mishit? Përgjigja është se ne duhet të vazhdojmë të bëjmë drejt autostradën për Perëndinë tonë, për t'i lënë vend Atij sepse vetëm Ai mund të na transformojë. Vini re përsëri atë që shkroi Isaia:

Në shkretëtirë përgatit udhën e Zotit; bëj drejt e në shkretëtirë një autostradë për Perëndinë tonë. (Isaia 40: 3)

Pelegrini është ai që hyn në shkretëtirën e besimit dhe zhveshjen e shkretëtirës, ​​duke bërë kështu një autostradë për Zotin e Tij. Dhe kështu nesër, ne vazhdojmë të reflektojmë në shtatë rrugët që do të hapin zemrat tona gjithnjë e më shumë për praninë e Tij transformuese.

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Ne duhet të bëhemi shpirtra pelegrinë në botë, duke lënë pas gjithçka, në mënyrë që të gjejmë Atë që është i Gjithë.

… Shumë, për të cilët shpesh ju kam thënë dhe tani po ju them edhe me lot, ecin si armiq të kryqit të Krishtit minds [mendjet e tyre] vendosin mbi gjërat tokësore. Por shtetësia jonë është në qiell dhe prej tij ne presim një Shpëtimtar, Zotin Jezu Krisht Phil (Fil 3: 18-20)

 pelegrin_Fotor

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

Dëgjoni podkastin e këtij shkrimi:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. Mat 6:24
2 krh. Mat 11:30
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.