Një Revolucion i Mendjes

KRESHME RETREAT
Dita 21

Mendja e Krishtit g2

 

CDO tani përsëri në hulumtimin tim, unë do të përplasem në një faqe në internet që merr përjashtim nga e imja sepse ata thonë, "Mark Mallett pretendon të dëgjojë nga Parajsa". Reagimi im i parë është, "Gee, jo çdo Të krishterët e dëgjojnë zërin e Zotit? " Jo, nuk dëgjoj një zë të dëgjueshëm. Por sigurisht që e dëgjoj Zotin duke folur përmes Leximeve Masive, lutjes së mëngjesit, Rruzares, Magjistarit, peshkopit tim, drejtorit tim shpirtëror, gruas sime, lexuesve të mi - madje edhe një perëndim dielli. Sepse Zoti thotë në Jeremiah

Dëgjo zërin tim; atëherë unë do të jem Zoti yt dhe ti do të jesh populli im. (7:23)

Dhe Jezusi tha,

… Ata do të dëgjojnë zërin tim dhe do të ketë një tufë, një bari të vetëm… delet e ndjekin, sepse e njohin zërin e tij. (Gjoni 10:16, 4)

Çdo i krishterë duhet të dëgjojë zërin e Zotit në mënyrë që ata ta ndjekin Atë kudo që të shkojë. Por shumë nuk e bëjnë sepse nuk u është mësuar se si, ose zëri i Bariut të Mirë po mbytet nga zhurma e botës, ose ngurtësia e zemrës së tyre. Siç tha Papa Françesku,

Kurdoherë që jeta jonë e brendshme përfshihet në interesat dhe shqetësimet e veta, nuk ka më vend për të tjerët, nuk ka vend për të varfërit. Zëri i Zotit nuk dëgjohet më, gëzimi i qetë i dashurisë së tij nuk ndihet më dhe dëshira për të bërë të mirë zbehet. OPPOPE FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 2

Një pelegrin i vërtetë është ai që gjen vetminë për të dëgjuar atë zeri akoma i vogel të Zotit. Ne duhet të "urisë dhe etjes" për zërin e Tij si turmat që e ndiqnin Atë.

Turma po shtypte Jezusin dhe po dëgjonin fjalën e Perëndisë. (Luka 5: 1)

Ne duhet ta shtypim Jezusin gjithashtu për të dëgjuar fjalën e Zotit tonë. Dhe kjo nuk është një Fjalë e zakonshme, por një fjalë që ka fuqinë të na transformojë siç nuk mundet asnjë fjalë tjetër në parajsë ose në tokë.

Në të vërtetë, fjala e Zotit është e gjallë dhe e efektshme, më e mprehtë se çdo shpatë me dy tehe, depërton edhe midis shpirtit dhe shpirtit, nyjeve dhe palcës, dhe në gjendje të dallojë reflektimet dhe mendimet e zemrës. (Heb 4:12)

Hapi i parë për të dëgjuar zërin e Zotit, pra, është akordimi në frekuencën e Zotit. Siç thotë Shën Pali,

Nëse atëherë jeni rritur me Krishtin, kërkoni atë që është sipër, ku Krishti është ulur në të djathtën e Zotit. Mendoni për atë që është sipër, jo për atë që është në tokë Col (Kol 3: 1-2)

Ajo për të cilën ai po flet këtu është a revolucion i mendjes. Do të thotë një refuzim i qëllimshëm i mënyrave të kësaj bote të të menduarit dhe të vepruarit sipas mishit. Do të thotë të tërheqësh shqisat tona nga bombardimet e vazhdueshme që i ekspozojmë sot. Ndërsa Pali u tha Romakëve:

Mos u konformo me këtë botë, por transformohu nga përtëritja e mendjes tënde. (Rom 12: 2)

Kjo është një deklaratë e fuqishme. mendje, Po thotë Pali, është porta e transformimit në Krishtin. 

… Nuk duhet të ecni më si johebrenjtë, në kotësinë e mendjeve të tyre… të ripërtëriheni në frymën e mendjeve tuaja… të vishni unin e ri, të krijuar sipas shëmbëlltyrës së Zotit në drejtësinë dhe shenjtërinë e vërtetë. (Ef 4:17, 23-24)

Dhe kështu, pyetja është, çfarë po lini në mendjen tuaj? Mendoj se shumë katolikë sot nuk janë të vetëdijshëm se sa janë të desensibilizuar ndaj televizionit. Ne nuk kemi kabllo në shtëpinë tonë për 16 vjet - Unë i telefonova kompanisë së kabllove dhe u thashë se nuk do të paguaja më për mbeturinat e tyre. Por, një herë në udhëtimet e mia, unë shoh një vështrim të asaj që është në TV dhe nuk mund të besoj se sa është bërë bazike, e papërpunuar dhe asinine. Kjo ekspozim i vazhdueshëm ndaj dhunës, epshit dhe dynjasë është një nga mënyrat më të shpejta për të mbytur zërin e Zotit.

Kohët e fundit kam dëgjuar disa të krishterë të thonë se ata kanë shkuar për të parë filmin e fundit Deadpool disa herë në mënyrë që ata të mund të dialogojnë me jo-të krishterët për filmin. Ky është një film i mbushur me sharje, lakuriqësi, dhunë dhe humor më të ndyrë. Me të vërtetë është një pishinë e vdekur. Mënyra për të fituar botën nuk është të bashkohesh me ta në errësirën e tyre, por të jesh një dritë e ndezur në mes të saj. Mënyra për t'u dëshmuar të tjerëve është të ndash me ta gëzimin e vërtetë për të njohur dhe ndjekur Jezusin ... për të mos ndjekur mëkatarët. Jezusi darkoi me prostituta, por kurrë nuk u mor me tregtinë e tyre. "Çfarë shoqërimi ka drita me errësirën?" - pyeti Shën Pali. [1]2 Cor 6: 14 Dhe kështu Jezusi ju thotë mua dhe juve:

Ja, unë po ju dërgoj si dele në mes të ujqërve; jini të mençur si gjarpërinjtë dhe të pafajshëm si pëllumbat. (Mat 10:16)

Urtësia e vërtetë nuk gjendet duke u zvarritur me gjarpërinj, por duke fluturuar mbi ta.

Askush të mos ju mashtrojë me fjalë boshe… Ecni si fëmijë të dritës (sepse fryti i dritës gjendet në gjithçka që është e mirë, e drejtë dhe e vërtetë) dhe përpiquni të dalloni atë që është e pëlqyeshme për Zotin. (Efesianëve 5: 6-10)

Për të dëgjuar zërin e Zotit, nuk duhet të shikojmë më tej se Biblën. Kjo është vërtet letra e dashurisë së Zotit për ne. Kushdo që ka një Bibël mund të thotë, po, unë dëgjoj zërin e Zotit! Unë kam lexuar Biblën që kur prindërit e mi më dhanë një të tillë kur isha shtatë vjeç dhe nuk jam lodhur kurrë me Fjalën e Zotit sepse është kështu të jetuarit; nuk pushon së më mësuari sepse është ashtu efektive; kurrë nuk dështon të më sfidojë, zgjojë dhe inkurajojë sepse me të vërtetë dallon thellësitë e zemrës sime. Sepse "ai" nuk është një libër, por Vetë Jezusi më flet me një zë të pastër. Dhe sigurisht, interpretimi i Biblës nuk është një çështje e rastësishme, subjektive, por i është besuar Kishës. Kështu që unë kam Biblën në një dorë, dhe Katekizmin në një dorë tjetër.

Timeshtë koha, vëllezër dhe motra, që shumë prej nesh të fikin televizorin dhe të ndezin dritën e së vërtetës; të mbyllë Facebook-un dhe të hapë Librin e Shenjtë; për të refuzuar rrjedhën e përdhosjes, dhunës dhe epshit që vërshon në shtëpitë tona dhe të fillojë të përdorë atë që Jezusi e quajti «lumenj me ujë të gjallë. ” [2]krh. Gjoni 7:38 Merrni shkrimet e Shenjtorëve; lexoni mençurinë e Etërve të Kishës; bëni shëtitje të gjata me Jezusin. 

Ajo që është e nevojshme është një revolucion i mendjes.

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

ju do të shndërrohet nga përtëritja e mendjes tuaj kur të filloni ta përshtatni atë me zërin e Zotit, Fjalën e Zotit.

… Jini të patëmetë dhe të pafajshëm, bij të Perëndisë pa të meta, në mes të një brezi të shtrembër dhe të çoroditur, midis të cilëve shkëlqeni si drita në botë, ndërsa i përmbaheni fjalës së jetës Phil (Filipinjtë 2: 14-16)

zbehta

 

LIDHJE ME LIDHJE

Kundërrevolucioni 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

 

Libri i pemës

 

Pema nga Denise Mallett ka qenë recensues mahnitës. Unë jam më se e entuziazmuar që ndaj romanin e parë të vajzës sime. Unë qesha, qava dhe imazhet, personazhet dhe tregimi i fuqishëm i historive vazhdojnë të qëndrojnë në shpirtin tim. Një klasik i menjëhershëm!
 

Pema është një roman jashtëzakonisht i shkruar dhe tërheqës. Mallett ka shkruar një histori vërtet epike njerëzore dhe teologjike të aventurave, dashurisë, intrigave dhe kërkimit të së vërtetës dhe kuptimit përfundimtar. Nëse ky libër është bërë ndonjëherë një film - dhe duhet të jetë - bota duhet t'i dorëzohet vetëm të vërtetës së mesazhit të përjetshëm.
—Pr. Donald Calloway, MIC, autor & folës


Të quash Denise Mallett një autor tepër të talentuar është një nënvlerësim! Pema është magjepsëse dhe e shkruar bukur. Vazhdoj të pyes veten, "Si mund të shkruaj dikush diçka të tillë?" I pagojë.

- Ken Yasinski, Folës katolik, autor dhe themelues i Ministrive të FacetoFace

TANI NË DISPOZICION! Porosit sot!

 

Dëgjoni podcastin e reflektimit të sotëm:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 2 Cor 6: 14
2 krh. Gjoni 7:38
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.