Një Fije Mëshire

 

 

IF bota eshte Varur nga një fije, është fije e fortë e Mëshira hyjnore- e tillë është dashuria e Zotit për këtë njerëzim të varfër. 

Nuk dua ta ndëshkoj dhimbjen e njerëzimit, por dëshiroj ta shëroj, duke e shtypur atë në Zemrën time të Mëshirshme. Unë e përdor dënimin kur ata vetë më detyrojnë të veproj kështu; Dora ime nuk ka dëshirë të kapë shpatën e drejtësisë. Para ditës së drejtësisë po dërgoj Ditën e Mëshirës.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1588

Në ato fjalë të buta, ne dëgjojmë ndërthurjen e mëshirës së Zotit me drejtësinë e Tij. Asnjëherë nuk është njëra pa tjetrën. Për drejtësinë është dashuria e Zotit e shprehur në a urdhri hyjnor që mban kozmosin së bashku me ligje - qofshin ato ligje të natyrës, apo ligje të "zemrës". Pra, nëse dikush mbjell farë në tokë, dashuri në zemër, ose mëkaton në shpirt, gjithmonë do të korrë atë që mbjell. Kjo është një e vërtetë shumëvjeçare që kapërcen të gjitha fetë dhe kohët… dhe po luhet në mënyrë dramatike në lajmet kabllovike 24 orëshe. 

 

E V TRRTETS DHE LUFTS

Ndërsa kujtojmë nga vizioni i shikuesve të Fatimes, ishte Nëna e Bekuar që ndërhyri pak para Luftës së Dytë Botërore, duke ndaluar një engjëll me një "shpatë flakëruese" të godiste tokën.

… Në të majtë të Zojës dhe pak më lart, pamë një Engjëll me një shpatë flakëruese në dorën e majtë; ndezje, ajo dha flakët që dukeshin sikur do t'i vinin flakën botës; por ata vdiqën në kontakt me shkëlqimin që Zoja jonë rrezatoi drejt tij nga dora e saj e djathtë: duke treguar tokën me dorën e tij të djathtë, Engjëlli bërtiti me një zë të lartë: 'Ndëshkim, pendim, pendim!'—Sr. Lucia nga Fatima, 13 korrik 1917

Me këtë, bota hyri në një periudhë hiri, a "Koha e mëshirës".

Unë pashë Zotin Jezus, si një mbret me madhështi të madhe, duke parë tokën tonë me shumë ashpërsi; por për shkak të ndërmjetësimit të Nënës së Tij Ai e zgjati kohën e mëshirës së Tij ... Zoti m'u përgjigj, “Unë jam duke e zgjatur kohën e mëshirës për hir të [mëkatarëve]. Por mjerë ata nëse nuk e njohin këtë kohë të vizitës Sime ”. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 126I, 1160; d 1937

Kur Jezusi flet për "Shpata e drejtësisë", biblikisht, "shpata" i referohet luftës. Cila do të ishte atëherë "Shpata e drejtësisë"? Kur dikush merr parasysh holokaustin mbarëbotëror të abortit, ku qindra miliona foshnje janë vrarë në bark - shpesh në modës brutale—Është e qartë për të parë që njerëzimi ka mbjellë një shakullinë që nga viti 1917 (shih Një kohë për të qarë) Siç pohoi Papa Françesku kohët e fundit në një intervistë, aborti është "vrasja e një personi të pafajshëm". [1]nga Politikë dhe Shoqëri, një intervistë me Dominique Wolton; krh. katolikherald.com

Kur të mbjellin erën, ata do të korrin shakullinë… (Hozea 8: 7)

Tani, njëqind vjet pas Fatimes, ky vëzhgim është më i vërtetë për orë…

Engjëlli me shpatën e ndezur në të majtë të Nënës së Zotit kujton imazhe të ngjashme në Librin e Zbulesës. Kjo paraqet kërcënimin e gjykimit që shfaqet në të gjithë botën. Sot mundësia që bota të shndërrohet në hi në një det zjarri nuk duket më fantazi e pastër: vetë njeriu, me shpikjet e tij, ka farkëtuar shpatën e ndezur. ArdKardinal Joseph Ratzinger (POPE BENEDIKTI XVI), Mesazhi i Fatimes, Nga Uebfaqja e Vatikanit

Me fjalët e dhëna një shikuesi të pretenduar amerikan, Jezusi tha:

Populli im, mëkati në këtë botë është aq i rëndë sa që toka po ju tregon shenjat e thellësisë së mëkateve tuaja, pasi siç ju thashë, do të ketë stuhi pas stuhie dhe tërmet pas tërmeti, sëmundje të mëdha dhe uri. Ekziston edhe prova shpirtërore që po ndodh, e shihni, madje edhe bijtë e Mi të zgjedhur janë në luftë me njëri-tjetrin dhe Kisha ime po i nënshtrohet një pastrimi të madh. Ju e shihni mëkati më i madh nga të gjithë është refuzimi i krijimit Tim, planit Tim, përmes abortit dhe bota do të pastrohet për mbijetesën më të madhe të njerëzimit. -te Jennifer, 8 janar 2004; fjalëfromjesus.com

 

Prapëseprapë, mëshira parandalon

If drejtësi zbulon mendjen e Zotit, është mëshirë që zbulon zemrën e Tij. Dhe kjo është arsyeja që, sot, dielli është ngritur përsëri, foshnje po lindin, çifte po martohen dhe jeta vazhdon të lulëzojë, megjithë rënkimin e përgjithshëm të krijimit. 

Dashuria e patundur e Zotit nuk pushon kurrë, mëshirat e tij nuk mbarojnë kurrë; ato janë të reja çdo mëngjes; e madhe është besnikëria jote. (Lam 3: 22-23)

Zoti eshte dashuri. Edhe drejtësia e Tij është shprehje e dashurisë së pastër. Për Ai "Do që të gjithë të shpëtohen dhe të vijnë në dijeni të e vërteta." [2]1 Timothy 2: 4 Kjo është arsyeja pse, kur presim që Zoti të na ndëshkojë, Ai na pushton, përkundrazi, me të Tij mëshirë. Në jetën time, e kam përjetuar këtë mëshirë më butësisht, më papritur, kur mendova se e meritoja më pak. Ashtu si djali plangprishës, i cili u puth dhe u përqafua ndërsa ishte i mbuluar në vathën e derrit të mëkatit të tij ... ose si Zake, i shtrembëruar, të cilin Jezusi kërkoi të darkonte me të… ose si hajduti në kryq, i cili u përqafua atë ditë në Parajsë. Po, kur ndjeva se e meritoja më shumë meritimin, përkundrazi, e përjetova Armët e befasishme or Një mrekulli e mëshirës

Ndërsa shikoj botën sot, shoh të njëjtët individë të plagosur, të lënduar, të humbur që isha dhe mund të jem akoma. Dhe unë dua që ata të shpëtohen nga skllavëria e tyre. Unë dua që ata të njohin Dashurinë e Mishëruar, Jezu Krishtin, i cili është Perëndia, miku dhe Ndërmjetësi ynë. Sa më shumë, pra, Vetë Ati dëshiron të mbledhë fëmijët e Tij në krahët e Tij dhe thjesht t'u thotë atyre, "Ju jeni të dashur"? Por si do ta dëgjojë bota atë mesazh të thjeshtë nëse jo për zërin e atyre shpirtrave që kanë tashmë e keni dëgjuar atë, kush e ka hasur tashmë atë dashuri dhe kush janë shndërruar nga ajo? Ky është roli i ti dhe unë në këtë orë. 

… Si mund të besojnë në atë për të cilin nuk kanë dëgjuar? Dhe si mund të dëgjojnë ata pa dikë që të predikojë? … Ne jemi ambasadorë për Krishtin, sikur Zoti të ishte tërheqës përmes nesh. (Rom 10: 14; 2 Kor 5:20))

 

D WSHMITART AUTENtike

Por ekziston një realitet tjetër i zymtë me të cilin përballen pasuesit e Jezusit sot: bota, gjithnjë e më shumë, nuk dëshiron t'i dëgjojë ato zëri, nuk dëshiron të dëgjojë vërteta. Por ... bota gjithmonë dëshiron di dashuria, ndoshta më shumë se kurrë - pasi shenja më e madhe e kohërave tona vazhdon të shpaloset:

… Për shkak të rritjes së keqbërjes, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet. (Mat 24:12)

Dhe kështu, edhe përkundër vullnetit tonë, në mendje ngrihet mendimi se tani po afrohen ato ditë për të cilat Zoti ynë profetizoi: "Dhe për shkak se paudhësia është e tepërt, bamirësia e shumë njerëzve do të ftohet". OPPOPE PIUS XI, Miserentissimus Shpëtimtar, Enciklikë mbi Riparimin e Zemrës së Shenjtë, n. 17 

Por kjo do të thotë se Mundësi të dëshmosh është më e madhe se kurrë më parë: mundësia për të sjellë ngrohtësinë e autentikëve Dashuria e krishterë kudo që të shkojmë. Në këtë drejtim, do të bënim mirë ta dëgjonim përsëri Palin VI:

Ky shekull ka etje për vërtetësi ... Njerëzit dëgjojnë më me dëshirë dëshmitarët sesa mësuesit, dhe kur njerëzit dëgjojnë mësues, kjo është për shkak se ata janë dëshmitarë world Bota pret nga ne thjeshtësinë e jetës, frymën e lutjes, bindjen, përulësinë, shkëputjen dhe vetëmohimin. —POPULLI PAUL VI, Ungjillizimi në Botën Moderne, 22, 41, 76

Dhe kështu, ndjej që Shpirti i Shenjtë më shtyn, jo vetëm për t'i jetuar këto të vërteta në një shkallë shumë më të madhe në jetën time, por për t'ju ndihmuar ju, lexuesit e mi, të bëheni edhe më autentik, dhe kështu, më i fuqishëm në dëshminë tuaj. Dhe arsyet janë të dyfishta: jo vetëm që të jetë një shenjë kontradikte ndaj të tjerëve në këtë "Koha e mëshirës", por edhe te shpejtoni Mbretërimin e Vullnetit Hyjnor në zemrat e një mbetjeje besnike në mënyrë qëdo të bëhet, në tokë siç është në qiell ". [3]Matt 6: 10

Pse të mos e pyesni atë që të na dërgojë dëshmitarë të rinj të pranisë së tij sot, në të cilin ai vetë do të vijë tek ne? Dhe kjo lutje, megjithëse nuk është e përqendruar drejtpërdrejt në fundin e botës, është megjithatë një lutje e vërtetë për ardhjen e tij; ajo përmban gjerësinë e plotë të lutjes që ai vetë na mësoi: "Ardhtë mbretëria jote!" Eja, Zot Jezus! —POPA BENEDIKTI XVI, Jezusi nga Nazareti, Java e Shenjtë: Nga Hyrja në Jeruzalem në Ringjallje, f. 292, Shtypi Ignatius 

 

LIDHJE ME LIDHJE

Një kohë për të qarë

Ora e Shpatës

Shpata flakëruese

Gjykimi që vjen

Ardhja e Mbretërisë së Zotit

Shenjtëria e Re dhe Hyjnore

A po vjen vërtet Jezusi?

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! 

 

Shënoni në Filadelfia! 

Konferenca Kombëtare e
Flaka e Dashurisë
të Zemrës së Papërlyer të Marisë

22-23 shtator 2017
Rilindja Hotel Filadelfia Aeroporti
 

Featuring:

Mark Mallett - Këngëtar, Shkrues, Autor
Tony Mullen - Drejtor Kombëtar i Flakës së Dashurisë
Fr. Jim Blount - Shoqëria e Zojës sonë të Trinisë Më të Shenjtë
Hector Molina - Ministritë e Rrjetave të Hedhjes

Për më shumë informacion, klikoni këtu

 

Ju bekoj dhe faleminderit për të
lëmoshën tuaj në këtë ministri.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 nga Politikë dhe Shoqëri, një intervistë me Dominique Wolton; krh. katolikherald.com
2 1 Timothy 2: 4
3 Matt 6: 10
Postuar ne BALLINA, KOHA E HIRES, ALL.