Një kohë për të qarë

Një shpatë flakëruese: Raketa bërthamore e aftë qëlloi mbi Kaliforni në nëntor, 2015
Agjencia e Lajmeve Caters, (Abe Bler)

 

1917:

… Në të majtë të Zojës dhe pak më lart, pamë një Engjëll me një shpatë flakëruese në dorën e majtë; ndezje, ajo dha flakët që dukeshin sikur do t'i vinin flakën botës; por ata vdiqën në kontakt me shkëlqimin që Zoja jonë rrezatoi drejt tij nga dora e saj e djathtë: duke treguar tokën me dorën e tij të djathtë, Engjëlli bërtiti me një zë të lartë: 'Ndëshkim, pendim, pendim!'—Sr. Lucia nga Fatima, 13 korrik 1917

1937:

Unë pashë Zotin Jezus, si një mbret me madhështi të madhe, duke parë tokën tonë me shumë ashpërsi; por për shkak të ndërmjetësimit të Nënës së Tij Ai e zgjati kohën e mëshirës së Tij ... Zoti m'u përgjigj, “Unë jam duke e zgjatur kohën e mëshirës për hir të [mëkatarëve]. Por mjerë ata nëse nuk e njohin këtë kohë të vizitës Sime ”. - Shën. Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 126I, 1160

1965:

Megjithëse bota e sotme ka një vetëdije shumë të gjallë për unitetin e saj dhe për mënyrën se si një njeri varet nga një tjetër në solidaritet të nevojshëm, ajo është shqyer më rëndë në kampe kundërshtare nga forcat në konflikt. Për mosmarrëveshjet politike, shoqërore, ekonomike, racore dhe ideologjike vazhdojnë akoma me hidhërim, dhe bashkë me to rreziku i një lufte e cila do të shndërrojë gjithçka në hi. - Këshilli i Dytë i Vatikanit, Kushtetuta baritore mbi kishën në botën moderne, Gaudium et Spes; vatikan.va

2000:

Engjëlli me shpatën e ndezur në të majtë të Nënës së Zotit kujton imazhe të ngjashme në Librin e Zbulesës. Kjo paraqet kërcënimin e gjykimit që shfaqet në të gjithë botën. Sot mundësia që bota të shndërrohet në hi në një det zjarri nuk duket më fantazi e pastër: vetë njeriu, me shpikjet e tij, ka farkëtuar shpatën e ndezur.- Kardinal Ratzinger (POPE BENEDICT XVI) Mesazhi i Fatimes, nga www.vatican.va

2002:

Sot unë me besim i besoj fuqinë e kësaj lutje [Rruzarja]… çështjen e paqes në botë dhe kauzën e familjes. —POPA ST. JOHN PAUL II, Rosarium Virginis Mariae, n 39;

2003:

Nuk do të ketë paqe në tokë, ndërsa shtypja e njerëzve, padrejtësitë dhe çekuilibrat ekonomikë, të cilat ende ekzistojnë, vazhdojnë. —POPA ST. JOHN PAUL II, Mesha e së Mërkurës së Hirit, 2003

2005:

… Kërcënimi i gjykimit ka të bëjë edhe me ne, Kisha në Evropë, Evropë dhe Perëndim në përgjithësi… Drita mund të na hiqet dhe ne bëjmë mirë ta lëmë këtë paralajmërim të tingëllojë me seriozitetin e tij të plotë në zemrat tona —POPA BENEDICT XVI, Hapja e Homelit, Sinodi i Ipeshkvijve, 2 tetor 2005, Romë.

2007:

… Rreziku i një rritje në numrin e vendeve që posedojnë armë bërthamore shkakton kapje të bazuar te çdo person përgjegjës. —POPA BENEDICT XVI, 11 dhjetor 2007; USA Today

2013:

Armët dhe dhuna nuk çojnë në paqe, lufta çon në më shumë luftë. —POPA FRANCIS, 1 shtator 2013; france24.com

2014:

Lufta është çmenduri ... edhe sot, pas dështimit të dytë të një lufte tjetër botërore, mbase mund të flitet për një Luftë të Tretë, njëra luftoi copë-copë, me krime, masakra, shkatërrime ... Njerëzimi duhet të qajë dhe kjo është koha për të qarë. —POPE FRANCIS, 13 Shtator 2015; BBC.com

2015-2016:

Papa Françesku deklaron një “Jubileu i Mëshirës".

Njerëzimi nuk do të ketë paqe derisa të kthehet me besim te mëshira ime.
—Jezusi te Shën Faustina; Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n 300

… Para se të vij si Gjykatës i drejtë, së pari hapa hapur derën e mëshirës sime. Ai që nuk pranon të kalojë derën e mëshirës sime, duhet të kalojë derën e drejtësisë sime… - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 1146

2017:

Erërat e luftës po fryjnë në botën tonë dhe një model i vjetëruar i zhvillimit vazhdon të prodhojë rënie njerëzore, shoqërore dhe mjedisore. OPPOPE FRANCIS, Urbi dhe Orbi, 25 Dhjetor 2017; Yahoo.com

… Asnjë luftë nuk është e drejtë. E vetmja gjë e drejtë është paqja. —POPA FRANCIS, nga Politikë dhe Shoqëri, një intervistë me Dominique Wolton; krh. katolikherald.com

2018:

Unë mendoj se jemi në kufi. Kam shumë frikë nga kjo. Një aksident është i mjaftueshëm për të mashtruar gjërat. —POPE FRANCIS, në fluturim për në Kili dhe Peru, Reuters, 15 janar 2018; yahoo.com

2020:

"Lufta sjell vetëm vdekje dhe shkatërrim ..." ekziston një "ajër i tmerrshëm tensioni ... Unë u bëj thirrje të gjitha palëve që të ndezin flakën e dialogut dhe vetëkontrollit dhe të dëbojnë hijen e armiqësisë". —POPA FRANCIS, Angelus, Qyteti i Vatikanit, 5 janar, 2020; vaticannews.va

2020:

Ne duhet të shkëputemi nga klima e tanishme e mosbesimit. Aktualisht, ne jemi dëshmitarë të një erozioni të multilateralizmit, i cili është edhe më serioz në dritën e zhvillimit të formave të reja të teknologjisë ushtarake, siç janë sistemet vdekjeprurëse të armëve autonome (LIGJET) të cilat ndryshojnë në mënyrë të pakthyeshme natyrën e luftës, duke e shkëputur atë më tej nga agjenci njerëzore —POPE FRANCIS, Fjalimi drejtuar Kombeve të Bashkuara, 25 shtator, 2020; katoliknewsagency.com

2022: 

Do të doja t'u bëja thirrje atyre që kanë përgjegjësi politike që të shqyrtojnë ndërgjegjen e tyre seriozisht përpara Zotit, i cili është Zoti i paqes dhe jo i luftës; i cili është babai i të gjithëve, jo vetëm i disave, që do që ne të jemi vëllezër dhe jo armiq… Mbretëresha e Paqes e ruajtë botën nga marrëzia e luftës. — PAPA FRANCIS, Audienca e Përgjithshme, 23 shkurt 2022; vatikan.va

2022:

Çmenduria është nga të gjitha anët, sepse lufta është çmenduri…disa po mendojnë për armët bërthamore – që është çmenduri. OPPOPE FRANCIS, Auditori i Përgjithshëm, 24 gusht; Auditori i Përgjithshëm, 21 shtator

2023: 

E gjithë bota është në luftë dhe vetëshkatërrim, duhet të ndalemi me kohë! — PAPA FRANCIS, konferencë shtypi në bordin e avionit papal në fluturimin e kthimit për në Romë nga Sudani i Jugut, 5 shkurt 2023; vaticannews.va

Dhe le të kuptohet se terrorizmi dhe lufta nuk çojnë në asnjë zgjidhje, por vetëm në vdekje dhe vuajtje të kaq shumë njerëzve të pafajshëm. Lufta është një disfatë! — PAPA FRANCIS, 8 tetor 2023; melbournecatholic.org

 

Siria, 13 Prill 2018; Foto AP / Hassan Ammar

Një grua përqafon trupin e një fëmije palestinez të vrarë 
në një spital në Khan Younis në Rripin jugor të Gazës,
Tetor 17, 2023 
(Foto: Reuters)

 

–––––––––––––––

 

Fëmijët e mi shumë të dashur, zemra ime është copëtuar nga pikëllimi dhe lotët e mi lajnë tokën. Fëmijë, përsëri gjaku dhe dhimbja do të copëtojnë zemrën time të dobët; gjëmimet e luftërave që ishin të largëta janë tani në porta. Gjithçka që kisha njoftuar për një kohë të gjatë do të ndodhë; tani ka ardhur koha. Fëmijë, lutuni dhe mos bini në tundimin e të menduarit se Zoti ju ka harruar; secili prej jush është i çmuar në sytë e Tij. Fëmijë, secili prej jush është paguar shumë, djali im Jezus vdiq për secilin prej jush dhe ju do pa masë, por fatkeqësisht njeriu, gjithnjë e më shumë, dëshiron të zërë vendin e Tij. Fëmijë shumë të dashur (Nëna po qante ndërsa po fliste), do të përjetoni kohë të rëndësishme, do të jetoni në vajtime dhe dhimbje; lutuni, fëmijë, bëjeni jetën tuaj një lutje të vazhdueshme. Fëmijët e mi, arma për t'u përballur me këto momente errësire dhe dhimbjeje dhe për të siguruar që e gjithë kjo të zbutet, është lutja dhe qëndrimi para Jezusit në Sakramentin e Bekuar: aty do të merrni forcën më të madhe! —Zoja e Zaros tonë gjoja për Anxhelën; Ischia, Itali; 8 Prill 2017 (përkthimi nga Peter Bannister)

 

Botuar për herë të parë më 11 nëntor 2015; azhurnuar sot.

 

LIDHJE ME LIDHJE

Shtatë Vulat e Revolucionit

Ora e Shpatës

Mbështjell shpatën

Hapja Dyert e Mëshirës

Përparimi i Njeriut

Tërheqja e Madhe

Po nese?

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT dhe tagged , , , , .