Rreth Nesh

MALLETT MARK është një këngëtar / kompozitor dhe misionar katolik romak. Ai ka interpretuar dhe predikuar në të gjithë Amerikën e Veriut dhe jashtë saj.

Mesazhet e postuara në këtë faqe në internet janë fryt i lutjes dhe i shërbesës. Çdo postim që përmban elemente të "zbulesës private" i është nënshtruar gjykimit të drejtorit shpirtëror të Markut.

Vizitoni faqen zyrtare të Markut dhe eksploroni muzikën dhe shërbesën e tij në:
www.markmallett.com

Politika jonë e privatësisë

Kontakt

Një letër lavdërimi nga Peshkopi i Markut, Më i Shenjti Mark Hagemoen i Saskatoon, Dioqezës së SK:

Më poshtë është një fragment nga libri i Markut, Përballja përfundimtare... dhe shpjegon shtysën që qëndron pas këtij blogu.

thirrja

MY ditët si reporter televiziv përfundimisht morën fund dhe ditët e mia si ungjilltar dhe këngëtar / kompozitor katolik me kohë të plotë filluan. Ishte në këtë fazë të ministrisë sime që papritmas m'u dha një mision i ri ... ai që formon shtysën dhe kontekstin e këtij libri. Sepse do të shihni se unë kam shtuar disa nga mendimet dhe "fjalët" e mia që kam marrë përmes lutjes dhe i kam dalluar në drejtim shpirtëror. Ata janë, ndoshta, si drita të vogla që tregojnë Dritën e Zbulesës Hyjnore. Më poshtë është një histori për të shpjeguar më tej këtë mision të ri ...

Në gusht të vitit 2006, unë isha ulur në piano duke kënduar një version të pjesës mesha "Sanctus", të cilin e kisha shkruar: "Shenjtë, Shenjtë, Shenjtë ..." Papritmas, ndjeva një dëshirë të fuqishme për të shkuar dhe për t'u lutur para Sakramenti i Bekuar.

Në kishë, fillova të lutem Zyrën (lutjet zyrtare të Kishës jashtë Meshës.) Vura re menjëherë se "Himni" ishte e njëjtat fjalë që sapo kisha kënduar: "E shenjtë, e shenjtë, e shenjtë! Zoti Zoti i Plotfuqishëm ...”Shpirti im filloi të gjallërohej. Unë vazhdova, duke lutur fjalët e Psalmistit: “Unë po sjell olokaustin në shtëpinë tënde; për ty do të paguaj zotimet e mia ... "Brenda zemrës sime më erdhi një dëshirë e madhe për t'i dhënë vetes plotësisht Zotit, në një mënyrë të re, në një nivel më të thellë. Po përjetoja lutjen e Shpirtit të Shenjtë i cili “ndërmjetëson me rënkime të pashprehura”(Rom 8:26).

Ndërsa fola me Zotin, koha dukej se u tret. Unë i bëra zotime personale Atij, gjatë gjithë kohës duke ndjerë brenda meje një zell në rritje për shpirtrat. Dhe kështu që unë kërkova, nëse është vullneti i Tij, për një platformë më të madhe nga e cila të ndajmë Lajmin e Mirë. Kisha në mendje gjithë botën! (Si ungjilltar, pse do të doja ta hidhja rrjetën time vetëm një distancë të shkurtër nga bregu? Doja ta tërhiqja nëpër të gjithë detin!) Papritmas u duk sikur Zoti po përgjigjej përsëri përmes lutjeve të Zyrës. Leximi i parë ishte nga libri i Isaisë dhe titullohej, "Thirrja e profetit Isaia".

Seraphim ishin vendosur më lart; secili prej tyre kishte gjashtë krahë: me dy kishin vello fytyrat e tyre, me dy i mbulonin këmbët dhe me dy qëndronin lart. "I shenjtë, i shenjtë, i shenjtë është Zoti i ushtrive!" ata i thirrën njërit tjetrit. ” (Isaia 6: 2-3)

Vazhdova të lexoj se si Seraphim më pas fluturoi te Isaia, duke i prekur buzët me një prush, duke shenjtëruar gojën për misionin përpara. “Kë duhet të dërgoj? Kush do të shkojë për ne?”Isaia u përgjigj,“Ja ku jam, me dergo!”Përsëri, ishte sikur biseda ime e mëparshme spontane po zhvillohej në shtyp. Leximi vazhdoi duke thënë se Isaia do t'i dërgohet një populli që dëgjon, por nuk kupton, i cili shikon por nuk sheh asgjë. Shkrimi dukej se nënkuptonte që njerëzit do të shërohen pasi të dëgjojnë dhe shikojnë. Por kur, ose "sa gjatë?”Pyet Isaia. Dhe Zoti u përgjigj, "Derisa qytetet të shkretohen, pa banorë, shtëpi, pa njeri dhe toka të jetë një shkretëtirë e shkretë.”Kjo do të thotë, kur njerëzimi është përulur dhe gjunjëzuar.

Leximi i dytë ishte nga Shën Gjon Gojarti, fjalë që dukeshin sikur më flisnin drejtpërdrejt:

Ju jeni kripa e tokës. Nuk është për hir të vetvetes, thotë ai, por për hir të botës fjala ju besohet. Unë nuk jam duke ju dërguar në dy qytete vetëm ose dhjetë ose njëzet, jo në një komb të vetëm, siç dërgova profetët e lashtësisë, por përtej tokës dhe detit, në të gjithë botën. Dhe ajo botë është në një gjendje të mjerueshme ... ai kërkon nga këta burra ato virtyte që janë veçanërisht të dobishme dhe madje të domosdoshme nëse do të mbajnë barrën e shumë njerëzve ... ata do të jenë mësues jo thjesht për Palestinat por për të gjithë botë. Mos u habit, pra, thotë ai, që të drejtohem veç të tjerëve dhe të përfshij në një ndërmarrje kaq të rrezikshme ... sa më të mëdha të bëhen ndërmarrjet në duart e tua, aq më të zellshëm duhet të jesh. Kur ata ju mallkojnë dhe ju persekutojnë dhe ju akuzojnë për çdo të keqe, ata mund të kenë frikë të dalin përpara. Prandaj ai thotë: «Në qoftë se nuk jeni të përgatitur për atë lloj gjëje, është kot që unë ju kam zgjedhur. Mallkimet do të jenë domosdoshmërisht pjesa juaj, por nuk do t'ju dëmtojnë dhe thjesht janë një dëshmi e qëndrueshmërisë suaj. Nëse përmes frikës, megjithatë, nuk arrini të tregoni forcën që kërkon misioni juaj, shorti juaj do të jetë shumë më keq. " - Shën. John Chrysostom, Liturgjia e Orëve, Vëll. IV, f. 120-122

Fjalia e fundit më goditi vërtet, sepse vetëm një natë më parë, po shqetësohesha për frikën time të predikimit, pasi nuk kam asnjë jakë klerike, asnjë diplomë teologjike dhe [tetë] fëmijë për të siguruar. Por kjo frikë u përgjigj në Përgjigjen vijuese: "Ju do të merrni fuqi kur Shpirti i Shenjtë të vijë mbi ju - dhe do të jeni dëshmitarët e mi deri në skajet e tokës."

Në këtë pikë, unë isha i mbingarkuar me atë që Zoti dukej se po më thoshte: se unë po thirresha për të ushtruar karizmin e zakonshëm profetik. Nga njëra anë, mendova se ishte tepër mendjemadhe të mendoja një gjë të tillë. Nga ana tjetër, nuk mund t'i shpjegoja hiret e mbinatyrshme që po buronin brenda meje.
Koka ime rrotullohej dhe zemra ime flakëronte, shkova në shtëpi dhe hapa Biblën dhe lexova:

Unë do të qëndroj në vendin tim të rojes, dhe do të qëndroj në pemë, dhe do të shikoj se çfarë do të më thotë ai, dhe çfarë përgjigje do t'i japë ankesës time. (Habb 2: 1)

Kjo në fakt është ajo që Papa Gjon Pali II kërkoi nga ne të rinjtë kur u mblodhëm me të në Ditën Botërore të Rinisë në Toronto, Kanada, në 2002:

Në zemër të natës mund të ndjehemi të frikësuar dhe të pasigurt dhe me padurim presim ardhjen e dritës së agimit. Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet e mëngjesit (krh. Is 21: 11-12) që shpallin ardhjen e diellit, i cili është Krishti i Ngjallur! —Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, Dita XVII Botërore e Rinisë, n. 3

Të rinjtë kanë treguar veten e tyre që janë për Romën dhe për Kishën një dhuratë të veçantë të Shpirtit të Perëndisë ... Unë nuk ngurrova t'i kërkoja nga ata që të bënin një zgjedhje radikale të besimit dhe të jetës dhe t'i paraqisnin ata me një detyrë marramendëse: të bëheshin "mëngjes" roje ”në agimin e mijëvjecarit të ri. OPPOPE JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9

Kjo thirrje për të "shikuar" u përsërit nga Papa Benedikti në Australi kur ai u kërkoi të rinjve të ishin lajmëtarë të një epoke të re:

Të fuqizuar nga Shpirti dhe duke u mbështetur në vizionin e pasur të besimit, një brez i ri i të krishterëve po thirret të ndihmojë në ndërtimin e një bote në të cilën dhurata e Zotit e jetës është e mirëpritur, e respektuar dhe e dashur - jo e refuzuar, e frikësuar si një kërcënim dhe e shkatërruar. Një epokë e re në të cilën dashuria nuk është lakmitare ose vetkërkuese, por e pastër, besnike dhe vërtet e lirë, e hapur për të tjerët, duke respektuar dinjitetin e tyre, duke kërkuar të mirën e tyre, duke rrezatuar gëzim dhe bukuri. Një epokë e re në të cilën shpresa na çliron nga cekëtia, apatia dhe vetë-përthithja që vdesin shpirtrat tanë dhe helmojnë marrëdhëniet tona. Të dashur miq të rinj, Zoti po ju kërkon që të jeni profetë të kësaj epoke të re ... —POP BENEDIKTI XVI, Familjare, Dita Botërore e Rinisë, Sidnei, Australi, 20 korrik 2008

Më në fund, ndjeva dëshirën për të hapur Katekizmin - një vëllim 904 faqesh - dhe, pa e ditur se çfarë do të gjeja, iu drejtova drejtpërdrejt kësaj:

Në takimet e tyre "një me një" me Zotin, profetët tërheqin dritë dhe forcë për misionin e tyre. Lutja e tyre nuk është largimi nga kjo botë e pabesë, por më tepër vëmendja ndaj Fjalës së Zotit. Ndonjëherë lutja e tyre është një argument ose një ankesë, por është gjithmonë një ndërmjetësim që pret dhe përgatitet për ndërhyrjen e Shpëtimtarit të Zotit, Zotit të historisë. -Katekizmi i Kishës Katolike (KKK), 2584, me titullin: "Elia dhe profetët dhe kthimi i zemrës"

Arsyeja që shkruaj më sipër nuk është të deklaroj që jam një profet. Unë jam thjesht një muzikant, baba dhe ndjekës i Zdrukthëtarit nga Nazareti. Ose siç thotë drejtori shpirtëror i këtyre shkrimeve, unë jam thjesht «korrieri i vogël i Zotit». Me forcën e kësaj përvoje para Sakramentit të Bekuar dhe sigurimet që mora përmes drejtimit shpirtëror, fillova të shkruaj sipas fjalëve që u vendosën në zemrën time dhe bazuar në ato që mund të shihja mbi "murin".

Urdhri i Zonjës sonë të Bekuar drejtuar Shën Catherine Labouré ndoshta përmbledh më së miri atë që ka qenë përvoja ime personale:

Do të shihni disa gjëra; jepni një llogari të asaj që shihni dhe dëgjoni. Ju do të frymëzoheni në lutjet tuaja; jepni një llogari për atë që unë ju them dhe për atë që do të kuptoni në lutjet tuaja. - Shën. Catherine, Autograf, 7 Shkurt 1856, Dirvin, Saint Catherine Labouré, Arkivat e Bijave të Bamirësisë, Paris, Francë; fq.84


 

Profetët, profetët e vërtetë, ata që rrezikojnë qafën për shpalljen e "së vërtetës"
edhe nëse është e pakëndshme, edhe nëse "nuk është e këndshme të dëgjosh" ...
“Një profet i vërtetë është ai që është në gjendje të qajë për njerëzit
dhe për të thënë gjëra të forta kur është e nevojshme ".
Kisha ka nevojë për profetë. Këta lloj profetësh.
“Unë do të them më shumë: Ajo ka nevojë për ne të gjithë të jesh profet ".

—POPA FRANCIS, Homily, Santa Marta; 17 Prill 2018; Vatikani i brendshëm

Komentet janë të mbyllura.