Të gjitha gjërat në dashuri

KRESHME RETREAT
Dita 28

Kurora e ferrave dhe Bibla e Shenjtë

 

PËR të gjitha mësimet e bukura që dha Jezusi - Predikimi në Mal në Mateu, ligjërimi për Darkën e Fundit te Gjoni, ose shumë shëmbëlltyra të thella - predikimi më elokuent dhe më i fuqishëm i Krishtit ishte fjala e pathënë e Kryqit: Pasioni dhe vdekja e Tij. Kur Jezusi tha që Ai erdhi për të bërë vullnetin e Atit, nuk ishte çështje e kontrollit me besnikëri të një liste Hyjnore To Do, një lloj përmbushjeje skrupuloze e shkronjës së ligjit. Përkundrazi, Jezusi shkoi më thellë, më tej dhe më intensivisht në bindjen e Tij, sepse Ai bëri të gjitha gjërat në dashuri deri në fund.

Vullneti i Zotit është si një disk i sheshtë - ai mund të realizohet robotikisht, edhe pa bamirësi. Por kur bëhet me dashuri, vullneti i Tij bëhet si një sferë që merr një thellësi, cilësi dhe bukuri të mbinatyrshme. Papritmas, veprimi i thjeshtë i gatimit të një vakti ose nxjerrjes së mbeturinave, kur bëhet me dashuri, mbart brenda tij një farë hyjnore, sepse Zoti është dashuri. Kur i bëjmë këto gjëra të vogla me shumë dashuri, është sikur të "hapim" guaskën e Momentit të Hirit dhe ta lejojmë këtë farë hyjnore të mbijë në mesin tonë. Ne duhet të ndalojmë së gjykuari ato detyra të rëndomta, të përsëritura si disi në pengesë, dhe të fillojmë t'i shohim si të tilla la Mënyrë. Meqenëse ato janë vullneti i Zotit për mua dhe për ju, atëherë bëjini ato

… Me gjithë zemrën tënde, me gjithë shpirtin tënd, me gjithë mendjen tënde dhe me gjithë forcën tënde. (Marku 12:30)

Kështu të duash Zotin: duke puthur çdo kryq, duke mbajtur çdo detyrë, duke ngjitur çdo Kalvar të vogël me dashuri, sepse është vullneti i Tij për ty.

Kur qëndrova në Madonna House në Combermere, Ontario, Kanada disa vjet më parë, një nga detyrat që më caktuan ishte klasifikimi i fasuleve të thata. Unë derdha enët para meje dhe fillova të ndaj fasulet e mira nga ato të këqija. Pastaj fillova të shoh një mundësi për lutje dhe t'i dua të tjerët përmes kësaj detyre mjaft monotone të momentit. Unë thashë, "Zot, çdo fasule që shkon në një grumbull të mirë, unë e bëj si një lutje për shpirtin e dikujt që ka nevojë për shpëtim." 

Pastaj, detyra ime e vogël u bë një moment i hirit i gjallë, sepse unë po bëja punën time me dashuri. Papritmas, secila fasule filloi të merrte një rëndësi më të madhe dhe unë e gjeta veten duke dashur të bëja kompromis: “Epo, ju e dini, kjo fasule nuk duket keq… Një tjetër shpirt i shpëtuar! ” Epo, jam i sigurt që një ditë në Parajsë, do të takoj dy lloje njerëzish: ata që do të më falënderojnë që kam lënë mënjanë një fasule për shpirtrat e tyre - dhe të tjerët që do të më fajësojnë për atë supë mesatare me fasule.

Të gjitha gjërat në dashuri - dashuria në të gjitha gjërat: bëj të gjitha punët në dashuri, të gjitha lutjet në dashuri, të gjitha argëtimet në dashuri, të gjitha qetësitë në dashuri. Sepse

Dashuria nuk deshton kurre. (1 Kor 13: 8)

Nëse jeni të mërzitur, nëse puna juaj është bërë e lodhshme, atëherë mbase është për shkak se po i mungon përbërësi hyjnor, farat e shenjta të dashurisë. Nëse është detyra e momentit, ose nuk mund ta ndryshoni rrethanën para jush, atëherë përgjigjja është të përqafoni Momentin e Hirit me gjithë zemër me dashuri. Dhe pastaj,

Çfarëdo që të bëni, bëni nga zemra, si për Zotin dhe jo për të tjerët… (Kol 3:23)

Kjo është, bëj të gjitha gjërat në dashuri.

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Momenti i Hirit na jep hir neve dhe të tjerëve, sa herë që bëjmë të gjitha gjërat në dashuri.

Zoti është dashuri, dhe kush qëndron në dashuri qëndron në Zot, dhe Zoti qëndron në të. Në këtë është dashuria e përsosur me ne ... sepse ashtu siç është ai, ne jemi në këtë botë. (1 Gjonit 4:16)

pastrimi i dyshemesë3

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.