Një afat kohor apostolik

 

JUST kur ne mendojmë se Perëndia duhet të hedhë në peshqir, Ai hedh në disa shekuj të tjerë. Kjo është arsyeja pse parashikimet po aq specifike sa "këtë tetor“Duhet të trajtohen me maturi dhe kujdes. Por ne gjithashtu e dimë se Zoti ka një plan që po realizohet, një plan që është duke arritur kulmin në këto kohë, sipas jo vetëm shikuesve të shumtë, por, në fakt, Etërve të Hershëm të Kishës.

 

Një afat kohor apostolik

Duke ndjekur parimin biblik që «një ditë është si një mijë vjet dhe një mijë vjet si një ditë»,[1]2 Manar 3: 8 Etërit e Kishës e thyen historinë në katër mijë vitet nga Adami deri në lindjen e Krishtit, dhe më pas në dy mijë vitet që pasojnë. Për ta, ky afat kohor ishte i ngjashëm me gjashtë ditë e krijimit, e cila do të pasohej nga një "ditë e shtatë" pushimi:

…sikur të ishte gjë e përshtatshme që shenjtorët duhet të gëzonin kështu një lloj pushimi të së shtunës gjatë asaj periudhe, një kohë të lirë të shenjtë pas mundimeve të gjashtë mijë vjetëve që nga krijimi i njeriut… (dhe) duhet të pasonte në përfundimin e gjashtë mijë vjet, nga gjashtë ditë, një lloj Sabati i ditës së shtatë në mijëra vjet pasues… Dhe ky mendim nuk do të ishte i kundërshtueshëm, nëse do të besohej se gëzimet e shenjtorëve, në atë Sabat, do të jenë shpirtërore dhe si pasojë e pranisë së Perëndisë… -St. Augustini i Hippo (354-430 pas Krishtit; Doktor i Kishës), De Civitat Dei, Bk. XX, Ch. 7, Universiteti Katolik i Amerikës Shtyp

Pra, duke bërë matematikën e thjeshtë, gjashtë mijë vjet na çojnë në Jubileun e Madh të kremtuar nga Papa Gjon Pali II në vitin 2000 pas Krishtit, duke na sjellë në thelb në mbrëmjen e "dita e gjashte” në afatin kohor apostolik. Sipas Traditës së Shenjtë, pra, ne po "kapërcejmë pragun e shpresës" në Pushimi i Shabatit që Vjen or “Dita e Zotit" dhe ç'farë mistikët kanë thirrur një "epoka e paqes.” Kjo është konfirmuar në i miratuar nga ana kishtare shkrimet e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta, mesazhi kryesor i së cilës është përmbushja e "Ati ynë" - Eja Mbretëria Jote, Vullneti Yt u bëftë në tokë ashtu siç është në Qiell - në këto kohë. 

Në Krijim, ideali im ishte të formoja Mbretërinë e Vullnetit Tim në shpirtin e krijesës time. Qëllimi im kryesor ishte ta bëja secilin njeri imazhin e Trinisë Hyjnore, në sajë të përmbushjes së Vullnetit Tim në të. Por me tërheqjen e njeriut nga Vullneti Im, unë humba Mbretërinë Time në të dhe për 6000 vjet të gjata më është dashur të luftoj. —Nga ditarët e Luizës, vëll. XIV, 6 nëntor 1922; Shenjtorët në Vullnetin Hyjnor nga Fr. Sergio Pellegrini, me miratimin e Kryepeshkopit të Tranit, Giovan Battista Pichierri

Është përsëri ai afati kohor 6000-vjeçar ose gjashtë-ditor pas të cilit Jezusi dhe Premtimet e Shkrimit, jo fundi i botës, por a rinovim:

Bija Ime e dashur, dua të të njoftoj urdhrin e Providencës Sime. Çdo dy mijë vjet e kam rinovuar botën. Në dy mijë vitet e para e rinovova me Përmbytjen; në dymijë të dytën e ripërtëriva me ardhjen Time në tokë kur shfaqa Njerëzimin Tim, nga i cili, si nga shumë çarje, shkëlqeu Hyjnia ime. Të mirët dhe vetë shenjtorët e dy mijë viteve në vijim kanë jetuar nga frytet e Njerëzimit Sime dhe, në pika, ata kanë shijuar Hyjninë Time. Tani jemi rreth dymijë viteve të treta dhe do të ketë një rinovim të tretë. Kjo është arsyeja e konfuzionit të përgjithshëm: nuk është gjë tjetër veçse përgatitja e rinovimit të tretë… [2]Jezusi vazhdon, “Nëse në rinovimin e dytë unë shfaqa atë që bëri dhe vuajti Njerëzimi im, dhe shumë pak nga ajo që po vepronte Hyjnia Ime, tani, në këtë rinovim të tretë, pasi toka do të pastrohet dhe një pjesë e madhe e brezit aktual do të shkatërrohet, unë do ji edhe më bujar me krijesat dhe Unë do ta kryej rinovimin duke shfaqur atë që Hyjnia Ime bëri brenda Njerëzimit tim; si veproi Vullneti Im Hyjnor me vullnetin Tim njerëzor; se si gjithçka mbeti e lidhur brenda Meje; se si bëra dhe ripërpunova gjithçka, dhe se si çdo mendim për secilën krijesë u ripërsërit nga Unë dhe u vulos me Vullnetin Tim Hyjnor.” —Jezusi te Luiza, 29 janar 1919, vëllimi 12

Afati i përgjithshëm kohor ka qenë para syve tanë gjatë gjithë kohës.

Jemi në prag të një lindjeje të re. Por lindjet e reja gjithmonë paraprihen nga dhimbjet e lindjes, dhe kjo është ajo që po përjetohet tani, por për sa kohë askush nuk e di. Ajo që është e sigurt është se we janë brezi(t) për të cilët folën Etërit e Kishës, ata që do të kalonin prej saj i gjashtëi shtatë Dita e hyrjes në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor…

Shkrimi i Shenjtë thotë: 'Dhe Perëndia pushoi ditën e shtatë nga të gjitha veprat e Tij'… Dhe në gjashtë ditë gjërat e krijuara përfunduan; është e qartë, pra, se ata do të marrin fund në të gjashtën mijë vjet year Por kur Antikrishti do të ketë shkatërruar të gjitha gjërat në këtë botë, ai do të mbretërojë për tre vjet e gjashtë muaj dhe do të ulet në tempullin në Jeruzalem; dhe atëherë Zoti do të vijë nga Qielli në re ... duke dërguar këtë njeri dhe ata që e ndjekin në liqenin e zjarrit; por duke sjellë për të drejtët kohën e mbretërisë, domethënë pjesën tjetër, ditën e shtatë të shenjtëruar… Këto do të ndodhin në kohën e mbretërisë, domethënë, në ditën e shtatë… e shtuna e vërtetë e të drejtëve Ata që panë Gjonin, dishepullin e Zotit, [na tregojnë] se dëgjuan prej tij se si Zoti mësoi dhe foli për këto kohë  -St. Irenaeus of Lyons, Ati i Kishës (140-202 pas Krishtit); Adversus Haereses, Ireneu i Lionit, V.33.3.4, Etërit e Kishës, Co. botuese CIMA; (Shën Ireneu ishte një student i Shën Polikarpit, i cili njihte dhe mësoi nga Apostulli Gjon dhe më vonë u shenjtërua peshkop i Smyrna nga Gjoni.)

… e ndjekur nga dita e “tetë” dhe e përjetshme:

Dhe Perëndia krijoi veprat e duarve të tij në gjashtë ditë, i mbaroi ditën e shtatë, u preh mbi të dhe e shenjtëroi. Kujdesuni, fëmijët e mi, në kuptimin e kësaj shprehjeje: "Ai mbaroi për gjashtë ditë". Kjo nënkupton që Zoti do t'i përfundojë të gjitha gjërat për gjashtë mijë vjet, sepse "një ditë është me Të një mijë vjet". Dhe Ai vetë dëshmon, duke thënë: "Ja, sot do të jenë si një mijë vjet". Prandaj, fëmijët e mi, në gjashtë ditë, domethënë në gjashtë mijë vjet, të gjitha gjërat do të mbarojnë. “Dhe ai pushoi ditën e shtatë.” Kjo do të thotë: kur Biri i Tij, duke ardhur [përsëri], do të shkatërrojë kohën e të ligut dhe do të gjykojë të paudhët dhe do të ndryshojë diellin, hënën dhe yjet, atëherë Ai do të pushojë me të vërtetë ditën e shtatë. Për më tepër, Ai thotë... kur, duke u dhënë prehje të gjitha gjërave, do të bëj fillimin e ditës së tetë, domethënë fillimin e një bote tjetër. -Letra e Barnabës (70-79 pas Krishtit), Ch. 15, shkruar nga një Atë Apostolik i shekullit të dytë

 

Lexime të ngjashme

Mijë vjetët

Dita e Gjashtë

Pushimi i Shabatit që Vjen

Dita e Drejtësisë

Millenarianism - Çfarë është dhe nuk është

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 2 Manar 3: 8
2 Jezusi vazhdon, “Nëse në rinovimin e dytë unë shfaqa atë që bëri dhe vuajti Njerëzimi im, dhe shumë pak nga ajo që po vepronte Hyjnia Ime, tani, në këtë rinovim të tretë, pasi toka do të pastrohet dhe një pjesë e madhe e brezit aktual do të shkatërrohet, unë do ji edhe më bujar me krijesat dhe Unë do ta kryej rinovimin duke shfaqur atë që Hyjnia Ime bëri brenda Njerëzimit tim; si veproi Vullneti Im Hyjnor me vullnetin Tim njerëzor; se si gjithçka mbeti e lidhur brenda Meje; se si bëra dhe ripërpunova gjithçka, dhe se si çdo mendim për secilën krijesë u ripërsërit nga Unë dhe u vulos me Vullnetin Tim Hyjnor.”
Postuar ne BALLINA, Epoka e paqes.