Një dëshmi intime

KRESHME RETREAT
Dita 15

 

 

IF keni qenë ndonjëherë në një nga tërheqjet e mia më parë, atëherë do ta dini që preferoj të flas nga zemra. Mendoj se i lë hapësirë ​​Zotit ose Zojës për të bërë gjithçka që duan - si të ndryshojnë temën. Epo, sot është një nga ato momente. Dje, reflektuam për dhuratën e shpëtimit, e cila është gjithashtu një privilegj dhe thirrje për të dhënë fryte për Mbretërinë. Siç tha Shën Pali në Efesianëve

Sepse me anë të hirit ju jeni shpëtuar me anë të besimit dhe kjo nuk është nga ju; është dhuratë e Zotit; nuk është nga veprat, kështu që askush nuk mund të mburret. Sepse ne jemi puna e tij e duarve, e krijuar në Krishtin Jezus për punët e mira që Perëndia ka përgatitur paraprakisht, që ne të jetojmë në to. (Ef 2: 8-9)

Siç tha Shën Gjon Pagëzori, "Prodhoni fruta të mira si provë e pendimit tuaj." [1]Matt 3: 8 Pra, Zoti na ka shpëtuar pikërisht kështu që ne të mund të bëhemi vepra e tij e dorës, një tjetër Krisht në botë. Ashtë një rrugë e ngushtë dhe e vështirë sepse kërkon një refuzim të tundimit, por shpërblimi është jeta në Krisht. Dhe për Shën Palin, nuk kishte asgjë në tokë që krahasonte:

Unë e konsideroj gjithçka si një humbje për shkak të së mirës supreme të njohjes së Krishtit Jezus, Zotit tim. Për hir të tij unë kam pranuar humbjen e të gjitha gjërave dhe i konsideroj aq shumë mbeturina, sa të fitoj Krishtin dhe të gjendem tek ai Phil (Fil 3: 8-9)

Dhe me këtë, unë dua të ndaj me ju një dëshmi intime, një thirrje që rruga e ngushtë e pelegrinit në vitin e parë të martesës sime. Në fakt, kjo është në kohë duke pasur parasysh komentet e diskutueshme të Papës kohët e fundit mbi kontracepsionin.

 

LIKE shumica e të porsamartuarve katolikë, as gruaja ime Lea dhe as unë nuk dinim shumë për mësimet e Kishës mbi kontrollin e lindjeve. Nuk u përmend në kursin tonë të "takimit të fejesës", e as në ndonjë kohë tjetër gjatë përgatitjeve të dasmës. Ne kurrë nuk do të kishim dëgjuar një mësim nga minberi mbi të dhe nuk ishte diçka për të cilën kishim menduar të diskutonim shumë me prindërit tanë. Dhe nëse ndërgjegjet tona ishin i shpuar, ne ishim në gjendje ta hedhim poshtë shpejt si një "kërkesë të paarsyeshme".

Pra, kur dita e martesës sonë u afrua, e fejuara ime bëri atë që bëjnë shumica e grave: ajo filloi të merrte "pilulën".

Rreth tetë muaj pas martesës, po lexonim një botim që zbuloi se pilula e kontrollit të lindjes mund të jetë një abortificant. Kjo do të thotë, një fëmijë i sapokonceptuar mund të shkatërrohet nga kimikatet në disa kontraceptivë. U tmerruam! Sikur ta kishim përfunduar jetën pa e ditur një - ose disa—të fëmijëve tanë? Shpejt mësuam mësimet e Kishës mbi kontracepsionin artificial dhe vendosëm aty-këtu se do të ndiqnim atë që po na thoshte pasardhësi i Pjetrit. Mbi të gjitha, unë u shqetësova nga katolikët "kafene" që zgjodhën dhe zgjodhën cilindo mësim të Kishës që do të ndiqnin, dhe ata që nuk do të bënin. Dhe këtu po bëja të njëjtën gjë!

Ne shkuam në Rrëfim menjëherë dhe filluam të mësonim për mënyrat natyrore që trupi i një gruaje sinjalizon fillimin e pjellorisë në mënyrë që një çift të planifikojë familjen e tyre natyrisht, brenda Perëndisë dizajni Herën tjetër kur u bashkuam si burrë e grua, kishte një çlirim të fuqishëm të hirit që na la të dy duke qarë, të zhytur në një prani të thellë të Zotit që nuk do ta kishim provuar kurrë më parë. Befas, u kujtuam! Kjo ishte hera e parë që bashkoheshim pa kontrolli i lindjeve; herën e parë që dhamë me të vërtetë nga vetja, njëra te tjetra plotësisht, duke mos mbajtur asgjë nga vetja, duke përfshirë fuqinë dhe privilegjin e jashtëzakonshëm për të lindur. 

 

KONDOMI SHPIRTROR

Këto ditë flitet shumë për mënyrën sesi kontracepsioni parandalon shtatzëninë. Por ka pak diskutim mbi atë që parandalon tjetër - domethënë, bashkimin e plotë të burrit dhe gruas.

Kontracepsioni është si një prezervativ mbi zemër. Thotë se nuk jam plotësisht i hapur për mundësinë e jetës. Dhe a nuk tha Jezusi se Ai ishte rruga, e vërteta dhe Jeta? Kurdoherë që përjashtojmë ose pengojmë jetën, ne përjashtojmë dhe parandalojmë prania e Jezusit përmes fuqisë së Shpirtit të Shenjtë. Vetëm për këtë arsye, kontrolli i lindjeve ka ndarë në heshtje burrat dhe gratë në mënyra që ata nuk mund t'i kuptojnë. Ajo ka parandaluar unitetin më të thellë të shpirtrave, dhe për këtë arsye, më të thellën e hireve bashkuese dhe shenjtëruese: Vetë Vetë, Jezus, i cili është partneri i tretë i çdo martese sakramentale.

A është ndonjë çudi që sondazhet shkencore kanë gjetur rezultatet e mëposhtme midis çifteve që nuk përdorin kontracepsion artificial? Ata:

  • kanë një shkallë të ulët dramatike (0.2%) të divorcit (krahasuar me 50% në publikun e gjerë);
  • përjetoni martesa më të lumtura;
  • janë më të lumtur dhe më të kënaqur në jetën e tyre të përditshme;
  • kanë marrëdhënie martesore në mënyrë të konsiderueshme;
  • ndajnë një intimitet më të thellë me bashkëshortin sesa ata që kontraceptojnë;
  • të realizojë një nivel më të thellë të komunikimit me bashkëshortin;

(Për të parë rezultatet e plota të studimit të Dr. Robert Lerner, shkoni te www.physicianforlife.org)

 

SI PEMA

Brenda një viti nga vendimi ynë për të ndjekur mësimet e Kishës të paraqitura në enciklik Humanae Vitae, ne krijuam vajzën tonë të parë, Tianna. Mbaj mend që isha ulur në tryezën e kuzhinës dhe i thashë gruas time, “likeshtë si… është sikur të jemi një pemë molle. Vetë qëllimi i një peme molle është të japë fryte! Naturalshtë e natyrshme dhe është e mirë ”. Fëmijët në kulturën tonë moderne shpesh shihen si një shqetësim, ose më së shumti, një mënyrë e pranueshme nëse keni vetëm një, ose ndoshta dy (më shumë se tre perceptohet si i papëlqyeshëm ose madje i papërgjegjshëm.) Por fëmijët janëprishje të dashurisë së martuar, duke përmbushur një nga rolet thelbësore të dizajnuara nga Zoti për një burrë dhe grua: jini pjellor dhe shumohuni. [2]Gen 1: 28

Që nga ajo kohë, Zoti na ka bekuar me të vërtetë me shtatë fëmijë të tjerë. Kemi tre vajza të ndjekura nga pesë djem (kemi bërë shaka të para duke bërë shaka). Nuk ishin të gjitha të planifikuara - kishte disa surpriza! Dhe nganjëherë Lea dhe unë ndiheshim të mbingarkuar mes pushimeve nga puna dhe akumulimit të borxheve… derisa t'i mbanim në krahë dhe nuk mund ta imagjinonim jetën pa to. Njerëzit qeshin kur na shohin të grumbullohemi nga furgoni ose autobusi ynë turne. Na shikojnë në restorante dhe na pështjellin në dyqane ushqimore ("Janë të gjithë këto yti?? "). Një herë, gjatë një udhëtimi familjar me biçikletë, një adoleshent na zuri syri dhe thirri: «Shikoni! Një familje!" Mendova se isha në Kinë për një moment. 

Por si Lea, ashtu edhe unë, e pranojmë që vendimi për jetën ka qenë një dhuratë dhe hir i jashtëzakonshëm. 

 

DASHURIA NUK DESHTON KURRE

Mbi të gjitha, miqësia me gruan time që nga ajo ditë vendimtare është rritur vetëm dhe dashuria jonë është thelluar, megjithë dhimbjet në rritje dhe ditët e vështira që vijnë në çdo marrëdhënie. Hardshtë e vështirë të shpjegohet, por kur lejon që Zoti të hyjë në martesë, edhe në detajet e saj më intime, gjithmonë ekziston një risi, një freski që e mban njeriun të bie në dashuri përsëri, ndërsa Fryma krijuese e Zotit hap pamje të reja bashkimi.

Jezusi u tha Apostujve, "Kush ju dëgjon mua më dëgjon mua." [3]Luka 10: 16 Edhe mësimet më të vështira të Kishës gjithmonë, gjithmonë do të japin fryte. Për Jezusin tha:

Nëse qëndroni në fjalën time, ju me të vërtetë do të jeni dishepujt e mi dhe do ta njihni të vërtetën dhe e vërteta do t'ju lirojë. (Gjoni 8: 31-32) 

 

PUMRMBLEDHJE DHE SHKRIM

Thirrja e pelegrinit është një thirrje për bindje, por një ftesë për të gëzim

Nëse i mbani urdhërimet e mia, do të qëndroni në dashurinë time, ashtu si unë i mbaja urdhërimet e Atit tim dhe qëndroj në dashurinë e tij. Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që gëzimi im të jetë në ju dhe gëzimi juaj të jetë i plotë. (Gjoni 15: 10-11)

AoLsingle8x8__55317_Fotor2

Botuar për herë të parë më 7 dhjetor 2007.

 

LIDHJE ME LIDHJE

Seria e Lirisë dhe Seksualitetit Njerëzor

 

 

Për t'iu bashkuar Markut në këtë Tërheqje të Kreshmës,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

flamuri kryesor

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

Dëgjoni podkastin e këtij shkrimi:

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 Matt 3: 8
2 Gen 1: 28
3 Luka 10: 16
Postuar ne BALLINA, Seksualiteti dhe liria njerëzore, KRESHME RETREAT.

Komentet janë të mbyllura.