Një besim i pathyeshëm në Jezusin

 

Botuar për herë të parë më 31 maj 2017.


HOLLYWOOD 
ka qenë i tejkaluar me një mbushje me filma super hero. Praktikisht ekziston një në kinema, diku, pothuajse vazhdimisht tani. Mbase kjo flet për diçka të thellë brenda psikikës së këtij brezi, një epokë në të cilën heronjtë e vërtetë tani janë shumë pak; një reflektim i një bote që dëshiron për madhështi të vërtetë, nëse jo, një Shpëtimtari i vërtetë

 

THIRRJE N TO BESIM HEROIK

Ndërsa besimi juaj në Krishtin dhe në mësimet e Tij, e drejtë tani, mund të duket se i shqetëson të tjerët; ndërsa ata mund të të pushojnë nga puna, për tani, si një fondamentalist, një "i djathtë", ose fanatik ... po vjen dita kur besimi juaj në Zot do të jetë një spirancë për ndoshta mijëra përreth jush. Prandaj, Zoja na thërret vazhdimisht ju dhe mua në lutje dhe kthim në mënyrë që të bëhemi "super-heronjtë" shpirtërorë për të cilët bota ka kaq shumë nevojë. Mos e humbisni këtë telefonatë!

Kjo është arsyeja pse Ati po lejon kaq shumë vuajtje brenda Kishës, familjeve tona dhe situatave të jetës: Ai po na tregon se duhet të kemi një besim të pamposhtur në Jezusin. Ai do të zhveshë Kishën nga gjithçka që të mos kemi asgjë përveç Tij.[1]shih Profecia në Romë Nuk është një Dridhje e madhe duke ardhur, dhe kur ta bëjë këtë, bota do të jetë në kërkim të superheronjve të vërtetë: burra dhe gra që kanë përgjigje reale për krizat e pashpresë. Profetët e rremë do të jetë gati për ta… por edhe Zoja, e cila po përgatit një ushtri burrash dhe grash për të mbledhur ato djem dhe vajza plangprishëse të këtij brezi para Ditës së Drejtësisë. [2]Shiko Lirimi i Madh

Nëse Zoti nuk e ka ngritur ende kryqin e rëndë nga shpatullat tuaja; nëse Ai nuk ju ka çliruar nga gjendja juaj e pafuqishme; nëse e shihni veten duke luftuar me të njëjtat gabime dhe duke u penguar në të njëjtat mëkate… kjo është për shkak se nuk keni mësuar ende të dorëzoheni plotësisht, të braktisni veten me të vërtetë tek Ai.

 

Braktisja e të mësuarit

Fr. Dolindo Ruotolo (vd. 1970) është një profet relativisht i panjohur në kohën tonë. Për të, Shën Pio njëherë tha "E gjithë parajsa është në shpirtin tënd". Në fakt, në një kartolinë dërguar Peshkopit Huilica në 1965, Fr. Dolindo e parashikoi atë "një Gjon i ri do të ngrihet nga Polonia me hapa heroikë për të thyer zinxhirët përtej kufijve imponuar nga tirania komuniste" Kjo, sigurisht, u përmbush tek Papa Gjon Pali II. 

Por mbase Fr. Trashëgimia më e madhe e Dolindos ishte Novena e Braktisjes se ai u largua nga Kisha në të cilën shpaloset Jezusi si të braktisin tek Ai. Nëse zbulimet e Shën Faustinës na udhëzojnë se si të besojmë te Mëshira Hyjnore dhe zbulimet e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta udhëzojnë se si të jetojmë në Vullnetin Hyjnor, Fr. Zbulimet e Dolindos na mësojnë se si të braktisim veten në Providencën Hyjnore. 

Jezusi fillon duke i thënë:

Pse e ngatërroni veten duke u shqetësuar? Më lini Mua kujdesin për punët tuaja dhe gjithçka do të jetë paqësore. Unë ju them në të vërtetë se çdo veprim i vërtetë, i verbër, i plotë i dorëzimit tek Unë prodhon efektin që ju dëshironi dhe zgjidh të gjitha situatat e vështira.

Kështu që, shumica prej nesh e lexojnë këtë, dhe pastaj thonë: "Mirë, ju lutem rregulloni këtë situatë për mua në mënyrë që…" Por sapo të fillojmë t'i diktojmë Zotit rezultatin, ne nuk po i besojmë vërtet Atij që të veprojë në mënyrën më të mirë interesat 

Dorëzimi tek Unë nuk do të thotë të shqetësohesh, të mërzitesh ose të humbasësh shpresën, as nuk do të thotë të më ofrosh një lutje të shqetësuar duke më kërkuar që të të ndjek dhe ta ndryshosh shqetësimin tënd në lutje. Againstshtë kundër këtij dorëzimi, thellësisht kundër tij, të shqetësohesh, të jesh nervoz dhe të kesh dëshirë të mendosh për pasojat e gjithçkaje. Shtë si konfuzioni që fëmijët ndiejnë kur kërkojnë nga nëna e tyre për të parë nevojat e tyre dhe më pas përpiqen të kujdesen për ato nevoja për veten e tyre në mënyrë që përpjekjet e tyre të fëmijëve të marrin rrugën e nënës së tyre. Të dorëzohesh do të thotë të mbyllësh me lehtësi sytë e shpirtit, të largohesh nga mendimet e shtrëngimit dhe ta vendosësh veten nën kujdesin Tim, në mënyrë që vetëm unë të veproj, duke thënë "Ti kujdesesh për të".

Jezusi atëherë na kërkon të bëjmë një lutje të vogël:

O Jezus, unë të dorëzohem vetë para teje, kujdesu për gjithçka!

Sa e vështirë është kjo! Mendja e njeriut, si metali në një magnet, tërhiqet fuqimisht nga të menduarit, arsyetimi dhe fiksimi mbi problemet tona. Por Jezusi thotë, jo, më lër të kujdesem për të. 

Në dhimbje ju luteni që unë të veproj, por që unë të veproj në mënyrën që ju dëshironi. Ju nuk ktheheni tek Unë, përkundrazi, dëshironi që Unë të përshtas idetë tuaja. Ju nuk jeni njerëz të sëmurë që i kërkoni mjekut t'ju shërojë, por më tepër njerëz të sëmurë që i thonë mjekut se si… Nëse më thoni vërtet: "U bëftë vullneti yt", që është njësoj si të thuash: "Ti kujdesesh për atë ”, Unë do të ndërhyj me gjithë fuqinë time dhe do të zgjidh situatat më të vështira.

E megjithatë, ne i dëgjojmë këto fjalë, dhe pastaj arsyetojmë këtë tonë situata e veçantë është përtej riparimit të mbinatyrshëm. Por Jezusi na thërret të "palosim krahët e intelektit", siç do të thoshte Catherine Doherty, dhe ta lëmë të veprojë në situatë. Më thuaj: nëse Zoti i krijoi qiejt dhe tokën nga asgjëja, a nuk mund të Ai të trajtojë sprovën tuaj të veçantë, edhe pse gjërat duket se shkojnë nga e keqja në më keq?

E shihni se e keqja rritet në vend që të dobësohet? Mos u shqeteso. Mbyll sytë dhe më thuaj me besim: "U bëftë vullneti yt, ti kujdesesh për të". Unë po ju them se unë do të kujdesem për të dhe se nuk ka ilaç më të fuqishëm se ndërhyrja ime e dashur. Me dashurinë time, jua premtoj këtë.

Por sa e vështirë është të besosh! Të mos e kuptoj zgjidhjen, të mos përpiqem në njerëzimin tim t'i zgjidh gjërat vetë, të mos manipuloj gjërat për rezultatin tim. Braktisja e vërtetë do të thotë t'i lësh rezultatet plotësisht dhe plotësisht Zotit, i cili premton të jetë besnik.

Asnjë gjyq nuk ju ka ardhur, por çfarë është njerëzore. Zoti është besnik dhe nuk do t'ju lejojë të sprovoheni përtej forcës suaj; por me provën ai gjithashtu do të sigurojë një rrugëdalje, në mënyrë që ju të jeni në gjendje ta duroni atë. (1 Korintasve 10:13)

Por "mënyra" nuk është gjithmonë tonë mënyrë.

Dhe kur duhet t'ju drejtoj në një shteg të ndryshëm nga ajo që shihni, unë do t'ju përgatis; Unë do të të mbaj në krahët e Mi; Unë do të të lë të gjesh veten, si fëmijët që kanë zënë gjumi në krahët e nënës së tyre, në bregun tjetër të lumit. Ajo që ju shqetëson dhe ju lëndon jashtëzakonisht shumë është arsyeja juaj, mendimet dhe shqetësimi juaj dhe dëshira juaj me çdo kusht për t'u marrë me ato që ju mundojnë.

Dhe kjo është kur ne fillojmë përsëri të kapim, të humbasim durimin, të ndiejmë se Zoti nuk po bën atë që duhet. Ne e humbasim paqen tonë ... dhe Satanai fillon të fitojë betejën. 

Ju jeni pa gjumë; ju doni të gjykoni gjithçka, të drejtoni gjithçka dhe të shihni gjithçka dhe ju dorëzoheni forcës njerëzore, ose më keq - vetë burrave, duke besuar në ndërhyrjen e tyre - kjo është ajo që pengon fjalët dhe pikëpamjet e Mia. Oh, sa uroj nga ti këtë dorëzim, të të ndihmoj; dhe sa vuaj kur të shoh kaq të trazuar! Satani përpiqet të bëjë pikërisht këtë: t'ju agjitojë dhe t'ju heq nga mbrojtja Ime dhe t'ju hedhë në nofullat e iniciativës njerëzore. Pra, beso vetëm tek Unë, prehu tek Unë, dorëzohu Mua në gjithçka.

Dhe kështu, ne duhet të lëshojmë përsëri dhe të bërtasim nga shpirtrat tanë: O Jezus, unë të dorëzohem vetë para teje, ki kujdes e gjithçkaje! Dhe Ai thotë

Unë bëj mrekulli në përpjesëtim me dorëzimin tënd të plotë ndaj Meje dhe me mos mendimin tënd për veten. Unë mbjell thesare hiresh kur jeni në varfërinë më të thellë. Asnjë person me arsye, asnjë mendimtar, nuk ka bërë kurrë mrekulli, madje as midis shenjtorëve. Ai bën punë hyjnore kushdo që i dorëzohet Zotit. Mos mendo më për këtë, sepse mendja jote është akute dhe për ty është shumë e vështirë të shohësh të keqen dhe të besosh tek Unë dhe të mos mendosh për veten tënde. Bëni këtë për të gjitha nevojat tuaja, bëjeni këtë të gjithë ju dhe do të shihni mrekulli të mëdha të heshtura të vazhdueshme. Unë do të kujdesem për gjërat, jua premtoj këtë.

Si Jezus? Si mund të ndaloj së menduari për këtë?

Mbyllni sytë dhe lëreni të tërhiqet nga rryma rrjedhëse e hirit Tim; mbylli sytë dhe mos mendo për të tashmen, duke i larguar mendimet nga e ardhmja ashtu si do të bëje nga tundimi. Rehatohuni në Mua, duke besuar në mirësinë time dhe unë ju premtoj me dashurinë time se nëse thoni, "Ju kujdeseni për të", Unë do të kujdesem për të gjitha; Unë do t'ju ngushëlloj, do t'ju çliroj dhe do t'ju udhëzoj.

Po, është një akt i vullnetit. Ne duhet të rezistojmë, ta luftojmë atë dhe të rezistojmë përsëri dhe përsëri. Por ne nuk jemi vetëm, as pa ndihmën Hyjnore, e cila na vjen përmes lutja. 

Lutuni gjithmonë në gatishmëri të dorëzoheni dhe do të merrni nga ajo paqe të madhe dhe shpërblime të mëdha, edhe kur ju jap hirin e faljes, të pendimit dhe të dashurisë. Atëherë, çfarë rëndësie ka vuajtja? Ju duket e pamundur? Mbyll sytë dhe thuaj me gjithë shpirt, "Jezus, ti kujdesesh për të". Mos ki frikë, unë do të kujdesem për gjërat dhe ti do ta bekosh emrin Tim duke u përulur. Një mijë lutje nuk mund të jenë të barabarta me një akt të vetëm dorëzimi, mbaje mend mirë këtë. Nuk ka novena më efektive se kjo.

Për të lutur Novenën nëntë ditore, klikoni këtu

 

NJE BESIM I PAMBASHKUESHM

Mësoni, vëllezër dhe motra të mia, "arti i braktisjes", i demonstruar më së shumti te Zoja. Ajo na zbulon se si t'i dorëzohemi Vullnetit të Atit, në çdo situatë, madje edhe e pamundur - përfshirë atë që po ndodh tani në botë.[3]krh. Luka 1:34, 38 Në mënyrë paradoksale, braktisja e saj te Zoti, e cila asgjëson vetë-vullnetin e saj, nuk çon në trishtim ose humbje të dinjitetit, por në gëzim, paqe dhe një vetëdije më të thellë të vetvetes së saj të vërtetë, të bërë në imazhin e Zotit.

Shpirti im e madhëron Zotin dhe shpirti im gëzohet në Perëndinë Shpëtimtarin tim… (Luka 1: 46-47)

Në të vërtetë, a nuk është Magnificat i saj një lavdërim i mëshirës së Zotit ndaj të përulurve - dhe si Ai i përul ata që dëshirojnë të jenë sundimtarë të fatit të tyre, të cilët nga arroganca e mendjes dhe krenarisë në zemër, refuzojnë të besojnë tek Ai?

Mëshira e tij është nga mosha në moshë për ata që i frikësohen atij. Ai ka treguar fuqi me krahun e tij, shpërndau mendjemëdhenjtë dhe zemrën. Ai i ka shembur sunduesit nga fronet e tyre, por i ka ngritur të përulurit. Ai i ka mbushur të uriturin me gjëra të mira dhe të pasurit i ka lënë të zbrazët. (Luka 1: 50-53)

Kjo është, Ai i ngre ata me të një besim të pamposhtur në Jezusin. 

Oh, sa i këndshëm për Perëndinë është shpirti që ndjek me besnikëri frymëzimet e hirit të Tij!… Mos ki frikë nga asgjë. Jini besnikë deri në fund. -Zoja tek Shën Faustina, Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 635

 

Nënë, jam e jotja tani dhe përgjithmonë.
Përmes teje dhe me ty
Unë gjithmonë dua të përkas
plotësisht te Jezusi.

  

Ju jeni të dashur.

 

Për të udhëtuar me Markun në La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

  

 

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Profecia në Romë
2 Shiko Lirimi i Madh
3 krh. Luka 1:34, 38
Postuar ne BALLINA, LEXIMET masive, SHPIRTRIA, ALL.