Antikrishti në Kohët Tona

 

Botuar për herë të parë 8 janar 2015

 

DISA javë më parë, kam shkruar se është koha për mua 'të flas drejtpërdrejt, me guxim dhe pa kërkuar falje për "mbetjet" që janë duke dëgjuar. Onlyshtë vetëm një mbetje e lexuesve tani, jo sepse ata janë të veçantë, por të zgjedhur; është një mbetje, jo sepse të gjithë nuk janë të ftuar, por pak përgjigjen '.' [1]shih Konvergjenca dhe Bekimi Kjo do të thotë, unë kam kaluar dhjetë vjet duke shkruar për kohët në të cilat jetojmë, duke iu referuar vazhdimisht Traditës së Shenjtë dhe Magjistrisë në mënyrë që të sjell ekuilibrin në një diskutim që mbase shumë shpesh mbështetet vetëm në zbulimin privat. Sidoqoftë, ka disa që thjesht ndjehen Ndonjë diskutimi për "kohët e fundit" ose krizat me të cilat përballemi është shumë i zymtë, negativ ose fanatik - dhe kështu ata thjesht fshijnë dhe çabonohen. Le të jetë ashtu. Papa Benedikti ishte mjaft i drejtpërdrejtë për shpirtra të tillë:

Veryshtë përgjumja jonë për praninë e Zotit që na bën të pandjeshëm ndaj së keqes: ne nuk e dëgjojmë Zotin sepse nuk duam të shqetësohemi dhe kështu qëndrojmë indiferentë ndaj së keqes. "… Ata prej nesh që nuk duan të shih forcën e plotë të së keqes dhe nuk dëshiron të hysh në Pasionin e tij. —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, Qyteti i Vatikanit, 20 Prill 2011, Audienca e Përgjithshme

Një nga gjërat më të qëndrueshme që njerëzit më thonë në letrat e tyre është se ky apostol i shkruar u jep atyre shpresë. Por jo një shpresë e rreme. Ne nuk mund të flasim për Ardhjen e Jezu Krishtit pa pranuar atë që Ai në të vërtetë tha në lidhje me të: se kthimi i Tij do të shoqërohet me ankth të madh, përndjekje dhe përmbysje, dhe më e rëndësishmja, mashtrimi. Prandaj diskutimi për "shenjat e kohës" nuk ka të bëjë me kuriozitetin; ka të bëjë me shpëtimin e shpirtrave; ka të bëjë me fëmijët dhe nipërit tanë që po rrëmbehen në një virtual Tsunami shpirtëror e mashtrimit në këto kohë. Sa shpesh keni dëgjuar homilistë, folës dhe autorë të thonë: "Ne të gjithë do të vdesim dhe do të takojmë Krishtin në çdo kohë, kështu që nuk ka rëndësi nëse Ai do të vijë në jetën tonë apo jo"? Atëherë pse na urdhëroi Jezusi të 'vëzhgonim dhe të luteshim'? Sepse mashtrimi do të ishte aq delikat dhe joshës sa do të shkaktonte një braktisje masive të besimtarëve nga besimi. 

Kohët e fundit u përfshiva në një diskutim me email të udhëhequr nga teologu Peter Bannister, përkthyesi për Countdown to the Kingdom, i cili ka studiuar si Etërit e hershëm të Kishës ashtu edhe rreth 15,000 faqe të zbulesës private të besueshme që nga viti 1970. Duke vënë në dukje se shumë teologë sot refuzojnë nocionin e një "epokë paqeje" siç përshkruhet në Zbulesën 20: 1-6 dhe në vend të kësaj preferoni shpjegimin simbolik të Augustinit për "një mijë vjet" (amillenializëm), ai megjithatë deklaron

… Si Rev. Joseph Iannuzzi dhe Mark Mallett, tani jam plotësisht i bindur se amillenializëm nuk është vetëm nuk detyrueshëm nga pikëpamja dogmatike, por në të vërtetë një gabim i madh (si shumica e përpjekjeve gjatë gjithë historisë për të mbështetur argumente teologjike, sado të sofistikuara, që fluturojnë përpara një leximi të thjeshtë të Shkrimit, në këtë rast Zbulesa 19 dhe 20). Ndoshta pyetja me të vërtetë nuk kishte rëndësi aq shumë në shekujt e mëparshëm, por sigurisht që ka tani

Duke iu referuar kërkimit të tij të gjerë, Bannister reklamon:

Unë nuk mund të tregoj për një i vetëm burim i besueshëm që mbështet eskatologjinë e Augustinit. Kudo pohohet se ajo që po përballemi më shpejt sesa më vonë është Ardhja e Zotit (kuptohet në kuptimin e një dramatike manifestim e Krishtit, nuk në kuptimin e dënuar mijëvjeçar të një kthimi fizik të Jezusit për të sunduar trupërisht mbi një mbretëri të përkohshme) për rinovimin e botës -nuk për Gjykimin Përfundimtar / fundin e planetit. Nënkuptimet logjike në bazë të Shkrimeve të Shenjta për të deklaruar se Ardhja e Zotit është 'e afërt' është se, po ashtu, është ardhja e Birit të Shuarjes. Unë nuk shoh asnjë mënyrë rreth kësaj. Përsëri, kjo konfirmohet në një numër mbresëlënës të burimeve profetike të peshave të rënda ...

Me këtë në mendje, unë dua të paraqes përsëri një qasje të qetë dhe të ekuilibruar ndaj temës në një shkrim më poshtë të quajtur: Antikrishti në Kohët tona. Unë e bëj këtë, jo sepse jam i interesuar për kotësinë e llogaritjes së kohës së manifestimit të tij. Përkundrazi përsëri, sepse ardhja e tij paraprihet dhe shoqërohet nga një mashtrim kaq i madh, saqë "edhe të zgjedhurit" mund të mashtrohen. [2]krh. Mat 24:24 Siç do ta shihni, shumë nga papët e shekullit të kaluar besojnë se ky mashtrim është duke u zhvilluar…

 

A MUND T HA KEMI KIST DISKUTIM?

Anija e Zezë po lundron...

Këto janë fjalët që dëgjova të ngriheshin në zemrën time para se të fillonte kjo Ardhje e kaluar. E ndjeva Zotin duke më nxitur të shkruaja për këtë - për Zbulesa 13—dhe janë inkurajuar më tej nga drejtori im shpirtëror në këtë drejtim. Dhe pse jo, sepse vetë teksti thotë:

Kush ka veshë, duhet t'i dëgjojë këto fjalë. (Zbul. 13: 9)

Por këtu është pyetja për ju dhe unë: a kemi veshë për t'i dëgjuar këto fjalë? A jemi në gjendje të hyjmë në një diskutim të Antikrishtit dhe shenjave të kohës, të cilat janë pjesë e Besimit tonë Katolik, pjesë e mandatit tonë të dhënë nga Krishti për të "shikuar dhe lutur"? [3]krh. Marku 14:38 Apo menjëherë i hedhim sytë dhe hedhim poshtë çdo diskutim si paranojë dhe frikësuese? A jemi në gjendje të lëmë mënjanë nocionet dhe paragjykimet tona të paramenduara dhe të dëgjojmë zërin e Kishës, për ato që Papët dhe Etërit e Kishës kanë thënë dhe po thonë? Sepse ata flasin me mendjen e Krishtit i cili u tha peshkopëve të Tij të parë dhe, pra, pasardhësve të tyre:

Kush ju dëgjon mua më dëgjon mua. Kush të refuzon, më refuzon mua. (Luka 10:16)

Para se të thellohem në çdo diskutim të Anijes së Zezë, ajo në rritje kisha e rreme, le të shohim së pari pyetjen bezdisëse të kur pritet Antikrishti. Isshtë një pyetje e rëndësishme sepse Shkrimi na thotë se ardhja e tij do të shoqërohet me një mashtrim të jashtëzakonshëm. Padyshim, kjo tashmë po ndodh, veçanërisht në botën perëndimore

 

BIRI I PERDITIMIT

Tradita e Shenjtë pohon se, afër fundit të kohës, një njeri të cilin Shën Pali e quan "i paligjshmi" pritet të ngrihet si një Krisht i rremë në botë, duke e vendosur veten si një objekt adhurimi. Për të qenë të sigurt, ai është me të vërtetë një fjalë për fjalë ajo.

… Se Antikrishti është një njeri individual, jo një fuqi - jo një frymë e thjeshtë etike, ose një sistem politik, jo një dinasti, apo vazhdimësi e sundimtarëve - ishte tradita universale e Kishës së hershme. - Shën. John Henry Newman, "Kohët e Antikrishtit", Leksioni 1

Koha e tij iu zbulua Palit si para "ditës së Zotit":

Askush të mos ju mashtrojë në asnjë mënyrë; sepse ajo ditë nuk do të vijë, nëse nuk vjen më parë braktisja dhe nuk zbulohet njeriu i paligjshmërisë, bir i shkatërrimit. (2 Sel. 2: 3)

Etërit e hershëm të Kishës kanë konfirmuar njëzëri se "biri i shkatërrimit" është një qenie njerëzore, një person i vetëm. Sidoqoftë, Papa Emeritusi Benedikti XVI bëri pikën e rëndësishme:

Për sa i përket antikrishtit, ne kemi parë që në Testamentin e Ri ai gjithnjë supozon linjat e historisë bashkëkohore. Ai nuk mund të kufizohet në asnjë individ të vetëm. Një dhe i njëjti ai vesh shumë maska ​​në çdo brez. - Ratzinger Kardinal (POPE BENEDIKTI XVI), Teologjia Dogmatike, Eschatology 9, Johann Auer and Joseph Ratzinger, 1988, f. 199-200

Ky është një këndvështrim në përputhje me Shkrimet e Shenjta:

Fëmijë, është ora e fundit; dhe ashtu si dëgjuat që antikrishti po vinte, kështu që tani janë shfaqur shumë antikrishta. Kështu që ne e dimë se kjo është ora e fundit ... Kushdo që mohon Atin dhe Birin, ky është antikrishti. (1 Gjonit 2:18, 22)

Kjo do të thotë thjesht që ka shumë antikrishtër gjatë gjithë historisë njerëzore. Por Shkrimet tregojnë posaçërisht për një, kryesor midis shumë personave, i cili shoqëron një rebelim të madh ose braktisje drejt fundit të kohës. Etërit e Kishës i referohen atij si "bir i shkatërrimit", "i paligjshëm", një "mbret", një "apostat dhe grabitës" origjina e të cilit ka të ngjarë nga Lindja e Mesme, ndoshta e trashëgimisë hebraike.

Por kur do të arrijë?

 

KRONOLOGJIA E ZGJEDHSIT

Në thelb ka dy kampe për këtë, por siç do të theksoj, ato nuk janë domosdoshmërisht në kundërshtim me njëri-tjetrin.

Kampi i parë, dhe ai më i përhapuri sot, është se Antikrishti shfaqet në fund të fundit të kohës, menjëherë para kthimit përfundimtar të Jezusit me lavdi duke përuruar gjykimin universal dhe fundin e botës.

Kampi tjetër është ai që është më i përhapuri ndër etërit e hershëm të Kishës dhe që, veçanërisht, ndjek kronologjinë e Shën Gjonit Apostullit në Zbulesë. Dhe kjo është se ardhja e një i paligjshëm pasohet nga një "epokë paqeje", atë që Etërit e Kishës e quajtën një "pushim të Shtunit", "dita e shtatë", "kohët e mbretërisë" ose "dita e Zotit". [4]shih Edhe dy ditë Ky do të ishte gjithashtu këndvështrimi më i zakonshëm në zbulimet moderne profetike. Kam marrë kohë për të shpjeguar teologjinë e Etërve të Kishës në lidhje me këtë në dy shkrime: Si epoka ishte e humbur  Millenarianism: Çfarë është, dhe nuk është. Duke përmbledhur mendimin kolektiv të Magjistrumit, Fr. Charles Arminjon shkroi:

Pamja më autoritare dhe ajo që duket se është më në harmoni me Shkrimin e Shenjtë, është se, pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do të hyjë edhe një herë në një periudhë prosperiteti dhe triumfi. -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

Kjo kronologji është e qartë në Librin e Zbulesës, ku Shën Gjoni shkruan për:

I. Ngritja e një dragoi kundër Popullit të Zotit ("gruaja") [5]krh. Zb 12: 1-6

II. Dragoi i jep autoritetin e tij një "kafshe" e cila mbizotëron në të gjithë botën për një kohë të shkurtër. Një kafshë tjetër, një "profet i rremë", ngrihet duke i detyruar të gjithë të adhurojnë bishën e parë dhe të pranojnë një ekonomi të njëtrajtshme, në të cilën merr pjesë përmes "shenjës së bishës". [6]krh. Rev. 13

III. Jezusi manifeston fuqinë e Tij të shoqëruar nga një ushtri qiellore, duke shkatërruar Antikrishtin, duke hedhur në ferr bishën dhe profetin e rremë. [7]krh. Zbul. 19:20; 2 Sel. 2: 8 Kjo qartë nuk është fundi i botës në kronologjinë e Shën Gjonit, as Ardhja e Dytë në fund të kohës. Fr. Charles shpjegon:

Shën Thomai dhe Shën Gjoni Chrysostom shpjegojnë fjalët quan Dominus Jesus shkatërruar ilustrim aventures sui ("Të cilin Zoti Jezus do ta shkatërrojë me shkëlqimin e ardhjes së Tij") në kuptimin që Krishti do ta godasë Antikrishtin duke e verbuar atë me një shkëlqim që do të jetë si një ogur dhe shenjë e Ardhjes së Tij të Dytë ... -Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme, Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

IV. Satanai është i lidhur me zinxhirë në "humnerë" ndërsa Kisha mbretëron në paqe për një periudhë të zgjatur, e simbolizuar nga numri një "mijë vjet". [8]krh. Zb 20:12

V. Më pas, ka një kryengritje të fundit pasi Satani të lirohet, atë që Shën Gjoni e quan "Gog dhe Magog". Por zjarri bie nga qielli dhe i konsumon ndërsa rrethojnë kampin e shenjtorëve. Për t'u shënuar në kronologjinë e Shën Gjonit është fakti që "Djalli që i kishte humbur u hodh në pellgun e zjarrit dhe squfurit, ku ishin bisha dhe profeti i rremë". [9]krh. Zb 20:10

VI. Historia njerëzore mbaron kur fillon Gjykimi Përfundimtar. [10]krh. Zb 20: 11-15

VII. Zoti krijon një Qiej të Ri dhe Tokë të Re ndërsa Kisha është e bashkuar për përjetësinë me Bashkëshortin e saj Hyjnor. [11]krh. Zb 21: 1-3

Në këtë drejtim, duke ndjekur mësimet e Benediktit XVI, bisha dhe profeti i rremë kompromentojnë ardhjen e një antikrishti, dhe Gog dhe Magog ardhjen e ndoshta asaj që Augustine e quan "i fundit Antikrishti. ” Dhe këtë përcaktim e gjejmë edhe në shkrimet e Etërve të hershëm të Kishës.

Por kur Antikrishti do të ketë shkatërruar të gjitha gjërat në këtë botë, ai do të mbretërojë për tre vjet e gjashtë muaj dhe do të ulet në tempull në Jeruzalemi; dhe atëherë Zoti do të vijë nga Qielli në re ... duke e dërguar këtë njeri dhe ata që e ndjekin në liqenin e zjarrit; por duke sjellë për të drejtët kohën e mbretërisë, domethënë pjesën tjetër, ditën e shtatë të shenjtëruar… Këto do të ndodhin në kohën e mbretërisë, domethënë në ditën e shtatë… e shtuna e vërtetë e të drejtëve. -St. Irenaeus of Lyons, Ati i Kishës (140-202 pas Krishtit); Adversus Haereses, Irenaeus of Lyons, V.33.3.4, Etërit e Kishës, CIMA Publishing Co.

Tertulliani përshkruan se "kohët e mbretërisë" janë një fazë e ndërmjetme para fundit të botës:

Ne rrëfejmë se një mbretëri na është premtuar mbi tokë, megjithëse para parajsës, vetëm në një gjendje tjetër ekzistence; aq sa do të jetë pas ringjalljes për një mijë vjet në qytetin hyjnor të ndërtuar në Jeruzalem ... —Tertuliani (155–240 pas Krishtit), Ati i Kishës Nicene; Adversus Marcion, Ante-Nicene Ethers, Henrickson Publishers, 1995, Vol. 3, faqe 342-343)

Autori i librit Letra e Barnabës, konsiderohet një zë midis Etërve të Kishës, flet për një kohë

… Kur Biri i Tij do të vijë dhe do të shkatërrojë kohën e një i paligjshëm dhe gjykoji të pabesët dhe ndrysho diellin, hënën dhe yjet - atëherë Ai me të vërtetë do të prehet në ditën e shtatë… pasi të pushojë të gjitha gjërat, unë do të bëj fillimin e ditës së tetë, domethënë fillimin e një tjetre botë. -Letra e Barnabës (70-79 pas Krishtit), shkruar nga një Atë Apostolik i shekullit të dytë

Por para ditës së tetë, Shën Augustini shkruan:

Ne me të vërtetë do të jemi në gjendje t'i interpretojmë fjalët, "Prifti i Perëndisë dhe i Krishtit do të mbretërojnë me të një mijë vjet; dhe kur të mbarojnë mijëra vjet, Satanai do të lirohet nga burgu i tij; " sepse kështu ata nënkuptojnë se mbretërimi i shenjtorëve dhe skllavëria e djallit do të pushojnë njëkohësisht ... kështu që në fund do të dalin ata që nuk i përkasin Krishtit, por për atë i fundit Antikrishti ... - Shën. Augustin, Etërit Anti-Nicene, Qyteti i Zotit, Libri XX, Kap. 13, 19

 

ANTIKRISTI… SOT?

Kjo është e gjitha për të thënë se ekziston vërtet mundësia që "i palejimi" të mund të zbulohet në tonë herë, para një "epoke të paqes". Ne do ta dimë afërsinë e tij nga disa faktorë kryesorë:

 

A. Duhet të ketë një braktisje.

...botëror është rrënja e së keqes dhe kjo mund të na bëjë të braktisim traditat tona dhe të negociojmë për besnikërinë tonë ndaj Zotit që është gjithmonë besnik. Kjo… quhet braktisje, e cila është një formë e “shkeljes së kurorës” që ndodh kur ne negociojmë thelbin e qenies sonë: besnikërinë ndaj Zotit. —POPE FRANCIS nga një homel, Radio Vatikani, 18 nëntor 2013

Papët e kanë parë Kishën në një rënie të vazhdueshme të besnikërisë ndaj Zotit tani për më shumë se një shekull.

Kush nuk mund të shohë që shoqëria është në kohën e tanishme, më shumë sesa në çdo epokë të kaluar, që vuan nga një sëmundje e tmerrshme dhe me rrënjë të thellë, e cila, duke u zhvilluar çdo ditë dhe duke ngrënë në qenien e saj më të madhe, po e tërheq atë drejt shkatërrimit? Ju e kuptoni, Vëllezër të Venerable, çfarë është kjo sëmundjebraktisje nga Zoti… Kur të shqyrtohet e gjithë kjo, ka një arsye të mirë për të pasur frikë se mos kjo shtrembërim i madh mund të jetë si të ishte një shije paraprake, dhe ndoshta fillimi i atyre të këqijave që janë rezervuar për ditët e fundit; dhe që mund të ketë tashmë në botë "Biri i Shuarjes" për të cilin flet Apostulli. —POPA ST. PIUS X, E Supremi, Enciklike mbi rivendosjen e të gjitha gjërave në Krishtin, n. 3, 5; 4 tetor 1903

Duke vërejtur shpërthimin e përbuzjes ndaj krishterimit në të gjithë botën, Papa Piu XI shkroi:

… I gjithë populli i krishterë, i trishtuar dhe i përçarë, për fat të keq, vazhdimisht ka rrezik të bie larg besimit ose të vuajë vdekjen më të egër. Këto gjëra në të vërtetë janë aq të trishtueshme saqë mund të thuani se ngjarje të tilla parashikojnë dhe paraqesin "fillimin e dhimbjeve", domethënë për ato që do të sillen nga njeriu i mëkatit, "i cili ngrihet mbi gjithçka që quhet Zoti ose adhurohet " (2 Sel. 2: 4). -Miserentissimus Redemptor, Letër Enciklike për Riparimin e Zemrës së Shenjtë, n. 15, 8 maj 1928; www.vatican.va

Ndërsa unë mund t'u referohem disa pontifëve të tjerë që flasin në të njëjtën linjë të pabesisë në rritje, më lejoni të citoj edhe një herë Paul VI:

Ka një shqetësim të madh në këtë kohë në botë dhe në Kishë, dhe ajo që është në diskutim është besimi sometimes Unë ndonjëherë lexoj fragmentin e Ungjillit të kohëve të fundit dhe dëshmoj se, në këtë kohë, disa shenja të këtij fundi po shfaqen. —POPULLI PAUL VI, Sekreti Paul VI, Jean Guitton, f. 152-153, Referenca (7), f. ix.

braktisje, humbja e besimit, po përhapet në të gjithë botën dhe në nivelet më të larta brenda Kishës. - Adresa në Përvjetorin e Gjashtëdhjetë të Shfaqjeve të Fatimas, 13 tetor 1977

 

B. Para se të vijë bisha, duhet të ketë dëshmi të "shenjës së madhe" të "gruas së veshur me diell" dhe "shenjës" së dragoit që shfaqet (krh. Zbul. 12: 1-4).

Unë e kam trajtuar këtë temë me shumë detaje në librin tim Përballja përfundimtare, dhe publikoi pjesën që merret me këtë Grua dhe dragoin këtu. [12]shih Gruaja dhe Dragoi Identiteti i Gruas shpjegohet nga Benedict XVI:

Kjo Grua përfaqëson Marinë, Nënën e Shëlbuesit, por ajo përfaqëson në të njëjtën kohë të gjithë Kishën, Popullin e Zotit të të gjitha kohërave, Kishën që në çdo kohë, me dhimbje të madhe, përsëri lind Krishtin. —Castel Gondolfo, Itali, 23 gusht 2006; Zenit

Identiteti i dragoit është gjithashtu mjaft i drejtpërdrejtë. Ai eshte:

Dragoi i madh, gjarpri antik, i cili quhet Djalli dhe Satani, të cilët mashtruan të gjithë botën. (Zbul. 12: 9)

Jezusi e quan Satanin një “gënjeshtar” dhe një “vrasës”. [13]krh. Gjoni 8:44 Dragoi josh shpirtrat në gënjeshtrat e tij për t'i shkatërruar ata.

Tani dragoi, na thuhet, mashtron "të gjithë botën". Do të ishte e drejtë të thuhej se një program mashtrimi global filloi në shekullin e 16-të kur ndodhën dy gjëra: Reforma Protestante dhe Iluminizmi. [14]Shiko Misteri Babilonia Në mesazhet e aprovuara kishtarisht të Fr. Stefano Gobbi, një shpjegim i shkëlqyeshëm i kësaj "shenje" të shfaqet dragoi, fryma e antikrishtit, jepet:

Ich Antikrishti shfaqet përmes një sulmi rrënjësor ndaj besimit në fjalën e Zotit. Përmes filozofëve që fillojnë t'i japin vlera ekskluzive shkencës dhe më pas arsyes, ekziston një tendencë graduale për të formuar inteligjencën njerëzore vetëm si kriter të vetëm të së vërtetës. Aty lindin gabimet e mëdha filozofike që vazhdojnë me shekuj deri në ditët tuaja… me Reformimin Protestant, Tradita refuzohet si një burim i zbulesës hyjnore dhe vetëm Shkrimi i Shenjtë pranohet. Por edhe kjo duhet të interpretohet me anë të arsyes dhe Magjisteri i mirëfilltë i Kishës hierarkike, së cilës Krishti i ka besuar kujdestarinë e depozitimit të besimit, hidhet poshtë me ngulm. - Zoja jonë gjoja tek Fr. Stefano Gobbi, Priftërinjve, Priftërinjve të Dashur të Zojës, n 407, "Numri i bishës: 666", f. 612, Botimi i 18-të; me Imprimatur

Sigurisht, në të njëjtën periudhë kohore, ishin dhe janë shfaqje domethënëse të Zojës, "gruaja e veshur me diell", duke iu kundërvënë këtyre gabimeve filozofike.

 

C. Mundësia për një ekonomi globale uniforme

Meqenëse Antikrishti imponon një sistem të vetëm ekonomik uniform mbi të gjithë botën, kushtet për shfaqjen e një ekonomie globale me siguri do të ishin një paralajmërim i një lloji. Arshtë e diskutueshme që kjo nuk ishte e mundur as deri në këtë shekull të kaluar. Benedikti XVI vuri në dukje the

… Shpërthim i ndërvarësisë në mbarë botën, i njohur zakonisht si globalizim. Pali VI e kishte parashikuar pjesërisht, por ritmi i egër me të cilin ka evoluar nuk mund të ishte parashikuar. —POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n 33

Por globalizimi, në vetvete nuk është një e keqe. Përkundrazi, janë forcat themelore prapa saj ato që kanë ngritur alarme papale.

… Pa udhëheqjen e bamirësisë në të vërtetë, kjo forcë globale mund të shkaktojë dëme të papara dhe të krijojë ndarje të reja brenda familjes njerëzore. -Bidid. n 33

Çdokush mund ta shohë qartë që kombet janë duke u lidhur në një sistem bankar global, të ndërlidhur nga teknologjia, e cila ngadalë po eliminon monedhën e fortë (para). Përfitimet janë të shumta, por po ashtu janë rreziqet dhe potenciali për kontroll të centralizuar. Papa Françesku ishte i prerë për këto rreziqe në rritje në një fjalim të tij drejtuar Evropianit Parlamenti.

Forca e vërtetë e demokracive tona - e kuptuar si shprehje e vullnetit politik të njerëzve - nuk duhet të lejohet të shembet nën presionin e interesave shumëkombëshe që nuk janë universale, të cilat i dobësojnë ato dhe i kthejnë ato në sisteme uniforme të fuqisë ekonomike në shërbim të perandorive të papara. —POPE FRANCIS, Fjalimi në Parlamentin Evropian, Strasburg, Francë, 25 nëntor 2014, Zenit 

"Perandoritë e Padukshme ..." Në të vërtetë, kafsha e parë që ngrihet te Zbulesa 13, e cila e detyron të gjithë botën në një sistem të vetëm ekonomik, të njëtrajtshëm, është një kafshë e perandorive, përkatësisht "dhjetë":

Pastaj pashë një kafshë që dilte nga deti me dhjetë brirë dhe shtatë kokë; mbi brirët e tij kishte dhjetë diademë dhe mbi kokat e tij emra blasfemues. (Zbul. 13: 1)

Lind një tirani e re, e padukshme dhe shpesh virtuale, e cila në mënyrë të njëanshme dhe pa pushim imponon ligjet dhe rregullat e veta. Borxhi dhe akumulimi i interesit gjithashtu e bëjnë të vështirë për vendet për të realizuar potencialin e ekonomive të tyre dhe për t'i mbajtur qytetarët të shijojnë fuqinë e tyre reale të blerjes ... Në këtë sistem, i cili tenton të gllabëroj gjithçka që qëndron në rrugën e fitimeve të rritura, çfarëdo që është e brishtë, si ambienti, është e pambrojtur para interesave të a hyjnizuar tregu, i cili bëhet rregulli i vetëm. —POPA FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 56

Fromshtë nga "kafsha", nga këto "brirë", që një antikrisht ngrihet

Unë po konsideroja dhjetë brirët që kishte, kur papritmas një tjetër, një brirë i vogël, doli nga mesi i tyre, dhe tre nga brirët e mëparshëm u shqyen për ta bërë vend për të. Ky brir kishte sy si sytë e njeriut dhe një gojë që fliste me mendjemadhësi… kafshës iu dha një gojë që shqiptonte mburrje dhe blasfemi. (Daniel 7: 8; Zbul. 13: 5)

… Dhe vendos një "markë" mbi të gjithë pa të cilën ata nuk mund të blejnë ose shesin. 

Apokalipsi flet për antagonistin e Zotit, bishën. Kjo kafshë nuk ka një emër, por një numër. Në [tmerrin e kampeve të përqendrimit], ata anulojnë fytyrat dhe historinë, duke e shndërruar njeriun në një numër, duke e reduktuar atë në një dhëmbë në një makinë të madhe. Njeriu nuk është më shumë se një funksion. Në ditët tona, nuk duhet të harrojmë se ata parafytyruan fatin e një bote që rrezikon të miratojë të njëjtën strukturë të kampeve të përqendrimit, nëse pranohet ligji universal i makinës. Makineritë që janë ndërtuar imponojnë të njëjtin ligj. Sipas kësaj logjike, njeriu duhet të interpretohet nga a kompjuter dhe kjo është e mundur vetëm nëse përkthehet në numra. Bisha është një numër dhe shndërrohet në numra. Sidoqoftë, Zoti ka një emër dhe thërret me emër. Ai është një person dhe kërkon personin. - Kardinal Ratzinger, (POPE BENEDICT XVI) Palermo, 15 mars, 2000 (pjerrësi i shtuar)

 

D. "Dhimbjet e lindjes" të Ungjijve dhe Rev. 6

Shën Pali, Shën Gjoni dhe vetë Krishti flasin për përmbysje të mëdha që i paraprijnë dhe shoqërojnë ardhjen e Antikrishtit: luftë, kolaps ekonomik, tërmete me përhapje të gjerë, plaga, uri dhe persekutim në atë që do të dukej të ishte në shkallë globale. [15]shih Shtatë Vulat e Revolucionit

Sigurisht që ato ditë do të duket se kishin ardhur mbi ne, për të cilat Krishti, Zoti ynë, paratha: "Ju do të dëgjoni për luftëra dhe thashetheme për luftëra - sepse kombi do të ngrihet kundër kombit dhe mbretëria kundër mbretërisë." (Mat 24: 6-7) —POPA BENEDICT XV, Ad Beatissimi Apostolorum, Letër Enciklike, n. 3, 1 nëntor 1914; www.vatican.va

Përhapja e përgjithshme e paligjshmëri çon në një ngurtësim të zemrave kur Jezusi thekson, si një tjetër shenjë e "kohërave të fundit", atë "Dashuria e shumë njerëzve do të ftohet". [16]Mat 24:12; krh. 2 Tim 3: 1-5 Papët e kanë kuptuar kjo si jo vetëm një humbje e entuziazmit fetar por edhe një përtaci e përgjithshme ndaj vetë së keqes.

Por të gjitha këto të këqija pasi ishin kulminante me frikacakun dhe përtacinë e atyre që, pas mënyrës së dishepujve të fjetur dhe të arratisur, duke u lëkundur në besimin e tyre, braktisin pabesisht Krishtin ... i cili duke ndjekur shembullin e Judës tradhtar, ose merr pjesë në tryeza e shenjtë me nxitim dhe në mënyrë të sakrifikueshme, ose shkoni në kampin e armikut. Dhe kështu, edhe përkundër vullnetit tonë, në mendje ngrihet mendimi se tani po afrohen ato ditë për të cilat Zoti ynë profetizoi: "Dhe për shkak se paudhësia është shtuar, bamirësia e shumë njerëzve do të ftohet" (Mat. 24:12). —POPA PIUS XI, Miserentissimus Redemptor, Enciklikë mbi Riparimin e Zemrës së Shenjtë, n 17, www.vatican.va

… 'Përgjumja' është e jona, e atyre prej nesh që nuk duan të shohin forcën e plotë të së keqes dhe nuk duan të hyjnë në pasionin e tij. —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, Qyteti i Vatikanit, 20 Prill 2011, Audienca e Përgjithshme

 

P PRGATITJA P FORR KRISHTIN

Siç kam thënë më parë, si të krishterë jemi duke u përgatitur për Krishtin, jo Antikrishti. Sidoqoftë, edhe Zoti ynë na paralajmëroi të "vështrojmë dhe të lutemi" që të mos biem edhe ne në gjumë. Në fakt, në Ungjillin e Lukës, "Ati ynë" përfundon me peticionin:

… Dhe mos na nënshtroni testit përfundimtar. (Luka 11: 4)

Vëllezër dhe motra, ndërsa koha e shfaqjes së "të paligjshmit" është e panjohur për ne, ndihem i detyruar të vazhdoj të shkruaj për disa shenja që shfaqen me shpejtësi që kohët e Antikrishtit mund të jenë duke u afruar dhe më shpejt nga sa mendojnë shumë. Midis tyre, rritja e islamizmit agresiv, teknologjitë gjithnjë e më ngacmuese, një kishë e rreme në rritje dhe sulmi ndaj jetës dhe shëndetit të njerëzve. Në fakt, Gjon Pali II deklaroi se kjo "konfrontim përfundimtar" është mbi ne:

Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-kishës, midis Ungjillit dhe anti-ungjillit, midis Krishtit dhe antikrishtit. Kjo përballje qëndron brenda planeve të Providencës hyjnore; është një sprovë që duhet të marrë e gjithë Kisha, dhe Kisha Polake në veçanti. Isshtë një provë jo vetëm e kombit tonë dhe e Kishës, por në një farë kuptimi një provë e kulturës 2,000 vjet dhe civilizimit të krishterë, me të gjitha pasojat e tij për dinjitetin njerëzor, të drejtat individuale, të drejtat e njeriut dhe të drejtat e kombeve. - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA për festimin dyqindvjeçar të nënshkrimit të Deklaratës së Pavarësisë; disa citime të këtij pasazhi përfshijnë fjalët "Krishti dhe antikrishti" si më sipër. Dhjak Keith Fournier, një pjesëmarrës, e raporton atë si më sipër; cf. Katolike Online; 13 gusht 1976

Më lejoni të përfundoj me fjalët e Atit të Kishës Hippolytus i cili, duke u bërë jehonë shfaqjeve të fundit dhe mesazhet e Zojës, na jep çelësat se si të përgatitemi dhe të kapërcejmë mashtrimet e Antikrishtit:

Lum ata që mundin tiranin në atë kohë. Sepse ata do të paraqiten si më të shkëlqyeshëm dhe më të shkëlqyeshëm se dëshmitarët e parë; sepse ish-dëshmitarët mundën vetëm miqtë e tij, por këta përmbysin dhe pushtojnë për të akuzuar vetveten, bir i humbjes. Prandaj, me çfarë lavdërimesh dhe kurorash nuk do të zbukurohen nga Mbreti ynë, Jezu Krishti!… Ju e shihni në çfarë mënyre agjërimi Lutje shenjtorët do të ushtrohen në atë kohë. -St. Hippolytus, Në Fund të Botës,n 30, 33, newadvent.org

 

 

Kisha tani ju akuzon para Zotit të gjallë; ajo ju shpall gjërat për Antikrishtin përpara se të arrinin. Nëse ato do të ndodhin në kohën tuaj ne nuk e dimë, apo nëse ato do të ndodhin pasi ju nuk e dimë; por është mirë që, duke ditur këto gjëra, duhet ta bëni veten të sigurt më parë. - Shën. Kirili i Jeruzalemit (rreth 315-386) Doktor i Kishës, Leksione katektike, Leksioni XV, n.9

 

LIDHJE ME LIDHJE

Bisha Përtej Krahasoni

Imazhi i bishës

Bisha në ngritje

2014 dhe Bisha në rritje

Tsunami Shpirtëror

Anija e Zezë - Pjesa I

Anija e Zezë - Pjesa II

 

Dëgjoni në vijim:


 

 

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:


Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Konvergjenca dhe Bekimi
2 krh. Mat 24:24
3 krh. Marku 14:38
4 shih Edhe dy ditë
5 krh. Zb 12: 1-6
6 krh. Rev. 13
7 krh. Zbul. 19:20; 2 Sel. 2: 8
8 krh. Zb 20:12
9 krh. Zb 20:10
10 krh. Zb 20: 11-15
11 krh. Zb 21: 1-3
12 shih Gruaja dhe Dragoi
13 krh. Gjoni 8:44
14 Shiko Misteri Babilonia
15 shih Shtatë Vulat e Revolucionit
16 Mat 24:12; krh. 2 Tim 3: 1-5
Postuar ne BALLINA, GJYKIMET E MADHE dhe tagged , , , , , , , , , , .

Komentet janë të mbyllura.