Arka e Budallenjve

 

 

IN pas zgjedhjeve të SHBA dhe Kanada, shumë prej jush kanë shkruar, me lot në sy, me zemër të thyer se gjenocidi do të vazhdojë në vendin tuaj në "luftën kundër barkut". Të tjerët po ndiejnë dhimbjen e përçarjes që ka hyrë në familjet e tyre dhe goditjen e fjalëve lënduese ndërsa shoshitja midis grurit dhe bykut bëhet më e dukshme. U zgjova këtë mëngjes me shkrimin më poshtë në zemrën time.

Dy gjëra që Jezusi butësisht kërkon nga ju sot: të dashuroni armiqtë tuaj dhe bëhu budalla për Të

A do të thuash po?

 

 

Botuar për herë të parë më 4 maj 2007  

IT duhet ta ketë shtrirë besimin e Noeut për të ndërtuar një arkë pa asnjë trup uji afër. Duhet të ketë qenë poshtëruese që të mblidheshin të gjitha ato specie kafshësh në arkë. Dhe ai madje mund të kishte vënë në dyshim mendjen e tij të shëndoshë kur ai dhe familja e tij hynë në arkë shtatë ditë para përmbytjes. Po, ata ishin ulur në arkë - në mes të shkretëtirës - duke pritur.

Një «arkë budallenjsh».

Dëgjoj Krishtin duke pëshpëritur në veshin tim… ose ndoshta është Shën Pali: “Përgatituni që të konsideroheni budallenj të plotë. ” Në të vërtetë, Pali ishte një:

Ne jemi budallenj për hir të Krishtit… (1 Kor 4:10)

Arsyeja është kjo: pasi e Vërteta errësohet gjithnjë e më shumë, ajo që është e mirë do të duket e keqe dhe ajo që është e keqe do të duket e mirë. Ata që mbështesin mësimet e Kishës do të konsiderohen budallenj… nëse jo pengesa të drejta të paqes. 

 

"QARKU I SHPRESS"? 


"Arka e Shpresës"

Merrni për shembull “Arka e Shpresës" Jo, kjo nuk është e njëjtë me atë Arka e Besëlidhjes së Re për të cilën sapo shkrova. "Arka e Shpresës" është një gjoks druri ndërtuar nga globalistët dhe ambientalistët, pa dyshim në një paralele të synuar me Arkën e madhe të Besëlidhjes që ishte fillimi i epokës së re të vërtetë të marrëdhënies së njeriut me Zotin, dhënien e Dhjetë Urdhërimeve. Kështu, gjithashtu, kjo "arkë" e re do të përpiqej të zhvendoste arkën e shenjtë të kohërave tona, "strehën e Zemrës së Papërlyer të Marisë"

… Si një vend i strehë për Karta e Tokës dokumenti, një traktat ndërkombëtar i popujve për ndërtimin e një shoqërie globale të drejtë, të qëndrueshme dhe paqësore në shekullin 21. -nga faqja e internetit: www.arkofhope.org

Ndërsa Maria mbante Fjalën e pashprehur të Zotit, "Arka e Shpresës" mbart një listë të re të "urdhërimet"Dhe madje edhe një"libër”E lutjeve, figurave dhe fjalëve për“ Shërimin Global, Paqen dhe Mirënjohjen ”.

E gjitha tingëllon tërheqëse, apo jo, dhe pjesa më e madhe me të vërtetë është e mirë dhe e drejtë. Por ne "katolikët budallenj" do të kemi probleme me Kartën për të paktën disa arsye. Njëra është se përfshin gjuhë që ndalon diskriminimin ndaj "orientimit seksual".  Siç e shohim tani nëpër botë, kjo barazohet me "Ti nuk do të kritikosh 'martesën homoseksuale' ose praktikën homoseksuale". Kisha Katolike (dhe Krishti që e themeloi atë) urren urrejtjen e çdo lloji. Por të thuash të vërtetën për mëkatin është e mëshirshme, edhe nëse nuk është e njohur. 

Fusha e dytë e problemit në Kartë është kërkesa për "qasje universale në kujdesin shëndetësor që nxit shëndetin riprodhues dhe riprodhimin e përgjegjshëm". Longshtë demonstruar dhe provuar prej kohësh se këto janë fjalë kodike për "Ti do të lejosh akses universal në abort, qasje të lehtë në kontrollin e lindjeve dhe kontrolle të zvogëlimit të popullsisë". Përsëri, këto parime fluturojnë drejtpërdrejt përballë gjithçkaje që përfaqëson Kisha, domethënë:  e drejta për jetën e të gjithëve dhe dinjiteti i personit njerëzor.

Për pjesën tjetër të botës, rezistenca ndaj një Karte të tillë mund të duket e pabesueshme dhe se kushdo që e kundërshton atë është vetë një kërcënim për paqen dhe sigurinë -budallenj të pastër.

Po, budallenj për Krishtin.

 

SHTAT DIT PARA përmbytjes

In Kuptimi i "Urgjencës" së Kohëve tona, Kam shkruar për mënyrën se si Kisha mund të hyjë në një periudhë në të cilën do të izolohet gjithnjë e më shumë, besoj se, një përndjekje universale: “shtatë ditët para përmbytjes. ” Do të jetë një kohë kur, si Noeja, Kisha do të jetë në shkretëtirën e izolimit në Arkën e Besëlidhjes së Re, ndërsa zërat e talljes, intolerancës dhe urrejtjes arrijnë një hap të nxehtë.

Vetë gruaja iku në shkretëtirë ku kishte një vend të përgatitur nga Zoti, që atje të mund të kujdesej për dymbëdhjetë e gjashtëdhjetë ditë   Gjarpri, megjithatë, nxori një përrua uji nga goja e tij pasi gruaja e largoi me rrymën. (Zbulesa 12: 6, 15)

Dhe si Noeja, bindja jonë ndaj Ungjillit do të shihet si e çmendur, budalla dhe madje edhe e urryer.  

Nëse bota të urren ty, kupto se më urreu mua më parë they Nëse më përndjekën, do të të persekutojnë edhe ty (John 15: 18, 20)

… Dhe shikoni Kishën si një pengesë për një të re, "më unifikuese ”feja botërore:

Në të vërtetë, po vjen ora kur kushdo që të vret do të mendojë se po i ofron shërbim Zotit. (John 16: 2) 

… Rruga është e vështirë që të çon në jetë. (Mat 7:14) 

Po, rruga të çon në jetë! Jeta e përjetshme!

 

Mënyra e ngushtë 

Ndërsa këmbëngulim në këtë mënyrë të ngushtë, duke përqafuar vuajtjet që vijnë nga të qenit pasues i Krishtit, kështu edhe gëzimi do të zgjerohet brenda zemrave tona. Ndërsa Apostujt kërcenin nga gëzimi kur u persekutuan për hir të Krishtit, kështu edhe ne do të përjetojmë gëzimin e vuajtjeve për një Mbret kaq fisnik dhe të dashur.

Lum ju kur njerëzit do t'ju shajnë dhe do t'ju përndjekin dhe do të shqiptojnë të gjitha llojet e ligësisë kundër jush në mënyrë të rreme për shkakun tim. Gëzohuni dhe gëzohuni, sepse shpërblimi juaj është i madh në qiell. (Mat 5: 11-12)

Cili i krishterë në mendjen e tij të drejtë do të gëzohej për persekutimin? Vetëm ai që ka rënë në dashuri me Jezusin. Ai që

… Konsideroj çdo gjë
si një humbje për shkak të së mirës supreme të njohjes së Krishtit Jezus, Zotit tim. Për hir të tij unë kam pranuar humbjen e të gjitha gjërave dhe i konsideroj aq shumë mbeturina, sa të mund ta fitoj Krishtin. (Fil 3: 8)

Thisshtë ky zhveshje, kjo zbrazje e shpirtit të përkohshëm që lejon që ajo të mbushet me të përjetshmen. Atëherë gëzimi i Jezusit, jeta e Jezuit do të rrjedhë përmes jush dhe do t'i kthejë armiqtë tuaj ndërsa ata tallen me ju - dhe shihni përgjigjen tuaj. Mos harroni centurionin nën Kryq

Por ju duhet të vendosni në mendjen e Krishtit! Siç thotë Shën Pali,

Vendosni mendjen për gjërat që janë sipër, jo për ato që janë në tokë. (Kol 3: 2)

Të fitosh Krishtin dhe të humbasësh këtë botë… është si të shkëmbesh një monedhë të artë me një mbretëri. Por kjo kërkon besim. Sepse ne mund ta ndiejmë monedhën e botës në duart tona tani, është buzë e rrumbullakët dhe e lëmuar, sipërfaqja e saj e artë dhe me shkëlqim ... por Mbretëria? Mund të gjendet vetëm me sy shpirtëror. Acquiredshtë fituar nga besimi, një besim i ngjashëm me fëmijën dhe një mohim i vetvetes. Isshtë gjithashtu e prekshme - por i jepet vetëm atij që pyet me një zemër të sinqertë, një zemre të penduar e gatshme ta marrë atë. Sa marrëzi duket se ngjitet pas një monedhe kur na është ofruar një Mbretëri - një Mbretëri e përjetshme!

Ai që i beson fjalës së Krishtit dhe Kishës që Ai Vetë themeloi; ai që është i gatshëm të humbasë gjithçka për të fituar të Gjithë; ai që është i gatshëm të hyjë në Arkën e Besëlidhjes së Re mes zërave të përndjekjes: një person i tillë me të drejtë quhet «budalla për Krishtin».

Dhe Qielli është plot me "budallenj" të tillë.  

Unë konsideroj se vuajtjet e kësaj kohe të tanishme nuk ia vlen të krahasohen me lavdinë që do të na zbulohet. (Rom 8:18)

Por ti, Zot, je një mburojë rreth meje… Unë nuk kam frikë, pra, mijëra njerëz u rreshtuan kundër meje nga të gjitha anët. (Psalmi 3: 4-7)

 

 

Kliko këtu për të Unsubscribe or Regjistrohu kësaj reviste. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, SHENJAT.

Komentet janë të mbyllura.