Pyet, Kërko dhe Trokit

 

Kërkoni dhe do t'ju jepet;
kërkoni dhe do të gjeni;
trokitni dhe dera do t'ju hapet…
Nëse ju, pra, që jeni të këqij,
dini si t'u bëni dhurata të mira fëmijëve tuaj,
sa më shumë do të jetë Ati juaj qiellor
jepi të mira atyre që e kërkojnë.
(Mat 7: 7-11)


TE VONA, Më është dashur të fokusohem vërtet në marrjen e këshillave të mia. Kam shkruar disa kohë më parë se, sa më shumë i afrohemi Sy nga kjo Stuhi e Madhe, aq më shumë duhet të përqendrohemi te Jezusi. Sepse erërat e kësaj stuhie djallëzore janë erëra të konfuzion, frikë,  gënjeshtra. Ne do të verbohemi nëse përpiqemi t'i vështrojmë, t'i deshifrojmë - po aq sa do të verbohej nëse do të përpiqej të ngulte sytë poshtë një uragani të kategorisë 5. Imazhet e përditshme, titujt dhe mesazhet po ju paraqiten si "lajm". Ata nuk janë të. Ky është sheshi i lojërave të Satanait tani - një luftë psikologjike e krijuar me kujdes kundër njerëzimit e drejtuar nga "babai i gënjeshtrave" për të përgatitur rrugën për Rivendosjen e Madhe dhe Revolucionin e Katërt Industrial: një rend botëror plotësisht i kontrolluar, i dixhitalizuar dhe i pazot. 

Pra, këto janë planet e djallit. Por këtu është e Zotit:

Ah, bija ime, krijesa gjithmonë garon më shumë në të keqe. Sa makinacione shkatërrimi që po përgatisin! Ata do të shkojnë aq larg sa ta lodhin veten në të keqen. Por ndërsa ata zënë veten duke shkuar në rrugën e tyre, unë do të pushtoj veten time me plotësimin dhe përmbushjen e Timos Fiat Voluntas Tua  (“U bëftë vullneti yt”) që Vullneti Im të mbretërojë në tokë – por në një mënyrë krejtësisht të re. Ah po, dua ta ngatërroj njeriun në Dashuri! Prandaj, jini të vëmendshëm. Unë dua që ju me Mua të përgatisni këtë Epokë të Dashurisë Qiellore dhe Hyjnore… —Jezusi shërbëtorit të Perëndisë, Luisa Piccarreta, Dorëshkrime, 8 shkurt 1921; fragment nga The Splendor of Creation, Rev. Joseph Iannuzzi, f.80

Me fjalë të tjera, Jezusi po përgatit Nusen e Tij që Mbretëria e Vullnetit Hyjnor të zbresë në Kishën e Tij. Është veshja e bardhë e nusërisë për të cilën flitet te Zbulesa 7:14 dhe 19:8.[1]kf. Efesianëve 5:27 Kjo është shenjtëria e shenjtërive, i përgatitur për këtë brez, si akti përfundimtar në Lojën Hyjnore të Krijimit dhe Shëlbimit të njerëzimit. 

Të lexosh 36 vëllimet e mesazheve të diktuara Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta do të thotë të thellohesh në shkencë të Vullnetit Hyjnor. Jezusi ka marrë thirrjen e "Ati ynë" dhe e ka shpërthyer atë në një milion copëza drite. Vështrimet janë ari i pastër. Ata janë harta e së ardhmes së Kishës dhe botës. Ata zhbllokojnë më thellë të gjithë misterin e shpëtimit dhe rendin, vendin dhe qëllimin për të cilin është krijuar çdo person. Janë këto shkrime - jo kartat dhe qëllimet e Kombeve të Bashkuara[2]shih Papët dhe Rendi i Ri Botëror - që duhet të zërë çdo peshkop dhe laik në këtë orë.

Shumë prej jush mund të pyesin ende se çfarë do të thotë të kesh "dhuratën e të jetuarit në Vullnetin Hyjnor". Unë vazhdoj ta lexoj, meditoj dhe ta kuptoj këtë vetë. Ajo që është e qartë është se Dhuratë është e rezervuar për këto kohë. Së dyti, u jepet në përpjesëtim me ata që e pyesin, trokasin dhe e kërkojnë…

 

Kërkoj

Pavarësisht nëse e kuptoni shkencën e Vullnetit Hyjnor apo jo, thjesht, pyes Zoti për të. Të kërkosh është të dëshirosh. 

Ndërsa po mendoja për Vullnetin e Shenjtë Hyjnor, Jezusi im i ëmbël më tha: “Bija ime, të hysh në Vullnetin Tim… krijesa nuk bën asgjë tjetër veçse të heq guralecin e vullnetit të saj… Kjo sepse guraleca e vullnetit të saj pengon Vullnetin Tim të rrjedhë në të… Por nëse shpirti heq guralecin e vullnetit të saj, në të njëjtin çast ajo rrjedh tek Unë dhe Unë në të. Ajo zbulon të gjitha të mirat e Mia në dispozicionin e saj: dritën, forcën, ndihmën dhe gjithçka që dëshiron… Mjafton që ajo të dëshirojë dhe gjithçka bëhet!” —Jezusi Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta, Vëllimi 12, 16 shkurt 1921

Ashtu si Apostujt dëshiruan dhe morën dhuratën e Frymës së Shenjtë në Rrëshajë pa e kuptuar plotësisht, po ashtu, Ati dëshiron më së shumti një dispozitë për ta marrë atë. Dhe për të na ndihmuar me këtë, Jezusi na ka dhënë edhe një herë Nënën e Tij për të na ndihmuar, ashtu siç ishte e pranishme me Apostujt në Dhomën e Sipërme. 

Për të kënaqur psherëtimat e Mia të zjarrta dhe për t'i dhënë fund të qarave të mia, ajo do t'ju dojë si fëmijët e saj të vërtetë duke udhëtuar te njerëzit anembanë botës për t'i disponuar dhe përgatitur ata për të marrë sundimin e Mbretërisë së Vullnetit Tim. Ajo ishte ajo që përgatiti njerëzimin për Mua që unë të zbres nga qielli në tokë. Dhe tani po ia besoj asaj - dashurisë së saj amtare - detyrën e disponimit të shpirtrave për të marrë një dhuratë kaq të madhe. Kështu që ju lutem dëgjoni me vëmendje atë që dua t'ju them. Ju lutem, fëmijët e Mi, t'i lexoni me shumë vëmendje këto faqe që kam vënë para jush. Nëse do ta bëni këtë, do të fitoni dëshirën për të jetuar në Vullnetin Tim dhe Unë do të qëndroj pranë jush kur të lexoni, duke prekur mendjen dhe zemrën tuaj, në mënyrë që të kuptoni atë që lexoni dhe të dëshironi vërtet dhuratën e 'Fiat' im hyjnor. —Jezusi për shërbëtoren e Perëndisë Luisa Piccarreta, nga "Tre Apelet", Libri i Lutjes së Vullnetit Hyjnorf. 3-4

Bëhu fëmijë. Kërkoni Zotin nga zemra:

Zoti Jezus, ti na mësove të lutemi: "Mbretëria jote do të vijë, vullneti yt do të bëhet në tokë ashtu si është në parajsë." Zot, nuk e di se si duket; Gjithçka që di është se dëshiroj që Ti ta përmbushësh këtë në mua. Unë të jap lejen time, moj fiat: Më bëftë sipas fjalës sate.

 

kërkoj

Jezusi na thotë se ne nuk duhet vetëm të pyesim, por kërko Përgjatë shkrimeve të Luizës, Jezusi shpesh thotë se Ai e ka zbuluar njohurinë e Vullnetit të Tij Hyjnor pikërisht që të mund të njihet. Dhe sa më shumë e njohim atë, aq më të mëdha dhe më të ndryshme janë hiret që Ai na dhuron. 

Sa herë që unë ju flas për Vullnetin tim dhe ju fitoni kuptim dhe njohuri të reja, veprimi juaj në Vullnetin tim merr më shumë vlerë dhe ju fitoni më shumë pasuri të pamasë… Prandaj, sa më shumë ta njihni vullnetin tim, aq më shumë do të fitojë vlera veprimi juaj. Oh, sikur ta dinit se çfarë detesh hiresh hap mes teje dhe Meje sa herë që ju flas për efektet e Vullnetit tim, do të vdisnit nga gëzimi dhe do të bënit gosti, sikur të kishit fituar mbretërime të reja për të dominuar!-Vëllimi 13Gusht 25th, 1921

Zoti do që ne të kërkojmë bukën e përditshme të njohuri të Vullnetit Hyjnor. 

…Ajo dëshiron të njihet me qëllim që t'u japë jetën dhe përmbushjen veprave të krijesave të saj; aq më tepër, meqë po përgatis ngjarje të mëdha - të pikëlluara dhe të begata; ndëshkimet dhe hiret; Luftërat e paparashikuara dhe të papritura - gjithçka për t'i disponuar ato për të marrë të mirat e njohurive të Fiat-it tim… Me këto njohuri po përgatis rinovimin dhe restaurimin e familjes njerëzore. - 19 Mars 1928, Vëllimi 24

Thjesht lexoni një ose dy mesazhe çdo ditë nga ditarët e Luizës, të cilat Jezusi e urdhëroi t'i shkruante me bindje. Nëse nuk i zotëroni ato, mund t'i gjeni në internet këtu ose në një vëllim të vetëm këtu. (Shënim: botimi kritik i shkrimeve të Luizës nuk ka dalë ende). Kjo njohuri është pjesë e planit misterioz të Zotit që shpaloset në kohën tonë…

… Derisa të gjithë të arrijmë në unitetin e besimit dhe njohjes së Birit të Zotit, deri te burrëria e pjekur, në masën e shtatit të plotë të Krishtit… (Efesianëve 4:13)

 

Trokas

Së fundi, ne trokasim në derën e Vullnetit Hyjnor, në mënyrë që pasuritë e tij të na hapen thjesht duke jetuar në të (Shih Si të jetosh në hyjnore Do të). Unë me të vërtetë besoj se ata prej jush që i lexojnë këto fjalë po ftohen në Dhomën e Sipërme për të marrë një derdhje të re të veçantë të Shpirtit të Shenjtë dhe Dhuratën e të jetuarit në Vullnetin Hyjnor (shih Zbritja që vjen e Vullnetit Hyjnor). Jo të gjithë në Jerusalem morën gjuhët flakëruese të hirit atë ditë - vetëm ata dishepuj u mblodhën me Zonjën në Dhomën e Sipërme. Kështu, gjithashtu, vetëm një grusht ushtarësh ndoqën Gideonin dhe iu dha një pishtar flakërues ndërsa ata rrethuan ushtritë e Madianit (shih Gideoni i Ri). Në asnjë mënyrë nuk sugjeroj një lloj hiri gnostik të rezervuar vetëm për disa. Përkundrazi, Zoti duhet të fillojë diku! Më vonë atë ditë në Rrëshajë, 3000 u shpëtuan; dhe përfundimisht, ushtarët e tjerë iu bashkuan Gideonit. Megjithatë, unë mendoj se ata që janë besnikë dhe përgatiten tani do të jenë të privilegjuar në një mënyrë të caktuar për t'i dashur dhe për t'u shërbyer të tjerëve me njohurinë e këtyre dhuratave. Këtu është përsëri një "fjalë tani" që ndjeva që Zoja të fliste disa kohë më parë…

Të vegjël, mos mendoni se për shkak se ju, pjesa tjetër, jeni i vogël në numër do të thotë se jeni i veçantë. Përkundrazi, ju jeni i zgjedhur. Ju jeni zgjedhur për të sjellë Lajmin e Mirë në botë në orën e caktuar. Ky është Triumfi për të cilin Zemra ime pret me shumë pritje. E gjitha është vendosur tani. Të gjitha janë në lëvizje. Dora e Birit tim është gati të lëvizë në mënyrën më sovrane. Kushtoj vëmendje të kujdesshme zërit tim. Unë po ju përgatis, të vegjlit e mi, për këtë Orën e Madhe të Mëshirës. Jezusi po vjen, po vjen si Dritë, për të zgjuar shpirtrat e zhytur në errësirë. Sepse errësira është e madhe, por Drita është shumë më e madhe. Kur të vijë Jezusi, shumë do të dalë në dritë dhe errësira do të shpërndahet. Atëherë do të dërgoheni, si Apostujt e lashtë, për të mbledhur shpirtrat në rrobat e mia Nënë. Prisni Të gjitha janë gati. Shikoni dhe lutuni. Mos e humb kurrë shpresën, sepse Zoti i do të gjithë. - 23 shkurt 2008; Shiko Shpresa është Agimi

I vogël është numri i atyre që më kuptojnë dhe më ndjekin —Zoja jonë për Mirjanën, 2 maj 2014

Shumë janë të ftuar, por pak janë zgjedhur. (Mateu 22:14)

Dhe kështu, ne duhet ta marrim vërtet seriozisht konvertimin tonë personal. Ne duhet të pendohemi vërtet, me të vërtetë. Ti e di që je vërtet i penduar kur të dhemb sepse kryqi është një vdekje reale për veten. Ne duhet t'i drejtojmë vërtet sytë nga Parajsa dhe të notojmë, si të thuash, mbi tokë. Me fjalë të tjera, le të jemi të lirë!

Për lirinë, Krishti na la të lirë; pra qëndro i vendosur dhe mos iu nënshtro përsëri zgjedhës së skllavërisë. (Galatasve 5: 1)

Le të jemi të lirë të lundrojmë mbi erërat e Frymës së Shenjtë që tashmë kanë filluar të fryjnë - tani, si erërat e pastrimit,[3]shih Paralajmërime në erë por më pas, si erëra "përtëritjeje dhe restaurimi". Dhe kështu, kërkojini Jezusit sot këtë Dhuratë. Kërkoni njohuri për të duke lexuar mesazhet. Dhe trokitni në derën e thesareve të Perëndisë duke mohuar vullnetin tuaj njerëzor dhe duke jetuar plotësisht, çdo moment, në Vullnetin Hyjnor me aq kujdes dhe besnikëri sa të mundeni.

Mos grumbulloni thesare për veten tuaj në tokë, ku mola dhe kalbja shkatërrojnë dhe hajdutët hyjnë dhe vjedhin. Por grumbulloni thesare në qiell, ku as mola, as kalbja nuk shkatërrojnë, as hajdutët hyjnë e vjedhin. Sepse ku është thesari juaj, atje do të jetë edhe zemra juaj. Kërkoni më parë mbretërinë e Perëndisë dhe drejtësinë e tij dhe të gjitha këto gjëra do t'ju jepen përveç kësaj. Mos u shqetëso për të nesërmen; nesër do të kujdeset për veten. Mjafton një ditë është e keqja e saj. (Mateu 6:19-21, 33-34)

Në këtë mënyrë, Ati juaj qiellor, i cili dëshiron t'u japë gjëra të mira atyre që ia kërkojnë, mund të derdhë çdo bekim shpirtëror mbi ju.[4]Ef 1: 3

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 

Print Friendly dhe PDF

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 kf. Efesianëve 5:27
2 shih Papët dhe Rendi i Ri Botëror
3 shih Paralajmërime në erë
4 Ef 1: 3
Postuar ne BALLINA, vullneti hyjnor dhe tagged , , , , , , , , .