Babilonia Tani

 

KETU është një pasazh befasues në Librin e Zbulesës, që mund të humbet lehtësisht. Flet për "Babiloninë e madhe, nënë e prostitutave dhe të neverive të tokës" (Zbulesa 17:5). Nga mëkatet e saj, për të cilat ajo gjykohet "në një orë" (18:10) është se "tregjet" e saj tregtojnë jo vetëm ar dhe argjend, por edhe në njerëz.

Tregtarët e dheut do të qajnë dhe do të vajtojnë për të, sepse nuk do të ketë më tregje për ngarkesën e tyre: ngarkesa e tyre prej ari, argjendi, gurësh të çmuar dhe perlat; liri të hollë, mëndafsh të purpurt dhe pëlhurë të kuqe flakë… dhe skllevër, domethënë qenie njerëzore. (Zbulesa 18:11-14)

Duke iu drejtuar këtij pasazhi, Papa Benedikti XVI tha në mënyrë mjaft profetike:

La Libri i Zbulesës përfshin ndër mëkatet e mëdha të Babilonisë - simbolin e qyteteve të mëdha jofetare në botë - faktin që ajo tregton me trupa dhe shpirtra dhe i trajton ata si mall (Shih i jap supërxhiro 18: 13). Në këtë kontekst, problemi i drogës gjithashtu ngre kokën dhe me forcë në rritje i shtrin tentakulat e tij të oktapodit në të gjithë botën - një shprehje elokuente e tiranisë së mamonit që shtrembëron njerëzimin. Asnjë kënaqësi nuk është kurrë e mjaftueshme, dhe teprica e dehjes mashtruese bëhet një dhunë që copëton rajone të tëra - dhe e gjithë kjo në emër të një keqkuptimi fatal të lirisë, i cili në të vërtetë minon lirinë e njeriut dhe përfundimisht e shkatërron atë. —POPA BENEDICT XVI, Me rastin e Përshëndetjeve të Krishtlindjeve, 20 dhjetor 2010; http://www.vatican.va/

In Misteri BabiloniaVura re se si disa faktorë tregojnë drejt Shteteve të Bashkuara si një kandidate të fortë për atë që Shën Gjoni e përshkruan si "të nënë e prostitutave.” Ajo kthehet në rrënjët e saj masonike dhe rolin e SHBA-së në përhapjen e "demokracive të iluminuara" përmes "kolonizimit ideologjik".

E përmend këtë për shkak të një statistike befasuese që doli në fund të Tingulli i Lirisë, një film i ri duke nxjerrë në pah të vërtetën tragjike të trafikimit të qenieve njerëzore, veçanërisht atë të fëmijëve. Sipas filmit, trafikimi i qenieve njerëzore është një ndërmarrje kriminale globale prej 150 miliardë dollarësh dhe Shtetet e Bashkuara janë numër 1 në trafikim.

Fakte të tjera:[1]shih https://www.angel.com/blog/sound-of-freedom

  • Më shumë se 500,000 fëmijë në vit zhduken vetëm në SHBA

  • Më shumë se 50% e viktimave janë nga mosha 12 deri në 15 vjeç

  • 25% e pornografisë së fëmijëve krijohet nga një fqinj ose anëtar i familjes

  • Mbi 500,000 grabitqarë seksualë në internet janë aktivë çdo ditë 

  • Mbi 80% e krimeve seksuale të fëmijëve fillojnë në mediat sociale

  • Që nga viti 2021, ka 252,000 faqe interneti që përmbajnë imazhe ose video të fëmijëve të abuzuar seksualisht

  • Dhe globalisht, 27% e viktimave të trafikimit të qenieve njerëzore janë fëmijë

Në fakt, filmi thotë se ka më shumë skllevër sot se në çdo kohë tjetër në historinë njerëzore - madje më shumë se kur skllavëria ishte e ligjshme.

 

I kalbur, deri në thelb

Për shpërthimin në trafikimin e fëmijëve, Benedikti tha në atë fjalim të fuqishëm:

Për t'u rezistuar këtyre forcave, ne duhet ta kthejmë vëmendjen në themelet e tyre ideologjike. Në vitet 1970, pedofilia u teorizua si diçka plotësisht në përputhje me njeriun dhe madje edhe me fëmijët. Megjithatë, kjo ishte pjesë e një perversioni themelor të konceptit të karakter. Është mbajtur - madje edhe brenda sferës së teologjisë katolike - se nuk ka gjë të tillë si e keqja në vetvete apo e mirë në vetvete. Ekziston vetëm një "më mirë se" dhe një "më e keqe se". Asgjë nuk është e mirë apo e keqe në vetvete. Gjithçka varet nga rrethanat dhe nga fundi në pamje. Çdo gjë mund të jetë e mirë ose gjithashtu e keqe, në varësi të qëllimeve dhe rrethanave. Morali zëvendësohet nga një llogaritje e pasojave, dhe në këtë proces ai pushon së ekzistuari. Efektet e teorive të tilla janë të dukshme sot. —Me rastin e Urimit të Krishtlindjeve, 20 Dhjetor 2010; http://www.vatican.va/

Me fjalë të tjera, ne duhet të pranojmë se asgjë nuk do të ndryshojë për sa kohë që e vërteta i nënshtrohet egos dhe jo absolutes.

Pra, ne po kalojmë në një "diktaturë të relativizmit"[2]“…një diktaturë relativizmi që nuk njeh asgjë si të përcaktuar dhe që lë si masë përfundimtare vetëm egon dhe dëshirat e dikujt.” —Kardinali Ratzinger (PAPA BENEDICT XVI) Predikimi parakonklave, 18 prill 2005″ që po imponohet tani në nivelet më të larta të qeverisjes. Kombet e Bashkuara dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë po shtyjnë kolektivisht një axhendë të detyrueshme radikale të edukimit seksual që do të fillonte të seksualizonte fëmijët në moshën katër ose pesë vjeç.[3]Udhëzues teknik ndërkombëtar për edukimin seksual, krh. fq. 71 Në faqen 40 të "Standardet për Edukimin Seksual”, shkollat ​​janë udhëzuar që të mësojnë katërvjeçarët për “marrëdhëniet e të njëjtit seks”. Në Udhëzues teknik ndërkombëtar për edukimin seksual, nëntë vjeçarët mësohen të masturbojnë. Nga atje bëhet vetëm më grafik (shih të gjitha burimet e OJQ-ve këtu). Kjo ka çuar në akuza se Kombet e Bashkuara në thelb po “përkujdesin” fëmijët për seks me të rriturit. Në nivel lokal, kjo mbështetet nga objektet arsimore që promovojnë në mënyrë aktive "kohën e historive" për fëmijët nga meshkujt homoseksualë dhe transgjinorë të veshur me rroba zvarritëse.[4]shih Çorientimi djallëzor

Tingulli i Lirisë po i kundërvihet kësaj prirje djallëzore. Një nga rreshtat e tij të qëndrueshëm është se "fëmijët e Zotit nuk janë në shitje". Paraardhësi i Papa Benediktit e dinte mirë se brezi ynë "progresiv" nuk po shkonte drejt çlirimit njerëzor, por pikërisht e kundërta - dhe ai e përshkroi atë në terma po aq apokaliptikë:

Kjo botë e mrekullueshme - aq e dashur nga Ati sa dërgoi Birin e tij të vetëm për shpëtimin e saj - është teatri i një beteje të pafund që po zhvillohet për dinjitetin dhe identitetin tonë si të lirë, shpirtëror qeniet. Kjo luftë është paralele me luftën apokaliptike të përshkruar në (Zbulesa 12). Betejat e vdekjes kundër jetës: një "kulturë e vdekjes" kërkon të imponohet në dëshirën tonë për të jetuar dhe për të jetuar plotësisht. Ka nga ata që refuzojnë dritën e jetës, duke preferuar "veprat e pafrytshme të errësirës" (Ef 5:11). Të korrat e tyre janë padrejtësi, diskriminim, shfrytëzim, mashtrim, dhunë…. —POPA JOHN PAUL II, Homily, Cherry Creek State Park Homily, Denver, Colorado, 15 gusht 1993; vatikan.va

Personazhi qendror në filmin, i cili bazohet në një histori të vërtetë, luhet nga aktori katolik Jim Caviezel. Në fund, ai bën një thirrje emocionale për të gjithë që të përhapin fjalën e këtyre tmerreve të ditëve të sotme. Po, mendoj se kjo është absolutisht e nevojshme dhe shpresoj se do të bashkoheni me mua për t'i nxitur të gjithë që njihni ta shohin këtë film. Por a do të mjaftojë për një kulturë që duket e kalbur deri në palcë, një brez të cilit Nëna e Bekuar tani i thotë rregullisht:

Ju po jetoni në një kohë më të keqe se koha e Përmbytjes dhe ka ardhur momenti i kthimit tuaj. —27 qershor 2023, deri Pedro Regis

Mëkati është institucionalizuar, atë që mund ta quajmë “struktura mëkati” për shkak të përhapjes dhe apatisë ndaj tij.[5]“Mëkatet krijojnë situata dhe institucione shoqërore që janë në kundërshtim me mirësinë hyjnore. 'Strukturat e mëkatit' janë shprehja dhe efekti i mëkateve personale. Ata i udhëheqin viktimat e tyre të bëjnë keq nga ana e tyre. Në një kuptim analog, ato përbëjnë një 'mëkat shoqëror'.” — Katekizmi i Kishës Katolike, 1869 Megjithatë, mbetet që mëkati është një zgjedhje personale - ka një përgjegjësi personale për secilin prej nesh që të pendohet për të dhe ta kundërshtojë atë, sipas aftësisë sonë:

Është një rast i mëkateve shumë personale të atyre që shkaktojnë ose mbështesin të keqen ose që e shfrytëzojnë atë; të atyre që janë në gjendje të shmangin, eliminojnë ose të paktën të kufizojnë disa të këqija shoqërore, por që nuk arrijnë ta bëjnë këtë nga dembelizmi, frika ose komploti i heshtjes, nëpërmjet bashkëpunimit të fshehtë ose indiferencës; të atyre që strehohen në pamundësinë e supozuar të ndryshimit të botës dhe gjithashtu të atyre që anashkalojnë përpjekjet dhe sakrificat e kërkuara, duke prodhuar arsye të çuditshme të rendit më të lartë. Përgjegjësia e vërtetë, pra, u takon individëve. - PAPA Gjon PAUL II, Nxitja apostolike post-sinodale, Reconciliatio et Paenitentia, n 16

 

Pastrimi është i pashmangshëm

Siç më tha një lexues amerikan vite më parë:

Ne e dimë që Amerika ka mëkatuar kundër dritës më të madhe; kombet e tjerë janë po aq mëkatarë, por askush nuk e ka predikuar dhe shpallur ungjillin siç ka Amerika. Zoti do ta gjykojë këtë vend për të gjitha mëkatet që thërrasin në qiell… flashtë flagrant i paturpshëm i homoseksualitetit, vrasje e miliona foshnjave të lindura paraprakisht, divorc i shfrenuar, shthurje, pornografi, abuzim i fëmijëve, praktika okulte e me radhë e me radhë. Për të mos përmendur lakminë, dynjaltësinë dhe vakëtinë e kaq shumë njerëzve në Kishë. Pse një komb që dikur ishte një bastion dhe fortesë e krishtërimit dhe kaq i mrekullueshëm i bekuar nga Zoti… i ka kthyer shpinën Atij? -Nga Misteri Babilonia

Të rënë, të rënë është Babilonia e madhe. Ajo është bërë një vendstrehim për demonët. Ajo është një kafaz për çdo shpirt të ndyrë, një kafaz për çdo zog i papastër, një kafaz për çdo bishë të papastër dhe të neveritshme… Mjerisht, mjerisht, qytet i madh, Babiloni, qytet i fuqishëm. Në një orë ka ardhur gjykimi juaj. (Zbulesa 18:2, 10)

A është ky "dënim dhe errësirë"? Po, në fakt, ajo is dënim dhe errësirë ​​(sidomos për ata që janë të skllavëruar seksualisht). Këto fjalë dhe ai film, duhet të na bëjnë ty dhe mua shumë të parehatshëm. Sepse i gjithë Perëndimi po përjeton një kolaps moral të ngjashëm me atë para rënies së Perandorisë Romake. 

Ndërsa gjatë rënies së Romës, elitat shqetësohen vetëm për të rritur luksin e jetës së tyre të përditshme dhe popujt po anestetizohen nga argëtimet gjithnjë e më vulgare. Si peshkop, është detyra ime të paralajmëroj Perëndimin! Barbarët janë tashmë brenda qytetit. Barbarët janë të gjithë ata që e urrejnë natyrën njerëzore, të gjithë ata që shkelin ndjenjën e së shenjtës, të gjithë ata që nuk e vlerësojnë jetën, të gjithë ata që rebelohen kundër Zotit, Krijuesit të njeriut dhe natyrës. - Kardinali Robert Sarah, Herald katolik5 Prill, 2019; krh. Fjala Afrikane Tani  Armiku është brenda portave

Nuk arritëm këtu brenda natës. Ne nuk kemi ndërtuar një kulturë të tillë feston lakuriqësinë dhe sodominë në rrugët e saj në një ditë të vetme. Filloi me braktisje në Kishë, me humbjen e ndjenjës së saj të misionit, të së vërtetës, të shenjtërisë së priftërisë, aq sa papët po vajtonin tashmë gjendjen tonë të tanishme në fund të shekullit të 19-të:[6]shih Pse nuk Bërtasin Papët?

… Ai që i reziston së vërtetës me anë të ligësisë dhe largohet prej saj, mëkaton më rëndë kundër Frymës së Shenjtë. Në ditët tona, ky mëkat është bërë aq i shpeshtë saqë duket se kanë ardhur ato kohëra të errëta që ishin parathënë nga Shën Pali, në të cilën njerëzit, të verbuar nga gjykimi i drejtë i Zotit, duhet të merrnin gënjeshtrën për të vërtetën dhe duhet të besonin te "princi të kësaj bote ", i cili është gënjeshtar dhe babai i saj, si mësues i së vërtetës:" Zoti do t'u dërgojë atyre veprimin e gabimit, për të besuar gënjeshtrën (2 Thes. Ii., 10). Në kohët e fundit disa do të largohen nga besimi, duke u kushtuar vëmendje frymëve të gabimit dhe doktrinave të djajve " (1 Tim. Iv., 1). —POPA LEO XIII, Divinum Illud Munus, n 10

Sot, frytet e kësaj apostazie janë gjithnjë e më shumë kudo, pasi titujt si ky bëhen normë: “Mbi 1,000 klerikë të akuzuar për pedofili në Kishën Katolike të Spanjës”

Ne e dimë mirë peshën e veçantë të këtij mëkati të kryer nga priftërinjtë dhe përgjegjësinë tonë përkatëse. Por as nuk mund të heshtim për kontekstin e këtyre kohërave në të cilat këto ngjarje kanë dalë në dritë. Ekziston një treg në pornografinë e fëmijëve që në një farë mënyre duket se konsiderohet gjithnjë e më normal nga shoqëria. Shkatërrimi psikologjik i fëmijëve, në të cilin njerëzit reduktohen në artikuj mallrash, është një shenjë e tmerrshme e kohës. —POPA BENEDICT XVI, Me rastin e Përshëndetjeve të Krishtlindjeve, 20 dhjetor 2010; vatikan.va

Në të vërtetë, ndërsa gruaja ime dhe djemtë tanë shikonin Tingulli i LirisëE gjeta veten duke iu lutur Jezusit që të vinte shpejt dhe të pastronte këtë botë. Dhe Ai i përgjigjet secilit prej nesh që jeton në faqen e dheut në këtë orë - ne që jetojmë në këtë Babiloni:

Largohu prej saj, o populli im, që të mos marrësh pjesë në mëkatet e saj dhe të mos marrësh pjesë në plagët e saj, sepse mëkatet e saj janë grumbulluar deri në qiell… (Zbulesa 18:4-5)

Tingulli i Lirisë nuk është vetëm një film tjetër i “drejtësisë sociale”. Është një zhurmë borie nga Parajsa.

Kërcënimi i gjykimit na shqetëson gjithashtu,
Kisha në Evropë, Evropë dhe Perëndim në përgjithësi…
Zoti po thërret gjithashtu në veshët tanë…
“Nëse nuk pendoheni, unë do të vij tek ju
dhe hiqe shandanin tënd nga vendi i tij".
Drita gjithashtu mund të na hiqet
dhe ne bëjmë mirë ta lëmë këtë paralajmërim të tingëllojë
me seriozitetin e tij të plotë në zemrat tona,
ndërsa i thërriste Zotit: "Na ndihmo të pendohemi!"
 

—POPE BENEDIKTI XVI, Hapja e Homelit, 
Sinodi i Ipeshkvijve, 2 tetor 2005, Romë

 

Lexime të ngjashme

Rënia e Babilonisë së Misterit

Kolapsi Vjen i Amerikës

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

me Nihil Obstat

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih https://www.angel.com/blog/sound-of-freedom
2 “…një diktaturë relativizmi që nuk njeh asgjë si të përcaktuar dhe që lë si masë përfundimtare vetëm egon dhe dëshirat e dikujt.” —Kardinali Ratzinger (PAPA BENEDICT XVI) Predikimi parakonklave, 18 prill 2005″
3 Udhëzues teknik ndërkombëtar për edukimin seksual, krh. fq. 71
4 shih Çorientimi djallëzor
5 “Mëkatet krijojnë situata dhe institucione shoqërore që janë në kundërshtim me mirësinë hyjnore. 'Strukturat e mëkatit' janë shprehja dhe efekti i mëkateve personale. Ata i udhëheqin viktimat e tyre të bëjnë keq nga ana e tyre. Në një kuptim analog, ato përbëjnë një 'mëkat shoqëror'.” — Katekizmi i Kishës Katolike, 1869
6 shih Pse nuk Bërtasin Papët?
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET.