Bëhu i fortë!


Marr kryqin tënd
, nga Melinda Velez

 

JANE po ndjen lodhjen e betejës? Siç thotë drejtori im shpirtëror shpesh (i cili është gjithashtu një prift dioqezan), "Kushdo që po përpiqet të jetë i shenjtë sot po kalon nëpër zjarr."

Po, kjo është e vërtetë në çdo kohë në të gjitha periudhat e Kishës së Krishterë. Por ka diçka ndryshe në ditët tona. Duket sikur zorrët e ferrit janë zbrazur, dhe kundërshtari po shqetëson jo vetëm kombet, por veçanërisht dhe pa impresionim çdo shpirt të shenjtëruar ndaj Zotit. Le të jemi të sinqertë dhe të qartë, vëllezër dhe motra: fryma e Antikrishti është kudo sot, pasi ka depërtuar si tym madje edhe në çarjet e Kishës. Por atje ku Satani është i fortë, Zoti është gjithmonë më i fortë!

Kjo është fryma e antikrishtit që, siç dëgjuat, do të vijë, por në fakt është tashmë në botë. Ju i përkisni Zotit, bij, dhe i keni mundur, sepse ai që është në ju është më i madh se ai që është në botë. (1 Gjonit 4: 3-4)

Këtë mëngjes në lutje, më erdhën mendimet e mëposhtme:

Merr kurajo, fëmijë. Të fillosh përsëri do të thotë të ri-zhytesh në Zemrën Time të Shenjtë, një flakë e gjallë që konsumon të gjithë mëkatin tënd dhe atë që nuk është nga Unë. Qëndro në Mua që unë të mund të të pastroj dhe të ripërtërij. Sepse të largohesh nga Flakët e Dashurisë do të thotë të futesh në të ftohtin e mishit, aty ku mund të mendohet çdo keqbërje dhe e keqe. A nuk është e thjeshtë, fëmijë? E megjithatë është gjithashtu shumë e vështirë, sepse kërkon vëmendjen tuaj të plotë; kërkon që ju t'i rezistoni prirjeve dhe tendencave tuaja të liga. Kërkon një luftë - një betejë! Dhe kështu, ju duhet të jeni të gatshëm të hyni në rrugën e Kryqit… përndryshe do të tërhiqeni përgjatë rrugës së gjerë dhe të lehtë.

BËHU I FORTË!

Mendoni për jetën tuaj shpirtërore si një makinë në shpatin e një mali. Nëse është nuk po shkon përpara, po rrotullohet prapa. Nuk ka asnjë të ndërmjetme. Dikush mund të duket si një imazh i lodhshëm. Por ironia është, sa më shumë të qëndrojmë të përqendruar te Zoti, aq më shumë shpirtrat tanë në të vërtetë pushojnë. Fakti që të ndjekësh Jezusin është një betejë është vetëm ajo - a fakt vetë jeta Jezusi nënvizoi:

Nëse dikush dëshiron të vijë pas meje, ai duhet të mohojë vetveten dhe të marrë kryqin e tij përditë dhe më ndiq. (Luka 9:22)

Daily, Ai tha Pse Sepse armiku nuk fle; mishi juaj nuk fle; dhe bota dhe kundërshtimi i saj ndaj Zotit është i paepur. Nëse do të jemi pasues të Krishtit, duhet të pranojmë se jemi të përfshirë në një luftë [1]shih Ef 6:12 dhe se duhet të qëndrojmë gjithmonë "të matur dhe vigjilent":

Jini të matur dhe vigjilent. Kundërshtari juaj, djalli po zhurmohet përreth si një luan që ulërin duke kërkuar dikë që të gllabërojë. Rezistojuni, i palëkundur në besim, duke ditur që bashkëbesimtarët tuaj në të gjithë botën pësojnë të njëjtat vuajtje. (1 Manar 5: 8-9)

Kjo është gjuha e Apostujve! Theshtë gjuha e Zotit tonë! Kjo nuk do të thotë, sigurisht, që ne bëhemi të tensionuar dhe të mjerë. Krejt e kundërta, në të vërtetë. Por kjo do të thotë që ne të qëndrojmë gjithmonë afër dhe në burimin e të gjithë forcës sonë, e cila është Zemra e Shenjtë e Jezusit. [2]krh. Gjoni 15:5 Nga ajo Shatërvan rrjedh çdo hir, çdo forcë, çdo ndihmë dhe ndihmë dhe armë e nevojshme për betejën përgjatë Rrugës së Kryqit. Ne jemi budallenj nëse largohemi nga kjo rrugë! Për atëhere, ne jemi vërtet vetë.

Po ju them vëllezër e motra këto gjëra sepse koha është e shkurtër. [3]shih Kaq pak kohë ka mbetur Nëse nuk kemi mësuar të ecim në Rrugë, nuk kemi mësuar të qetësohemi dhe të dëgjojmë zërin e Tij, për të bëhen burra dhe gra lutjesh që janë pas zemrës së Zotit… si do të ndershëm kur civiliteti fillon të zbërthehet dhe kaosi fillon të mbretërojë në rrugët tona? Por kjo është pamja e madhe. Imazhi më i vogël është se tashmë, shumë prej nesh po kalojnë tundimet më të forta dhe sprovat më të forta. Siç e kam thënë më parë, duket se kufiri i gabimit është zvogëluar, që Zoti po kërkon nga ne tani një vigjilencë dhe besnikëri të vazhdueshme ndaj Fjalës së Tij. Ne nuk mund të "luajmë më", për të thënë kështu. Dhe le të gëzohemi me këtë!

Në luftën tuaj kundër mëkatit ju ende nuk keni rezistuar deri në derdhjen e gjakut. Ju gjithashtu keni harruar këshillën që ju drejtohet si bij: "Biri im, mos e përbuz disiplinën e Zotit dhe mos e humb zemrën kur të qorton prej tij; për të cilin Zoti do, ai disiplinon; fshikullon çdo bir që pranon. (Heb 12: 4-6)

 

DARTSHMORIA… ASGJ NUK KA NDRYSHUAR

Jo, asgjë nuk ka ndryshuar, vëllezër dhe motra: ne ende jemi thirrur therori, për të hequr dorë nga jeta jonë plotësisht për Trininë e Shenjtë. Kjo vdekje e vazhdueshme për veten është fara që, kur bie në tokë, vdes në mënyrë që të mund të japë një korrje të bollshme të frutave. Pa martirizimin e vetvetes, ne mbetemi një farë e ftohtë, sterile që në vend që të japë jetë, mbetet e pafrytshme, madje për vite me radhë.

Një herë i madhi St. Louis i shkruajti djalit të tij në një letër:

Ruaje veten, biri im, nga gjithçka që ti i pëlqen Zotit, domethënë nga çdo mëkat i vdekshëm. Ju duhet ta lejoni veten tuaj të torturohet nga çdo lloj martirizimi para se të lejoni veten të bëni një mëkat të vdekshëm. -Liturgjia e Orëve, Vëllimi IV, f. 1347

Ah! Ku e dëgjojmë sot një thirrje të qartë për armë? Një sfidë e tillë ndaj pjekurisë shpirtërore? Besnikërisë? Të duash vërtet Zotin derisa të dhemb? E megjithatë, pa një qëndrim të tillë sot, ne rrezikojmë të zhdukemi përgjatë rrugës së gjerë dhe të lehtë të kompromisit, përtacisë dhe vakëtisë.

Kjo do të thotë që familjet e zakonshme katolike nuk mund të mbijetojnë. Ata duhet të jenë familje të jashtëzakonshme. Ato duhet të jenë, ato që unë nuk hezitoj t'i quaj, familje katolike heroike. Familjet e zakonshme katolike nuk janë në përputhjedjalli ndërsa përdor mediat e komunikimit për të sekularizuar dhe de-sakralizuar shoqërinë moderne. Jo më pak se katolikët e zakonshëm individualë mund të mbijetojnë, kështu që familjet e zakonshme katolike nuk mund të mbijetojnë. Ata nuk kanë zgjidhje. Ata ose duhet të jenë të shenjtë - që do të thotë të shenjtëruar - ose do të zhduken. Familjet e vetme katolike që do të mbesin të gjalla dhe të lulëzojnë në shekullin e njëzet e një janë familjet e dëshmorëve. Babai, nëna dhe fëmijët duhet të jenë të gatshëm të vdesin për bindjet e tyre të dhëna nga Zoti -Zoja e Bekuar dhe Shenjtërimi i Familjes, Shërbëtori i Zotit, Fr. John A. Hardon, SJ

Ndërsa mbylla lutjen time sot, ndjeva Zotin duke thënë…

Mos merrni asgjë si të mirëqenë, veçanërisht shpëtimin tuaj, sepse unë do të nxjerr nga goja ime vakët. Si qëndroni "të nxehtë", atëherë? Duke qëndruar moment pas momenti në Zemrën Time të Shenjtë, në qendër të vullnetit Tim, në qendër të vetë Dashurisë, e cila është një flakë e nxehtë e bardhë që nuk shuhet kurrë, që konsumon pa konsumuar dhe digjet pa gllabëruar.

Mos humb kohë! Eja tek unë!

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 shih Ef 6:12
2 krh. Gjoni 15:5
3 shih Kaq pak kohë ka mbetur
Postuar ne BALLINA, SHPIRTRIA.

Komentet janë të mbyllura.