Kalimi i kufirit

 

 

 

KAM KAM kjo ndjenje ishim nuk do të pranohen në Shtetet e Bashkuara.
 

Nata e gjate

Të enjten e kaluar, u tërhoqëm në vendkalimin kufitar Kanada / SH.B.A. dhe paraqitëm dokumentet tona për të hyrë në vend për disa angazhime të ministrisë. "Përshëndetje, unë jam një misionar nga Kanadaja ..." Pasi bëri disa pyetje, agjenti i kufirit më tha që të tërhiqesha dhe urdhëroi familjen tonë të qëndronte jashtë autobusit. Ndërsa era e ngrirjes së afërt i kapte fëmijët, kryesisht të veshur me pantallona të shkurtra dhe mëngë të shkurtra, agjentët doganorë kontrolluan autobusin nga skaji në fund (duke kërkuar se çfarë, nuk e di). Pas ri-hipjes, më kërkuan të hyja në ndërtesën e doganave.

Ajo që duhet të ishte një proces i thjeshtë u kthye në dy orë pyetje rraskapitëse. Agjenti i doganave nuk ishte i bindur që po vinim në Shtetet e Bashkuara me punë të tipit misionar për shkak të rregullimit të shpenzimeve me kishat. Ai më pyeti, pastaj gruan time veç e veç, përsëri mua përsëri. Mora shenjat e gishtërinjve, fotografia ime u bë dhe në fund refuzova hyrjen. Ishte tre në mëngjes në kohën kur u kthyem për në qytetin më të afërt Kanadez, shtatë fëmijët tanë dhe një rimorkio plot pajisje zanore në tërheqje.

Të nesërmen në mëngjes, ne u telefonuam kishave ku unë po shkoja të flisja dhe të këndoja dhe u kërkuam atyre të sqaronin në letrat e tyre për ne rregullimin financiar. Pasi mblodhëm të gjitha fakset, u kthyem përsëri në kufi. Këtë herë, pyetja ishte edhe më cinike dhe u bë një kërcënim i mbuluar ndaj meje nëse insistoja të debatoja çështjen. "Kthehuni në Kanada", tha agjenti mbikëqyrës.

U ktheva përsëri në autobusin tonë të turneut, duke u ndjerë i mpirë brenda. Kishim rreshtuar nëntë ngjarje - disa prej tyre ishin rezervuar muaj më parë. "Ka mbaruar", i thashë gruas sime, Lea. "Ne do të shkojmë në shtëpi".

Fillova gjashtë orë me makinë në shtëpi kur Lea papritur më pyeti nëse do të tërhiqesha, në mënyrë që ajo të bënte një telefonatë të fundit. "Unë jam duke shkuar për të thirrur kufirin," tha ajo. "Çfarë? Ata do të më mbyllin këtë herë!" Unë protestova. Por ajo insistoi. Kur ajo mori në telefon me mbikëqyrësin i cili më morri në pyetje për herë të fundit, ajo tha se nuk ka të bëjë me paratë. Ne kemi ardhur këtu për të bërë ministri dhe shumë njerëz janë duke u mbështetur tek ne. Nëse pranojmë të heqim dorë nga tarifat tona dhe kishat t'ju dërgojnë me faks për këtë qëllim, do të rishikoni? " Agjenti filloi të protestojë, por papritmas u ndal, mori frymë thellë dhe tha: "Mirë, ata mund t'i dërgojnë me faks - por unë nuk po bëj asnjë premtim".

 

E VËRTETA DO TË TË ÇLIROJË 

I mblodha fëmijët së bashku dhe i çova në një darkë kamionësh për mëngjes ndërsa ne prisnim. Ndërsa fëmijët tërhiqeshin, unë mendoja për atë që kishte ndodhur në ndërtesën e zakonit ... por fjalët e gruas sime ishin ato që më mbetën në kokë: "Ne kemi një ministri për të bërë."

Dritat u ndezën. Papritmas, kuptova atë që Zoti po përpiqej të më tregonte gjatë 24 orëve të fundit të shtypjes: Unë po bëja gjithçka që mundja për të mbuluar my fshihem por nuk bëra gjithçka që munda për ta sjellë Ungjillin atje ku Zoti më çonte. Nuk isha i gatshëm të vija pa kosto. Pastaj dëgjova Zotin të fliste kaq qartë:

Ungjilli nuk ka një çmim. Beenshtë paguar nga Biri im… dhe shikoni çmimin që Ai pagoi.

U mbusha me një shpërthim të papritur turpi të përzier me gëzim. "Po, ti ke të drejtë Zot. Unë duhet të jem i gatshëm të shkoj kudo që të më dërgosh për hir të shpirtrave që besojnë plotësisht në providencën Tënde. Unë duhet të shkoj pa kosto!"

Kur u ktheva në autobusin e turneut, unë ndava me Leën se ndjeva që Zoti po thoshte se ne duhet të ndryshojmë mënyrën se si kemi bërë shërbesën. Jo se kemi mbledhur para - Zoti e di që kemi qenë pranë falimentimit disa herë. Dhe jo se kemi kërkuar tarifa të tepruara. Por ne po kërkonim një çmim, dhe disa kisha dhe shkolla kanë qenë thjesht të paafta për ta paguar atë.

Unë u gjunjëzova pranë shtratit tonë dhe qava, duke kërkuar faljen e Zotit. "Zot, ti na ke kërkuar që ta sjellim Ungjillin Tënd në botë. Ne do të shkojmë kudo që ti të kërkosh pa kosto. Ne vendosim besimin tonë në mirësinë tënde dhe providencën Tënde. Na fal që nuk kemi besim tek Ti, Abba Atë." Pasi u lutëm, edhe unë, edhe Lea, u mbushëm me një ndjenjë të thellë të liri.

Rreth një orë më vonë, ra telefoni. Ishte agjent kufiri. "Mirë, ne do të ju lejojmë të hyni." Tri orë më vonë, arritëm në rezervimin tonë të parë - pikërisht në momentin që do të fillonte.

 
Fryma e Shën. FRANCIS

Të nesërmen, hyra në kishë për t'u lutur para Sakramentit të Bekuar të ekspozuar. Kam humbur kohën e lutjes një ditë më parë për shkak të të gjithë tensionit dhe kaosit në kufi. Vendosa të kthehem dhe të meditoj për leximet e ditës së mëparshme, si nga Mesha, ashtu edhe nga Zyra e Leximeve. Isha i shtangur kur fillova të lexoj

Dita e mëparshme e festës ishte Shën Françesku i Asizit. Ky është shenjtori që la pas sigurinë e pasurisë së tij dhe përkundrazi, u mbështet plotësisht në providencën e Zotit ndërsa predikonte Ungjillin me jetën e tij.

Leximi i parë i zyrës për atë ditë ishte nga Shën Pali:

Për hir të tij unë kam pranuar humbjen e të gjitha gjërave dhe i konsideroj aq shumë mbeturina, sa të fitoj Krishtin dhe të gjendem tek ai Phil (Fil 3: 8-9)

Ndërsa përpiqesha ta thithja atë fjalë, iu ktheva leximit të dytë që ishte një letër nga Shën Françesku:

Ati dëshiron që Biri i tij i bekuar dhe i lavdishëm, që na dha dhe që lindi për ne, me gjakun e tij të ofronte veten si një viktimë flijuese në altarin e kryqit. Kjo nuk duhej të bëhej për vete me anë të të cilit u bënë të gjitha gjërat, por për mëkatet tona. Synohej të na linte një shembull se si të ndiqnim gjurmët e tij. 

O sa të lumtur dhe të bekuar janë ata që e duan Zotin dhe bëjnë siç tha vetë Zoti në ungjill: Do ta duash Zotin, Perëndinë tënd, me gjithë zemrën tënde dhe tërë shpirtin tënd dhe të afërmin tënd si veten tënde.  

Burrat humbin të gjitha gjërat materiale që ata lënë pas në këtë botë, por ata mbajnë me vete shpërblimin e bamirësisë së tyre dhe lëmoshën që japin give Ne nuk duhet të jemi të mençur dhe të matur sipas mishit. Përkundrazi, ne duhet të jemi të thjeshtë, të përulur dhe të pastër. -Liturgjia e Orëve, Vëllimi IV, P. 1466. 

Deri tani, lotët përsëri i mbushnin sytë ndërsa kuptova se sa me dashuri po më trajtonte Zoti, aq dashamirës sa të më vinte drejt - unë që përpiqesha të isha "i mençur dhe i matur", por nuk kisha besim dhe pastërti të zemrës. Por Ai nuk mbaroi së foluri. U ktheva leximeve masive për një ditë më parë.

Sot është e shenjtë për Zotin, Perëndinë tuaj. Mos u trishtoni dhe mos qani… sepse gëzimi në Zotin duhet të jetë forca juaj… Hush, sepse sot është e shenjtë dhe ju nuk duhet të trishtoheni. (Neh 8: 1-12)

Po, e ndjeva këtë liri të mrekullueshme në shpirtin tim dhe po gëzohesha! Por unë isha me frikë të heshtur për atë që lexova më tej në Ungjill:

Të korrat janë të bollshme, por punëtorët janë të paktë, prandaj kërkojuni zotit të të korrave të dërgojë punëtorë për të korrat e tij. Vazhdo në rrugën tënde; ja, unë po ju dërgoj si qengja midis ujqërve. Mos mbani asnjë çantë parash, asnjë thes, pa sandale hani dhe pini atë që ju ofrohet, sepse punëtori meriton pagesën e tij. (Luka 10: 1-12)

 

NJE APOLOGJI 

Siç e dinë shumë nga ju, o
nga fjalët që kam dëgjuar të thotë Zoti dhe që kam shkruar këtu, është kjo epoka e ministrive po mbaron. Kjo është, mënyra e vjetër e të bërit të gjërave, modelet e kësaj bote në të cilat ne kemi mbështetur dhe operuar ministritë tona, po mbaron. Fitshtë e përshtatshme atëherë, që ka filluar me mua.

Unë dua t'i kërkoj falje Trupit të Krishtit për të kërkuar një tarifë për punën që bëj në disa nga vendet ku kam shkuar, veçanërisht në ato vende që nuk mund të përballonin shërbesën time. Unë dhe Lea kemi rënë dakord që ne do të shkojmë atje ku mendojmë se Zoti po na dërgon pa kosto. Ne sigurisht do të mirëpresim donacionet për të mbështetur punën tonë dhe për të ushqyer të vegjlit tanë. Por ne nuk duam që ajo të jetë një pengesë për predikimin e Ungjillit.

Lutuni për ne, që të mund të jemi besnikë ndërsa Mjeshtri na dërgon në të korra

Unë përkundrazi do të mburrem me shumë kënaqësi për dobësitë e mia, në mënyrë që fuqia e Krishtit të mund të banojë me mua. (2 Kor 12: 9)

Të gjithë ju që keni etje, ejani tek uji! Ju që nuk keni para, ejani, merrni grurë dhe hani; Ejani, pa paguar dhe pa kosto, pini verë dhe qumësht! (Isaia 55: 1)

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Postuar ne BALLINA, E VURTETA E VARDRTET.