Thyerja e historisë

KRESHME RETREAT
Dita 1
E MEDRKURA E ASH

corp2303_Fotornga komandanti Richard Brehn, Trupat e NOAA

 

Shkoni në fund për të dëgjuar podcastin e secilit meditim nëse dëshironi. Mos harroni, ju mund ta gjeni çdo ditë këtu: Tërheqje lutjeje.

 

WE po jetojnë në kohë të jashtëzakonshme.

Dhe në mes të tyre, këtu ju janë Pa dyshim, ju ndoshta ndiheni të pafuqishëm përballë shumë ndryshimeve që po ndodhin në botën tonë - një lojtar i parëndësishëm, një person me pak ose aspak ndikim në botën përreth jush, aq më pak në rrjedhën e historisë. Ndoshta ndiheni sikur jeni të lidhur me litarin e historisë dhe po tërhiqeni pas anijes së Madhe të Kohës, duke u hedhur dhe kthyer pafuqishëm në vazhdën e saj. Kjo, miku im, është pikërisht ajo që Satani do të dojë që ti, mua dhe çdo i krishterë të besojmë, dhe kështu, na çon në skllavërinë e frikës, ankthit dhe ruajtjes së vetvetes. Në një sterilizuar shpirtërisht ekzistenca. Por ai e di më mirë. Ai e di që nëse e kupton vërtet se kush je në Krishtin, dhe se nëse fillon të jetosh në një marrëdhënie me Zotin, domethënë i vërtetë, i sinqertëdhe total, se do të bëhesh si harku i Anijes. Që jeta juaj - edhe nëse jetohet e mbledhur në një manastir të fshehur nga bota - do të bëjë historinë në mënyra që ndoshta mund të kuptohen vetëm në përjetësi.

Ndaluni për një moment dhe thjesht reflektoni për këtë: ju jeni një nga miliarda të njerëzve që kanë jetuar në këtë tokë. Por tani, me çdo frymë që merr, po pret valët e kohës që askush tjetër nuk i ka pasur kurrë. Ti dhe unë janë momenti i tanishëm që do të përcaktojë të kaluarën. Sa vjet ju kanë mbetur në tokë? Sa ditë? A mundet që koha juaj e mbetur këtu të ndryshojë me të vërtetë rrjedhën e kësaj bote? Kuptoni këtë: një lutje, e thënë në dashuri, e thënë në të vërtetë dhe e zbukuruar me lot mund të ndryshojë rrjedhën e historisë. Sa herë mbreti David thirri me lot pendimi, vetëm që Zoti të vonojë gjykimin e tij për një brez tjetër! [1]krh. 2 Sam 12: 13-14 Po nga «po» -ja e thjeshtë e Nënës sonë të Bekuar dhe pasojat e saj të pathembshme? Apo ai i Shën Françeskut të Asizit, apo Agustinit, apo Faustinës? A nuk jemi thirrur që gjithashtu të "lindim" Krishtin ashtu si ata?

Fëmijët e mi, për të cilët jam përsëri në punë, derisa Krishti të formohet në ju. (Gal 4:19)

Në atë kohë, fjalët ose veprimet tona të ndërmarra për Zotin mund të duken të vogla dhe madje të pavlera… por çdo veprim dhe fjalë, e bërë në Vullnetin Hyjnor, bëhet si një farë mustarde, më e imja e farës. Por kur të piqet, bëhet më e madhja e pemëve. Kështu është me fjalët dhe veprimet tona kur i përgjigjemi hirit. Ata kanë një i përjetshëm ndikim.

Qëllimi i kësaj Tërheqjeje të Kreshmëve, të cilën unë e vendos në duart e Nënës së Bekuar, është të lëviz ju dhe unë nga një i justifikueshëm pozicioni - duke reaguar ndaj ngjarjeve që ndryshojnë tokën rreth nesh me frikë ose detyrim - ndaj një ofensivë një Por jo me llojin e hype dhe "mendimit pozitiv" që folësit motivues mund të frymëzojnë. Përkundrazi, për t'ju ndihmuar të filloni të jetoni një marrëdhënie "autentike, të sinqertë dhe totale" me Zotin përmes kanaleve të provuara të hirit.

Sepse me anë të hirit ju jeni shpëtuar me anë të besimit dhe kjo nuk është nga ju; është dhurata e Zotit… Sepse ne jemi puna e tij e duarve, e krijuar në Krishtin Jezus për punët e mira që Perëndia ka përgatitur paraprakisht, që të jetojmë në to. (Ef 2: 8-10)

Me një fjalë, qëllimi i kësaj tërheqjeje është t'ju ndihmojë të zhvilloni një shpirtëror Kështu, do të jetë praktike, sfiduese dhe një thirrje për ju që të hyni në një nga betejat më të mëdha shpirtërore që Kisha ka njohur ndonjëherë, atë që Shën Gjon Pali II e quajti "përballja përfundimtare" e kësaj epoke midis fuqive të Dritës dhe errësirë [2]shih Kuptimi i Përballjes Finale

Dhe kështu, le të kërkojmë këtë Shenjt të madhe, së bashku me Nënën e Bekuar Tereza, Shën Faustina, Shën Pio, Shën Ambrose, Shën Katerina e Sienës, Shën Françesku i Asizit, Shën Thomas Akuini, Shën Mildred, Shën Andrew, Shërbëtori i Zotit Catherine de Hueck Doherty (shtoni shenjtoren tuaj të preferuar)… të lutet për ne, që të kemi forcën dhe guximin t'u përgjigjemi hireve që Perëndia do të na vërë në dispozicion në një mënyrë të thellë. Unë jam i sigurt për këtë - për atë që Ati do t'i jepte fëmijës së tij një gur kur ai ka kërkuar një copë bukë, ose një gjarpër në vend të një peshku?

Mos harroni, "Zemërbutët do të trashëgojnë tokën". [3]Matt 5: 5 Ndërsa mund të duket se njerëzit e kësaj bote, të pasur dhe të ligjtë janë të vetmit që gdhendin të ardhmen, shpesh janë zemrat e fshehura, të mençura dhe fëmijërore që ndryshojnë me të vërtetë historinë. Siç thotë Shkrimi i Shenjtë:

"Unë do të shkatërroj mençurinë e të mençurve dhe mësimin e të diturve do t'i lë mënjanë". Ku është i mençuri? Ku është shkruesi? Ku është debatuesi i kësaj epoke? (1 Kor 1: 19-20)

Dhe Jezusi përgjigjet:

Lërini fëmijët të vijnë tek unë; mos i pengoni, sepse mbretëria e Zotit u përket të tillëve…. Pastaj i përqafoi dhe i bekoi, duke vendosur duart mbi ta. (Marku 10: 14-16)

Dhe kështu, tërheqja jonë fillon me përqafimin dhe bekimin e Jezu, për ata që vijnë si fëmijë të vegjël, domethënë me zemra të thyera dhe të penduara; me sinqeritet; me shpresë dhe besim; dhe me dëshira, edhe nëse xhepat tuaj janë të zbrazët nga virtyti. Po, Jezusi po ju përqafon tani mos ki frikë. Sepse, së bashku me Zojën, Ai gjithashtu do të jetë Mjeshtri ynë i Tërheqjes.

 

P SRMBLEDHJE & SHKRIM

Me çdo frymë që merrni, ju keni mundësinë të ndryshoni rrjedhën e historisë, pa marrë parasysh kush jeni, kur frymëmarrja juaj thithet dhe me Krishtin.

Unë mund të bëj gjithçka në atë që më forcon. (Phil 4:13)

Varkë_ valësh_fjordi_fjordn

 

 

 

 

SHËNIM: Shumë abonentë kanë raportuar kohët e fundit se nuk po marrin email më. Kontrolloni dosjen tuaj të hedhurinave ose postës së bezdisshme për t'u siguruar që postat elektronike nuk do të zbresin atje! Kjo zakonisht ndodh 99% të kohës. Gjithashtu, provoni të regjistroheni përsëri këtu. Nëse asgjë nga këto nuk ju ndihmon, kontaktoni me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit dhe pyetni ata që të lejojnë email nga unë.

i ri
PODCAST I KIST SHKRUAR poshtë:

Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 krh. 2 Sam 12: 13-14
2 shih Kuptimi i Përballjes Finale
3 Matt 5: 5
Postuar ne BALLINA, KRESHME RETREAT.

Komentet janë të mbyllura.