Qymyr djegëse

 

KETU është kaq shumë luftë. Luftë midis kombeve, luftë midis fqinjëve, luftë midis miqve, luftë midis familjeve, luftë midis bashkëshortëve. Jam i sigurt se secili prej jush është një viktimë në një farë mënyre nga ajo që ka ndodhur gjatë dy viteve të fundit. Ndarjet që shoh mes njerëzve janë të hidhura dhe të thella. Ndoshta në asnjë moment tjetër në historinë njerëzore fjalët e Jezusit nuk zbatohen kaq lehtë dhe në një shkallë kaq masive:

Shumë profetë të rremë do të ngrihen dhe do të mashtrojnë shumë; dhe për shkak të rritjes së keqbërjes, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet. (Mat 24: 11-12)

Çfarë do të thoshte tani Papa Piu XI?

Dhe kështu, edhe përkundër vullnetit tonë, në mendje ngrihet mendimi se tani po afrohen ato ditë për të cilat Zoti ynë profetizoi: "Dhe sepse paudhësia është e tepërt, dashuria e shumë njerëzve do të ftohet" (Mat. 24:12). OPPOPE PIUS XI, Miserentissimus Shpëtimtar, Encyclical on Reparation to the Sacred Heart, n. 17, 8 maj 1928

 

Djegia e Padrejtësisë

Për mua, nuk ka asgjë më të dhimbshme se plaga e padrejtësisë – fjalë, veprime dhe akuza të rreme. Kur ne ose të tjerët që respektojmë mallkohen në mënyrë të rreme, padrejtësia mund të djegë mendimet dhe paqen e dikujt. Sot, padrejtësia ndaj kaq shumë mjekëve, infermierëve, shkencëtarëve dhe po, shoferëve të kamionëve, është e dhimbshme për t'u dëshmuar dhe pothuajse e pamundur të ndalet përballë këtij mashtruesi global.

Jezui duket se nënkupton se një pjesë e arsyes së dashurisë së shumë njerëzve që po rritet është ftohja në shfaqjen e «shumë profetëve të rremë». Në të vërtetë, Jezui tha se Satanai është «gënjeshtar dhe ati i gënjeshtrës».[1]John 8: 44 Atyre profetëve të rremë të kohës së Tij, Zoti ynë u tha:

Ju i përkisni babait tuaj djallit dhe i përmbushni me dëshirë dëshirat e babait tuaj. (Gjoni 8:44)

Sot, kaq shumë prej ndarjeve mes nesh janë pikërisht fryt i "profetëve të rremë" - të ashtuquajturit "kontrollues të fakteve" që censurojnë dhe formësojnë gjithçka që dëgjojmë, shohim dhe duhet të besojmë. Është në një shkallë kaq masive[2]shih Psikoza masive dhe totalitarizmi që kur dikush e vë në dyshim ose e kundërshton atë narrativë me prova të reja, ata menjëherë përqeshen dhe përçmohen, përjashtohen si "teoricienët e konspiracionit" dhe idiotë - madje edhe ata me doktoraturë. ajri që frymëzon frikë dhe konfuzion. Dhe së fundi, janë profetët e rremë që bëjnë luftë kundër të vërtetave të përjetshme të Besimit tonë. Mjerisht, shumë venë kollare dhe mitra, vetëm sa zgjerojnë ndarjet dhe thellojnë tradhtitë e besimtarëve.[3]shih këtu këtu 

Si t'i përfundojmë këto luftëra, të paktën, ato nën kontrollin tonë, nëse është e mundur? Një mënyrë, sigurisht, është të angazhosh të tjerët me të vërtetën – dhe e vërteta është e fuqishme; Jezusi tha: "Unë jam e vërteta"! Megjithatë, edhe Jezusi refuzoi të angazhonte xhelatët e Tij që talleshin me Të, sepse ishte e qartë se pavarësisht nga pyetjet e tyre, ata nuk ishin të interesuar për të vërtetën, por për të mbrojtur pozicionin e tyre - qoftë edhe me forcë brutale. Sa më i dobët rasti i tyre, aq më të guximshëm bëheshin.

 

Qymyr djegëse

Tundimi është që të sulmojmë të tjerët në zhgënjimin tonë, të humbasim dekorin dhe të hedhim prapa gurët që na hidhen. Por Shën Pali na thotë ndryshe. 

Mos ia shlyej askujt të keqen për të keqen; shqetësohuni për atë që është fisnike në sytë e të gjithëve. Nëse është e mundur, nga ana juaj, jetoni në paqe me të gjithë. Të dashur, mos kërkoni hakmarrje, por lini vend për zemërim; sepse është shkruar: "Hakmarrja është imja, unë do ta kthej", thotë Zoti. " Përkundrazi, “nëse armiku juaj është i uritur, ushqejeni; nëse është i etur, jepi diçka për të pirë; sepse duke vepruar kështu do të grumbullosh qymyr të ndezur mbi kokën e tij ". Mos u pushto nga e keqja por pushtoje të keqen me të mirën. (Rom 12: 17-21)

La qymyr të ndezur dashurie. Pse është kjo e fuqishme? Sepse Zoti është dashuri.[4]John 1 4: 8 Kjo është arsyeja pse "dashuria nuk dështon kurrë".[5]1 Cor 13: 8 Tani kjo mund të mos bindë miqtë tuaj ose anëtarët e familjes së argumentit tuaj. Por ajo që bën është të derdhë një i paprishshëm farë mbi një zemër të ftohtë dhe të mbyllur - një farë që është në gjendje të shkrijë zemrën e tjetrit me kalimin e kohës dhe të gjejë një vend për të mbirë. Këtu, ne duhet të përvetësojmë qëndrimin e profetëve të vërtetë që ishin besnikë - por jo gjithmonë të suksesshëm.

Mos u ankoni, vëllezër e motra, për njëri-tjetrin, që të mos gjykoheni. Ja, gjykatësi qëndron para portave. Merrni si shembull vështirësie dhe durimi, vëllezër e motra, profetët që folën në emër të Zotit. Me të vërtetë ne i quajmë të bekuar ata që kanë duruar… sepse Zoti është i dhembshur dhe i mëshirshëm. (Jakobi 5:9-11)

Sa të durueshëm ishin profetët? Deri në atë pikë sa të vritet me gurë. Prandaj, edhe ne duhet të ngulmojmë nën një breshëri fjalësh nga goja e atyre që na shajnë. Në fakt, shpëtimi i tyre madje mund të varet nga përgjigja juaj

Atëherë Jezusi tha: "O Atë, fali ata, ata nuk dinë çfarë bëjnë". …Centurioni që dëshmoi atë që kishte ndodhur, përlëvdoi Perëndinë dhe tha: “Ky njeri ishte i pafajshëm pa dyshim.” (Luka 23:34, 47)

Do të doja të mund të them se jam një shembull në këtë drejtim. Në vend të kësaj, unë e hedh veten përsëri te këmbët e Jezusit duke iu lutur mëshirës së Tij për shumë herë që nuk kam arritur t'i dua siç na ka dashur Ai ne. Megjithatë edhe tani, me dështimet e gjuhës sime, nuk ka humbur gjithçka. Nëpërmjet faljes, përulësisë dhe dashurisë, ne mund të zhbëjmë fitoret e dukshme të djallit të arritura përmes gabimeve tona. 

…Dashuria juaj për njëri-tjetrin le të jetë e fortë, sepse dashuria mbulon një mori mëkatesh. (1 Pjetrit 4:8)

Stuhia e Madhe e kohëve tona sapo ka filluar. Konfuzioni, frika dhe ndarja vetëm sa do të shumohen. Si ushtarë të Krishtit dhe të Zojës, ne duhet të përgatitemi për të përfshirë të gjithë ata që takojmë me thëngjijtë e ndezur të dashurisë, në mënyrë që ata të ndeshen tek ne Mëshirën Hyjnore. Ndonjëherë ne jemi të befasuar nga vitrioli i ashpër i menjëhershëm i një tjetri. Në momente të tilla, ne duhet të jemi gati me fjalët e Jezusit: Baba, fali ata, ata nuk e dinë se çfarë bëjnë. Ndonjëherë, si Jezusi, gjithçka që mund të bëjmë është të vuajmë në heshtje dhe ta bashkojmë këtë padrejtësi të zjarrtë ndaj Krishtit për shpëtimin e tyre ose të të tjerëve. Dhe nëse mund të angazhohemi, shpesh nuk është ajo që themi, por mënyra se si e themi atë që do të fitojë betejën më të rëndësishme nga të gjitha: atë për shpirtin e atij që kemi përpara. 

qymyr djegës. Le t'i derdhim mbi një botë të ngrirë! 

Silluni me mençuri ndaj të huajve,
duke shfrytëzuar në maksimum mundësinë.
Fjala juaj le të jetë gjithmonë e hirshme, e kalitur me kripë,
në mënyrë që të dini se si duhet t'i përgjigjeni secilit.
(Kol. 4: 5-6)

 

Lexime të ngjashme

Psikoza masive dhe totalitarizmi

Mashtrimi i fortë

Fuqia e Gjykimeve

Shembja e Ligjërimit Civil

Turma në rritje

Përgjigja e Heshtur

 

 

Mbështetni shërbimin e plotkohor të Markut:

 

Për të udhëtuar me Mark in La Tani Word,
klikoni në banderolën më poshtë për të pajtohem.
Emaili juaj nuk do të ndahet me askënd.

Tani në Telegram. Klikoni:

Ndiqni Mark dhe "shenjat e përditshme" të përditshme në MeWe:


Ndiqni shkrimet e Markut këtu:

Dëgjoni në vijim:


 

 
Print Friendly, PDF & Email

Shënimet

Shënimet
1 John 8: 44
2 shih Psikoza masive dhe totalitarizmi
3 shih këtu këtu
4 John 1 4: 8
5 1 Cor 13: 8
Postuar ne BALLINA, SHPIRTRIA dhe tagged , , , , , , , .