Jezusi "Miti"

jesusthorns2nga Yongsung Kim

 

A nënshkruaj në ndërtesën e Kapitolit Shtetëror në Illinois, SHBA, e shfaqur dukshëm para shfaqjes së Krishtlindjeve, lexoni:

Në kohën e solsticit të dimrit, le të mbizotërojë arsyeja. Nuk ka zot, nuk ka djaj, nuk ka engjëj, as parajsë apo ferr. Ekziston vetëm bota jonë natyrore. Feja është thjesht mit dhe bestytni që ngurtëson zemrat dhe skllavëron mendjet. -nydailynews.com, 23 Dhjetor 2009

Disa mendje progresive do të na bënin të besonim se rrëfimi i Krishtlindjes është thjesht një histori. Se vdekja dhe ringjallja e Jezu Krishtit, ngritja e Tij në Qiell dhe ardhja e Tij përfundimtare e dytë janë thjesht një mit. Që Kisha është një institucion njerëzor i ngritur nga njerëzit për të skllavëruar mendjet e njerëzve më të dobët dhe për të imponuar një sistem besimesh që kontrollojnë dhe mohojnë njerëzimin e lirisë së vërtetë.

Thuaj atëherë, për hir të argumentit, se autori i kësaj shenje është i saktë. Se Krishti është një gënjeshtër, katolicizmi është një trillim dhe shpresa e krishterimit është një përrallë. Atëherë më lejoni ta them këtë…

Vazhdo te lexosh

Ndryshimi i kulturës sonë

Trëndafili mistik, nga Tianna (Mallett) Williams

 

IT ishte pika e fundit. Kur kam lexuar detajet e një serie të re vizatimore nisur në Netflix që seksualizon fëmijët, unë anulova pajtimin tim. Po, ata kanë disa dokumentarë të mirë që do të na mungojnë… Por një pjesë e tyre Dalja nga Babilonia do të thotë të bësh zgjedhje që fjalë për fjalë përfshijnë mosmarrjen pjesë ose mbështetjen e një sistemi që po helmon kulturën. Siç thotë në Psalmin 1:Vazhdo te lexosh

Demaskimi i Skeptikëve të Mrekullisë së Diellit


Skena nga Dita e 13-të

 

A shiu përplasi tokën dhe zhyti turmat. Duhet të dukej si një pikëçuditje për talljen që mbushi gazetat laike për muaj më parë. Tre fëmijë çobanë pranë Fatimas, Portugali pohuan se një mrekulli do të ndodhte në fushat Cova da Ira në mesditë të asaj dite. Ishte 13 tetor 1917. Deri në 30, 000 deri në 100, 000 njerëz ishin mbledhur për ta parë atë.

Në radhët e tyre përfshiheshin besimtarë dhe jobesimtarë, zonja të vjetra të devotshme dhe djem të rinj tallës. —Pr. John De Marchi, Prifti dhe studiuesi italian; Zemra e Papërlyer, 1952

Vazhdo te lexosh

Skandali

 

Botuar për herë të parë më 25 mars 2010. 

 

PËR dekada tani, siç vura në dukje në Kur shteti sanksionon abuzimin e fëmijëve, Katolikëve u është dashur të durojnë një rrymë të pafund të titujve të lajmeve që shpallin skandal pas skandalit në priftëri. "Prifti i Akuzuar për…", "Mbulimi", "Abuzuesi u zhvendos nga Famullia në Famulli ..." dhe më tej. Breshtë zemërthyer, jo vetëm për besimtarët laikë, por për bashkë-priftërinjtë. Abuseshtë një abuzim kaq i thellë i pushtetit nga njeriu në persona Christi—personi i Krishtit- ai shpesh lihet në heshtje të shtangur, duke u përpjekur të kuptojë se si kjo nuk është vetëm një rast i rrallë aty-këtu, por me një frekuencë shumë më të madhe se sa ishte imagjinuar më parë.

Si rezultat, besimi si i tillë bëhet i pabesueshëm dhe Kisha nuk mund të paraqitet më me besueshmëri si lajmëtari i Zotit. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 25

Vazhdo te lexosh

Për Ministrinë time

e gjelbër

 

KJO Kreshma e kaluar ishte një bekim për mua të udhëtoja me dhjetëra mijëra priftërinj dhe laikë në të gjithë botën përmes meditimeve të përditshme të Masës që shkrova. Ishte ngazëllyese dhe rraskapitëse në të njëjtën kohë. Si i tillë, duhet të marr ca kohë të qetë për të reflektuar mbi shumë gjëra në shërbesën time dhe udhëtimin tim personal dhe drejtimin që po më thërret Zoti.

Vazhdo te lexosh

A është Zoti i Heshtur?

 

 

 

I dashur Mark,

Zoti i fal SHBA-të. Normalisht do të filloja me Zotin Bekuar SHBA, por sot si mundet që ndokush prej nesh ta kërkojë atë që të bekojë atë që po ndodh këtu? Ne po jetojmë në një botë që po errësohet gjithnjë e më shumë. Drita e dashurisë po venitet dhe më duhen të gjitha forcat për ta mbajtur këtë flakë të vogël të ndezur në zemrën time. Por për Jezusin, unë e mbaj atë të ndezur akoma. I lutem Zotit Atit tonë që të më ndihmojë të kuptoj dhe të dalloj se çfarë po ndodh me botën tonë, por Ai papritmas është aq i heshtur. Unë shikoj te ata profetë të besuar të këtyre ditëve që besoj se flasin të vërtetën; ju, dhe të tjerët, blogët dhe shkrimet e të cilëve do t'i lexoja çdo ditë për forcë, mençuri dhe inkurajim. Por edhe ju të gjithë keni heshtur. Postimet që shfaqen çdo ditë, kthehen në javore dhe më pas çdo muaj, madje edhe në disa raste çdo vit. A ka ndaluar Zoti të flasë me të gjithë ne? A e ka kthyer Perëndia fytyrën e Tij të shenjtë nga ne? Mbi të gjitha, si mund të duronte shenjtëria e Tij e përsosur të shikonte mëkatin tonë?

KS 

Vazhdo te lexosh

Matja e Zotit

 

IN një shkëmbim letrash së fundmi, një ateist më tha,

Nëse do të më tregohej provë e mjaftueshme, nesër do të filloja të dëshmoja për Jezusin. Nuk e di cilat do të ishin ato prova, por jam i sigurt se një hyjni e gjithëfuqishme, e gjithëdijshme siç është Zoti do ta dinte se çfarë do të duhej për të më besuar. Kjo do të thotë që Zoti nuk duhet të dëshirojë që unë të besoj (të paktën në këtë kohë), përndryshe Zoti mund të më tregojë provat.

A është që Zoti nuk dëshiron që ky ateist të besojë në këtë kohë, apo është që ky ateist nuk është i përgatitur të besojë në Zot? Kjo është, a po i zbaton ai parimet e "metodës shkencore" ndaj Vetë Krijuesit?Vazhdo te lexosh

Një ironi e dhimbshme

 

I kanë kaluar disa javë duke dialoguar me një ateist. Ndoshta nuk ka ndonjë ushtrim më të mirë për të ndërtuar besimin e dikujt. Arsyeja është se irracionalitet është një shenjë e vetë të mbinatyrshmes, sepse konfuzioni dhe verbëria shpirtërore janë shenjat dalluese të princit të errësirës. Ka disa mistere që ateisti nuk mund t’i zgjidhë, pyetjet që ai nuk mund t’i përgjigjet dhe disa aspekte të jetës njerëzore dhe origjinën e universit që nuk mund të shpjegohen vetëm nga shkenca. Por këtë ai do ta mohojë duke injoruar temën, duke minimizuar pyetjen në fjalë, ose duke injoruar shkencëtarët që hedhin poshtë pozicionin e tij dhe duke cituar vetëm ata që e bëjnë. Ai lë shumë ironi të dhimbshme në vazhdën e "arsyetimit" të tij.

 

 

Vazhdo te lexosh

Ateisti i Mirë


Philip Pullman; Foto: Phil Fisk për Sunday Telegraph

 

ZGJIDHEM në 5:30 të mëngjesit të sotëm, era ulërin, borë që fryn. Një stuhi e bukur pranverore. Kështu që hodha një pallto dhe një kapelë dhe u nisa në erërat e flluskave për të shpëtuar Nessën, lopën tonë qumështore. Me të sigurt në hambar dhe shqisat e mia të zgjuara në mënyrë të vrazhdë, unë u enda në shtëpi për të gjetur një artikull interesant nga një ateist, Philip Pullman.

Me mashtruesin e atij që dorëzon një provim herët ndërsa studentët e tjerë mbeten të djersitur mbi përgjigjet e tyre, Z. Pullman shpjegon shkurtimisht se si ai braktisi mitin e Krishterimit për arsyeshmërinë e ateizmit. Megjithatë, ajo që tërhoqi vëmendjen time ishte përgjigjja e tij se sa do të argumentojnë që ekzistenca e Krishtit është e dukshme, pjesërisht, përmes së mirës që ka bërë Kisha e Tij:

Sidoqoftë, njerëzit që përdorin këtë argument duket se nënkuptojnë se derisa kisha nuk ekzistonte askush nuk dinte kurrë të ishte i mirë dhe askush nuk mund të bënte mirë tani nëse nuk e bënin atë për arsye të besimit. Unë thjesht nuk e besoj atë. —Pilip Pullman, Philip Pullman mbi Njeriun e Mirë Jezus dhe Krishtin Prenë, www.telegraph.co.uk, 9 Prill, 2010

Por thelbi i kësaj deklarate është mëdyshëse dhe në fakt, paraqet një pyetje serioze: a mund të ketë një ateist 'të mirë'?

 

Vazhdo te lexosh

Nje pergjigje

Elija duke fjetur
Elija duke fjetur,
nga Michael D. O'Brien

 

Kohët e fundit, Unë iu përgjigjën pyetjeve tuaja në lidhje me zbulimin privat, duke përfshirë një pyetje në lidhje me një faqe në internet të quajtur www.catholicplanet.com ku një burrë që pretendon të jetë një "teolog" ka marrë, me autoritetin e tij, lirinë për të deklaruar se kush në Kishë është një "i rremë" zbulimi privat dhe kush po përcjell zbulesa "të vërteta".

Brenda disa ditësh nga shkrimi im, autori i asaj uebfaqe papritmas botoi një artikull pse kjo faqja në internet është "plot gabime dhe gënjeshtra". Unë kam shpjeguar tashmë pse ky individ ka dëmtuar seriozisht besueshmërinë e tij duke vazhduar të përcaktojë datat e ngjarjeve të ardhshme profetike, dhe pastaj - kur nuk do të ndodhin - duke rivendosur datat (shih Më shumë pyetje dhe përgjigje… Për Zbulesën Private). Vetëm për këtë arsye, shumë nuk e marrin këtë individ shumë seriozisht. Sidoqoftë, disa shpirtra kanë shkuar në faqen e tij të internetit dhe janë larguar atje shumë të hutuar, ndoshta një shenjë treguese në vetvete (Mat 7:16).

Pasi kam reflektuar në ato që janë shkruar në lidhje me këtë faqe në internet, unë ndiej që duhet të përgjigjem, të paktën për mundësinë për të hedhur dritë edhe më tej mbi proceset pas shkrimit këtu. Ju mund të lexoni artikullin e shkurtër të shkruar në lidhje me këtë faqe në katolikplanet.com këtu. Unë do të citoj disa aspekte të tij, dhe pastaj do të përgjigjem me radhë më poshtë.

 

Vazhdo te lexosh