Një besim i pathyeshëm në Jezusin

 

Botuar për herë të parë më 31 maj 2017.


HOLLYWOOD 
ka qenë i tejkaluar me një mbushje me filma super hero. Praktikisht ekziston një në kinema, diku, pothuajse vazhdimisht tani. Mbase kjo flet për diçka të thellë brenda psikikës së këtij brezi, një epokë në të cilën heronjtë e vërtetë tani janë shumë pak; një reflektim i një bote që dëshiron për madhështi të vërtetë, nëse jo, një Shpëtimtari i vërtetëVazhdo te lexosh

Shkuarja në Thellë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 shtator 2017
E enjte e javës së njëzet e dytë në kohë të zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

KUR Jezusi u flet turmave, ai e bën këtë në cekëtitë e liqenit. Atje, Ai u flet atyre në nivelin e tyre, në shëmbëlltyra, në thjeshtësi. Sepse Ai e di se shumë janë vetëm kuriozë, duke kërkuar të bujshme, duke ndjekur në distancë. Por, kur Jezusi dëshiron të thërrasë Apostujt tek Vetë, Ai i kërkon që të nxirren «në humnerë».Vazhdo te lexosh

Frikësuar thirrjen

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5 shtator 2017
E diela dhe e marta
të javës së njëzet e dytë në kohë të zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

ST. Augustini një herë tha: "Zot, më pastro, por jo akoma! " 

Ai tradhtoi një frikë të përbashkët midis besimtarëve dhe jobesimtarëve: se të jesh pasues i Jezusit do të thotë të heqësh dorë nga gëzimet tokësore; se në fund të fundit është një thirrje për vuajtje, privim dhe dhimbje në këtë tokë; deri te vdekja e mishit, asgjësimi i vullnetit dhe refuzimi i kënaqësisë. Mbi të gjitha, në leximet e së Dielës së kaluar, dëgjuam Shën Palin të thoshte, "Ofroni trupat tuaj si një flijim i gjallë" [1]krh. Rom 12: 1 dhe Jezusi tha:Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Rom 12: 1

Një Fije Mëshire

 

 

IF bota eshte Varur nga një fije, është fije e fortë e Mëshira hyjnore- e tillë është dashuria e Zotit për këtë njerëzim të varfër. 

Nuk dua ta ndëshkoj dhimbjen e njerëzimit, por dëshiroj ta shëroj, duke e shtypur atë në Zemrën time të Mëshirshme. Unë e përdor dënimin kur ata vetë më detyrojnë të veproj kështu; Dora ime nuk ka dëshirë të kapë shpatën e drejtësisë. Para ditës së drejtësisë po dërgoj Ditën e Mëshirës.  - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 1588

Në ato fjalë të buta, ne dëgjojmë ndërthurjen e mëshirës së Zotit me drejtësinë e Tij. Asnjëherë nuk është njëra pa tjetrën. Për drejtësinë është dashuria e Zotit e shprehur në a urdhri hyjnor që mban kozmosin së bashku me ligje - qofshin ato ligje të natyrës, apo ligje të "zemrës". Pra, nëse dikush mbjell farë në tokë, dashuri në zemër, ose mëkaton në shpirt, gjithmonë do të korrë atë që mbjell. Kjo është një e vërtetë shumëvjeçare që kapërcen të gjitha fetë dhe kohët… dhe po luhet në mënyrë dramatike në lajmet kabllovike 24 orëshe.Vazhdo te lexosh

Varur nga një fije

 

A bota duket se po varet nga një fije. Kërcënimi i luftës bërthamore, degradimi i shfrenuar moral, përçarja brenda Kishës, sulmi ndaj familjes dhe sulmi ndaj seksualitetit njerëzor kanë çuar paqen dhe stabilitetin e botës në një pikë të rrezikshme. Njerëzit po ndahen. Marrëdhëniet po zgjidhen. Familjet po prishen. Kombet po ndajnë. Kjo është pamja e madhe - dhe një me të cilën Qielli duket se pajtohet:Vazhdo te lexosh

Revolucioni… në kohë reale

Statuja e Vandalizuar e Shën Junipo Serra, Mirësjellje KCAL9.com

 

DISA vite më parë kur kam shkruar për një ardhje Revolucioni Global, veçanërisht në Amerikë, një burrë përqeshi: «Ka jo revolucion në Amerikë, dhe atje nuk do të bëhu! ” Por ndërsa dhuna, anarkia dhe urrejtja kanë filluar të arrijnë një hap të etur në Shtetet e Bashkuara dhe gjetkë në botë, ne po shohim shenjat e para të asaj dhune. persekutim që ka qenë duke u përgatitur nën sipërfaqen që Zoja e Fatimës parashikoi dhe që do të sjellë "pasionin" e Kishës, por edhe "ringjalljen" e saj.Vazhdo te lexosh

Udhëtim në Tokën e Premtuar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 18 gusht 2017
E premtja e javës së nëntëmbëdhjetë në kohë të zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

e gjithë Dhiata e Vjetër është një lloj metafora për Kishën e Dhiatës së Re. Ajo që u shpalos në sferën fizike për Popullin e Zotit është një "shëmbëlltyrë" e asaj që Zoti do të bënte shpirtërisht brenda tyre. Kështu, në dramë, histori, triumfe, dështime dhe udhëtime të Izraelitëve, janë të fshehura hijet e asaj që është dhe do të vijë për Kishën e KrishtitVazhdo te lexosh

Grua e Vërtetë, Burrë i Vërtetë

 

N THE FESTASTN E PUSHTIMIT T M SH .NGJES SIR BIRGJS SLE LUMTUR

 

GJATË skena e "Zoja" në Arkeoteos, dukej sikur Nëna e Bekuar vërtet ishte të pranishëm, dhe duke na dërguar një mesazh në atë. Një nga ato mesazhe kishte të bënte me atë që do të thotë të jesh një grua e vërtetë, dhe kështu, një burrë i vërtetë. Kjo lidhet me mesazhin e përgjithshëm të Zojës sonë për njerëzimin në këtë kohë, se po vjen një periudhë paqeje, dhe kështu, ripërtëritjeVazhdo te lexosh

Zoja e Dritës Vjen

Nga Skena e Luftës Finale në Arcātheos, 2017

 

OVER njëzet vjet më parë, unë dhe vëllai im në Krishtin dhe shoku i dashur, Dr. Brian Doran, ëndërruam për mundësinë e një përvoje kampi për djemtë që jo vetëm që formuan zemrat e tyre, por iu përgjigjën dëshirës së tyre natyrore për aventura. Zoti më thirri, për një farë kohe, në një rrugë tjetër. Por Brian së shpejti do të lindte atë që quhet sot Arkeoteos, që do të thotë "Fortesë e Zotit". Shtë një kamp baba / bir, mbase ndryshe nga çdo në botë, ku Ungjilli takon imagjinatën, dhe Katolicizmi përqafon aventurën. Mbi të gjitha, Vetë Zoti ynë na mësoi me shëmbëlltyra

Por këtë javë, u zhvillua një skenë që disa burra po thonë se ishte "më e fuqishmja" që ata kanë parë që nga fillimi i kampit. Në të vërtetë, unë e pashë atë dërrmuese ...Vazhdo te lexosh

Oqeani i Mëshirës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 gusht 2017
E hëna e javës së tetëmbëdhjetë në kohë të zakonshme
Zgjedhin Memoriali i Shën Sikstit II dhe sahabëve

Tekste liturgjike këtu

 Foto e realizuar më 30 tetor 2011 në Casa San Pablo, Sto. Dgo Republika Domenikane

 

Une vetem u kthye nga Arkeoteos, përsëri në mbretërinë e vdekshme. Ishte një javë e pabesueshme dhe e fuqishme për të gjithë ne në këtë kamp babai / djali të vendosur në bazën e Shkëmbinjve Kanadezë. Në ditët në vazhdim, unë do të ndaj me ju mendimet dhe fjalët që më erdhën atje, si dhe një takim të pabesueshëm që të gjithë ne patëm me "Zoja".Vazhdo te lexosh

Thirret në Porta

Personazhi im "Vëllai Tarsus" nga Arcātheos

 

KJO javë, unë jam duke u ribashkuar shokëve të mi në mbretërinë e Lumenorus në Arkeoteos si "Vëllai Tarsus". Isshtë një kamp djemsh katolikë i vendosur në bazën e Maleve Shkëmbore Kanadeze dhe nuk është ndryshe nga asnjë kamp djemsh që kam parë ndonjëherë.Vazhdo te lexosh

Ushqimi i Vërtetë, Prania e Vërtetë

 

IF ne kërkojmë Jezusin, të Dashurin, duhet ta kërkojmë Aty ku është. Dhe ku është Ai, është atje, në altarët e Kishës së Tij. Pse atëherë Ai nuk është i rrethuar nga mijëra besimtarë çdo ditë në Meshat e thënë në të gjithë botën? A është sepse edhe ne Katolikët nuk besojnë më se Trupi i Tij është Ushqim i Vërtetë dhe Gjaku i Tij, Prania e Vërtetë?Vazhdo te lexosh

Duke kërkuar të Dashurin

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 22 korrik 2017
E shtuna e Javës së pesëmbëdhjetë në kohë të zakonshme
Festa e Shën Marisë Magdalena

Tekste liturgjike këtu

 

IT është gjithmonë nën sipërfaqe, duke thirrur, duke bërë shenjë, duke trazuar dhe duke më lënë krejtësisht të shqetësuar. Theshtë ftesë për të bashkimi me Zotin. Më lë të qetë, sepse e di që nuk kam zhytur ende "në humnerë". Unë e dua Zotin, por jo akoma me gjithë zemrën, shpirtin dhe forcën time. E megjithatë, kjo është ajo për të cilën jam krijuar, dhe kështu… Unë jam i shqetësuar, derisa të pushoj në Të.Vazhdo te lexosh

Kur barërat e këqija fillojnë të drejtohen

Bisht bisht në kullotën time

 

I mori një email nga një lexues i dëshpëruar mbi një artikull që u shfaq kohët e fundit në Vogue Teen revista me titull: “Seksi anal: Çfarë duhet të dini” Artikulli vazhdoi për të inkurajuar të rinjtë të eksplorojnë sodominë sikur të ishte po aq e padëmshme fizikisht dhe moralisht e mirë sa të këputësh thonjtë e këmbëve. Ndërsa meditoja për atë artikull - dhe mijëra tituj që kam lexuar gjatë dekadës së kaluar ose më shumë që kur filloi ky apostol me shkrim, artikuj që në thelb rrëfejnë shembjen e civilizimit perëndimor - një shëmbëlltyrë më erdhi në mendje. Shëmbëlltyra e kullotave të miaVazhdo te lexosh

Takimet hyjnore

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 19 korrik 2017
E mërkura e javës së pesëmbëdhjetë në kohë të zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

KETU janë kohëra gjatë udhëtimit të krishterë, si Moisiu në leximin e parë të sotëm, që ju do të ecni nëpër një shkretëtirë shpirtërore, kur gjithçka të duket e thatë, rrethina e shkretë dhe shpirti gati i vdekur. Shtë një kohë për të provuar besimin dhe besimin e dikujt te Zoti. Shën Tereza e Kalkutës e dinte mirë. Vazhdo te lexosh

Skandali

 

Botuar për herë të parë më 25 mars 2010. 

 

PËR dekada tani, siç vura në dukje në Kur shteti sanksionon abuzimin e fëmijëve, Katolikëve u është dashur të durojnë një rrymë të pafund të titujve të lajmeve që shpallin skandal pas skandalit në priftëri. "Prifti i Akuzuar për…", "Mbulimi", "Abuzuesi u zhvendos nga Famullia në Famulli ..." dhe më tej. Breshtë zemërthyer, jo vetëm për besimtarët laikë, por për bashkë-priftërinjtë. Abuseshtë një abuzim kaq i thellë i pushtetit nga njeriu në persona Christi—personi i Krishtit- ai shpesh lihet në heshtje të shtangur, duke u përpjekur të kuptojë se si kjo nuk është vetëm një rast i rrallë aty-këtu, por me një frekuencë shumë më të madhe se sa ishte imagjinuar më parë.

Si rezultat, besimi si i tillë bëhet i pabesueshëm dhe Kisha nuk mund të paraqitet më me besueshmëri si lajmëtari i Zotit. —POPE BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, P. 25

Vazhdo te lexosh

Paraliza e dëshpërimit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 korrik 2017
E enjtja e javës së trembëdhjetë në kohë të zakonshme
Zgjedhin Përkujtimore e Shën Maria Goretti

Tekste liturgjike këtu

 

KETU janë shumë gjëra në jetë që mund të na bëjnë të dëshpërohemi, por asnjë, ndoshta, sa gabimet tona.Vazhdo te lexosh

Kush je ti për të gjykuar?

ZGJIDH KUJTESA E
Dëshmorët e parë të kishës së shenjtë romake

 

"OBSH a je për të gjykuar? "

Tingëllon i virtytshëm, apo jo? Por kur këto fjalë përdoren për të shmangur marrjen e një qëndrimi moral, për të larë duart e përgjegjësisë për të tjerët, për të mbetur pa u zotuar përpara padrejtësisë ... atëherë është frikacak. Relativizmi moral është frikacak. Dhe sot, ne jemi të zhytur në frikacakë - dhe pasojat nuk janë diçka e vogël. Papa Benedikti e quan atëVazhdo te lexosh

Guximi… deri në fund

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29 qershor 2017
E enjte e javës së dymbëdhjetë në kohë të zakonshme
Solemniteti i Shenjtorëve Pjetër dhe Pal

Tekste liturgjike këtu

 

TWO vite më parë, kam shkruar Turma në rritje. Unë thashë atëherë që 'zeitgeist është zhvendosur; ka një guxim dhe intolerancë në rritje që përshkon gjykatat, përmbyt mediat dhe derdhet në rrugë. Po, koha është e përshtatshme për të heshtje Kisha. Këto ndjenja kanë ekzistuar për ca kohë tani, madje me dekada. Por ajo që është e re është se ata kanë fituar fuqia e turmës, dhe kur të arrijë këtë fazë, zemërimi dhe intoleranca fillojnë të lëvizin shumë shpejt. 'Vazhdo te lexosh

Kur shteti sanksionon abuzimin e fëmijëve

Kryeministri Justin Trudeau në Paradën e Krenarisë në Toronto, Andrew Chin / Getty Images

 

Hape gojën për memecin,
dhe për shkaqet e të gjithë fëmijëve që kalojnë.
(Proverbat 31: 8)

 

Botuar për herë të parë më 27 qershor 2017. 

 

PËR vite, ne si katolikë kemi duruar një nga fatkeqësitë më të mëdha për të kapur ndonjëherë Kishën në historinë e saj 2000 vjeçare - abuzimin e përhapur seksual të fëmijëve nga disa priftërinj. Dëmi që u bëri këtyre të vegjëlve, dhe më pas, për besimin e miliona katolikëve dhe më pas, për besueshmërinë e Kishës në përgjithësi, është gati i pavlerësueshëm.Vazhdo te lexosh

Nevoja për Jezusin

 

NDONJEHERE diskutimi i Zotit, fesë, së vërtetës, lirisë, ligjeve hyjnore, etj mund të bëjë që ne të mos harrojmë mesazhin themelor të krishterimit: jo vetëm që kemi nevojë për Jezusin që të shpëtohemi, por kemi nevojë për Të që të jemi të lumtur .Vazhdo te lexosh

Flutura blu

 

Një debat i fundit që kam pasur me disa ateistë frymëzoi këtë histori But Flutura Blu blu simbolizon praninë e Zotit. 

 

HE u ul në buzë të pellgut rrethor të çimentos në mes të parkut, një burim që rrjedh larg në qendër të tij. Duart e tij të zhytura u ngritën para syve. Peter vështroi nëpër një çarje të vogël sikur po shikonte në fytyrën e dashurisë së tij të parë. Brenda, ai mbante një thesar: a flutura blu.Vazhdo te lexosh

Plaku

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5 qershor 2017
E hënë e javës së nëntë në kohë të zakonshme
Memoriali i Shën Boniface

Tekste liturgjike këtu

 

A Romakëve të lashtë nuk u munguan kurrë dënimet më brutale për kriminelët. Fshikullimi dhe kryqëzimi ishin ndër mizoritë e tyre më famëkeqe. Por ka edhe një tjetër… atë të lidhjes së një kufome në pjesën e prapme të një vrasësi të dënuar. Nën dënimin me vdekje, askush nuk u lejua ta hiqte atë. Dhe kështu, krimineli i dënuar përfundimisht do të infektohet dhe do të vdesë.Vazhdo te lexosh

Fruti i paparashikueshëm i Braktisjes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 3 qershor 2017
E shtuna e Javës së Shtatë të Pashkëve
Memoriali i Shën Charles Lwanga dhe Shokëve

Tekste liturgjike këtu

 

IT rrallë duket se ndonjë e mirë mund të vijë nga vuajtja, veçanërisht në mes të saj. Për më tepër, ka raste kur, sipas arsyetimit tonë, rruga që kemi vendosur përpara do të sillte më të mirën. "Nëse e fitoj këtë punë, atëherë ... nëse jam shëruar fizikisht, atëherë ... nëse shkoj atje, atëherë” " Vazhdo te lexosh

Mbarimi i Kursit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 30 maj 2017
E marta e Javës së Shtatë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

KETU ishte një njeri që e urrente Jezu Krishtin… derisa e takoi Atë. Takimi me Dashurinë e Pastër do ta bëjë këtë me ju. Shën Pali shkoi nga marrja e jetës së të krishterëve, në ofrimin e befas të jetës së tij si njëri prej tyre. Në kontrast të plotë me "martirët e Allahut" të sotëm, të cilët frikacak fshehin fytyrat e tyre dhe rripin e bombave mbi veten e tyre për të vrarë njerëz të pafajshëm, Shën Pali zbuloi martirizimin e vërtetë: të jepte veten për tjetrin. Ai nuk e fshehu as veten e tij dhe as Ungjillin, në imitim të Shpëtimtarit të tij.Vazhdo te lexosh

Ungjillizimi i Vërtetë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 24 maj 2017
E mërkura e Javës së Gjashtë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

KETU ka qenë shumë hullabaloo që nga komentet e Papa Françeskut disa vjet më parë duke denoncuar prozelitizmin - përpjekjen për ta kthyer dikë në besimin e vet fetar. Për ata që nuk e shqyrtuan me hollësi deklaratën e tij aktuale, kjo shkaktoi konfuzion, sepse sjellja e shpirtrave te Jezu Krishti - domethënë në Krishterim - është pikërisht arsyeja pse Kisha ekziston. Pra, ose Papa Françesku po braktiste Komisionin e Madh të Kishës, ose ndoshta ai donte të thoshte diçka tjetër.Vazhdo te lexosh

Paqja në vështirësi

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 maj 2017
E martë e Javës së Pestë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

SAINT Seraphim i Sarov dikur tha: "Përvetësoni një shpirt paqësor dhe rreth jush, mijëra do të shpëtohen". Ndoshta kjo është një arsye tjetër pse bota mbetet e palëkundur nga të krishterët sot: edhe ne jemi të shqetësuar, të kësaj bote, të frikësuar ose të palumtur. Por në leximet e sotme masive, Jezusi dhe Shën Pali sigurojnë atë kyç për tu bërë burra dhe gra me të vërtetë paqësore.Vazhdo te lexosh

Mbi Përulësinë e Rremë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 maj 2017
E hëna e Javës së Pestë të Pashkëve
Zgjedhin Memoriali i Shën Isidores

Tekste liturgjike këtu

 

KETU ishte një moment kur predikoja në një konferencë kohët e fundit që ndjeva një kënaqësi të lehtë nga vetja në atë që po bëja "për Zotin". Atë natë, unë reflektova mbi fjalët dhe impulset e mia. Ndjeva turp dhe tmerr që mund të kisha provuar, madje në një mënyrë delikate, të vjedhja një rreze të vetme të lavdisë së Perëndisë - një krimb që përpiqej të mbante Kurorën e Mbretit. Mendova për këshillën e urtë të Shën Pio ndërsa pendohesha për egon time:Vazhdo te lexosh

Korrja e Madhe

 

… Vër re Satani ka kërkuar që të shoshë të gjithë si grurë… (Luka 22:31)

 

KUDO Shkoj, e shoh; Po e lexoj në letrat tuaja; dhe po e jetoj në përvojat e mia: ekziston një fryma e ndarjes në këmbë në botë që po largon familjet dhe marrëdhëniet si kurrë më parë. Në shkallë kombëtare, hendeku midis të ashtuquajturve "të majtë" dhe "të djathtë" është zgjeruar dhe armiqësitë midis tyre kanë arritur një katran armiqësor, gati revolucionar. Pavarësisht nëse janë ndryshime në dukje të pakalueshme midis anëtarëve të familjes, apo ndarje ideologjike që rriten brenda kombeve, diçka ka ndryshuar në fushën shpirtërore sikur po ndodh një shoshitje e madhe. Shërbëtori i Zotit Peshkopi Fulton Sheen dukej se mendonte kështu, tashmë, në shekullin e kaluar:Vazhdo te lexosh

Një krizë e komunitetit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9 maj 2017
E martë e Javës së Katërt të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

ONE nga aspektet më magjepsëse të Kishës së hershme është se, pas Rrëshajëve, ata menjëherë, pothuajse instinktivisht, formuan komuniteteve. Ata shitën gjithçka që kishin dhe e mbajtën të përbashkët në mënyrë që të kujdeseshin për nevojat e të gjithëve. E megjithatë, jo ku shohim një urdhër të qartë nga Jezusi për ta bërë si të tillë. Ishte aq radikale, aq në kundërshtim me mendimin e kohës, saqë këto bashkësi të hershme transformuan botën përreth tyre.Vazhdo te lexosh

Streha brenda

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 maj 2017
E martë e Javës së Tretë të Pashkëve
Memoriali i Shën Athanasit

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është një skenë në një nga romanet e Michael D. O'Brien që nuk e kam harruar kurrë - kur një prift po torturohet për besnikërinë e tij. [1]Eklipsi i Diellit, Shtypi Ignatius Në atë moment, kleriku duket se zbret në një vend ku rrëmbyesit e tij nuk mund të arrijnë, një vend thellë në zemrën e tij ku banon Zoti. Zemra e tij ishte një strehë pikërisht sepse atje ishte edhe Zoti.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Eklipsi i Diellit, Shtypi Ignatius