Arti i Fillimit Përsëri - Pjesa II

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 21 nëntor 2017
E marta e javës së tridhjetë e tretë në kohë të zakonshme
Prezantimi i Shën Mërisë

Tekste liturgjike këtu

Duke rrëfyer

 

arti i fillimit përsëri gjithmonë konsiston në kujtimin, besimin dhe besimin se është me të vërtetë Zoti ai që po fillon një fillim të ri. Kjo nëse je çift ndjenjë hidhërim për mëkatet tuaja ose të menduarit të pendohesh, se kjo është tashmë një shenjë e hirit dhe dashurisë së Tij në punë në jetën tënde.Vazhdo te lexosh

Arti i Fillimit Përsëri - Pjesa III

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 22 nëntor 2017
E mërkura e javës së tridhjetë e tretë në kohë të zakonshme
Memoriali i Shën Cecilia, Dëshmorit

Tekste liturgjike këtu

BESIMI

 

mëkati i parë i Adamit dhe Evës nuk ishte ngrënia e "frutit të ndaluar". Përkundrazi, ishte se ata u prishën besim me Krijuesin - besimin se Ai kishte në duart e Tij interesat e tyre më të mirë, lumturinë dhe të ardhmen e tyre. Ky besim i prishur është, për këtë orë, Plaga e Madhe në zemrën e secilit prej nesh. Isshtë një plagë në natyrën tonë të trashëguar që na shtyn të dyshojmë në mirësinë e Zotit, faljen, providencën, planet e tij dhe mbi të gjitha dashurinë e Tij. Nëse doni të dini se sa serioze, sa e brendshme është kjo plagë ekzistenciale për gjendjen njerëzore, atëherë shikoni në Kryq. Aty shihni se çfarë ishte e nevojshme për të filluar shërimin e kësaj plage: që vetë Zoti do të duhej të vdiste për të rregulluar atë që vetë njeriu kishte shkatërruar.[1]shih Pse Besimi?Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Pse Besimi?

Arti i Fillimit Përsëri - Pjesa IV

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23 nëntor 2017
E enjte e javës së tridhjetë e tretë në kohë të zakonshme
Zgjedhin Përkujtimore e Shën Columban

Tekste liturgjike këtu

BANIMI

 

JEZUSI shikoi nga Jeruzalemi dhe qau ndërsa ai bërtiste:

Nëse këtë ditë do të dinit vetëm se çfarë e bën paqen - por tani ajo është e fshehur nga sytë tuaj. (Ungjilli i sotëm)

Vazhdo te lexosh

Arti i Fillimit Përsëri - Pjesa V

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 24 nëntor 2017
E premtja e javës së tridhjetë e tretë në kohë të zakonshme
Memoriali i Shën Andrew Dũng-Lac dhe Shokëve

Tekste liturgjike këtu

LUTJA

 

IT merr dy këmbë për të qëndruar fort. Edhe në jetën shpirtërore, ne kemi dy këmbë për të qëndruar në këmbë: bindje Lutje. Sepse arti i fillimit përsëri konsiston në sigurimin që kemi pozicionin e duhur në vend që nga fillimi… ose do të pengohemi para se të bëjmë disa hapa. Në përmbledhje deri më tani, arti i fillimit përsëri konsiston në pesë hapat e përulja, rrëfimi, besimi, bindja, dhe tani, ne përqendrohemi në lutje.Vazhdo te lexosh

Arti i Fillimit Përsëri - Pjesa I

E PËRULUR

 

Publikuar për herë të parë më 20 nëntor 2017…

Këtë javë, unë jam duke bërë diçka ndryshe - një seri me pesë pjesë, bazuar në Ungjijtë e kësaj jave, se si të filloni përsëri pasi të keni rënë. Ne jetojmë në një kulturë ku jemi të ngopur në mëkat dhe tundime, dhe ajo po merr shumë viktima; shumë janë të dekurajuar dhe të rraskapitur, të shtypur dhe duke humbur besimin e tyre. Është e nevojshme, pra, të mësosh artin e fillimit përsëri…

 

PSE a ndiejmë fajin dërrmues kur bëjmë diçka të keqe? Dhe pse është e zakonshme për çdo qenie njerëzore? Edhe foshnjat, nëse bëjnë diçka gabim, shpesh duket se "thjesht e dinë" se nuk duhet ta kenë.Vazhdo te lexosh

Nga plagët e tij

 

JEZUSI dëshiron të na shërojë, Ai do që ne "Kaje jetën dhe ta kesh më me bollëk" (Gjoni 10:10). Ne në dukje mund të bëjmë gjithçka siç duhet: të shkojmë në meshë, në Rrëfim, të lutemi çdo ditë, të themi Rruzaren, të kemi përkushtim, etj. E megjithatë, nëse nuk i kemi trajtuar plagët tona, ato mund të na pengojnë. Ata, në fakt, mund ta ndalojnë atë "jetë" të rrjedhë në ne…Vazhdo te lexosh