Qëndro kursin

 

Jezu Krishti është i njëjti
dje, sot dhe përgjithmonë.
(Hebrenjve 13: 8)

 

E DHUR që tani po hyj në vitin tim të tetëmbëdhjetë në këtë apostull të Fjalës Tani, mbaj një këndvështrim të caktuar. Dhe kështu janë gjërat nuk duke u zvarritur siç pretendojnë disa, ose që profecia është nuk duke u përmbushur, siç thonë të tjerët. Përkundrazi, nuk mund të vazhdoj me gjithçka që do të ndodhë - shumë prej tyre, çfarë kam shkruar gjatë këtyre viteve. Ndërsa unë nuk i kam ditur detajet se si saktësisht gjërat do të realizoheshin, për shembull, si do të kthehej komunizmi (siç gjoja i paralajmëroi Zoja shikuesit e Garabandal - shih Kur komunizmi kthehet), ne tani e shohim atë duke u rikthyer në mënyrën më të habitshme, të zgjuar dhe të kudogjendur.[1]shih Revolucioni Përfundimtar Është aq delikate, në fakt, sa shumë akoma nuk e kuptojnë se çfarë po shpaloset rreth tyre. "Kush ka veshë duhet të dëgjojë."[2]krh. Mateu 13:9Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Revolucioni Përfundimtar
2 krh. Mateu 13:9

Ju ishit të dashuruar

 

IN Pas pontifikatit largues, të dashur dhe madje revolucionar të Shën Gjon Palit II, kardinali Joseph Ratzinger u hodh nën një hije të gjatë kur mori fronin e Pjetrit. Por ajo që do të shënonte së shpejti pontifikatin e Benediktit XVI nuk do të ishte karizma apo humori, personaliteti apo energjia e tij – në të vërtetë, ai ishte i qetë, i qetë, pothuajse i çuditshëm në publik. Përkundrazi, do të ishte teologjia e tij e palëkundur dhe pragmatike në një kohë kur Barku i Pjetrit po sulmohej nga brenda dhe jashtë. Do të ishte perceptimi i tij i kthjellët dhe profetik i kohëve tona që dukej se do të pastronte mjegullën përpara harkut të kësaj Anije të Madhe; dhe do të ishte një ortodoksi që vërtetoi herë pas here, pas 2000 vitesh ujërash shpesh të stuhishme, se fjalët e Jezusit janë një premtim i palëkundur:

Unë po ju them, ju jeni Pjetri dhe mbi këtë shkëmb unë do të ndërtoj kishën time dhe fuqitë e vdekjes nuk do të mbizotërojnë kundër saj. (Mat 16:18)

Vazhdo te lexosh

Dashuria vjen në tokë

 

ON këtë prag, vetë Dashuria zbret në tokë. E gjithë frika dhe i ftohti shpërndahet, sepse si mund të kesh frikë nga a Fëmija? Mesazhi i përjetshëm i Krishtlindjes, i përsëritur çdo mëngjes gjatë çdo agimi, është ai je i dashur.Vazhdo te lexosh

Zoti është me ne

 

Mos kini frikë se çfarë mund të ndodhë nesër.
Do të bëjë i njëjti At i dashur që kujdeset për ju sot
kujdesuni për ju nesër dhe çdo ditë.
Ose ai do të të mbrojë nga vuajtjet
ose Ai do t'ju japë forcë të paepur për ta duruar atë.
Jini në paqe atëherë dhe lini mënjanë të gjitha mendimet dhe imagjinatat e shqetësuara
.

- Shën. Francis de Sales, peshkop i shekullit të 17-të,
Letër një zonje (LXXI), 16 janar 1619,
nga Letrat Shpirtërore të S. Francis de Sales,
Rivingtons, 1871, f. 185

Ja, virgjëresha do të mbetet me barrë dhe do të lindë një djalë,
dhe do ta emërojnë Emanuel,
që do të thotë "Zoti është me ne".
(Mat 1:23)

 

E FUNDIT Përmbajtja e javës, jam i sigurt, ka qenë po aq e vështirë për lexuesit e mi besnikë sa edhe për mua. Tema është e rëndë; Jam i vetëdijshëm për tundimin e vazhdueshëm për t'u dëshpëruar në spektrin në dukje të pandalshëm që po përhapet në të gjithë globin. Në të vërtetë, unë kam mall për ato ditë shërbimi kur do të ulesha në shenjtërore dhe thjesht do t'i çoja njerëzit në praninë e Zotit përmes muzikës. E gjej veten duke bërtitur shpesh me fjalët e Jeremias:Vazhdo te lexosh

Revolucioni Përfundimtar

 

Nuk është shenjtërorja ajo që është në rrezik; është qytetërim.
Nuk është pagabueshmëria ajo që mund të bjerë; janë të drejta personale.
Nuk është Eukaristia ajo që mund të kalojë; është liria e ndërgjegjes.
Nuk është drejtësia hyjnore ajo që mund të avullojë; janë gjykatat e drejtësisë njerëzore.
Nuk është se Perëndia mund të dëbohet nga froni i Tij;
është se burrat mund të humbasin kuptimin e shtëpisë.

Sepse paqja në tokë do të vijë vetëm për ata që i japin lavdi Perëndisë!
Nuk është Kisha ajo që është në rrezik, është bota!”.
—Ipeshkvi i nderuar Fulton J. Sheen
Seriali televiziv "Jeta ia vlen të jetohet".

 

Unë zakonisht nuk përdor fraza si kjo,
por unë mendoj se ne jemi duke qëndruar te portat e Ferrit.
 
- Dr. Mike Yeadon, ish Nënkryetar dhe Krye Shkencëtar

të frymëmarrjes dhe alergjive në Pfizer;
1:01:54, Ndjek Shkencen?

 

Vazhdon nga Dy kampet...

 

AT këtë orë të vonë, është bërë shumë e qartë se një "lodhje profetike" ka filluar dhe shumë thjesht po akordohen - në momentin më kritik.Vazhdo te lexosh

Mijë vjetët

 

Pastaj pashë një engjëll që zbriste nga qielli,
duke mbajtur në dorë çelësin e humnerës dhe një zinxhir të rëndë.
Ai kapi dragoin, gjarprin e lashtë, që është Djalli ose Satani,
dhe e lidhi për një mijë vjet dhe e hodhi në humnerë,
të cilën e mbylli mbi të dhe e vulosi, që të mos mundej më
çoi në rrugë të gabuar kombet deri sa të mbushen një mijë vjet.
Pas kësaj, ai do të lëshohet për një kohë të shkurtër.

Pastaj pashë frone; atyre që uleshin mbi to iu besua gjykimi.
Pashë edhe shpirtrat e atyre që u ishin prerë koka
për dëshminë e tyre për Jezusin dhe për fjalën e Perëndisë,
dhe që nuk e kishin adhuruar bishën ose figurën e saj
as nuk e kishte pranuar gjurmën e saj në ballin apo duart e tyre.
Ata erdhën në jetë dhe mbretëruan me Krishtin për një mijë vjet.

(Zbulesa 20:1-4, Leximi i parë meshë i së premtes)

 

KETU mbase asnjë Shkrim i Shenjtë nuk është më gjerësisht i interpretuar, më i kontestuar dhe madje më përçarës sesa ky pasazh nga Libri i Zbulesës. Në kishën e hershme, të konvertuarit hebrenj besonin se "mijë vjetët" i referoheshin Jezusit që po vinte përsëri fjalë për fjalë të mbretërojë në tokë dhe të krijojë një mbretëri politike mes banketeve dhe festave trupore.[1]“…të cilët pastaj do të ringjallen do të shijojnë kohën e lirë të banketeve të pakuptimta trupore, të pajisura me një sasi mishi dhe pijesh që jo vetëm të tronditin ndjenjën e njerëzve të butë, por edhe të tejkalojnë vetë masën e besueshmërisë.” (Shën Agustini, Qyteti i Zotit, Bk. XX, Ch. 7) Megjithatë, Etërit e Kishës e hodhën poshtë shpejt atë pritje, duke e shpallur atë një herezi - atë që ne e quajmë sot Millenarianizmit [2]Shiko Millenarianism - Çfarë është dhe nuk është Si epoka ishte e humbur.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 “…të cilët pastaj do të ringjallen do të shijojnë kohën e lirë të banketeve të pakuptimta trupore, të pajisura me një sasi mishi dhe pijesh që jo vetëm të tronditin ndjenjën e njerëzve të butë, por edhe të tejkalojnë vetë masën e besueshmërisë.” (Shën Agustini, Qyteti i Zotit, Bk. XX, Ch. 7)
2 Shiko Millenarianism - Çfarë është dhe nuk është Si epoka ishte e humbur

Dy kampet

 

Një revolucion i madh na pret.
Kriza nuk na bën të lirë vetëm të imagjinojmë modele të tjera,
një tjetër e ardhme, një botë tjetër.
Na detyron ta bëjmë këtë.

- ish-presidenti francez Nicolas Sarkozy
14 shtator 2009; unwwo.org; shih Guardian

… Pa udhëheqjen e bamirësisë në të vërtetë,
kjo forcë globale mund të shkaktojë dëme të papara
dhe krijoni ndarje të reja brenda familjes njerëzore
njerëzimi përballet me rreziqe të reja skllavërimi dhe manipulimi. 
—POPE BENEDIKTI XVI, Caritas në Veritate, n.33, 26

 

SSHT ka qenë një javë kthjelluese. Është bërë shumë e qartë se Rivendosja e Madhe është e pandalshme pasi organet dhe zyrtarët e pazgjedhur fillojnë fazat përfundimtare të zbatimit të tij.[1]“G20 promovon pasaportën globale të vaksinës të standardizuar nga OBSH dhe Skemën e Identitetit të Shëndetit Dixhital”, theepochtimes.com Por ky nuk është në të vërtetë burimi i një trishtimi të thellë. Përkundrazi, është se ne po shohim dy kampe që po formohen, pozicionet e tyre po forcohen dhe ndarja po shëmtohet.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 “G20 promovon pasaportën globale të vaksinës të standardizuar nga OBSH dhe Skemën e Identitetit të Shëndetit Dixhital”, theepochtimes.com