Pyet, Kërko dhe Trokit

 

Kërkoni dhe do t'ju jepet;
kërkoni dhe do të gjeni;
trokitni dhe dera do t'ju hapet…
Nëse ju, pra, që jeni të këqij,
dini si t'u bëni dhurata të mira fëmijëve tuaj,
sa më shumë do të jetë Ati juaj qiellor
jepi të mira atyre që e kërkojnë.
(Mat 7: 7-11)


Kohët e fundit, shkrimet e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta janë vënë në dyshim, në mos sulmuar në mënyrë shpifëse, nga disa tradicionalistë radikalë.[1]shih Luisa sulmoi përsëri; Një pretendim është se shkrimet e Luizës janë "pornografike" për shkak të imazheve simbolike, për shembull, të Luizës "duke thithur" gjoksin e Krishtit. Sidoqoftë, kjo është gjuha shumë mistike e vetë Shkrimit: "Do të thithësh qumështin e kombeve dhe do të ushqehesh nga gjokset mbretërore… që të pish me kënaqësi nga gjoksi i saj i bollshëm!… Ashtu si një nënë e ngushëllon fëmijën e saj, ashtu edhe unë do të të ngushëlloj ty…” (Isaiah 60:16, 66:11-13) U zbulua gjithashtu një komunikatë private midis Dikasterit për Doktrinën e Besimit dhe një peshkopi që duket se e ka pezulluar Kauzën e saj ndërsa peshkopët koreanë nxorën një vendim negativ, por të çuditshëm.[2]Shiko A është pezulluar kauza e Luisa Piccarreta? Megjithatë, zyrtar qëndrimi i Kishës për shkrimet e këtij Shërbëtori i Zotit mbetet një "miratim" si shkrimet e saj mbajnë vulat e duhura kishtare, të cilat nuk janë anuluar nga Papa.[3]dmth. 19 vëllimet e para të Luizës morën Nihil Obstat nga St. Hannibal di Francia, dhe sanksionim nga peshkopi Joseph Leo. Njëzet e Katër Orët e Mundimeve të Zotit tonë Jezu Krisht Virgjëresha e Bekuar Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor mbajnë edhe të njëjtat vula kishtare.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Luisa sulmoi përsëri; Një pretendim është se shkrimet e Luizës janë "pornografike" për shkak të imazheve simbolike, për shembull, të Luizës "duke thithur" gjoksin e Krishtit. Sidoqoftë, kjo është gjuha shumë mistike e vetë Shkrimit: "Do të thithësh qumështin e kombeve dhe do të ushqehesh nga gjokset mbretërore… që të pish me kënaqësi nga gjoksi i saj i bollshëm!… Ashtu si një nënë e ngushëllon fëmijën e saj, ashtu edhe unë do të të ngushëlloj ty…” (Isaiah 60:16, 66:11-13)
2 Shiko A është pezulluar kauza e Luisa Piccarreta?
3 dmth. 19 vëllimet e para të Luizës morën Nihil Obstat nga St. Hannibal di Francia, dhe sanksionim nga peshkopi Joseph Leo. Njëzet e Katër Orët e Mundimeve të Zotit tonë Jezu Krisht Virgjëresha e Bekuar Mari në Mbretërinë e Vullnetit Hyjnor mbajnë edhe të njëjtat vula kishtare.

Ngjallja e Kishës

 

Pamja më autoritare, dhe ajo që shfaqet
të jesh më në harmoni me Shkrimin e Shenjtë, është se,
pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do
edhe njëherë hyni në një periudhë prej
prosperitet dhe triumf.

-Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme,
Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

 

KETU është një pasazh misterioz në librin e Danielit që po shpaloset tonë koha Më tej zbulon se çfarë po planifikon Zoti në këtë orë ndërsa bota vazhdon zbritjen e saj në errësirëVazhdo te lexosh

Shufra e hekurt

LEXIMI fjalët e Jezusit drejtuar shërbëtores së Zotit Luisa Piccarreta, ju filloni ta kuptoni këtë ardhja e Mbretërisë së Vullnetit Hyjnor, ndërsa lutemi çdo ditë në Atin tonë, është objektivi i vetëm më i madh i Qiellit. "Unë dua ta ringjall krijesën në origjinën e saj," Jezusi i tha Luizës, “...që vullneti im të njihet, të dashurohet dhe të bëhet në tokë ashtu siç është në Qiell.” [1]Vëll. 19, 6 qershor 1926 Jezusi madje thotë se lavdia e Engjëjve dhe Shenjtorëve në Qiell "Nuk do të jetë i plotë nëse Vullneti im nuk do të ketë triumfin e Tij të plotë në tokë."

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Vëll. 19, 6 qershor 1926

Vesa e Vullnetit Hyjnor

 

HAVE e keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë e mirë është të lutesh dhe të “jetosh në Vullnetin Hyjnor”?[1]shih Si të jetosh në vullnetin hyjnor Si ndikon tek të tjerët, nëse ka fare?Vazhdo te lexosh

Shënimet

Jezusi po vjen!

 

Botuar për herë të parë më 6 dhjetor 2019.

 

UNË DUA ta them sa më qartë dhe me zë të lartë dhe me guxim sa mundem: Jezusi po vjen! A mendonit se Papa Gjon Pali II po tregonte poetik kur tha:Vazhdo te lexosh

Krijimi "Të dua"

 

 

“KU është Zoti? Pse është kaq i heshtur? Ku eshte ai?" Pothuajse çdo person, në një moment të jetës së tij, i thotë këto fjalë. Ne bëjmë më shpesh në vuajtje, sëmundje, vetmi, sprova intensive dhe ndoshta më shpesh, në thatësi në jetën tonë shpirtërore. Megjithatë, ne vërtet duhet t'u përgjigjemi këtyre pyetjeve me një pyetje të sinqertë retorike: "Ku mund të shkojë Zoti?" Ai është gjithmonë i pranishëm, gjithmonë aty, gjithmonë me dhe mes nesh - edhe nëse ai kuptim prania e Tij është e paprekshme. Në disa mënyra, Zoti është thjesht dhe pothuajse gjithmonë në maskim.Vazhdo te lexosh

Për Luizën dhe Shkrimet e saj

 

Botuar për herë të parë 7 janar 2020:

 

SSHT koha për të adresuar disa nga emailet dhe mesazhet që vënë në dyshim ortodoksinë e shkrimeve të Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta. Disa prej jush kanë thënë se priftërinjtë tuaj kanë arritur deri aty sa e kanë shpallur atë heretike. Ndoshta është e nevojshme, pra, të rivendosni besimin tuaj në shkrimet e Luizës, të cilat, ju siguroj, janë i miratuar nga Kisha.

Vazhdo te lexosh

Guri i Vogël

 

NDONJEHERE ndjenja e parëndësisë sime është e madhe. Unë shoh se sa i shtrirë është universi dhe sa është planeti Tokë, por një kokërr rërë në mes të gjithë kësaj. Për më tepër, në këtë pikë kozmike, unë jam vetëm një nga afro 8 miliardë njerëz. Dhe së shpejti, si miliardat para meje, do të varrosem në tokë dhe do të harrohem, përveç ndoshta për ata që janë më afër meje. Është një realitet përulës. Dhe përballë kësaj të vërtete, ndonjëherë luftoj me idenë se Perëndia mund të shqetësohet me mua në mënyrën intensive, personale dhe të thellë që sugjerojnë si ungjillizmi modern, ashtu edhe shkrimet e shenjtorëve. E megjithatë, nëse hyjmë në këtë marrëdhënie personale me Jezusin, siç kemi unë dhe shumë prej jush, është e vërtetë: dashuria që mund të përjetojmë herë pas here është intensive, reale dhe fjalë për fjalë "jashtë kësaj bote" - deri në atë pikë sa një marrëdhënie autentike me Zotin është me të vërtetë Revolucioni më i madh

Megjithatë, ndonjëherë e ndjej vogëlsinë time më intensivisht sesa kur lexoj shkrimet e Shërbëtorit të Zotit Luisa Piccarreta dhe ftesën e thellë për jetoni në Vullnetin Hyjnor... Vazhdo te lexosh

Ora e Jonait

 

AS Po lutesha përpara Sakramentit të Bekuar këtë fundjavë, ndjeva pikëllimin e thellë të Zotit tonë - duke qarë, dukej se njerëzimi e ka refuzuar kaq shumë dashurinë e Tij. Për orën tjetër, ne qamë së bashku… mua, duke i lutur me të madhe faljen e Tij për dështimin tim dhe kolektiv për ta dashur Atë në këmbim… dhe Ai, sepse njerëzimi tani ka lëshuar një Stuhi të krijuar nga vetë.Vazhdo te lexosh

Si të jetosh në vullnetin hyjnor

 

Zoti ka rezervuar, për kohët tona, "dhuratën e të jetuarit në Vullnetin Hyjnor" që dikur ishte e drejta e Adamit, por që humbi nga mëkati fillestar. Tani ajo po rivendoset si faza e fundit e udhëtimit të gjatë të Popullit të Perëndisë për t'u kthyer në zemrën e Atit, për të bërë prej tyre një Nuse "pa njollë, rrudhë ose ndonjë gjë të tillë, që të jetë e shenjtë dhe pa të meta" (Efesianëve 5 :27).Vazhdo te lexosh

Bindja e thjeshtë

 

Kini frikë nga Zoti, Perëndia juaj,
dhe mbajeni gjatë gjithë ditëve të jetës suaj,
të gjitha statutet dhe urdhërimet e tij që unë ju urdhëroj,
dhe kështu të ketë jetë të gjatë.
Dëgjo, o Izrael, dhe ki kujdes t'i vëzhgosh,
që të rriteni dhe të përparoni më shumë,
sipas premtimit të Zotit, Perëndisë të etërve tuaj,
të të jap një tokë ku rrjedh qumësht e mjaltë.

(Leximi i parë, 31 tetor 2021 )

 

IMAGJYNO nëse do të të ftonin të takosh interpretuesin tënd të preferuar ose ndoshta një kryetar shteti. Ju ka të ngjarë të vishni diçka të bukur, të rregulloni flokët ashtu siç duhet dhe të jeni në sjelljen tuaj më të sjellshme.Vazhdo te lexosh

Misteri i Mbretërisë së Perëndisë

 

Si është Mbretëria e Perëndisë?
Me çfarë mund ta krahasoj?
Është si një kokërr sinapi që e ka marrë një njeri
dhe u mboll në kopsht.
Kur u rrit plotësisht, u bë një shkurre e madhe
dhe zogjtë e qiellit banonin në degët e tij.

(Ungjilli i sotëm)

 

CDO Ditën, ne lutemi fjalët: "Ardhtë mbretëria Jote, u bëftë vullneti yt në tokë ashtu siç është në Qiell". Jezusi nuk do të na kishte mësuar të lutemi si të tillë, nëse nuk do të prisnim që Mbretëria të vinte ende. Në të njëjtën kohë, fjalët e para të Zotit tonë në shërbesën e Tij ishin:Vazhdo te lexosh

Zbritja që vjen e Vullnetit Hyjnor

 

N ON VJETORIN E VDEKJES
E SH SERRBTARIT TOD ZOTIT LUISA PICCARRETA

 

HAVE keni menduar ndonjëherë pse Zoti dërgon vazhdimisht Virgjëreshën Mari të shfaqet në botë? Pse jo predikuesi i madh, Shën Pali… ose ungjilltari i madh, Shën Gjoni… ose Papa i Parë, Shën Pjetri, “shkëmbi”? Arsyeja është sepse Zoja është e lidhur në mënyrë të pandashme me Kishën, si si nëna e saj shpirtërore dhe si një "shenjë":Vazhdo te lexosh

Përgatitja për epokën e paqes

Foto nga Michał Maksymilian Gwozdek

 

Burrat duhet të kërkojnë paqen e Krishtit në Mbretërinë e Krishtit.
OPPOPE PIUS XI, Kuas Primas, n 1; 11 dhjetor 1925

Shenjta Mari, Nëna e Zotit, Nëna jonë,
na mëso të besojmë, të shpresojmë, të duam me ty.
Na trego rrugën drejt Mbretërisë së tij!
Ylli i Detit, shkëlqe mbi ne dhe na udhëzo në rrugën tonë!
—POPE BENEDIKTI XVI, Flisni Salvin 50

 

ÇFARË në thelb është "Epoka e Paqes" që po vjen pas këtyre ditëve të errësirës? Pse teologu papnor për pesë papë, përfshirë Shën Gjon Palin II, tha se do të jetë "mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta pas Ringjalljes?"[1]Kardinali Mario Luigi Ciappi ishte teologu papnor për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Shën Gjon Pali II; nga Katekizëm Familjar, (9 shtator 1993), f. 35 Pse i tha Qielli Elizabeth Kindelmann nga HungariaVazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Kardinali Mario Luigi Ciappi ishte teologu papnor për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Shën Gjon Pali II; nga Katekizëm Familjar, (9 shtator 1993), f. 35

Paralajmërimi i dashurisë

 

IS është e mundur për të thyer zemrën e Zotit? Unë do të thoja se është e mundur të përshkon Zemra e tij. A e konsiderojmë ndonjëherë atë? Apo mendojmë se Zoti është kaq i madh, kaq i përjetshëm, aq përtej veprave të përkohshme të parëndësishme të njerëzve saqë mendimet, fjalët dhe veprimet tona janë të izoluara prej Tij?Vazhdo te lexosh

Përplasja e mbretërive

 

JUST pasi dikush do të verbohet nga mbeturinat fluturuese nëse përpiqet të shikojë në erërat e furishme të një uragani, kështu që gjithashtu, dikush mund të verbohet nga e gjithë e keqja, frika dhe terrori që shpaloset orë pas ore tani. Kjo është ajo që Satani dëshiron - ta tërheqë botën në dëshpërim dhe dyshim, në panik dhe vetë-ruajtje në mënyrë që të na çoni te një "shpëtimtar". Ajo që po shpaloset tani nuk është një tjetër përplasje shpejtësie në historinë botërore. Shtë përplasja përfundimtare e dy mbretërive, konfrontimi përfundimtar të kësaj epoke midis Mbretërisë së Krishtit kundër mbretëria e SatanitVazhdo te lexosh

Sa Emër i Bukur është

Foto nga Eduard Cisneros

 

U ZGJOVA këtë mëngjes me një ëndërr të bukur dhe një këngë në zemrën time - fuqia e saj ende rrjedh nëpër shpirtin tim si një lumi i jetës. Unë po këndoja emrin e Jezu, duke udhëhequr një kongregacion në këngë Sa Emër i Bukur. Ju mund ta dëgjoni këtë version të drejtpërdrejtë të tij më poshtë ndërsa vazhdoni të lexoni:
Vazhdo te lexosh

Deti i Shqetësimit

 

PSE a mbetet bota në dhimbje? Sepse është njerëzor, jo Vullneti Hyjnor, që vazhdon të drejtojë punët e njerëzimit. Në një nivel personal, kur pohojmë vullnetin tonë njerëzor mbi Hyjnoren, zemra humbet ekuilibrin e saj dhe zhytet në çrregullim dhe trazira - madje edhe në më të vogël pohimi mbi vullnetin e Zotit (vetëm për një notë të sheshtë mund ta bëjë një tingull simfonik ndryshe të akorduar në mënyrë të përkryer të papranueshme). Vullneti Hyjnor është spiranca e zemrës njerëzore, por kur nuk ngatërrohet, shpirti çohet mbi rrymat e trishtimit në një det shqetësimi.Vazhdo te lexosh

Testi

 

JU mbase nuk e kupton, por atë që Perëndia ka bërë në zemrën tuaj dhe timen vonë në të gjitha sprovat, tundimet dhe tani personal kërkesa për të shkatërruar idhujt tuaj një herë e përgjithmonë - është një testi. Prova është mjeti me të cilin Zoti jo vetëm që mat sinqeritetin tonë por na përgatit për të dhuratë të jetuarit në Vullnetin Hyjnor.Vazhdo te lexosh

Paraardhësi i Madh

 

Flisni botës për mëshirën Time;
le të njohë gjithë njerëzimi mëshirën time të padallueshme.
Shtë një shenjë për kohën e fundit;
pasi do të vijë dita e drejtësisë.
- Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 848 

 

IF Ati do të rivendosë në Kishë Dhurata e të jetuarit në Vullnetin Hyjnor që Adami posedonte dikur, Zoja e mori, Shërbëtori i Zotit Luisa Piccarreta rikuperoi dhe që tani po na jepet (O Mrekullia e mrekullive) në këto herët e fundit… Atëherë fillon duke rikuperuar atë që kemi humbur së pari: besim. Vazhdo te lexosh

Boshllëqet e Dashurisë

 

N THE FESTASTN E ZOTRS SON OF T OF GUADALUPE

 

Pikërisht nëntëmbëdhjetë vjet më parë, unë i kushtova të gjithë jetën dhe shërbesën time Zojës së Guadalupe. Që atëherë, ajo më ka mbyllur në kopshtin e fshehtë të zemrës së saj, dhe si një Nënë e mirë, është kujdesur për plagët e mia, ka puthur mavijosjet e mia dhe më ka mësuar për Birin e saj. Ajo më ka dashur mua si të sajën - ashtu siç i do të gjithë fëmijët e saj. Shkrimi i sotëm është, në një kuptim, një moment historik. Isshtë puna e një "Gruaje të veshur me diellin që punon për të lindur" një djalë të vogël ... dhe tani ti, Lepuri i saj i Vogël.

 

IN verën e hershme të vitit 2018, si një hajdut natën, një stuhi e madhe e erës bëri një goditje të drejtpërdrejtë në fermën tonë. Kjo stuhisiç do ta zbuloja së shpejti, kisha një qëllim: të zhdukja idhujt që kisha ngulur në zemrën time për dekadaVazhdo te lexosh

Përgatitja e rrugës

 

Një zë bërtet:
Në shkretëtirë përgatit udhën e Zotit!
Bëni drejt e në shkretëtirë një autostradë për Perëndinë tonë!
(E djeshmja Leximi i parë)

 

JU kanë dhënë tuajat dekret te Zoti. Ju i keni dhënë "po" tuaj Zojës. Por shumë prej jush padyshim po pyesin: "Tani çfarë?" Dhe kjo është në rregull. Theshtë e njëjta pyetje që bëri Mateu kur u largua nga tryezat e koleksionit; është e njëjta pyetje që Andrew dhe Simon menduan kur lanë rrjetat e tyre të peshkimit; është e njëjta pyetje që Sauli (Pali) mendoi ndërsa u ul atje i shtangur dhe i verbër nga zbulimi i papritur që Jezusi po e thërriste, një vrasës, për të qenë dëshmitari i Tij në Ungjill. Jezusi më në fund iu përgjigj atyre pyetjeve, ashtu siç do t'i përgjigjet edhe juve. Vazhdo te lexosh

Zhurma e vogël e zonjës sonë

 

N THE FESTASTN E KONCEPTIONIT IMAKULLAT
E M .RS SIR BIRGJS SLE LUFTUAR

 

DERI tani (që do të thotë, për katërmbëdhjetë vitet e fundit të këtij apostoli), unë i kam vendosur këto shkrime "atje" për këdo që të lexojë, gjë që do të mbetet e tillë. Por tani, unë besoj se ato që po shkruaj dhe do të shkruaj në ditët në vazhdim janë të destinuara për një grup të vogël shpirtrash. Cfare dua te them? Unë do ta lë Zotin Tonë të flasë vetë:Vazhdo te lexosh

Përgatitja për Mbretërimin

rstorm3b

 

KETU është një plan shumë më i madh prapa Tërheqjes së Kreshmës, në të cilin kaq shumë prej jush morët pjesë. Thirrja në këtë orë për lutje intensive, ripërtëritjen e mendjes dhe besnikërinë ndaj Fjalës së Zotit është në të vërtetë një përgatitja për Mbretërimin- mbretëria e Mbretërisë së Zotit në tokë siç është në parajsë.

Vazhdo te lexosh