Dhuratë

 

Në reflektimin tim Mbi tradicionalizmin radikal, Në fund vura në dukje një frymë rebelimi si tek të ashtuquajturit "konservatorë ekstremë" ashtu edhe tek "progresivë" në Kishë. Në të parën, ata pranojnë vetëm një pikëpamje të ngushtë teologjike të Kishës Katolike, ndërkohë që refuzojnë plotësinë e Besimit. Nga ana tjetër, përpjekjet progresive për të ndryshuar ose shtuar "depozitimin e besimit". Asnjëra nuk lind nga Fryma e së vërtetës; as nuk është në përputhje me Traditën e Shenjtë (megjithë protestat e tyre).Vazhdo te lexosh

Ngjallja e Kishës

 

Pamja më autoritare, dhe ajo që shfaqet
të jesh më në harmoni me Shkrimin e Shenjtë, është se,
pas rënies së Antikrishtit, Kisha Katolike do
edhe njëherë hyni në një periudhë prej
prosperitet dhe triumf.

-Fundi i botës së tanishme dhe misteret e jetës së ardhshme,
Fr. Charles Arminjon (1824-1885), f. 56-57; Shtypi i Institutit Sophia

 

KETU është një pasazh misterioz në librin e Danielit që po shpaloset tonë koha Më tej zbulon se çfarë po planifikon Zoti në këtë orë ndërsa bota vazhdon zbritjen e saj në errësirëVazhdo te lexosh

Mbretëria e Premtuar

 

DYJA terror dhe fitore ngazëllyese. Ky ishte vizioni i profetit Daniel për një kohë të ardhshme kur një "bishë e madhe" do të ngrihej mbi të gjithë botën, një bishë "shumë ndryshe" nga kafshët e mëparshme që imponuan sundimin e tyre. Ai tha se "do të gllabërojë gjithë tokë, mundeni dhe shtypni atë” përmes “dhjetë mbretërve”. Do të rrëzojë ligjin dhe madje do të ndryshojë kalendarin. Nga koka e tij doli një bri djallëzor, qëllimi i të cilit është "të shtypë të shenjtët e Shumë të Lartit". Për tre vjet e gjysmë, thotë Danieli, ata do t'i dorëzohen atij - atij që njihet botërisht si "Antikrishti".Vazhdo te lexosh

Një afat kohor apostolik

 

JUST kur ne mendojmë se Perëndia duhet të hedhë në peshqir, Ai hedh në disa shekuj të tjerë. Kjo është arsyeja pse parashikimet po aq specifike sa "këtë tetor“Duhet të trajtohen me maturi dhe kujdes. Por ne gjithashtu e dimë se Zoti ka një plan që po realizohet, një plan që është duke arritur kulmin në këto kohë, sipas jo vetëm shikuesve të shumtë, por, në fakt, Etërve të Hershëm të Kishës.Vazhdo te lexosh

Mijë vjetët

 

Pastaj pashë një engjëll që zbriste nga qielli,
duke mbajtur në dorë çelësin e humnerës dhe një zinxhir të rëndë.
Ai kapi dragoin, gjarprin e lashtë, që është Djalli ose Satani,
dhe e lidhi për një mijë vjet dhe e hodhi në humnerë,
të cilën e mbylli mbi të dhe e vulosi, që të mos mundej më
çoi në rrugë të gabuar kombet deri sa të mbushen një mijë vjet.
Pas kësaj, ai do të lëshohet për një kohë të shkurtër.

Pastaj pashë frone; atyre që uleshin mbi to iu besua gjykimi.
Pashë edhe shpirtrat e atyre që u ishin prerë koka
për dëshminë e tyre për Jezusin dhe për fjalën e Perëndisë,
dhe që nuk e kishin adhuruar bishën ose figurën e saj
as nuk e kishte pranuar gjurmën e saj në ballin apo duart e tyre.
Ata erdhën në jetë dhe mbretëruan me Krishtin për një mijë vjet.

(Zbulesa 20:1-4, Leximi i parë meshë i së premtes)

 

KETU mbase asnjë Shkrim i Shenjtë nuk është më gjerësisht i interpretuar, më i kontestuar dhe madje më përçarës sesa ky pasazh nga Libri i Zbulesës. Në kishën e hershme, të konvertuarit hebrenj besonin se "mijë vjetët" i referoheshin Jezusit që po vinte përsëri fjalë për fjalë të mbretërojë në tokë dhe të krijojë një mbretëri politike mes banketeve dhe festave trupore.[1]“…të cilët pastaj do të ringjallen do të shijojnë kohën e lirë të banketeve të pakuptimta trupore, të pajisura me një sasi mishi dhe pijesh që jo vetëm të tronditin ndjenjën e njerëzve të butë, por edhe të tejkalojnë vetë masën e besueshmërisë.” (Shën Agustini, Qyteti i Zotit, Bk. XX, Ch. 7) Megjithatë, Etërit e Kishës e hodhën poshtë shpejt atë pritje, duke e shpallur atë një herezi - atë që ne e quajmë sot Millenarianizmit [2]Shiko Millenarianism - Çfarë është dhe nuk është Si epoka ishte e humbur.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 “…të cilët pastaj do të ringjallen do të shijojnë kohën e lirë të banketeve të pakuptimta trupore, të pajisura me një sasi mishi dhe pijesh që jo vetëm të tronditin ndjenjën e njerëzve të butë, por edhe të tejkalojnë vetë masën e besueshmërisë.” (Shën Agustini, Qyteti i Zotit, Bk. XX, Ch. 7)
2 Shiko Millenarianism - Çfarë është dhe nuk është Si epoka ishte e humbur

Jezusi po vjen!

 

Botuar për herë të parë më 6 dhjetor 2019.

 

UNË DUA ta them sa më qartë dhe me zë të lartë dhe me guxim sa mundem: Jezusi po vjen! A mendonit se Papa Gjon Pali II po tregonte poetik kur tha:Vazhdo te lexosh

Shenja më e Madhe e Kohëve

 

E DI që prej disa muajsh nuk kam shkruar shumë për “kohët” në të cilat po jetojmë. Kaosi i lëvizjes sonë të fundit në provincën e Albertës ka qenë një trazirë e madhe. Por arsyeja tjetër është se njëfarë zemërgurësie është krijuar në Kishë, veçanërisht në mesin e katolikëve të arsimuar, të cilët kanë shfaqur një mungesë tronditëse aftësie dalluese dhe madje gatishmëri për të parë atë që po shpaloset përreth tyre. Edhe Jezusi përfundimisht ra në heshtje kur njerëzit u bënë kokëfortë.[1]shih Përgjigja e Heshtur Për ironi, janë komedianet vulgare si Bill Maher apo feministët e ndershëm si Naomi Wolfe, ata që janë bërë "profetet" e padashur të kohës sonë. Ata duket se shohin më qartë këto ditë sesa një shumicë dërrmuese e Kishës! Dikur ikonat e krahut të majtë korrektësi politike, tani janë ata që paralajmërojnë se një ideologji e rrezikshme po përhapet në të gjithë botën, duke zhdukur lirinë dhe duke shkelur mendjen e shëndoshë – edhe nëse shprehen në mënyrë të papërsosur. Siç u tha Jezusi farisenjve:Unë ju them, nëse këto [dmth. Kisha] heshtën, gurët do të bërtisnin.” [2]Luka 19: 40Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Përgjigja e Heshtur
2 Luka 19: 40

Jo një shkop magjik

 

A Shenjtërimi i Rusisë më 25 mars 2022 është një ngjarje monumentale, për aq sa përmbush i qartë kërkesë e Zojës së Fatimes.[1]shih A Ndodhi Shenjtërimi i Rusisë? 

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje.EssMesazhi i Fatimes, vatikan.va

Megjithatë, do të ishte gabim të besohej se kjo është e ngjashme me tundjen e një lloj shkopi magjik që do të bëjë që të gjitha problemet tona të zhduken. Jo, Shenjtërimi nuk e anashkalon imperativin biblik që Jezusi shpalli qartë:Vazhdo te lexosh

Shënimet

Misteri i Mbretërisë së Perëndisë

 

Si është Mbretëria e Perëndisë?
Me çfarë mund ta krahasoj?
Është si një kokërr sinapi që e ka marrë një njeri
dhe u mboll në kopsht.
Kur u rrit plotësisht, u bë një shkurre e madhe
dhe zogjtë e qiellit banonin në degët e tij.

(Ungjilli i sotëm)

 

CDO Ditën, ne lutemi fjalët: "Ardhtë mbretëria Jote, u bëftë vullneti yt në tokë ashtu siç është në Qiell". Jezusi nuk do të na kishte mësuar të lutemi si të tillë, nëse nuk do të prisnim që Mbretëria të vinte ende. Në të njëjtën kohë, fjalët e para të Zotit tonë në shërbesën e Tij ishin:Vazhdo te lexosh

Fituesit

 

A gjëja më e shquar për Zotin Tonë Jezus është se Ai nuk mban asgjë për Vetë. Ai jo vetëm që i jep të gjithë lavdinë Atit, por pastaj dëshiron ta ndajë lavdinë e Tij me të us në masën që bëhemi bashkërenduesit bashkëpunëtorë me Krishtin (krh. Ef. 3: 6).

Vazhdo te lexosh

Pushimi i Shabatit që Vjen

 

PËR 2000 vjet, Kisha është përpjekur të tërheqë shpirtrat në gjirin e saj. Ajo ka duruar përndjekjet dhe tradhëtitë, heretikët dhe skizmatikët. Ajo ka kaluar nëpër stinë të lavdisë dhe rritjes, rënies dhe përçarjes, fuqisë dhe varfërisë ndërkohë që në mënyrë të palodhur proklamon Ungjillin - qoftë edhe disa herë përmes një mbetjeje. Por një ditë, thanë Etërit e Kishës, ajo do të shijojë një "pushim të Sabatit" - një epokë e paqes në tokë para Fundi i botës. Por çfarë është saktësisht kjo pushim dhe çfarë e sjell atë?Vazhdo te lexosh

Përgatitja për epokën e paqes

Foto nga Michał Maksymilian Gwozdek

 

Burrat duhet të kërkojnë paqen e Krishtit në Mbretërinë e Krishtit.
OPPOPE PIUS XI, Kuas Primas, n 1; 11 dhjetor 1925

Shenjta Mari, Nëna e Zotit, Nëna jonë,
na mëso të besojmë, të shpresojmë, të duam me ty.
Na trego rrugën drejt Mbretërisë së tij!
Ylli i Detit, shkëlqe mbi ne dhe na udhëzo në rrugën tonë!
—POPE BENEDIKTI XVI, Flisni Salvin 50

 

ÇFARË në thelb është "Epoka e Paqes" që po vjen pas këtyre ditëve të errësirës? Pse teologu papnor për pesë papë, përfshirë Shën Gjon Palin II, tha se do të jetë "mrekullia më e madhe në historinë e botës, e dyta pas Ringjalljes?"[1]Kardinali Mario Luigi Ciappi ishte teologu papnor për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Shën Gjon Pali II; nga Katekizëm Familjar, (9 shtator 1993), f. 35 Pse i tha Qielli Elizabeth Kindelmann nga HungariaVazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Kardinali Mario Luigi Ciappi ishte teologu papnor për Pius XII, Gjon XXIII, Paul VI, Gjon Pali I dhe Shën Gjon Pali II; nga Katekizëm Familjar, (9 shtator 1993), f. 35

Ardhja e Mesme

Rrëshajët (Rrëshaja), nga Jean II Restout (1732)

 

ONE nga misteret e mëdha të "kohërave të fundit" që zbulohen në këtë orë është realiteti që Jezu Krishti po vjen, jo me mish, por në Shpirt për të vendosur Mbretërinë e Tij dhe për të mbretëruar midis të gjitha kombeve. Po, Jezus do të ejani përfundimisht në mishin e Tij të lavdëruar, por ardhja e Tij e fundit është e rezervuar për atë "ditë të fundit" në tokë kur koha do të pushojë. Pra, kur disa shikues në të gjithë botën vazhdojnë të thonë: "Jezusi do të vijë së shpejti" për të vendosur Mbretërinë e Tij në një "epokë paqeje", çfarë do të thotë kjo? A është biblike dhe a është në Traditën Katolike? 

Vazhdo te lexosh

Agimi i Shpresës

 

ÇFARË do të jetë epoka e paqes? Mark Mallett dhe Daniel O'Connor shkojnë në detajet e bukura të Epokës së ardhshme siç gjenden në Traditën e Shenjtë dhe në profecitë e mistikëve dhe shikuesve. Shikoni ose dëgjoni këtë transmetim emocionues në internet për të mësuar rreth ngjarjeve që mund të shfaqen gjatë jetës tuaj!Vazhdo te lexosh

Epoka e Paqes

 

MISTIKA dhe papët thonë se ne po jetojmë në «kohën e fundit», fundin e një epoke - por nuk Fundi i botës. Ajo që po vjen, thonë ata, është një epokë e paqes. Mark Mallett dhe Prof. Daniel O'Connor tregojnë se ku është kjo në Shkrimet e Shenjta dhe si është në përputhje me Etërit e Hershëm të Kishës deri në Magjisteri të ditëve të sotme ndërsa ata vazhdojnë të shpjegojnë Timeline për Countdown për Mbretërinë.Vazhdo te lexosh

Muzeu i Fundit

 

Një histori e shkurtër
by
Mark Mallett

 

(Botuar për herë të parë më 21 shkurt 2018.)

 

2088 pas Krishtit... Pesëdhjetë e pesë vjet pas Stuhisë së Madhe.

 

HE tërhoqi një frymë thellë ndërsa vështronte çatinë e çuditshme të përdredhur, të mbuluar me blozë të Muzeut të Fundit - e quajtur kështu, sepse thjesht do të ishte. Mbyllur fort sytë, një përmbytje kujtimesh hapën një shpellë në mendjen e tij që ishte mbyllur prej kohësh… hera e parë që ai kishte parë ndonjëherë reshje bërthamore… hiri nga vullkanet… ajri mbytës… retë e zeza të dridhura që vareshin në qielli si grupe rrushi të dendura, duke bllokuar diellin për muaj me radhë endVazhdo te lexosh

Kur Ai Qetëson Stuhinë

 

IN epokat e mëparshme të akullit, efektet e ftohjes globale ishin shkatërruese në shumë rajone. Stinët më të shkurtra të rritjes çuan në të korra të dështuara, uri dhe uri, dhe si rezultat, sëmundje, varfëri, trazira civile, revolucion dhe madje luftë. Ndërsa sapo lexuat Dimri i dënimit tonëtë dy shkencëtarët dhe Zoti ynë po parashikojnë atë që duket të jetë fillimi i një tjetër "epoke të vogël akulli". Nëse është kështu, mund të hedhë një dritë të re pse Jezusi foli për këto shenja të veçanta në fund të një epoke (dhe ato janë praktikisht një përmbledhje e Shtatë vulat e revolucionit folur edhe nga Shën Gjoni):Vazhdo te lexosh

Të bëhesh një Arkë e Zotit

 

Kisha, e cila përfshin të zgjedhurit,
është modeluar në mënyrë të përshtatshme agimi ose agimi
Do të jetë plotësisht dita për të kur të shkëlqejë
me shkëlqimin perfekt të dritës së brendshme
.
-St. Gregori i Madh, Papa; Liturgjia e Orëve, Vëllimi III, f. 308 (shih gjithashtu Qiri i ndezur Përgatitjet e Dasmës për të kuptuar bashkimin mistik të korporatës që vjen, e cila do të paraprihet nga një "natë e errët e shpirtit" për Kishën.)

 

PARA Krishtlindje, bëra pyetjen: A po hapet porta lindore? Kjo do të thotë, a po fillojmë të shohim shenja të përmbushjes përfundimtare të Triumfit të Zemrës së Papërlyer që po shfaqet? Nëse po, cilat shenja duhet të shohim? Unë do të rekomandoja ta lexoni atë shkrim emocionues nëse nuk e keni akoma.Vazhdo te lexosh

Udhëtim në Tokën e Premtuar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 18 gusht 2017
E premtja e javës së nëntëmbëdhjetë në kohë të zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

e gjithë Dhiata e Vjetër është një lloj metafora për Kishën e Dhiatës së Re. Ajo që u shpalos në sferën fizike për Popullin e Zotit është një "shëmbëlltyrë" e asaj që Zoti do të bënte shpirtërisht brenda tyre. Kështu, në dramë, histori, triumfe, dështime dhe udhëtime të Izraelitëve, janë të fshehura hijet e asaj që është dhe do të vijë për Kishën e KrishtitVazhdo te lexosh

Kur barërat e këqija fillojnë të drejtohen

Bisht bisht në kullotën time

 

I mori një email nga një lexues i dëshpëruar mbi një artikull që u shfaq kohët e fundit në Vogue Teen revista me titull: “Seksi anal: Çfarë duhet të dini” Artikulli vazhdoi për të inkurajuar të rinjtë të eksplorojnë sodominë sikur të ishte po aq e padëmshme fizikisht dhe moralisht e mirë sa të këputësh thonjtë e këmbëve. Ndërsa meditoja për atë artikull - dhe mijëra tituj që kam lexuar gjatë dekadës së kaluar ose më shumë që kur filloi ky apostol me shkrim, artikuj që në thelb rrëfejnë shembjen e civilizimit perëndimor - një shëmbëlltyrë më erdhi në mendje. Shëmbëlltyra e kullotave të miaVazhdo te lexosh

Zbulimi i Madh

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 Prill 2017
E marta e Javës së Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

Ja, një shakullinë e Zotit ka dalë me tërbim -
Një shakullinë e dhunshme!
Do të bjerë mbi kokën e të pabesit.
Zemërimi i Zotit nuk do të kthehet prapa
derisa Ai të ketë ekzekutuar dhe kryer
mendimet e zemrës së Tij.

Në ditët e fundit do ta kuptoni në mënyrë perfekte.
(Jeremia 23: 19-20)

 

JEREMIAH's fjalët të kujtojnë profetin Daniel, i cili tha diçka të ngjashme pasi edhe ai mori vizione të "ditëve të mëvonshme":

Vazhdo te lexosh

Po nese…?

Çfarë është rreth kthesës?

 

IN një të hapur letër për Papën, [1]shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! I përshkrova Shenjtërisë së Tij bazat teologjike për një "epokë paqeje" në krahasim me herezinë e Millenarianizmit. [2]shih Millenarianism: Çfarë është dhe nuk është dhe Katekizmi [CCC} n.675-676 Në të vërtetë, Padre Martino Penasa shtroi pyetjen mbi themelin e shkrimeve të shenjta të një epoke historike dhe universale të paqes kundër mijëvjeçarizmit në Kongregacionin për Doktrinën e Besimit: “In iminente una nuova epoka di vita cristiana?"(" A është e afërt një epokë e re e jetës së krishterë? "). Prefekti në atë kohë, Kardinal Joseph Ratzinger u përgjigj, "Pyetje për të gjitha llojet e diskutimit të diskutimeve, Santa Fee dhe nuk ju shqiptojnë shqiptimet në modo përcaktime"

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Papat dhe epoka e agimit

Foto, Max Rossi / Reuters

 

KETU mund të jetë pa dyshim se pontifikët e shekullit të kaluar kanë ushtruar detyrën e tyre profetike në mënyrë që të zgjojnë besimtarët për dramën që po zhvillohet në ditët tona (shih Pse nuk Bërtasin Papët?) Shtë një betejë vendimtare midis kulturës së jetës dhe kulturës së vdekjes ... gruaja e veshur me diellin - në punë për të lindur një epokë të re -kundër dragoi i cili kërkon të shkatërrojë nëse nuk përpiqet të vendosë mbretërinë e tij dhe "epokën e re" (shih Zbul. 12: 1-4; 13: 2). Por ndërsa ne e dimë që Satani do të dështojë, Krishti nuk do të. Shenjtori i madh Marian, Louis de Montfort, e kornizon mirë:

Vazhdo te lexosh

Krijimi i Rilindur

 

 


A "Kultura e vdekjes", që Tërheqja e Madhe   Helmimi i Madh, nuk janë fjala e fundit. Shkatërrimi i shkaktuar nga njeriu në planet nuk është fjala e fundit për çështjet njerëzore. Sepse as Dhiata e Re dhe as Dhiata e Vjetër nuk flasin për fundin e botës pas ndikimit dhe mbretërimit të "kafshës". Përkundrazi, ata flasin për një hyjnore rinovim të tokës ku paqja dhe drejtësia e vërtetë do të mbretërojë për një kohë ndërsa "njohuria e Zotit" përhapet nga deti në det (krh. Is 11: 4-9; Jer 31: 1-6; Ezek 36: 10-11; Mik 4: 1-7; Zek 9:10; Mat 24:14; Zbul. 20: 4).

të gjithë skajet e tokës do të kujtojnë dhe do të kthehen në LDSB; të gjithë familjet e kombeve do të përulen para tij. (Ps 22:28)

Vazhdo te lexosh

Mbretëria nuk do të mbarojë kurrë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 20 dhjetor 2016

Tekste liturgjike këtu

Shpallja; Sandro Botticelli; 1485

 

NDRMJET fjalët më të fuqishme dhe profetike që i tha Marisë engjëlli Gabriel ishte premtimi se Mbretëria e Birit të saj nuk do të mbaronte kurrë. Ky është një lajm i mirë për ata që kanë frikë se Kisha Katolike është në vdekjen e saj ...

Vazhdo te lexosh

Shfajësimi dhe lavdia

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 13 dhjetor 2016
Zgjedhin Memoriali i Shën Gjonit të Kryqit

Tekste liturgjike këtu


Nga Krijimi i Ademit, Mikelanxhelo, c. 1511

 

"Oh mirë, u përpoqa ".

Disi, pas mijëra vjetësh histori shpëtimi, vuajtjesh, vdekjesh dhe Ringjalljes së Birit të Zotit, rrugëtimit të mundimshëm të Kishës dhe shenjtorëve të saj nëpër shekuj… Unë dyshoj se këto do të jenë fjalët e Zotit në fund të fundit. Shkrimi na tregon ndryshe:

Vazhdo te lexosh

Fshehja në pamjen e thjeshtë

 

NUK shumë kohë pasi u martuam, gruaja ime mbolli kopshtin tonë të parë. Ajo më çoi për një turne duke treguar patatet, fasulet, kastravecat, marule, misrin, etj. Pasi mbaroi së treguari radhët, u ktheva nga ajo dhe i thashë: "Po ku janë turshitë?" Ajo më shikoi, tregoi një rresht dhe tha: "Kastravecat janë atje".

Vazhdo te lexosh

Rehati në Ardhjen e Tij

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 6 dhjetor 2016
Zgjedhin Memoriali i Shën Nikollës

Tekste liturgjike këtu

jezuspirit

 

IS është e mundur që, kjo Ardhje, ne jemi me të vërtetë duke u përgatitur për ardhjen e Jezusit? Nëse dëgjojmë ato që kanë thënë papët (Papat dhe epoka e agimit), për atë që Zonja jonë po thotë (A po vjen vërtet Jezusi?), asaj që po thonë Etërit e Kishës (Ardhja e Mesme), dhe bashkoni të gjitha pjesët (I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!), përgjigjja është një theksim "po!" Jo se Jezusi po vjen këtë 25 Dhjetor. Dhe as Ai nuk po vjen në një mënyrë që sugjerimet e filmit ungjillor kanë sugjeruar, paraprirë nga një rrëmbim, etj. Isshtë një ardhje e Krishtit brenda zemrat e besimtarëve për të përmbushur të gjitha premtimet e Shkrimeve që po lexojmë këtë muaj në librin e Isaisë.

Vazhdo te lexosh

Në këtë vigjilje

vigjilje3a

 

A fjala që më ka dhënë forcë për shumë vite tani erdhi nga Zoja në shfaqjet e famshme të Medjugorje. Duke pasqyruar nxitjen e Vatikanit II dhe papëve bashkëkohorë, ajo gjithashtu na thirri për të parë "shenjat e kohës", siç u përgjërua në 2006:

Fëmijët e mi, nuk i njihni shenjat e kohës? A nuk flisni për to? - 2 Prill 2006, cituar në Zemra ime do të triumfojë nga Mirjana Soldo, f. 299

Ishte në të njëjtin vit që Zoti më thirri në një përvojë të fuqishme për të filluar të flas për shenjat e kohërave. [1]Shiko Fjalët dhe paralajmërimet Isha i tmerruar sepse, në atë kohë, po zgjohesha me mundësinë që Kisha të hynte në "kohët e fundit" - jo në fund të botës, por në atë periudhë që përfundimisht do të niste gjërat e fundit. Megjithatë, të flasësh për "kohët e fundit" hap menjëherë një refuzim, keqkuptim dhe përqeshje. Sidoqoftë, Zoti po më kërkonte të gozhdohesha në këtë kryq.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

A po vjen vërtet Jezusi?

majesticloud.jpgFoto nga Janice Matuch

 

A shoku i lidhur me Kishën nëntokësore në Kinë më tregoi për këtë incident jo shumë kohë më parë:

Dy fshatarë malorë zbritën në një qytet kinez duke kërkuar një udhëheqëse specifike femër të Kishës nëntokësore atje. Ky burrë dhe grua e moshuar nuk ishin të krishterë. Por në një vizion, atyre iu dha emri i një gruaje që duhej të kërkonin dhe të jepnin një mesazh.

Kur gjetën këtë grua, çifti tha: “Një burrë me mjekër na u shfaq në qiell dhe tha që do të vinim t'ju tregojmë se 'Jezusi po kthehet'.

Vazhdo te lexosh

Shenjtëria e Re… apo Herezia e Re?

trëndafil i kuq

 

NGA një lexues në përgjigje të shkrimit tim në Shenjtëria e Re dhe Hyjnore:

Jezu Krishti është Dhurata më e madhe nga të gjithë dhe lajmi i mirë është se Ai është me ne tani për tani me gjithë plotësinë dhe fuqinë e Tij përmes banimit të Frymës së Shenjtë. Mbretëria e Zotit tani është brenda zemrave të atyre që kanë lindur përsëri ... tani është dita e shpëtimit. Tani për tani, ne, të shpenguarit jemi bij të Zotit dhe do të shfaqemi në kohën e caktuar… nuk kemi nevojë të presim që të përmbushen të ashtuquajturat sekrete të ndonjë shfaqjeje të pretenduar ose të kuptuarit të Luisa Piccarreta-s për të Jetuar në Hyjnore Do në mënyrë që ne të bëhemi të përsosur perfect

Vazhdo te lexosh

Shenjtëria e Re dhe Hyjnore

lule-pranvere_Fotor_Fotor

 

Zoti dëshiron të bëjë diçka në njerëzim që Ai nuk e ka bërë kurrë më parë, përveç për disa individë, dhe kjo është t'i japë dhuratën e Vetes aq plotësisht Nuses së Tij, sa që ajo të fillojë të jetojë dhe lëvizë dhe ta ketë atë në një mënyrë krejtësisht të re .

Ai dëshiron t'i japë Kishës "shenjtërinë e shenjtërive".

Vazhdo te lexosh

Ylli i mëngjesit në rritje

 

Jezusi tha: “Mbretëria ime nuk i përket kësaj bote” (Gjn 18:36). Atëherë, përse shumë të krishterë sot kërkojnë nga politikanët për të rivendosur të gjitha gjërat në Krishtin? Vetëm përmes ardhjes së Krishtit mbretëria e Tij do të vendoset në zemrat e atyre që presin, dhe ata nga ana tjetër, do të rinovojnë njerëzimin përmes fuqisë së Shpirtit të Shenjtë. Shikoni drejt Lindjes, të dashur vëllezër dhe motra, dhe jo ku tjetër. sepse Ai po vjen. 

 

MUNGON nga pothuajse e gjithë profecia protestante është ajo që ne katolikët e quajmë "Triumfi i Zemrës së Papërlyer". Kjo sepse të krishterët Ungjillorë pothuajse në mënyrë universale heqin dorë nga roli i brendshëm i Zojës së Bekuar në historinë e shpëtimit përtej lindjes së Krishtit - diçka që vetë Shkrimi nuk e bën as. Roli i saj, i caktuar që nga fillimi i krijimit, është i lidhur ngushtë me atë të Kishës, dhe ashtu si Kisha, është e orientuar plotësisht drejt lavdërimit të Jezusit në Trininë e Shenjtë.

Siç do të lexoni, "Flaka e Dashurisë" e Zemrës së saj të Papërlyer është yll në mëngjes që ngrihet që do të ketë qëllimin e dyfishtë: të shkatërrojë Satanin dhe të vendosë mbretërinë e Krishtit në tokë, siç është në Parajsë

Vazhdo te lexosh

Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA VII

pjerrta

 

IT do të ishte mesha jonë e fundit në Manastir përpara se vajza ime dhe unë të fluturonim përsëri në Kanada. Unë hapa missalette tim në 29 gusht, Memorialin e Pasioni i Shën Gjon Pagëzorit. Mendimet e mia u kthyen mbrapa disa viteve më parë kur, ndërsa po lutesha përpara Sakramentit të Bekuar në kishëzën e drejtorit tim shpirtëror, dëgjova në zemrën time fjalët, "Unë po ju jap shërbesën e Gjon Pagëzorit. ” (Ndoshta kjo është arsyeja pse e ndieva Zojën që më thirri me nofkën e çuditshme "Juanito" gjatë këtij udhëtimi. Por le të kujtojmë se çfarë i ndodhi Gjon Pagëzorit në fund)

Vazhdo te lexosh

Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA VI

img_1525Zoja në malin Tabor, Meksikë

 

Zoti ua zbulon Vetveten atyre që e presin atë shpallje,
dhe që nuk përpiqen të grisin skajin e një misteri, duke detyruar zbulimin.

- Shërbëtori i Zotit, Catherine de Hueck Doherty

 

MY ditët në malin Tabor po mbaronin dhe megjithatë, unë e dija se kishte më shumë "dritë" për të ardhur.Vazhdo te lexosh

Ringjallja që vjen

jezus-ringjallja-jeta2

 

Një pyetje nga një lexues:

Në Zbulesa 20, thuhet se kokat e prera, etj gjithashtu do të kthehen në jetë dhe do të mbretërojnë me Krishtin. Çfarë mendoni se do të thotë kjo? Ose si mund të duket? Unë besoj se mund të jetë fjalë për fjalë, por pyes veten nëse keni më shumë depërtim

Vazhdo te lexosh

Përgatitja për Mbretërimin

rstorm3b

 

KETU është një plan shumë më i madh prapa Tërheqjes së Kreshmës, në të cilin kaq shumë prej jush morët pjesë. Thirrja në këtë orë për lutje intensive, ripërtëritjen e mendjes dhe besnikërinë ndaj Fjalës së Zotit është në të vërtetë një përgatitja për Mbretërimin- mbretëria e Mbretërisë së Zotit në tokë siç është në parajsë.

Vazhdo te lexosh

Diçka e bukur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29-30 nëntor 2015
Festa e Shën Andreas

Tekste liturgjike këtu

 

AS ne fillojmë këtë Ardhje, zemra ime është e mbushur me mrekulli të dëshirës së Zotit për të rivendosur të gjitha gjërat në Vetë, për ta bërë botën përsëri të bukur.

Vazhdo te lexosh