Pasioni ynë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Dielën, 18 Tetor 2015
E diela e 29-të në kohën e zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

WE nuk po përballen me fundin e botës. Në fakt, ne madje nuk po përballemi me shtrëngimet e fundit të Kishës. Ajo me të cilën po përballemi është ballafaqimi përfundimtar në një histori të gjatë konfrontimesh midis Satanit dhe Kishës së Krishtit: një betejë për krijimin e njërit ose të tjetrit mbretërinë e tyre në tokë. Shën Gjon Pali II e përmblodhi në këtë mënyrë:

Vazhdo te lexosh

Triumfi - Pjesa II

 

 

UNË DUA për të dhënë një mesazh shprese -shpresë e jashtëzakonshme. Unë vazhdoj të marr letra në të cilat lexuesit janë të dëshpëruar ndërsa shikojnë rënien e vazhdueshme dhe prishjen eksponenciale të shoqërisë përreth tyre. Ne lëndohemi sepse bota është në një spirale rënëse në një errësirë ​​të pashembullt në histori. Ndiejmë dhembje sepse na kujton këtë kjo nuk është shtëpia jonë, por Qielli është. Prandaj dëgjoni përsëri Jezusin:

Lum ata që kanë uri dhe etje për drejtësi, sepse ata do të ngopen. (Mateu 5: 6)

Vazhdo te lexosh

Pse një epokë e paqes?

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të shtunën e javës së pestë të kreshmës, 28 mars 2015

Tekste liturgjike këtu

 

ONE nga pyetjet më të zakonshme që dëgjoj për mundësinë e një "epoke të paqes" që vjen është pse? Pse nuk do të kthehej Zoti thjesht, t'u jepte fund luftërave dhe vuajtjeve dhe të sillte një Qiej të Ri dhe Tokë të Re? Përgjigja e shkurtër është thjesht se Zoti do të kishte dështuar plotësisht dhe Satanai fitoi.

Vazhdo te lexosh

Dituria do të shfajësohet

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Premten e Javës së Pestë të Kreshmës, 27 Mars 2015

Tekste liturgjike këtu

shenjta-sofia-urtësia e plotfuqishme-1932_FotorDituria e Shën Sofisë së Plotfuqishme, Nicholas Roerich (1932)

 

A Dita e Zotit është pranë. Shtë një ditë kur Urtësia e shumëfishtë e Zotit do t'u bëhet e njohur kombeve. [1]shih Drejtësia e Urtësisë

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Një Dhuratë e Madhe

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën e javës së pestë të kreshmës, 25 mars 2015
Solemniteti i Lajmërimit të Zotit

Tekste liturgjike këtu


nga Shpallja nga Nicolas Poussin (1657)

 

kuptoni të ardhmen e Kishës, mos shikoni më larg se Shën Bekuar Mari. 

Vazhdo te lexosh

Në Tokë si në Parajsë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën e javës së parë të kreshmës, 24 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

 

BUJDESI përsëri këto fjalë nga Ungjilli i sotëm:

Kingdom Mbretëria jote erdhi, vullneti yt u bë, në tokë ashtu si është në qiell.

Tani dëgjoni me kujdes leximin e parë:

Kështu do të jetë fjala ime që del nga goja ime; Ajo nuk do të kthehet tek unë e pavlefshme, por do të bëjë vullnetin tim, duke arritur fundin për të cilin e dërgova.

Nëse Jezusi na e dha këtë “fjalë” për t’iu lutur çdo ditë Atit tonë Qiellor, atëherë duhet pyetur nëse Mbretëria e Tij dhe Vullneti i Tij Hyjnor do të jenë apo jo në tokë siç është në parajsë? Nëse kjo "fjalë" që jemi mësuar të lutemi do të arrijë fundin e saj… apo thjesht do të kthehet e pavlefshme? Përgjigja, natyrisht, është se këto fjalë të Zotit me të vërtetë do të përmbushin fundin dhe vullnetin e tyre ...

Vazhdo te lexosh

Të jetosh në vullnetin hyjnor

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën, 27 janar 2015
Zgjedhin Përkujtimore për Shën Angela Merici

Tekste liturgjike këtu

 

SOT Ungjilli shpesh përdoret për të argumentuar se katolikët kanë shpikur ose ekzagjeruar domethënien e amësisë së Marisë.

"Kush janë nëna ime dhe vëllezërit e mi?" Dhe duke parë përreth atyre që ishin ulur në rreth, ai tha: “Këtu janë nëna ime dhe vëllezërit e mi. Kush bën vullnetin e Zotit është vëllai, motra dhe nëna ime ".

Por atëherë kush e jetoi vullnetin e Zotit më plotësisht, më perfekt, më të bindur se Maria, pas Birit të saj? Nga momenti i Lajmërimit [1]dhe që nga lindja e saj, pasi Gabriel thotë se ishte "plot hir" derisa të qëndronte nën Kryq (ndërsa të tjerët ikën), askush nuk e jetoi në heshtje vullnetin e Zotit në mënyrë më të përsosur. Kjo do të thotë se askush nuk ishte më shumë një nënë për Jezusin, sipas përcaktimit të Tij, sesa kjo Grua.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 dhe që nga lindja e saj, pasi Gabriel thotë se ishte "plot hir"

Mbretërimi i Luanit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 17 dhjetor 2014
e Javës së Tretë të Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

 

SI a duhet t'i kuptojmë tekstet profetike të Shkrimit që nënkuptojnë se, me ardhjen e Mesisë, do të mbretëronte drejtësia dhe paqja dhe Ai do të shtypte armiqtë e Tij poshtë këmbëve të Tij? Sepse nuk do të dukej se 2000 vjet më vonë, këto profeci kanë dështuar plotësisht?

Vazhdo te lexosh

Kur Elija kthehet

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 qershor - 21 qershor 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu


Elijah

 

 

HE ishte një nga profetët më me ndikim të Dhiatës së Vjetër. Në fakt, fundi i tij këtu në tokë është gati mitologjik në status pasi që, mirë ... ai nuk kishte një fund.

Ndërsa ecnin duke biseduar, një karrocë e ndezur dhe kuaj të ndezur erdhën midis tyre dhe Elia u ngjit në qiell në një shakullinë. (Leximi i parë i së mërkurës)

Tradita mëson se Elia u dërgua në «parajsë» ku ai ishte ruajtur nga korrupsioni, por që roli i tij në tokë nuk ka mbaruar.

Vazhdo te lexosh

Përjashtimi i Sunduesit të kësaj Bote

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 20 maj 2014
E martë e Javës së Pestë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

'FITORI mbi "princin e kësaj bote" u fitua njëherë e përgjithmonë në Orën kur Jezui liroi lirisht veten për vdekje për të na dhënë jetën e tij. ' [1]Katekizmi i Kishës Katolike, n 2853 Mbretëria e Zotit ka ardhur që nga Darka e Fundit dhe vazhdon të vijë në mesin tonë përmes Eukaristisë së Shenjtë. [2]KKK, n 2816 Siç thotë Psalmi i sotëm, "Mbretëria jote është një mbretëri për të gjitha epokat, dhe sundimi yt vazhdon për të gjitha brezat." Nëse është kështu, pse Jezusi thotë në Ungjillin e sotëm:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Katekizmi i Kishës Katolike, n 2853
2 KKK, n 2816

Kur Zoti Shkon Global

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 12 maj 2014
E hëna e Javës së Katërt të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu


Paqja po vjen, nga Jon McNaughton

 

 

SI shumë katolikë pushojnë ndonjëherë për të menduar se ekziston një plani global i shpëtimit në zhvillim e sipër? Se Zoti po punon çdo moment drejt përmbushjes së këtij plani? Kur njerëzit shikojnë retë që notojnë pranë, pakkush mendon për hapësirën gati të pafund të galaktikave dhe sistemeve planetare që shtrihen përtej. Ata shohin retë, një zog, një stuhi dhe vazhdojnë përpara pa reflektuar në misterin që qëndron përtej qiejve. Po ashtu, pak shpirtra shikojnë përtej triumfeve dhe stuhive të ditëve të sotme dhe e kuptojnë se po çojnë drejt përmbushjes së premtimeve të Krishtit, të shprehura në Ungjillin e sotëm:

Vazhdo te lexosh

Katër epokat e hirit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 Prill 2014
E Mërkura e Javës së Katërt të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

IN leximin e parë të djeshëm, kur një engjëll e çoi Ezekielin në rrjedhën e ujit që po derdhej në lindje, ai mati katër distanca nga tempulli nga filloi lumi i vogël. Me çdo matje, uji bëhej gjithnjë e më i thellë derisa nuk mund të kalohej. Kjo është simbolike, mund të thuhet, e "katër moshave të hirit" dhe ne jemi në pragun e të tretit.

Vazhdo te lexosh

Pyetjet tuaja mbi epokën

 

 

DISA pyetje dhe përgjigje mbi "epokën e paqes", nga Vassula, te Fatima, te Etërit.

 

P. A nuk tha Kongregacioni për Doktrinën e Besimit se "epoka e paqes" është mijëvjeçari kur postoi Njoftimin e tij në shkrimet e Vassula Ryden?

Unë kam vendosur t'i përgjigjem kësaj pyetjeje pasi që disa po e përdorin këtë Njoftim për të nxjerrë përfundime të gabuara në lidhje me nocionin e një "epoke të paqes". Përgjigja për këtë pyetje është sa interesante aq edhe e ngatërruar.

Vazhdo te lexosh

Triumfi - Pjesa III

 

 

NUK vetëm mund të shpresojmë në përmbushjen e Triumfit të Zemrës së Papërlyer, Kisha ka fuqinë për të Nxitoni vjen nga lutjet dhe veprimet tona. Në vend që të dëshpërohemi, duhet të përgatitemi.

Çfarë mund të bëjmë? Çfarë mund të Bëj?

 

Vazhdo te lexosh

Triumfi

 

 

AS Papa Françesku përgatitet të shenjtërojë papatin e tij Zojës së Fatimës në 13 maj 2013 përmes Kardinalit José da Cruz Policarpo, Kryepeshkopit të Lisbonës, [1]Korrigjimi: Shenjtërimi do të ndodhë përmes Kardinalit, jo Papës personalisht në Fatima, siç gabimisht raportova. është me kohë të reflektojmë mbi premtimin e Nënës së Bekuar të bërë atje në vitin 1917, çfarë do të thotë, dhe si do të shpaloset ... diçka që duket gjithnjë e më shumë e mundshme të jetë në kohët tona. Unë besoj se paraardhësi i tij, Papa Benedikti XVI, ka hedhur një dritë të vlefshme mbi atë që po vjen mbi Kishën dhe botën në këtë drejtim

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje. —Www.vatican.va

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Korrigjimi: Shenjtërimi do të ndodhë përmes Kardinalit, jo Papës personalisht në Fatima, siç gabimisht raportova.

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

 

Shenjtëria e Tij, Papa Françesku:

 

I dashur At i Shenjtë,

Përgjatë pontifikatës së paraardhësit tuaj, Shën Gjon Pali II, ai vazhdimisht thirri ne, të rinjtë e Kishës, për t'u bërë "rojet e mëngjesit në agimin e mijëvjeçarit të ri". [1]Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; (krh. Is 21: 11-12)

… Roje që shpallin para botës një agim të ri shprese, vëllazërimi dhe paqeje. —POPE JOHN PAUL II, Fjala drejtuar Lëvizjes Rinore Guanelli, 20 Prill 2002, www.vatican.va

Nga Ukraina në Madrid, Peruja në Kanada, ai na bëri me shenjë që të bëhemi "protagonistë të kohërave të reja" [2]POPA JOHN PAUL II, Ceremonia e Mirëseardhjes, Aeroporti Ndërkombëtar i Madrid-Baraja, 3 maj 2003; www.fjp2.com që shtriheshin drejtpërdrejt përpara Kishës dhe botës:

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; (krh. Is 21: 11-12)
2 POPA JOHN PAUL II, Ceremonia e Mirëseardhjes, Aeroporti Ndërkombëtar i Madrid-Baraja, 3 maj 2003; www.fjp2.com

Faustina dhe Dita e Zotit


Agimi

 

 

ÇFARË a mban e ardhmja? Kjo është një pyetje që gati të gjithë po e bëjnë këto ditë ndërsa shikojnë "shenjat e pashembullta të kohërave". Kjo është ajo që Jezusi i tha Shën Faustinës:

Flisni botës për mëshirën Time; le të njohë gjithë njerëzimi mëshirën time të padallueshme. Shtë një shenjë për kohën e fundit; pasi do të vijë dita e drejtësisë. - Jezusi te Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 848 

Dhe përsëri, Ai i thotë asaj:

Ju do ta përgatisni botën për ardhjen time të fundit. —Jezusi tek Shën Faustina, Mëshira hyjnore në shpirtin tim, Ditari, n. 429

Në shikim të parë, do të dukej se mesazhi i Mëshirës Hyjnore po na përgatit për kthimin e afërt të Jezusit në lavdi dhe fundin e botës. Kur u pyet nëse kjo nënkuptonin fjalët e Shën Faustinës, Papa Benedikti XVI u përgjigj:

Nëse dikush do ta merrte këtë thënie në një kuptim kronologjik, si një urdhër për t'u përgatitur, si të thuash, menjëherë për Ardhjen e Dytë, do të ishte e gabuar. —POPA BENEDIKTI XVI, Drita e botës, Një bisedë me Peter Seewald, f. 180-181

Përgjigja qëndron në të kuptuarit se çfarë nënkuptohet me "ditën e drejtësisë", ose që zakonisht quhet "Dita e Zotit"

 

Vazhdo te lexosh

Fundi i kësaj epoke

 

WE po afrohen, jo fundi i botës, por fundi i kësaj epoke. Atëherë, si do të përfundojë kjo epokë e tanishme?

Shumë nga papët kanë shkruar në pritje me lutje të një epoke që do të vijë kur Kisha do të vendosë mbretërimin e saj shpirtëror në skajet e tokës. Por është e qartë nga Shkrimet e Shenjta, Etërit e hershëm të Kishës dhe zbulesat që i janë dhënë Shën Faustinës dhe mistikëve të tjerë të shenjtë, se bota së pari duhet të pastrohet nga çdo ligësi, duke filluar me vetë Satanin.

 

Vazhdo te lexosh

Si epoka ishte e humbur

 

A shpresa e ardhshme e një "epoke paqeje" bazuar në "mijë vjet" që pasojnë vdekjen e Antikrishtit, sipas librit të Zbulesës, mund të tingëllojë si një koncept i ri për disa lexues. Për të tjerët, konsiderohet herezi. Por nuk është asnjëri. Fakti është, shpresa eskatologjike e një "periudhe" paqeje dhe drejtësie, e një "pushimi të Shabatit" për Kishën para mbarimit të kohës, bën e kanë bazën në Traditën e Shenjtë. Në të vërtetë, ajo është varrosur disi në shekuj të keqinterpretimit, sulmeve të padrejta dhe teologjisë spekulative që vazhdon edhe sot e kësaj dite. Në këtë shkrim, ne shikojmë në pyetjen e saktësisht si "Epoka ishte e humbur" - pak si një telenovelë në vetvete - dhe pyetje të tjera të tilla si nëse është fjalë për fjalë një "mijë vjet", nëse Krishti do të jetë dukshëm i pranishëm në atë kohë dhe çfarë mund të presim. Pse është e rëndësishme kjo? Sepse jo vetëm që konfirmon një shpresë të ardhshme që Nëna e Bekuar njoftoi si i pashmangshëm në Fatima, por të ngjarjeve që duhet të ndodhin në fund të kësaj epoke që do të ndryshojnë botën përgjithmonë… ngjarje që duket se janë në pragun e kohërave tona. 

 

Vazhdo te lexosh

Rivendosja e Vjetër e Familjes


Familja, nga Michael D. O'Brien

 

Një nga shqetësimet më të zakonshme që dëgjoj është nga anëtarët e familjes të shqetësuar për të dashurit e tyre që janë larguar nga besimi. Kjo përgjigje u botua për herë të parë më 7 shkurt, 2008

 

WE shpesh thonë "arka e Noes" kur flasim për atë varkë të famshme. Por nuk ishte vetëm Noeu që mbijetoi: Zoti shpëtoi një familje

Së bashku me bijtë e tij, gruan e tij dhe gratë e bijve të tij, Noeu hyri në arkë për shkak të ujërave të përmbytjes. (Zan 7: 7) 

Vazhdo te lexosh

Drejt Parajsës - Pjesa II


Kopshti i Edenit.jpg

 

IN pranverën e vitit 2006, unë kam marrë një shumë fjalë e fortë që është në ballë të mendimeve të mia këto ditë

Me sytë e shpirtit tim, Zoti më kishte dhënë "paraqitje të shkurtër" të shkurtër në strukturat e ndryshme të botës: ekonomitë, fuqitë politike, zinxhirin ushqimor, rendin moral dhe elementet brenda Kishës. Dhe fjala ishte gjithmonë e njëjtë:

Korrupsioni është kaq i thellë, sa duhet të zbresë.

Zoti ishte speambreti i një Kirurgji kozmike, deri në themelet e civilizimit. Më duket se ndërsa ne mund dhe duhet të lutemi për shpirtrat, vetë Kirurgjia tani është e pakthyeshme:

Kur themelet po shkatërrohen, çfarë mund të bëjnë të drejtët? (Psalmi 11: 3)

Edhe tani sëpata qëndron në rrënjën e pemëve. Prandaj çdo pemë që nuk jep fryt të mirë do të pritet dhe do të hidhet në zjarr. (Luka 3: 9)

Në fund të vitit të gjashtë mijë, e gjithë ligësia duhet të hiqet nga toka dhe drejtësia të mbretërojë për një mijë vjet [Zbul. 20: 6]... —Caecilius Firmianus Lactantius (250-317 pas Krishtit; Ati i Kishës së Hershme dhe shkrimtari kishtar), Institutet Hyjnore, Vëllimi 7

 

Vazhdo te lexosh

Drejt Xhenetit

duart  

 

Ne duhet të përdorim çdo mjet dhe të ushtrojmë gjithë energjinë tonë për të sjellë zhdukjen e plotë të ligësisë së stërmadhe dhe të neveritshme kaq karakteristike të kohës sonë - zëvendësimin e njeriut për Perëndinë; kjo e bërë, mbetet për të rivendosur në vendin e tyre të lashtë të nderit ligjet dhe këshillat më të shenjta të Ungjillit—POPA PIUS X, E Supremi "Për Rivendosjen e Gjithë Gjërave në Krisht",4 tetor 1903

 

A "Epoka e Ujorit" e parashikuar nga agjentë të rinj është thjesht një falsifikim i epokës së vërtetë të paqes që do të vijë, një epokë për të cilën flasin etërit e hershëm të kishës dhe disa ponifë të shekullit të kaluar:

Vazhdo te lexosh

Për herezitë dhe më shumë pyetje


Mary duke shtypur gjarpërin, Artist i panjohur

 

Botuar për herë të parë më 8 nëntor 2007, unë e kam azhurnuar këtë shkrim me një pyetje tjetër mbi shenjtërimin në Rusi dhe pika të tjera shumë të rëndësishme. 

 

A Epoka e Paqes - një herezi? Edhe dy antikrishta? A ka ndodhur tashmë "periudha e paqes" e premtuar nga Zoja e Fatimes? A ishte i vlefshëm shenjtërimi në Rusi i kërkuar nga ajo? Këto pyetje më poshtë, plus një koment për Pegasin dhe epokën e re, si dhe pyetjen e madhe: Çfarë u them fëmijëve të mi për atë që po vjen?

Vazhdo te lexosh

Ardhja e Mbretërisë së Zotit

eukarist1.jpg


KETU ka qenë një rrezik në të kaluarën për të parë mbretërimin "mijë vjeçar" të përshkruar nga Shën Gjoni në Zbulesë si një mbretërim i mirëfilltë në tokë - ku Krishti banon fizikisht personalisht në një mbretëri politike në të gjithë botën, apo edhe që shenjtorët marrin globale fuqinë Për këtë çështje, Kisha ka qenë e qartë:

Mashtrimi i Antikrishtit tashmë fillon të marrë formë në botë sa herë që bëhet kërkesa për të realizuar brenda historisë atë shpresë mesianike që mund të realizohet vetëm përtej historisë përmes gjykimit eskatologjik. Kisha ka refuzuar madje edhe format e modifikuara të këtij falsifikimi të mbretërisë që do të vijnë nën emrin e mijëvjeçarit, veçanërisht formën politike "thelbësisht të çoroditur" të një mesianizmi laik. -Katekizmi i Kishës Katolike (KKK),n.676

Ne kemi parë forma të këtij "mesianizmi laik" në ideologjitë e Marksizmit dhe Komunizmit, për shembull, ku diktatorët janë përpjekur të krijojnë një shoqëri ku të gjithë janë të barabartë: po aq të pasur, po aq të privilegjuar dhe fatkeqësisht siç rezulton gjithmonë, po aq i skllavëruar qeverisë. Po kështu, ne shohim në anën tjetër të medaljes atë që Papa Françesku e quan një "tirani të re" me anë të së cilës Kapitalizmi po paraqet "një petk të ri dhe të pamëshirshëm në idhujtarinë e parave dhe diktaturën e një ekonomie të papërcaktuar që nuk ka një qëllim vërtet njerëzor". [1]shih Evangelii Gaudium, n 56, 55  (Edhe një herë, unë dua të ngre zërin tim në paralajmërim në termat më të qartë të mundshëm: ne jemi drejtuar edhe një herë drejt një "kafshe" gjeo-politiko-ekonomike "thelbësisht të çoroditur" - këtë herë, globalisht.)

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Evangelii Gaudium, n 56, 55

Sundimi që Vie i Kishës


Një pemë mustardë

 

 

IN E keqja, shumë, ka një emër, Shkrova se qëllimi i Satanit është të rrëzojë civilizimin në duart e tij, në një strukturë dhe sistem të quajtur me të drejtë "një kafshë". Kjo është ajo që Shën Gjoni Ungjillori përshkroi në një vegim që mori atje ku shkakton kjo kafshë “të gjithë, të vegjël dhe të mëdhenj, të pasur dhe të varfër, të lirë dhe skllavë ”të detyrohen të futen në një sistem ku ata nuk mund të blejnë ose shesin asgjë pa një" markë "(Zbul. 13: 16-17). Profeti Daniel gjithashtu pa një vizion të kësaj kafshe të ngjashme me Shën Gjonin (Dan 7: -8) dhe interpretoi një ëndërr të Mbretit Nebukadnetsar në të cilën kjo kafshë shihej si një statujë e përbërë nga materiale të ndryshme, simbolike e mbretërve të ndryshëm që formojnë aleanca. Konteksti për të gjitha këto ëndrra dhe vizione, megjithëse ka dimensione përmbushjeje në kohën e vetë profetit, është gjithashtu për të ardhmen:

Kuptoni, o bir njeriu, se vizioni është për kohën e fundit. (Dan 8:17)

Një kohë kur, pasi kafsha të shkatërrohet, Zoti do të vendosë Mbretërinë e Tij shpirtërore deri në skajet e tokës.Vazhdo te lexosh

Zemërimi i Zotit

 

 

Botuar për herë të parë më 23 mars, 2007.

 

 

AS Unë u luta këtë mëngjes, ndjeva që Zoti i dha një dhuratë të jashtëzakonshme këtij brezi: falje e plotë.

Nëse kjo gjeneratë do të kthehej vetëm tek Unë, unë do ta anashkaloja të gjithë mëkatet e saj, madje edhe ato të abortit, klonimit, pornografisë dhe materializmit. Unë do t'i fshija mëkatet e tyre për sa i përket lindjes nga perëndimi, vetëm sikur ky brez të kthehej tek Unë

Zoti po na ofron thellësitë e Mëshirës së Tij. Kjo sepse, besoj, jemi në pragun e Drejtësisë së Tij. 

Vazhdo te lexosh

Drejtësia e Urtësisë

DITA E ZOTIT - PJESA III
 


Krijimi i Ademit, Mikelanxhelo, c. 1511

 

A Dita e Zotit po afrohet. Shtë një ditë kur Dituria e shumëfishtë e Zotit do t'u bëhet e njohur kombeve.

Dituria… nxiton ta bëjë veten të njohur në pritje të dëshirës së burrave; ai që shikon për të në agim nuk do të zhgënjehet, sepse ai do ta gjejë të ulur pranë portës së tij. (Urtësia 6: 12-14)

Pyetja mund të shtrohet, “Pse Zoti do ta pastronte tokën për një periudhë paqeje 'mijë vjeçare'? Pse Ai nuk do të kthehej dhe të vinte në qiellin e Ri dhe Tokën e Re për përjetësinë? "

Përgjigja që dëgjoj është,

Drejtësimi i Urtësisë.

 

Vazhdo te lexosh

Triumfi i Marisë, Triumfi i Kishës


Dreamndrra e Shën Shteteve të Bashkuara për dy Shtyllat

 

A mundësia që do të ketë një “Epoka e Paqes”Pas kësaj kohe sprove, në të cilën bota ka hyrë, është diçka për të cilën foli Ati i Kishave të hershme. Unë besoj se në fund të fundit do të jetë "triumfi i Zemrës së Papërlyer" që Maria paratha në Fatima. Ajo që vlen për të vlen edhe për Kishën: dmth. ka një triumf të ardhshëm të Kishës. Isshtë një shpresë e cila ka ekzistuar që nga koha e Krishtit 

Botuar për herë të parë më 21 qershor 2007: 

 

Vazhdo te lexosh

Bagladia e zhveshur

 

Epoka e ardhshme e paqes - PJESA III 
 

 

 

 

 

A Leximi i parë masiv këtë të Dielë të kaluar (5 tetor 2008) kumboi në zemrën time si një bubullimë. Dëgjova psherëtimën e një Zoti që vajton për gjendjen e të Fejuarit të Tij:

Çfarë kishte tjetër për të bërë për vreshtin tim që nuk e kisha bërë? Pse, kur kërkova të korrat e rrushit, ajo më dha rrush të egër? Tani, do t'ju njoftoj se çfarë dua të bëj me vreshtin tim: hiqni gardhin e tij, jepjani kullotjes, thyej murin e saj, le të shkelet! (Isaia 5: 4-5)

Por edhe kjo është një akt dashurie. Lexoni më tej për të kuptuar pse pastrimi që ka mbërritur tani nuk është vetëm i nevojshëm, por pjesë e planit hyjnor të Zotit

 

Vazhdo te lexosh

Dita e Zotit


Ylli i mëngjesit nga Greg Mort

 

 

Të rinjtë kanë treguar se janë për Romën dhe për Kishën një dhuratë e veçantë e Shpirtit të ZotitDid Unë nuk hezitova t'i kërkoja që të bënin një zgjedhje radikale të besimit dhe jetës dhe t'u paraqes atyre me një detyrë të jashtëzakonshme: të bëhen "rojet e mëngjesit" në agimin e mijëvjeçarit të ri. OPPOPE JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; (krh. Is 21: 11-12)

AS një nga këta "të rinj", një nga "fëmijët e Gjon Palit II", unë jam përpjekur t'i përgjigjem kësaj detyre dërrmuese që na kërkoi nga Ati i Shenjtë.

Unë do të qëndroj në vendin tim të rojes dhe do të qëndroj në pemë, dhe do të shikoj se çfarë do të më thotë ai… Pastaj Zoti m'u përgjigj dhe tha: Shkruaj vizionin qartë në pllaka, në mënyrë që dikush ta lexojë atë me lehtësi.(Habb 2: 1-2)

Dhe kështu dëshiroj të flas atë që dëgjoj dhe të shkruaj atë që shoh: 

Po i afrohemi agimit dhe jemi duke kaluar pragun e shpresësDita e Zotit.

Megjithatë, mbani në mend se "mëngjesi" fillon në mesnatë - pjesa më e errët e ditës. Nata i paraprin agimit.

Vazhdo te lexosh

Kthimi i Jezusit në Lavdi

 

 

POPULLOR midis shumë Ungjillorëve dhe madje edhe disa Katolikëve është pritshmëria se Jezusi është gati të kthehen me lavdi, duke filluar Gjykimin Përfundimtar dhe duke sjellë Qiejt e Re dhe Tokën e Re. Pra, kur flasim për një "epokë paqeje" që vjen, a nuk bie ndesh kjo me nocionin popullor të kthimit të afërt të Krishtit?

 

Vazhdo te lexosh

Përgatitjet e Dasmës

Epoka e ardhshme e paqes - PJESA II

 

 

jerusalemi3a1

 

PSE? Pse një epokë e paqes? Pse Jezusi nuk i dha fund së keqes dhe nuk kthehet njëherë e përgjithmonë pasi shkatërroi "të paligjshmin?" [1]Shiko, Epoka që vjen e paqes

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Shiko, Epoka që vjen e paqes

Epoka që vjen e paqes

 

 

KUR Kam shkruar Meshing i Madh para Krishtlindjes, përfundova duke thënë,

Lord Zoti filloi të më zbulonte planin e kundërt:  Gruaja e veshur me Diellin (Zbulesa 12). Unë isha aq plot gëzim kur Zoti mbaroi së foluri, saqë planet e armikut dukeshin të vogla në krahasim. Ndjenjat e mia të dekurajimit dhe një ndjenjë e pashpresës u zhdukën si mjegulla në një mëngjes vere.

Ato "plane" kanë qëndruar në zemrën time për më shumë se një muaj ndërsa kam pritur me padurim kohën e Zotit për të shkruar për këto gjëra. Dje, unë fola për heqjen e velit, për Zotin që na dha kuptime të reja të asaj që po afrohet. Fjala e fundit nuk është errësirë! Nuk është shpresë… pasi ashtu si Dielli shpejt po perëndon në këtë epokë, ai po garon drejt një Agimi i ri  

 

Vazhdo te lexosh

Mëkati i Shekullit


Coliseum Romak

I dashur miq,

Unë ju shkruaj sonte nga Bosnjë-Hercegovina, ish Jugosllavia. Por unë ende mbaj me vete mendime nga Roma

 

KOLISEUMI

Unë u gjunjëzova dhe u luta, duke kërkuar ndërmjetësimin e tyre: lutjet e dëshmorëve që derdhën gjakun e tyre në këtë vend shumë shekuj më parë. Coliseum Romak, Amfiteatri Flavius, dheu i farës së Kishës.

Ishte një moment tjetër i fuqishëm, duke qëndruar në këtë vend ku papët janë lutur dhe një laik i vogël ka zgjuar guximin e tyre. Por ndërsa turistët lëviznin, kamerat që klikonin dhe udhëzuesit turistikë që bisedonin, mendime të tjera më erdhën në mendje

Vazhdo te lexosh