Kur Ai Qetëson Stuhinë

 

IN epokat e mëparshme të akullit, efektet e ftohjes globale ishin shkatërruese në shumë rajone. Stinët më të shkurtra të rritjes çuan në të korra të dështuara, uri dhe uri, dhe si rezultat, sëmundje, varfëri, trazira civile, revolucion dhe madje luftë. Ndërsa sapo lexuat Dimri i dënimit tonëtë dy shkencëtarët dhe Zoti ynë po parashikojnë atë që duket të jetë fillimi i një tjetër "epoke të vogël akulli". Nëse është kështu, mund të hedhë një dritë të re pse Jezusi foli për këto shenja të veçanta në fund të një epoke (dhe ato janë praktikisht një përmbledhje e Shtatë vulat e revolucionit folur edhe nga Shën Gjoni):Vazhdo te lexosh

Të bëhesh një Arkë e Zotit

 

Kisha, e cila përfshin të zgjedhurit,
është modeluar në mënyrë të përshtatshme agimi ose agimi
Do të jetë plotësisht dita për të kur të shkëlqejë
me shkëlqimin perfekt të dritës së brendshme
.
-St. Gregori i Madh, Papa; Liturgjia e Orëve, Vëllimi III, f. 308 (shih gjithashtu Qiri i ndezur Përgatitjet e Dasmës për të kuptuar bashkimin mistik të korporatës që vjen, e cila do të paraprihet nga një "natë e errët e shpirtit" për Kishën.)

 

PARA Krishtlindje, bëra pyetjen: A po hapet porta lindore? Kjo do të thotë, a po fillojmë të shohim shenja të përmbushjes përfundimtare të Triumfit të Zemrës së Papërlyer që po shfaqet? Nëse po, cilat shenja duhet të shohim? Unë do të rekomandoja ta lexoni atë shkrim emocionues nëse nuk e keni akoma.Vazhdo te lexosh

Udhëtim në Tokën e Premtuar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 18 gusht 2017
E premtja e javës së nëntëmbëdhjetë në kohë të zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

e gjithë Dhiata e Vjetër është një lloj metafora për Kishën e Dhiatës së Re. Ajo që u shpalos në sferën fizike për Popullin e Zotit është një "shëmbëlltyrë" e asaj që Zoti do të bënte shpirtërisht brenda tyre. Kështu, në dramë, histori, triumfe, dështime dhe udhëtime të Izraelitëve, janë të fshehura hijet e asaj që është dhe do të vijë për Kishën e KrishtitVazhdo te lexosh

Kur barërat e këqija fillojnë të drejtohen

Bisht bisht në kullotën time

 

I mori një email nga një lexues i dëshpëruar mbi një artikull që u shfaq kohët e fundit në Vogue Teen revista me titull: “Seksi anal: Çfarë duhet të dini” Artikulli vazhdoi për të inkurajuar të rinjtë të eksplorojnë sodominë sikur të ishte po aq e padëmshme fizikisht dhe moralisht e mirë sa të këputësh thonjtë e këmbëve. Ndërsa meditoja për atë artikull - dhe mijëra tituj që kam lexuar gjatë dekadës së kaluar ose më shumë që kur filloi ky apostol me shkrim, artikuj që në thelb rrëfejnë shembjen e civilizimit perëndimor - një shëmbëlltyrë më erdhi në mendje. Shëmbëlltyra e kullotave të miaVazhdo te lexosh

Zbulimi i Madh

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 Prill 2017
E marta e Javës së Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

Ja, një shakullinë e Zotit ka dalë me tërbim -
Një shakullinë e dhunshme!
Do të bjerë mbi kokën e të pabesit.
Zemërimi i Zotit nuk do të kthehet prapa
derisa Ai të ketë ekzekutuar dhe kryer
mendimet e zemrës së Tij.

Në ditët e fundit do ta kuptoni në mënyrë perfekte.
(Jeremia 23: 19-20)

 

JEREMIAH's fjalët të kujtojnë profetin Daniel, i cili tha diçka të ngjashme pasi edhe ai mori vizione të "ditëve të mëvonshme":

Vazhdo te lexosh

Po nese…?

Çfarë është rreth kthesës?

 

IN një të hapur letër për Papën, [1]shih I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! I përshkrova Shenjtërisë së Tij bazat teologjike për një "epokë paqeje" në krahasim me herezinë e Millenarianizmit. [2]shih Millenarianism: Çfarë është dhe nuk është dhe Katekizmi [CCC} n.675-676 Në të vërtetë, Padre Martino Penasa shtroi pyetjen mbi themelin e shkrimeve të shenjta të një epoke historike dhe universale të paqes kundër mijëvjeçarizmit në Kongregacionin për Doktrinën e Besimit: “In iminente una nuova epoka di vita cristiana?"(" A është e afërt një epokë e re e jetës së krishterë? "). Prefekti në atë kohë, Kardinal Joseph Ratzinger u përgjigj, "Pyetje për të gjitha llojet e diskutimit të diskutimeve, Santa Fee dhe nuk ju shqiptojnë shqiptimet në modo përcaktime"

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Papat dhe epoka e agimit

Foto, Max Rossi / Reuters

 

KETU mund të jetë pa dyshim se pontifikët e shekullit të kaluar kanë ushtruar detyrën e tyre profetike në mënyrë që të zgjojnë besimtarët për dramën që po zhvillohet në ditët tona (shih Pse nuk Bërtasin Papët?) Shtë një betejë vendimtare midis kulturës së jetës dhe kulturës së vdekjes ... gruaja e veshur me diellin - në punë për të lindur një epokë të re -kundër dragoi i cili kërkon të shkatërrojë nëse nuk përpiqet të vendosë mbretërinë e tij dhe "epokën e re" (shih Zbul. 12: 1-4; 13: 2). Por ndërsa ne e dimë që Satani do të dështojë, Krishti nuk do të. Shenjtori i madh Marian, Louis de Montfort, e kornizon mirë:

Vazhdo te lexosh

Krijimi i Rilindur

 

 


A "Kultura e vdekjes", që Tërheqja e Madhe   Helmimi i Madh, nuk janë fjala e fundit. Shkatërrimi i shkaktuar nga njeriu në planet nuk është fjala e fundit për çështjet njerëzore. Sepse as Dhiata e Re dhe as Dhiata e Vjetër nuk flasin për fundin e botës pas ndikimit dhe mbretërimit të "kafshës". Përkundrazi, ata flasin për një hyjnore rinovim të tokës ku paqja dhe drejtësia e vërtetë do të mbretërojë për një kohë ndërsa "njohuria e Zotit" përhapet nga deti në det (krh. Is 11: 4-9; Jer 31: 1-6; Ezek 36: 10-11; Mik 4: 1-7; Zek 9:10; Mat 24:14; Zbul. 20: 4).

të gjithë skajet e tokës do të kujtojnë dhe do të kthehen në LDSB; të gjithë familjet e kombeve do të përulen para tij. (Ps 22:28)

Vazhdo te lexosh