Mbretëria nuk do të mbarojë kurrë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 20 dhjetor 2016

Tekste liturgjike këtu

Shpallja; Sandro Botticelli; 1485

 

NDRMJET fjalët më të fuqishme dhe profetike që i tha Marisë engjëlli Gabriel ishte premtimi se Mbretëria e Birit të saj nuk do të mbaronte kurrë. Ky është një lajm i mirë për ata që kanë frikë se Kisha Katolike është në vdekjen e saj ...

Vazhdo te lexosh

Shfajësimi dhe lavdia

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 13 dhjetor 2016
Zgjedhin Memoriali i Shën Gjonit të Kryqit

Tekste liturgjike këtu


Nga Krijimi i Ademit, Mikelanxhelo, c. 1511

 

"Oh mirë, u përpoqa ".

Disi, pas mijëra vjetësh histori shpëtimi, vuajtjesh, vdekjesh dhe Ringjalljes së Birit të Zotit, rrugëtimit të mundimshëm të Kishës dhe shenjtorëve të saj nëpër shekuj… Unë dyshoj se këto do të jenë fjalët e Zotit në fund të fundit. Shkrimi na tregon ndryshe:

Vazhdo te lexosh

Fshehja në pamjen e thjeshtë

 

NUK shumë kohë pasi u martuam, gruaja ime mbolli kopshtin tonë të parë. Ajo më çoi për një turne duke treguar patatet, fasulet, kastravecat, marule, misrin, etj. Pasi mbaroi së treguari radhët, u ktheva nga ajo dhe i thashë: "Po ku janë turshitë?" Ajo më shikoi, tregoi një rresht dhe tha: "Kastravecat janë atje".

Vazhdo te lexosh

Rehati në Ardhjen e Tij

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 6 dhjetor 2016
Zgjedhin Memoriali i Shën Nikollës

Tekste liturgjike këtu

jezuspirit

 

IS është e mundur që, kjo Ardhje, ne jemi me të vërtetë duke u përgatitur për ardhjen e Jezusit? Nëse dëgjojmë ato që kanë thënë papët (Papat dhe epoka e agimit), për atë që Zonja jonë po thotë (A po vjen vërtet Jezusi?), asaj që po thonë Etërit e Kishës (Ardhja e Mesme), dhe bashkoni të gjitha pjesët (I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!), përgjigjja është një theksim "po!" Jo se Jezusi po vjen këtë 25 Dhjetor. Dhe as Ai nuk po vjen në një mënyrë që sugjerimet e filmit ungjillor kanë sugjeruar, paraprirë nga një rrëmbim, etj. Isshtë një ardhje e Krishtit brenda zemrat e besimtarëve për të përmbushur të gjitha premtimet e Shkrimeve që po lexojmë këtë muaj në librin e Isaisë.

Vazhdo te lexosh

Në këtë vigjilje

vigjilje3a

 

A fjala që më ka dhënë forcë për shumë vite tani erdhi nga Zoja në shfaqjet e famshme të Medjugorje. Duke pasqyruar nxitjen e Vatikanit II dhe papëve bashkëkohorë, ajo gjithashtu na thirri për të parë "shenjat e kohës", siç u përgjërua në 2006:

Fëmijët e mi, nuk i njihni shenjat e kohës? A nuk flisni për to? - 2 Prill 2006, cituar në Zemra ime do të triumfojë nga Mirjana Soldo, f. 299

Ishte në të njëjtin vit që Zoti më thirri në një përvojë të fuqishme për të filluar të flas për shenjat e kohërave. [1]Shiko Fjalët dhe paralajmërimet Isha i tmerruar sepse, në atë kohë, po zgjohesha me mundësinë që Kisha të hynte në "kohët e fundit" - jo në fund të botës, por në atë periudhë që përfundimisht do të niste gjërat e fundit. Megjithatë, të flasësh për "kohët e fundit" hap menjëherë një refuzim, keqkuptim dhe përqeshje. Sidoqoftë, Zoti po më kërkonte të gozhdohesha në këtë kryq.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

A po vjen vërtet Jezusi?

majesticloud.jpgFoto nga Janice Matuch

 

A shoku i lidhur me Kishën nëntokësore në Kinë më tregoi për këtë incident jo shumë kohë më parë:

Dy fshatarë malorë zbritën në një qytet kinez duke kërkuar një udhëheqëse specifike femër të Kishës nëntokësore atje. Ky burrë dhe grua e moshuar nuk ishin të krishterë. Por në një vizion, atyre iu dha emri i një gruaje që duhej të kërkonin dhe të jepnin një mesazh.

Kur gjetën këtë grua, çifti tha: “Një burrë me mjekër na u shfaq në qiell dhe tha që do të vinim t'ju tregojmë se 'Jezusi po kthehet'.

Vazhdo te lexosh

Shenjtëria e Re… apo Herezia e Re?

trëndafil i kuq

 

NGA një lexues në përgjigje të shkrimit tim në Shenjtëria e Re dhe Hyjnore:

Jezu Krishti është Dhurata më e madhe nga të gjithë dhe lajmi i mirë është se Ai është me ne tani për tani me gjithë plotësinë dhe fuqinë e Tij përmes banimit të Frymës së Shenjtë. Mbretëria e Zotit tani është brenda zemrave të atyre që kanë lindur përsëri ... tani është dita e shpëtimit. Tani për tani, ne, të shpenguarit jemi bij të Zotit dhe do të shfaqemi në kohën e caktuar… nuk kemi nevojë të presim që të përmbushen të ashtuquajturat sekrete të ndonjë shfaqjeje të pretenduar ose të kuptuarit të Luisa Piccarreta-s për të Jetuar në Hyjnore Do në mënyrë që ne të bëhemi të përsosur perfect

Vazhdo te lexosh

Shenjtëria e Re dhe Hyjnore

lule-pranvere_Fotor_Fotor

 

Zoti dëshiron të bëjë diçka në njerëzim që Ai nuk e ka bërë kurrë më parë, përveç për disa individë, dhe kjo është t'i japë dhuratën e Vetes aq plotësisht Nuses së Tij, sa që ajo të fillojë të jetojë dhe lëvizë dhe ta ketë atë në një mënyrë krejtësisht të re .

Ai dëshiron t'i japë Kishës "shenjtërinë e shenjtërive".

Vazhdo te lexosh

Ylli i mëngjesit në rritje

 

Jezusi tha: “Mbretëria ime nuk i përket kësaj bote” (Gjn 18:36). Atëherë, përse shumë të krishterë sot kërkojnë nga politikanët për të rivendosur të gjitha gjërat në Krishtin? Vetëm përmes ardhjes së Krishtit mbretëria e Tij do të vendoset në zemrat e atyre që presin, dhe ata nga ana tjetër, do të rinovojnë njerëzimin përmes fuqisë së Shpirtit të Shenjtë. Shikoni drejt Lindjes, të dashur vëllezër dhe motra, dhe jo ku tjetër. sepse Ai po vjen. 

 

MUNGON nga pothuajse e gjithë profecia protestante është ajo që ne katolikët e quajmë "Triumfi i Zemrës së Papërlyer". Kjo sepse të krishterët Ungjillorë pothuajse në mënyrë universale heqin dorë nga roli i brendshëm i Zojës së Bekuar në historinë e shpëtimit përtej lindjes së Krishtit - diçka që vetë Shkrimi nuk e bën as. Roli i saj, i caktuar që nga fillimi i krijimit, është i lidhur ngushtë me atë të Kishës, dhe ashtu si Kisha, është e orientuar plotësisht drejt lavdërimit të Jezusit në Trininë e Shenjtë.

Siç do të lexoni, "Flaka e Dashurisë" e Zemrës së saj të Papërlyer është yll në mëngjes që ngrihet që do të ketë qëllimin e dyfishtë: të shkatërrojë Satanin dhe të vendosë mbretërinë e Krishtit në tokë, siç është në Parajsë

Vazhdo te lexosh

Aty ku Qielli Prek Tokën

PJESA VII

pjerrta

 

IT do të ishte mesha jonë e fundit në Manastir përpara se vajza ime dhe unë të fluturonim përsëri në Kanada. Unë hapa missalette tim në 29 gusht, Memorialin e Pasioni i Shën Gjon Pagëzorit. Mendimet e mia u kthyen mbrapa disa viteve më parë kur, ndërsa po lutesha përpara Sakramentit të Bekuar në kishëzën e drejtorit tim shpirtëror, dëgjova në zemrën time fjalët, "Unë po ju jap shërbesën e Gjon Pagëzorit. ” (Ndoshta kjo është arsyeja pse e ndieva Zojën që më thirri me nofkën e çuditshme "Juanito" gjatë këtij udhëtimi. Por le të kujtojmë se çfarë i ndodhi Gjon Pagëzorit në fund)

Vazhdo te lexosh