Të jetosh në vullnetin hyjnor

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën, 27 janar 2015
Zgjedhin Përkujtimore për Shën Angela Merici

Tekste liturgjike këtu

 

SOT Ungjilli shpesh përdoret për të argumentuar se katolikët kanë shpikur ose ekzagjeruar domethënien e amësisë së Marisë.

"Kush janë nëna ime dhe vëllezërit e mi?" Dhe duke parë përreth atyre që ishin ulur në rreth, ai tha: “Këtu janë nëna ime dhe vëllezërit e mi. Kush bën vullnetin e Zotit është vëllai, motra dhe nëna ime ".

Por atëherë kush e jetoi vullnetin e Zotit më plotësisht, më perfekt, më të bindur se Maria, pas Birit të saj? Nga momenti i Lajmërimit [1]dhe që nga lindja e saj, pasi Gabriel thotë se ishte "plot hir" derisa të qëndronte nën Kryq (ndërsa të tjerët ikën), askush nuk e jetoi në heshtje vullnetin e Zotit në mënyrë më të përsosur. Kjo do të thotë se askush nuk ishte më shumë një nënë për Jezusin, sipas përcaktimit të Tij, sesa kjo Grua.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 dhe që nga lindja e saj, pasi Gabriel thotë se ishte "plot hir"

Mbretërimi i Luanit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 17 dhjetor 2014
e Javës së Tretë të Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

 

SI a duhet t'i kuptojmë tekstet profetike të Shkrimit që nënkuptojnë se, me ardhjen e Mesisë, do të mbretëronte drejtësia dhe paqja dhe Ai do të shtypte armiqtë e Tij poshtë këmbëve të Tij? Sepse nuk do të dukej se 2000 vjet më vonë, këto profeci kanë dështuar plotësisht?

Vazhdo te lexosh

Kur Elija kthehet

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 qershor - 21 qershor 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu


Elijah

 

 

HE ishte një nga profetët më me ndikim të Dhiatës së Vjetër. Në fakt, fundi i tij këtu në tokë është gati mitologjik në status pasi që, mirë ... ai nuk kishte një fund.

Ndërsa ecnin duke biseduar, një karrocë e ndezur dhe kuaj të ndezur erdhën midis tyre dhe Elia u ngjit në qiell në një shakullinë. (Leximi i parë i së mërkurës)

Tradita mëson se Elia u dërgua në «parajsë» ku ai ishte ruajtur nga korrupsioni, por që roli i tij në tokë nuk ka mbaruar.

Vazhdo te lexosh

Përjashtimi i Sunduesit të kësaj Bote

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 20 maj 2014
E martë e Javës së Pestë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

'FITORI mbi "princin e kësaj bote" u fitua njëherë e përgjithmonë në Orën kur Jezui liroi lirisht veten për vdekje për të na dhënë jetën e tij. ' [1]Katekizmi i Kishës Katolike, n 2853 Mbretëria e Zotit ka ardhur që nga Darka e Fundit dhe vazhdon të vijë në mesin tonë përmes Eukaristisë së Shenjtë. [2]KKK, n 2816 Siç thotë Psalmi i sotëm, "Mbretëria jote është një mbretëri për të gjitha epokat, dhe sundimi yt vazhdon për të gjitha brezat." Nëse është kështu, pse Jezusi thotë në Ungjillin e sotëm:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Katekizmi i Kishës Katolike, n 2853
2 KKK, n 2816

Kur Zoti Shkon Global

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 12 maj 2014
E hëna e Javës së Katërt të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu


Paqja po vjen, nga Jon McNaughton

 

 

SI shumë katolikë pushojnë ndonjëherë për të menduar se ekziston një plani global i shpëtimit në zhvillim e sipër? Se Zoti po punon çdo moment drejt përmbushjes së këtij plani? Kur njerëzit shikojnë retë që notojnë pranë, pakkush mendon për hapësirën gati të pafund të galaktikave dhe sistemeve planetare që shtrihen përtej. Ata shohin retë, një zog, një stuhi dhe vazhdojnë përpara pa reflektuar në misterin që qëndron përtej qiejve. Po ashtu, pak shpirtra shikojnë përtej triumfeve dhe stuhive të ditëve të sotme dhe e kuptojnë se po çojnë drejt përmbushjes së premtimeve të Krishtit, të shprehura në Ungjillin e sotëm:

Vazhdo te lexosh

Katër epokat e hirit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 Prill 2014
E Mërkura e Javës së Katërt të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

IN leximin e parë të djeshëm, kur një engjëll e çoi Ezekielin në rrjedhën e ujit që po derdhej në lindje, ai mati katër distanca nga tempulli nga filloi lumi i vogël. Me çdo matje, uji bëhej gjithnjë e më i thellë derisa nuk mund të kalohej. Kjo është simbolike, mund të thuhet, e "katër moshave të hirit" dhe ne jemi në pragun e të tretit.

Vazhdo te lexosh

Pyetjet tuaja mbi epokën

 

 

DISA pyetje dhe përgjigje mbi "epokën e paqes", nga Vassula, te Fatima, te Etërit.

 

P. A nuk tha Kongregacioni për Doktrinën e Besimit se "epoka e paqes" është mijëvjeçari kur postoi Njoftimin e tij në shkrimet e Vassula Ryden?

Unë kam vendosur t'i përgjigjem kësaj pyetjeje pasi që disa po e përdorin këtë Njoftim për të nxjerrë përfundime të gabuara në lidhje me nocionin e një "epoke të paqes". Përgjigja për këtë pyetje është sa interesante aq edhe e ngatërruar.

Vazhdo te lexosh

Triumfi - Pjesa III

 

 

NUK vetëm mund të shpresojmë në përmbushjen e Triumfit të Zemrës së Papërlyer, Kisha ka fuqinë për të Nxitoni vjen nga lutjet dhe veprimet tona. Në vend që të dëshpërohemi, duhet të përgatitemi.

Çfarë mund të bëjmë? Çfarë mund të Bëj?

 

Vazhdo te lexosh

Triumfi

 

 

AS Papa Françesku përgatitet të shenjtërojë papatin e tij Zojës së Fatimës në 13 maj 2013 përmes Kardinalit José da Cruz Policarpo, Kryepeshkopit të Lisbonës, [1]Korrigjimi: Shenjtërimi do të ndodhë përmes Kardinalit, jo Papës personalisht në Fatima, siç gabimisht raportova. është me kohë të reflektojmë mbi premtimin e Nënës së Bekuar të bërë atje në vitin 1917, çfarë do të thotë, dhe si do të shpaloset ... diçka që duket gjithnjë e më shumë e mundshme të jetë në kohët tona. Unë besoj se paraardhësi i tij, Papa Benedikti XVI, ka hedhur një dritë të vlefshme mbi atë që po vjen mbi Kishën dhe botën në këtë drejtim

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje. —Www.vatican.va

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Korrigjimi: Shenjtërimi do të ndodhë përmes Kardinalit, jo Papës personalisht në Fatima, siç gabimisht raportova.

I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!

 

Shenjtëria e Tij, Papa Françesku:

 

I dashur At i Shenjtë,

Përgjatë pontifikatës së paraardhësit tuaj, Shën Gjon Pali II, ai vazhdimisht thirri ne, të rinjtë e Kishës, për t'u bërë "rojet e mëngjesit në agimin e mijëvjeçarit të ri". [1]Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; (krh. Is 21: 11-12)

… Roje që shpallin para botës një agim të ri shprese, vëllazërimi dhe paqeje. —POPE JOHN PAUL II, Fjala drejtuar Lëvizjes Rinore Guanelli, 20 Prill 2002, www.vatican.va

Nga Ukraina në Madrid, Peruja në Kanada, ai na bëri me shenjë që të bëhemi "protagonistë të kohërave të reja" [2]POPA JOHN PAUL II, Ceremonia e Mirëseardhjes, Aeroporti Ndërkombëtar i Madrid-Baraja, 3 maj 2003; www.fjp2.com që shtriheshin drejtpërdrejt përpara Kishës dhe botës:

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet të mëngjesit që njoftojnë ardhjen e diellit që është Krishti i ngjallur! OPPOPE JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë për Rininë e Botës, XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Papa JOHN PAUL II, Novo Millennio Inuente, n.9; (krh. Is 21: 11-12)
2 POPA JOHN PAUL II, Ceremonia e Mirëseardhjes, Aeroporti Ndërkombëtar i Madrid-Baraja, 3 maj 2003; www.fjp2.com