Mbi tradicionalizmin radikal

 
 
Disa njerëz po raportojnë se ky blog shfaqet si tekst i bardhë në sfondin e nxirë. Ky është një problem me shfletuesin tuaj. Përditësoni ose kaloni në një shfletues tjetër, si p.sh. Firefox.
 

KETU Nuk ka dyshim se një revolucion i "përparimtarëve" pas Vatikanit II ka shkaktuar kërdinë në Kishë, duke rrafshuar përfundimisht rendet e tëra fetare, arkitekturën e kishës, muzikën dhe kulturën katolike - të dëshmuara qartë në të gjitha gjërat që rrethojnë Liturgjinë. Kam shkruar shumë për dëmin e Meshës siç u shfaq pas Koncilit të Dytë të Vatikanit (shih Armëzimi i meshës). Kam dëgjuar rrëfime të dorës së parë se si "reformatorët" hynë në famulli natën vonë, ikonografi me ngjyrë të bardhë, duke thyer statuja dhe duke marrë një sharrë elektrike me zinxhir në altarët e lartë të zbukuruar. Në vend të tyre, një altar i thjeshtë i mbuluar me një leckë të bardhë u la në këmbë në mes të shenjtërores - për tmerrin e shumë vizitorëve të kishës në meshën e radhës. më kanë thënë: "Ja çfarë po bëni vetë!"Vazhdo te lexosh

Skizma, thua ti?

 

DIKUSH më pyeti një ditë më parë: "Nuk po largohesh nga Ati i Shenjtë apo nga magjisteri i vërtetë, apo jo?" U befasova nga pyetja. “Jo! çfarë ju dha këtë përshtypje??” Ai tha se nuk ishte i sigurt. Kështu që unë e sigurova atë se përçarja është nuk mbi tavolinë. Periudha.

Vazhdo te lexosh

Predikimi më i rëndësishëm

 

Edhe nëse ne ose një engjëll nga qielli
duhet t'ju predikojë një ungjill
përveç atij që ju predikuam,
qoftë i mallkuar ai!
(Gal 1: 8)

 

ATA kaloi tre vjet në këmbët e Jezusit, duke dëgjuar me kujdes mësimet e Tij. Kur Ai u ngjit në Qiell, Ai u la atyre një "urdhër të madh". “Bëni dishepuj nga të gjitha kombet… duke i mësuar të zbatojnë gjithçka që ju kam urdhëruar” (Mateu 28:19-20). Dhe pastaj Ai u dërgoi atyre "Shpirti i së vërtetës" për të udhëhequr në mënyrë të pagabueshme mësimet e tyre (Gjn 16:13). Prandaj, predikimi i parë i Apostujve do të ishte pa dyshim thelbësor, duke vendosur drejtimin e të gjithë Kishës… dhe botës.

Pra, çfarë tha Pjetri?Vazhdo te lexosh

Ndarja e Madhe

 

Nihil Innavetur, Nisi Quod Traditum EST
"Le të mos ketë asnjë risi përtej asaj që është dhënë."
- PAPA Shën Stefani I (+ 257)

 

A Leja e Vatikanit për priftërinjtë për të bërë bekime për "çiftet" e të njëjtit seks dhe ata në marrëdhënie "të parregullta" ka krijuar një çarje të thellë brenda Kishës Katolike.

Brenda ditëve nga shpallja e tij, pothuajse të tëra kontinente (Afrikë), konferencat e peshkopëve (p.sh. Hungari, Poloni), kardinalët dhe urdhrat fetarë refuzuar gjuha vetëkontradiktore në Fiducia supplicans (FS). Sipas një njoftimi për shtyp këtë mëngjes nga Zenit, “15 Konferenca Episkopale nga Afrika dhe Evropa, plus rreth njëzet dioqeza në mbarë botën, kanë ndaluar, kufizuar ose pezulluar zbatimin e dokumentit në territorin dioqezan, duke theksuar polarizimin ekzistues rreth tij”.[1]Jan 4, 2024, Zenit A Wikipedia faqe pas kundërshtimit ndaj Fiducia supplicans aktualisht numëron refuzime nga 16 konferenca peshkopësh, 29 kardinalë dhe peshkopë individualë, dhe shtatë kongregacione dhe shoqata priftërore, fetare dhe laike. Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Jan 4, 2024, Zenit

A kemi kthyer një qoshe?

 

Shënim: Që nga publikimi i kësaj, unë kam shtuar disa citate mbështetëse nga zëra autoritar ndërsa përgjigjet në mbarë botën vazhdojnë të shpërndahen. Kjo është një temë shumë e rëndësishme që shqetësimet kolektive të Trupit të Krishtit të mos dëgjohen. Por korniza e këtij reflektimi dhe argumentet mbeten të pandryshuara. 

 

A lajme të xhiruara në të gjithë globin si një raketë: “Papa Françesku miraton lejimin e priftërinjve katolikë të bekojnë çiftet e të njëjtit seks” (ABC News). Reuters deklaroi: "Vatikani miraton bekimet për çiftet e të njëjtit seks në një vendim historik.“Për një herë, titujt e lajmeve nuk po shtrembëronin të vërtetën, edhe pse historia ka më shumë… Vazhdo te lexosh

Përballuni me Stuhinë

 

NJE E RI Skandali është përhapur në të gjithë botën me titujt që shpallin se Papa Françesku ka autorizuar priftërinjtë të bekojnë çiftet e të njëjtit seks. Këtë herë, titujt e lajmeve nuk po e rrotullonin atë. A është kjo Anija e Madhe për të cilën foli Zoja jonë tre vjet më parë? Vazhdo te lexosh

Unë jam një Dishepull i Jezu Krishtit

 

Papa nuk mund të kryejë herezi
kur flet ish katedra,
kjo është një dogmë besimi.
Në mësimdhënien e tij jashtë 
deklaratat e ish katedrës, Megjithatë,
ai mund të kryejë paqartësi doktrinore,
gabime dhe madje herezi.
Dhe meqenëse Papa nuk është identik
me gjithë kishën,
Kisha është më e fortë
sesa një Papë i vetëm i gabuar ose heretik.
 
— Peshkopi Athanasius Schneider
19 shtator, 2023, onepeterfive.com

 

I HAVE prej kohësh shmang shumicën e komenteve në rrjetet sociale. Arsyeja është se njerëzit janë bërë të këqij, gjykues, të padashur – dhe shpesh në emër të “mbrojtjes së së vërtetës”. Por pas tonë transmetimi i fundit në internet, u përpoqa t'u përgjigjem disave që akuzuan kolegun tim Daniel O'Connor dhe mua se e "goditëm" Papën. Vazhdo te lexosh

Bindja e besimit

 

Tani atij që mund t'ju forcojë,
sipas ungjillit tim dhe shpalljes së Jezu Krishtit…
për të gjitha kombet për të sjellë bindjen e besimit… 
(Rom 16: 25-26)

… ai e përuli veten dhe u bë i bindur deri në vdekje,
edhe vdekjen në kryq. (Phil 2: 8)

 

Zoti duhet të tundë kokën, nëse jo duke qeshur me Kishën e Tij. Sepse plani i shpalosur që nga agimi i Shëlbimit ka qenë që Jezusi të përgatiste për Vete një Nuse që është "Pa njolla, rrudha ose ndonjë gjë të tillë, që ajo të jetë e shenjtë dhe pa të meta" (Efes. 5:27). E megjithatë, disa brenda vetë hierarkisë[1]shih Gjyqi Përfundimtar kanë arritur në pikën e shpikjes së mënyrave që njerëzit të mbeten në mëkat objektiv të vdekshëm, e megjithatë të ndihen “të mirëpritur” në Kishë.[2]Në të vërtetë, Perëndia i mirëpret të gjithë që të shpëtohen. Kushti për këtë shpëtim janë në fjalët e vetë Zotit tonë: “Pendohuni dhe besoni në ungjillin” (Marku 1:15). Çfarë vizioni shumë i ndryshëm nga ai i Perëndisë! Çfarë humnerë e pamasë midis realitetit të asaj që po shpaloset në mënyrë profetike në këtë orë - pastrimit të Kishës - dhe asaj që disa peshkopë po i propozojnë botës!Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Gjyqi Përfundimtar
2 Në të vërtetë, Perëndia i mirëpret të gjithë që të shpëtohen. Kushti për këtë shpëtim janë në fjalët e vetë Zotit tonë: “Pendohuni dhe besoni në ungjillin” (Marku 1:15).

Gjyqi final?

Duccio, Tradhtia e Krishtit në Kopshtin e Gjetsemanit, 1308 

 

Të gjithë ju do ta keni besimin tuaj të lëkundur, sepse është shkruar:
"Unë do të godas bariun,
dhe delet do të shpërndahen.'
(Marku 14: 27)

Para ardhjes së dytë të Krishtit
Kisha duhet të kalojë një gjyq përfundimtar
kjo do të trondisë besimin e shumë besimtarëve
-
Katekizmi i Kishës Katolike, n.675, 677

 

ÇFARË a është kjo "sprovë përfundimtare që do të tronditë besimin e shumë besimtarëve?"  

Vazhdo te lexosh

Kisha në një greminë - Pjesa II

Madona e Zezë e Częstochowa – i përdhosur

 

Nëse jetoni në një kohë që askush nuk do t'ju japë këshilla të mira,
as ndonjë njeri nuk ju jep shembull të mirë,
kur do ta shihni virtytin të dënohet dhe vesin të shpërblehet...
qëndroni fort dhe qëndroni fort pas Perëndisë mbi dhimbjen e jetës…
- Shën Thomas More,
iu pre koka në 1535 për mbrojtjen e martesës
Jeta e Thomas More: Një biografi nga William Roper

 

 

ONE nga dhuratat më të mëdha që Jezusi i la Kishës së Tij ishte hiri pagabueshmëri. Nëse Jezusi tha, "ju do ta njihni të vërtetën dhe e vërteta do t'ju bëjë të lirë" (Gjoni 8:32), atëherë është e domosdoshme që çdo brez ta dijë, pa asnjë dyshim, se çfarë është e vërteta. Përndryshe, dikush mund të marrë një gënjeshtër për të vërtetën dhe të bjerë në skllavëri. Për…

… Kushdo që bën mëkat është skllav i mëkatit. (Gjoni 8:34)

Prandaj, liria jonë shpirtërore është i brendshëm për të njohur të vërtetën, kjo është arsyeja pse Jezusi premtoi, "Kur të vijë Ai, Shpirti i së vërtetës, Ai do t'ju udhëheqë drejt gjithë të vërtetës." [1]John 16: 13 Pavarësisht nga të metat e anëtarëve individualë të Besimit Katolik gjatë dy mijëvjeçarëve dhe madje edhe dështimet morale të pasardhësve të Pjetrit, Tradita jonë e Shenjtë zbulon se mësimet e Krishtit janë ruajtur me saktësi për më shumë se 2000 vjet. Është një nga shenjat më të sigurta të dorës së provimit të Krishtit mbi Nusen e Tij.Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 John 16: 13

Rruga e Jetës

"Tani jemi duke qëndruar përballë konfrontimit më të madh historik që ka kaluar njerëzimi Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-Kishës, të Ungjillit kundrejt anti-Ungjillit, të Krishtit kundër anti-Krishtit… Isshtë një provë… 2,000 vjeçare e kulturës dhe civilizimit të krishterë, me të gjitha pasojat e tij për dinjitetin njerëzor, të drejtat individuale, të drejtat e njeriut dhe të drejtat e kombeve. ” - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976; krh. Katolike Online (konfirmuar nga dhjaku Keith Fournier i cili ishte i pranishëm) “Tani jemi duke qëndruar përballë konfrontimit më të madh historik që ka kaluar njerëzimi… Tani po përballemi me përballjen përfundimtare midis Kishës dhe anti-Kishës, të Ungjillit kundrejt anti-Ungjillit, të Krishtit kundër anti-Krishtit… Isshtë një provë… 2,000 vjeçare e kulturës dhe civilizimit të krishterë, me të gjitha pasojat e tij për dinjitetin njerëzor, të drejtat individuale, të drejtat e njeriut dhe të drejtat e kombeve. ” - Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), në Kongresin Eukaristik, Filadelfia, PA; 13 gusht 1976; krh. Katolike Online (konfirmuar nga Deacon Keith Fournier i cili ishte i pranishëm)

Tani jemi përballë përballjes përfundimtare
mes kishës dhe antikishës,
i Ungjillit kundrejt anti-ungjillit,
e Krishtit kundër antikrishtit…
Është një provë… e kulturës 2,000 vjeçare
dhe qytetërimi i krishterë,
me të gjitha pasojat e saj për dinjitetin njerëzor,
të drejtat individuale, të drejtat e njeriut
dhe të drejtat e kombeve.

— Kardinali Karol Wojtyla (JOHN PAUL II), Kongresi Eukaristik, Filadelfia, PA,
13 gusht 1976; cf. Katolike Online

WE po jetojnë në një orë ku pothuajse e gjithë kultura katolike e 2000 viteve po refuzohet, jo vetëm nga bota (që është disi e pritshme), por nga vetë katolikët: peshkopët, kardinalët dhe laikët që besojnë se Kisha duhet të " përditësuar”; ose se na duhet një “sinod mbi sinodalitetin” për të rizbuluar të vërtetën; ose se duhet të pajtohemi me ideologjitë e botës për t'i “shoqëruar” ato.Vazhdo te lexosh

Ju ishit të dashuruar

 

IN Pas pontifikatit largues, të dashur dhe madje revolucionar të Shën Gjon Palit II, kardinali Joseph Ratzinger u hodh nën një hije të gjatë kur mori fronin e Pjetrit. Por ajo që do të shënonte së shpejti pontifikatin e Benediktit XVI nuk do të ishte karizma apo humori, personaliteti apo energjia e tij – në të vërtetë, ai ishte i qetë, i qetë, pothuajse i çuditshëm në publik. Përkundrazi, do të ishte teologjia e tij e palëkundur dhe pragmatike në një kohë kur Barku i Pjetrit po sulmohej nga brenda dhe jashtë. Do të ishte perceptimi i tij i kthjellët dhe profetik i kohëve tona që dukej se do të pastronte mjegullën përpara harkut të kësaj Anije të Madhe; dhe do të ishte një ortodoksi që vërtetoi herë pas here, pas 2000 vitesh ujërash shpesh të stuhishme, se fjalët e Jezusit janë një premtim i palëkundur:

Unë po ju them, ju jeni Pjetri dhe mbi këtë shkëmb unë do të ndërtoj kishën time dhe fuqitë e vdekjes nuk do të mbizotërojnë kundër saj. (Mat 16:18)

Vazhdo te lexosh

Kush është Papa i Vërtetë?

 

KUSH është Papa i vërtetë?

Nëse mund të lexoni kutinë time hyrëse, do të shihni se ka më pak marrëveshje për këtë temë nga sa mendoni. Dhe kjo divergjencë u bë edhe më e fortë kohët e fundit me një redaksional në një botim të madh katolik. Ai propozon një teori që po fiton tërheqje, ndërkohë që flirton me të përçarje...Vazhdo te lexosh

Mbrojtja e Jezu Krishtit

Mohimi i Pjetrit nga Michael D. O'Brien

 

Vite më parë në kulmin e shërbimit të tij të predikimit dhe para se të largohej nga sytë e publikut, Fr. John Corapi erdhi në një konferencë ku po merrja pjesë. Me zërin e tij të thellë në fyt, ai doli në skenë, shikoi turmën e synuar me një grimasë dhe bërtiti: “Jam i zemëruar. Unë jam i zemëruar me ju. Unë jam i zemëruar me mua.” Më pas ai vazhdoi të shpjegonte me guximin e tij të zakonshëm se zemërimi i tij i drejtë ishte për shkak të një Kishe të ulur në duar përballë një bote që kishte nevojë për Ungjillin.

Me këtë po e ribotoj këtë artikull nga data 31 tetor 2019. E kam përditësuar me një seksion të quajtur “Globalism Spark”.

Vazhdo te lexosh

Pra, edhe ju e patë atë?

BrooksNjeriu i dhimbjeve, nga Matthew Brooks

  

Botuar për herë të parë më 18 tetor 2007.

 

IN Udhëtimet e mia nëpër Kanada dhe Shtetet e Bashkuara, kam qenë i bekuar të kaloj kohë me disa priftërinj shumë të bukur dhe të shenjtë - burra që me të vërtetë po japin jetën e tyre për delet e tyre. Të tillë janë barinjtë që Krishti kërkon këto ditë. Të tillë janë barinjtë që duhet ta kenë këtë zemër në mënyrë që të udhëheqin delet e tyre në ditët në vijim

Vazhdo te lexosh

Në masën që shkon përpara

 

…çdo Kishë e veçantë duhet të jetë në përputhje me Kishën universale
jo vetëm në lidhje me doktrinën e besimit dhe shenjat e sakramentit,
por edhe për përdorimet e marra botërisht nga tradita apostolike dhe e pathyer. 
Këto duhen respektuar jo vetëm që të shmangen gabimet,
por edhe që besimi të dorëzohet në integritetin e tij,
që nga rregulli i lutjes së kishës (lex orandi) korrespondon
sipas rregullit të saj të besimit (lex credendi).
- Udhëzimi i Përgjithshëm i Missalit Romak, botimi i 3-të, 2002, 397

 

IT mund të duket e çuditshme që po shkruaj për krizën që po shpaloset mbi meshën latine.Arsyeja është se nuk kam marrë pjesë kurrë në një liturgji të rregullt tridentine në jetën time.[1]Unë mora pjesë në një dasmë me ritin tridentin, por prifti nuk dukej se e dinte se çfarë po bënte dhe e gjithë liturgjia ishte e shpërndarë dhe e çuditshme. Por pikërisht kjo është arsyeja pse unë jam një vëzhgues neutral me shpresë se diçka e dobishme për të shtuar në bisedë…Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Unë mora pjesë në një dasmë me ritin tridentin, por prifti nuk dukej se e dinte se çfarë po bënte dhe e gjithë liturgjia ishte e shpërndarë dhe e çuditshme.

Ka vetëm një bark

 

…si magjisteri i vetëm dhe i vetëm i pandashëm i Kishës,
Papa dhe peshkopët në bashkim me të,
mbaj
 përgjegjësia më e rëndë se asnjë shenjë e paqartë
ose mësim i paqartë vjen prej tyre,
duke i ngatërruar besimtarët ose duke i përgjumur ata
në një ndjenjë të rreme sigurie. 
- Kardinali Gerhard Müller,

ish-prefekt i Kongregatës për Doktrinën e Besimit
Gjërat e para20th prill, 2018

Nuk bëhet fjalë për të qenë "pro" apo "kundër" Papa Françeskut.
Është çështje e mbrojtjes së besimit katolik,
dhe kjo do të thotë të mbrosh zyrën e Pjetrit
të cilën Papa ia ka dalë. 
- Kardinali Raymond Burke, Raporti Botëror Katolik,
Janar 22, 2018

 

PARA ai ndërroi jetë, gati një vit më parë në ditën e fillimit të pandemisë, predikuesi i madh Rev. John Hampsch, CMF (rreth 1925-2020) më shkroi një letër inkurajimi. Në të, ai përfshiu një mesazh urgjent për të gjithë lexuesit e mi:Vazhdo te lexosh

Për Dashurinë e Fqinjit

 

"KËSHTU QË, çfarë ndodhi vetëm? "

Ndërsa notoja në heshtje mbi një liqen kanadez, duke shikuar thellë në të kaluarën blu të thellë fytyrat e shndërruara në re, kjo ishte pyetja që më vërtitej kohët e fundit në mendje. Mbi një vit më parë, ministria ime papritmas mori një kthesë në dukje të papritur në ekzaminimin e "shkencës" prapa bllokimeve të papritura globale, mbylljeve të kishave, mandateve të maskave dhe pasaportave të vaksinave të ardhshme. Kjo i befasoi disa lexues. E mbani mend këtë letër?Vazhdo te lexosh

Mbetur në Shkëmb

JEZUSI paralajmëroi se ata që e ndërtojnë shtëpinë e tyre mbi rërë do ta shohin atë të shkërmoqet kur të vijë stuhia… Stuhia e Madhe e kohërave tona është këtu. A jeni duke qëndruar në "shkëmb"?Vazhdo te lexosh

Nuk është një detyrim moral

 

Njeriu nga natyra priret drejt së vërtetës.
Ai është i detyruar ta nderojë dhe dëshmojë për të
Burrat nuk mund të jetonin me njëri-tjetrin nëse nuk do të kishte besim të ndërsjellë
se ata ishin të sinqertë me njëri-tjetrin.
-Katekizmi i Kishës Katolike (KKK), n 2467, 2469

 

JANE ju jeni duke u bërë presion nga kompania juaj, bordi i shkollës, bashkëshorti apo edhe peshkopi për t’u vaksinuar? Informacioni në këtë artikull do t'ju japë arsye të qarta, ligjore dhe morale, nëse do të ishte zgjedhja juaj, për të refuzuar inokulimin e detyruar.Vazhdo te lexosh

Profecia në perspektivë

 

Përballja me temën e profecisë sot
është më shumë si të shikosh rrënojat pas një anijese.

- Kryepeshkopi Rino Fisichella,
"Profecia" në Fjalori i Teologjisë Themelore, faqe 788

 

AS bota afrohet gjithnjë e më afër fundit të kësaj epoke, profecia po bëhet më e shpeshtë, më e drejtpërdrejtë dhe madje edhe më specifike. Por si mund t'i përgjigjemi mesazheve më të bujshme të parajsës? Çfarë të bëjmë kur shikuesit ndihen “jashtë” ose mesazhet e tyre thjesht nuk rezonojnë?

Më poshtë është një udhëzues për lexuesit e rinj dhe të rregullt me ​​shpresën për të siguruar ekuilibër mbi këtë temë delikate në mënyrë që dikush të mund t'i afrohet profecisë pa ankth ose frikë se dikush po mashtrohet ose mashtrohet. Vazhdo te lexosh

Pyetjet tuaja mbi Pandeminë

 

DISA lexuesit e rinj po bëjnë pyetje mbi pandeminë - mbi shkencën, moralin e bllokimeve, maskimin e detyrueshëm, mbylljen e kishave, vaksinat dhe më shumë. Kështu që më poshtë është një përmbledhje e artikujve kryesorë në lidhje me pandeminë për t'ju ndihmuar të formoni ndërgjegjen tuaj, për të arsimuar familjet tuaja, për t'ju dhënë municion dhe guxim për t'u afruar politikanëve tuaj dhe për të mbështetur peshkopët dhe priftërinjtë tuaj, të cilët janë nën presion të madh. Sido që ta shkurtoni, do t'ju duhet të bëni zgjedhje jopopullore sot ndërsa Kisha hyn më thellë në Pasionin e saj kur kalon çdo ditë. Mos u frikësoni nga censorët, "kontrolluesit e fakteve" apo edhe familja që përpiqet t'ju ngacmojë në rrëfimin e fuqishëm që bie çdo minutë dhe orë në radio, televizion dhe media sociale.

Vazhdo te lexosh

Kryetari i Shkëmbit

karrocë_foto

 

N THE FESTASTN E KRYETARIT T ST ST. Peter e apostullit

 

Shënim: Nëse keni ndërprerë marrjen e postave elektronike nga unë, kontrolloni dosjen tuaj "junk" ose "spam" dhe shënojini ato si jo junk. 

 

I po kalonte nëpër një panair kur takova një kabinë "Christian Cowboy". Të ulur në një parvaz ishin një pirg biblash NIV me një fotografi kuajsh në kopertinë. Mora një, pastaj shikova tre burrat para meje duke buzëqeshur me krenari nën buzën e Stetsonëve të tyre.

Vazhdo te lexosh

Tek Vax apo jo tek Vax?

 

Mark Mallett është një ish reporter televiziv me CTV Edmonton dhe dokumentar dhe autor i vlerësuar me çmime Përballja përfundimtare   Fjala Tani.


 

“DUHET Unë e marr vaksinën? ” Kjo është pyetja që plotëson kutinë time në këtë orë. Dhe tani, Papa ka peshuar në këtë temë të diskutueshme. Kështu, informacioni i mëposhtëm është thelbësor nga ata që janë ekspertë për t'ju ndihmuar të peshoni këtë vendim, i cili po, ka pasoja të mëdha të mundshme për shëndetin tuaj dhe madje edhe lirinë ... Vazhdo te lexosh

Të dashur Barinj… Ku jeni?

 

WE po jetojnë kohëra tepër të shpejta dhe konfuze. Nevoja për drejtim të shëndoshë nuk ka qenë kurrë më e madhe ... dhe as ndjenja e braktisjes nuk e ndiejnë shumë prej besimtarëve. Ku, shumë po pyesin, është zëri i barinjve tanë? Ne po jetojmë përmes një prej testeve shpirtërore më dramatike në historinë e Kishës, dhe megjithatë, hierarkia ka mbetur kryesisht e heshtur - dhe kur ata flasin këto ditë, ne shpesh dëgjojmë zërin e Qeverisë së Mirë sesa të Bariut të Mirë .Vazhdo te lexosh

Një Ungjill për të Gjithë

Deti i Galilesë në Agim (foto nga Mark Mallett)

 

Vazhdimi për të fituar tërheqje është nocioni se ka shumë shtigje për në Qiell dhe se të gjithë përfundimisht do të arrijmë atje. Mjerisht, edhe shumë «të krishterë» po e pranojnë këtë etazh të rremë. Ajo që nevojitet, më shumë se kurrë, është një shpallje e guximshme, bamirëse dhe e fuqishme e Ungjillit dhe emri i Jezusit. Kjo është detyra dhe privilegji, veçanërisht e Zhurma e vogël e zonjës sonë. Kush tjetër është atje?

 

Botuar për herë të parë më 15 mars 2019.

 

KETU nuk janë fjalë që mund të përshkruajnë si duhet të ecësh në gjurmët e Jezusit. Duket sikur udhëtimi im në Tokën e Shenjtë po hynte në një fushë mitike për të cilën do të kisha lexuar gjithë jetën time ... dhe pastaj, papritmas, atje isha. Përveç, Jezusi nuk është mit. Vazhdo te lexosh

A mund të injoroni zbulimin privat?

 

Ata që kanë rënë në këtë botë, shikojnë nga lart dhe larg,
ata e refuzojnë profecinë e vëllezërve dhe motrave të tyre
 

OPPOPE FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 97

 

ME ngjarjet e muajve të kaluar, ka pasur një stuhi të ashtuquajtur zbulesë "private" ose profetike në sferën katolike. Kjo ka çuar që disa të rikonfirmojnë nocionin se dikush nuk ka pse të besojë në zbulimet private. A eshte e vertete? Ndërsa e kam trajtuar këtë temë më parë, unë do të përgjigjem me autoritet dhe pikë në mënyrë që ju t'ua transmetoni këtë atyre që janë të hutuar për këtë çështje.Vazhdo te lexosh

Kungimi në dorë? Pt Une

 

Qysh prej kohës duke rihapur gradualisht në shumë rajone të Mesheve këtë javë, disa lexues më kanë kërkuar të komentoj mbi kufizimin që disa peshkopë po vendosin që Kungimi i Shenjtë duhet të merret "në dorë". Një burrë tha se ai dhe gruaja e tij kanë marrë Kungimin "në gjuhë" për pesëdhjetë vjet, dhe kurrë në dorë, dhe se kjo ndalim i ri i ka vendosur ata në një pozitë të pandërgjegjshme. Një lexues tjetër shkruan:Vazhdo te lexosh

Video: Për Profetët dhe Profecitë

 

kryepeshkop Rino Fisichella dikur tha,

Përballja me temën e profecisë sot është më shumë sikurse të shikosh rrënojat pas një mbytje anijeje. - "Profecia" në Fjalori i Teologjisë Themelore, faqe 788

Në këtë transmetim të ri në internet, Mark Mallett ndihmon shikuesin të kuptojë se si Kisha u afrohet profetëve dhe profecive dhe si duhet t'i shohim ata si një dhuratë për t'i dalluar, jo si një barrë për t'u mbajtur.Vazhdo te lexosh

Kush është ruajtur? Pjesa II

 

"ÇFARË për ata që nuk janë katolikë ose që nuk janë pagëzuar dhe as nuk e kanë dëgjuar Ungjillin? A janë ata të humbur dhe të mallkuar në Ferr? " Kjo është një pyetje serioze dhe e rëndësishme që meriton një përgjigje serioze dhe të vërtetë.

Vazhdo te lexosh

Kush është ruajtur? Pjesa I

 

 

MUND ju e ndjeni atë? A mund ta shohesh? Ekziston një re e konfuzionit që zbret në botë, madje edhe sektorë të Kishës, që po errëson se çfarë është shpëtimi i vërtetë. Edhe katolikët kanë filluar të vënë në dyshim absolutët moralë dhe nëse Kisha është thjesht intolerante - një institucion i moshuar që ka mbetur prapa përparimeve të fundit në psikologji, biologji dhe humanizëm. Kjo po gjeneron atë që Benedikti XVI e quajti një "tolerancë negative" përmes së cilës për hir të "mos ofendimit të askujt", çfarëdo që konsiderohet "ofenduese" shfuqizohet. Por sot, ajo që në të vërtetë përcaktohet të jetë fyese nuk është më e rrënjosur në ligjin moral natyror, por drejtohet, thotë Benedikti, por nga "relativizmi, domethënë, duke e lënë veten të hidhet dhe 'të përfshihet nga çdo erë mësimi", " [1]Kardinali Ratzinger, Homilia para-konklave, 18 Prill, 2005 përkatësisht, çfarëdo që është “politikisht korrekt."Dhe kështu,Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Kardinali Ratzinger, Homilia para-konklave, 18 Prill, 2005

Mjerë unë!

 

OH, çfarë vere ka qenë! Gjithçka që kam prekur është kthyer në pluhur. Automjete, makineri, pajisje elektronike, pajisje, goma… gati gjithçka është prishur. Çfarë shpërthimi i materialit! Unë kam qenë duke përjetuar nga dora e parë fjalët e Jezusit:Vazhdo te lexosh

Rikuperimi Kush jemi

 

Asgjë nuk mbetet për Ne, pra, por të ftojmë këtë botë të varfër që ka derdhur kaq shumë gjak, ka hapur kaq shumë varre, ka shkatërruar kaq shumë vepra, ka privuar kaq shumë njerëz nga buka dhe puna, asgjë tjetër nuk mbetet për ne, Ne themi , por për ta ftuar atë me fjalët e dashura të Liturgjisë së shenjtë: "Shndërrohu te Zoti, Perëndia yt". OPPOPE PIUS XI, Caritate Christi Compulsi, 3 maj 1932; vatikan.va

… Nuk mund të harrojmë se ungjillizimi ka të bëjë, para së gjithash, me predikimin e Ungjillit ata që nuk e njohin Jezu Krishtin ose që gjithmonë e kanë refuzuar atë. Shumë prej tyre po kërkojnë në heshtje Zotin, të udhëhequr nga një dëshirë e zjarrtë për të parë fytyrën e tij, madje edhe në vendet e traditës së lashtë të krishterë. Të gjithë ata kanë të drejtë të marrin Ungjillin. Të krishterët kanë për detyrë të shpallin Ungjillin pa përjashtuar askënd… Gjon Pali II na kërkoi të pranonim se "nuk duhet të ketë më pak shtysë për të predikuar Ungjillin" atyre që janë larg nga Krishti, "sepse kjo është detyra e parë e Kisha". OPPOPE FRANCIS, Evangelii Gaudium, n 15; vatikan.va

 

Vazhdo te lexosh

Shigjeta Hyjnore

 

Koha ime në rajonin e Otavës / Kingston në Kanada ishte e fuqishme gjatë gjashtë mbrëmjeve me qindra njerëz që ndiqnin nga zona. Unë erdha pa biseda ose shënime të përgatitura vetëm me dëshirën për t'u thënë "fjalën tani" fëmijëve të Perëndisë. Pjesërisht falë lutjeve tuaja, shumë prej tyre përjetuan ato të Krishtit dashuria dhe prania e pakushtëzuar më thellë kur sytë e tyre u hapën përsëri ndaj fuqisë së Sakramenteve dhe Fjalës së Tij. Midis shumë prej kujtimeve të mbetura është një fjalim që i dhashë një grupi studentësh të mesëm të lartë. Më pas, një vajzë erdhi tek unë dhe tha që po përjetonte Praninë dhe shërimin e Jezusit në një mënyrë të thellë… dhe pastaj u prish dhe qau në krahët e mi para shokëve të saj të klasës.

Mesazhi i Ungjillit është shumë i mirë përherë, gjithmonë i fuqishëm, gjithmonë i rëndësishëm. Fuqia e dashurisë së Zotit është gjithmonë e aftë të shpojë edhe zemrat më të forta. Me këtë në mendje, fjala e mëposhtme "tani" ishte në zemrën time gjatë gjithë javës së kaluar Vazhdo te lexosh

Duke folur praktikisht

 

IN përgjigje ndaj artikullit tim Mbi Kritikat e Kleritnjë lexues pyeti:

A duhet të heshtim kur ka padrejtësi? Kur burrat dhe gratë e mira fetare dhe laikët heshtin, unë besoj se është më mëkatare sesa ajo që po ndodh. Të fshihesh pas devotshmërisë së rreme fetare është një shpat i rrëshqitshëm. Unë gjej shumë në Kishë që përpiqen për shenjtërinë duke heshtur, nga frika se çfarë ose si do të thonë. Unë preferoj të jem i zëshëm dhe të humbas shenjën duke ditur se mund të ketë një shans më të mirë për ndryshim. Frika ime për atë që keni shkruar, jo se jeni duke avokuar për heshtjen, por për atë që mund të ketë qenë gati të flasë ose me shkëlqim ose jo, do të hesht nga frika e humbjes së gjurmës ose mëkatit. Unë them që të tërhiqem dhe të tërhiqem në pendim nëse duhet ... Unë e di që do të doje që të gjithë të shkonin mirë dhe të ishin të mirë por…

Vazhdo te lexosh