Mbi Çlirimin

 

ONE nga "fjalët e tanishme" që Zoti ka vulosur në zemrën time është se Ai po lejon që njerëzit e Tij të testohen dhe të rafinohen në një lloj "Thirrja e fundit” te shenjtorët. Ai po lejon që "të çarat" në jetën tonë shpirtërore të ekspozohen dhe të shfrytëzohen për të na shkund, pasi nuk ka më kohë për t'u ulur në gardh. Është sikur një paralajmërim i butë nga Parajsa më parë la paralajmërim, si drita ndriçuese e agimit para se Dielli të çajë horizontin. Ky ndriçim është një dhuratë [1]Hebrenjve 12:5-7: 'Biri im, mos e përçmo disiplinën e Zotit dhe mos e humb zemrën kur të qortosh prej tij; për atë që do Zoti, ai e disiplinon; ai fshikullon çdo djalë që pranon.” Duroni sprovat tuaja si “disiplinë”; Zoti ju trajton si bij. Sepse cili "bir" ka që i ati nuk e disiplinon?' për të na zgjuar tek e madhja rreziqet shpirtërore me të cilën po përballemi që kur kemi hyrë në një ndryshim epokal - të koha e korrjesVazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Hebrenjve 12:5-7: 'Biri im, mos e përçmo disiplinën e Zotit dhe mos e humb zemrën kur të qortosh prej tij; për atë që do Zoti, ai e disiplinon; ai fshikullon çdo djalë që pranon.” Duroni sprovat tuaja si “disiplinë”; Zoti ju trajton si bij. Sepse cili "bir" ka që i ati nuk e disiplinon?'

Ti bëhu Noe

 

IF Unë mund të mbledh lotët e të gjithë prindërve që kanë ndarë thyerjen e zemrës dhe pikëllimin e tyre se si fëmijët e tyre kanë lënë Besimin, unë do të kisha një oqean të vogël. Por ai oqean nuk do të ishte veçse një pikë në krahasim me Oqeanin e Mëshirës që buron nga Zemra e Krishtit. Nuk ka Askush më të interesuar, më të investuar ose që digjet nga më shumë dëshirë për shpëtimin e anëtarëve të familjes suaj sesa Jezu Krishti që vuajti dhe vdiq për ta. Sidoqoftë, çfarë mund të bësh kur, megjithë lutjet dhe përpjekjet e tua më të mira, fëmijët e tu vazhdojnë të refuzojnë besimin e tyre të krishterë duke krijuar të gjitha llojet e problemeve të brendshme, përçarjeve dhe anktheve në familjen ose jetën e tyre? Për më tepër, ndërsa u kushtoni vëmendje "shenjave të kohërave" dhe mënyrës sesi Zoti po përgatitet të pastrojë botën edhe një herë, ju pyesni: "Po fëmijët e mi?"Vazhdo te lexosh

Riorganizimi i Atësisë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten e Javës së katërt të Kreshmave, 19 Mars 2015
Solemniteti i Shën Jozefit

Tekste liturgjike këtu

 

AT FSIA është një nga dhuratat më mahnitëse nga Zoti. Dhe është koha që ne, burrat, me të vërtetë ta rimarrim atë për atë që është: një mundësi për të reflektuar vetë fytyrë të Atit Qiellor.

Vazhdo te lexosh

Humbja e fëmijëve tanë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5-10 janar 2015
të Epifanisë

Tekste liturgjike këtu

 

I kanë pasur prindër të panumërt të vijnë tek unë personalisht ose të më shkruajnë duke thënë: "Unë nuk e kuptoj. Ne i çonim fëmijët tanë në meshë çdo të Dielë. Fëmijët e mi do të luteshin Rruzarja me ne. Ata do të shkonin në funksione shpirtërore… por tani, ata të gjithë janë larguar nga Kisha ”.

Pyetja është pse? Si prind i tetë fëmijëve vetë, lotët e këtyre prindërve ndonjëherë më kanë ndjekur. Atëherë pse jo fëmijët e mi? Në të vërtetë, secili prej nesh ka vullnet të lirë. Nuk ka forume, në vetvete, që nëse e bëni këtë, ose thoni atë lutje, që rezultati të jetë shenjtëria. Jo, ndonjëherë rezultati është ateizëm, siç kam parë në familjen time të gjerë.

Vazhdo te lexosh

Një prift në shtëpinë time - Pjesa II

 

UNË JAM koka shpirtërore e gruas dhe fëmijëve të mi. Kur thashë: "Po," hyra në një Sakrament në të cilin premtova ta dua dhe ta nderoja gruan time deri në vdekje. Me qëllim që unë të rrisja fëmijët që Zoti mund të na japë sipas Besimit. Ky është roli im, është detyra ime. Isshtë çështja e parë mbi të cilën unë do të gjykohem në fund të jetës sime, pasi e kam dashur apo jo Zotin, Perëndinë tim, me gjithë zemrën, shpirtin dhe forcën time.Vazhdo te lexosh

Një prift në shtëpinë time

 

I kujto një djalë të ri që erdhi në shtëpinë time disa vjet më parë me probleme martesore. Ai donte këshillën time, ose kështu tha ai. "Ajo nuk do të më dëgjojë mua!" ai u ankua. “A nuk duhet të më nënshtrohet ajo? A nuk thonë Shkrimet se unë jam koka e gruas time? Cili është problemi i saj !? ” Unë e njihja marrëdhënien mjaft mirë për të ditur që pikëpamja e tij për veten ishte anuar seriozisht. Kështu që unë u përgjigja: "Epo, çfarë thotë përsëri Shën Pali?":Vazhdo te lexosh

Falënderime për Lirinë

KUJTIMI I SHEN PIO E PIETRELCIAN

 

ONE nga elementët më tragjikë në Kishën Katolike moderne, veçanërisht në Perëndim, është humbja e adhurimit. Duket sot sikur të këndosh (një formë lavdërimi) në Kishë është opsionale, sesa një pjesë integrale e lutjes liturgjike.

Kur Zoti derdhi Shpirtin e Tij të Shenjtë mbi Kishën Katolike në fund të viteve gjashtëdhjetë në atë që u bë e njohur si "rinovimi karizmatik", adhurimi dhe lavdërimi i Zotit shpërtheu! Unë isha dëshmitar gjatë dekadave se si kaq shumë shpirtra u shndërruan ndërsa shkuan përtej zonave të tyre të rehatisë dhe filluan të adhuronin Perëndinë nga zemra (unë do ta ndaj dëshminë time më poshtë). Unë madje kam qenë dëshmitar i shërimeve fizike vetëm përmes lavdërimeve të thjeshta!

Vazhdo te lexosh

Një shënim në fund të faqes "Luftërat dhe Thashethemet e Luftës"

Zoja e Guadalupe

 

"Ne do të thyejmë kryqin dhe do të derdhim verën.… Zoti do t'i ndihmojë (muslimanët) që të pushtojnë Romën.… Zoti na mundëson t'u presim fytin dhe t'i bëjmë paratë dhe pasardhësit e tyre mirësinë e muxhahedinëve."  - Këshilli Muxhahidin Shura, një grup ombrellë i udhëhequr nga dega e Irakut e al Kaedës, në një deklaratë mbi fjalimin e fundit të Papës; CNN Online, Shtator 22, 2006 

Vazhdo te lexosh

Agjërimi për Familjen

 

 

PARAJSA na ka dhënë mjete të tilla praktike për të hyrë në betejë për shpirtrat. Unë kam përmendur dy deri më tani, rruzare dhe Kisha e Mëshirës Hyjnore.

Sepse kur po flasim për anëtarët e familjes të cilët janë kapur në mëkatin vdekjeprurës, bashkëshortët që po luftojnë me varësitë, ose marrëdhëniet e lidhura me hidhërim, zemërim dhe ndarje, më së shpeshti kemi të bëjmë me një betejë kundër fortesat:

Vazhdo te lexosh

Ora e Shpëtimit

 

FESTA E ST. Mateu, apostulli dhe ungjillisti


ÇDO DITË, kuzhina supash, qoftë në çadra apo në ndërtesat e brendshme të qytetit, qoftë në Afrikë apo Nju Jork, hapen për të ofruar shpëtim të ngrënshëm: supë, bukë dhe ndonjëherë pak ëmbëlsirë.

Megjithatë, pak njerëz e kuptojnë se çdo ditë në 3pasdite, hapet një "kuzhinë supë hyjnore" nga e cila derdhen hire qiellore për të ushqyer të varfërit shpirtërisht në botën tonë.

Pra, shumë prej nesh kanë anëtarët e familjes që enden nëpër rrugët e brendshme të zemrave të tyre, të uritur, të lodhur dhe të ftohtë - duke ngrirë nga dimri i mëkatit. Në fakt, kjo përshkruan shumicën prej nesh. Por, atje is nje vend per te shkuar

Vazhdo te lexosh

Luftërat dhe Thashethemet e Luftërave


 

A shpërthimi i ndarjes, divorcit dhe dhunës vitin e kaluar është i habitshëm. 

Letrat që kam marrë nga martesat e krishtera që po shpërbëhen, fëmijët që braktisin rrënjët e tyre morale, anëtarët e familjes që largohen nga besimi, bashkëshortët dhe vëllezërit e motrat e kapur nga varësitë dhe shpërthimet befasuese të zemërimit dhe përçarjes midis të afërmve janë të hidhura.

Dhe kur të dëgjoni për luftëra dhe thashetheme për luftërat, mos u shqetësoni; kjo duhet të ndodhë, por fundi nuk është ende. (Marku 13: 7)

Vazhdo te lexosh