Një dëshmi intime

KRESHME RETREAT
Dita 15

 

 

IF keni qenë ndonjëherë në një nga tërheqjet e mia më parë, atëherë do ta dini që preferoj të flas nga zemra. Mendoj se i lë hapësirë ​​Zotit ose Zojës për të bërë gjithçka që duan - si të ndryshojnë temën. Epo, sot është një nga ato momente. Dje, reflektuam për dhuratën e shpëtimit, e cila është gjithashtu një privilegj dhe thirrje për të dhënë fryte për Mbretërinë. Siç tha Shën Pali në Efesianëve

Vazhdo te lexosh

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa I

MBI ORIGJINAT E SEKSUALITETIT

 

Sot ekziston një krizë e plotë - një krizë në seksualitetin njerëzor. Ajo ndjek në vijim të një brezi që është pothuajse tërësisht i pa-katektizuar mbi të vërtetën, bukurinë dhe mirësinë e trupave tanë dhe funksionet e tyre të krijuara nga Zoti. Seria e mëposhtme e shkrimeve është një diskutim i sinqertë mbi temën që do të mbulojë pyetjet në lidhje me forma alternative të martesës, masturbimit, sodomisë, seksit oral, etj. Për shkak se bota po diskuton këto çështje çdo ditë në radio, televizion dhe internet. A ka Kisha asgjë për të thënë mbi këto çështje? Si reagojmë? Në të vërtetë, ajo e bën - ajo ka diçka të bukur për të thënë.

«E vërteta do të të lirojë», - tha Jezui. Ndoshta kjo nuk është më e vërtetë sesa në çështjet e seksualitetit njerëzor. Kjo seri rekomandohet për lexuesit e pjekur published Publikuar për herë të parë në qershor, 2015. 

Vazhdo te lexosh

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa II

 

MBI MIROODSIN DHE ZGJEDHJET

 

KETU është diçka tjetër që duhet thënë për krijimin e burrit dhe gruas që u përcaktua "në fillim". Dhe nëse nuk e kuptojmë këtë, nëse nuk e kuptojmë këtë, atëherë çdo diskutim i moralit, i zgjedhjeve të drejta ose të gabuara, i ndjekjes së projekteve të Zotit, rrezikon ta hedhë diskutimin e seksualitetit njerëzor në një listë sterile të ndalimeve. Dhe kjo, jam i sigurt, do të shërbente vetëm për të thelluar ndarjen midis mësimeve të bukura dhe të pasura të Kishës mbi seksualitetin, dhe atyre që ndihen të huaj nga ajo.

Vazhdo te lexosh

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa III

 

P ONR dinjitetin e njeriut dhe gruas

 

KETU është një gëzim që ne duhet ta rizbulojmë si të krishterë sot: gëzimi për të parë fytyrën e Zotit tek tjetri - dhe kjo përfshin ata që kanë kompromentuar seksualitetin e tyre. Në kohët tona bashkëkohore, Shën Gjon Pali II, e Bekuara Nënë Tereza, Shërbëtorja e Zotit Catherine de Hueck Doherty, Jean Vanier dhe të tjerë vijnë në mendje si individë që gjetën kapacitetin për të njohur imazhin e Zotit, madje edhe në maskimin shqetësues të varfërisë, thyerjes , dhe mëkatin. Ata panë, si të thuash, "Krishtin e kryqëzuar" në tjetrin.

Vazhdo te lexosh

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa IV

 

Ndërsa vazhdojmë këtë seri me pesë pjesë mbi Seksualitetin Njerëzor dhe Lirinë, ne tani shqyrtojmë disa nga pyetjet morale se çfarë është e drejtë dhe çfarë është e gabuar. Ju lutemi vini re, kjo është për lexuesit e pjekur

 

P ANRGJIGJE N TO PYETJE INTIMARE

 

DIKUSH njëherë tha: "E vërteta do të të lirojë -por së pari do të të tërheq".

Vazhdo te lexosh

Seksualiteti dhe Liria Njerëzore - Pjesa V

 

TRUE liria është të jetosh çdo moment në realitetin më të plotë se kush je.

Dhe kush je ti? Kjo është pyetja e dhimbshme, e harkuar, që kryesisht i shmanget këtij brezi të tanishëm në një botë ku të moshuarit kanë gabuar në vend të përgjigjes, Kisha e ka hedhur poshtë dhe mediat e kanë injoruar atë. Por këtu është:

Vazhdo te lexosh

Vdekja e Gruas

 

Kur liria për të qenë krijues bëhet liria për të krijuar vetveten,
atëherë domosdoshmërisht vetë Krijuesi mohohet dhe në fund të fundit
edhe njeriut i hiqet dinjiteti si krijesë e Zotit,
si shëmbëlltyra e Zotit në themel të qenies së tij.
… Kur Zoti mohohet, dinjiteti njerëzor gjithashtu zhduket.
—POPA BENEDIKTI XVI, Fjalimi i Krishtëlindjes drejtuar Kurisë Romake
21 Dhjetor 20112; vatikan.va

 

IN përralla klasike e Rrobave të Re të Perandorit, dy burra burrë vijnë në qytet dhe ofrojnë të endin veshje të reja për perandorin - por me veti të veçanta: rrobat bëhen të padukshme për ata që janë ose të paaftë ose budallenj. Perandori punëson burrat, por natyrisht, ata nuk kishin bërë aspak veshje ndërsa pretendonin ta veshnin. Sidoqoftë, askush, përfshirë perandorin, nuk dëshiron të pranojë se ata nuk shohin asgjë dhe, për këtë arsye, shihen si budallenj. Kështu që të gjithë nxitojnë nga veshja e hollë që nuk mund ta shohin ndërsa perandori ecën nëpër rrugë krejtësisht i zhveshur. Më në fund, një fëmijë i vogël bërtet, "Por ai nuk ka veshur asgjë!" Akoma, perandori i mashtruar e injoron fëmijën dhe vazhdon procesionin e tij absurd.Vazhdo te lexosh