Thyerja e historisë

KRESHME RETREAT
Dita 1
E MEDRKURA E ASH

corp2303_Fotornga komandanti Richard Brehn, Trupat e NOAA

 

Shkoni në fund për të dëgjuar podcastin e secilit meditim nëse dëshironi. Mos harroni, ju mund ta gjeni çdo ditë këtu: Tërheqje lutjeje.

 

WE po jetojnë në kohë të jashtëzakonshme.

Dhe në mes të tyre, këtu ju janë Pa dyshim, ju ndoshta ndiheni të pafuqishëm përballë shumë ndryshimeve që po ndodhin në botën tonë - një lojtar i parëndësishëm, një person me pak ose aspak ndikim në botën përreth jush, aq më pak në rrjedhën e historisë. Ndoshta ndiheni sikur jeni të lidhur me litarin e historisë dhe po tërhiqeni pas anijes së Madhe të Kohës, duke u hedhur dhe kthyer pafuqishëm në vazhdën e saj. Vazhdo te lexosh

Domosdoshmëria e Besimit

KRESHME RETREAT
Dita 2

 

I RI! Tani po shtoj podcast në këtë Tërheqje të Kreshmave (përfshirë edhe dje). Shkoni në pjesën e poshtme për të dëgjuar përmes media player.

 

PARA Unë mund të shkruaj më tej, e ndiej Zojën duke thënë se, nëse nuk kemi besim në Zot, asgjë në jetën tonë shpirtërore nuk do të ndryshojë. Ose siç shprehet Shën Pali

Faith pa besim është e pamundur ta kënaqësh Atë. Sepse kushdo që do t'i afrohet Zotit duhet të besojë se ai ekziston dhe se ai i shpërblen ata që e kërkojnë. (Hebr 11: 6)

Vazhdo te lexosh

Për të qenë Besnik

KRESHME RETREAT
Dita 3

 

Të dashur miq, ky nuk është meditimi që kisha planifikuar për sot. Sidoqoftë, unë kam qenë duke u marrë me një krizë të vogël pas tjetrës për dy javët e fundit dhe, në të vërtetë, kam qenë duke shkruar këto meditime pas mesnatës, mesatarisht vetëm katër orë gjumë në natë javën e kaluar. Jam lodhur Dhe kështu, pasi shuaja disa zjarre të vogla sot, u luta se çfarë të bëja - dhe ky shkrim më erdhi menjëherë në mendje. ,Shtë, për mua, një nga "fjalët" më të rëndësishme në zemrën time këtë vit, pasi më ka ndihmuar nëpër kaq shumë sprova duke i kujtuar vetes "të jem besnik". Për të qenë të sigurt, ky mesazh është një pjesë e rëndësishme e kësaj Tërheqjeje të Kreshmëve. Faleminderit për mirëkuptim.

Unë kërkoj falje që nuk ka asnjë podcast për sot… Unë thjesht jam pa gaz, pasi është pothuajse 2 e mëngjesit. Unë kam një "fjalë" të rëndësishme për Rusinë që do ta botoj së shpejti ... diçka për të cilën jam lutur që nga vera e kaluar. Faleminderit për lutjet tuaja

Vazhdo te lexosh

Vdekja e Mirë

KRESHME RETREAT
Dita 4

vetvetes_Fotor

 

IT thotë në Fjalët e urta,

Pa një vizion njerëzit humbin përmbajtjen. (Prov 29:18)

Në ditët e para të kësaj tërheqjeje të kreshmës, pra, është e domosdoshme që të kemi një vizion të asaj që do të thotë të jesh i krishterë, vizionin e Ungjillit. Ose, siç thotë profeti Hosea:

Populli im vdes për mungesë njohurie! (Hozea 4: 6)

Vazhdo te lexosh

Vetë e Brendshme

KRESHME RETREAT
Dita 5

soditje1

 

JANE ti akoma me mua Tani është Dita 5 e tërheqjes sonë, dhe unë jam i sigurt që shumë nga ju po përpiqeni në këto ditë të para për të qëndruar të përkushtuar. Por merreni atë, ndoshta, si një shenjë se mund të keni nevojë për këtë tërheqje më shumë sesa e kuptoni. Mund të them se kjo është rasti për veten time.

Sot, ne vazhdojmë të zgjerojmë vizionin e asaj që do të thotë të jesh i krishterë dhe kush jemi në Krishtin

Vazhdo te lexosh

Ndihmësit e Bekuar

KRESHME RETREAT
Dita 6

mary-nëna-e-zotit-mbajtja-e-shenjtë-zemër-bible-rruzare-2_FotorArtist i panjohur

 

DHE kështu, jeta shpirtërore ose "e brendshme" konsiston në bashkëpunimin me hirin në mënyrë që jeta hyjnore e Jezusit të mund të jetojë brenda dhe përmes meje. Pra, nëse krishterimi konsiston në formimin e Jezusit tek unë, si do ta bëjë të mundur këtë Zot? Këtu është një pyetje për ju: si e bëri të mundur Zoti hera e parë që Jezusi të formohet në mish? Përgjigja është përmes Fryma e Shenjtë Mary.

Vazhdo te lexosh

Njohja e vetvetes

KRESHME RETREAT
Dita 7

sknowl_Fotor

 

MY Vëllai dhe unë kishim të njëjtën dhomë duke u rritur. Kishte disa netë që nuk mund ta ndalnim qeshjen. Në mënyrë të pashmangshme, ne do të dëgjonim hapat e babait që zbresin në korridor dhe do të tkurresheshim nën mbulesa duke u shtirur sikur ishim në gjumë. Atëherë dera do të hapet

Vazhdo te lexosh

Mbi përulësinë

KRESHME RETREAT
Dita 8

huymility_Fotor

 

IT është një gjë të kesh vetë-njohje; për të parë qartë realitetin e varfërisë shpirtërore të dikujt, mungesën e virtytit ose deficitin në bamirësi - me një fjalë, për të parë humnerën e mjerimit të dikujt. Por vetëm njohja e vetvetes nuk mjafton. Duhet të martohet përulësi në mënyrë që hiri të hyjë në fuqi. Krahasoni përsëri Pjetrin dhe Judën: që të dy dolën ballë për ballë me të vërtetën e korrupsionit të tyre të brendshëm, por në rastin e parë njohja e vetvetes u martua me përulësi, ndërsa në këtë të fundit, ishte martesë për krenari. Dhe siç thonë Proverbat, "Krenaria shkon para shkatërrimit dhe një frymë mendjemadh para rënies." [1]Prov 16: 18

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Prov 16: 18

Tribunali i Mëshirës

KRESHME RETREAT
Dita 9

rrëfyese6

 

A rruga e parë me të cilën Zoti mund të fillojë të transformojë një shpirt hapet kur ai person, duke parë veten në dritën e së vërtetës, pranon varfërinë dhe nevojën e tij për Të në një frymë përulësie. Kjo është një hir dhe dhuratë e iniciuar nga Vetë Zoti që e do aq shumë mëkatarin, sa Ai e kërkon atë, veçanërisht kur ata janë të mbyllur në errësirën e mëkatit. Siç shkruajti Mateu i Varfër

Vazhdo te lexosh

Për të bërë një rrëfim të mirë

KRESHME RETREAT
Dita 10

zamora-rrëfimi_Foto2

 

JUST po aq e rëndësishme sa të shkosh në Rrëfim mbi një bazë të rregullt, është edhe të dish të bësh një mirë Rrëfimi. Kjo është më e rëndësishme nga sa e kuptojnë shumë, pasi është E vërtetë gjë që na çliron. Çfarë ndodh, atëherë, kur errësojmë ose fshehim të vërtetën?

Vazhdo te lexosh

My Boo-boo. Përfitimi juaj

 

Për ata që po marrin Tërheqjen e Kreshmëve, unë bëra një boo-boo. Ka 40 ditë në Kreshmët, pa llogaritur të Dielën (sepse ata janë "Dita e Zotit"). Sidoqoftë, unë bëra një meditim për të Dielën e kaluar. Pra, që nga sot, ne jemi në thelb të kapur. Unë do të rifilloj ditën 11 të hënën në mëngjes. 

Sidoqoftë, kjo siguron një pauzë të mrekullueshme të padëshiruar për ata që kanë nevojë për një pauzë - domethënë, për ata që dëshpërohen ndërsa shikohen në pasqyrë, ata që janë të shkurajuar, të frikësuar dhe të neveritur deri në atë pikë sa që ata praktikisht e urrejnë vetveten. Vetë-njohja duhet të çojë te Shpëtimtari - jo urrejtja ndaj vetvetes. Kam dy shkrime për ju që janë ndoshta kritike në këtë moment, përndryshe, dikush mund të humbasë perspektivën më të domosdoshme në jetën e brendshme: atë të mbajtjes së syve gjithnjë të ngulitur te Jezusi dhe mëshira e Tij

Vazhdo te lexosh

Mbi Dokumentin

KRESHME RETREAT
Dita 12

zemra e shenjtë001_Fotor

 

TE "përgatit udhën e Zotit ", profeti Isaia na lutet ta bëjmë rrugën të drejtë, luginat të ngritura dhe" çdo mal dhe kodër të ulet ". Në Dita 8 ne medituam Mbi përulësinë- duke i ngritur ato male krenarie. Por vëllezërit e këqij të krenarisë janë rrëzë ambicies dhe vetë-vullnetit. Dhe buldozeri i këtyre është motra e përulësisë: butësia.

Vazhdo te lexosh

Një Zemër Pelegrin

KRESHME RETREAT
Dita 13

pelegrin-18_Fotor

 

KETU është një fjalë që nxit në zemrën time sot: pelegrin Çfarë është një pelegrin, ose më saktësisht, një pelegrin shpirtëror? Këtu, nuk po flas për një që është thjesht një turist. Përkundrazi, pelegrin është ai që niset për të kërkuar diçka, ose më mirë, për të dikush.

Vazhdo te lexosh

Mbi humbjen e shpëtimit

KRESHME RETREAT
Dita 14 

rrëshqitje dore_Fotor

 

SHPVTIMI është një dhuratë, një dhuratë e pastër nga Zoti që askush nuk e fiton. Jepet lirshëm sepse "Zoti e deshi aq botën." [1]John 3: 16 Në një nga zbulesat më prekëse nga Jezusi te Shën Faustina, Ai bën shenjë:

Mëkatari të mos ketë frikë të më afrohet. Flakët e mëshirës po më djegin - bërtas për t'u shpenzuar ... Unë dua t'i vazhdoj t'i derdh mbi shpirtrat; shpirtrat thjesht nuk duan të besojnë në mirësinë time. -Mëshira Hyjnore në Shpirtin Tim, Ditari, n. 50

Apostulli Pal shkroi se Perëndia «dëshiron që të gjithë të shpëtohen dhe të arrijnë ta njohin të vërtetën». [2]1 Tim 2: 4 Kështu që nuk bëhet fjalë për zemërgjerësinë dhe dëshirën e zjarrtë të Zotit për të parë çdo burrë dhe grua të vetme të qëndrojnë me Të përjetë. Sidoqoftë, është po aq e vërtetë që ne nuk mund ta refuzojmë këtë dhuratë, por ta humbasim atë, edhe pasi të jemi "shpëtuar".

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 John 3: 16
2 1 Tim 2: 4

Një dëshmi intime

KRESHME RETREAT
Dita 15

 

 

IF keni qenë ndonjëherë në një nga tërheqjet e mia më parë, atëherë do ta dini që preferoj të flas nga zemra. Mendoj se i lë hapësirë ​​Zotit ose Zojës për të bërë gjithçka që duan - si të ndryshojnë temën. Epo, sot është një nga ato momente. Dje, reflektuam për dhuratën e shpëtimit, e cila është gjithashtu një privilegj dhe thirrje për të dhënë fryte për Mbretërinë. Siç tha Shën Pali në Efesianëve

Vazhdo te lexosh

Pushimi në Stern

 KRESHME RETREAT
Dita 16

në gjumë_fotor

 

KETU është një arsye, vëllezër dhe motra, pse ndiej që Qielli dëshiron ta bëjë këtë Tërheqje të Kreshmëve këtë vit, që deri më tani, nuk e kam shprehur. Por e ndiej që është momenti për të folur për të. Arsyeja është se një Stuhi e dhunshme shpirtërore po godet të gjithë rreth nesh. Erërat e "ndryshimit" po fryjnë fort; valët e konfuzionit po derdhen mbi hark; Barque of Peter ka filluar të lëkundet ... dhe në mes të tij, Jezusi po ju fton mua dhe ju në ashpër.

Vazhdo te lexosh

E dëshirës

KRESHME RETREAT
Dita 17

restingjesus_Fotor3nga Krishti në Pushim, nga Hans Holbein i Riu (1519)

 

pushimi me Jezusin në Stuhi nuk është një pushim pasiv, sikur të jemi të pavëmendshëm ndaj botës përreth nesh. Nuk eshte…

… Pjesën tjetër të pasivitetit, por të punës harmonike të të gjitha aftësive dhe afeksioneve - të vullnetit, zemrës, imagjinatës, ndërgjegjes - sepse secili ka gjetur në Zotin sferën ideale për kënaqësinë dhe zhvillimin e saj. -J. Patrick, Ekspozita e hardhisë, f. 529; krh. Fjalori biblik i Hastings

Mendoni për Tokën dhe orbitën e saj. Planeti është në lëvizje të përhershme, gjithmonë duke rrethuar Diellin, duke gjeneruar kështu stinët; gjithmonë me rotacion, duke gjeneruar natën dhe ditën; gjithmonë besnikë ndaj kursit të përcaktuar nga Krijuesi. Aty keni foton se çfarë do të thotë të "pushosh": të jetosh në mënyrë të përsosur në Vullnetin Hyjnor.

Vazhdo te lexosh

Koha është Dashuri

KRESHME RETREAT
Dita 18

mindofchrist_FotorNdërsa dreri dëshiron përrenj uji

 

PARAFAT ju ndiheni po aq të paaftë për shenjtëri sa unë duke vazhduar të shkruaj këtë Tërheqje të Kreshmëve. Mirë Atëherë të dy kemi hyrë në një pikë kritike në njohjen e vetvetes - që përveç hirit të Zotit, ne nuk mund të bëjmë asgjë. Por kjo nuk do të thotë se nuk duhet të bëjmë asgjë.

Vazhdo te lexosh

Mbi përsosmërinë e krishterë

KRESHME RETREAT
Dita 20

bukuri-3

 

DISA mund ta konsiderojë këtë Shkrimin më të frikshëm dhe shkurajues në Bibël.

Jini të përsosur, ashtu si Ati juaj qiellor është i përsosur. (Mat 5:48) 

Pse Jezusi do t’u thoshte një gjë të tillë njerëzve të thjeshtë si ju dhe mua që përplasemi çdo ditë duke bërë vullnetin e Zotit? Sepse të jesh i shenjtë siç është i shenjtë Zoti është kur do të jemi unë dhe ti me e lumtur.

Vazhdo te lexosh

Një Revolucion i Mendjes

KRESHME RETREAT
Dita 21

Mendja e Krishtit g2

 

CDO tani përsëri në hulumtimin tim, unë do të përplasem në një faqe në internet që merr përjashtim nga e imja sepse ata thonë, "Mark Mallett pretendon të dëgjojë nga Parajsa". Reagimi im i parë është, "Gee, jo çdo Të krishterët e dëgjojnë zërin e Zotit? " Jo, nuk dëgjoj një zë të dëgjueshëm. Por sigurisht që e dëgjoj Zotin duke folur përmes Leximeve Masive, lutjes së mëngjesit, Rruzares, Magjistarit, peshkopit tim, drejtorit tim shpirtëror, gruas sime, lexuesve të mi - madje edhe një perëndim dielli. Sepse Zoti thotë në Jeremiah

Vazhdo te lexosh

Zotërimi i vetvetes

KRESHME RETREAT
Dita 23

vetë-mjeshtëri_Fotor

 

E FUNDIT kohë, Unë fola për të qëndruar i palëkundur në Rrugën e Ngushtë të Pelegrinit, "duke refuzuar tundimin në të djathtën tuaj dhe iluzionin në të majtën tuaj". Por, para se të flas më tej për temën e rëndësishme të tundimit, mendoj se do të jetë e dobishme të njohësh më shumë nga natyrë të një të krishteri - për atë që ju ndodh juve dhe mua në Pagëzim - dhe çfarë jo.

Vazhdo te lexosh

Mbi Pafajësinë

KRESHME RETREAT
Dita 24

përbuz4a

 

ÇFARË një dhuratë që kemi përmes Sakramentit të Pagëzimit: pafajësi i një shpirti rikthehet. Dhe a duhet të mëkatojmë pas kësaj, Sakramenti i pendimit e rikthen atë pafajësi përsëri. Zoti dëshiron që ti dhe unë të jemi të pafajshëm, sepse Ai kënaqet me bukurinë e një shpirti të pacenuar, të rikrijuar përsëri në shëmbëlltyrën e Tij. Edhe mëkatari më i thekur, nëse i drejtohet mëshirës së Zotit, rikthehet në një bukuri fillestare. Dikush mund të thotë se në një shpirt të tillë, Zoti e sheh veten. Për më tepër, Ai kënaqet me pafajësinë tonë, sepse Ai e di është kur jemi më të aftë për gëzim.

Vazhdo te lexosh

E tundimit

KRESHME RETREAT
Dita 25

tundimi2Tundimi nga Eric Armusik

 

I kujto një skenë nga filmi Pasioni i Krishtit kur Jezusi e puth kryqin pasi ta vendosin mbi supet e Tij. Kjo sepse Ai e dinte që vuajtjet e Tij do të shpengonin botën. Po kështu, disa nga shenjtorët në Kishën e hershme udhëtuan qëllimisht në Romë në mënyrë që të mund të martirizoheshin, duke e ditur se kjo do të shpejtojë bashkimin e tyre me Perëndinë.

Vazhdo te lexosh

Mënyra e thjeshtë e Jezusit

KRESHME RETREAT
Dita 26

gurë-shkelës-Zoti

 

Çdo gjë Unë kam thënë deri në këtë pikë në tërheqjen tonë mund të përmblidhet në këtë mënyrë: jeta në Krisht konsiston në duke bërë vullnetin e Atit me ndihmën e Shpirtit të Shenjtë. Thatshtë kaq e thjeshtë! Në mënyrë që të rritesh në shenjtëri, të arrish edhe lartësitë e shenjtërisë dhe bashkimit me Zotin, nuk është e nevojshme të bëhesh një teolog. Në fakt, kjo mund të jetë edhe një pengesë për disa.

Vazhdo te lexosh

Momenti i hirit

KRESHME RETREAT
Dita 27

enët

 

KUR Zoti hyri në historinë njerëzore në mish përmes personit të Jezusit, mund të thuhet se Ai pagëzoi kohë vetveten. Papritmas, Zoti - tek i cili është i pranishëm gjithë përjetësia - po ecte nëpër sekonda, minuta, orë dhe ditë. Jezusi po zbulonte se koha në vetvete është një kryqëzim midis Qiellit dhe tokës. Bashkimi i tij me Atin, vetmia e tij në lutje dhe e gjithë shërbesa e Tij u matën të gjitha në kohë  përjetësia në të njëjtën kohë. Dhe pastaj Ai u kthye nga ne dhe tha…

Vazhdo te lexosh

Të gjitha gjërat në dashuri

KRESHME RETREAT
Dita 28

Kurora e ferrave dhe Bibla e Shenjtë

 

PËR të gjitha mësimet e bukura që dha Jezusi - Predikimi në Mal në Mateu, ligjërimi për Darkën e Fundit te Gjoni, ose shumë shëmbëlltyra të thella - predikimi më elokuent dhe më i fuqishëm i Krishtit ishte fjala e pathënë e Kryqit: Pasioni dhe vdekja e Tij. Kur Jezusi tha që Ai erdhi për të bërë vullnetin e Atit, nuk ishte çështje e kontrollit me besnikëri të një liste Hyjnore To Do, një lloj përmbushjeje skrupuloze e shkronjës së ligjit. Përkundrazi, Jezusi shkoi më thellë, më tej dhe më intensivisht në bindjen e Tij, sepse Ai bëri të gjitha gjërat në dashuri deri në fund.

Vazhdo te lexosh

Pararendja e Lutjes

KRESHME RETREAT
Dita 29

tullumbace tashmë

 

Çdo gjë ne kemi diskutuar deri më tani në këtë Tërheqje të Kreshmëve po ju pajis dhe mua që të fluturojmë drejt lartësive të shenjtërisë dhe bashkimit me Zotin (dhe mos harroni, me Të, të gjitha gjërat janë të mundshme). E megjithatë - dhe kjo ka rëndësi të madhe - pa Lutje, do të ishte si dikush që ka hedhur një tullumbace me ajër të nxehtë në tokë dhe ka vendosur të gjitha pajisjet e tij. Piloti përpiqet të ngjitet në gondolë, e cila është vullneti i Zotit. Ai është i njohur me manualet e tij të fluturimit, të cilat janë Shkrimet dhe Katekizmi. Shporta e tij është e lidhur në tullumbace nga litarët e Sakramenteve. Dhe së fundmi, ai e ka shtrirë balonën e tij përgjatë tokës - domethënë, ai ka pranuar një farë gatishmërie, braktisjeje dhe dëshire për të fluturuar drejt Parajsës. Por për aq kohë sa ndezësi i Lutje mbetet i pandriçuar, tullumbace - e cila është zemra e tij - nuk do të zgjerohen kurrë dhe jeta e tij shpirtërore do të mbetet e bazuar.

Vazhdo te lexosh

Qëllimi i Lutjes

KRESHME RETREAT
Dita 31

tullumbace2a

 

I duhet të qesh, sepse unë jam personi i fundit që do të kisha imagjinuar të flas për lutjen. Duke u rritur, unë isha hiper, lëvizja vazhdimisht, gjithmonë e gatshme për të luajtur. E kisha të vështirë të rrija akoma në meshë. Dhe librat, për mua, ishin humbje e kohës së mirë të lojës. Kështu që, në kohën që mbarova shkollën e mesme, ndoshta kisha lexuar më pak se dhjetë libra në tërë jetën time. Dhe ndërsa lexoja Biblën time, të them të paktën, mundësia për t'u ulur dhe për t'u lutur për çdo kohë ishte e vështirë.

Vazhdo te lexosh

Duke u lutur në qiell

KRESHME RETREAT
Dita 32

Balona e ajrit të nxehtë në perëndim të diellit2

 

A fillimi i lutjes është Dëshira, dëshira për të dashur Zotin, i cili na ka dashur së pari. Dëshira është "drita pilot" që e mban ndezur ndezësin e lutjes, gjithmonë të gatshëm për t'u përzier me "propanin" e Shpirtit të Shenjtë. Ai është ai që më pas ndez, gjallëron dhe mbush zemrat tona me hir, duke na mundësuar që të fillojmë ngjitjen, përgjatë Rrugës së Jezusit, për t'u bashkuar me Atin. (Dhe nga rruga, kur them "bashkim me Zotin", ajo që dua të them është një bashkim i vërtetë dhe aktual i vullneteve, dëshirave dhe dashurisë të tillë që Zoti të jetojë plotësisht dhe lirshëm në ju, dhe ju në Të). Dhe kështu, nëse keni qëndruar me mua gjatë në këtë Tërheqje të Kreshmës, nuk kam dyshim se drita pilot e zemrës suaj është ndezur dhe gati të shpërthejë në flakë!

Vazhdo te lexosh

Fluturon në Frymë

KRESHME RETREAT
Dita 33

albuquerque-ajër të nxehtë-me-tullumbace-udhëtim-në-muzg-në-albuquerque-167423

 

THOMAS Merton një herë tha: “Ka një mijë mënyra për të la Mënyra. ” Por ka disa parime themelore kur bëhet fjalë për strukturën e kohës së lutjes tonë që mund të na ndihmojnë të përparojmë më shpejt drejt bashkimit me Zotin, veçanërisht në dobësinë tonë dhe në luftën me shpërqendrimin.

Vazhdo te lexosh

Djegësi i Dytë

KRESHME RETREAT
Dita 34

djegës i dyfishtë2

 

TANI këtu është gjëja, të dashur vëllezër dhe motra të mia: jeta e brendshme, si një tullumbace me ajër të nxehtë, nuk ka një, por dy ndezës. Zoti ynë ishte shumë i qartë për këtë kur tha:

Do ta duash Zotin, Perëndinë tënd ... dhe do ta duash të afërmin tënd si veten tënde. (Marku 12:33)

Vazhdo te lexosh

Në kohë dhe shpërqendrime

KRESHME RETREAT
Dita 35

shpërqendrimet5a

 

OF natyrisht, një nga pengesat e mëdha dhe tensionet në dukje midis jetës së brendshme të dikujt dhe kërkesave të jashtme të profesionit të tij është kohë. “Nuk kam kohë të lutem! Une jam nene! Nuk kam kohe! Unë punoj gjithë ditën! Unë jam një student! Une udhetoj! Unë drejtoj një kompani! Unë jam një prift me një famulli të madhe Nuk kam kohe!"

Vazhdo te lexosh

Zhdukja e Zemrës

KRESHME RETREAT
 Dita 36

i lidhur3

 

A "Tullumbace me ajër të nxehtë" përfaqëson zemrën e dikujt; "shporta e gondolës" është vullneti i Zotit; "propani" është Shpirti i Shenjtë; dhe dy "djegësit" e dashurisë për Zotin dhe të afërmin, kur ndizen nga "drita pilot" e dëshirës sonë, mbushin zemrat tona me Flakën e Dashurisë, duke na mundësuar që të fluturojmë drejt bashkimit me Zotin. Ose kështu do të dukej. Çfarë është ajo që po më mban ende mbrapa…?

Vazhdo te lexosh

Duke ndjekur gjurmët e Kryqëzuar

KRESHME RETREAT
Dita 38

balona-gjatë-natës3

 

K .TU larg në tërheqjen tonë, unë jam përqendruar kryesisht në jetën e brendshme. Por siç thashë disa ditë më parë, jeta shpirtërore nuk është vetëm një thirrje bashkësi me Zotin, por a komisionin tuaj për të dalë në botë dhe

Vazhdo te lexosh

Zoja, Bashkëpilot

KRESHME RETREAT
Dita 39

nëna e kryqëzuar3

 

Është sigurisht që është e mundur të blini një tullumbace me ajër të nxehtë, t'i rregulloni të gjitha, të ndizni propanin dhe të filloni ta fryni atë, duke i bërë të gjitha vetë. Por me ndihmën e një aviatori tjetër me përvojë, do të bëhej shumë më lehtë, më shpejt dhe më e sigurt për të hyrë në qiell.

Vazhdo te lexosh

Le të ngrihet në ty!

Përqafimi i Shpresës nga Lea MallettPërqafimi i Shpresës, nga Lea Mallett

 

JEZUS KRISHTI RSHT NGJALL NGA VARRI!

… Tani le të ngrihet në ty,

që përsëri, Ai të mund të ecë mes nesh,

që përsëri, Ai të mund të shërojë plagët tona

që përsëri, Ai mund të na thajë lotët

dhe që përsëri, ne mund të shikojmë në sytë e Tij të dashurisë.

Qoftë i ringjallur Jezusi ju

 

Vazhdo te lexosh

Mendime nga Zjarri i Qymyrit

në bregdet3

 

BASKIMI në ngrohtësinë e zjarrit të qymyrit Jezusi ka ndezur përmes Tërheqjes sonë të Kreshmës; ulur në shkëlqimin e afërsisë dhe pranisë së Tij; duke dëgjuar dallgëzimet e Mëshirës së Tij të pashlyeshme që përkëdhel butësisht bregun e zemrës sime ... Më kanë mbetur disa mendime të rastësishme nga dyzet ditët tona të reflektimit.

Vazhdo te lexosh