Pararendja e Lutjes

KRESHME RETREAT
Dita 29

tullumbace tashmë

 

Çdo gjë ne kemi diskutuar deri më tani në këtë Tërheqje të Kreshmëve po ju pajis dhe mua që të fluturojmë drejt lartësive të shenjtërisë dhe bashkimit me Zotin (dhe mos harroni, me Të, të gjitha gjërat janë të mundshme). E megjithatë - dhe kjo ka rëndësi të madhe - pa Lutje, do të ishte si dikush që ka hedhur një tullumbace me ajër të nxehtë në tokë dhe ka vendosur të gjitha pajisjet e tij. Piloti përpiqet të ngjitet në gondolë, e cila është vullneti i Zotit. Ai është i njohur me manualet e tij të fluturimit, të cilat janë Shkrimet dhe Katekizmi. Shporta e tij është e lidhur në tullumbace nga litarët e Sakramenteve. Dhe së fundmi, ai e ka shtrirë balonën e tij përgjatë tokës - domethënë, ai ka pranuar një farë gatishmërie, braktisjeje dhe dëshire për të fluturuar drejt Parajsës. Por për aq kohë sa ndezësi i Lutje mbetet i pandriçuar, tullumbace - e cila është zemra e tij - nuk do të zgjerohen kurrë dhe jeta e tij shpirtërore do të mbetet e bazuar.

Vazhdo te lexosh

Qëllimi i Lutjes

KRESHME RETREAT
Dita 31

tullumbace2a

 

I duhet të qesh, sepse unë jam personi i fundit që do të kisha imagjinuar të flas për lutjen. Duke u rritur, unë isha hiper, lëvizja vazhdimisht, gjithmonë e gatshme për të luajtur. E kisha të vështirë të rrija akoma në meshë. Dhe librat, për mua, ishin humbje e kohës së mirë të lojës. Kështu që, në kohën që mbarova shkollën e mesme, ndoshta kisha lexuar më pak se dhjetë libra në tërë jetën time. Dhe ndërsa lexoja Biblën time, të them të paktën, mundësia për t'u ulur dhe për t'u lutur për çdo kohë ishte e vështirë.

Vazhdo te lexosh

Duke u lutur në qiell

KRESHME RETREAT
Dita 32

Balona e ajrit të nxehtë në perëndim të diellit2

 

A fillimi i lutjes është Dëshira, dëshira për të dashur Zotin, i cili na ka dashur së pari. Dëshira është "drita pilot" që e mban ndezur ndezësin e lutjes, gjithmonë të gatshëm për t'u përzier me "propanin" e Shpirtit të Shenjtë. Ai është ai që më pas ndez, gjallëron dhe mbush zemrat tona me hir, duke na mundësuar që të fillojmë ngjitjen, përgjatë Rrugës së Jezusit, për t'u bashkuar me Atin. (Dhe nga rruga, kur them "bashkim me Zotin", ajo që dua të them është një bashkim i vërtetë dhe aktual i vullneteve, dëshirave dhe dashurisë të tillë që Zoti të jetojë plotësisht dhe lirshëm në ju, dhe ju në Të). Dhe kështu, nëse keni qëndruar me mua gjatë në këtë Tërheqje të Kreshmës, nuk kam dyshim se drita pilot e zemrës suaj është ndezur dhe gati të shpërthejë në flakë!

Vazhdo te lexosh

Fluturon në Frymë

KRESHME RETREAT
Dita 33

albuquerque-ajër të nxehtë-me-tullumbace-udhëtim-në-muzg-në-albuquerque-167423

 

THOMAS Merton një herë tha: “Ka një mijë mënyra për të la Mënyra. ” Por ka disa parime themelore kur bëhet fjalë për strukturën e kohës së lutjes tonë që mund të na ndihmojnë të përparojmë më shpejt drejt bashkimit me Zotin, veçanërisht në dobësinë tonë dhe në luftën me shpërqendrimin.

Vazhdo te lexosh

Djegësi i Dytë

KRESHME RETREAT
Dita 34

djegës i dyfishtë2

 

TANI këtu është gjëja, të dashur vëllezër dhe motra të mia: jeta e brendshme, si një tullumbace me ajër të nxehtë, nuk ka një, por dy ndezës. Zoti ynë ishte shumë i qartë për këtë kur tha:

Do ta duash Zotin, Perëndinë tënd ... dhe do ta duash të afërmin tënd si veten tënde. (Marku 12:33)

Vazhdo te lexosh

Në kohë dhe shpërqendrime

KRESHME RETREAT
Dita 35

shpërqendrimet5a

 

OF natyrisht, një nga pengesat e mëdha dhe tensionet në dukje midis jetës së brendshme të dikujt dhe kërkesave të jashtme të profesionit të tij është kohë. “Nuk kam kohë të lutem! Une jam nene! Nuk kam kohe! Unë punoj gjithë ditën! Unë jam një student! Une udhetoj! Unë drejtoj një kompani! Unë jam një prift me një famulli të madhe Nuk kam kohe!"

Vazhdo te lexosh

Zhdukja e Zemrës

KRESHME RETREAT
 Dita 36

i lidhur3

 

A "Tullumbace me ajër të nxehtë" përfaqëson zemrën e dikujt; "shporta e gondolës" është vullneti i Zotit; "propani" është Shpirti i Shenjtë; dhe dy "djegësit" e dashurisë për Zotin dhe të afërmin, kur ndizen nga "drita pilot" e dëshirës sonë, mbushin zemrat tona me Flakën e Dashurisë, duke na mundësuar që të fluturojmë drejt bashkimit me Zotin. Ose kështu do të dukej. Çfarë është ajo që po më mban ende mbrapa…?

Vazhdo te lexosh

Duke ndjekur gjurmët e Kryqëzuar

KRESHME RETREAT
Dita 38

balona-gjatë-natës3

 

K .TU larg në tërheqjen tonë, unë jam përqendruar kryesisht në jetën e brendshme. Por siç thashë disa ditë më parë, jeta shpirtërore nuk është vetëm një thirrje bashkësi me Zotin, por a komisionin tuaj për të dalë në botë dhe

Vazhdo te lexosh