A po hapet porta lindore?

 

Të dashur të rinj, varet nga ju që të jeni rojet e mëngjesit
të cilët lajmërojnë ardhjen e diellit
kush është Krishti i Ngjallur!
—POPA JOHN PAUL II, Mesazhi i Atit të Shenjtë

rinisë së botës,
XVII Dita Botërore e Rinisë, n. 3; (krh. Is 21: 11-12)

 

Botuar për herë të parë më 1 dhjetor 2017… një mesazh shprese dhe fitoreje.

 

KUR dielli perëndon, edhe pse është fillimi i natës, ne hyjmë në një vigjilencë Shtë parashikimi i një agimi të ri. Çdo të shtunë në mbrëmje, Kisha Katolike kremton një meshë vigjilente pikërisht në pritje të "ditës së Zotit" - të Dielën - edhe pse lutja jonë komunale bëhet në pragun e mesnatës dhe errësirës më të thellë. 

Besoj se kjo është periudha që ne po jetojmë tani - ajo rojë që "parashikon" nëse nuk e shpejton Ditën e Zotit. Dhe ashtu si agim njofton Diellin që ngrihet, kështu që gjithashtu ka një agim para Ditës së Zotit. Ajo agim është dita Triumfi i Zemrës së Papërlyer të Marisë. Në fakt, ka shenja tashmë që kjo agim po afron.Vazhdo te lexosh

Jo një shkop magjik

 

A Shenjtërimi i Rusisë më 25 mars 2022 është një ngjarje monumentale, për aq sa përmbush i qartë kërkesë e Zojës së Fatimes.[1]shih A Ndodhi Shenjtërimi i Rusisë? 

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje.EssMesazhi i Fatimes, vatikan.va

Megjithatë, do të ishte gabim të besohej se kjo është e ngjashme me tundjen e një lloj shkopi magjik që do të bëjë që të gjitha problemet tona të zhduken. Jo, Shenjtërimi nuk e anashkalon imperativin biblik që Jezusi shpalli qartë:Vazhdo te lexosh

Shënimet

Dashuria jonë e parë

 

ONE nga "tani fjalët" që Zoti më vuri në zemër rreth katërmbëdhjetë vjet më parë ishte se a "Stuhi e Madhe si një uragan po vjen mbi tokë", dhe se sa më shumë afrohemi me Syri i Stuhisëaq më shumë do të ketë kaos dhe konfuzion. Epo, erërat e kësaj Stuhie po bëhen kaq të shpejta tani, ngjarjet kanë filluar të shpalosen kaq shumë shpejt, se është e lehtë të çorientohesh. Easyshtë e lehtë të harrosh nga më thelbësoret. Dhe Jezusi u tregoi ndjekësve të Tij, të Tijve besnik ndjekës, çfarë është kjo:Vazhdo te lexosh

Refugjatë për kohërat tona

 

A Stuhi e Madhe si një uragan që është përhapur në të gjithë njerëzimin nuk do të pushojë derisa të ketë përfunduar fundin e saj: pastrimin e botës. Si i tillë, ashtu si në kohën e Noeut, Zoti po siguron një Arka që njerëzit e Tij t'i ruajnë ata dhe të ruajnë një "mbetje". Me dashuri dhe urgjencë, i lutem lexuesit e mi të mos humbasin më shumë kohë dhe të fillojnë të ngjiten shkallët në strehën që Zoti ka siguruar ...Vazhdo te lexosh

Koha e mbaruar!

 

THASHE që do të shkruaja më tej se si të hyja me besim në Arkën e Strehimit. Por kjo nuk mund të adresohet si duhet pa këmbët dhe zemrat tona të rrënjosura fort realitet. Dhe sinqerisht, shumë nuk janëVazhdo te lexosh

Në gjurmët e Shën Gjonit

Shën Gjoni duke pushuar në gjoksin e Krishtit, (John 13: 23)

 

AS ju e lexoni këtë, unë jam në një fluturim për në Tokën e Shenjtë për të filluar një pelegrinazh. Unë do të marr dymbëdhjetë ditët e ardhshme për t'u mbështetur në gjoksin e Krishtit në Darkën e Tij të Fundit… për të hyrë në Gjetseman për të "shikuar dhe lutur"… dhe për të qëndruar në heshtjen e Kalvarit për të marrë forcë nga Kryqi dhe Zoja. Ky do të jetë shkrimi im i fundit derisa të kthehem.Vazhdo te lexosh

Kur Ai Qetëson Stuhinë

 

IN epokat e mëparshme të akullit, efektet e ftohjes globale ishin shkatërruese në shumë rajone. Stinët më të shkurtra të rritjes çuan në të korra të dështuara, uri dhe uri, dhe si rezultat, sëmundje, varfëri, trazira civile, revolucion dhe madje luftë. Ndërsa sapo lexuat Dimri i dënimit tonëtë dy shkencëtarët dhe Zoti ynë po parashikojnë atë që duket të jetë fillimi i një tjetër "epoke të vogël akulli". Nëse është kështu, mund të hedhë një dritë të re pse Jezusi foli për këto shenja të veçanta në fund të një epoke (dhe ato janë praktikisht një përmbledhje e Shtatë vulat e revolucionit folur edhe nga Shën Gjoni):Vazhdo te lexosh

Heshtja apo shpata?

Kapja e Krishtit, artist i panjohur (rreth vitit 1520, Musée des Beaux-Arts de Dijon)

 

DISA lexuesit janë habitur nga mesazhet e fundit të pretenduara të Zojës në të gjithë botën "Lutuni më shumë ... flisni më pak" [1]shih Lutuni më shumë… Flisni më pak ose kjo:Vazhdo te lexosh

Shënimet

Medjugorje… Çfarë Ju Mund Të Njohni

Gjashtë shikuesit e Medjugorjes kur ishin fëmijë

 

Dokumentari fitues i çmimeve televizive dhe autori katolik, Mark Mallett, hedh një vështrim në ecurinë e ngjarjeve deri në ditët e sotme… 

 
PAS Duke ndjekur shfaqjet e Medjugorje për vite dhe duke hulumtuar dhe studiuar historinë e sfondit, një gjë është bërë e qartë: ka shumë njerëz që refuzojnë karakterin e mbinatyrshëm të këtij vendi të shfaqjes bazuar në fjalët e dyshimta të disave. Një stuhi e përsosur politikash, gënjeshtrash, gazetarie të ngadaltë, manipulime dhe një media katolike kryesisht cinike ndaj të gjitha gjërave-mistike ka nxitur, për vite me radhë, një rrëfim se gjashtë vizionarët dhe një bandë banditë françeskane kanë arritur të mashtrojnë botën. duke përfshirë shenjtorin e kanonizuar, Gjon Pali II.Vazhdo te lexosh

Një flakë e zemrës së saj

Anthony Mullen (1956 - 2018)
Koordinatori i ndjerë kombëtar 

për Lëvizjen Ndërkombëtare të Flakës së Dashurisë
të Zemrës së Papërlyer të Marisë

 

“SI a mund të më ndihmoni të përhap mesazhin e Zojës? ”

Këto ishin ndër fjalët e para që Anthony ("Toni") Mullen më foli rreth tetë vjet më parë. Mendova se pyetja e tij ishte pak e guximshme, pasi nuk kisha dëgjuar kurrë për shikuesen hungareze Elizabeth Kindelmann. Për më tepër, shpesh kam marrë kërkesa për të promovuar një përkushtim të caktuar, ose ndonjë shfaqje të veçantë. Por nëse Fryma e Shenjtë nuk ma vuri në zemër, nuk do të shkruaja për të.Vazhdo te lexosh

Zoja e Stuhisë

Madonna e Breezy Point, Mark Lennihan / Associated Press

 

"Asgjë e mira ndonjëherë ndodh pas mesnatës, ”thotë gruaja ime. Pas gati 27 vitesh martesë, kjo maksimum është provuar se është e vërtetë: mos u përpiqni të zgjidhni problemet tuaja kur duhet të flini.Vazhdo te lexosh

Të bëhesh një Arkë e Zotit

 

Kisha, e cila përfshin të zgjedhurit,
është modeluar në mënyrë të përshtatshme agimi ose agimi
Do të jetë plotësisht dita për të kur të shkëlqejë
me shkëlqimin perfekt të dritës së brendshme
.
-St. Gregori i Madh, Papa; Liturgjia e Orëve, Vëllimi III, f. 308 (shih gjithashtu Qiri i ndezur Përgatitjet e Dasmës për të kuptuar bashkimin mistik të korporatës që vjen, e cila do të paraprihet nga një "natë e errët e shpirtit" për Kishën.)

 

PARA Krishtlindje, bëra pyetjen: A po hapet porta lindore? Kjo do të thotë, a po fillojmë të shohim shenja të përmbushjes përfundimtare të Triumfit të Zemrës së Papërlyer që po shfaqet? Nëse po, cilat shenja duhet të shohim? Unë do të rekomandoja ta lexoni atë shkrim emocionues nëse nuk e keni akoma.Vazhdo te lexosh

Shenjtërimi i Vonë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23 dhjetor 2017
E Shtuna e Javës së Tretë të Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

Moska në agim

 

Tani më shumë se kurrë është e rëndësishme që të jeni "vëzhguesit e agimit", vrojtuesit që shpallin dritën e agimit dhe pranverën e re të Ungjillit
prej të cilave tashmë mund të shihen sythat.

—POPA JOHN PAUL II, Dita e 18-të Botërore e Rinisë, 13 Prill, 2003;
vatikan.va

 

PËR nja dy javë, kam kuptuar se duhet të ndaj me lexuesit e mi një shëmbëlltyrë të llojeve që janë shpalosur kohët e fundit në familjen time. Unë e bëj këtë me lejen e djalit tim. Kur të dy lexonim leximet e djeshme dhe të sotme në masë, e dinim se ishte koha ta ndanim këtë histori bazuar në dy fragmentet e mëposhtme:Vazhdo te lexosh

Efekti që vjen nga hiri

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 20 dhjetor 2017
E enjte e Javës së Tretë të Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

 

IN zbulimet e jashtëzakonshme të miratuara për Elizabeth Kindelmann, një grua hungareze e cila ishte e ve në moshën tridhjetë e dy me gjashtë fëmijë, Zoti ynë zbulon një aspekt të "Triumfit të Zemrës së Papërlyer" që po vjen.Vazhdo te lexosh

Nëna Thërret

 

A muaj më parë, pa ndonjë arsye të veçantë, ndjeva një urgjencë të thellë për të shkruar një seri artikujsh në Medjugorje për t'iu kundërvënë gënjeshtrave prej kohësh, shtrembërimeve dhe gënjeshtrave të drejta (shih Leximin e Lidhur më poshtë). Përgjigja ka qenë e jashtëzakonshme, duke përfshirë armiqësinë dhe talljen nga "katolikët e mirë" që vazhdojnë ta quajnë këdo që ndjek Medjugorjen të mashtruar, naiv, të paqëndrueshëm dhe të preferuarin tim: "ndjekës të shfaqjes së skuadrës".Vazhdo te lexosh

Konvergjenca dhe Bekimi


Perëndimi i diellit në syrin e një uragani

 


DISA
vite më parë, unë ndieva që Zoti thoshte se kishte një Stuhi e Madhe duke ardhur mbi tokë, si një uragan. Por kjo Stuhi nuk do të ishte një e natyrës mëmë, por e krijuar nga njeri vetë: një stuhi ekonomike, shoqërore dhe politike që do të ndryshonte faqen e tokës. Ndjeva që Zoti më kërkoi të shkruaj për këtë Stuhi, për të përgatitur shpirtrat për atë që po vjen - jo vetëm për Konvergjencë e ngjarjeve, por tani, një ardhje Bekim. Ky shkrim, në mënyrë që të mos jetë shumë i gjatë, do të fus temat kryesore të fusnotës që unë tashmë i kam zgjeruar diku tjetër

Vazhdo te lexosh

Medjugorje dhe Armët e Duhanpirjes

 

Më poshtë është shkruar nga Mark Mallett, një ish-gazetar televiziv në Kanada dhe dokumentar i vlerësuar me çmime. 

 

A Komisioni Ruini, i emëruar nga Papa Benedikti XVI për të studiuar shfaqjet e Medjugorje, ka vendosur me shumicë dërrmuese se shtatë shfaqjet e para ishin "të mbinatyrshme", sipas gjetjeve të rrjedhura të raportuara në Vatikani i brendshëm. Papa Françesku e quajti raportin e Komisionit "shumë, shumë të mirë". Ndërsa shprehte skepticizmin e tij personal të idesë së shfaqjeve të përditshme (unë do ta trajtoj këtë më poshtë), ai lavdëroi haptas shndërrimet dhe frutat që vazhdojnë të rrjedhin nga Medjugorje si një vepër e pamohueshme e Zotit - jo një "shkop magjik". [1]shih usnews.com Në të vërtetë, unë kam marrë letra nga e gjithë bota këtë javë nga njerëzit që më tregojnë për shndërrimet më dramatike që përjetuan kur vizituan Medjugorje, ose sesi është thjesht një "oaz i paqes". Vetëm këtë javë të kaluar, dikush shkroi për të thënë se një prift që shoqëronte grupin e saj u shërua menjëherë nga alkoolizmi ndërsa ishte atje. Ka fjalë për fjalë mijëra e mijëra histori si kjo. [2]shih cf. Medjugorje, Triumfi i Zemrës! Botim i Rishikuar, Sr. Emmanuel; libri lexon si Veprat e Apostullit mbi steroidet Unë vazhdoj ta mbroj Medjugorjen pikërisht për këtë arsye: ajo është arritja e qëllimeve të misionit të Krishtit, dhe me lopata. Në të vërtetë, kujt i intereson nëse aparatet aprovohen ndonjëherë për aq kohë sa lulëzojnë këto fruta?

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih usnews.com
2 shih cf. Medjugorje, Triumfi i Zemrës! Botim i Rishikuar, Sr. Emmanuel; libri lexon si Veprat e Apostullit mbi steroidet

Zbulesa e trishtuar dhe befasuese?

 

PAS shkrim Medjugorje… E vërteta që mund të mos e dininjë prift më lajmëroi për një dokumentar të ri me një zbulim shpërthyes të pretenduar në lidhje me Peshkopin Pavao Zaniç, i Zakoni i parë që mbikëqyr shfaqjet në Medjugorje. Ndërsa unë kisha sugjeruar tashmë në artikullin tim që kishte ndërhyrje komuniste, dokumentarin Nga Fatima në Medjugorje zgjerohet në këtë. Unë kam azhurnuar artikullin tim për të pasqyruar këtë informacion të ri, si dhe një lidhje me përgjigjen e dioqezës, nën seksionin "Twists Strange…". Thjesht klikoni: Lexo më shumë. Ia vlen të lexoni këtë azhurnim të shkurtër, si dhe të shihni dokumentarin, pasi ai është ndoshta zbulimi më i rëndësishëm deri më tani në lidhje me politikën e dendur, dhe kështu, vendimet kishtare që u morën. Këtu, fjalët e Papa Benediktit marrin një rëndësi të veçantë:

… Sot ne e shohim atë në një formë vërtet të tmerrshme: përndjekja më e madhe e Kishës nuk vjen nga armiqtë e jashtëm, por ka lindur nga mëkati brenda Kishës. —POPA BENEDICT XVI, intervistë gjatë fluturimit për në Lisbonë, Portugali; LifeSiteNews, 12 maj 2010

Vazhdo te lexosh

Pse e citove Medjugorje?

Vizionare nga Medjugorje, Mirjana Soldo, Foto me mirësjellje LaPresse

 

“PSE e cituat atë zbulesë private të pa aprovuar? ”

Ashtë një pyetje që më bëhet herë pas here. Për më tepër, rrallë shoh një përgjigje adekuate për të, madje edhe ndër apologjetët më të mirë të Kishës. Vetë pyetja tradhton një deficit serioz në katekezë mes katolikëve mesatarë kur bëhet fjalë për misticizëm dhe zbulim privat. Pse kemi kaq frikë edhe të dëgjojmë?Vazhdo te lexosh

Dimensioni Marian i Stuhisë

 

Shpirtrat e zgjedhur do të duhet të luftojnë Princin e Errësirës.
Do të jetë një stuhi e frikshme - jo, jo një stuhi,
por një uragan që shkatërron gjithçka!
Ai madje dëshiron të shkatërrojë besimin dhe besimin e të zgjedhurve.
Unë do të jem gjithmonë pranë jush në Stuhinë që tani po piqet.
Unë jam Nëna juaj.
Unë mund t'ju ndihmoj dhe dua!
Do ta shihni kudo dritën e Flakës sime të Dashurisë
që mbin si një rrufe
duke ndriçuar Qiellin dhe tokën dhe me të cilën do të flakëroj
edhe shpirtrat e errët dhe të lëngshëm!
Por çfarë trishtimi është për mua që duhet të shikoj
kaq shumë nga fëmijët e mi hidhen në ferr!
 
—Mesazh nga Shën Mëria e Bekuar te Elizabeth Kindelmann (1913-1985);
aprovuar nga Kardinali Péter Erdö, primati i Hungarisë

 

Vazhdo te lexosh

Zoja e Dritës Vjen

Nga Skena e Luftës Finale në Arcātheos, 2017

 

OVER njëzet vjet më parë, unë dhe vëllai im në Krishtin dhe shoku i dashur, Dr. Brian Doran, ëndërruam për mundësinë e një përvoje kampi për djemtë që jo vetëm që formuan zemrat e tyre, por iu përgjigjën dëshirës së tyre natyrore për aventura. Zoti më thirri, për një farë kohe, në një rrugë tjetër. Por Brian së shpejti do të lindte atë që quhet sot Arkeoteos, që do të thotë "Fortesë e Zotit". Shtë një kamp baba / bir, mbase ndryshe nga çdo në botë, ku Ungjilli takon imagjinatën, dhe Katolicizmi përqafon aventurën. Mbi të gjitha, Vetë Zoti ynë na mësoi me shëmbëlltyra

Por këtë javë, u zhvillua një skenë që disa burra po thonë se ishte "më e fuqishmja" që ata kanë parë që nga fillimi i kampit. Në të vërtetë, unë e pashë atë dërrmuese ...Vazhdo te lexosh

Kur Gurët Bërtasin

P THER SOLEMNITETIN E ST. JOSEPH,
Bashkëshortja e virgjëreshës së bekuar Mary

 

Të pendohesh nuk është vetëm të pranosh se kam bërë gabim; është të kthej shpinën tek e gabuara dhe të filloj të mishëroj Ungjillin. Nga kjo varet e ardhmja e krishterimit në botë sot. Bota nuk e beson atë që mësoi Krishti, sepse ne nuk e mishërojmë atë.
- Shërbëtori i Zotit Catherine de Hueck Doherty, Puthje e Krishtit

 

Zoti i dërgon popullit të Tij profetë, jo sepse Fjala e Mishit nuk është e mjaftueshme, por sepse arsyeja jonë, e errësuar nga mëkati, dhe besimi ynë, i plagosur nga dyshimi, në disa raste kanë nevojë për dritën e veçantë që jep Qielli në mënyrë që të na nxisë të «Pendohuni dhe besoni Lajmin e Mirë». [1]Ground 1: 15 Siç tha baronesha, bota nuk beson, sepse as të krishterët nuk duket se besojnë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Ground 1: 15

Busulla jonë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën, 21 dhjetor 2016

Tekste liturgjike këtu

 

IN pranverën e vitit 2014, kalova një errësirë ​​të tmerrshme. Ndjeva dyshime të jashtëzakonshme, valë frike, dëshpërimi, terrori dhe braktisjeje. Unë fillova një ditë me lutje si zakonisht, dhe pastaj ajo erdhi.

Vazhdo te lexosh

Mama!

mamanuringFrancisco de Zurbaran (1598-1664)

 

HER prania ishte e prekshme, zëri i saj ishte i qartë ndërsa fliste në zemrën time pasi unë mora Sakramentin e Bekuar në Meshë. Ishte të nesërmen pas konferencës Flaka e Dashurisë në Filadelfia, ku unë fola në një dhomë të mbushur për nevojën për t'i besuar vetes plotësisht Maria Por ndërsa u gjunjëzova pas Kungimit, duke soditur Kryqëzimin e varur mbi shenjtëroren, u mendova për domethënien e "kushtrimit" të vetes për Marinë. “Çfarë do të thotë t’i jap vetes plotësisht Marisë? Si i shenjtëron të gjitha të mirat, të kaluara dhe të tashmet, tek Nëna? Çfarë do të thotë në të vërtetë? Cilat janë fjalët e duhura kur ndihem kaq e pafuqishme? ”

Ishte në atë moment që ndjeva një zë të padëgjueshëm që fliste në zemrën time.

Vazhdo te lexosh

Çelësi i Gruas

 

Njohja e doktrinës së vërtetë katolike në lidhje me Zonjën e Bekuar do të jetë gjithmonë një çelës për të kuptuar saktë misterin e Krishtit dhe të Kishës. —POPA PAUL VI, Ligjërim, 21 nëntor 1964

 

KETU është një çelës i thellë që zhbllokon pse dhe si Nëna e Bekuar ka një rol kaq të shkëlqyeshëm dhe të fuqishëm në jetën e njerëzimit, por veçanërisht të besimtarëve. Sapo dikush ta kuptojë këtë, jo vetëm që roli i Marisë ka më shumë kuptim në historinë e shpëtimit dhe praninë e saj më të kuptueshme, por besoj se do t'ju lërë të dëshironi të kapni dorën e saj më shumë se kurrë.

Kryesorja është kjo: Maria është një prototip i Kishës.

 

Vazhdo te lexosh

Pse Mary?


Madona e Trëndafilave (1903), nga William-Adolphe Bouguereau

 

Duke parë busullën morale të Kanadasë që humbet gjilpërën e saj, sheshi publik Amerikan humbet paqen e tij dhe pjesët e tjera të botës humbin ekuilibrin e tyre ndërsa erërat e Stuhisë vazhdojnë të marrin shpejtësinë… mendimi i parë në zemrën time këtë mëngjes si një kyç për të kaluar këto kohë është "Rruzarja ”. Por kjo nuk do të thotë asgjë për dikë që nuk ka një kuptim të duhur, biblik të 'gruas së veshur me diell'. Pasi ta lexoni këtë, gruaja ime dhe unë duam t'i bëjmë një dhuratë secilit nga lexuesit tanë ...Vazhdo te lexosh

Magnificat e Gruas

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 31 maj 2016
Festa e Vizitimit të Shën Mërisë
Tekste liturgjike këtu

zmadhues4Vizitë, nga Franz Anton Pmaulbertsch (1724-1796)

 

KUR ky Sprovim i tanishëm dhe i ardhshëm ka mbaruar, një Kishë më e vogël por e pastruar do të shfaqet në një botë më të pastruar. Do të ngrihet nga shpirti i saj një këngë lavdërimi kënga e Gruas, i cili është një pasqyrë dhe shpresë e Kishës që do të vijë.

Vazhdo te lexosh

Zoja, Bashkëpilot

KRESHME RETREAT
Dita 39

nëna e kryqëzuar3

 

Është sigurisht që është e mundur të blini një tullumbace me ajër të nxehtë, t'i rregulloni të gjitha, të ndizni propanin dhe të filloni ta fryni atë, duke i bërë të gjitha vetë. Por me ndihmën e një aviatori tjetër me përvojë, do të bëhej shumë më lehtë, më shpejt dhe më e sigurt për të hyrë në qiell.

Vazhdo te lexosh

Dekompresimi nga e keqja

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 8 dhjetor 2015
Solemniteti i Konceptimit të Papërlyer
e Shën Mërisë

VITI Jubilar i Mëshirës

Tekste liturgjike këtu

 

AS Unë u rrëzova në krahët e gruas time këtë mëngjes, thashë: “Thjesht duhet të pushoj për një moment. Shumë e keqe… ”It'sshtë dita e parë e Vitit Jubilar të Mëshirës - por pa dyshim që ndihem pak e kulluar fizikisht dhe e ndezur shpirtërisht. Shumë gjëra po ndodhin në botë, njëra ngjarje mbi tjetrën, ashtu si Zoti e shpjegoi se do të ishte (shih Shtatë Vulat e Revolucionit) Prapëseprapë, të ndjekësh kërkesat e këtij apostoli shkrimi do të thotë të shikosh grykën e errësirës më shumë se sa dëshiroj. Dhe shqetësohem shumë. Shqetësohu për fëmijët e mi; shqetësohu se nuk po bëj vullnetin e Zotit; shqetësohuni se nuk po u jap lexuesve të mi ushqimin e duhur shpirtëror, në dozat e duhura, ose përmbajtjen e duhur. E di që nuk duhet të shqetësohem, po ju them të mos e bëni, por ndonjëherë e bëj. Thjesht pyesni drejtorin tim shpirtëror. Ose gruaja ime.

Vazhdo te lexosh

Koha për tu bërë serioz!


 

Lutuni Rruzarja çdo ditë për nder të Zojës së Rruzares
për të arritur paqen në botë
sepse vetëm ajo mund ta shpëtojë atë.

—Arritjet e Zojës së Fatimesë, 13 korrik 1917

 

IT është vonuar shumë për t'i marrë këto fjalë seriozisht ... fjalë të cilat kërkojnë disa sakrifica dhe këmbëngulje. Por nëse e bëni, besoj se do të përjetoni një çlirim të hireve në jetën tuaj shpirtërore dhe më gjerë

Vazhdo te lexosh

Triumfet në Shkrime

La Triumfi i Krishterimit mbi Paganizmin, Gustave Doré, (1899)

 

"ÇFARË a do të thuash që Nëna e Bekuar do të "triumfojë"? " pyeti një lexues i çuditur kohët e fundit. “Dua të them, Shkrimet thonë se nga goja e Jezuit do të dalë 'një shpatë e mprehtë për të goditur kombet' (Zbul. 19:15) dhe se 'do të zbulohet i palejuari, të cilin Zoti Jezus do ta vrasë me frymë e gojës së tij dhe bëhu i pafuqishëm nga shfaqja e ardhjes së tij '(2 Thesalonikasve 2: 8). Ku e shihni virgjëreshën Mari “duke triumfuar” në gjithë këtë ?? ”

Një vështrim më i gjerë në këtë pyetje mund të na ndihmojë të kuptojmë jo vetëm se çfarë do të thotë "Triumfi i Zemrës së Papërlyer", por gjithashtu, çfarë është edhe "Triumfi i Zemrës së Shenjtë" dhe kur ato ndodhin.

Vazhdo te lexosh

Immaculata

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 19-20 dhjetor 2014
e Javës së Tretë të Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

 

 

A Konceptimi i Papërlyer i Marisë është një nga mrekullitë më të bukura në historinë e shpëtimit pas Mishërimit - aq shumë, sa Etërit e traditës Lindore e festojnë atë si "të Shenjta" (panagia) Kush ishte…

… I lirë nga çdo njollë e mëkatit, sikur të ishte modeluar nga Fryma e Shenjtë dhe e formuar si një krijesë e re. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 493

Por nëse Maria është një "lloj" i Kishës, atëherë kjo do të thotë që edhe ne jemi thirrur të bëhemi Konceptim i papërlyer si.

 

Vazhdo te lexosh

Kur qan një nënë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 shtator 2014
Përkujtimore e Zojës së Dhembjeve

Tekste liturgjike këtu

 

 

I qëndroi dhe shikoi se lotët i rridhnin në sy. Ata i ranë në faqe dhe i formuan pika në mjekër. Ajo dukej sikur zemra e saj mund të thyhej. Vetëm një ditë më parë, ajo ishte shfaqur paqësore, madje e lumtur por tani fytyra e saj dukej se tradhtonte trishtimin e thellë në zemrën e saj. Mund të pyesja vetëm "Pse…?", Por nuk kishte përgjigje në ajrin me aromë trëndafili, pasi Gruaja që po shikoja ishte një statujë e Zojës së Fatimes.

Vazhdo te lexosh

Vepra Master


Konceptimi i Papërlyer, nga Giovanni Battista Tiepolo (1767)

 

ÇFARË a the ti Kjo Mary është la strehë që po na jep Zoti në këto kohë? [1]shih Rrëmbimi, Ruse dhe Streha

Tingëllon si herezi, apo jo. Në fund të fundit, a nuk është Jezusi streha jonë? A nuk është Ai "ndërmjetësi" midis njeriut dhe Zotit? A nuk është i vetmi emër i Tij me të cilin shpëtojmë? A nuk është Ai Shpëtimtari i botës? Po, e gjithë kjo është e vërtetë. Por si Shpëtimtari dëshiron të na shpëtojë është një çështje krejt tjetër. Si funksionon meritat e Kryqit janë zbatuar është një histori krejt misterioze, e bukur dhe e tmerrshme. Withinshtë brenda këtij zbatimi të shpengimit tonë që Maria gjen vendin e saj si kurora e masterplanit të Zotit në shpengim, pas Vetë Zotit tonë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Rrëmbimi, Ruse dhe Streha

N THE FESTASTN E SUPOTIMIT
Gusht 15th, 2014

 

IT më erdhi e qartë si një zile gjatë meshës: ka një strehë që Zoti po na jep në këto kohë. Ashtu si në ditët e Noeut kishte vetem një arkë, kështu që edhe sot, ka vetëm një Arkë që sigurohet në këtë Stuhi të tashme dhe të ardhshme. Jo vetëm që Zoti e dërgoi Zoja për të paralajmëruar përhapjen e Komunizmit global, [1]shih Rënia e Babilonisë së Misterit por ajo gjithashtu na dha mjetet për të duruar dhe mbrojtur gjatë gjithë kësaj periudhe të vështirë

… Dhe nuk do të jetë një "rrëmbim".

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Dy Zemrat

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23 qershor - 28 qershor 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu


"Dy zemrat" nga Tommy Christopher Canning

 

IN meditimi im i fundit, Ylli i mëngjesit në rritje, ne shohim përmes Shkrimit dhe Traditës se si Nëna e Bekuar ka një rol të rëndësishëm jo vetëm në ardhjen e parë, por të dytë të Jezusit. Kaq të përziera janë Krishti dhe nëna e Tij, saqë ne shpesh i referohemi bashkimit të tyre mistik si "Dy Zemrat" (festat e të cilave kemi festuar këtë të Premte dhe të Shtunë). Si një simbol dhe tip i Kishës, roli i saj në këto "kohëra të fundit" është po ashtu një lloj dhe shenjë e rolit të Kishës në sjelljen e triumfit të Krishtit mbi mbretërinë satanike që përhapet në botë.

Vazhdo te lexosh

Nëna e të gjitha Kombeve

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 13 maj 2014
E martë e Javës së Katërt të Pashkëve
Zgjedhin Përkujtimore e Zojës së Fatimes

Tekste liturgjike këtu


Zoja e të gjitha Kombeve

 

 

A uniteti i të krishterëve, me të vërtetë i të gjithë popujve, është rrahja e zemrës dhe vizioni i pagabueshëm i Jezusit. Shën Gjoni kapi britmën e Zotit tonë në një lutje të bukur për Apostujt dhe kombet që do të dëgjonin predikimin e tyre:

Vazhdo te lexosh

Arka dhe Biri

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 28 janar 2014
Memoriali i Shën Tomës Akuini

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU janë disa paralele interesante në Shkrimet e sotme midis Virgjëreshës Mari dhe Arkës së Besëlidhjes, e cila është një lloj i Dhiatës së Vjetër të Zojës.

Vazhdo te lexosh

Profecia e Bekuar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 12 dhjetor 2013
Festa e Zojës së Guadalupe

Tekste liturgjike këtu
(Zgjedhur: Zbulesa 11: 19a, 12: 1-6a, 10ab; Judith 13; Luka 1: 39-47)

Kërce për Gëzim, nga Corby Eisbacher

 

NDONJEHERE kur jam duke folur në konferenca, unë do të shikoj në turmë dhe do t'i pyes, "A doni të përmbushni një profeci 2000 vjeçare, këtu, tani?" Përgjigja është zakonisht e ngazëllyer po! Atëherë unë do të thoja: "Lutuni me mua fjalët":

Vazhdo te lexosh

Dhurata e Madhe

 

 

IMAGINE një fëmijë i vogël, i cili sapo ka mësuar të ecë, duke u dërguar në një qendër tregtare të zënë. Ai është atje me nënën e tij, por nuk dëshiron t’i marrë dorën. Sa herë që ai fillon të endet, ajo butësisht zgjat dorën e tij. Po aq shpejt, ai e tërheq atë dhe vazhdon të shigjetojë në çdo drejtim që dëshiron. Por ai është i pavëmendshëm për rreziqet: turmat e blerësve të nxituar që mezi e vërejnë; daljet që çojnë në trafik; burimet e bukura, por të thella të ujit, dhe të gjitha rreziqet e tjera të panjohura që i mbajnë prindërit zgjuar natën. Ndonjëherë, nëna - e cila është gjithmonë një hap pas - arrin poshtë dhe kap pak dorë për ta mbajtur atë të mos hyjë në këtë dyqan apo në atë dyqan, të mos vrapojë në këtë person ose në atë derë. Kur ai dëshiron të shkojë në drejtim tjetër, ajo e kthen atë, por përsëri, ai dëshiron të ecë vetë.

Tani, imagjinoni një fëmijë tjetër i cili, kur hyn në qendër tregtare, ndjen rreziqet e së panjohurës. Ajo e lë nënën me dëshirë ta marrë atë për ta udhëhequr. Nëna di se kur duhet të drejtohet, ku të ndalet, ku të presë, sepse ajo mund të shohë rreziqet dhe pengesat përpara dhe merr rrugën më të sigurt për të voglin e saj. Dhe kur fëmija është i gatshëm të merret, nëna ecën drejt përpara, duke marrë rrugën më të shpejtë dhe më të lehtë për në destinacionin e saj.

Tani, imagjinoni që ju jeni një fëmijë, dhe Mary është nëna juaj. Pavarësisht nëse jeni protestante apo katolike, besimtare apo jobesimtare, ajo është gjithmonë duke ecur me ju… por a po ecni me të?

 

Vazhdo te lexosh