Arti i Fillimit Përsëri - Pjesa I

E PËRULUR

 

Publikuar për herë të parë më 20 nëntor 2017…

Këtë javë, unë jam duke bërë diçka ndryshe - një seri me pesë pjesë, bazuar në Ungjijtë e kësaj jave, se si të filloni përsëri pasi të keni rënë. Ne jetojmë në një kulturë ku jemi të ngopur në mëkat dhe tundime, dhe ajo po merr shumë viktima; shumë janë të dekurajuar dhe të rraskapitur, të shtypur dhe duke humbur besimin e tyre. Është e nevojshme, pra, të mësosh artin e fillimit përsëri…

 

PSE a ndiejmë fajin dërrmues kur bëjmë diçka të keqe? Dhe pse është e zakonshme për çdo qenie njerëzore? Edhe foshnjat, nëse bëjnë diçka gabim, shpesh duket se "thjesht e dinë" se nuk duhet ta kenë.Vazhdo te lexosh

Numërimi

 

A Kryeministrja e re italiane, Giorgia Meloni, mbajti një fjalim të fuqishëm dhe profetik që kujton paralajmërimet parashikuese të kardinalit Joseph Ratzinger. Së pari, ai fjalim (shënim: bllokuesit e reklamave duhet të duhet të kthehen nga nëse nuk mund ta shikoni):Vazhdo te lexosh

Fituesit

 

A gjëja më e shquar për Zotin Tonë Jezus është se Ai nuk mban asgjë për Vetë. Ai jo vetëm që i jep të gjithë lavdinë Atit, por pastaj dëshiron ta ndajë lavdinë e Tij me të us në masën që bëhemi bashkërenduesit bashkëpunëtorë me Krishtin (krh. Ef. 3: 6).

Vazhdo te lexosh

Një besim i pathyeshëm në Jezusin

 

Botuar për herë të parë më 31 maj 2017.


HOLLYWOOD 
ka qenë i tejkaluar me një mbushje me filma super hero. Praktikisht ekziston një në kinema, diku, pothuajse vazhdimisht tani. Mbase kjo flet për diçka të thellë brenda psikikës së këtij brezi, një epokë në të cilën heronjtë e vërtetë tani janë shumë pak; një reflektim i një bote që dëshiron për madhështi të vërtetë, nëse jo, një Shpëtimtari i vërtetëVazhdo te lexosh

Në prag

 

KJO javë, një trishtim i thellë dhe i pashpjegueshëm më pushtoi, ashtu si në të kaluarën. Por unë e di tani se çfarë është kjo: është një pikë trishtimi nga Zemra e Zotit - që njeriu e ka refuzuar Atë deri në pikën që ta sjellë njerëzimin në këtë pastrim të dhimbshëm. Theshtë trishtimi që Zoti nuk u lejua të triumfojë mbi këtë botë përmes dashurisë, por duhet ta bëjë këtë, tani, përmes drejtësisë.Vazhdo te lexosh

Profetët e rremë të vërtetë

 

Ngurrimi i përhapur nga ana e shumë mendimtarëve katolikë
për të hyrë në një shqyrtim të thellë të elementeve apokaliptike të jetës bashkëkohore është,
Besoj, pjesë e vetë problemit që ata kërkojnë të shmangin.
Nëse mendimi apokaliptik u lihet kryesisht atyre që janë subjektivizuar
ose që kanë rënë pre e vertigos së terrorit kozmik,
atëherë komuniteti i krishterë, me të vërtetë i gjithë komuniteti njerëzor,
është varfëruar rrënjësisht.
Dhe kjo mund të matet në termat e shpirtrave të humbur njerëzorë.

–Author, Michael D. O'Brien, A po jetojmë në kohët apokaliptike?

 

UNE KTHEVA jashtë kompjuterit tim dhe çdo pajisje që mund të pengojë paqen time. Kam kaluar pjesën më të madhe të javës së fundit duke notuar në një liqen, veshët e mi ishin zhytur nën ujë, duke ngulur sytë deri në pafund me vetëm disa re që kalonin duke shikuar prapa me fytyrat e tyre të shëmtuara. Atje, në ato ujëra të pacenuara kanadeze, dëgjova Heshtjen. Unë u përpoqa të mos mendoja për asgjë përveç momentit të tanishëm dhe asaj që Zoti po gdhendte në qiej, porositë e Tij të vogla të dashurisë për ne në Krijim. Dhe unë e doja Atë përsëri.Vazhdo te lexosh

Paralajmërimi i dashurisë

 

IS është e mundur për të thyer zemrën e Zotit? Unë do të thoja se është e mundur të përshkon Zemra e tij. A e konsiderojmë ndonjëherë atë? Apo mendojmë se Zoti është kaq i madh, kaq i përjetshëm, aq përtej veprave të përkohshme të parëndësishme të njerëzve saqë mendimet, fjalët dhe veprimet tona janë të izoluara prej Tij?Vazhdo te lexosh

Turma në rritje


Oqeani Avenue nga phyzer

 

Botuar për herë të parë në 20 Mars 2015. Tekstet liturgjike për leximet e referuara atë ditë janë këtu.

 

KETU është një shenjë e re e kohërave që shfaqen. Si një valë që arrin në breg që rritet dhe rritet derisa të bëhet një tsunami i madh, kështu që gjithashtu, ekziston një mentalitet në rritje i turmës ndaj Kishës dhe lirisë së fjalës. Ishte dhjetë vjet më parë që shkrova një paralajmërim për persekutimin që po vinte. [1]shih Përndjekje! … Dhe Tsunami Moral Dhe tani është këtu, në brigjet perëndimore.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Guximi në Stuhi

 

ONE në momentin që ishin frikacakë, i guximshmi tjetër. Një moment ata po dyshonin, dhe tjetri ishin të sigurt. Një moment ata hezituan, dhe tjetri, ata u turrën me kokë drejt martirizmave të tyre. Çfarë e bëri ndryshimin te ata Apostuj që i kthyen në njerëz të patrembur?Vazhdo te lexosh

Pesë hapa drejt Atit

 

KETU janë pesë hapa të thjeshtë drejt pajtimit të plotë me Perëndinë, Atin tonë. Por, para se t'i shqyrtoj, duhet së pari të trajtojmë një problem tjetër: imazhin tonë të shtrembëruar të atësisë së Tij.Vazhdo te lexosh

Stuhia e dëshirave tona

Paqja Qetë, Duke Arnold Friberg

 

NGA kohë pas kohe, unë marr letra si këto:

Ju lutem lutuni për mua. Unë jam aq i dobët dhe mëkatet e mishit, sidomos alkooli, më mbyten. 

Ju thjesht mund ta zëvendësoni alkoolin me "pornografi", "epsh", "zemërim" ose një numër gjërash të tjera. Fakti është se shumë të krishterë sot ndihen të mbytur nga dëshirat e mishit dhe të pafuqishëm për të ndryshuar.Vazhdo te lexosh

Goditja e të Mirosurit të Zotit

Sauli duke sulmuar Davidin, Guercino (1591-1666)

 

Lidhur me artikullin tim në Anti-Mëshira, dikush mendoi se unë nuk isha mjaft kritik ndaj Papa Françeskut. "Konfuzioni nuk është nga Zoti", - shkruan ata. Jo, konfuzioni nuk është nga Zoti. Por Zoti mund të përdorë konfuzionin për të shoshitur dhe pastruar Kishën e Tij. Unë mendoj se kjo është pikërisht ajo që po ndodh në këtë orë. Papa e Papa e Françeskut po sjell në dritë të plotë ata klerikë dhe laikë që dukej sikur prisnin në krahë për të promovuar një version heterodoks të mësimit katolik (Shih Kur barërat e këqija fillojnë Koka). Por po nxjerr në dritë edhe ata që janë lidhur me legalizëm duke u fshehur pas një muri të ortodoksisë. Isshtë duke zbuluar ata, besimi i të cilëve është vërtet në Krishtin dhe ata, besimi i të cilëve është te vetja; ata që janë të përulur dhe besnikë, dhe ata që nuk janë. 

Pra, si t'i qasemi këtij "Papa të surprizave", i cili duket se i trondit gati të gjithë këto ditë? Më poshtë është botuar më 22 janar 2016 dhe është azhurnuar sot… Përgjigja, pa dyshim që nuk është me kritikën e parespektueshme dhe të vrazhdë që është bërë një element kryesor i kësaj gjenerate. Këtu, shembulli i Davidit është më i rëndësishëm

Vazhdo te lexosh

Anti-Mëshira

 

Një grua pyeti sot nëse kam shkruar ndonjë gjë për të sqaruar konfuzionin rreth dokumentit post-Sinodal të Papës, Amoris Laetitia. Ajo tha,

Unë e dua Kishën dhe gjithmonë planifikoj të jem katolike. Megjithatë, unë jam hutuar për Inkurajimin e fundit të Papa Françeskut. Unë i di mësimet e vërteta mbi martesën. Mjerisht unë jam një katolik i divorcuar. Burri im krijoi një familje tjetër ndërsa ishte ende i martuar me mua. Ende dhemb shumë. Ndërsa Kisha nuk mund të ndryshojë mësimet e saj, pse nuk është bërë e qartë apo e deklaruar kjo?

Ajo është e saktë: mësimet mbi martesën janë të qarta dhe të pandryshueshme. Konfuzioni i tanishëm është me të vërtetë një pasqyrim i trishtueshëm i mëkatshmërisë së Kishës brenda anëtarëve të saj individualë. Dhimbja e kësaj gruaje është për të një shpatë me dy tehe. Sepse ajo është prerë në zemër nga pabesia e burrit të saj dhe më pas, në të njëjtën kohë, prerë nga ata peshkopë që tani po sugjerojnë se burri i saj mund të jetë në gjendje të marrë Sakramentet, edhe kur është në një gjendje shkeljeje bashkëshortore objektive. 

E mëposhtmja u botua në 4 Mars 2017 në lidhje me një ri-interpretim të ri të martesës dhe sakramenteve nga disa konferenca të peshkopit dhe "anti-mëshirës" që shfaqet në kohën tonë ourVazhdo te lexosh

Shkuarja përpara Zotit

 

PËR mbi tre vjet, unë dhe gruaja ime jemi përpjekur të shesim fermën tonë. Ne e kemi ndjerë këtë "thirrje" që duhet të lëvizim këtu, ose të zhvendosemi atje. Ne jemi lutur për këtë dhe kemi supozuar se kemi pasur shumë arsye të vlefshme dhe madje kemi ndjerë një farë "paqeje" për këtë. Por akoma, ne kurrë nuk kemi gjetur një blerës (në fakt blerësit që kanë ardhur së bashku janë bllokuar në mënyrë të pashpjegueshme herë pas here) dhe dera e mundësive është mbyllur vazhdimisht. Në fillim, ne u tunduam të themi: "Zot, pse nuk po e bekon këtë?" Por kohët e fundit, ne kemi kuptuar se kemi bërë një pyetje të gabuar. Nuk duhet të jetë: "Zot, të lutem beko bekimin tonë", por përkundrazi, "Zot, cili është vullneti Yt?" Dhe pastaj, ne duhet të lutemi, të dëgjojmë, dhe mbi të gjitha, të presim të dy qartësia dhe paqja. Nuk i kemi pritur të dy. Dhe siç më ka thënë drejtori im shpirtëror shumë herë gjatë viteve, "Nëse nuk dini çfarë të bëni, mos bëni asgjë".Vazhdo te lexosh

Kryqi i Dashurisë

 

marr Kryqin e dikujt do të thotë të zbraz veten plotësisht për dashurinë e tjetrit. Jezusi u shpreh ndryshe:

Ky është urdhërimi im: duajeni njëri-tjetrin ashtu si unë ju dua. Askush nuk ka dashuri më të madhe se kjo, për të dhënë jetën për miqtë e tij. (Gjoni 15: 12-13)

Ne duhet të duam ashtu siç na deshi Jezusi. Në misionin e Tij personal, i cili ishte një mision për të gjithë botën, përfshinte vdekjen mbi një kryq. Por si duhet të duam ne që jemi nëna dhe baballarë, motra dhe vëllezër, priftërinj dhe murgesha kur nuk jemi thirrur në një martirizim kaq të mirëfilltë? Jezusi e zbuloi gjithashtu këtë, jo vetëm në Kalvar, por çdo ditë ndërsa ecte midis nesh. Siç tha Shën Pali, "Ai u zbraz vetë, duke marrë formën e një skllavi ..." [1](Filipianëve 2: 5-8 Si?Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 (Filipianëve 2: 5-8

Shenjtërimi i Vonë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23 dhjetor 2017
E Shtuna e Javës së Tretë të Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

Moska në agim

 

Tani më shumë se kurrë është e rëndësishme që të jeni "vëzhguesit e agimit", vrojtuesit që shpallin dritën e agimit dhe pranverën e re të Ungjillit
prej të cilave tashmë mund të shihen sythat.

—POPA JOHN PAUL II, Dita e 18-të Botërore e Rinisë, 13 Prill, 2003;
vatikan.va

 

PËR nja dy javë, kam kuptuar se duhet të ndaj me lexuesit e mi një shëmbëlltyrë të llojeve që janë shpalosur kohët e fundit në familjen time. Unë e bëj këtë me lejen e djalit tim. Kur të dy lexonim leximet e djeshme dhe të sotme në masë, e dinim se ishte koha ta ndanim këtë histori bazuar në dy fragmentet e mëposhtme:Vazhdo te lexosh

Efekti që vjen nga hiri

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 20 dhjetor 2017
E enjte e Javës së Tretë të Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

 

IN zbulimet e jashtëzakonshme të miratuara për Elizabeth Kindelmann, një grua hungareze e cila ishte e ve në moshën tridhjetë e dy me gjashtë fëmijë, Zoti ynë zbulon një aspekt të "Triumfit të Zemrës së Papërlyer" që po vjen.Vazhdo te lexosh

Testimi - Pjesa II

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 dhjetor 2017
E enjte e Javës së Parë të Ardhjes
Memoriali i Shën Ambros

Tekste liturgjike këtu

 

ME ngjarjet e diskutueshme të kësaj jave që u zhvilluan në Romë (shih Papati nuk është një Papë), fjalët kanë mbetur në mendjen time edhe një herë se e gjithë kjo është një testimi të besimtarëve. Kam shkruar për këtë në tetor 2014 menjëherë pas Sinodit tendencioz mbi familjen (shih Testimi) Më e rëndësishmja në atë shkrim është pjesa për Gideon.

Unë gjithashtu shkrova atëherë si tani: "ajo që ndodhi në Romë nuk ishte një provë për të parë se sa besnik jeni ndaj Papës, por sa besim keni në Jezu Krishtin i cili premtoi se dyert e ferrit nuk do të mbizotërojnë ndaj Kishës së Tij " Unë gjithashtu thashë, "nëse mendoni se ka konfuzion tani, prisni derisa të shihni se çfarë po vjen ..."Vazhdo te lexosh

Arti i Fillimit Përsëri - Pjesa V

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 24 nëntor 2017
E premtja e javës së tridhjetë e tretë në kohë të zakonshme
Memoriali i Shën Andrew Dũng-Lac dhe Shokëve

Tekste liturgjike këtu

LUTJA

 

IT merr dy këmbë për të qëndruar fort. Edhe në jetën shpirtërore, ne kemi dy këmbë për të qëndruar në këmbë: bindje Lutje. Sepse arti i fillimit përsëri konsiston në sigurimin që kemi pozicionin e duhur në vend që nga fillimi… ose do të pengohemi para se të bëjmë disa hapa. Në përmbledhje deri më tani, arti i fillimit përsëri konsiston në pesë hapat e përulja, rrëfimi, besimi, bindja, dhe tani, ne përqendrohemi në lutje.Vazhdo te lexosh

Arti i Fillimit Përsëri - Pjesa IV

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23 nëntor 2017
E enjte e javës së tridhjetë e tretë në kohë të zakonshme
Zgjedhin Përkujtimore e Shën Columban

Tekste liturgjike këtu

BANIMI

 

JEZUSI shikoi nga Jeruzalemi dhe qau ndërsa ai bërtiste:

Nëse këtë ditë do të dinit vetëm se çfarë e bën paqen - por tani ajo është e fshehur nga sytë tuaj. (Ungjilli i sotëm)

Vazhdo te lexosh

Arti i Fillimit Përsëri - Pjesa III

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 22 nëntor 2017
E mërkura e javës së tridhjetë e tretë në kohë të zakonshme
Memoriali i Shën Cecilia, Dëshmorit

Tekste liturgjike këtu

BESIMI

 

mëkati i parë i Adamit dhe Evës nuk ishte ngrënia e "frutit të ndaluar". Përkundrazi, ishte se ata u prishën besim me Krijuesin - besimin se Ai kishte në duart e Tij interesat e tyre më të mirë, lumturinë dhe të ardhmen e tyre. Ky besim i prishur është, për këtë orë, Plaga e Madhe në zemrën e secilit prej nesh. Isshtë një plagë në natyrën tonë të trashëguar që na shtyn të dyshojmë në mirësinë e Zotit, faljen, providencën, planet e tij dhe mbi të gjitha dashurinë e Tij. Nëse doni të dini se sa serioze, sa e brendshme është kjo plagë ekzistenciale për gjendjen njerëzore, atëherë shikoni në Kryq. Aty shihni se çfarë ishte e nevojshme për të filluar shërimin e kësaj plage: që vetë Zoti do të duhej të vdiste për të rregulluar atë që vetë njeriu kishte shkatërruar.[1]shih Pse Besimi?Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Pse Besimi?

Arti i Fillimit Përsëri - Pjesa II

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 21 nëntor 2017
E marta e javës së tridhjetë e tretë në kohë të zakonshme
Prezantimi i Shën Mërisë

Tekste liturgjike këtu

Duke rrëfyer

 

arti i fillimit përsëri gjithmonë konsiston në kujtimin, besimin dhe besimin se është me të vërtetë Zoti ai që po fillon një fillim të ri. Kjo nëse je çift ndjenjë hidhërim për mëkatet tuaja ose të menduarit të pendohesh, se kjo është tashmë një shenjë e hirit dhe dashurisë së Tij në punë në jetën tënde.Vazhdo te lexosh

Gjykimi i të Gjallëve

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 nëntor 2017
E mërkura e javës së tridhjetë e dytë në kohë të zakonshme
Zgjedhin Memoriali Shën Alberti i Madh

Tekste liturgjike këtu

"BESNIK DHE E VRTET"

 

CDO ditën, dielli lind, stinët përparojnë, lindin foshnje dhe të tjerët ndërrojnë jetë. Easyshtë e lehtë të harrosh se po jetojmë në një histori dramatike, dinamike, një përrallë epike të vërtetë që po shpaloset moment pas momenti. Bota po garon drejt kulmit të saj: gjykimi i kombeve. Për Zotin dhe engjëjt dhe shenjtorët, kjo histori është gjithnjë e pranishme; ajo zë dashurinë e tyre dhe rrit pritjen e shenjtë drejt Ditës kur vepra e Jezu Krishtit do të përfundojë.Vazhdo te lexosh

All In

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 26 tetor 2017
E enjtja e javës së njëzet e nëntë në kohë të zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

IT më duket se bota po ecën gjithnjë e më shpejt. Gjithçka është si një shakullinë, që rrotullohet, fshikullon dhe hedh shpirtin si një gjethe në një uragan. Ajo që është e çuditshme është të dëgjosh të rinjtë të thonë se e ndiejnë edhe këtë, atë koha po shpejtohet. Epo, rreziku më i keq në këtë Stuhi të tanishme është që ne jo vetëm të humbasim paqen tonë, por edhe ta lëmë Erërat e Ndryshimit shuaj flakën e besimit krejt. Me këtë, nuk dua të them besimin në Zot aq sa dikush dashuri  Dëshira per atë. Ata janë motori dhe transmetimi që e lëvizin shpirtin drejt gëzimit autentik. Nëse nuk jemi në zjarr për Zotin, atëherë ku do të shkojmë?Vazhdo te lexosh

Si ta dimë kur gjykimi është afër

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 17 tetor 2017
E marta e javës së njëzet e tetë në kohë të zakonshme
Zgjedhin Shën Memorie Shën Ignati i Antiokisë

Tekste liturgjike këtu

 

 

PAS një përshëndetje e ngrohtë për Romakët, Shën Pali hap një dush të ftohtë për të zgjuar lexuesit e tij:Vazhdo te lexosh

Mbi Si të Lutemi

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 tetor 2017
E mërkura e javës së njëzet e shtatë në kohë të zakonshme
Zgjedhin Përkujtimore Papa ST. GJONI XXIII

Tekste liturgjike këtu

 

PARA duke mësuar "Ati ynë", Jezusi u thotë Apostujve:

Kjo është si ju duhet të luteni. (Mat 6: 9)

Po, si, jo domosdoshmërisht çfarë. Kjo do të thotë, Jezusi po zbulonte jo aq shumë përmbajtjen e asaj që të lutesh, por gjendjen e zemrës; Ai nuk po bënte një lutje specifike aq sa na tregonte si, si fëmijë të Zotit, për t'iu afruar Atij. Për vetëm disa vargje më herët, Jezusi tha, "Në lutje, mos llomotisni si paganët, të cilët mendojnë se do të dëgjohen për shkak të fjalëve të tyre të shumta." [1]Matt 6: 7 PërkundraziVazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Matt 6: 7

A mund ta shterojmë mëshirën e Zotit?

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 24 shtator 2017
E diela e javës së njëzet e pestë në kohë të zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

Jam duke u kthyer nga konferenca "Flaka e Dashurisë" në Filadelfia. Ishte bukur. Rreth 500 njerëz mbushën një dhomë hoteli që ishte e mbushur me Shpirtin e Shenjtë që nga minuta e parë. Të gjithë ne po largohemi me shpresë të re dhe forcë në Zotin. Kam disa pushime të gjata në aeroporte gjatë kthimit në Kanada, dhe po e marr këtë kohë për të reflektuar me ju në leximet e sotme.Vazhdo te lexosh

Shkuarja në Thellë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 shtator 2017
E enjte e javës së njëzet e dytë në kohë të zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

KUR Jezusi u flet turmave, ai e bën këtë në cekëtitë e liqenit. Atje, Ai u flet atyre në nivelin e tyre, në shëmbëlltyra, në thjeshtësi. Sepse Ai e di se shumë janë vetëm kuriozë, duke kërkuar të bujshme, duke ndjekur në distancë. Por, kur Jezusi dëshiron të thërrasë Apostujt tek Vetë, Ai i kërkon që të nxirren «në humnerë».Vazhdo te lexosh

Frikësuar thirrjen

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5 shtator 2017
E diela dhe e marta
të javës së njëzet e dytë në kohë të zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

ST. Augustini një herë tha: "Zot, më pastro, por jo akoma! " 

Ai tradhtoi një frikë të përbashkët midis besimtarëve dhe jobesimtarëve: se të jesh pasues i Jezusit do të thotë të heqësh dorë nga gëzimet tokësore; se në fund të fundit është një thirrje për vuajtje, privim dhe dhimbje në këtë tokë; deri te vdekja e mishit, asgjësimi i vullnetit dhe refuzimi i kënaqësisë. Mbi të gjitha, në leximet e së Dielës së kaluar, dëgjuam Shën Palin të thoshte, "Ofroni trupat tuaj si një flijim i gjallë" [1]krh. Rom 12: 1 dhe Jezusi tha:Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Rom 12: 1

Oqeani i Mëshirës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 gusht 2017
E hëna e javës së tetëmbëdhjetë në kohë të zakonshme
Zgjedhin Memoriali i Shën Sikstit II dhe sahabëve

Tekste liturgjike këtu

 Foto e realizuar më 30 tetor 2011 në Casa San Pablo, Sto. Dgo Republika Domenikane

 

Une vetem u kthye nga Arkeoteos, përsëri në mbretërinë e vdekshme. Ishte një javë e pabesueshme dhe e fuqishme për të gjithë ne në këtë kamp babai / djali të vendosur në bazën e Shkëmbinjve Kanadezë. Në ditët në vazhdim, unë do të ndaj me ju mendimet dhe fjalët që më erdhën atje, si dhe një takim të pabesueshëm që të gjithë ne patëm me "Zoja".Vazhdo te lexosh

Duke kërkuar të Dashurin

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 22 korrik 2017
E shtuna e Javës së pesëmbëdhjetë në kohë të zakonshme
Festa e Shën Marisë Magdalena

Tekste liturgjike këtu

 

IT është gjithmonë nën sipërfaqe, duke thirrur, duke bërë shenjë, duke trazuar dhe duke më lënë krejtësisht të shqetësuar. Theshtë ftesë për të bashkimi me Zotin. Më lë të qetë, sepse e di që nuk kam zhytur ende "në humnerë". Unë e dua Zotin, por jo akoma me gjithë zemrën, shpirtin dhe forcën time. E megjithatë, kjo është ajo për të cilën jam krijuar, dhe kështu… Unë jam i shqetësuar, derisa të pushoj në Të.Vazhdo te lexosh

Takimet hyjnore

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 19 korrik 2017
E mërkura e javës së pesëmbëdhjetë në kohë të zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

KETU janë kohëra gjatë udhëtimit të krishterë, si Moisiu në leximin e parë të sotëm, që ju do të ecni nëpër një shkretëtirë shpirtërore, kur gjithçka të duket e thatë, rrethina e shkretë dhe shpirti gati i vdekur. Shtë një kohë për të provuar besimin dhe besimin e dikujt te Zoti. Shën Tereza e Kalkutës e dinte mirë. Vazhdo te lexosh

Paraliza e dëshpërimit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 korrik 2017
E enjtja e javës së trembëdhjetë në kohë të zakonshme
Zgjedhin Përkujtimore e Shën Maria Goretti

Tekste liturgjike këtu

 

KETU janë shumë gjëra në jetë që mund të na bëjnë të dëshpërohemi, por asnjë, ndoshta, sa gabimet tona.Vazhdo te lexosh

Guximi… deri në fund

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29 qershor 2017
E enjte e javës së dymbëdhjetë në kohë të zakonshme
Solemniteti i Shenjtorëve Pjetër dhe Pal

Tekste liturgjike këtu

 

TWO vite më parë, kam shkruar Turma në rritje. Unë thashë atëherë që 'zeitgeist është zhvendosur; ka një guxim dhe intolerancë në rritje që përshkon gjykatat, përmbyt mediat dhe derdhet në rrugë. Po, koha është e përshtatshme për të heshtje Kisha. Këto ndjenja kanë ekzistuar për ca kohë tani, madje me dekada. Por ajo që është e re është se ata kanë fituar fuqia e turmës, dhe kur të arrijë këtë fazë, zemërimi dhe intoleranca fillojnë të lëvizin shumë shpejt. 'Vazhdo te lexosh

Plaku

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5 qershor 2017
E hënë e javës së nëntë në kohë të zakonshme
Memoriali i Shën Boniface

Tekste liturgjike këtu

 

A Romakëve të lashtë nuk u munguan kurrë dënimet më brutale për kriminelët. Fshikullimi dhe kryqëzimi ishin ndër mizoritë e tyre më famëkeqe. Por ka edhe një tjetër… atë të lidhjes së një kufome në pjesën e prapme të një vrasësi të dënuar. Nën dënimin me vdekje, askush nuk u lejua ta hiqte atë. Dhe kështu, krimineli i dënuar përfundimisht do të infektohet dhe do të vdesë.Vazhdo te lexosh

Fruti i paparashikueshëm i Braktisjes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 3 qershor 2017
E shtuna e Javës së Shtatë të Pashkëve
Memoriali i Shën Charles Lwanga dhe Shokëve

Tekste liturgjike këtu

 

IT rrallë duket se ndonjë e mirë mund të vijë nga vuajtja, veçanërisht në mes të saj. Për më tepër, ka raste kur, sipas arsyetimit tonë, rruga që kemi vendosur përpara do të sillte më të mirën. "Nëse e fitoj këtë punë, atëherë ... nëse jam shëruar fizikisht, atëherë ... nëse shkoj atje, atëherë” " Vazhdo te lexosh