Mbarimi i Kursit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 30 maj 2017
E marta e Javës së Shtatë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

KETU ishte një njeri që e urrente Jezu Krishtin… derisa e takoi Atë. Takimi me Dashurinë e Pastër do ta bëjë këtë me ju. Shën Pali shkoi nga marrja e jetës së të krishterëve, në ofrimin e befas të jetës së tij si njëri prej tyre. Në kontrast të plotë me "martirët e Allahut" të sotëm, të cilët frikacak fshehin fytyrat e tyre dhe rripin e bombave mbi veten e tyre për të vrarë njerëz të pafajshëm, Shën Pali zbuloi martirizimin e vërtetë: të jepte veten për tjetrin. Ai nuk e fshehu as veten e tij dhe as Ungjillin, në imitim të Shpëtimtarit të tij.Vazhdo te lexosh

Ungjillizimi i Vërtetë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 24 maj 2017
E mërkura e Javës së Gjashtë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

KETU ka qenë shumë hullabaloo që nga komentet e Papa Françeskut disa vjet më parë duke denoncuar prozelitizmin - përpjekjen për ta kthyer dikë në besimin e vet fetar. Për ata që nuk e shqyrtuan me hollësi deklaratën e tij aktuale, kjo shkaktoi konfuzion, sepse sjellja e shpirtrave te Jezu Krishti - domethënë në Krishterim - është pikërisht arsyeja pse Kisha ekziston. Pra, ose Papa Françesku po braktiste Komisionin e Madh të Kishës, ose ndoshta ai donte të thoshte diçka tjetër.Vazhdo te lexosh

Paqja në vështirësi

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 maj 2017
E martë e Javës së Pestë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

SAINT Seraphim i Sarov dikur tha: "Përvetësoni një shpirt paqësor dhe rreth jush, mijëra do të shpëtohen". Ndoshta kjo është një arsye tjetër pse bota mbetet e palëkundur nga të krishterët sot: edhe ne jemi të shqetësuar, të kësaj bote, të frikësuar ose të palumtur. Por në leximet e sotme masive, Jezusi dhe Shën Pali sigurojnë atë kyç për tu bërë burra dhe gra me të vërtetë paqësore.Vazhdo te lexosh

Mbi Përulësinë e Rremë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 maj 2017
E hëna e Javës së Pestë të Pashkëve
Zgjedhin Memoriali i Shën Isidores

Tekste liturgjike këtu

 

KETU ishte një moment kur predikoja në një konferencë kohët e fundit që ndjeva një kënaqësi të lehtë nga vetja në atë që po bëja "për Zotin". Atë natë, unë reflektova mbi fjalët dhe impulset e mia. Ndjeva turp dhe tmerr që mund të kisha provuar, madje në një mënyrë delikate, të vjedhja një rreze të vetme të lavdisë së Perëndisë - një krimb që përpiqej të mbante Kurorën e Mbretit. Mendova për këshillën e urtë të Shën Pio ndërsa pendohesha për egon time:Vazhdo te lexosh

Një krizë e komunitetit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9 maj 2017
E martë e Javës së Katërt të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

ONE nga aspektet më magjepsëse të Kishës së hershme është se, pas Rrëshajëve, ata menjëherë, pothuajse instinktivisht, formuan komuniteteve. Ata shitën gjithçka që kishin dhe e mbajtën të përbashkët në mënyrë që të kujdeseshin për nevojat e të gjithëve. E megjithatë, jo ku shohim një urdhër të qartë nga Jezusi për ta bërë si të tillë. Ishte aq radikale, aq në kundërshtim me mendimin e kohës, saqë këto bashkësi të hershme transformuan botën përreth tyre.Vazhdo te lexosh

Streha brenda

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 maj 2017
E martë e Javës së Tretë të Pashkëve
Memoriali i Shën Athanasit

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është një skenë në një nga romanet e Michael D. O'Brien që nuk e kam harruar kurrë - kur një prift po torturohet për besnikërinë e tij. [1]Eklipsi i Diellit, Shtypi Ignatius Në atë moment, kleriku duket se zbret në një vend ku rrëmbyesit e tij nuk mund të arrijnë, një vend thellë në zemrën e tij ku banon Zoti. Zemra e tij ishte një strehë pikërisht sepse atje ishte edhe Zoti.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Eklipsi i Diellit, Shtypi Ignatius

Zoti i pari

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 27 Prill 2017
E enjte e Javës së Dytë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

mos mendo se jam vetem une. E dëgjoj nga të rinjtë dhe të moshuarit: koha duket se po shpejtohet. Dhe bashkë me të, ka disa ditë një kuptim sikur dikush varet nga thonjtë në buzë të një rrotullimi të qejfit. Me fjalët e Fr. Marie-Dominique Philippe:

Vazhdo te lexosh

Zbulimi i Madh

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 Prill 2017
E marta e Javës së Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

Ja, një shakullinë e Zotit ka dalë me tërbim -
Një shakullinë e dhunshme!
Do të bjerë mbi kokën e të pabesit.
Zemërimi i Zotit nuk do të kthehet prapa
derisa Ai të ketë ekzekutuar dhe kryer
mendimet e zemrës së Tij.

Në ditët e fundit do ta kuptoni në mënyrë perfekte.
(Jeremia 23: 19-20)

 

JEREMIAH's fjalët të kujtojnë profetin Daniel, i cili tha diçka të ngjashme pasi edhe ai mori vizione të "ditëve të mëvonshme":

Vazhdo te lexosh

Ndizni Fenerët

 FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16-17 Mars 2017
E enjte-e Premte e Javës së Dytë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

E ZHVENDosur. Të zhgënjyer. Të tradhtuar ... këto janë disa nga ndjenjat që kanë shumë pasi panë një parashikim të dështuar pas tjetrit në vitet e fundit. Na u tha që kompjuteri "mijëvjeçar", ose Y2K, do të sillte fundin e civilizimit modern siç e njohim kur orët u kthyen më 1 janar 2000 ... por asgjë nuk ndodhi përtej jehonave të Auld Lang Syne. Pastaj ishin parashikimet shpirtërore të atyre, siç ishte i ndjeri Fr. Stefano Gobbi, që paratha kulmin e Mundimit të Madh rreth së njëjtës periudhë. Kjo u pasua nga parashikime më të dështuara në lidhje me datën e të ashtuquajturit "Paralajmërim", të një kolapsi ekonomik, të asnjë Inaugurimi Presidencial të vitit 2017 në SH.B.A., etj.

Kështu që mund të duket e çuditshme për mua të them se, në këtë orë në botë, ne kemi nevojë për profeci me shume se kurre. Pse Në Librin e Zbulesës, një engjëll i thotë Shën Gjonit:

Vazhdo te lexosh

Himn i Vullnetit Hyjnor

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 Mars 2017
E shtuna e Javës së Parë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

Kurdoherë Unë kam debatuar me ateistë, konstatoj se ekziston pothuajse gjithmonë një gjykim themelor: të krishterët janë prigje gjykimi. Në të vërtetë, ishte një shqetësim që Papa Benedikti shprehu një herë - që ne mund të vëmë këmbën e gabuar përpara:

Vazhdo te lexosh

Mëshira autentike

 

IT ishte më dinaku i gënjeshtrave në Kopshtin e Edenit ...

Ju me siguri nuk do të vdisni! Jo, Zoti e di mirë që në momentin që ju hani nga [fryti i pemës së diturisë] sytë tuaj do të hapen dhe do të jeni si perënditë që dinë se çfarë është e mirë dhe çfarë është e keqe. (Leximi i parë i së dielës)

Satanai joshi Adamin dhe Evën me sofistikën se nuk kishte ligj më të madh se ata. Se e tyre ndërgjegje ishte ligji; se "e mira dhe e keqja" ishte relative, dhe kështu "e këndshme për sytë dhe e dëshirueshme për të fituar mençuri". Por siç e shpjegova herën e kaluar, kjo gënjeshtër është bërë an Anti-Mëshirë në kohën tonë që edhe një herë kërkon të ngushëllojë mëkatarin duke e ledhatuar egon e tij në vend që ta shërojë me balsamin e mëshirës i vërtetë mëshirë.

Vazhdo te lexosh

Jezu

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të shtunën, 31 dhjetor 2016
Dita e Shtatë e Lindjes së Zotit tonë dhe
Vigjilja e Solemnitetit të Shën Mërisë,
Nënë e Perëndisë

Tekste liturgjike këtu


Duke përqafuar Shpresën, nga Léa Mallett

 

KETU është një fjalë në zemrën time në këtë prag të Solemnitetit të Nënës së Zotit:

Jesus.

Kjo është "tani fjala" në pragun e vitit 2017, "tani fjala" Unë dëgjoj Zojën tonë të profetizojë mbi kombet dhe Kishën, mbi familjet dhe shpirtrat:

JEZUSI

Vazhdo te lexosh

Shoshitur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën, 26 dhjetor 2016
Festa e Shen Stefanit Martir

Tekste liturgjike këtu

Shën Stefan Martiri, Bernardo Cavallino (vd. 1656)

 

Të jesh dëshmor do të thotë të ndjesh stuhinë që vjen dhe me dëshirë ta durosh atë në thirrjen e detyrës, për hir të Krishtit dhe për të mirën e vëllezërve. - I bekuar John Henry Newman, nga Madhështor, 26 dhjetor 2016

 

IT mund të duket e çuditshme që, të nesërmen tjetër pas festës së gëzueshme të Ditës së Krishtlindjes, ne përkujtojmë martirizimin e të krishterit të parë të deklaruar. E megjithatë, është më e përshtatshme, sepse kjo Vogëlushë të cilën ne e adhurojmë është gjithashtu një Vogëlushë të cilës duhet të ndjekim- nga grazhdi te Kryqi. Ndërsa bota garon në dyqanet më të afërta për shitjet e "Ditës së Boksit", të krishterët thirren në këtë ditë të ikin nga bota dhe të ripërqendrojnë sytë dhe zemrat e tyre në përjetësi. Dhe kjo kërkon një heqje dorë të ripërtërirë nga vetja - veçanërisht, heqja dorë nga të qenit i pëlqyer, pranuar dhe i përzier në peizazhin e botës. Dhe kjo aq më tepër pasi ata që i përmbahen absolutisht moralit dhe Traditës së Shenjtë sot po etiketohen si "urrejtës", "të ngurtë", "intolerantë", "të rrezikshëm" dhe "terroristë" të së mirës së përbashkët.

Vazhdo te lexosh

Busulla jonë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën, 21 dhjetor 2016

Tekste liturgjike këtu

 

IN pranverën e vitit 2014, kalova një errësirë ​​të tmerrshme. Ndjeva dyshime të jashtëzakonshme, valë frike, dëshpërimi, terrori dhe braktisjeje. Unë fillova një ditë me lutje si zakonisht, dhe pastaj ajo erdhi.

Vazhdo te lexosh

Mbretëria nuk do të mbarojë kurrë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 20 dhjetor 2016

Tekste liturgjike këtu

Shpallja; Sandro Botticelli; 1485

 

NDRMJET fjalët më të fuqishme dhe profetike që i tha Marisë engjëlli Gabriel ishte premtimi se Mbretëria e Birit të saj nuk do të mbaronte kurrë. Ky është një lajm i mirë për ata që kanë frikë se Kisha Katolike është në vdekjen e saj ...

Vazhdo te lexosh

Shfajësimi dhe lavdia

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 13 dhjetor 2016
Zgjedhin Memoriali i Shën Gjonit të Kryqit

Tekste liturgjike këtu


Nga Krijimi i Ademit, Mikelanxhelo, c. 1511

 

"Oh mirë, u përpoqa ".

Disi, pas mijëra vjetësh histori shpëtimi, vuajtjesh, vdekjesh dhe Ringjalljes së Birit të Zotit, rrugëtimit të mundimshëm të Kishës dhe shenjtorëve të saj nëpër shekuj… Unë dyshoj se këto do të jenë fjalët e Zotit në fund të fundit. Shkrimi na tregon ndryshe:

Vazhdo te lexosh

Çlirimi i Madh

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 13 dhjetor 2016
Zgjedhin Memoriali i Shën Lusit

Tekste liturgjike këtu

 

NDRMJET profetët e Dhjatës së Vjetër që parashikojnë një pastrim të madh të botës të pasuar nga një epokë paqeje është Sofonia. Ai i bën jehonë asaj që parashikojnë Isaia, Ezekieli dhe të tjerët: që një Mesi do të vijë të gjykojë kombet dhe të vendosë mbretërimin e Tij në tokë. Ajo që ata nuk e kuptuan është se do të ishte mbretërimi i Tij shpirtëror në natyrë për të përmbushur fjalët që Mesia do t'i mësonte një ditë popullit të Zotit të lutet: Mbretëria jote do të vijë, vullneti yt do të bëhet në tokë ashtu si është në Qiell.

Vazhdo te lexosh

Rehati në Ardhjen e Tij

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 6 dhjetor 2016
Zgjedhin Memoriali i Shën Nikollës

Tekste liturgjike këtu

jezuspirit

 

IS është e mundur që, kjo Ardhje, ne jemi me të vërtetë duke u përgatitur për ardhjen e Jezusit? Nëse dëgjojmë ato që kanë thënë papët (Papat dhe epoka e agimit), për atë që Zonja jonë po thotë (A po vjen vërtet Jezusi?), asaj që po thonë Etërit e Kishës (Ardhja e Mesme), dhe bashkoni të gjitha pjesët (I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen!), përgjigjja është një theksim "po!" Jo se Jezusi po vjen këtë 25 Dhjetor. Dhe as Ai nuk po vjen në një mënyrë që sugjerimet e filmit ungjillor kanë sugjeruar, paraprirë nga një rrëmbim, etj. Isshtë një ardhje e Krishtit brenda zemrat e besimtarëve për të përmbushur të gjitha premtimet e Shkrimeve që po lexojmë këtë muaj në librin e Isaisë.

Vazhdo te lexosh

Vallja e madhe

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të premten, 18 nëntor 2016
Memoriali i Shën Rose Filipine Duchesne

Tekste liturgjike këtu

balet

 

I dua t'ju them një sekret. Por në të vërtetë nuk është aspak sekret sepse është hapur. Dhe është kjo: burimi dhe burimi i lumturisë suaj është vullneti i Zotit. A do të ishe dakord që, nëse Mbretëria e Zotit mbretëronte në shtëpinë dhe zemrën tënde, do të ishe i lumtur që do të kishte paqe dhe harmoni? Ardhja e Mbretërisë së Zotit, i dashur lexues, është sinonim i mirëpritjen e vullnetit të Tij. Në të vërtetë, ne lutemi për të çdo ditë:

Vazhdo te lexosh

Zbrit Shpejt!

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 15 nëntor 2016
Memoriali i Shën Albertit të Madh

Tekste liturgjike këtu

 

KUR Jezusi kalon pranë Zakeut, Ai jo vetëm që i thotë të zbresë nga pema e tij, por Jezusi thotë: Zbrit shpejt! Durimi është një fryt i Shpirtit të Shenjtë, një që pak prej nesh e ushtrojnë në mënyrë të përsosur. Por kur bëhet fjalë për të ndjekur Perëndinë, ne duhet të jemi të paduruar! Ne duhet asnjehere hezitoni ta ndiqni Atë, të vraponi drejt Tij, ta sulmoni Atë me një mijë lotë dhe lutje. Mbi të gjitha, kjo është ajo që bëjnë të dashuruarit

Vazhdo te lexosh

Nëse Zoti nuk e Ndërton atë

rrëzohesh

 

I pranova një numër letrash dhe komentesh gjatë fundjavës nga miqtë e mi amerikanë, gati të gjithë prej tyre të përzemërt dhe shpresëdhënës. Kam kuptimin që disa mendojnë se jam paksa një "leckë e lagur" duke sugjeruar që fryma revolucionare në botën tonë sot nuk ka mbaruar gati dhe se Amerika po përballet ende me një përmbysje të madhe, siç është çdo komb në Bota. Ky, të paktën, është "konsensusi profetik" që përfshin shekuj, dhe sinqerisht, një shikim i thjeshtë i "shenjave të kohës", nëse jo titujt kryesorë. Por unë gjithashtu do të them se, përtej dhimbje të lindjes së rëndë, një epokë e re e i vërtetë drejtësia dhe paqja na presin. Gjithmonë ka shpresë ... por Zoti më ndihmoftë nëse duhet të të ofroj një shpresë të rreme.

Vazhdo te lexosh

Me Gjithe Lutjen

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten, 27 tetor 2016

Tekste liturgjike këtu

arturo-mariShën Gjon Pali II në një shëtitje lutjeje pranë Edmonton, Alberta
(Arturo Mari; Shtypi Kanadez)

 

IT erdhi tek unë disa vjet më parë, aq i qartë sa një rrufe: do të ndodhë është vetëm bëhu me Zotin hir që fëmijët e Tij do të kalojnë nëpër këtë luginë të hijes së vdekjes. Isshtë vetëm përmes Lutje, e cila tërheq poshtë këto hire, se Kisha do të lundrojë në mënyrë të sigurt në detet tradhtare që po fryhen rreth saj. Kjo do të thotë që të gjitha mashtrimet tona, instiktet mbijetuese, zgjuarsia dhe përgatitjet tona - nëse ndërmerren pa udhëheqjen e urtësi- do të bjerë tragjikisht e shkurtër në ditët në vijim. Sepse Perëndia është duke zhveshur Kishën e Tij në këtë orë, duke i hequr asaj vetë-sigurimin e saj dhe ato shtylla të vetëkënaqësisë dhe sigurisë së rreme mbi të cilat ajo është mbështetur.

Vazhdo te lexosh

Skizma? Jo në vëzhgimin tim

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Premten, 1 - 2 Shtator 2016

Tekste liturgjike këtu


Associated Press

Unë jam kthyer nga Meksika dhe jam i etur të ndaj me ju përvojën e fuqishme dhe fjalët që më erdhën në lutje. Por së pari, për të adresuar shqetësimet e përmendura në disa letra këtë muaj të kaluar

Vazhdo te lexosh

Lutuni për Barinjtë tuaj

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën, 17 gusht 2016

Tekste liturgjike këtu

nëna e priftërinjveZoja e Hirit dhe Mjeshtrat e Urdhrit të Montesë
Shkolla Spanjolle (shek. XV)


UNË JAM
aq i bekuar, në shumë mënyra, nga misioni i tanishëm që Jezusi më ka dhënë duke ju shkruar. Një ditë, mbi dhjetëra vjet më parë, Zoti zhyti zemrën time duke thënë, "Vendosini mendimet tuaja nga ditari juaj në internet." Dhe kështu bëra ... dhe tani ka dhjetëra mijëra nga ju që lexoni këto fjalë nga e gjithë bota. Sa misterioze janë rrugët e Zotit! Por jo vetëm kaq ... si rezultat, unë kam qenë në gjendje të lexoj juaj fjalë me shkronja, email dhe shënime të panumërta. Unë mbaj çdo letër që marr si të çmuar dhe ndihem shumë e trishtuar që nuk kam qenë në gjendje t'ju përgjigjem të gjithëve. Por çdo letër lexohet; shënohet çdo fjalë; çdo qëllim ngrihet çdo ditë në lutje.

Vazhdo te lexosh

Shenjtëria e Martesës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të premten, 12 gusht 2016
Zgjedhin Memoriali i Shën Frances de Chantal

Tekste liturgjike këtu

 

DISA vite më parë gjatë pontifikatës së Shën Gjon Palit II, Kardinali Carlo Caffara (Kryepeshkopi i Bolonjës) mori një letër nga vizionari Fatima, Lr. Lucia. Në të, ajo përshkroi se çfarë do të kishte përfunduar "Përballja Finale":

Vazhdo te lexosh

Mbajtja e syve në Mbretërinë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten, 4 gusht 2016
Përkujtimore e Shën Jean Vianney, Prifti

Tekste liturgjike këtu

 

CDO ditë, unë marr një email nga dikush që është i mërzitur nga diçka që Papa Françesku ka thënë kohët e fundit. Çdo ditë. Njerëzit nuk janë të sigurt se si të përballen me rrjedhën e vazhdueshme të deklaratave dhe perspektivave papale që duken në kundërshtim me paraardhësit e tij, komente që nuk janë të plota ose që kanë nevojë për kualifikim ose kontekst më të madh. [1]Shiko Ai Papa Françesku! Pjesa II

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Dashuria pret

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën, 25 korrik 2016
Festa e Shën Jakobit

Tekste liturgjike këtu

varri i Magdalenës

 

Dashuria pret. Kur duam me të vërtetë dikë, ose ndonjë gjë, do të presim objektin e dashurisë sonë. Por kur bëhet fjalë për Zotin, për të pritur hirin e Tij, ndihmën e Tij, paqen e Tij ... për të Atë… Shumica prej nesh nuk pret. Ne i marrim gjërat në duart tona, ose dëshpërohemi, ose zemërohemi dhe jemi të padurueshëm, ose fillojmë të mjekojmë dhimbjen dhe ankthin tonë të brendshëm me zënie, zhurmë, ushqim, alkool, pazar ... dhe megjithatë, nuk zgjat kurrë sepse ekziston vetëm një ilaçe për zemrën e njeriut, dhe ky është Zoti për të cilin jemi bërë.

Vazhdo te lexosh

Gëzim në Ligjin e Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të premten, 1 korrik 2016
Zgjedhin Përkujtimore e Shën Junípero Serra

Tekste liturgjike këtu

buka1

 

SHUMË është thënë në këtë vit jubilar të mëshirës për dashurinë dhe mëshirën e Zotit ndaj të gjithë mëkatarëve. Dikush mund të thotë se Papa Françesku me të vërtetë ka shtyrë kufijtë e "mirëpritjes" së mëkatarëve në gjirin e Kishës. [1]shih Vija e hollë midis mëshirës dhe herezisë-Pjesa I-III Siç thotë Jezusi në Ungjillin e sotëm:

Ata që janë mirë nuk kanë nevojë për mjek, por të sëmurët kanë nevojë. Shko dhe mëso kuptimin e fjalëve, Dëshiroj mëshirë, jo sakrificë. Unë nuk erdha për të thirrur të drejtët, por mëkatarët.

Vazhdo te lexosh

Fundi i Stuhisë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 28 qershor 2016
Memoriali i Shën Ireneut
Tekste liturgjike këtu

stuhi4

 

SHIKONI mbi supe në 2000 vitet e kaluara, dhe më pas, kohët drejtpërdrejt, Gjon Pali II bëri një deklaratë të thellë:

Bota në afrimin e një mijëvjecari të ri, për të cilin po përgatitet e gjithë Kisha, është si një fushë e gatshme për të korrat. —POPA JOHN PAUL II, Dita Botërore e Rinisë, homeli, 15 gusht 1993

Vazhdo te lexosh

Thirrja e Mëshirës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 14 qershor 2016
Tekste liturgjike këtu

shkallët islamike2

 

Papa Françesku ka hedhur hapur "dyert" e Kishës në këtë Jubile të Mëshirës, ​​e cila ka kaluar gjysmën e rrugës që nga muaji i kaluar. Por ne mund të tundohemi për një dekurajim të thellë, nëse jo frikë, pasi nuk shohim një pendim në masë, por degjenerimi i shpejtë i kombeve në dhunë ekstreme, imoralitet, dhe me të vërtetë, një përqafim me gjithë zemër të një anti-ungjill.

Vazhdo te lexosh

Në varësi të Providencës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 qershor 2016
Tekste liturgjike këtu

Elija duke fjeturElija duke fjetur, nga Michael D. O'Brien

 

KETO janë ditët e Elias, që është, ora e një dëshmitari profetik duke u thirrur nga Shpirti i Shenjtë. Do të marrë shumë aspekte - nga përmbushja e shfaqjeve, deri te dëshmia profetike e individëve të cilët "Në mes të një brezi të shtrembër dhe të çoroditur ... shkëlqeni si dritat në botë". [1]Phil 2: 15 Këtu nuk po flas vetëm për orën e "profetëve, shikuesve dhe vizionarëve" - ​​megjithëse kjo është pjesë e saj - por për çdo ditë njerëz si ti dhe mua.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Phil 2: 15

Zëri i Bariut të Mirë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 qershor 2016
Tekste liturgjike këtu 

bariu3.jpg

 

pika: po hyjmë në një periudhë ku toka po zhytet në një errësirë ​​të madhe, ku drita e së vërtetës po eklipsohet nga hëna e relativizmit moral. Në rast se dikush mendon se një thënie e tillë është fantazi, unë ua shtyj edhe një herë profetëve tanë papnorë:

Vazhdo te lexosh

Bëhu i Shenjtë… në Gjërat e Vogla

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 24 maj 2016
Tekste liturgjike këtu

zjarr kampi2

 

A fjalët më shqetësuese në Shkrime mund të jenë ato në leximin e parë të sotëm:

Bëhu i shenjtë sepse unë jam i shenjtë.

Shumica prej nesh shikohet në pasqyrë dhe kthehet me trishtim nëse jo me neveri: «Unë jam gjithçka përveç të shenjtës. Për më tepër, unë kurrë nuk do të jem i shenjtë! "

Vazhdo te lexosh

Virtyti i Këmbënguljes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 - 16 Janar 2016
Tekste liturgjike këtu

shkretëtirë2

 

KJO thirrni "nga Babilonia" në shkretëtirë, në shkretëtirë, në asketizëm është me të vërtetë një thirrje për të betejë. Sepse të largohesh nga Babilonia do të thotë t'i rezistosh tundimit dhe të heqësh fund nga mëkati. Dhe kjo paraqet një kërcënim të drejtpërdrejtë për armikun e shpirtrave tanë. Vazhdo te lexosh

Shkuarja në Ekstreme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 dhjetor 2015
E Premte e Javës së Dytë të Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

ekstreme_Fotor

 

A Rreziku i vërtetë në këtë orë në botë nuk është se ka kaq shumë konfuzion, por kjo do të kapeshim vetë në të. Në fakt, paniku, frika dhe reagimet e detyrueshme janë pjesë e Mashtrimit të Madh. Ai largon shpirtin nga qendra e tij, e cila është Krishti. Paqja lë, dhe bashkë me të, mençuria dhe aftësia për të parë qartë. Ky është rreziku real.

Vazhdo te lexosh

Mjaftueshem

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9 dhjetor 2015
Zgjedhin Memoriali i Shën Juan Diegos

Tekste liturgjike këtu

Elia ushqehet nga një engjëll, nga Ferdinand Bol (rreth 1660 - 1663)

 

IN lutja këtë mëngjes, një Zë i butë më foli zemrës:

Thjesht sa për të vazhduar. Thjesht sa të forcosh zemrën tënde. Thjesht sa të marr ty. Thjesht sa për të mos ju rënë… Vetëm sa për t'ju mbajtur të varur nga Unë.

Vazhdo te lexosh

Dekompresimi nga e keqja

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 8 dhjetor 2015
Solemniteti i Konceptimit të Papërlyer
e Shën Mërisë

VITI Jubilar i Mëshirës

Tekste liturgjike këtu

 

AS Unë u rrëzova në krahët e gruas time këtë mëngjes, thashë: “Thjesht duhet të pushoj për një moment. Shumë e keqe… ”It'sshtë dita e parë e Vitit Jubilar të Mëshirës - por pa dyshim që ndihem pak e kulluar fizikisht dhe e ndezur shpirtërisht. Shumë gjëra po ndodhin në botë, njëra ngjarje mbi tjetrën, ashtu si Zoti e shpjegoi se do të ishte (shih Shtatë Vulat e Revolucionit) Prapëseprapë, të ndjekësh kërkesat e këtij apostoli shkrimi do të thotë të shikosh grykën e errësirës më shumë se sa dëshiroj. Dhe shqetësohem shumë. Shqetësohu për fëmijët e mi; shqetësohu se nuk po bëj vullnetin e Zotit; shqetësohuni se nuk po u jap lexuesve të mi ushqimin e duhur shpirtëror, në dozat e duhura, ose përmbajtjen e duhur. E di që nuk duhet të shqetësohem, po ju them të mos e bëni, por ndonjëherë e bëj. Thjesht pyesni drejtorin tim shpirtëror. Ose gruaja ime.

Vazhdo te lexosh

Diçka e bukur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29-30 nëntor 2015
Festa e Shën Andreas

Tekste liturgjike këtu

 

AS ne fillojmë këtë Ardhje, zemra ime është e mbushur me mrekulli të dëshirës së Zotit për të rivendosur të gjitha gjërat në Vetë, për ta bërë botën përsëri të bukur.

Vazhdo te lexosh

Bisha Përtej Krahasoni

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23-28 nëntor 2015

Tekste liturgjike këtu

 

A Leximet masive këtë javë që adresojnë shenjat e "kohërave të fundit" pa dyshim do të evokojnë shkarkimin e njohur, në mos të lehtë, që "të gjithë mendojnë e tyre kohët janë koha e fundit ". Apo jo Të gjithë e kemi dëgjuar që përsëritet përsëri dhe përsëri. Kjo sigurisht ishte e vërtetë për Kishën e hershme, derisa Shën. Pjetri dhe Pali filluan të zbutnin pritjet:

Vazhdo te lexosh

Fara e këtij revolucioni

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9-21 nëntor 2015

Tekste liturgjike këtu

 

Të dashur vëllezër dhe motra, kjo dhe shkrimi tjetër merret me Revolucionin që po përhapet globalisht në botën tonë. Ato janë njohuri, njohuri të rëndësishme për të kuptuar se çfarë po ndodh rreth nesh. Siç tha Jezusi një herë, "Unë jua kam thënë këtë në mënyrë që kur të vijë ora e tyre të mund të kujtoni që ju thashë."[1]John 16: 4 Sidoqoftë, dija nuk zëvendëson bindjen; nuk zëvendëson marrëdhëniet me Zotin. Kështu që këto shkrime mund t'ju frymëzojnë për më shumë lutje, për më shumë kontakte me Sakramentet, për një dashuri më të madhe për familjet dhe fqinjët tanë dhe për të jetuar më autentike në momentin aktual. Ju jeni të dashur.

 

KETU është një Revolucioni i Madh në zhvillim e sipër në botën tonë. Por shumë nuk e kuptojnë atë. Isshtë si një lis i stërmadh. Ju nuk e dini se si është mbjellë, si është rritur, as fazat e saj si një fidan. As në të vërtetë nuk e shihni që vazhdon të rritet, nëse nuk ndaleni dhe shqyrtoni degët e saj dhe nuk i krahasoni me një vit më parë. Sidoqoftë, ajo e bën të njohur praninë e saj ndërsa kullat lart, degët e tij bllokojnë diellin, dhe gjethet e saj errësojnë dritën.

Kështu është me këtë Revolucion të tanishëm. Si ndodhi ajo, dhe ku po shkon, është shpalosur në mënyrë profetike për ne këto dy javët e fundit në leximet masive.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 John 16: 4

Përroi i hirit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten, 22 tetor 2015
Zgjedhin Memoriali i Shën Gjon Palit II

Tekste liturgjike këtu

 

A tundimi me të cilin përballen shumë prej nesh sot është dekurajimi dhe dëshpërimi: dekurajim ajo e keqe duket se po fiton; dëshpërim që duket se nuk ka asnjë mënyrë njerëzore të mundshme për të ndaluar rënien e shpejtë të moralit dhe as përndjekjen pasuese në rritje kundër besimtarëve. Ndoshta ju mund të identifikoheni me britmën e St. Louis de Montfort

Vazhdo te lexosh

E gjitha është Grace

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën, 21 tetor 2015

Tekste liturgjike këtu

 

DERISA shumë katolikë janë duke u zhytur në një panik të caktuar ndërsa Sinodi për Familjen në Romë vazhdon të vërtitet në polemikë, unë lutem që të tjerët të shohin diçka tjetër: Zoti po zbulon sëmundjen tonë përmes të gjithave. Ai po i zbulon Kishës së Tij krenarinë tonë, supozimin tonë, rebelimin tonë dhe mbase mbi të gjitha mungesën e besimit tonë.

Vazhdo te lexosh

Pasioni ynë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Dielën, 18 Tetor 2015
E diela e 29-të në kohën e zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

WE nuk po përballen me fundin e botës. Në fakt, ne madje nuk po përballemi me shtrëngimet e fundit të Kishës. Ajo me të cilën po përballemi është ballafaqimi përfundimtar në një histori të gjatë konfrontimesh midis Satanit dhe Kishës së Krishtit: një betejë për krijimin e njërit ose të tjetrit mbretërinë e tyre në tokë. Shën Gjon Pali II e përmblodhi në këtë mënyrë:

Vazhdo te lexosh