Aventura e Madhe

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën e javës së parë të kreshmës, 23 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

 

IT është nga një braktisje totale dhe e plotë ndaj Zotit që diçka e bukur ndodh: të gjitha ato letra me vlerë dhe lidhjet që ju kapur me dëshpërim, por i lini në duart e Tij, shkëmbehen për jetën e mbinatyrshme të Zotit. Shtë e vështirë të shihet nga perspektiva njerëzore. Shpesh duket po aq e bukur sa një flutur ende në një fshikëz. Ne nuk shohim asgjë përveç errësirës; mos ndie asgjë përveç vetes së vjetër; nuk dëgjojmë asgjë përveç jehonës së dobësisë sonë që tingëllon vazhdimisht në veshët tanë. E megjithatë, nëse këmbëngulim në këtë gjendje të dorëzimit dhe besimit total përpara Zotit, ndodh e jashtëzakonshmja: ne bëhemi bashkëpunëtorë me Krishtin.

Vazhdo te lexosh

Me?

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të shtunën pas të mërkurës së hirit, 21 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

eja-ndiq-me_Fotor.jpg

 

IF ju me të vërtetë ndaloni të mendoni për të, për të përthithur atë që sapo ndodhi në Ungjillin e sotëm, ai duhet të revolucionarizojë jetën tuaj.

Vazhdo te lexosh

Shërimi i Plagës së Edenit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të premten pas të mërkurës së hirit, 20 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

thewound_Fotor_000.jpg

 

A mbretëria e kafshëve në thelb është e përmbajtjes. Zogjtë janë të kënaqur. Peshqit janë të kënaqur. Por zemra e njeriut nuk është. Ne jemi të shqetësuar dhe të pakënaqur, duke kërkuar vazhdimisht përmbushjen në forma të panumërta. Ne jemi në një ndjekje të pafund të kënaqësisë ndërsa bota rrotullon reklamat e saj duke premtuar lumturi, por duke dhënë vetëm kënaqësi - kënaqësi kalimtare, sikur të ishte një qëllim në vetvete. Pse atëherë, pasi kemi blerë gënjeshtrën, ne vazhdojmë në mënyrë të pashmangshme të kërkojmë, të kërkojmë, të kërkojmë kuptim dhe vlerë?

Vazhdo te lexosh

Shkuarja Kundër Rrymës

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten pas të mërkurës së hirit, 19 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

kundër baticës_Fotor

 

IT është mjaft e qartë, madje edhe me një vështrim të thjeshtë në titujt e lajmeve, se pjesa më e madhe e botës së parë është në rënie të lirë në hedonizëm të shfrenuar ndërsa pjesa tjetër e botës kërcënohet dhe fshihet gjithnjë e më shumë nga dhuna rajonale. Siç kam shkruar disa vjet më parë, koha e paralajmërimit ka skaduar praktikisht. [1]shih Ora e Fundit Nëse dikush nuk mund t'i perceptojë "shenjat e kohërave" deri tani, atëherë fjala e vetme që mbetet është "fjala" e vuajtjeve. [2]shih Kënga e rojes

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Ora e Fundit
2 shih Kënga e rojes

Gëzimi i Kreshmës!

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të Mërkurën e Hirit, 18 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

fytyrat-e-besimtarëve të mërkurën e hirit

 

ASHJE, thes, agjërim, pendim, keqardhje, sakrifica ... Këto janë temat e zakonshme të Kreshmës. Pra, kush do ta mendonte këtë sezon pendimi si një koha e gezimit? E diela e Pashkëve? Po, gëzim! Por dyzet ditët e pendimit?

Vazhdo te lexosh

Ardhja e Butë e Jezusit

Një dritë për johebrenjtë nga Greg Olsen

 

PSE a erdhi Jezusi në tokë siç bëri - veshja e natyrës së Tij hyjnore në ADN, kromozomet dhe trashëgiminë gjenetike të gruas, Marisë? Sepse Jezusi fare mirë mund të ishte materializuar thjesht në shkretëtirë, të hynte menjëherë pas dyzet ditësh tundimi dhe më pas të dilte në Frymë për shërbesën e Tij tre vjeçare. Por përkundrazi, Ai zgjodhi të ecte në gjurmët tona që nga fillimi i parë i jetës së Tij njerëzore. Ai zgjodhi të bëhej i vogël, i pafuqishëm dhe i dobët, për

Vazhdo te lexosh

Priftërinjtë e rinj të mi, mos kini frikë!

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën, 4 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

ord-sexhde_Fotor

 

PAS Mesha sot, fjalët më erdhën fuqishëm:

Priftërinjtë e mi të rinj, mos kini frikë! Unë ju vë në vend, si fara të shpërndara në mes të tokës pjellore. Mos kini frikë të predikoni Emrin Tim! Mos kini frikë të flisni të vërtetën në dashuri. Mos kini frikë nëse Fjala Im, përmes jush, shkakton një shoshitje të kopesë tuaj

Ndërsa i ndava këto mendime mbi kafe me një prift të guximshëm afrikan këtë mëngjes, ai tundi kokën. "Po, ne priftërinjtë shpesh duam t'i kënaqim të gjithë në vend që të predikojmë të vërtetën ... ne i kemi lënë besnikët laikë të rrëzohen."

Vazhdo te lexosh

Jezusi, Qëllimi

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të mërkurën, 4 shkurt 2015

Tekste liturgjike këtu

 

DISIPLINE, keqtrajtimi, agjërimi, sakrifica ... këto janë fjalë që priren të na bëjnë të dërrmohemi sepse i shoqërojmë ato me dhimbjen. Sidoqoftë, Jezusi nuk e bëri. Siç shkruajti Shën Pali:

Për hir të gëzimit që i rrinte përpara, Jezusi e duroi kryqin Heb (Heb 12: 2)

Dallimi midis një murgu të krishterë dhe një murgu budist është pikërisht ky: fundi për të krishterin nuk është zhgënjimi i shqisave të tij, apo edhe paqja dhe qetësia; përkundrazi është vetë Zoti. Çdo gjë më pak po i bie përmbushjes, aq sa hedhja e një shkëmbi në qiell nuk arrin të godasë hënën. Përmbushja për të krishterin është të lejojë Zotin që ta posedojë atë që të mund ta posedojë Zotin. Thisshtë ky bashkim i zemrave që transformon dhe rikthen shpirtin në shëmbëlltyrën dhe shëmbëllimin e Trinisë së Shenjtë. Por edhe bashkimi më i thellë me Zotin mund të shoqërohet gjithashtu nga një errësirë ​​e dendur, thatësi shpirtërore dhe ndjenjë braktisjeje - ashtu si Jezusi, megjithëse në përputhje të plotë me vullnetin e Atit, përjetoi braktisje në Kryq.

Vazhdo te lexosh

Prekja e Jezusit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 3 shkurt 2015
Zgjedhin Shën Blaise përkujtimore

Tekste liturgjike këtu

 

MANY Katolikët shkojnë në Meshë çdo të Dielë, bashkohen me Knights of Columbus ose CWL, vendosin disa para në shportën e mbledhjes, etj. Por besimi i tyre kurrë nuk thellohet në të vërtetë; nuk ka asnjë të vërtetë transformim e zemrave të tyre gjithnjë e më shumë në shenjtëri, gjithnjë e më shumë në vetë Zotin tonë, të tilla që ata të mund të fillojnë të thonë me Shën Palin, “Megjithatë unë jetoj, jo më unë, por Krishti jeton në mua; përderisa tani jetoj në mish, unë jetoj me besim në Birin e Perëndisë që më ka dashur dhe është dorëzuar për mua. " [1]krh. Gal 2: 20

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gal 2: 20

Samiti

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të enjten, 29 janar 2015

Tekste liturgjike këtu

 

A Dhiata e Vjetër është më shumë se një libër që tregon historinë e historisë së shpëtimit, por a hije të gjërave që do të vijnë. Tempulli i Solomonit nuk ishte veçse një lloj tempulli i trupit të Krishtit, mjeti me të cilin mund të hynim në «Shenjtin e Shenjtorëve» -vetë prania e Zotit. Shpjegimi i Shën Palit për tempullin e ri në leximin e parë të sotëm është shpërthyes:

Vazhdo te lexosh

Të jetosh në vullnetin hyjnor

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën, 27 janar 2015
Zgjedhin Përkujtimore për Shën Angela Merici

Tekste liturgjike këtu

 

SOT Ungjilli shpesh përdoret për të argumentuar se katolikët kanë shpikur ose ekzagjeruar domethënien e amësisë së Marisë.

"Kush janë nëna ime dhe vëllezërit e mi?" Dhe duke parë përreth atyre që ishin ulur në rreth, ai tha: “Këtu janë nëna ime dhe vëllezërit e mi. Kush bën vullnetin e Zotit është vëllai, motra dhe nëna ime ".

Por atëherë kush e jetoi vullnetin e Zotit më plotësisht, më perfekt, më të bindur se Maria, pas Birit të saj? Nga momenti i Lajmërimit [1]dhe që nga lindja e saj, pasi Gabriel thotë se ishte "plot hir" derisa të qëndronte nën Kryq (ndërsa të tjerët ikën), askush nuk e jetoi në heshtje vullnetin e Zotit në mënyrë më të përsosur. Kjo do të thotë se askush nuk ishte më shumë një nënë për Jezusin, sipas përcaktimit të Tij, sesa kjo Grua.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 dhe që nga lindja e saj, pasi Gabriel thotë se ishte "plot hir"

Bëhu Besnik

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të premten, 16 janar 2015

Tekste liturgjike këtu

 

KETU po ndodh aq shumë në botën tonë, kaq shpejt, sa mund të jetë e madhe. Ka kaq shumë vuajtje, fatkeqësi dhe zënie në jetën tonë, saqë mund të jetë dekurajuese. Ka kaq shumë mosfunksionim, prishje shoqërore dhe ndarje, saqë mund të jetë mpirë. Në fakt, zbritja e shpejtë e botës në errësirë ​​në këto kohë ka lënë shumë të frikësuar, të dëshpëruar, paranojak i paralizuar.

Por përgjigjja për të gjitha këto, vëllezër dhe motra, është thjesht jini besnik

Vazhdo te lexosh

Mos u trondit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 13 janar 2015
Zgjedhin Memoriali i Shën Hilarit

Tekste liturgjike këtu

 

WE kanë hyrë në një periudhë kohe në Kishë që do të lëkundë besimin e shumë njerëzve. Dhe kjo sepse do të shfaqet gjithnjë e më shumë sikur e keqja të ketë fituar, sikur Kisha të jetë bërë krejtësisht e parëndësishme, dhe në fakt, një armik të Shtetit. Ata që i përmbahen të gjithë besimit katolik do të jenë të paktë në numër dhe do të konsiderohen botërisht të vjetruar, të palogjikshëm dhe një pengesë për t'u hequr.

Vazhdo te lexosh

Humbja e fëmijëve tanë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5-10 janar 2015
të Epifanisë

Tekste liturgjike këtu

 

I kanë pasur prindër të panumërt të vijnë tek unë personalisht ose të më shkruajnë duke thënë: "Unë nuk e kuptoj. Ne i çonim fëmijët tanë në meshë çdo të Dielë. Fëmijët e mi do të luteshin Rruzarja me ne. Ata do të shkonin në funksione shpirtërore… por tani, ata të gjithë janë larguar nga Kisha ”.

Pyetja është pse? Si prind i tetë fëmijëve vetë, lotët e këtyre prindërve ndonjëherë më kanë ndjekur. Atëherë pse jo fëmijët e mi? Në të vërtetë, secili prej nesh ka vullnet të lirë. Nuk ka forume, në vetvete, që nëse e bëni këtë, ose thoni atë lutje, që rezultati të jetë shenjtëria. Jo, ndonjëherë rezultati është ateizëm, siç kam parë në familjen time të gjerë.

Vazhdo te lexosh

Immaculata

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 19-20 dhjetor 2014
e Javës së Tretë të Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

 

 

A Konceptimi i Papërlyer i Marisë është një nga mrekullitë më të bukura në historinë e shpëtimit pas Mishërimit - aq shumë, sa Etërit e traditës Lindore e festojnë atë si "të Shenjta" (panagia) Kush ishte…

… I lirë nga çdo njollë e mëkatit, sikur të ishte modeluar nga Fryma e Shenjtë dhe e formuar si një krijesë e re. -Katekizmi i Kishës Katolike, n 493

Por nëse Maria është një "lloj" i Kishës, atëherë kjo do të thotë që edhe ne jemi thirrur të bëhemi Konceptim i papërlyer si.

 

Vazhdo te lexosh

Mbretërimi i Luanit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 17 dhjetor 2014
e Javës së Tretë të Ardhjes

Tekste liturgjike këtu

 

SI a duhet t'i kuptojmë tekstet profetike të Shkrimit që nënkuptojnë se, me ardhjen e Mesisë, do të mbretëronte drejtësia dhe paqja dhe Ai do të shtypte armiqtë e Tij poshtë këmbëve të Tij? Sepse nuk do të dukej se 2000 vjet më vonë, këto profeci kanë dështuar plotësisht?

Vazhdo te lexosh

Të humbur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9 dhjetor 2014
Memoriali i Shën Juan Diegos

Tekste liturgjike këtu

 

IT ishte gati mesnatë kur mbërrita në fermën tonë pas një udhëtimi në qytet disa javë më parë.

"Viçi është jashtë," tha gruaja ime. “Djemtë dhe unë dolëm dhe pamë, por nuk e gjetëm dot. Unë mund ta dëgjoja atë duke u ulëritur drejt veriut, por zëri po largohej. ”

Kështu që unë hipa në kamionin tim dhe fillova të vozis nëpër kullota, të cilat kishin gati një këmbë borë në vende. Çdo borë më shumë, dhe kjo do ta shtynte atë, Mendova me vete. E vendosa kamionin në 4 × 4 dhe fillova të ngas makinën nëpër pemët e pemëve, shkurreve dhe përgjatë fencelines. Por nuk kishte viç. Edhe më çuditëse, nuk kishte këngë. Pas një gjysmë ore, dhashë dorëheqjen për të pritur deri në mëngjes.

Vazhdo te lexosh

Ne jemi Zotërimi i Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 tetor 2014
Memoriali i Shën Ignati i Antiokisë

Tekste liturgjike këtu

 


nga ato të Brian Jekel Merrni parasysh harabelat

 

 

'ÇFARË po bën Papa? Çfarë po bëjnë peshkopët? " Shumë janë duke i bërë këto pyetje në këmbë të gjuhës konfuze dhe deklaratave abstrakte që dalin nga Sinodi për Jetën Familjare. Por pyetja në zemrën time sot është çfarë po bën Fryma e Shenjtë? Sepse Jezusi dërgoi Frymën për të udhëhequr Kishën drejt “gjithë së vërtetës”. [1]John 16: 13 Ose premtimi i Krishtit është i besueshëm ose jo. Atëherë, çfarë po bën Fryma e Shenjtë? Unë do të shkruaj më shumë për këtë në një shkrim tjetër.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 John 16: 13

Pa një vizion

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 tetor 2014
Zgjedhin Memoriali i Shën Margaret Mary Alacoque

Tekste liturgjike këtu

 

 

 

A konfuzion që ne po shohim të mbështjellë Romën sot në vazhdën e dokumentit të Sinodit të lëshuar për publikun, nuk është çudi. Modernizmi, liberalizmi dhe homoseksualiteti ishin të shfrenuar në seminare në kohën kur shumë prej këtyre peshkopëve dhe kardinalëve ndiqnin ato. Ishte një kohë kur Shkrimet de-mistifikuan, çmontuan dhe zhveshën nga fuqia e tyre; një kohë kur Liturgjia po kthehej në një festë të komunitetit sesa në Sakrificën e Krishtit; kur teologët pushuan së studiuari në gjunjë; kur kishave u hiqeshin ikonat dhe statujat; kur rrëfyesit po ktheheshin në dollapë fshesash; kur Tabernakulli po përzihej në cepa; kur katekoza është tharë praktikisht; kur abortimi u legalizua; kur priftërinjtë abuzonin me fëmijët; kur revolucioni seksual i ktheu pothuajse të gjithë kundër Papës Palit VI Humanae Vitae; kur divorci pa faj u zbatua… kur familje filluan të prishen.

Vazhdo te lexosh

Mëkati që na mban larg Mbretërisë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 tetor 2014
Memoriali i Shën Terezës së Jezusit, Virgjëreshës dhe Doktorit të Kishës

Tekste liturgjike këtu

 

 

 

Liria e mirëfilltë është një shfaqje e jashtëzakonshme e imazhit hyjnor tek njeriu. - SHENJT JO JOHN PAUL II, Shkëlqimi Veritatis, n 34

 

SOT, Pali lëviz nga shpjegimi se si Krishti na ka lënë të lirë për liri, në të qenit specifik për ato mëkate që na çojnë, jo vetëm në skllavëri, por edhe ndarje të përjetshme nga Zoti: imoraliteti, papastërtia, periudhat e pirjes, zilia, etj.

Unë ju paralajmëroj, siç ju paralajmërova më parë, se ata që bëjnë gjëra të tilla nuk do të trashëgojnë Mbretërinë e Zotit. (Leximi i parë)

Sa popullor ishte Paul për të thënë këto gjëra? Paulit nuk i interesonte. Siç tha ai vetë më parë në letrën e tij drejtuar Galatasve:

Vazhdo te lexosh

Brenda duhet të përputhet me pjesën e jashtme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 14 tetor 2014
Zgjedhin Memoriali i Shën Kalistit I, Papa dhe Martiri

Teksti liturgjik këtu

 

 

IT shpesh thuhet se Jezusi ishte tolerant ndaj "mëkatarëve" por intolerant ndaj Farisenjve. Por kjo nuk është mjaft e vërtetë. Jezusi shpesh i qortoi edhe Apostujt, dhe në fakt në Ungjillin e djeshëm, ai ishte gjithë turma ndaj të cilit Ai ishte shumë i prerë, duke paralajmëruar se do të tregoheshin më pak të mëshirshëm se sa ninevitë:

Vazhdo te lexosh

Për Liri

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 13 tetor 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

ONE nga arsyet që ndjeva se Zoti donte që unë të shkruaja "Tani Fjala" në leximet Masive në këtë kohë, ishte pikërisht sepse ekziston një tani fjale në leximet që po flasin drejtpërdrejt për atë që po ndodh në Kishë dhe në botë. Leximet e Meshës rregullohen në cikle tre vjeçare, dhe kështu që janë të ndryshme çdo vit. Personalisht, mendoj se është një "shenjë e kohës" sesi leximet e këtij viti po rreshtohen me kohën tonë. Thjesht duke thënë.

Vazhdo te lexosh

Një shtëpi e ndarë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 10 tetor 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

“ÇDO mbretëria e ndarë kundër vetvetes do të shkatërrohet dhe shtëpia do të bjerë kundër shtëpisë ". Këto janë fjalët e Krishtit në Ungjillin e sotëm që me siguri duhet të jehojnë në mes të Sinodit të Peshkopëve të mbledhur në Romë. Ndërsa dëgjojmë prezantimet që vijnë se si të merremi me sfidat e sotme morale me të cilat përballen familjet, është e qartë se midis disa prelatëve ka hapësira të mëdha se si të merren me pa. Drejtori im shpirtëror më ka kërkuar të flas për këtë, dhe kështu do ta bëj në një shkrim tjetër. Por mbase duhet të përfundojmë meditimet e kësaj jave mbi pagabueshmërinë e papatit duke dëgjuar me kujdes fjalët e Zotit tonë sot.

Vazhdo te lexosh

Kush ju ka magjepsur?

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9 tetor 2014
Zgjedhin Memoriali i Shën Denisit dhe sahabëve, dëshmorëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

"O galaktikë budallenj! Kush ju ka magjepsur…? ”

Këto janë fjalët hyrëse të leximit të parë të sotëm. Dhe pyes veten nëse Shën Pali do t'i përsëriste ato për ne po të ishte ai në mesin tonë. Megjithëse Jezusi ka premtuar të ndërtojë Kishën e Tij mbi shkëmb, shumë janë të bindur sot se në të vërtetë është vetëm rërë. Unë kam marrë disa letra që në thelb thonë, në rregull, unë dëgjoj atë që po thua për Papën, por unë ende kam frikë se ai po thotë një gjë dhe po bën një tjetër. Po, ekziston një frikë e vazhdueshme midis radhëve që ky Papë do të na çojë të gjithëve në apostazi.

Vazhdo te lexosh

Dy pjesët

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 tetor 2014
Zoja e Rruzares

Tekste liturgjike këtu


Jezusi me Martën dhe Marinë nga Anton Laurids Johannes Dorph (1831-1914)

 

 

KETU nuk është diçka e tillë si i krishterë pa Kishën. Por nuk ka asnjë kishë pa të krishterë autentikë

Sot, Shën Pali vazhdon të japë dëshminë e tij se si iu dha Ungjilli, jo nga njeriu, por nga një "zbulesë e Jezu Krishtit". [1]Leximi i parë i djeshëm Megjithatë, Pali nuk është një rojtar i vetëm; ai e sjell veten dhe mesazhin e tij në dhe nën autoritetin që Jezusi i dha Kishës, duke filluar me "shkëmbin", Cefhas, papa i parë:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Leximi i parë i djeshëm

Dy mbrojtëse

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 tetor 2014
Zgjedhin Përkujtimore për Shën Brunon dhe të Bekuarën Marie Rose Durocher

Tekste liturgjike këtu


Foto nga Les Cunliffe

 

 

A leximet sot nuk mund të ishin më në kohë për seancat hapëse të Asamblesë së Jashtëzakonshme të Sinodit të Ipeshkvijve për Familjen. Sepse ato sigurojnë të dy mbrojtëse përgjatë "Rruga e ngushtë që të çon në jetë" [1]krh. Mat 7:14 që Kisha, dhe të gjithë ne si individë, duhet të udhëtojmë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Mat 7:14

Momenti që vjen "Zoti i Mizave"


Skena nga "Lordi i Mizave", Nelson Entertainment

 

IT është ndoshta një nga filmat më në zë dhe më zbulues në kohët e fundit. Zoti i Mizave (1989) është historia e një grupi djemsh që janë mbijetuar nga një mbytje anijesh. Ndërsa vendosen në rrethinat e tyre ishullore, fillojnë lufta për pushtet derisa djemtë të shndërrohen në thelb në a totalitare shteti ku të fuqishmit kontrollojnë të dobëtin - dhe eleminojnë elementet që nuk "përshtaten". ,Shtë, në fakt, një shëmbëlltyrë të asaj që ka ndodhur pa pushim në historinë e njerëzimit dhe po përsëritet përsëri sot para syve tanë ndërsa kombet hedhin poshtë vizionin e Ungjillit të paraqitur nga Kisha.

Vazhdo te lexosh

Në krahët e engjëllit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 tetor 2014
Memoriali i Engjëjve të Shenjtë Gardianë,

Tekste liturgjike këtu

 

IT është e jashtëzakonshme të mendosh se, pikërisht ky moment, pranë meje, është një qenie engjëllore që jo vetëm po më shërben, por po shikon fytyrën e Atit në të njëjtën kohë:

Amen, unë po të them, nëse nuk kthehesh dhe nuk bëhesh si fëmijë, nuk do të hysh në Mbretërinë e qiellit… Ruhu se nuk përbuz një nga këta të vegjël, sepse unë po të them se engjëjt e tyre në parajsë gjithmonë shikojnë fytyra e Atit tim qiellor. (Ungjilli i sotëm)

Mendoj se pak kush, me të vërtetë, i kushton vëmendje këtij kujdestari engjëllor që u është caktuar, e lëre më bisedoj me ta. Por shumë nga shenjtorët si Henry, Veronica, Gemma dhe Pio rregullisht flisnin me dhe i shihnin engjëjt e tyre. Unë ndava një histori me ju se si u zgjova një mëngjes nga një zë i brendshëm që, dukej se e dija intuitivisht, ishte engjëlli im mbrojtës (lexo Flisni Zot, unë jam duke dëgjuar) Dhe pastaj është ai i huaj që u shfaq atë Krishtlindje (lexo Një përrallë e vërtetë për Krishtlindje).

Ishte edhe një herë tjetër që më qëndron si një shembull i pashpjegueshëm i pranisë së engjëllit mes nesh ...

Vazhdo te lexosh

vendosur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 30 shtator 2014
Memoriali i Shën Jeronimit

Tekste liturgjike këtu

 

 

ONE njeriu vajton vuajtjet e tij. Tjetri shkon drejt tyre. Një burrë vë në dyshim pse ka lindur. Një tjetër përmbush fatin e Tij. Të dy burrat dëshirojnë vdekjen e tyre.

Ndryshimi është se Jobi dëshiron të vdesë për t'i dhënë fund vuajtjeve të tij. Por Jezusi dëshiron të vdesë për t'i dhënë fund tonë vuajtje. Dhe kështu

Vazhdo te lexosh

Sundimi i Përjetshëm

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29 shtator 2014
Festa e Shenjtorëve Michael, Gabriel dhe Raphael, Archangels

Tekste liturgjike këtu


Pema e fikut

 

 

DYJA Daniel dhe Shën Gjoni shkruajnë për një kafshë të tmerrshme që ngrihet për të pushtuar të gjithë botën për një kohë të shkurtër… por pasohet nga vendosja e Mbretërisë së Perëndisë, "një sundim i përjetshëm". Isshtë dhënë jo vetëm një "Si një bir njeriu", [1]krh. Leximi i parë por

… Mbretëria, sundimi dhe madhështia e mbretërive nën tërë qiellin do t'u jepen njerëzve të shenjtorëve të Shumë të Lartit. (Dan 7:27)

kjo Dashuri si Qielli, prandaj shumë gabimisht flasin për fundin e botës pas rënies së kësaj kafshe. Por Apostujt dhe Etërit e Kishës e kuptuan ndryshe. Ata parashikuan që, në një moment në të ardhmen, Mbretëria e Zotit do të vinte në një mënyrë të thellë dhe universale para mbarimit të kohës.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Leximi i parë

E përjetshme

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 26 shtator 2014
Zgjedhin Shenjtorët përkujtimorë Cosmas dhe Damian

Tekste liturgjike këtu

kalimi_Fotor

 

 

KETU është një kohë e caktuar për gjithçka. Por çuditërisht, nuk ishte menduar kurrë të ishte kështu.

Një kohë për të qarë, dhe një kohë për të qeshur; një kohë për të mbajtur zi, dhe një kohë për të kërcyer. (Leximi i parë)

Ajo për të cilën flet shkrimtari i shkrimeve të shenjta nuk është i domosdoshëm ose urdhër që duhet të zbatojmë; përkundrazi, është kuptimi se gjendja njerëzore, si tërbimi dhe rryma e baticës, ngrihet në lavdi… vetëm për të zbritur në hidhërim.

Vazhdo te lexosh

Duke ia prerë kokën Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 25 shtator 2014

Tekste liturgjike këtu


nga Kyu Erien

 

 

AS Kam shkruar vitin e kaluar, mbase aspekti më dritëshkurtër i kulturës sonë moderne është nocioni se jemi në një rrugë lineare të përparimit. Se po lëmë pas, në vazhdën e arritjeve njerëzore, barbarinë dhe mendimin me mendje të ngushtë të brezave dhe kulturave të kaluara. Se po heqim prangat e paragjykimeve dhe intolerancës dhe po marshojmë drejt një bote më demokratike, të lirë dhe të civilizuar. [1]shih Përparimi i Njeriut

Nuk mund të gabojmë më shumë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Përparimi i Njeriut

Ylli udhëzues

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 24 shtator 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

IT quhet "Ylli udhëzues" sepse duket se është fiksuar në qiellin e natës si një pikë referimi e pagabueshme. Polaris, siç quhet, nuk është asgjë më pak se një shëmbëlltyrë e Kishës, e cila ka shenjën e saj të dukshme në papati

Vazhdo te lexosh

Drejtësia dhe Paqja

 

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 22 - 23 shtator 2014
Memoriali i Shën Pio të Pietrelcina sot

Tekste liturgjike këtu

 

 

A leximet dy ditët e fundit flasin për drejtësinë dhe kujdesin që i takon fqinjit tonë në mënyrën që Zoti e konsideron dikë të drejtë. Dhe kjo mund të përmblidhet në thelb në urdhërimin e Jezusit:

Do ta duash të afërmin tënd si veten tënde. (Marku 12:31)

Kjo deklaratë e thjeshtë mund dhe duhet të ndryshojë rrënjësisht mënyrën e trajtimit të fqinjit tuaj sot. Dhe kjo është shumë e thjeshtë për tu bërë. Imagjinoni veten pa veshje të pastër ose pa ushqim të mjaftueshëm; imagjinoni veten të papunë dhe të dëshpëruar; imagjinoni veten vetëm ose të pikëlluar, të keqkuptuar ose të frikësuar ... dhe si do të dëshironit që të tjerët t'ju përgjigjen? Shkoni atëherë dhe bëjeni këtë të tjerëve.

Vazhdo te lexosh

Fuqia e Ringjalljes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 18 shtator 2014
Zgjedhin Memoriali i Shën Januarit

Tekste liturgjike këtu

 

 

SHUMË varet nga Ringjallja e Jezu Krishtit. Siç thotë Shën Pali sot:

… Nëse Krishti nuk është ringjallur, edhe predikimi ynë është i zbrazët; bosh, gjithashtu, besimi juaj. (Leximi i parë)

E gjitha është kot nëse Jezusi nuk është gjallë sot. Do të thoshte se vdekja ka pushtuar të gjithë dhe "Ju jeni akoma në mëkatet tuaja".

Por është pikërisht Ringjallja ajo që i jep ndonjë kuptim Kishës së hershme. Dua të them, nëse Krishti nuk ishte ringjallur, pse ndjekësit e Tij do të shkonin në vdekjet e tyre brutale duke këmbëngulur në një gënjeshtër, një trillim, një shpresë të hollë? Nuk është sikur ata po përpiqeshin të ndërtonin një organizatë të fuqishme - ata zgjodhën një jetë me varfëri dhe shërbim. Nëse ndonjë gjë, do të mendonit se këta burra do të kishin braktisur besimin e tyre përballë përndjekësve të tyre duke thënë: “Epo shiko, ishin mjaft tre vitet që jetuam me Jezusin! Por jo, ai ka shkuar tani, dhe kjo është ajo. ” E vetmja gjë që ka kuptim për kthimin e tyre radikal pas vdekjes së Tij është ajo ata e panë Atë të ringjallet së vdekuri.

Vazhdo te lexosh

Zemra e Katolicizmit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 18 shtator 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

A zemra e katolicizmit nuk është Maria; nuk është Papa, madje as Sakramentet. Nuk është as Jezusi, në vetvete. Përkundrazi është atë që Jezusi ka bërë për ne. Sepse Gjoni shkruan se "Në fillim ishte Fjala, dhe Fjala ishte me Perëndinë, dhe Fjala ishte Perëndi". Por nëse nuk ndodh gjëja tjetër

Vazhdo te lexosh

Duke parë Dimly

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 17 shtator 2014
Zgjedhin Memoriali i Shën Robert Bellarminës

Tekste liturgjike këtu

 

 

A Kisha Katolike është një dhuratë e pabesueshme për popullin e Zotit. Sepse është e vërtetë, dhe gjithmonë ka qenë, që ne mund t'i drejtohemi asaj jo vetëm për ëmbëlsinë e Sakramenteve, por edhe për t'u mbështetur te Zbulesa e pagabueshme e Jezu Krishtit që na çliron.

Akoma, ne e shohim errësuar.

Vazhdo te lexosh

Një tufë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 shtator 2014
Përkujtimore e Shenjtorëve Korneli dhe Qiprian, Dëshmorët

Tekste liturgjike këtu

 

 

Është një pyetje që asnjë i krishterë protestant "me besim biblik" nuk ka qenë në gjendje të përgjigjet kurrë për mua në gati njëzet vitet që kam qenë në shërbimin publik: interpretimi i kujt është Shkrimi i duhur? Çdo herë në një farë kohe, unë marr letra nga lexuesit që duan të më drejtojnë në interpretimin tim të Fjalës. Por unë gjithmonë i shkruaj përsëri dhe them: “Epo, nuk është interpretimi im i Shkrimeve - është i Kishës. Mbi të gjitha, ishin Peshkopët Katolikë në këshillat e Kartagjenës dhe Hippo (393, 397, 419 Pas Krishtit) ata që vendosën se çfarë do të konsiderohej "kanuni" i Shkrimit dhe cilat shkrime nuk ishin. Ka kuptim vetëm të shkosh te ata që e mbledhin Biblën për interpretimin e saj. ”

Por unë po ju them, vakumi i logjikës midis të krishterëve është nganjëherë mahnitës.

Vazhdo te lexosh

Kur qan një nënë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 shtator 2014
Përkujtimore e Zojës së Dhembjeve

Tekste liturgjike këtu

 

 

I qëndroi dhe shikoi se lotët i rridhnin në sy. Ata i ranë në faqe dhe i formuan pika në mjekër. Ajo dukej sikur zemra e saj mund të thyhej. Vetëm një ditë më parë, ajo ishte shfaqur paqësore, madje e lumtur por tani fytyra e saj dukej se tradhtonte trishtimin e thellë në zemrën e saj. Mund të pyesja vetëm "Pse…?", Por nuk kishte përgjigje në ajrin me aromë trëndafili, pasi Gruaja që po shikoja ishte një statujë e Zojës së Fatimes.

Vazhdo te lexosh

Vrapo garën!

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 12 shtator 2014
Emri i Shenjtë i Marisë

Tekste liturgjike këtu

 

 

NUK shiko prapa, vëllai im! Mos u dorëzo, motra ime! Ne po drejtojmë garën e të gjitha racave. Jeni lodhur? Atëherë ndalo për një moment me mua, këtu nga oazi i Fjalës së Zotit dhe le të marrim frymë së bashku. Unë jam duke vrapuar, dhe ju shoh të gjithë duke vrapuar, disa përpara, disa prapa. Dhe kështu po ndalem dhe po pres për ju që jeni të lodhur dhe të shkurajuar. Unë jam me ju. Zoti është me ne. Le të pushojmë në zemrën e tij për një moment

Vazhdo te lexosh

Përgatitja për Lavdi

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 shtator 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

 

DO e gjeni veten të shqetësuar kur dëgjoni thënie të tilla si "shkëputuni nga zotërimet" ose "hiqni dorë nga bota", etj? Nëse është kështu, shpesh është për shkak se kemi një pamje të shtrembëruar se çfarë ka të bëjë me krishterimin - që është feja e dhimbjes dhe e ndëshkimit.

Vazhdo te lexosh

Koha po mbaron

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 10 shtator 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU ishte një pritje në Kishën e hershme që Jezusi do të kthehej së shpejti. Kështu Pali u thotë Korintasve në leximin e parë të sotëm se "Koha po mbaron." Për arsye të "Fatkeqësia e tanishme", ai ofron këshilla për martesën, duke sugjeruar që ata që janë vetëm të qëndrojnë beqarë. Dhe ai shkon më tej

Vazhdo te lexosh

Fuqia e një shpirti të pastër

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9 shtator 2014
Përkujtimore e Shën Peter Claver

Tekste liturgjike këtu

 

 

IF ne do të jemi bashkëpunëtorë me Zotin, kjo nënkupton shumë më tepër sesa thjesht "të punosh për" Zotin. Do të thotë të jesh brenda bashkësi me të. Siç tha Jezusi,

Unë jam hardhia, ju jeni degët. Ai që qëndron në mua dhe unë në të, ai është ai që jep shumë fryt. (Gjoni 15: 5)

Por ky bashkësi me Zotin parashikohet në një gjendje jetësore të shpirtit: pastërti. Zoti është i shenjtë; Ai është një qenie e pastër dhe i bashkohet vetvetes vetëm me atë që është e pastër. [1]nga kjo rrjedh teologjia e Purgatorit. Shiko Për dënimin e përkohshëm Jezusi i tha Shën Faustinës:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 nga kjo rrjedh teologjia e Purgatorit. Shiko Për dënimin e përkohshëm

Bashkëpunëtorët e Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 8 shtator 2014
Festa e Lindjes së Shenjtë të Virgjëreshës Mari

Tekste liturgjike këtu

 

 

I shpresoj se keni pasur një shans për të lexuar meditimin tim mbi Marinë, Vepra Master. Sepse, me të vërtetë, ajo zbulon një të vërtetë se kush ju janë dhe duhet të jenë në Krishtin. Mbi të gjitha, ajo që themi për Marinë mund të thuhet për Kishën, dhe me këtë nënkuptohet jo vetëm Kisha në tërësi, por edhe individë në një nivel të caktuar.

Vazhdo te lexosh

Urtësia, Fuqia e Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 1 shtator - 6 shtator 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

 

A ungjilltarët e parë - kjo mund t'ju habisë ta dini - nuk ishin Apostujt. Ata ishin demonët.

Vazhdo te lexosh