Çështje të Vogla

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 25 gusht - 30 gusht 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

 

JEZUSI duhet të jetë befasuar kur, duke qëndruar në tempull, duke shkuar për "biznesin e babait" të tij, nëna e tij i tha se ishte koha për të ardhur në shtëpi. Mrekullueshëm, për 18 vitet e ardhshme, gjithçka që dimë nga Ungjijtë është se Jezusi duhet të ketë hyrë në një zbrazje të thellë të vetvetes, duke e ditur se Ai erdhi për të shpëtuar botën… por jo akoma. Në vend të kësaj, atje, në shtëpi, ai hyri në "detyrën e çastit" të kësaj bote. Atje, në kufijtë e bashkësisë së vogël të Nazaretit, mjetet e zdrukthtarisë u bënë sakramentalët e vegjël me të cilët Biri i Zotit mësoi "artin e bindjes".

Vazhdo te lexosh

Merrni Guximin, Jam Unë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 4 gusht - 9 gusht 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

 

I dashur miq, siç mund ta keni lexuar tashmë, një stuhi rrufeje më nxori kompjuterin këtë javë. Si i tillë, unë kam qenë duke u përpjekur të kthehem në rrugën e duhur duke shkruar me një kopje rezervë dhe duke marrë një kompjuter tjetër në rregull. Për t'i bërë gjërat edhe më keq, ndërtesa ku ndodhet zyra jonë kryesore kishte kanalet e ngrohjes dhe hidraulikët u shembën! Hm… Unë mendoj se ishte Vetë Jezusi që e tha atë Mbretëria e Qiellit është marrë nga dhuna. Me të vërtetë!

Vazhdo te lexosh

Manifestimi i Jezusit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 28 korrik - 2 gusht 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

 

PAUSE, merrni një moment dhe rivendosni shpirtin tuaj. Me këtë dua të kujtoj vetveten se kjo është e gjitha reale. Se Zoti ekziston; që ka engjëj përreth jush, shenjtorë që luten për ju dhe një Nënë që është dërguar për t'ju udhëhequr në betejë. Merrni një moment… mendoni për ato mrekulli të pashpjegueshme në jetën tuaj dhe të tjerët që kanë qenë shenja të sigurta të veprimtarisë së Zotit, nga dhurata e lindjes së diellit këtë mëngjes e deri te kurimet fizike edhe më dramatike… “mrekullia e diellit” e dëshmuar nga dhjetëra mijëra në Fatima sti stigmata e shenjtorëve si Pio mira mrekullitë Eukaristike bodies trupat e paprishur të shenjtorëve testim dëshmitë “afër vdekjes”… shndërrimi i mëkatarëve të mëdhenj në shenjtorë mira mrekullitë e qeta që Zoti bën vazhdimisht në jetën tuaj duke ripërtërirë mëshira ndaj jush çdo mëngjes.

Vazhdo te lexosh

Këmbëngul

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 21 korrik - 26 korrik 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

 

IN e vërteta, vëllezër dhe motra, që kur keni shkruar serinë "Flaka e Dashurisë" në planin e Nënës dhe Zotit (shih Konvergjenca dhe Bekimi, Më shumë për Flakën e Dashurisë, Ylli i mëngjesit në rritje), Që atëherë kam pasur një kohë shumë të vështirë për të shkruar diçka. Nëse do të promovoni Gruan, dragoi nuk është kurrë mbrapa. E gjitha është një shenjë e mirë. Në fund të fundit, është shenja e Kryq

Vazhdo te lexosh

Korrni shakullinë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 14 korrik - 19 korrik 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu


Korr një shakullinë, Artist i panjohur

 

 

IN leximet e javës së kaluar, dëgjuam profetin Hosea të proklamonte:

Kur mbjellin erën, ata do të korrin vorbullën. (Hos 8: 7)

Disa vjet më parë, ndërsa qëndroja në një fushë ferme duke parë një afrim stuhie, Zoti më tregoi me shpirt se një i madh stuhi po vinte në botë. Ndërsa shpaloseshin shkrimet e mia, fillova të kuptoj se ajo që po vinte drejtpërdrejt ndaj brezit tonë ishte thyerja përfundimtare e vulave të Zbulesës (shih Shtatë Vulat e Revolucionit) Por këto vula nuk janë drejtësia ndëshkuese e Zotit në vetvete- përkundrazi, ata janë njeriu që korr vorbullin e sjelljes së tij. Po, luftërat, plagët, madje edhe përçarjet e motit dhe korës së tokës shpesh bëhen nga njeriu (shih Toka po vajton) Dhe dëshiroj ta them përsëri ... jo, jo them ajo — po bërtas tani—Stuhia është mbi ne! Tani është këtu! 

Vazhdo te lexosh

Takimi në Kliring

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 korrik - 12 korrik 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

 

I kam pasur shumë kohë për t'u lutur, menduar dhe dëgjuar këtë javë ndërsa qëndroja në traktorin tim. Veçanërisht për njerëzit që kam takuar përmes këtij apostoliti shkrimor misterioz. Unë u referohem atyre shërbëtorëve besnikë dhe lajmëtarëve të Zotit të cilët, si unë, janë ngarkuar të shikojnë, të luten dhe pastaj të flasin për kohët në të cilat po jetojmë. Mrekullueshëm, ne të gjithë kemi ardhur nga drejtime të ndryshme, duke bredhur nëpër errësirë , pyje të dendura dhe shpesh herë të rrezikshme të profecisë, vetëm për të arritur në të njëjtën pikë: në Pastrimin e një mesazhi të bashkuar.

Vazhdo te lexosh

Koha reale

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 30 qershor - 5 korrik 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu

globi tokësor përballet me Azinë me halo dielli

 

PSE tani? Unë dua të them, pse më ka frymëzuar Zoti, pas tetë vjetësh, për të filluar këtë kolonë të re të quajtur "Tani Fjala", reflektime mbi leximet e përditshme të Masës? Besoj se është sepse leximet po na flasin drejtpërdrejt, ritmikisht, ndërsa ngjarjet biblike zhvillohen tani në kohë reale. Nuk dua të jem mendjemadh kur e them këtë. Por pas tetë viteve që ju shkruajta për ngjarjet e ardhshme, siç u përmbledh në Shtatë Vulat e Revolucionit, tani po i shohim ato të shpalosen në kohë reale. (Një herë i thashë drejtorit tim shpirtëror që isha i tmerruar të shkruaja diçka që mund të ishte e gabuar. Dhe ai u përgjigj, "Epo, ti tashmë je budalla për Krishtin. Nëse gabon, thjesht do të jesh budalla për Krishtin —Me vezë në fytyrën tënde. ”)

Vazhdo te lexosh

Dy Zemrat

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23 qershor - 28 qershor 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu


"Dy zemrat" nga Tommy Christopher Canning

 

IN meditimi im i fundit, Ylli i mëngjesit në rritje, ne shohim përmes Shkrimit dhe Traditës se si Nëna e Bekuar ka një rol të rëndësishëm jo vetëm në ardhjen e parë, por të dytë të Jezusit. Kaq të përziera janë Krishti dhe nëna e Tij, saqë ne shpesh i referohemi bashkimit të tyre mistik si "Dy Zemrat" (festat e të cilave kemi festuar këtë të Premte dhe të Shtunë). Si një simbol dhe tip i Kishës, roli i saj në këto "kohëra të fundit" është po ashtu një lloj dhe shenjë e rolit të Kishës në sjelljen e triumfit të Krishtit mbi mbretërinë satanike që përhapet në botë.

Vazhdo te lexosh

Kur Elija kthehet

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 qershor - 21 qershor 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu


Elijah

 

 

HE ishte një nga profetët më me ndikim të Dhiatës së Vjetër. Në fakt, fundi i tij këtu në tokë është gati mitologjik në status pasi që, mirë ... ai nuk kishte një fund.

Ndërsa ecnin duke biseduar, një karrocë e ndezur dhe kuaj të ndezur erdhën midis tyre dhe Elia u ngjit në qiell në një shakullinë. (Leximi i parë i së mërkurës)

Tradita mëson se Elia u dërgua në «parajsë» ku ai ishte ruajtur nga korrupsioni, por që roli i tij në tokë nuk ka mbaruar.

Vazhdo te lexosh

Të gjitha të tijat

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9 qershor - 14 qershor 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu


Elija duke fjetur, nga Michael D. O'Brien

 

 

A fillimi i jetës së vërtetë në Jezusin është momenti kur ju pranoni që jeni plotësisht i korruptuar - i varfër në virtyt, shenjtëri, mirësi. Ky do të dukej se ishte momenti, dikush do të mendonte, për gjithë dëshpërimin; momenti kur Zoti deklaron se jeni të mallkuar me të drejtë; momenti kur i gjithë gëzimi futet brenda dhe jeta nuk është asgjë tjetër veçse një lavdërim i tërhequr, i pashpresë. Por atëherë, ky është pikërisht momenti kur Jezusi thotë: “Eja, dëshiroj të darkoj në shtëpinë tënde”; kur Ai thotë: "Këtë ditë do të jesh me mua në parajsë"; kur Ai thotë: “A më do ti mua? Pastaj ushqeni delet e mia. " Ky është paradoksi i shpëtimit që Satani vazhdimisht përpiqet ta fshehë nga mendja njerëzore. Sepse ndërsa ai bërtet se ju jeni të denjë të mallkoheni, Jezusi thotë se, meqë jeni të dënuar, ju jeni të denjë të shpëtoni.

Vazhdo te lexosh

Mos ki frikë të jesh i lehtë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 qershor - 7 qershor 2014
të Javës së Shtatë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

DO ju debatoni vetëm me të tjerët mbi moralin, apo ndani me ta edhe dashurinë tuaj për Jezusin dhe atë që Ai po bën në jetën tuaj? Shumë katolikë sot janë shumë të kënaqur me të parën, por jo me të dytën. Ne mund t'i bëjmë të njohura pikëpamjet tona intelektuale, dhe ndonjëherë me forcë, por atëherë jemi të qetë, nëse jo të heshtur, kur bëhet fjalë për hapjen e zemrave tona. Kjo mund të jetë për dy arsye themelore: ose kemi turp të ndajmë atë që Jezusi po bën në shpirtrat tanë, ose në të vërtetë nuk kemi asgjë për të thënë sepse jeta jonë e brendshme me Të është lënë pas dore dhe e vdekur, një degë e shkëputur nga hardhia… një llambë hiqet nga foleja.

Vazhdo te lexosh

Urgjenca për Ungjillin

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 26 - 31 maj 2014
të Javës së Gjashtë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU është një perceptim në Kishë që ungjillizimi është për disa të zgjedhur. Ne mbajmë konferenca ose misione famullie dhe ata "pak të zgjedhur" vijnë dhe flasin me ne, ungjillëzojnë dhe japin mësim. Por, sa për ne të tjerët, detyra jonë është që thjesht të shkojmë në meshë dhe të mbajmë mëkatin.

Asgjë nuk mund të jetë më larg së vërtetës.

Vazhdo te lexosh

Disa fjalë personale dhe ndryshime nga Mark

 

 

JEZUSI tha, "Era fryn atje ku dëshiron ... kështu është me të gjithë ata që kanë lindur nga Shpirti." Kjo dukej se ishte rasti në shërbesën e Tij kur Ai do të planifikonte të bënte një gjë, por turmat do të përcaktonin një rrugë tjetër. Po kështu, Shën Pali shpesh lundronte për në një destinacion, por pengohej nga moti i keq, përndjekja ose Shpirti.

Kam parë që kjo ministri nuk ndryshon gjatë viteve. Shpesh kur them, "Kjo është ajo që unë do të bëj ...", Zoti ka plane të tjera. I tillë është përsëri rasti. Unë e ndiej që Zoti dëshiron që unë të përqendrohem tani në disa shkrime shumë të rëndësishme - disa "fjalë" që janë krijuar për më shumë se dy vjet. Pa një shpjegim të zgjatur dhe të panevojshëm, nuk mendoj se shumë njerëz e kuptojnë atë ky nuk është blogu im. Kam kaq shumë gjëra që do të doja si të them, por ekziston një axhendë e qartë që nuk është e imja, një shpalosje organike e "fjalës". Drejtimi shpirtëror në këtë drejtim ka qenë i paçmuar duke më ndihmuar që të largohem (sa më shumë që të jetë e mundur!) Për ta lënë Zotin të ketë rrugën e Tij. Shpresoj se kjo po ndodh për hir të Tij dhe tuajën.

Vazhdo te lexosh

Dy tundimet

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 23 maj 2014
E Premtja e Javës së Pestë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU janë dy tundime të fuqishme me të cilat Kisha do të përballet në ditët në vazhdim për të nxjerrë shpirtrat nga rruga e ngushtë që të çon në jetë. Njëra është ajo që shqyrtuam dje - zërat që dëshirojnë të na turpërojnë për qëndrimin fort pas Ungjillit.

Vazhdo te lexosh

Gëzim në të Vërtetë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 22 maj 2014
E enjte e Javës së Pestë të Pashkëve
Zgjedhin Mem Shën Rita e Kaskias

Tekste liturgjike këtu

 

 

E FUNDIT në vit Dita e Gjashtë, Unë shkrova se, 'Papa Benedikti XVI në shumë mënyra është "dhurata" e fundit e një brezi teologësh gjigandë të cilët kanë udhëhequr Kishën përmes Stuhisë së apostazisë që është tani do të shpërthejë në të gjithë forcën e saj në botë. Edhe Papa tjetër do të na drejtojë… por ai po ngjitet në një fron që bota dëshiron ta përmbysë. ' [1]shih Dita e Gjashtë

Ajo Stuhi është tani mbi ne. Ajo rebelim i tmerrshëm kundër selisë së Pjetrit - mësimet e ruajtura dhe të marra nga hardhia e traditës apostolike - është këtu. Në një fjalim të sinqertë dhe të nevojshëm javën e kaluar, Profesori i Princeton Robert P. George tha:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Dita e Gjashtë

Lulëzon e Vërteta

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 21 maj 2014
E Mërkura e Javës së Pestë të Pashkëve
Zgjedhin Mem Shën Christopher Magallanes & Shoqëruesit

Tekste liturgjike këtu


Rrushi i Vërtetë i Krishtit, I panjohur

 

 

KUR Jezusi premtoi se Ai do të dërgonte Shpirtin e Shenjtë për të na drejtuar në të gjithë të vërtetën, kjo nuk do të thoshte që doktrinat do të vinin lehtësisht pa nevojë për dallim, lutje dhe dialog. Kjo është e dukshme në leximin e parë të sotëm ndërsa Pali dhe Barnaba kërkojnë Apostujt për të sqaruar aspekte të caktuara të ligjit hebre. Në kohët e fundit më kujtohen mësimet e Humanae Vitae, dhe sesi kishte shumë mosmarrëveshje, konsulta dhe lutje para se Paul VI të jepte mësimin e tij të bukur. Dhe tani, një Sinod për Familjen do të mblidhet këtë Tetor në të cilin çështjet në zemër, jo vetëm të Kishës por të civilizimit, po diskutohen pa ndonjë pasojë të vogël:

Vazhdo te lexosh

Përjashtimi i Sunduesit të kësaj Bote

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 20 maj 2014
E martë e Javës së Pestë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

'FITORI mbi "princin e kësaj bote" u fitua njëherë e përgjithmonë në Orën kur Jezui liroi lirisht veten për vdekje për të na dhënë jetën e tij. ' [1]Katekizmi i Kishës Katolike, n 2853 Mbretëria e Zotit ka ardhur që nga Darka e Fundit dhe vazhdon të vijë në mesin tonë përmes Eukaristisë së Shenjtë. [2]KKK, n 2816 Siç thotë Psalmi i sotëm, "Mbretëria jote është një mbretëri për të gjitha epokat, dhe sundimi yt vazhdon për të gjitha brezat." Nëse është kështu, pse Jezusi thotë në Ungjillin e sotëm:

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Katekizmi i Kishës Katolike, n 2853
2 KKK, n 2816

Krishterimi dhe Fetë e lashta

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 19 maj 2014
E hëna e Javës së Pestë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

IT është e zakonshme të dëgjosh ata që janë kundër katolicizmit të kërkojnë argumente të tilla si: krishterimi sapo është huazuar nga fetë pagane; që Krishti është një shpikje mitologjike; ose që ditët e Festës Katolike, të tilla si Krishtlindjet dhe Pashkët, janë thjesht paganizëm me ngritje të fytyrës. Por ka një perspektivë krejtësisht të ndryshme mbi paganizmin që Shën Pali zbulon në leximet e sotme të meshës.

Vazhdo te lexosh

Qëndrojnë prapa

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 maj 2014
E Premtja e Javës së Katërt të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KUR ju shikoni lëkurën nga afër, shumë afër, papritmas nuk duket aq bukur! Një fytyrë e bukur, nën një mikroskop, mund të duket mjaft tërheqëse. Por bëj një hap prapa, dhe gjithçka që sheh njeriu është pamja e madhe që së bashku - sytë, hunda, goja, flokët - është e bukur, pavarësisht të metave të vogla.

Gjatë gjithë javës, ne kemi reflektuar në planin e Zotit për shpëtimin. Dhe ne kemi nevojë për të. Përndryshe, ne tërhiqemi nga pamja e vogël, duke parë kohën tonë përmes një mikroskopi që mund t'i bëjë gjërat të duken mjaft të frikshme.

Vazhdo te lexosh

Afati kohor i Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 maj 2014
E enjte e Javës së Katërt të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu


Izraeli, nga një këndvështrim tjetër

 

 

KETU janë dy arsye që shpirtrat bien në gjumë ndaj zërit të Zotit që flet përmes profetëve të Tij dhe "shenjave të kohërave" në brezin e tyre. Njëra është se njerëzit thjesht nuk duan të dëgjojnë se gjithçka nuk është bukuroshe.

Veryshtë përgjumja jonë për praninë e Zotit që na bën të pandjeshëm ndaj së keqes: ne nuk e dëgjojmë Zotin sepse nuk duam të shqetësohemi dhe kështu qëndrojmë indiferentë ndaj së keqes iness përgjumja e dishepujve [në Gjetsemane] nuk është një problem i atij një momenti, më tepër i tërë historisë, 'përgjumja' është e jona, e atyre prej nesh që nuk duam të shohim forcën e plotë të së keqes dhe nuk duam të hyjmë në Pasionin e tij. —POPA BENEDICT XVI, Agjencia Katolike e Lajmeve, Qyteti i Vatikanit, 20 Prill 2011, Audienca e Përgjithshme

Vazhdo te lexosh

Guri i Dymbëdhjetë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 14 maj 2014
E Mërkurë e Javës së Katërt të Pashkëve
Festa e Shën Matias, Apostullit

Tekste liturgjike këtu


Shën Matia, nga Peter Paul Rubens (1577 - 1640)

 

I shpesh pyesin jo-katolikët që dëshirojnë të debatojnë mbi autoritetin e Kishës: “Pse Apostujt u desh të plotësonin vakancën e lënë nga Judë Iscariot pas vdekjes së tij? Cila është çështja e madhe? Shën Luka shënon në Veprat e Apostujve se, ndërsa bashkësia e parë u mblodh në Jeruzalem, 'ishte një grup prej rreth njëqind e njëzet personash në të njëjtin vend'. [1]krh. Veprat 1: 15 Pra, kishte mjaft besimtarë në krah. Atëherë, pse duhej të mbushej zyra e Judës? "

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Veprat 1: 15

Nëna e të gjitha Kombeve

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 13 maj 2014
E martë e Javës së Katërt të Pashkëve
Zgjedhin Përkujtimore e Zojës së Fatimes

Tekste liturgjike këtu


Zoja e të gjitha Kombeve

 

 

A uniteti i të krishterëve, me të vërtetë i të gjithë popujve, është rrahja e zemrës dhe vizioni i pagabueshëm i Jezusit. Shën Gjoni kapi britmën e Zotit tonë në një lutje të bukur për Apostujt dhe kombet që do të dëgjonin predikimin e tyre:

Vazhdo te lexosh

Kur Zoti Shkon Global

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 12 maj 2014
E hëna e Javës së Katërt të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu


Paqja po vjen, nga Jon McNaughton

 

 

SI shumë katolikë pushojnë ndonjëherë për të menduar se ekziston një plani global i shpëtimit në zhvillim e sipër? Se Zoti po punon çdo moment drejt përmbushjes së këtij plani? Kur njerëzit shikojnë retë që notojnë pranë, pakkush mendon për hapësirën gati të pafund të galaktikave dhe sistemeve planetare që shtrihen përtej. Ata shohin retë, një zog, një stuhi dhe vazhdojnë përpara pa reflektuar në misterin që qëndron përtej qiejve. Po ashtu, pak shpirtra shikojnë përtej triumfeve dhe stuhive të ditëve të sotme dhe e kuptojnë se po çojnë drejt përmbushjes së premtimeve të Krishtit, të shprehura në Ungjillin e sotëm:

Vazhdo te lexosh

Mos u dorëzo kurrë nga një shpirt

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9 maj 2014
E Premtja e Javës së Tretë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu


Lule që buron pas një zjarri në pyll

 

 

ALL duhet të duket e humbur. Të gjitha duhet të duken sikur e keqja ka fituar. Kokrra e grurit duhet të bjerë në tokë dhe të vdesë. dhe vetëm atëherë jep fryte. Kështu ndodhi me Jezusin… Kalvarin… Varrin… ishte sikur errësira të kishte shtypur dritën.

Por pastaj Drita shpërtheu nga humnera, dhe në një moment, errësira u mund.

Vazhdo te lexosh

Zjarret e përndjekjes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 8 maj 2014
E enjte e Javës së Tretë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

DERISA një zjarr pylli mund të shkatërrojë pemët, është pikërisht nxehtësia e zjarrit hapet kone pishe, kështu, duke rivendosur pyjet përsëri.

Përndjekja është një zjarr që, ndërsa konsumon lirinë fetare dhe pastron Kishën nga druri i ngordhur, hapet fara e jetës së re. Ata farë janë edhe dëshmorët që i japin dëshmi Fjalës me vetë gjakun e tyre, dhe ata që dëshmojnë me fjalët e tyre. Kjo është, Fjala e Zotit është fara që bie në tokën e zemrave dhe gjaku i dëshmorëve e ujit atë

Vazhdo te lexosh

Korrja e përndjekjes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 maj 2014
E Mërkurë e Javës së Tretë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KUR a u sprovua dhe u kryqëzua përfundimisht Jezusi? Kur drita u mor për errësirë ​​dhe errësira për dritë. Domethënë, njerëzit zgjodhën të burgosurin famëkeq, Barabas, mbi Jezusin, Princin e Paqes.

Atëherë Pilati u liroi atyre Barabën, por pasi e fshikulluan Jezusin, ai e dorëzoi për t'u kryqëzuar. (Mat 27:26)

Ndërsa dëgjoj raportet që vijnë nga Kombet e Bashkuara, edhe një herë po i shohim drita merret për errësirë ​​dhe errësira për dritë. [1]shih LifeSiteNews.com, 6 maj 2014 Jezusi u portretizua nga armiqtë e Tij si një prishës i paqes, një "terrorist" i mundshëm i shtetit romak. Po ashtu, Kisha Katolike po bëhet shpejt organizata e re terroriste e kohës sonë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih LifeSiteNews.com, 6 maj 2014

Mjeshtrat e ndërgjegjes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 maj 2014
E martë e Javës së Tretë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

IN çdo epokë, në çdo diktaturë, qoftë një qeveri totalitare apo një burrë abuziv, ka nga ata që kërkojnë të kontrollojnë jo vetëm atë që thonë të tjerët, por edhe atë që ata mendoj Sot, ne po shohim këtë frymë kontrolli që mbërthen me shpejtësi të gjitha kombet ndërsa ecim drejt një rendi të ri botëror. Por Papa Françesku paralajmëron:

Vazhdo te lexosh

Eklipsi i arsyes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 5 maj 2014
E hënë e javës së tretë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

SAM Sotiropulos po bënte vetëm forcën e Policisë së Torontos një pyetje të thjeshtë: nëse Kodi Penal i Kanadasë ndalon lakuriqësinë publike, [1]Seksioni 174 thotë se një person i cili është "aq i veshur sa të ofendojë me sjellje apo rregull të publikut" është "fajtor për një vepër të dënueshme me një dënim të shkurtuar". a do ta zbatojnë atë ligj në paradën e Toronto Gay Pride? Shqetësimi i tij ishte që fëmijët, të cilët shpesh sillen në paradë nga prindërit dhe mësuesit, mund të ekspozohen ndaj lakuriqësisë së paligjshme të publikut.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Seksioni 174 thotë se një person i cili është "aq i veshur sa të ofendojë me sjellje apo rregull të publikut" është "fajtor për një vepër të dënueshme me një dënim të shkurtuar".

Nëse Zoti nuk e ndërton komunitetin

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 maj 2014
Memoriali i Shën Athanasit, Peshkopi & Doktor i Kishës

Tekste liturgjike këtu

LIKE besimtarët në Kishën e hershme, unë e di që shumë sot gjithashtu ndjejnë një thirrje të fortë ndaj komunitetit të krishterë. Në fakt, unë kam dialoguar për vite me vëllezër dhe motra për këtë dëshirë që është i brendshëm në jetën e krishterë dhe jetën e Kishës. Siç tha Benedikti XVI:

Unë nuk mund ta zotëroj Krishtin vetëm për veten time; Unë mund t'i përkas atij vetëm në bashkim me të gjithë ata që janë bërë, ose që do të bëhen, të tijat. Kungimi më tërheq nga vetja drejt tij, dhe kështu gjithashtu drejt unitetit me të gjithë të krishterët. Ne bëhemi "një trup", plotësisht të bashkuar në një ekzistencë të vetme. -Deus Caritas Est, n 14

Ky është një mendim i bukur, dhe as një ëndërr gypash. Prayershtë lutja profetike e Jezusit që "të gjithë të jemi një". [1]krh. Gjn 17:21 Nga ana tjetër, vështirësitë me të cilat përballemi sot në formimin e bashkësive të krishtere nuk janë të vogla. Ndërsa Focolare ose Madonna House ose apostolatë të tjerë na japin disa mençuri dhe përvojë të vlefshme për të jetuar "në bashkësi", ka disa gjëra që duhet të kemi parasysh.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gjn 17:21

Komuniteti duhet të jetë kishtar

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 1 maj 2014
E enjte e Javës së Dytë të Pashkëve
Shën Jozefi Punëtor

Tekste liturgjike këtu

Ikona e Unitetit
Uniteti i krishterë

 

 

KUR Apostujt sillen përsëri para Sinedrit, ata nuk përgjigjen si individë, por si një bashkësi.

We duhet t'i binden Zotit më shumë sesa njerëzve. (Leximi i parë)

Kjo fjali është e mbushur me pasoja. Së pari, ata thonë "ne", duke nënkuptuar një unitet themelor midis tyre. Së dyti, zbulon se Apostujt nuk po ndiqnin traditën njerëzore, por Traditën e Shenjtë që Jezusi u dha atyre. Dhe e fundit, ajo mbështet atë që kemi lexuar në fillim të kësaj jave, se të kthyerit e parë në besim ishin duke ndjekur mësimet e Apostujve, të cilat ishin të Krishtit.

Vazhdo te lexosh

Komuniteti… një Takim me Jezusin

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 30 Prill 2014
E Mërkurë e Javës së Dytë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

Lutja e fundit e martirëve të krishterë, Jean-Léon Gérôme
(1824-1904)

 

 

A Apostujt e njëjtë që ikën nga Gjetsemanja në zhurmën e parë të zinxhirëve tani, jo vetëm që sfidojnë autoritetet fetare, por kthehen drejt e në territorin armiqësor për të dëshmuar ringjalljen e Jezuit.

Burrat që keni futur në burg janë në tempull dhe po u mësojnë njerëzve. (Leximi i parë)

Zinxhirët që dikur ishin turpi i tyre tani fillojnë të thurin një kurorë të lavdishme. Nga lindi papritmas kjo guxim?

Vazhdo te lexosh

Sakramenti i Komunitetit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29 Prill 2014
Memoriali i Shën Katerinës së Sienës

Tekste liturgjike këtu


Zoja e Combermeres duke mbledhur fëmijët e saj - Komuniteti i Shtëpisë Madonna, Ont., Kanada

 

 

ASKUND në Ungjij, a e lexojmë Jezusin që i udhëzon Apostujt që, sapo Ai të largohet, ata duhet të formojnë bashkësi. Ndoshta Jezusi më i afërt tek ai vjen kur Ai thotë, "Kështu do ta dinë të gjithë që ju jeni dishepujt e mi, nëse keni dashuri për njëri-tjetrin." [1]krh. Gjn 13:35

E megjithatë, pas Rrëshajëve, gjëja e parë që bënë besimtarët ishte të formonin bashkësi të organizuara. Pothuajse instiktivisht

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Gjn 13:35

Krishterimi që Ndryshon Botën

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 28 Prill 2014
E hënë e javës së dytë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

KETU është një zjarr në të krishterët e hershëm që duhet ri-ndezur në Kishë sot. Asnjëherë nuk kishte për qëllim të dilte jashtë. Kjo është detyra e Nënës Sonë të Bekuar dhe Shpirtit të Shenjtë në këtë kohë mëshire: të sjellë jetën e Jezusit brenda nesh, dritën e botës. Këtu është lloji i zjarrit që duhet të digjet përsëri në famullitë tona:

Vazhdo te lexosh

Ungjilli i Vuajtjes

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 18 Prill 2014
Mirë e premte

Tekste liturgjike këtu

 

 

JU mund të ketë vërejtur në disa shkrime, kohët e fundit, tema e "burimeve të ujit të gjallë" që burojnë nga brenda shpirtit të një besimtari. Më dramatike është 'premtimi' i një "Bekimi" të ardhshëm për të cilin kam shkruar gjatë kësaj jave në Konvergjenca dhe Bekimi.

Por ndërsa meditojmë mbi Kryqin sot, unë dua të flas për një tjetër burim uji të gjallë, një që edhe tani mund të rrjedhë nga brenda për të ujitur shpirtrat e të tjerëve. Unë jam duke folur për të vuajtje.

Vazhdo te lexosh

Përkujtimi i Tretë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 17 Prill 2014
E enjte e Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

 

THREE herë, në Darkën e Zotit, Jezusi na kërkoi ta imitonim Atë. Një herë kur mori bukën dhe e theu; një herë kur Ai mori Kupën; dhe e fundit, kur Ai lau këmbët e Apostujve:

Nëse unë, mjeshtri dhe mësuesi, ju kam larë këmbët, ju duhet t'i lani këmbët njëri-tjetrit. Unë ju kam dhënë një model për të ndjekur, kështu që ashtu siç kam bërë për ju, edhe ju duhet të bëni. (Ungjilli i sotëm)

Mesha e Shenjtë nuk është e plotë pa përkujtimore e tretë. Kjo është, kur unë dhe ti marrim Trupin dhe Gjakun e Jezusit, Ushqimi i Shenjtë është vetëm i kënaqur kur i lajmë këmbët një tjetri. Kur unë dhe ti, nga ana tjetër, bëhemi shumë Sakrifica që kemi ngrënë: kur japim jetën tonë në shërbim të një tjetri:

Vazhdo te lexosh

Tradhtia e Birit të Njeriut

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 16 Prill 2014
E Mërkura e Javës së Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

 

DYJA Pjetri dhe Juda morën Trupin dhe Gjakun e Krishtit në Darkën e Fundit. Jezusi e dinte paraprakisht që të dy do ta mohonin Atë. Të dy burrat vazhduan ta bënin këtë në një mënyrë ose në një tjetër.

Por vetëm një njeri hyri Satani:

Pasi e mori kafshatën, Satanai hyri [Judë]. (Gjoni 13:27)

Vazhdo te lexosh

Ju keni lindur për këtë herë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 15 Prill 2014
E marta e Javës së Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

 

AS ju shikoni nga Stuhia që vërtitet në horizontin e njerëzimit, mund të tundoheni të thoni: "Pse mua? Pse tani?" Por dua t'ju siguroj, i dashur lexues, se ti ke lindur per keto kohe. Siç thuhet në leximin e parë sot,

Zoti më thirri që nga lindja, që nga barku i nënës sime dhe më dha emrin tim. 

Vazhdo te lexosh

Mëshira e Tij e Pavarur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 14 Prill 2014
E hënë e Javës së Shenjtë

Tekste liturgjike këtu

 

 

NO mund të kuptohet se sa e gjerë dhe sa e thellë është dashuria e Zotit për njerëzimin. Leximi i parë i sotëm na jep një pasqyrë të kësaj butësie:

Ai nuk do të thyejë një kallam të mavijosur dhe nuk do të shuajë një fitil që digjet, derisa të vendosë drejtësinë në tokë

Ne jemi në pragun e Ditës së Zotit, atë ditë që do të sjellë një epokë të paqes dhe drejtësisë, duke e vendosur atë në "detet bregdetare". Etërit e Kishës na kujtojnë se Dita e Zotit nuk është fundi i botës apo edhe një periudhë e vetme 24 orëshe. Përkundrazi

Vazhdo te lexosh

Ata nuk do ta shohin

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 Prill 2014
E Premtja e Javës së Pestë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KJO brezi është si një njeri që qëndron në një plazh, duke parë një anije të zhduket në horizont. Ai nuk mendon se çfarë është përtej horizontit, se ku po shkon anija, apo nga vijnë anijet e tjera. Në mendjen e tij, ajo që është realiteti është vetëm ajo që shtrihet midis bregut dhe horizontit. Dhe kjo është ajo.

Kjo është analoge me atë se sa shumë e perceptojnë Kishën Katolike sot. Ata nuk mund të shohin përtej horizontit të njohurive të tyre të kufizuara; ata nuk e kuptojnë ndikimin transformues të Kishës gjatë shekujve: si ajo prezantoi arsimin, kujdesin shëndetësor dhe organizatat bamirëse në disa kontinente. Si lartësimi i Ungjillit ka transformuar artin, muzikën dhe letërsinë. Si janë shfaqur fuqia e të vërtetave të saj në shkëlqimin e arkitekturës dhe dizajnit, të drejtat civile dhe ligjet.

Vazhdo te lexosh

Jezusi është Perëndi

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 10 Prill 2014
E enjte e Javës së Pestë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

MUSLIMANT besoj se Ai është një profet. Dëshmitarët e Jehovait, se Ai ishte kryeengjëlli Michael. Të tjerët, se Ai është thjesht një figurë historike, e megjithatë të tjerët, një mit i thjeshtë.

Por Jezusi është Zot.

Vazhdo te lexosh

Unë nuk do të përkulem

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 9 Prill 2014
E Mërkura e Javës së Pestë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

NUK i diskutueshem Kjo ishte në thelb përgjigja e Shadrach, Meshach dhe Abednego kur mbreti Nebukadnetsar i kërcënoi ata me vdekje nëse nuk adhuronin perëndinë e shtetit. Zoti ynë "mund të na shpëtojë", thanë ata,

Por edhe nëse ai nuk do, dije, o mbret, që ne nuk do t'i shërbejmë perëndisë tënde dhe as nuk do të adhurojmë statujën e artë që ti ke ngritur. (Leximi i parë)

Sot, besimtarët përsëri po detyrohen të përkulen përpara perëndisë së shtetit, këto ditë nën emrat e "tolerancës" dhe "diversitetit". Ata që nuk janë duke u ngacmuar, gjobitur ose detyruar nga karriera e tyre.

Vazhdo te lexosh

Shenjën e Kryqit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 8 Prill 2014
E marta e Javës së Pestë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

KUR njerëzit po kafshoheshin nga gjarpërinjtë si një dënim për dyshimin dhe ankesat e tyre të vazhdueshme, ata më në fund u penduan, duke iu drejtuar Moisiut:

Ne kemi mëkatuar duke u ankuar kundër Zotit dhe teje. Lutjuni Zotit të na marrë gjarpërinjtë.

Por Zoti nuk i hoqi gjarpërinjtë. Përkundrazi, Ai u dha atyre një ilaç me të cilin mund të shëroheshin nëse i nënshtroheshin një pickimi helmues:

Vazhdo te lexosh

Këmbëngulës në mëkat

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 Prill 2014
E hënë e Javës së Pestë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu


Lugina e Hijes së Vdekjes, George Inness, (1825-1894)

 

 

ON Të shtunën në mbrëmje, pata privilegjin të drejtoj një grup të rinjsh dhe një grusht të rriturish në Adhurimin Eukaristik. Ndërsa vështronim fytyrën eukaristike të Jezusit, duke dëgjuar fjalët që Ai foli përmes Shën Faustinës, duke kënduar emrin e Tij ndërsa të tjerët shkuan në Rrëfim love dashuria dhe mëshira e Zotit zbritën me forcë në dhomë.

Vazhdo te lexosh

Atë, Falje m

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 4 Prill 2014
E Premtja e Javës së Katërt të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

A e vërteta është, miq, bota po mbyllet me shpejtësi nga të gjitha anët tek të krishterët për mbajtjen fort të së vërtetës. Në vendet e Lindjes së Mesme, vëllezërit dhe motrat tona po torturohen, [1]shih endoftheamericandream.com koka e prerë, [2]shih IndianDefence.com dhe u dogj nga shtëpitë dhe kishat e tyre. [3]shih Persekutimi.org Dhe në Perëndim, liria e fjalës po zhduket brenda kohë reale para syve tanë. Kardinali Timothy Dolan nuk është larg në parashikimin e tij për tre vjet më parë. [4]Lexoni gjithashtu atë që kam shkruar në 2005, e cila tani do të ndodhë: Përndjekja!… Dhe Tsunami Moral

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih endoftheamericandream.com
2 shih IndianDefence.com
3 shih Persekutimi.org
4 Lexoni gjithashtu atë që kam shkruar në 2005, e cila tani do të ndodhë: Përndjekja!… Dhe Tsunami Moral

Viçi i Artë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 3 Prill 2014
E enjte e Javës së Katërt të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

WE janë në fund të një epoke dhe fillimi i tjetrës: Epoka e Shpirtit. Por, para se të fillojë tjetra, kokrra e grurit - kjo kulturë - duhet të bjerë në tokë dhe të vdesë. Për bazat morale në shkencë, politikë dhe ekonomi kryesisht janë kalbur. Shkenca jonë tani përdoret shpesh për të eksperimentuar mbi njerëzit, politika jonë për t'i manipuluar, dhe ekonomia për t'i skllavëruar ata.Vazhdo te lexosh