Katër epokat e hirit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 Prill 2014
E Mërkura e Javës së Katërt të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

IN leximin e parë të djeshëm, kur një engjëll e çoi Ezekielin në rrjedhën e ujit që po derdhej në lindje, ai mati katër distanca nga tempulli nga filloi lumi i vogël. Me çdo matje, uji bëhej gjithnjë e më i thellë derisa nuk mund të kalohej. Kjo është simbolike, mund të thuhet, e "katër moshave të hirit" dhe ne jemi në pragun e të tretit.

Vazhdo te lexosh

Një krijim i ri

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 31 Mars 2014
E hëna e Javës së Katërt të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

ÇFARË ndodh kur një person i jep jetën Jezusit, kur një shpirt është pagëzuar dhe për këtë arsye i kushtohet Zotit? Anshtë një pyetje e rëndësishme sepse, në fund të fundit, cili është apeli për tu bërë i krishterë? Përgjigja qëndron në leximin e parë të sotëm ...

Vazhdo te lexosh

Pse nuk e dëgjojmë zërin e tij

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 28 Mars 2014
E Premtja e Javës së Tretë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

JEZUSI tha delet e mia e dëgjojnë zërin tim. Ai nuk tha "disa" dele, por my delet degjojne zerin tim. Atëherë, pse mund të pyesni, a nuk e dëgjoj zërin e Tij? Leximet e sotme ofrojnë disa arsye pse.

Unë jam Zoti, Perëndia juaj: dëgjoni zërin tim ... Unë ju provova në ujërat e Meribah. Dëgjoni, populli im, dhe unë do t'ju këshilloj; O Izrael, a nuk do të më dëgjosh? " (Psalmi i sotëm)

Vazhdo te lexosh

Dëgjoni Zërin e Tij

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 27 Mars 2014
E enjte e Javës së Tretë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

SI a i tundoi Satanai Adamin dhe Evën? Me zërin e tij. Dhe sot, ai nuk punon ndryshe, përveç me avantazhin e shtuar të teknologjisë, i cili mund të çojë një turmë zërash te të gjithë menjëherë. Theshtë zëri i Satanit që udhëhoqi dhe vazhdon ta çojë njeriun në errësirë. Theshtë zëri i Zotit që do t'i nxjerrë shpirtrat jashtë.

Vazhdo te lexosh

Një Shenjë Profetike

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 25 Mars 2014
Solemniteti i Lajmërimit të Zotit

Tekste liturgjike këtu

 

E SHPEJT pjesë të botës nuk besojnë më në Zot sepse nuk e shohin më Zotin midis nesh. "Por Jezusi u ngjit në Parajsë 2000 vjet më parë - natyrisht ata nuk e shohin Atë ..." Por Vetë Jezusi tha se Ai do të gjendej në botë në vëllezërit dhe motrat e Tij.

Aty ku jam, do të jetë edhe shërbëtori im. (krh. Gjn 12:26)

Vazhdo te lexosh

Gurëzimi i Profetëve

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 24 Mars 2014
E hënë e Javës së Tretë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

WE thirren të japin një profetike dëshmitar për të tjerët. Por atëherë, nuk duhet të habiteni nëse trajtoheni siç ishin profetët.

Vazhdo te lexosh

Një jetë profetike

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 21 Mars 2014
E Premtja e Javës së Dytë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

A Kisha duhet të bëhet përsëri profetike. Me këtë, nuk dua të them "të tregojmë të ardhmen", por me jetën tonë duke u bërë një "fjalë" për të tjerët që tregon për diçka, ose më mirë, Dikush më të madh. Kjo është kuptimi më i vërtetë i profecisë:

Vazhdo te lexosh

Mbjellë nga Rryma

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 20 Mars 2014
E enjte e Javës së Dytë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

Njëzet vite më parë, unë dhe gruaja ime, të dy djep-katolikë, ishim të ftuar në një shërbim të së Dielës Baptiste nga një mik i yni që dikur ishte katolik. Ne ishim të mahnitur nga të gjithë çiftet e reja, muzika e bukur dhe predikimi i mirosur nga pastori. Derdhja e mirësisë së mirëfilltë dhe e mikpritjes preku diçka thellë në shpirtrat tanë. [1]shih Dëshmia ime personale

Kur u futëm në makinë për t'u larguar, gjithçka që mund të mendoja ishte famullia ime - muzikë e dobët, familje të dobëta dhe pjesëmarrje edhe më e dobët nga kongregacioni. Çiftet e reja të moshës sonë? Zhdukur praktikisht në dysheme. Më e dhimbshme ishte ndjenja e vetmisë. Unë shpesh largohesha nga Mesha duke u ndier më ftohtë sesa kur hyra brenda.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Nga mëkati

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 19 Mars 2014
E Mërkura e Javës së Dytë të Kreshmëve

Solemniteti i Shën Jozefit

Tekste liturgjike këtu

Këtu është HomoEcce Homo, nga Michael D. O'Brien

 

 

ST PALI një herë tha se “nëse Krishti nuk është ringjallur, edhe predikimi ynë është i zbrazët; bosh, gjithashtu, besimi juaj ". [1]krh. 1 Kor 15:14 Mund të thuhet gjithashtu, nëse nuk ka diçka të tillë si mëkati apo ferri, atëherë edhe bosh është predikimi ynë; bosh gjithashtu, besimi juaj; Krishti ka vdekur kot, dhe feja jonë është e pavlefshme.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. 1 Kor 15:14

Thirrni Askush Atë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 18 Mars 2014
E marta e Javës së Dytë të Kreshmëve

Shën Kirili i Jeruzalemit

Tekste liturgjike këtu

 

 

"KËSHTU QË pse ju katolikët i quani meshtarë "Fr." kur Jezusi e ndalon shprehimisht atë? " Kjo është pyetja që më bëhet shpesh kur diskutoj besimet katolike me të krishterët ungjillorë.

Vazhdo te lexosh

Zot, Na Fal

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 17 Mars 2014
Të hënën e javës së dytë të kreshmëve

Dita e Shën Patrikut

Tekste liturgjike këtu

 

 

AS Kam lexuar leximin e parë të sotëm dhe Psalmin, menjëherë u zhvendosa te lutuni me ju si një lutje pendimi për këtë brez. (Unë dua të bëj një koment mbi Ungjillin e sotëm duke parë fjalët e diskutueshme të Papës, "Kush jam unë për të gjykuar?", por në një shkrim të veçantë për lexuesit e mi të përgjithshëm. Isshtë postuar këtu. Nëse nuk jeni pajtuar në shkrimet e mia Ushqim Shpirtëror për Mendim, mund të jeni duke klikuar këtu.)

Dhe kështu, së bashku, le të lusim mëshirën e Zotit mbi botën tonë për mëkatet e kohërave tona, për refuzimin për të dëgjuar profetët që Ai na ka dërguar - kryesia midis tyre Etërit e Shenjtë dhe Maria, Nëna jonë… duke u lutur me zemrat tona leximet e sotme masive:

Vazhdo te lexosh

Jini të Mëshirshëm

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 14 Mars 2014
E Premtja e Javës së Parë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

JANE ti i meshirshem Nuk është një nga ato pyetjet që duhet t'i hedhim me të tjerët të tillë si: "A jeni ekstrovertë, një kolerik, apo introvert, etj." Jo, kjo pyetje qëndron në zemër të asaj që do të thotë të jesh një i vërtetë christian:

Ji i mëshirshëm, ashtu si Ati yt është i mëshirshëm. (Luka 6:36)

Vazhdo te lexosh

Të qenurit besnik

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 13 Mars 2014
E enjte e Javës së Parë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

IT ishte një mbrëmje e freskët ndërsa qëndroja jashtë shtëpisë në fermë të vjehrrit tim. Unë dhe gruaja ime sapo u zhvendosëm me pesë fëmijët tanë të vegjël në një dhomë në bodrum. Sendet tona ishin në garazhin e mbushur me minj, unë isha i thyer, i papunë dhe i lodhur. Dukej se të gjitha përpjekjet e mia për t'i shërbyer Zotit në shërbim po dështonin. Kjo është arsyeja pse nuk do t'i harroj kurrë fjalët që dëgjova Atë të fliste në zemrën time në atë moment:

Vazhdo te lexosh

Për dënimin e përkohshëm

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 12 Mars 2014
E Mërkura e Javës së Parë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

PASTRUESE është ndoshta më logjikja e doktrinave. Për të cilin njëri prej nesh e do Zotin, Perëndinë tonë të gjithë zemra jone, të gjithë mendjen tonë, dhe të gjithë shpirti yne? Të heqësh dorë nga zemra e dikujt, qoftë edhe një fraksion, ose t’i japësh dashuri dikujt edhe më të voglit prej idhujve, do të thotë se ka një pjesë që nuk i përket Zotit, një pjesë që duhet pastruar. Këtu qëndron doktrina e Purgatorit.

Vazhdo te lexosh

Kur Zoti Dëgjon

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 Mars 2014
E marta e Javës së Parë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

BËN Zoti e dëgjon çdo lutje? Sigurisht që Ai e bën. Ai sheh dhe dëgjon gjithçka. Por Zoti nuk i dëgjon të gjitha lutjet tona. Prindërit e kuptojnë pse

Vazhdo te lexosh

Shenjtëria autentike

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 10 Mars 2014
E hëna e Javës së Parë të Kreshmëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

I SHPESH dëgjoni njerëzit të thonë: "Oh, ai është kaq i shenjtë", ose "Ajo është një person kaq i shenjtë". Por, për çfarë po i referohemi? Mirësia e tyre? Një cilësi e butësisë, përulësisë, heshtjes? Një ndjenjë e pranisë së Zotit? Çfarë është shenjtëria?

Vazhdo te lexosh

Një Këmbë në Qiell

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 Mars 2014
E premtja pas të mërkurës së hirit

Tekste liturgjike këtu

 

 

PARAJSA, jo toka, është shtëpia jonë. Kështu, Shën Pali shkruan:

Të dashur, ju lutem si të huaj dhe të mërguar që të përmbaheni nga pasionet e mishit që bëjnë luftë kundër shpirtit tuaj. (1 Pjetër 2:11)

Ne të gjithë e dimë se ekziston një betejë që shpërthen çdo ditë në jetën tonë mish dhe shpirt. Edhe pse, përmes Pagëzimit, Zoti na jep një zemër të re dhe një frymë të përtërirë, mishi ynë është ende subjekt i gravitetit të mëkatit - atyre orekseve të tepruara që duan të na tërheqin nga orbita e shenjtërisë në pluhurin e botës. Dhe çfarë beteje është!

Vazhdo te lexosh

I butë për mëkatin

TANI FJALA N RE LEXIMET MASIVE
për 6 Mars 2014
E enjte pas të Mërkurës së Hirit

Tekste liturgjike këtu


Pilati lan duart e Krishtit, nga Michael D. O'Brien

 

 

WE janë një Kishë që është bërë e butë ndaj mëkatit. Krahasuar me brezat para nesh, qofshin predikimet tona nga foltorja, pendimet në rrëfim ose mënyra si jetojmë, ne jemi bërë mjaft shpërfillës të rëndësisë së pendimit. Ne po jetojmë në një kulturë që jo vetëm që e toleron mëkatin, por e ka institucionalizuar deri në pikën që martesa tradicionale, virgjëria dhe pastërtia të bëhen të këqijat e vërtetë.

Vazhdo te lexosh

Edhe tani

  TANI FJALA N RE LEXIMET MASIVE
për 5 Mars 2014
E mërkura e hirit

Tekste liturgjike këtu

 

 

PËR tetë vjet, unë i kam shkruar kujtdo që do të dëgjojë, një mesazh që mund të përmblidhet me një fjalë: Përgatituni! Por përgatituni për çfarë?

Në meditimin e djeshëm, i inkurajova lexuesit të reflektojnë mbi letrën I dashur Atë i Shenjtë… Ai po vjen! Shtë një shkrim që, duke përmbledhur Etërit e hershëm të Kishës dhe fjalët profetike të Papëve, është një thirrje për t'u përgatitur për "ditën e Zotit".

Vazhdo te lexosh

Përmbushja e Profecisë

    TANI FJALA N RE LEXIMET MASIVE
për 4 Mars 2014
Zgjedhin Përkujtimore për Shën Kazimirin

Tekste liturgjike këtu

 

 

A përmbushja e Besëlidhjes së Zotit me njerëzit e Tij, e cila do të realizohet plotësisht në Festën e Dasmës së Qengjit, ka përparuar gjatë mijëvjeçarëve si një spirale që bëhet gjithnjë e më e vogël me kalimin e kohës. Në Psalmin sot, Davidi këndon:

Zoti ka bërë të njohur shpëtimin e tij; ai ka parë drejtësinë e tij përpara kombeve.

E megjithatë, zbulesa e Jezusit ishte ende qindra vjet larg. Atëherë, si mund të njihej shpëtimi i Zotit? Dihej, ose më saktë parashikohej, përmes profeci

Vazhdo te lexosh

Ai e donte Atë

 TANI FJALA N RE LEXIMET MASIVE
për 3 Mars 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

Jezusi, duke e parë, e donte

AS Unë meditoj për këto fjalë në Ungjill, është e qartë se kur Jezusi shikoi të riun e pasur, ishte një vështrim kaq plot dashuri sa që u kujtua nga dëshmitarët vite më vonë kur Shën Marku shkroi për të. Megjithëse kjo vështrim i dashurisë nuk depërtoi në zemrën e të riut - të paktën jo menjëherë, sipas rrëfimit - depërtoi në zemrën e dikush atë ditë e tillë që u çmua dhe u kujtua.

Vazhdo te lexosh

Ekumenizmi autentik

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 28 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu


Pa kompromis - Daniel në Luan Den, Britanik Rivière (1840-1920)

 

 

Sinqerisht, "Ekumenizmi" nuk është një fjalë që sjell shumë kuptime pozitive. Shpesh është shoqëruar me Mesa ndërnacionale, teologji të ujitur dhe abuzime të tjera në vazhdën e Këshillit të Dytë të Vatikanit.

Me një fjalë, kompromis.

Vazhdo te lexosh

Kripa e mirë është zhdukur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 27 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

WE nuk mund të flasim për "ungjillizim", nuk mund të shqiptojmë fjalën "ekumenizëm", nuk mund të lëvizim drejt "unitetit" derisa shpirti i kësaj bote është ekzorcizuar nga trupi i Krishtit. Bota është kompromis; kompromisi është tradhti bashkëshortore; kurorëshkelja është idhujtari; dhe idhujtaria, tha Shën Jakobi në Ungjillin e së Martës, na vë kundër Zotit.

Prandaj, kushdo që dëshiron të jetë adhurues i botës, e bën veten armik të Zotit. (Jakovi 4: 4)

Vazhdo te lexosh

Prania e Fshehtë e Zotit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 26 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

I ditën tjetër ishte në dyqan ushqimesh dhe atje ishte një grua muslimane. Unë i thashë asaj se isha katolike dhe po pyesja veten se çfarë mendonte ajo për revistën dhe tërë modestinë në kulturën perëndimore. Ajo u përgjigj, “Unë e di që të krishterët, në thelbin e tyre, besojnë gjithashtu në modesti. Po, të gjitha fetë kryesore bien dakord mbi bazat - ne i ndajmë bazat. " Ose atë që të krishterët do ta quanin «ligji natyror».

Vazhdo te lexosh

Fundi i Ekumenizmit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 25 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

EDHE përpara se Kisha të konceptohej nga Zemra e shpuar e Jezusit dhe të lindte në Rrëshajë, kishte përçarje dhe përleshje.

Pas 2000 vjetësh, nuk ka ndryshuar shumë.

Edhe një herë, në Ungjillin e sotëm, ne shohim se si Apostujt nuk mund ta kuptojnë misionin e Jezusit. Ata kanë sy për të parë, por nuk mund të shohin; veshët për të dëgjuar, por nuk mund të kuptojnë. Sa shpesh ata duan ta rimarrin misionin e Krishtit në imazhin e tyre të asaj që duhet të jetë! Por Ai vazhdon t'i paraqesë ata me paradoks pas paradoksi, kontradiktë pas kontradikte ...

Vazhdo te lexosh

Fillimi i Ekumenizmit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 24 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu

   

 

EKUMENIZMI. Tani ka një fjalë që, për ironi të fatit, mund të fillojë luftërat.

Gjatë fundjavës, ata që u regjistruan në timen reflektimet javore marrë Vala që vjen e unitetit. Flet për unitetin e ardhshëm për të cilin Jezusi u lut - që ne të gjithë "të ishim një" - dhe u pohua nga një video e Papa Françeskut duke u lutur për këtë unitet. Në mënyrë të parashikueshme, kjo ka krijuar konfuzion tek shumë njerëz. "Ky është fillimi i fesë një botë!" thonë disa; të tjerët, "Kjo është ajo për të cilën unë jam lutur, për vite me radhë!" E megjithatë të tjerët, "Unë nuk jam i sigurt nëse kjo është një gjë e mirë apo e keqe ...". Papritmas, dëgjoj përsëri pyetjen që Jezusi u drejtoi Apostujve: «Kush thua se jam une”Por këtë herë, e dëgjoj të riformulohet për t’iu referuar trupit të Tij, Kishës:“Kush thoni se është Kisha ime? ”

Vazhdo te lexosh

Drita e Dashurisë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 21 shkurt 2014
Zgjedhin Memoriali i Shën Pjetrit Damian

Tekste liturgjike këtu

 

 

IF Martin Luteri do të kishte pasur rrugën e tij, Letra e Jakobit do të ishte hequr nga kanuni i Shkrimeve. Kjo sepse doktrina e tij sola fide, se ne jemi “të shpëtuar vetëm nga besimi”, u kundërshtua nga mësimi i Shën Jakobit:

Në të vërtetë dikush mund të thotë: "Ju keni besim dhe unë kam vepra". Demonstro besimin tënd ndaj meje pa vepra dhe unë do të demonstroj besimin tim ndaj teje nga punët e mia.

Vazhdo te lexosh

Rreziku i Madh

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 20 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu


Mohimi i Pjetrit, nga Michael D. O'Brien

 

 

ONE nga rreziqet më të mëdha për jetën e krishterë është dëshira për të kënaqur njerëzit sesa Zotin. Shtë një tundim që i ka ndjekur të krishterët që kur Apostujt u larguan nga kopshti dhe Pjetri e mohoi Jezusin.

Po kështu, një nga krizat më të mëdha në Kishë sot është mungesa e vërtetë e burrave dhe grave që shoqërojnë me guxim dhe pa paturpësi veten me Jezu Krishtin. Ndoshta Kardinali Ratzinger (Benedikti XVI) dha arsyen më bindëse se pse gjithnjë e më shumë të krishterë po braktisin Barque of Peter: ata po zhyten në një…

Vazhdo te lexosh

Duke parë që

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 19 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

“TI është një gjë e frikshme të biesh në duart e Zotit të gjallë, ”Shkroi Shën Pali. [1]krh. Heb 10:31 Jo sepse Zoti është një tiran - jo, Ai është dashuri. Dhe kjo dashuri, kur shkëlqen në pjesët jo të dashura të zemrës sime, ekspozon errësirën që ngjitet në shpirtin tim - dhe kjo është një gjë e vështirë për t'u parë, në të vërtetë.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Heb 10:31

Gënjeshtra e Madhe e Vogël

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 18 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu

  

A gënjeshtër e vogël e madhe. Theshtë gënjeshtër se një tundim është e njëjta gjë me mëkatin, dhe për këtë arsye, kur dikush tundohet, ai tashmë ka filluar të mëkatojë. Theshtë gënjeshtër që, nëse dikush fillon të mëkatojë, ti gjithashtu mund ta mbash me vete deri në fund, sepse nuk ka rëndësi. Theshtë gënjeshtër që dikush është një person mëkatar sepse tundohet kaq shpesh me një mëkat të caktuar certain. Po, është gjithmonë një gënjeshtër në dukje e vogël, që në të vërtetë është një gënjeshtër e madhe.

Vazhdo te lexosh

Kur Zoti Thotë Jo

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 17 Shkurt 2014
Zgjedhin Përkujtimore e Shtatë Themeluesve të Shenjtë të Rendit Shërbëtor

Tekste liturgjike këtu

 

 

AS Unë u ula për të shkruar këtë meditim gjatë fundjavës, gruaja ime ishte në dhomën tjetër me ngërçe të tmerrshme. Një orë më vonë, ajo abortoi foshnjën tonë të dhjetë në javën e dymbëdhjetë të shtatzënisë së saj. Edhe pse isha lutur që nga dita e parë për shëndetin e foshnjës dhe një lindje të sigurt… Zoti tha jo.

Vazhdo te lexosh

Kur Zoti rënkon

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 14 Shkurt 2014
Përkujtimore e Shenjta Kirilit, Monkut dhe Metodit, Peshkop

Tekste liturgjike këtu

 

 

MUND e degjon Jezusi është mbështetur përsëri mbi njerëzimin, duke thënë, "Effata" kjo eshte, “Të hapet”

Jezusi rënkon përsëri për një botë që është bërë «e shurdhër dhe memece», një popull që e ka këtë komprometuar se e kemi “humbur plotësisht ndjenjën e mëkatit”. Kështu ndodhi me Solomonin, idhujtaria e të cilit do ta shqyente mbretërinë e tij - e simbolizuar nga profeti që ia shqeu mantelin në dymbëdhjetë shirita.

Vazhdo te lexosh

Pasojat e kompromisit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 13 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu

Ajo që ka mbetur nga Tempulli i Solomonit, shkatërruar 70 pas Krishtit

 

 

A historia e bukur e arritjeve të Solomonit, kur punonte në përputhje me hirin e Zotit, u ndal.

Kur Salomoni u plak, gratë e tij ia kishin kthyer zemrën perëndive të huaja dhe zemra e tij nuk ishte plotësisht me Zotin, Perëndinë e tij.

Solomoni nuk e ndiqte më Perëndinë «Pa rezerva siç kishte bërë babai i tij David». Ai filloi të kompromis. Në fund, tempulli që ai ndërtoi, dhe e gjithë bukuria e tij, u shndërrua në rrënoja nga romakët.

Vazhdo te lexosh

Dituria zbukuron tempullin

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 12 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu

Shën_Tereza_e_Lisieux
Lulja e Vogël, Shën Thérèse de Lisieux

 

 

NDONJE është Tempulli i Solomonit, ose Bazilika e Shën Pjetrit në Romë, bukuria dhe shkëlqimi i tyre janë Llojet simbolet të një tempulli shumë më të shenjtë: trupi i njeriut. Kisha nuk është një ndërtesë, por përkundrazi trupi mistik i Krishtit i përbërë nga bijtë e Zotit.

Vazhdo te lexosh

Traditat njerëzore

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 11 Shkurt 2014
Zgjedhin Mem e Zojës së Lourdes

Tekste liturgjike këtu

 

 

CDO në mëngjes, është i njëjti ritual për miliona njerëz: bëni dush, visheni, derdhni një filxhan kafe, hani mëngjes, lani dhëmbë, etj. Kur vijnë në shtëpi, shpesh është një ritëm tjetër: hapni postën, ndërroni punë rroba, filloni darkën, etj. Për më tepër, jeta njerëzore shënohet nga "tradita" të tjera, pavarësisht nëse është ngritja e një peme të Krishtlindjes, pjekja e një gjeldeti në Falënderimet, pikturimi i fytyrës për ditën e lojës, ose vendosja e një qiri në dritare. Ritualizmi, qoftë pagan apo fetar, duket se shënon jetën e veprimtarisë njerëzore në çdo kulturë, qoftë ajo e familjeve të lagjeve, apo e familjes kishtare të Kishës. Pse Sepse simbolet janë një gjuhë për veten e tyre; ato përmbajnë një fjalë, një kuptim që përcjell diçka më thellë, qoftë ajo dashuri, rrezik, kujtesë apo mister.

Vazhdo te lexosh

Zoti në Mua

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 10 Shkurt 2014
Memoriali i Shën Scholastica, Virgjëresha

Tekste liturgjike këtu

 

 

ÇFARË feja bën pretendime të tilla si tonat? Çfarë besimi ka atje kaq intim, kaq të arritshëm, që arrin deri në thelbin e dëshirave tona, përveç krishterimit? Zoti banon në parajsë; por Zoti u bë njeri në mënyrë që njeriu të mund të banojë në Parajsë dhe Zoti të mund të banojë në njeri. Kjo është çmendurisht e mrekullueshme! Kjo është arsyeja pse unë gjithmonë u them vëllezërve dhe motrave të mia që po lëndojnë dhe ndiejnë që Zoti i ka braktisur: ku mund të shkojë Zoti? Ai është kudo. Për më tepër, Ai është në ty.

Vazhdo te lexosh

Fuqia e Lavdërimit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 7 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

Diçka e çuditshme dhe në dukje e huaj filloi të përhapet nëpër kisha katolike në vitet 1970. Papritmas një famullitar i caktuar filloi të ngrinte duart në meshë. Dhe ndodhën këto takime në bodrumin ku njerëzit këndonin këngë, por shpesh jo si në katet e sipërme: këta njerëz po këndonin me zemer. Ata do të gllabëronin Shkrimet sikur të ishte një banket i kushtueshëm dhe më pas, edhe një herë, t'i mbyllnin takimet e tyre me këngë lavdërimi.

Vazhdo te lexosh

Ji i fortë, bëhu burrë!

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 Shkurt 2014
Përkujtimore e Shën Pal Mikit dhe Shokëve, Dëshmorëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

O, të ishte në shtratin e mbretit David, për të dëgjuar se çfarë do të thoshte në momentet e tij të vdekjes. Ky ishte një njeri që jetoi dhe dha frymë me dëshirën për të ecur me Perëndinë e Tij. E megjithatë, ai pengohej dhe binte aq shpesh. Por ai do të merrte veten përsëri dhe pothuajse pa frikë do t'i ekspozonte mëkatin e tij Zotit duke iu drejtuar mëshirës së Tij. Çfarë mençurie do të kishte mësuar gjatë rrugës. Për fat të mirë, për shkak të Shkrimeve, ne mund të jemi atje në shtratin e Davidit ndërsa ai kthehet te i biri Salomon dhe i thotë:

Ji i fortë dhe bëhu burrë! (1 Kg 2: 2; NABre)

Mes tre leximeve të sotme masive, ne burrat në veçanti mund të gjejmë pesë mënyra për të jetuar sfidën e Davidit.

Vazhdo te lexosh

Rritja e fëmijëve tanë të vdekur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 4 Shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu


Ku janë të gjithë fëmijët?

 

 

KETU janë kaq shumë mendime të vogla që kam nga leximet e sotme, por të gjitha përqendrohen rreth kësaj: hidhërimi i prindërve që kanë parë fëmijët e tyre të humbin besimin e tyre. Ashtu si djali i Davidit, Absalomi, në leximin e parë të sotëm, fëmijët e tyre kapen «diku midis qiellit dhe tokës ”; ata e kanë hipur në mushkën e rebelimit drejt në majën e mëkatit dhe prindërit e tyre ndihen të pafuqishëm për të bërë diçka në lidhje me të.

Vazhdo te lexosh

Kur Vie Legjioni

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 3 shkurt 2014

Tekste liturgjike këtu


Një “performancë” në Çmimet Grammy 2014

 

 

ST. Basil shkroi se,

Midis engjëjve, disa janë caktuar në krye të kombeve, të tjerët janë shokë të besnikëve -Adversus Eunomium, 3: 1; Engjëjt dhe misionet e tyre, Jean Daniélou, SJ, f. 68

Ne e shohim parimin e engjëjve mbi kombet në Librin e Danielit, ku ai flet për "princin e Persisë", të cilin kryeengjëlli Mikael vjen për të luftuar. [1]krh. Dan 10:20 Në këtë rast, princi i Persisë duket të jetë bastioni satanik i një engjëlli të rënë.

Engjëlli mbrojtës i Zotit "e ruan shpirtin si një ushtri", tha Shën Gregori i Nysas, "me kusht që ne mos ta dëbojmë atë nga mëkati". [2]Engjëjt dhe misionet e tyre, Jean Daniélou, SJ, f. 69 Kjo është, mëkati i rëndë, idhujtaria, ose përfshirja e qëllimshme okulte mund ta lërë një të prekshëm ndaj demonit. A është e mundur që, çfarë mund të ndodhë me një individ i cili hapet përpara shpirtrave të këqij, mund të ndodhë edhe mbi baza kombëtare? Leximet e sotme masive japin disa njohuri.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Dan 10:20
2 Engjëjt dhe misionet e tyre, Jean Daniélou, SJ, f. 69

Mbretëria e Pamundur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 31 janar 201
Memoriali i Shën Gjon Boskos, Prifti

Tekste liturgjike këtu


Kryqëzimi i ndryshkur, nga Jeffrey Knight

 

 

"KUR Biri i Njeriut vjen, a do të gjejë besim në tokë? "

Ashtë një pyetje mjaft bezdisëse. Çfarë mund të sjellë ndoshta një gjendje të tillë, ku pjesa më e madhe e njerëzimit do të ketë humbur besimin e saj në Zot? Përgjigjja është, ata do të kenë humbur besimin në Kishën e Tij.

Vazhdo te lexosh

Gjeni një Shtëpi për Zotin

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 30 janar 2014

Tekste liturgjike këtu

Rrugë errësirë

 

 

NDONJEHERE Shikoj rrugën e ngushtë e të errët të së ardhmes dhe e shoh veten duke bërtitur: “Jezus! Më jepni guximin të shkoj në këtë rrugë. ” Në kohë si këto, unë tundohem ta ul mesazhin tim, ta zvogëloj zellin tim dhe të mas fjalët e mia. Por pastaj kap veten dhe them, "Mark, Mark Mark Çfarë përfitimi ka një që të fitojë e gjithë bota akoma të humbasë ose të humbasë veten?"

Vazhdo te lexosh

Farërat e Shpresës… dhe Paralajmërim

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29 janar 2014

Tekste liturgjike këtu

 

 

I gjeni këtë nga më sfidueset nga të gjitha shëmbëlltyrat e Ungjillit, sepse unë e shoh veten në një tokë ose në tjetrën. Sa shpesh Zoti flet një fjalë në zemrën time… dhe pastaj unë shpejt e harroj atë! Sa shpesh mëshira dhe ngushëllimi i Shpirtit më sjellin gëzim dhe pastaj sprova më e vogël më hedh përsëri në konfuzion. Sa shpesh shqetësimet dhe shqetësimet e kësaj bote më largojnë nga realiteti që Zoti gjithmonë më mban në pëllëmbë të dorës së tij… Ah, harresa e mallkuar!

Vazhdo te lexosh

Arka dhe Biri

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 28 janar 2014
Memoriali i Shën Tomës Akuini

Tekste liturgjike këtu

 

 

KETU janë disa paralele interesante në Shkrimet e sotme midis Virgjëreshës Mari dhe Arkës së Besëlidhjes, e cila është një lloj i Dhiatës së Vjetër të Zojës.

Vazhdo te lexosh

Ngarja e Jetës Larg

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 27 janar 2014
Zgjedhin Memoriali Shën Angela Merici

Tekste liturgjike këtu

 

 

KUR Davidi marshoi në Jeruzalem, banorët në atë kohë bërtisnin:

Ju nuk mund të hyni këtu: të verbërit dhe të çalët do t'ju largojnë!

Davidi, natyrisht, është një lloj i Krishtit i Dhjatës së Vjetër. Dhe me të vërtetë, ishte shpirtërisht i verbër dhe i çalë, "Skribët që kishin ardhur nga Jeruzalemi…", i cili u përpoq ta dëbojë Jezusin duke hedhur hije mbi reputacionin e Tij dhe duke i shtrembëruar veprat e Tij të mira për t'u dukur si diçka e keqe.

Sot, ka edhe nga ata që dëshirojnë të shtrembërojnë atë që është e vërteta, bukuria dhe mirësia në diçka intolerante, shtypëse dhe të gabuar. Merrni për shembull lëvizjen pro-jetës:

Vazhdo te lexosh