Fshehja në pamjen e thjeshtë

 

NUK shumë kohë pasi u martuam, gruaja ime mbolli kopshtin tonë të parë. Ajo më çoi për një turne duke treguar patatet, fasulet, kastravecat, marule, misrin, etj. Pasi mbaroi së treguari radhët, u ktheva nga ajo dhe i thashë: "Po ku janë turshitë?" Ajo më shikoi, tregoi një rresht dhe tha: "Kastravecat janë atje".

Vazhdo te lexosh

Ringjallja që vjen

jezus-ringjallja-jeta2

 

Një pyetje nga një lexues:

Në Zbulesa 20, thuhet se kokat e prera, etj gjithashtu do të kthehen në jetë dhe do të mbretërojnë me Krishtin. Çfarë mendoni se do të thotë kjo? Ose si mund të duket? Unë besoj se mund të jetë fjalë për fjalë, por pyes veten nëse keni më shumë depërtim

Vazhdo te lexosh

Triumfi

 

 

AS Papa Françesku përgatitet të shenjtërojë papatin e tij Zojës së Fatimës në 13 maj 2013 përmes Kardinalit José da Cruz Policarpo, Kryepeshkopit të Lisbonës, [1]Korrigjimi: Shenjtërimi do të ndodhë përmes Kardinalit, jo Papës personalisht në Fatima, siç gabimisht raportova. është me kohë të reflektojmë mbi premtimin e Nënës së Bekuar të bërë atje në vitin 1917, çfarë do të thotë, dhe si do të shpaloset ... diçka që duket gjithnjë e më shumë e mundshme të jetë në kohët tona. Unë besoj se paraardhësi i tij, Papa Benedikti XVI, ka hedhur një dritë të vlefshme mbi atë që po vjen mbi Kishën dhe botën në këtë drejtim

Në fund, Zemra ime e Papërlyer do të triumfojë. Ati i Shenjtë do të më shenjtërojë Rusinë dhe ajo do të konvertohet dhe botës do t'i jepet një periudhë paqeje. —Www.vatican.va

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Korrigjimi: Shenjtërimi do të ndodhë përmes Kardinalit, jo Papës personalisht në Fatima, siç gabimisht raportova.

Millenarianism - Çfarë është, dhe nuk është


Artist i panjohur

 

I DUA të përfundoj mendimet e mia mbi "epokën e paqes" bazuar në timen letër Papa Françeskut me shpresë se do të përfitojë të paktën disa që kanë frikë të mos bien në herezinë e Mijëvjeçarit.

La Katekizmi i Kishës Katolike thotë:

Mashtrimi i Antikrishtit tashmë fillon të marrë formë në botë sa herë që bëhet kërkesa për të realizuar brenda historisë atë shpresë mesianike që mund të realizohet vetëm përtej historisë përmes gjykimit eskatologjik. Kisha ka hedhur poshtë madje edhe format e modifikuara të këtij falsifikimi të mbretërisë që do të vijë nën emrin e mijëvjeçarit, (577) veçanërisht forma politike "thelbësisht e mbrapshtë" e një mesianizmi laik. (578) —N. 676

Kam lënë qëllimisht referenca në fusnota më lart, sepse ato janë thelbësore për të na ndihmuar të kuptojmë se çfarë nënkuptohet me "mijëvjeçarizëm", dhe së dyti, "mesianizëm laik" në Katekizëm.

 

Vazhdo te lexosh

Si epoka ishte e humbur

 

A shpresa e ardhshme e një "epoke paqeje" bazuar në "mijë vjet" që pasojnë vdekjen e Antikrishtit, sipas librit të Zbulesës, mund të tingëllojë si një koncept i ri për disa lexues. Për të tjerët, konsiderohet herezi. Por nuk është asnjëri. Fakti është, shpresa eskatologjike e një "periudhe" paqeje dhe drejtësie, e një "pushimi të Shabatit" për Kishën para mbarimit të kohës, bën e kanë bazën në Traditën e Shenjtë. Në të vërtetë, ajo është varrosur disi në shekuj të keqinterpretimit, sulmeve të padrejta dhe teologjisë spekulative që vazhdon edhe sot e kësaj dite. Në këtë shkrim, ne shikojmë në pyetjen e saktësisht si "Epoka ishte e humbur" - pak si një telenovelë në vetvete - dhe pyetje të tjera të tilla si nëse është fjalë për fjalë një "mijë vjet", nëse Krishti do të jetë dukshëm i pranishëm në atë kohë dhe çfarë mund të presim. Pse është e rëndësishme kjo? Sepse jo vetëm që konfirmon një shpresë të ardhshme që Nëna e Bekuar njoftoi si i pashmangshëm në Fatima, por të ngjarjeve që duhet të ndodhin në fund të kësaj epoke që do të ndryshojnë botën përgjithmonë… ngjarje që duket se janë në pragun e kohërave tona. 

 

Vazhdo te lexosh

Benedikti dhe Fundi i Botës

PopePlane.jpg

 

 

 

21shtë 2011 maj XNUMX, dhe mediat kryesore, si zakonisht, janë më se të gatshme t'u kushtojnë vëmendje atyre që mbajnë emrin "i krishterë", por mbështesin ide heretike, nëse jo të çmendura (shih artikujt këtu këtu. Faljet e mia për ata lexues në Evropë për të cilët bota përfundoi tetë orë më parë. Unë duhet ta kisha dërguar këtë më herët). 

 A po mbaron bota sot, apo në 2012? Ky meditim u botua për herë të parë më 18 dhjetor 2008

 

 

Vazhdo te lexosh

Gjyqi Shtatë Vjetor - Epilog

 


Krishti Fjala e Jetës, nga Michael D. O'Brien

 

Unë do të zgjedh kohën; Unë do të gjykoj me drejtësi. Toka dhe tërë banorët e saj do të dridhen, por unë i kam vendosur shtyllat e saj. (Psalmi 75: 3-4)


WE kanë ndjekur Pasionin e Kishës, duke ecur në gjurmët e Zotit tonë nga hyrja e Tij triumfale në Jeruzalem deri në kryqëzimin, vdekjen dhe Ringjalljen e Tij. Eshte shtatë ditë nga e Diela e Pasionit deri të Dielën e Pashkëve. Po ashtu, Kisha do të përjetojë “javën” e Danielit, një konfrontim shtatë vjeçar me fuqitë e errësirës dhe, në fund të fundit, një triumf të madh.

Çfarëdo që është profetizuar në Shkrimin e Shenjtë do të ndodhë dhe ndërsa afrohet fundi i botës, ajo provon si njerëzit ashtu edhe kohët. - Shën. Qipriani i Kartagjenës

Më poshtë janë disa mendime përfundimtare në lidhje me këtë seri.

 

Vazhdo te lexosh

Për herezitë dhe më shumë pyetje


Mary duke shtypur gjarpërin, Artist i panjohur

 

Botuar për herë të parë më 8 nëntor 2007, unë e kam azhurnuar këtë shkrim me një pyetje tjetër mbi shenjtërimin në Rusi dhe pika të tjera shumë të rëndësishme. 

 

A Epoka e Paqes - një herezi? Edhe dy antikrishta? A ka ndodhur tashmë "periudha e paqes" e premtuar nga Zoja e Fatimes? A ishte i vlefshëm shenjtërimi në Rusi i kërkuar nga ajo? Këto pyetje më poshtë, plus një koment për Pegasin dhe epokën e re, si dhe pyetjen e madhe: Çfarë u them fëmijëve të mi për atë që po vjen?

Vazhdo te lexosh

Ardhja e Mbretërisë së Zotit

eukarist1.jpg


KETU ka qenë një rrezik në të kaluarën për të parë mbretërimin "mijë vjeçar" të përshkruar nga Shën Gjoni në Zbulesë si një mbretërim i mirëfilltë në tokë - ku Krishti banon fizikisht personalisht në një mbretëri politike në të gjithë botën, apo edhe që shenjtorët marrin globale fuqinë Për këtë çështje, Kisha ka qenë e qartë:

Mashtrimi i Antikrishtit tashmë fillon të marrë formë në botë sa herë që bëhet kërkesa për të realizuar brenda historisë atë shpresë mesianike që mund të realizohet vetëm përtej historisë përmes gjykimit eskatologjik. Kisha ka refuzuar madje edhe format e modifikuara të këtij falsifikimi të mbretërisë që do të vijnë nën emrin e mijëvjeçarit, veçanërisht formën politike "thelbësisht të çoroditur" të një mesianizmi laik. -Katekizmi i Kishës Katolike (KKK),n.676

Ne kemi parë forma të këtij "mesianizmi laik" në ideologjitë e Marksizmit dhe Komunizmit, për shembull, ku diktatorët janë përpjekur të krijojnë një shoqëri ku të gjithë janë të barabartë: po aq të pasur, po aq të privilegjuar dhe fatkeqësisht siç rezulton gjithmonë, po aq i skllavëruar qeverisë. Po kështu, ne shohim në anën tjetër të medaljes atë që Papa Françesku e quan një "tirani të re" me anë të së cilës Kapitalizmi po paraqet "një petk të ri dhe të pamëshirshëm në idhujtarinë e parave dhe diktaturën e një ekonomie të papërcaktuar që nuk ka një qëllim vërtet njerëzor". [1]shih Evangelii Gaudium, n 56, 55  (Edhe një herë, unë dua të ngre zërin tim në paralajmërim në termat më të qartë të mundshëm: ne jemi drejtuar edhe një herë drejt një "kafshe" gjeo-politiko-ekonomike "thelbësisht të çoroditur" - këtë herë, globalisht.)

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Evangelii Gaudium, n 56, 55

Epoka që vjen e paqes

 

 

KUR Kam shkruar Meshing i Madh para Krishtlindjes, përfundova duke thënë,

Lord Zoti filloi të më zbulonte planin e kundërt:  Gruaja e veshur me Diellin (Zbulesa 12). Unë isha aq plot gëzim kur Zoti mbaroi së foluri, saqë planet e armikut dukeshin të vogla në krahasim. Ndjenjat e mia të dekurajimit dhe një ndjenjë e pashpresës u zhdukën si mjegulla në një mëngjes vere.

Ato "plane" kanë qëndruar në zemrën time për më shumë se një muaj ndërsa kam pritur me padurim kohën e Zotit për të shkruar për këto gjëra. Dje, unë fola për heqjen e velit, për Zotin që na dha kuptime të reja të asaj që po afrohet. Fjala e fundit nuk është errësirë! Nuk është shpresë… pasi ashtu si Dielli shpejt po perëndon në këtë epokë, ai po garon drejt një Agimi i ri  

 

Vazhdo te lexosh