Shikoni dhe Lutuni… për Urtësi

 

IT ka qenë një javë e pabesueshme ndërsa vazhdoj të shkruaj këtë seri Paganizmi i Ri. Unë jam duke shkruar sot për të kërkuar që ju të këmbëngulni me mua. Unë e di në këtë epokë të internetit që vëmendja jonë zgjat vetëm në sekonda. Por ajo që unë besoj se Zoti dhe Zoja jonë po zbulojnë për mua është aq e rëndësishme sa, për disa, kjo mund të nënkuptojë shkuljen e tyre nga një mashtrim i tmerrshëm që tashmë ka mashtruar shumë. Unë jam duke marrë fjalë për fjalë mijëra orë lutje dhe hulumtime dhe duke i kondensuar ato në vetëm disa minuta leximi për ju çdo disa ditë. Fillimisht deklarova që seriali do të ishte tre pjesë, por deri sa të mbaroj, mund të jenë pesë ose më shumë. Une nuk e di. Thjesht po shkruaj siç mëson Zoti. Unë premtoj, megjithatë, se po përpiqem t'i mbaj gjërat deri në pikën që të keni thelbin e asaj që duhet të dini.Vazhdo te lexosh

Azhurnoni Conference dhe Konferencën në Kaliforni

 

 

I dashur vëllezër dhe motra, që kur keni shkruar Nen rrethim në fillim të gushtit duke iu lutur ndërmjetësimin dhe lutjet tuaja, sprovat dhe krizat financiare fjalë për fjalë shumëzuar brenda natës. Ata që na njohin kanë mbetur pa frymë si ne në fushën e prishjeve, riparimeve dhe kostove të pashpjegueshme ndërsa përpiqemi të përballojmë një gjykim pas tjetrit. Duket përtej "normales" dhe më shumë si një sulm intensiv shpirtëror në mënyrë që jo vetëm të na dekurajoni dhe të shkurajoni, por të merrni çdo minutë zgjimi të ditës time duke u përpjekur të menaxhoni jetën tonë dhe të qëndroni në këmbë. Prandaj që atëherë nuk kam shkruar asgjë - thjesht nuk kam pasur kohë. Unë me të vërtetë kam shumë mendime dhe fjalë që mund të shkruaj, dhe shpresoj t'i bëj, kur ngushtica fillon të hapet. Drejtori im shpirtëror shpesh ka thënë se Zoti po i lejon këto lloj sprovash në jetën time në mënyrë që të ndihmoj të tjerët kur godet Stuhia "e madhe".Vazhdo te lexosh

Bashkëpunëtorë në Vreshtin e Krishtit

Mark Mallett pranë Detit të Galilesë

 

Tani është mbi të gjitha ora e besnikëve laikë,
të cilët, me thirrjen e tyre specifike, për të formuar botën laike në përputhje me Ungjillin,
janë thirrur të çojnë përpara misionin profetik të Kishës
duke ungjillizuar sfera të ndryshme të familjes,
jetën shoqërore, profesionale dhe kulturore.

OPPOPE JOHN PAUL II, Adresa për Ipeshkvinjtë e Provincave Kishtare të Indianapolis, Çikago
dhe Milwaukee
në vizitën e tyre "Ad Limina", 28 maj 2004

 

Unë dua të vazhdoj të reflektoj mbi temën e ungjillizimit ndërsa ecim përpara. Por para se ta bëj, duhet të përsëris një mesazh praktik.Vazhdo te lexosh

Fjala Tani në 2019

 

AS ne fillojmë këtë vit të ri së bashku, "ajri" është shtatzënë me pritje. Unë rrëfej se, deri në Krishtlindje, pyesja veten nëse Zoti do të fliste më pak përmes këtij apostoli në vitin e ardhshëm. Ka qenë e kundërta. E ndiej që Zoti pothuajse është i etur të flasë me të dashurit e Tij ... Dhe kështu, dita-ditës, unë do të vazhdoj të përpiqem që fjalët e Tij të jenë në të miat dhe të miat në të Tij, për hir tënd. Ndërsa Proverbi vazhdon:

Atje ku nuk ka profeci, njerëzit heqin dorë nga përmbajtja. (Prov 29:18)

Vazhdo te lexosh

Konferenca e Shpresës dhe Shërimit

 

JANE jeni lodhur, i lodhur apo pa gëzim? A jeni të dekurajuar, në depresion ose po humbni shpresën? A vuani nga thyerja juaj dhe e atyre përreth jush? A ka nevojë për shërim zemra, mendja ose trupi juaj? Në një kohë kur Kisha dhe bota vazhdojnë të zbresin në trazira, vjen një konferencë shumë e nevojshme dy-ditore: Shpresa dhe Shërimi.Vazhdo te lexosh

Azhurnoni nga Lart Veriu

Unë këputa këtë foto të një fushe afër fermës sonë kur pajisjet e mia u prishën
dhe po prisja pjese,
Liqeni i Trampingut, SK, Kanada

 

I dashur familja dhe miqtë,

Ka qenë pak pasi kam pasur një moment të ulem dhe të të shkruaj. Që nga stuhia që goditi fermën tonë në qershor, shakullima e krizave dhe problemeve të vazhdueshme më ka mbajtur larg tryezës time fjalë për fjalë çdo ditë. Ju nuk do ta besonit nëse do t'ju tregoja gjithçka që vazhdon të ndodhë. Nuk ka qenë asgjë më pak se një mendje-mpirë dy muaj.Vazhdo te lexosh