Pesë mjete për të "mos pasur frikë"

MBI KUJTIMIN E SHEN. JOHN PAUL II

Mos ki frikë! Hapni dyert e gjera për Krishtin ”!
—ST. JOHN PAUL II, Homeli, Sheshi i Shën Pjetrit
22 tetor 1978, nr. 5

 

Botuar për herë të parë më 18 qershor 2019.

 

PO, Unë e di se Gjon Pali II shpesh thoshte, "Mos ki frikë!" Por ndërsa shohim erërat e Stuhisë që rriten përreth nesh dhe valët që fillojnë të mbingarkojnë Barkën e PjetritSi liria e fesë dhe e fjalës bëhen të brishtë dhe mundësia e një antikrishti mbetet në horizont… si Profecitë mariane janë duke u përmbushur në kohë reale dhe paralajmërimet e papëve shkoni pa vëmendje… ndërsa problemet tuaja personale, përçarjet dhe hidhërimet rriten rreth jush… si mundet dikush nuk kini frikë? "Vazhdo te lexosh

Mbi kthimin e dinjitetit tonë

 

Jeta është gjithmonë e mirë.
Ky është një perceptim instinktiv dhe një fakt i përvojës,
dhe njeriu është thirrur të kuptojë arsyen e thellë pse është kështu.
Pse jeta është e mirë?
—POPA ST. JOHN PAUL II,
Evangelium Vitae, 34

 

ÇFARË ndodh në mendjet e njerëzve kur kultura e tyre — a kultura e vdekjes — i informon ata se jeta njerëzore nuk është vetëm e disponueshme, por me sa duket një e keqe ekzistenciale për planetin? Çfarë ndodh me psikikën e fëmijëve dhe të rinjve, të cilëve u thuhet vazhdimisht se ata janë vetëm një nënprodukt i rastësishëm i evolucionit, se ekzistenca e tyre po "mbipopullon" tokën, se "gjurma e tyre e karbonit" po shkatërron planetin? Çfarë ndodh me të moshuarit ose të sëmurët kur u thuhet se problemet e tyre shëndetësore po i kushtojnë shumë “sistemit”? Çfarë ndodh me të rinjtë që inkurajohen të refuzojnë seksin e tyre biologjik? Çfarë ndodh me vetë-imazhin e dikujt kur vlera e tyre përcaktohet, jo nga dinjiteti i tyre i natyrshëm, por nga produktiviteti i tyre?Vazhdo te lexosh

Ora për të Shkëlqyer

 

KETU është shumë muhabet këto ditë mes mbetjes katolike për "strehët" - vendet fizike të mbrojtjes hyjnore. Është e kuptueshme, pasi është brenda ligjit natyror që ne të dëshirojmë mbijetoj, për të shmangur dhimbjet dhe vuajtjet. Mbaresat nervore në trupin tonë zbulojnë këto të vërteta. E megjithatë, ka akoma një të vërtetë më të lartë: që shpëtimi ynë kalon Kryqi. Si të tilla, dhimbja dhe vuajtja tani marrin një vlerë shpenguese, jo vetëm për shpirtin tonë, por për atë të të tjerëve ndërsa mbushemi "Çfarë mungon në mundimet e Krishtit për trupin e tij, që është Kisha" (Kol 1:24).Vazhdo te lexosh

Të ngrira?

 
 
JANE ndihesh i ngrirë nga frika, i paralizuar në ecjen përpara drejt së ardhmes? Fjalë praktike nga Parajsa për t'i bërë këmbët tuaja shpirtërore të lëvizin përsëri…

Vazhdo te lexosh

Kur Dyshojmë

 

SHE me shikonte sikur isha i cmendur. Ndërsa fola në një konferencë të fundit për misionin e Kishës për ungjillizim dhe fuqinë e Ungjillit, një grua ulur afër shpinës kishte një pamje të shtrembëruar në fytyrë. Ajo herë pas here pëshpëriste me tallje motrën e saj ulur pranë saj dhe pastaj kthehej tek unë me një shikim të tronditur. Ishte e vështirë të mos vihej re. Por më pas, ishte e vështirë të mos vinte re shprehjen e motrës së saj, e cila ishte dukshëm e ndryshme; sytë e saj flisnin për një shpirt në kërkim, përpunim, e megjithatë, jo i sigurt.Vazhdo te lexosh

Mos kini frikë!

Kundër erës, Duke Mashtrim Liz Lemon, 2003

 

WE kanë hyrë në luftën vendimtare me fuqitë e errësirës. Kam shkruar në Kur Yjet bien sesi papët besojnë se po jetojmë orën e Zbulesës 12, por veçanërisht vargun katër, ku djalli zvarritet në tokë "E treta e yjeve të qiellit". Këto "yje të rënë", sipas shpjegimit biblik, janë hierarkia e Kishës - dhe kjo, gjithashtu, sipas zbulesës private. Një lexues më solli në vëmendje mesazhin vijues, gjoja nga Zoja, që mbart atë të Magjistrisë Imprimatur. Ajo që është e jashtëzakonshme në lidhje me këtë lokucion është që i referohet rënies së këtyre yjeve në të njëjtën periudhë që ideologjitë marksiste po përhapen - domethënë ideologjia themelore e Socializëm   komunizëm që po marrin tërheqje përsëri, veçanërisht në Perëndim.[1]shih Kur komunizmi kthehet Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Kur komunizmi kthehet

Guximi në Stuhi

 

ONE në momentin që ishin frikacakë, i guximshmi tjetër. Një moment ata po dyshonin, dhe tjetri ishin të sigurt. Një moment ata hezituan, dhe tjetri, ata u turrën me kokë drejt martirizmave të tyre. Çfarë e bëri ndryshimin te ata Apostuj që i kthyen në njerëz të patrembur?Vazhdo te lexosh

Pesë hapa drejt Atit

 

KETU janë pesë hapa të thjeshtë drejt pajtimit të plotë me Perëndinë, Atin tonë. Por, para se t'i shqyrtoj, duhet së pari të trajtojmë një problem tjetër: imazhin tonë të shtrembëruar të atësisë së Tij.Vazhdo te lexosh

Paraliza e dëshpërimit

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 6 korrik 2017
E enjtja e javës së trembëdhjetë në kohë të zakonshme
Zgjedhin Përkujtimore e Shën Maria Goretti

Tekste liturgjike këtu

 

KETU janë shumë gjëra në jetë që mund të na bëjnë të dëshpërohemi, por asnjë, ndoshta, sa gabimet tona.Vazhdo te lexosh

Guximi… deri në fund

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 29 qershor 2017
E enjte e javës së dymbëdhjetë në kohë të zakonshme
Solemniteti i Shenjtorëve Pjetër dhe Pal

Tekste liturgjike këtu

 

TWO vite më parë, kam shkruar Turma në rritje. Unë thashë atëherë që 'zeitgeist është zhvendosur; ka një guxim dhe intolerancë në rritje që përshkon gjykatat, përmbyt mediat dhe derdhet në rrugë. Po, koha është e përshtatshme për të heshtje Kisha. Këto ndjenja kanë ekzistuar për ca kohë tani, madje me dekada. Por ajo që është e re është se ata kanë fituar fuqia e turmës, dhe kur të arrijë këtë fazë, zemërimi dhe intoleranca fillojnë të lëvizin shumë shpejt. 'Vazhdo te lexosh

trajektore

 

DO keni plane, ëndrra dhe dëshira për të ardhmen që shpalosen para jush? E megjithatë, a e kuptoni se "diçka" është afër? Që shenjat e kohës tregojnë ndryshime të mëdha në botë dhe se të ecësh përpara me planet e tua do të ishte një kontradiktë?

 

Vazhdo te lexosh

Pesë çelësat për gëzimin e vërtetë

 

IT ishte një qiell i mrekullueshëm me ngjyrë blu të thellë ndërsa avioni ynë filloi zbritjen në aeroport. Ndërsa shikoja nga dritarja ime e vogël, shkëlqimi i reve të grumbullimit më bëri të shquaj. Ishte një pamje e bukur.

Por ndërsa zhyteshim nën re, bota papritmas u bë gri. Shiu përshkoi dritaren time ndërsa qytetet më poshtë dukeshin të vendosura nga një errësirë ​​e mjegullt dhe errësirë ​​në dukje e pashmangshme. E megjithatë, realiteti i diellit të ngrohtë dhe i qiellit të pastër nuk kishte ndryshuar. Ata ishin akoma atje.

Vazhdo te lexosh

Roja e Stuhisë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të martën, 30 qershor 2015
Zgjedhin Përkujtimore e Dëshmorëve të Parë të Kishës së Shenjtë Romake

Tekste liturgjike këtu

"Paqja të jetë akoma" by Arnold Friberg

 

E FUNDIT javë, bëra ca kohë pushim për të marrë kampe në familje, diçka që rrallë mund ta bëjmë. Lënë mënjanë enciklikën e re të Papës, kapa një shufër peshkimi dhe u largova nga bregu. Ndërsa notoja në liqen me një varkë të vogël, fjalët notuan nëpër mendjen time:

Roja e Stuhisë

Vazhdo te lexosh

Do i Lini të Vdekur?

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të hënën e javës së nëntë të kohës së zakonshme, 1 qershor 2015
Memoriali i Shën Justinit

Tekste liturgjike këtu

 

Frika, vëllezër dhe motra, po hesht Kishën në shumë vende dhe kështu burgosjen e së vërtetës. Kostoja e trembjes sonë mund të llogaritet në shpirtrat: burrat dhe gratë u lanë të vuajnë dhe të vdesin në mëkatin e tyre. A mendojmë edhe ne në këtë mënyrë, mendojmë për shëndetin shpirtëror të njëri-tjetrit? Jo, në shumë famulli nuk e bëjmë sepse jemi më shumë të shqetësuar me status quo sesa citimi i gjendjes së shpirtrave tanë.

Vazhdo te lexosh

Belle, dhe Trajnim për Guxim

Belle1Bukuroshe

 

AJO kali im Ajo është e adhurueshme. Ajo përpiqet aq shumë për të kënaqur, për të bërë gjënë e duhur… por Belle është e frikësuar nga pothuajse gjithçka. Epo, kjo i bën dy prej nesh.

E shihni, gati tridhjetë vjet më parë, motra ime e vetme u vra në një aksident automobilistik. Nga ajo ditë e tutje, fillova të kisha frikë nga pothuajse gjithçka: të kisha frikë të humbja ata që dua, të kisha frikë se mos dështoja, të kisha frikë se nuk po e kënaqja Zotin dhe lista vazhdon. Me kalimin e viteve, ajo frikë themelore ka vazhduar të shpaloset në shumë mënyra… frikë se mund të humbas bashkëshortin tim, frikë se fëmijët e mi mund të lëndohen, frikë se ata që janë pranë meje nuk më duan, frikë nga borxhi, frikë se mos Unë jam gjithmonë duke marrë vendime të gabuara ... Në shërbesën time, unë kam pasur frikë t'i çoj të tjerët në humbje, kam frikë të dështoj në Zotin, dhe po, gjithashtu kam frikë në kohë nga retë e zeza që përplasen duke u mbledhur shpejt në të gjithë botën.

Vazhdo te lexosh

Bëhu Besnik

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për të premten, 16 janar 2015

Tekste liturgjike këtu

 

KETU po ndodh aq shumë në botën tonë, kaq shpejt, sa mund të jetë e madhe. Ka kaq shumë vuajtje, fatkeqësi dhe zënie në jetën tonë, saqë mund të jetë dekurajuese. Ka kaq shumë mosfunksionim, prishje shoqërore dhe ndarje, saqë mund të jetë mpirë. Në fakt, zbritja e shpejtë e botës në errësirë ​​në këto kohë ka lënë shumë të frikësuar, të dëshpëruar, paranojak i paralizuar.

Por përgjigjja për të gjitha këto, vëllezër dhe motra, është thjesht jini besnik

Vazhdo te lexosh

Pra, pse keni frikë?


sowhyareyafraid_Fotor2

 

 

JEZUSI ka thënë: "Baba, ato janë dhurata jote për mua." [1]John 17: 24

      Atëherë, si e trajton dikush një dhuratë të çmuar?

Jezusi tha: "Ju jeni miqtë e mi". [2]John 15: 14

      Atëherë, si i mbështet dikush miqtë e tij?

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 John 17: 24
2 John 15: 14

vendosur

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 30 shtator 2014
Memoriali i Shën Jeronimit

Tekste liturgjike këtu

 

 

ONE njeriu vajton vuajtjet e tij. Tjetri shkon drejt tyre. Një burrë vë në dyshim pse ka lindur. Një tjetër përmbush fatin e Tij. Të dy burrat dëshirojnë vdekjen e tyre.

Ndryshimi është se Jobi dëshiron të vdesë për t'i dhënë fund vuajtjeve të tij. Por Jezusi dëshiron të vdesë për t'i dhënë fund tonë vuajtje. Dhe kështu

Vazhdo te lexosh

Këmbëngul

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 21 korrik - 26 korrik 2014
Koha e zakonshme

Tekste liturgjike këtu

 

 

IN e vërteta, vëllezër dhe motra, që kur keni shkruar serinë "Flaka e Dashurisë" në planin e Nënës dhe Zotit (shih Konvergjenca dhe Bekimi, Më shumë për Flakën e Dashurisë, Ylli i mëngjesit në rritje), Që atëherë kam pasur një kohë shumë të vështirë për të shkruar diçka. Nëse do të promovoni Gruan, dragoi nuk është kurrë mbrapa. E gjitha është një shenjë e mirë. Në fund të fundit, është shenja e Kryq

Vazhdo te lexosh

Mos ki frikë të jesh i lehtë

FJALA TANI N RE LEXIMET MASIVE
për 2 qershor - 7 qershor 2014
të Javës së Shtatë të Pashkëve

Tekste liturgjike këtu

 

 

DO ju debatoni vetëm me të tjerët mbi moralin, apo ndani me ta edhe dashurinë tuaj për Jezusin dhe atë që Ai po bën në jetën tuaj? Shumë katolikë sot janë shumë të kënaqur me të parën, por jo me të dytën. Ne mund t'i bëjmë të njohura pikëpamjet tona intelektuale, dhe ndonjëherë me forcë, por atëherë jemi të qetë, nëse jo të heshtur, kur bëhet fjalë për hapjen e zemrave tona. Kjo mund të jetë për dy arsye themelore: ose kemi turp të ndajmë atë që Jezusi po bën në shpirtrat tanë, ose në të vërtetë nuk kemi asgjë për të thënë sepse jeta jonë e brendshme me Të është lënë pas dore dhe e vdekur, një degë e shkëputur nga hardhia… një llambë hiqet nga foleja.

Vazhdo te lexosh

Frika e Pushtuesit në Kohët Tona

 

Misteri i pestë i gëzueshëm: Gjetja në tempull, nga Michael D. O'Brien.

 

E FUNDIT javën, Ati i Shenjtë dërgoi 29 priftërinj të shuguruar rishtas në botë duke u kërkuar atyre të "shpallnin dhe të dëshmonin për gëzimin". Po! Të gjithë duhet të vazhdojmë t'u dëshmojmë të tjerëve gëzimin e njohjes së Jezusit.

Por shumë të krishterë nuk ndiejnë as gëzim, e lëre më ta dëshmojnë atë. Në fakt, shumë janë plot stres, ankth, frikë dhe një ndjenjë braktisjeje ndërsa ritmi i jetës shpejtësohet, kostoja e jetesës rritet dhe ata shikojnë titujt e lajmeve që shpalosen rreth tyre. “Si funksionon"," Pyesin disa, "a mund të jem i gëzuar"?

 

Vazhdo te lexosh

Gjetja e gëzimit

 

 

IT mund të jetë e vështirë për të lexuar shkrimet në këtë faqe në internet në disa raste, veçanërisht ato Gjyqi shtatë vjeçar e cila përmban ngjarje mjaft të kthjellta. Kjo është arsyeja pse unë dua të bëj një pauzë dhe të trajtoj një ndjenjë të përbashkët që imagjinoj se disa lexues po merren tani: një ndjenjë depresioni ose trishtimi për gjendjen aktuale të gjërave dhe ato që vijnë.

Vazhdo te lexosh

Të paralizuar nga Frika - Pjesa I


Jezusi lutet në kopsht,
nga Gustave Doré, 
1832-1883

 

Botuar për herë të parë më 27 shtator 2006. Unë e kam azhurnuar këtë shkrim

 

ÇFARË a është kjo frikë që ka kapur Kishën?

Në shkrimet e mia Si ta dini kur një dëlirësi është afër, është sikur Trupi i Krishtit, ose të paktën pjesë të tij, janë paralizuar kur bëhet fjalë për të mbrojtur të vërtetën, për të mbrojtur jetën, ose për të mbrojtur të pafajshmin.

Kemi frikë. Kanë frikë të tallen, fyhen ose përjashtohen nga miqtë tanë, familja ose rrethi i zyrës.

Frika është sëmundja e epokës sonë. - Kryepeshkopi Charles J. Chaput, 21 Mars 2009, Agjencia e lajmeve katolike

Vazhdo te lexosh

Ndiqni Jezusin pa frikë!


Përballë totalitarizmit 

 

Postuar fillimisht më 23 maj 2006:

 

A letër nga një lexues: 

Unë dua të shpreh disa shqetësime rreth asaj që ju shkruani në faqen tuaj. Ju vazhdoni të nënkuptoni se "Fundi i [epokës] është afër." Ju vazhdoni të nënkuptoni se Antikrishti do të vijë në mënyrë të pashmangshme brenda jetës sime (unë jam njëzet e katër). Ju vazhdoni të nënkuptoni se është tepër vonë për t'u shmangur [ndëshkimeve]. Ndoshta po e thjeshtoj shumë, por kjo është përshtypja që kam. Nëse është kështu, atëherë çfarë kuptimi ka të ndodhë?

Për shembull, shiko mua. Që nga Pagëzimi im, unë kam ëndërruar të jem një tregimtar për lavdinë më të madhe të Zotit. Kohët e fundit kam vendosur që jam më e mira si shkrimtare e romaneve dhe të tilla, kështu që tani sapo kam filluar të përqendrohem në zhvillimin e aftësive të prozës. Dreamndërroj të krijoj vepra letrare që do të prekin zemrat e njerëzve për dekadat e ardhshme. Në raste si kjo, ndihem sikur kam lindur në kohën më të keqe të mundshme. A më rekomandoni të hedh ëndrrën time? A më rekomandoni të hedh dhuratat e mia krijuese? A më rekomandoni që unë kurrë të mos pres me padurim të ardhmen?

 

Vazhdo te lexosh

Dita e Ndryshimit!


Artist i panjohur

 

Unë e kam azhurnuar këtë shkrim që botova për herë të parë më 19 tetor 2007:

 

UNE KAM shpesh shkruhet se duhet të qëndrojmë zgjuar, të shikojmë dhe të lutemi, ndryshe nga apostujt që dremitin në Kopshtin e Gjetsemanit. Si kritik kjo vigjilencë është bërë! Ndoshta shumë prej jush ndiejnë një frikë të madhe se jeni ose në gjumë, ose ndoshta se do të bini në gjumë, ose që madje do të vraponi nga Kopshti! 

Por ekziston një ndryshim thelbësor midis apostujve të sotëm dhe Apostujve të Kopshtit: Rrëshaja. Para Rrëshajave, Apostujt ishin njerëz me frikë, plot dyshime, mohime dhe ndrojtje. Por pas Rrëshajave, ata u transformuan. Papritmas, këta burra dikur joefektivë shpërthyen në rrugët e Jeruzalemit përpara përndjekësve të tyre, duke predikuar Ungjillin pa kompromis! Ndryshimi?

Rrëshaja.

 

Vazhdo te lexosh

Nga Frika dhe Ndëshkimet


Zoja e Akitës duke qarë statujë (shfaqja e aprovuar) 

 

MARR letra nga koha në kohë nga lexuesit të cilët janë shumë të mërzitur për mundësinë e ndëshkimeve që vijnë në tokë. Një zotëri kohët e fundit komentoi se e dashura e tij mendonte se ata nuk duhet të martoheshin për shkak të mundësisë për të pasur një fëmijë gjatë shtrëngimeve të ardhshme. 

Përgjigja për këtë është një fjalë: besimi.

Botuar për herë të parë më 13 dhjetor 2007, unë e kam azhurnuar këtë shkrim. 

 

Vazhdo te lexosh

Unë do t'ju mbaj të sigurt!

Shpëtimtari nga Michael D. O'Brien

 

Meqenëse ju e keni mbajtur mesazhin tim të qëndresës, unë do t'ju ruaj të sigurt në kohën e sprovës që do të vijë në të gjithë botën për të provuar banorët e tokës. Po vij shpejt. Mbaje fort atë që ke, që askush të mos të marrë kurorën tënde. (Zbul. 3: 10-11)

 

Botuar për herë të parë më 24 Prill 2008.

 

PARA Dita e Drejtësisë, Jezusi na premton një "Ditë të Mëshirës". Por a nuk është kjo mëshirë e disponueshme për ne çdo sekondë të ditës tani? Isshtë, por bota, posaçërisht Perëndimi, ka rënë në koma vdekjeprurëse ... një ekstazë hipnotike, e fiksuar mbi materialin, materialin, seksualin; vetëm mbi arsyen, dhe shkencën dhe teknologjinë dhe të gjitha risitë verbuese dhe drita false sjell Eshte:

Një shoqëri e cila duket se e ka harruar Zotin dhe i urren edhe kërkesat më elementare të moralit të krishterë. —POPA BENEDIKTI XVI, vizitë në SHBA, BBC News, 20 Prill 2008

Vetëm në 10 vitet e fundit, ne kemi parë një përhapje të tempujve për këto perëndi të ngritura në të gjithë Amerikën e Veriut: një shpërthim i vërtetë i kazinove, dyqaneve të kutive dhe dyqaneve "të rritur".

Vazhdo te lexosh

Humbja e Frika


Një fëmijë në krahët e nënës së tij (artisti i panjohur)

 

PO, ne duhet gjej gëzim në mes të kësaj errësire të tanishme. Isshtë një fryt i Shpirtit të Shenjtë, dhe për këtë arsye, gjithnjë i pranishëm në Kishë. Megjithatë, është e natyrshme të kesh frikë nga humbja e sigurisë së dikujt, ose të kesh frikë nga persekutimi ose martirizimi. Jezusi e ndjeu këtë cilësi njerëzore aq intensivisht sa djersiti pika gjaku. Por më pas, Perëndia i dërgoi një engjëll për ta forcuar dhe frika e Jezuit u zëvendësua nga një paqe e qetë, e bindur.

Këtu qëndron rrënja e pemës që jep frytin e gëzimit: total braktisja ndaj Zotit.

Ai që 'ka frikë' nga Zoti nuk 'ka frikë'. —POPA BENEDICT XVI, Qyteti i Vatikanit, 22 qershor 2008; Zenit.org

  

Vazhdo te lexosh

Perspektiva Profetike - Pjesa II

 

AS Unë përgatitem të shkruaj më shumë nga vizioni i shpresës që më është hedhur në zemër, dua të ndaj me ju disa fjalë shumë të rëndësishme, për të sjellë në vëmendje errësirën dhe dritën.

In Perspektiva profetike (Pjesa I), unë shkrova sa e rëndësishme është për ne të kuptojmë pamjen e madhe, që fjalët dhe imazhet profetike, megjithëse kanë një ndjenjë të afërt, mbartin kuptime më të gjera dhe shpesh mbulojnë periudha të gjera kohore. Rreziku është që ne të kapemi në sensin e tyre të afërt dhe të humbasim perspektivën ... kjo vullneti i Zotit është ushqimi ynë, që ne duhet të kërkojmë vetëm "bukën tonë të përditshme" dhe që Jezusi na urdhëron të mos jemi i shqetësuar rreth nesër, por për të kërkuar së pari Mbretërinë sot.

Vazhdo te lexosh

Një monedhë, dy anë

 

 

OVER veçanërisht dy javët e kaluara, meditimet këtu kanë qenë të vështira për tu lexuar - dhe me të vërtetë, për mua që të shkruaj. Ndërsa mendoja për këtë në zemrën time, dëgjova:

Unë po i jap këto fjalë në mënyrë që të paralajmëroj dhe t'i shtyj zemrat të pendohen.

Vazhdo te lexosh

Të paralizuar nga Frika - Pjesa III


Artist i panjohur 

FESTA E ARKANGJELVE MIKHAEL, GABRIEL, DHE RAPHAEL

 

Fëmija i frikës

Frika vjen në shumë forma: ndjenja të pamjaftueshmërisë, pasiguri në dhuratat e dikujt, zvarritje, mungesë besimi, humbje e shpresës dhe erozion i dashurisë. Kjo frikë, kur martohet me mendjen, lind një fëmijë. Nameshtë emri është Kënaqësia.

Dua të ndaj një letër të thellë që mora ditë më parë:

Vazhdo te lexosh

Të paralizuar nga Frika - Pjesa II

 
Shpërfytyrimi i Krishtit - Bazilika e Shën Pjetrit, Romë

 

Dhe vini re, dy burra po bisedonin me të, Moisiu dhe Elia, të cilët u shfaqën me lavdi dhe folën për eksodin e tij që do të kryente në Jeruzalem. (Luka 9: 30-31)

 

KU T F FIKSONI sytë

Të Jezusit shndërrimi në mal ishte përgatitje për pasionin e Tij të ardhshëm, vdekjen, ringjalljen dhe ngritjen në Qiell. Ose siç e quanin dy profetët Moisiu dhe Elia, "eksodi i tij".

Po kështu, duket sikur Zoti po dërgon edhe një herë profetët e brezit tonë për të na përgatitur për sprovat e ardhshme të Kishës. Kjo ka një shpirt shumë të tronditur; të tjerët preferojnë të injorojnë shenjat përreth tyre dhe të bëjnë sikur asgjë nuk po vjen fare. 

Vazhdo te lexosh

PROLOGU (Si ta dimë kur një ndëshkim është afër)

Jezusi tallej, nga Gustave Doré,  1832-1883

KUJTESA E
SHENJTAR CT KOSMAS DHE DAMIAN, DARTSHMORT

 

Kush bën që një nga këta të vegjël që besojnë në mua të mëkatojë, do të ishte më mirë për të nëse një gur mulliri i madh do të vihej rreth qafës së tij dhe do të hidhej në det. (Marku 9:42) 

 
WE
do të ishte mirë t'i linim këto fjalë të Krishtit të zhyten në mendjet tona kolektive - veçanërisht duke pasur parasysh një trend mbarëbotëror që merr vrull.

Programet dhe materialet grafike të edukimit seksual po gjejnë rrugën e tyre në shumë shkolla në të gjithë globin. Brazili, Skocia, Meksika, Shtetet e Bashkuara dhe disa provinca në Kanada janë midis tyre. Shembulli më i fundit

 

Vazhdo te lexosh

Koha e mbaruar!


Zemra e Shenjtë e Jezusit nga Michael D. O'Brien

 

UNE KAM ishte mbingarkuar me një numër të jashtëzakonshëm të postave elektronike javën e kaluar nga priftërinj, dhjakë, laikë, katolikë dhe protestantë, dhe pothuajse të gjithë ata që konfirmojnë sensin "profetik" në "Bori i paralajmërimit!"

Unë kam marrë një sonte nga një grua që është tronditur dhe ka frikë. Unë dua t'i përgjigjem asaj letre këtu dhe shpresoj se do të merrni një moment për ta lexuar këtë. Shpresoj se do t'i mbajë perspektivat në ekuilibër dhe zemrat në vendin e duhur

Vazhdo te lexosh

i paralizuar


 

AS Unë eca në rresht për në Kungim këtë mëngjes, ndjeva sikur kryqi që mbaja ishte bërë prej betoni.

Ndërsa vazhdoja përsëri në pellg, syri im u tërhoq nga një ikonë e njeriut të paralizuar që ulej në barelën e tij drejt Jezusit. Menjëherë e ndjeva atë Unë isha njeriu i paralizuar.

Burrat që ulën paralizën përmes tavanit në praninë e Krishtit e bënë këtë me punë të palodhur, besim dhe këmbëngulje. Por ishte vetëm paralitiku - i cili nuk bëri asgjë tjetër veçse e vështroi Jezusin në pafuqi dhe shpresë - të cilit i tha Krishti,

“Mëkatet e tua janë falur. çohu, merr rrogozin tënd dhe shko në shtëpi ".

Stuhia e Frika

 

 

N A SHQIP FJAL 

IT duket sikur bota është e mbërthyer nga frika.

Aktivizo lajmet e mbrëmjes dhe mund të jetë shqetësuese: lufta në Lindjen e Mesme, viruse të çuditshme që kërcënojnë popullatë e madhe, terrorizëm i afërt, të shtëna në shkolla, të shtëna në zyra, krime të çuditshme dhe lista vazhdon. Për të krishterët, lista rritet edhe më shumë ndërsa gjykatat dhe qeveritë vazhdojnë të zhdukin lirinë e besimit fetar dhe madje të ndjekin penalisht mbrojtësit e besimit. Pastaj është lëvizja në rritje e "tolerancës" e cila është tolerante ndaj të gjithëve përveç, natyrisht, të krishterëve ortodoksë.

Vazhdo te lexosh