Nëntor

 

Shikoni, unë jam duke bërë diçka të re!
Tani ajo mbin, a nuk e kupton?
Në shkretëtirë bëj një rrugë,
në djerrinë, lumenj.
(Isaia 43: 19)

 

UNE KAM meditova shumë vonë për trajektoren e disa elementeve të hierarkisë drejt një mëshire të rreme, ose për atë që shkrova disa vite më parë: një Anti-Mëshirë. Është e njëjta dhembshuri e rreme e të ashtuquajturve wokism, ku për të "pranuar të tjerët", gjithçka duhet pranuar. Linjat e Ungjillit janë të paqarta, të mesazhi i pendimit injorohet dhe kërkesat çliruese të Jezusit hidhen poshtë për kompromiset sakarine të Satanait. Duket sikur po gjejmë mënyra për të shfajësuar mëkatin në vend që të pendohemi për të.Vazhdo te lexosh

Një kohë për të qarë

Një shpatë flakëruese: Raketa bërthamore e aftë qëlloi mbi Kaliforni në nëntor, 2015
Agjencia e Lajmeve Caters, (Abe Bler)

 

1917:

… Në të majtë të Zojës dhe pak më lart, pamë një Engjëll me një shpatë flakëruese në dorën e majtë; ndezje, ajo dha flakët që dukeshin sikur do t'i vinin flakën botës; por ata vdiqën në kontakt me shkëlqimin që Zoja jonë rrezatoi drejt tij nga dora e saj e djathtë: duke treguar tokën me dorën e tij të djathtë, Engjëlli bërtiti me një zë të lartë: 'Ndëshkim, pendim, pendim!'—Sr. Lucia nga Fatima, 13 korrik 1917

Vazhdo te lexosh

Eklipsi i Birit

Përpjekja e dikujt për të fotografuar "mrekullinë e diellit"

 

Si një eklips është gati të kalojë Shtetet e Bashkuara (si një gjysmëhëne mbi rajone të caktuara), kam qenë duke menduar për "mrekullia e diellit” që ndodhi në Fatima më 13 tetor 1917, ngjyrat e ylberit që rrodhën prej saj… gjysmëhëna në flamujt islamikë dhe hëna mbi të cilën qëndron Zoja e Guadalupes. Më pas e gjeta këtë reflektim këtë mëngjes nga 7 prilli 2007. Më duket se po jetojmë Zbulesën 12 dhe do të shohim fuqinë e Perëndisë të manifestuar në këto ditë shtrëngimi, veçanërisht përmes Nëna jonë e Bekuar - "Maria, ylli i ndritshëm që shpall Diellin” (PAPA SHËN GJON PAUL II, Takimi me të rinjtë në bazën ajrore të Cuatro Vientos, Madrid, Spanjë, 3 maj 2003)… Mendoj se nuk duhet ta komentoj apo zhvilloj këtë shkrim, por thjesht ta ribotoj, kështu që ja ku është… 

 

JEZUSI i tha Shën Faustinës,

Para Ditës së Drejtësisë, unë po dërgoj Ditën e Mëshirës. -Ditari i Mëshirës Hyjnore, n 1588

Kjo sekuencë paraqitet në Kryq:

(Mëshirë :) Pastaj [krimineli] tha: "Jezus, më kujto kur të vish në mbretërinë tënde." Ai u përgjigj duke i thënë: "Amen, unë të them ty, sot do të jesh me mua në Parajsë."

(DREJTSIA :) Tani ishte rreth mesditës dhe errësira pushtoi gjithë vendin deri në tre të pasdites për shkak të një eklipsi të diellit. (Luka 23: 43-45)

 

Vazhdo te lexosh

Mbushe Tokën!

 

Zoti e bekoi Noeun dhe bijtë e tij dhe u tha atyre:
Bëhuni pjellor, shumëzohuni dhe mbushni tokën… Jini pjellor, pra, dhe shumohuni;
bollëk në tokë dhe nënshtroje atë.” 
(Leximi masiv i sotëm për Shkurt 16, 2023)

 

Pasi Perëndia e pastroi botën me Përmbytje, Ai iu drejtua edhe një herë burrit dhe gruas dhe përsëriti atë që Ai i kishte urdhëruar në fillim Adamit dhe Evës:Vazhdo te lexosh

Dashuria vjen në tokë

 

ON këtë prag, vetë Dashuria zbret në tokë. E gjithë frika dhe i ftohti shpërndahet, sepse si mund të kesh frikë nga a Fëmija? Mesazhi i përjetshëm i Krishtlindjes, i përsëritur çdo mëngjes gjatë çdo agimi, është ai je i dashur.Vazhdo te lexosh

Sa i Tmerrshëm është Ungjilli?

 

Botuar për herë të parë më 13 shtator 2006…

 

KJO Fjala më la përshtypje dje pasdite, një fjalë që shpërtheu nga pasion dhe pikëllim: 

Pse po më refuzoni, o populli im? Çfarë është kaq e tmerrshme për Ungjillin - Lajmin e Mirë - që ju sjell?

Unë erdha në botë për të falur mëkatet tuaja, që të mund të dëgjoni fjalët: "Mëkatet e tua të janë falur". Sa e tmerrshme është kjo?

Vazhdo te lexosh

Shenja më e Madhe e Kohëve

 

E DI që prej disa muajsh nuk kam shkruar shumë për “kohët” në të cilat po jetojmë. Kaosi i lëvizjes sonë të fundit në provincën e Albertës ka qenë një trazirë e madhe. Por arsyeja tjetër është se njëfarë zemërgurësie është krijuar në Kishë, veçanërisht në mesin e katolikëve të arsimuar, të cilët kanë shfaqur një mungesë tronditëse aftësie dalluese dhe madje gatishmëri për të parë atë që po shpaloset përreth tyre. Edhe Jezusi përfundimisht ra në heshtje kur njerëzit u bënë kokëfortë.[1]shih Përgjigja e Heshtur Për ironi, janë komedianet vulgare si Bill Maher apo feministët e ndershëm si Naomi Wolfe, ata që janë bërë "profetet" e padashur të kohës sonë. Ata duket se shohin më qartë këto ditë sesa një shumicë dërrmuese e Kishës! Dikur ikonat e krahut të majtë korrektësi politike, tani janë ata që paralajmërojnë se një ideologji e rrezikshme po përhapet në të gjithë botën, duke zhdukur lirinë dhe duke shkelur mendjen e shëndoshë – edhe nëse shprehen në mënyrë të papërsosur. Siç u tha Jezusi farisenjve:Unë ju them, nëse këto [dmth. Kisha] heshtën, gurët do të bërtisnin.” [2]Luka 19: 40Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih Përgjigja e Heshtur
2 Luka 19: 40

Gënjeshtra më e madhe

 

KJO mëngjes pas lutjes, u ndjeva i prekur për të rilexuar një meditim vendimtar që shkrova rreth shtatë vjet më parë, të quajtur Ferri i LiruarUnë u tundova thjesht t'jua dërgoja përsëri atë artikull sot, pasi ka kaq shumë gjëra që ishin profetike dhe kritike për atë që është shpalosur tani gjatë një viti e gjysmë të kaluar. Sa të vërteta janë bërë këto fjalë! 

Megjithatë, unë do të përmbledh vetëm disa pika kyçe dhe më pas do të kaloj te një "fjalë e re" që më erdhi gjatë lutjes sot… Vazhdo te lexosh

Nuk po vjen - Është Këtu

 

DJE, hyra në një depo shishe me një maskë që nuk më mbulonte hundën.[1]Lexoni se si të dhënat dërrmuese tregojnë se maskat jo vetëm që nuk funksionojnë, por në të vërtetë mund ta bëjnë një infeksion të ri COVID shumë më keq, dhe se si maskat ka të ngjarë të përhapin ngjitjen më shpejt: Demaskimi i fakteve Ajo që pasoi ishte shqetësuese: gratë militante… mënyra se si më trajtuan si një bio-rrezik në këmbë… ata refuzuan të bënin biznes dhe kërcënuan të thërrisnin policinë, edhe pse unë ofrova të qëndroja jashtë dhe të prisja derisa të përfundonin.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Lexoni se si të dhënat dërrmuese tregojnë se maskat jo vetëm që nuk funksionojnë, por në të vërtetë mund ta bëjnë një infeksion të ri COVID shumë më keq, dhe se si maskat ka të ngjarë të përhapin ngjitjen më shpejt: Demaskimi i fakteve

Po ndodh perseri

 

UNE KAM publikoi disa meditime në sitin tim motër (Kundërvënia për Mbretërinë) Para se t'i rendis këto ... mund të them vetëm faleminderit për të gjithë ata që kanë shkruar shënime inkurajimi, kanë ofruar lutje, meshë dhe kanë kontribuar në "përpjekjen e luftës" këtu. Unë jam shumë mirënjohës. Ju keni qenë një forcë për mua në këtë kohë. Më vjen shumë keq që nuk mund t'i shkruaj të gjithë, por lexoj gjithçka dhe lutem për të gjithë ju.Vazhdo te lexosh

Tundimi për të hequr dorë

 

Mësues, ne kemi punuar shumë gjatë gjithë natës dhe nuk kemi kapur asgjë. 
(Ungjilli i sotëm, Luka 5: 5)

 

NDONJEHERE, ne duhet të shijojmë dobësinë tonë të vërtetë. Ne duhet të ndiejmë dhe njohim kufizimet tona në thellësinë e qenies sonë. Ne kemi nevojë të rizbulojmë se rrjetat e aftësisë njerëzore, arritjeve, aftësive, lavdisë… do të dalin bosh nëse ato janë të lira nga Hyjnorja. Si e tillë, historia është me të vërtetë një histori e ngritjes dhe rënies jo vetëm të individëve, por të kombeve të tëra. Kulturat më të lavdishme janë zbehur dhe kujtimet e perandorëve dhe të cezarëve janë zhdukur, përveç një busti të rrënuar në cep të një muzeu…Vazhdo te lexosh

Mashtrimi i fortë

 

Ekziston një psikozë masive.
Ashtë e ngjashme me atë që ndodhi në shoqërinë gjermane
para dhe gjatë Luftës së Dytë Botërore ku
njerëzit normalë, të denjë u shndërruan në ndihmës
dhe lloji i mentalitetit "vetëm pas urdhrave"
që çoi në gjenocid.
Tani shoh që po ndodh e njëjta paradigmë.

–Dr. Vladimir Zelenko, MD, 14 gusht 2021;
35: 53, Shfaqja e Stew Peters

Është një shqetësim.
Ndoshta është një neurozë në grup.
Somethingshtë diçka që ka ardhur në mendje
të njerëzve në të gjithë botën.
Çfarëdo që po ndodh po ndodh në
ishulli më i vogël në Filipine dhe Indonezi,
fshati më i vogël i vogël në Afrikë dhe Amerikën e Jugut.
Allshtë e njëjtë - ka ardhur në të gjithë botën.

- Dr. Peter McCullough, MD, MPH, 14 gusht 2021;
40: 44,
Perspektivat mbi Pandeminë, Episode 19

Ajo për të cilën viti i fundit më ka tronditur në thelb
është përballë një kërcënimi të padukshëm, me sa duket serioz,
diskutimi racional doli nga dritarja…
Kur shikojmë prapa në epokën e COVID,
Unë mendoj se do të shihet si përgjigje të tjera njerëzore
kërcënime të padukshme në të kaluarën janë parë,
si një kohë histerie masive. 
 

- Dr. John Lee, Patolog; Video e zhbllokuar; 41: 00

Psikoza e formimit masiv… kjo është si hipnozë…
Kështu ndodhi me popullin gjerman. 
— Dr. Robert Malone, MD, shpikësi i teknologjisë së vaksinës mRNA
TV Kristi Leigh; 4: 54

Unë zakonisht nuk përdor fraza si kjo,
por unë mendoj se ne jemi duke qëndruar te portat e Ferrit.
 
- Dr. Mike Yeadon, ish Nënkryetar dhe Krye Shkencëtar

të frymëmarrjes dhe alergjive në Pfizer;
1:01:54, Ndjek Shkencen?

 

Botuar për herë të parë më 10 nëntor 2020:

 

KETU janë gjëra të jashtëzakonshme që ndodhin çdo ditë tani, ashtu si tha Zoti ynë që do të ndodhnin: sa më afër të jemi me Syri i Stuhisë, aq më shpejt do të jenë "erërat e ndryshimit" ... aq më shpejt ngjarjet e mëdha do të ndodhin një botë në rebelim. Kujto fjalët e shikuesit amerikan, Jennifer, të cilit Jezusi i tha:Vazhdo te lexosh

Jezusi është Ngjarja Kryesore

Kisha Shlyese e Zemrës së Shenjtë të Jezusit, Mali Tibidabo, Barcelona, ​​Spanjë

 

KETU a janë duke u zhvilluar kaq shumë ndryshime serioze në botë tani sa është pothuajse e pamundur të vazhdosh me to. Për shkak të këtyre "shenjave të kohës", unë i kam kushtuar një pjesë të kësaj faqe interneti herë pas here duke folur për ato ngjarje të ardhshme që Qielli na ka komunikuar kryesisht përmes Zotit dhe Zojës sonë. Pse Sepse Vetë Zoti ynë foli për gjërat e ardhshme që do të vijnë në mënyrë që Kisha të mos tërhiqet. Në fakt, aq shumë nga ato që fillova të shkruaj trembëdhjetë vjet më parë kanë filluar të shpalosen në kohë reale para syve tanë. Dhe të them të drejtën, ka një ngushëllim të çuditshëm në këtë sepse Jezusi i paratha tashmë këto kohë. 

Vazhdo te lexosh

Agjitatorët - Pjesa II

 

Urrejtja ndaj vëllezërve i bën vend Antikrishtit;
sepse djalli përgatit paraprakisht përçarjet midis njerëzve,
që ai që do të vijë të jetë i pranueshëm për ta.
 

- Shën. Kirili i Jeruzalemit, Doktor i Kishës, (rreth. 315-386)
Ligjërata kateketike, Leksioni XV, n.9

Lexoni Pjesën I këtu: Agjitatorët

 

A bota e shikonte si telenovelë. Lajmet globale e mbuluan atë pandërprerë. Për muaj me radhë, zgjedhjet në SHBA ishin preokupimi i jo vetëm amerikanëve, por miliarda në të gjithë botën. Familjet diskutuan me hidhërim, miqësitë u prishën dhe llogaritë e mediave sociale shpërthyen, pavarësisht nëse jetonit në Dublin apo Vancouver, Los Angeles ose London. Mbrojeni Trumpin dhe ju u internuat; kritikojeni dhe u mashtruat. Disi, biznesmeni me flokë portokalli nga New York arriti të polarizonte botën si asnjë politikan tjetër në kohën tonë.Vazhdo te lexosh

2020: Një perspektivë roje

 

DHE kështu që ishte viti 2020. 

Interestingshtë interesante të lexosh në sferën laike sesa të lumtur janë njerëzit që e lënë vitin pas - sikur 2021 së shpejti do të kthehet në "normal". Por ju, lexuesit e mi, e dini që nuk do të jetë kështu. Dhe jo vetëm sepse udhëheqësit globalë e kanë bërë tashmë njoftuan vetë se ne kurrë nuk do të kthehemi në "normale", por, më e rëndësishmja, Qielli ka njoftuar se Triumfi i Zotit dhe Zojës tonë janë në rrugën e duhur - dhe Satani e di këtë, e di që koha e tij është e shkurtër. Pra, tani po hyjmë në vendimet vendimtare Përplasja e mbretërive - vullneti satanik kundrejt Vullnetit Hyjnor. Sa kohë e lavdishme për të qenë gjallë!Vazhdo te lexosh

Fake News, Revolucion i Vërtetë

Një skenë nga Sixhade Apokalipsi në Angers, Francë. -Shtë varja më e gjatë e mureve në Evropë. Ishte një herë e gjatë 140 metra e gjatë derisa u shkatërrua
gjatë periudhës së "Iluminizmit"

 

Kur isha reporter i lajmeve në vitet 1990, lloji i paragjykimit të qartë dhe editorializimit që shohim sot nga reporterët dhe drejtuesit e lajmeve të zakonshëm ishte tabu. Ende është - për redaksitë me integritet. Mjerisht, shumë media nuk janë bërë asgjë më pak se zëdhënës propagandistik për një agjendë djallëzore të vënë në lëvizje dekada, në mos shekuj më parë. Edhe më e trishtueshme është sesa njerëzit sylesh janë bërë. Një studim i shpejtë i mediave sociale zbulon se sa lehtë miliona njerëz blejnë gënjeshtrat dhe shtrembërimet që u paraqiten atyre si "lajme" dhe "fakte". Tre Shkrime vijnë në mendje:

Bishës iu dha një gojë duke thënë mburrje dhe blasfemi… (Zbulesa 13: 5)

Sepse do të vijë koha kur njerëzit nuk do të tolerojnë doktrinë të shëndoshë, por, duke ndjekur dëshirat e tyre dhe kureshtjen e pangopur, do të grumbullojnë mësues dhe do të ndalojnë së dëgjuari të vërtetën dhe do të devijohen në mite. (2 Timoteut 4: 3-4)

Prandaj Perëndia dërgon mbi ta një mashtrim të fortë, për t'i bërë ata të besojnë atë që është e rreme, në mënyrë që të dënohen të gjithë ata që nuk i besuan të vërtetës, por kishin kënaqësi në padrejtësi. (2 Selanikasve 2: 11-12)

 

Botuar për herë të parë 27 janar 2017: 

 

IF ju qëndroni mjaft pranë një sixhade, gjithçka që do të shihni është një pjesë e "historisë" dhe mund ta humbni kontekstin. Qëndroni mbrapa, dhe e gjithë fotografia del në dritë. Kështu është me ngjarjet që ndodhin në Amerikë, Vatikan dhe në të gjithë botën të cilat, në shikim të parë, mund të mos duken të lidhura. Por ato janë. Nëse shtypni fytyrën lart ndaj ngjarjeve aktuale pa i kuptuar ato në kontekstin më të madh të, në të vërtetë, dy mijë vitet e fundit, ju do të humbni "historinë". Për fat të mirë, Shën Gjon Pali II na kujtoi të bëjmë një hap prapa

Vazhdo te lexosh

Pse tani?

 

Tani më shumë se kurrë është e rëndësishme që të jeni "vëzhguesit e agimit",
vrojtuesit që shpallin dritën e agimit dhe pranverën e re të Ungjillit
prej të cilave tashmë mund të shihen sythat.

—POPA JOHN PAUL II, Dita e 18-të Botërore e Rinisë, 13 Prill, 2003; vatikan.va

 

Një letër nga një lexues:

Kur lexoni të gjitha mesazhet nga vizionarët, të gjithë kanë një urgjencë në to. Shumë po thonë gjithashtu se do të ketë përmbytje, tërmete, etj. Edhe në vitin 2008 dhe më gjatë. Këto gjëra kanë ndodhur për vite me radhë. Çfarë i bën ato kohëra të ndryshme nga tani për sa i përket Paralajmërimit, etj? Në Bibël na thuhet se nuk e dimë orën por duhet të jemi të përgatitur. Përveç një ndjenje urgjence në qenien time, duket se mesazhet nuk janë ndryshe nga sa thuhet 10 ose 20 vjet më parë. Unë e njoh Fr. Michel Rodrigue ka bërë një koment se "ne do të shohim gjëra të mëdha këtë Vjeshtë", por çfarë nëse gabon? E kuptoj që ne duhet të dallojmë zbulimin privat dhe prapambetja është një gjë e mrekullueshme, por unë e di që njerëzit po "ngazëllen" për atë që po ndodh në botë në aspektin e eskatologjisë. Thjesht po i pyes të gjitha pasi mesazhet kanë thënë gjëra të ngjashme për shumë vite. A mund t'i dëgjojmë akoma këto mesazhe brenda 50 viteve dhe akoma duke pritur? Dishepujt menduan se Krishti do të kthehej jo shumë kohë pasi Ai u ngjit në qiell… Ne jemi akoma duke pritur.

Këto janë pyetje të shkëlqyera. Sigurisht, disa nga mesazhet që po dëgjojmë sot shkojnë prapa disa dekada. Por a është kjo problematike? Për mua, mendoj se ku isha në prag të mijëvjeçarit ... dhe ku jam sot, dhe gjithçka që mund të them është falënderoj Zotin që na ka dhënë më shumë kohë! Dhe nuk ka fluturuar nga? A janë vërtet kaq të gjata disa dekada, në raport me historinë e shpëtimit? Zoti nuk vonon kurrë të flasë me popullin e Tij dhe as të veprojë, por sa zemërngurtë dhe të ngadaltë jemi për t'iu përgjigjur!

Vazhdo te lexosh

Në prag

 

KJO javë, një trishtim i thellë dhe i pashpjegueshëm më pushtoi, ashtu si në të kaluarën. Por unë e di tani se çfarë është kjo: është një pikë trishtimi nga Zemra e Zotit - që njeriu e ka refuzuar Atë deri në pikën që ta sjellë njerëzimin në këtë pastrim të dhimbshëm. Theshtë trishtimi që Zoti nuk u lejua të triumfojë mbi këtë botë përmes dashurisë, por duhet ta bëjë këtë, tani, përmes drejtësisë.Vazhdo te lexosh

Feja e Scientism

 

shkencëtarizëm | ˈSʌɪəntɪz (ə) m | emër:
besimi i tepruar në fuqinë e njohurive dhe teknikave shkencore

Ne gjithashtu duhet të përballemi me faktin se qëndrime të caktuara 
që rrjedhin nga mentalitet të "kësaj bote të tanishme"
mund të depërtojnë në jetën tonë nëse nuk jemi vigjilentë.
Për shembull, disa do të donin që vetëm kjo është e vërtetë
e cila mund të verifikohet nga arsyeja dhe shkenca 
-Katekizmi i Kishës Katolike, n. 2727

 

SHVRBTAR të Zotit, Sr Lucia Santos dha një fjalë më të madhe në lidhje me kohët e ardhshme që ne tani po jetojmë:

Vazhdo te lexosh

Kontrolli! Kontrolli!

Peter Paul Rubens (1577-1640)

 

Botuar për herë të parë më 19 Prill 2007.

 

DERISA duke u lutur para Sakramentit të Bekuar, kisha përshtypjen e një engjëlli në mes të qiejve që fluturonte mbi botë dhe bërtiste,

“Kontrolloni! Kontrolloni! ”

Ndërsa njeriu përpiqet gjithnjë e më shumë të dëbojë praninë e Krishtit nga bota, kudo që ata të kenë sukses, kaos zë vendin e Tij. Dhe me kaos, vjen frika. Dhe me frikë, vjen mundësia për të kontrolluar.Vazhdo te lexosh

Black and White

Në memorialin e Shën Charles Lwanga dhe shokëve,
Martirizuar nga afrikanët

Mësues, ne e dimë që ju jeni një njeri i vërtetë
dhe se nuk shqetësoheni për mendimin e askujt.
Ju nuk e konsideroni statusin e një personi
por mësoni rrugën e Zotit në përputhje me të vërtetën. (Ungjilli i djeshëm)

 

Në rritje deri në preri kanadeze në një vend që kishte përqafuar prej kohësh multikulturalizmin si pjesë e besimit të saj, shokët e mi të klasës ishin nga pothuajse çdo prejardhje në planet. Një mik ishte me gjak aborigjen, lëkura e tij ishte e kuqe në të kuqërremtë. Miku im polak, i cili mezi fliste anglisht, ishte një bardhë e zbehtë. Një shok tjetër loje ishte kinez me lëkurë të verdhë. Fëmijët me të cilët kemi luajtur në rrugë, një që do të lindte vajzën tonë të tretë, ishin indianë të errët të Lindjes. Pastaj ishin miqtë tanë skocezë dhe irlandezë, me lëkurë rozë dhe me njolla. Dhe fqinjët tanë Filipinezë afër qoshe ishin një ngjyrë kafe e butë. Kur punoja në radio, u rrita në miqësi të mirë me një Sik dhe një Mysliman. Në ditët e mia të televizionit, një humorist hebre dhe unë u bëmë miq të shkëlqyeshëm, duke marrë pjesë përfundimisht në dasmën e tij. Dhe mbesa ime e birësuar, në të njëjtën moshë me djalin tim të vogël, është një vajzë e bukur afrikano-amerikane nga Teksasi. Me fjalë të tjera, unë kam qenë dhe jam verbër. Vazhdo te lexosh

Paralajmërime në erë

Zoja e Vuajtjeve, pikturë nga Tianna (Mallett) Williams

 

Tri ditët e fundit, erërat këtu kanë qenë të pandërprera dhe të forta. Gjatë gjithë ditës së djeshme, ne ishim nën një "Paralajmërim të Erës". Kur fillova ta rilexoj këtë post vetëm tani, e dija se duhej ta ribotoja atë. Paralajmërimi këtu është vendimtar dhe duhet të kihet kujdes për ata që "po luajnë në mëkat". Ndjekja e këtij shkrimi është “Ferri i Liruar“, E cila jep këshilla praktike për mbylljen e çarjeve në jetën shpirtërore të dikujt, në mënyrë që Satanai të mos mund të marrë një fortesë. Këto dy shkrime janë një paralajmërim serioz rreth heqjes dorë nga mëkati… dhe shkuarjes në rrëfim ndërsa akoma mundemi. Botuar për herë të parë në 2012Vazhdo te lexosh

Apokalipsi… Jo?

 

Kohët e fundit, disa intelektualë katolikë kanë minimizuar nëse jo plotësisht duke hedhur poshtë çdo nocion që brezi ynë mund të jetoni në "kohët e fundit". Mark Mallett dhe Prof. Daniel O'Connor bashkohen në transmetimin e tyre të parë në internet për t'iu përgjigjur me një përgënjeshtrim të arsyetuar ndaj najzave të kësaj oreVazhdo te lexosh

"Magjia" e vërtetë

 

Mer tregtarët tuaj ishin burrat e mëdhenj të tokës,
të gjithë kombet u larguan nga ilaçi juaj magjik. (Zbul. 18:23)

Greqisht për "ilaç magjik": φαρμακείᾳ (farmakeia) -
përdorimi i ilaçeve, ilaçeve ose magjive
Vazhdo te lexosh

Zgjimi në stuhi

 

UNE KAM mori letra të shumta gjatë viteve nga njerëzit duke thënë: "Gjyshja ime foli për këto kohë dekada më parë". Por shumë prej atyre gjysheve kanë kohë që kanë kaluar. Dhe pastaj ndodhi shpërthimi i profetit në vitet 1990 me mesazhet e Fr. Stefano Gobbi, Medjugorje, dhe shikues të tjerë të shquar. Por ndërsa kthesa e mijëvjeçarit erdhi dhe shkoi dhe pritjet e ndryshimeve të afërta apokaliptike nuk u materializuan kurrë, një farë përgjumje ndaj kohërave, nëse jo cinizëm, vendosur. Profecia në Kishë u bë një pikë dyshimi; peshkopët ishin të shpejtë për të margjinalizuar zbulesën private; dhe ata që e ndoqën atë dukej se ishin në kufijtë e jetës së Kishës në tkurrjen e qarqeve Mariane dhe Karizmatike.Vazhdo te lexosh

Një transmetim profetik në internet?

 

A pjesa më e madhe e këtij shkrimi apostull ka qenë duke transmetuar "fjalën tani" që po flitet përmes papëve, leximeve masive, Zojës apo vizionarëve në të gjithë botën. Por ka përfshirë edhe të folurit e tani fjale që është vënë në zemrën time. Siç Zonja jonë e Bekuar i tha njëherë Shën Catherine Labouré:Vazhdo te lexosh

Shkenca nuk do të na shpëtojë

 

'Qytetërimet shemben ngadalë, mjaft ngadalë
kështu që ju mendoni se mund të mos ndodhë vërtet.
Dhe thjesht mjaft shpejt në mënyrë që
ka pak kohë për të manovruar. '

-Revista Plague, f. 160, një roman
nga Michael D. O'Brien

 

KUSH nuk e do shkencen? Zbulimet e universit tonë, qoftë ndërlikimet e ADN-së apo kalimi i kometave, vazhdojnë të magjepsin. Si funksionojnë gjërat, pse funksionojnë, nga vijnë - këto janë pyetje shumëvjeçare nga thellësia e zemrës njerëzore. Ne duam të njohim dhe kuptojmë botën tonë. Dhe në një kohë, ne madje donim të dinim Një pas saj, siç deklaroi vetë Ajnshtajni:Vazhdo te lexosh

11:11

 

Ky shkrim nga nëntë vjet më parë erdhi në mendje dy ditë më parë. Nuk do ta ribotoja derisa të marr një konfirmim të egër këtë mëngjes (lexo deri në fund!) Më poshtë u botua për herë të parë më 11 janar 2011 në 13: 33

 

PËR disa kohë tani, unë kam folur me lexuesin e rastit i cili është i habitur se pse ata papritmas po shohin numrin 11:11 ose 1:11, ose 3:33, 4:44, etj. , televizioni, numri i faqes, etj. ata papritmas po e shohin këtë numër "kudo". Për shembull, ata nuk do ta shikojnë orën tërë ditën, por papritmas ndiejnë dëshirën për të ngritur sytë, dhe ja ku është përsëri.

Vazhdo te lexosh

Spirale drejt syrit

 

SOLEMNITETI I SHENJES SIR BIRGJGS SLE LUMTUR,
NENA E ZOTIT

 

Më poshtë është "tani fjala" në zemrën time në këtë Festë të Nënës së Zotit. Isshtë përshtatur nga Kapitulli i Tretë i librit tim Përballja përfundimtare rreth asaj se si koha po përshpejtohet. A e ndjeni atë? Ndoshta kjo është arsyeja pse

-----

Por ora po vjen, dhe tani është këtu 
(John 4: 23)

 

IT mund të duket se zbatohen fjalët e profetëve të Dhjatës së Vjetër, si dhe libri i Zbulesës te tonë dita është mbase mendjemadh apo edhe fondamentaliste. Megjithatë, fjalët e profetëve të tillë si Ezekiel, Isaiah, Jeremiah, Malachi dhe St. John, për të përmendur vetëm disa, tani po digjen në zemrën time në një mënyrë që nuk e kanë bërë në të kaluarën. Shumë njerëz që kam takuar gjatë udhëtimeve të mia thonë të njëjtën gjë, se leximet e Meshës kanë marrë një kuptim dhe rëndësi të fuqishme që ata kurrë nuk e kanë ndier më parë.Vazhdo te lexosh

Mbi ata idhuj

 

IT do të ishte një ceremoni dashamirëse e mbjelljes së pemëve, një shenjtërim i Sinodit Amazonian te Shën Françesku. Ngjarja nuk u organizua nga Vatikani, por Urdhri i Friars të Vogël, Lëvizja Katolike Botërore për Klimën (GCCM) dhe REPAM (Rrjeti Kishtar Pan-Amazonian). Papa, i rrethuar nga hierarki tjetër, u mblodh në Kopshtet e Vatikanit së bashku me njerëz indigjenë nga Amazon. Një kanoe, një shportë, statuja prej druri të grave shtatzëna dhe "objekte" të tjera ishin vendosur përpara Atit të Shenjtë. Sidoqoftë, ajo që ndodhi më pas, shkaktoi valë tronditëse në të gjithë krishterimin: disa njerëz të pranishëm papritmas u përkul para "artefakteve". Kjo nuk dukej më se ishte një "shenjë e dukshme e ekologjisë integrale", siç thuhet në Deklarata për shtyp e Vatikanit, por kishte të gjitha paraqitjet e një rituali pagan. Pyetja kryesore u bë menjëherë, "Cilët ishin statujat që përfaqësonin?"Vazhdo te lexosh

Profecia e Newman

Shën John Henry Newman pjesë nga Sir John Everett Millais (1829-1896)
Kanonizuar në 13 Tetor 2019

 

PËR disa vite, sa herë që do të flisja publikisht për kohët në të cilat po jetojmë, do të më duhej të pikturoja me kujdes një fjalët e papëve dhe shenjtorët. Njerëzit thjesht nuk ishin të gatshëm të dëgjonin nga askush laik si unë se do të përballemi me luftën më të madhe që ka kaluar Kisha - atë që Gjon Pali II e quajti "përballjen përfundimtare" të kësaj epoke. Në ditët e sotme, mezi kam për të thënë diçka. Shumica e njerëzve me besim mund të thonë, përkundër të mirës që ekziston ende, se diçka ka shkuar jashtëzakonisht keq me botën tonë.Vazhdo te lexosh

Shpirti i Kontrollit

 

DERISA duke u lutur përpara Sakramentit të Bekuar në 2007, pata një përshtypje të papritur dhe të fortë të një engjëlli në mes të qiejve që rri pezull mbi botë dhe duke bërtitur,

“Kontrolloni! Kontrolloni! ”

Ndërsa njeriu përpiqet të dëbojë praninë e Krishtit nga bota, kudo që ata të kenë sukses, kaos zë vendin e Tij. Dhe me kaos, vjen frika. Dhe me frikë, vjen mundësia për të kontrolluar. Por fryma e Kontrollit nuk është vetëm në botë në përgjithësi, ajo po funksionon edhe në Kishë Vazhdo te lexosh

Shenjat e Kohëve Tona

Notre Dame në zjarr, Thomas Samson / Agence France-Presse

 

IT ishte dita më e ftohtë në vizitën tonë në Jeruzalem muajin e kaluar. Era ishte e pamëshirshme ndërsa dielli luftonte kundër reve për sundim. Ishte këtu në Malin e Ullinjve që Jezusi qau mbi atë qytet antik. Grupi ynë i pelegrinëve hyri në kishëz atje, duke u ngritur mbi Kopshtin e Gjetsemanit, për të thënë Mesha.Vazhdo te lexosh

Fuqia e Gjykimeve

 

NJERIUT marrëdhëniet - qofshin ato martesore, familjare ose ndërkombëtare - në dukje nuk kanë qenë kurrë kaq të tensionuara. Retorika, zemërimi dhe përçarja po i afrojnë komunitetet dhe kombet gjithnjë e më shumë drejt dhunës. Pse Një arsye, me siguri, është fuqia në të cilën qëndron gjykimet. Vazhdo te lexosh

Duke sfiduar Kishën

 

IF ju po kërkoni dikë që t'ju tregojë se gjithçka do të jetë në rregull, se bota thjesht do të vazhdojë ashtu siç është, se Kisha nuk është në një krizë serioze dhe se njerëzimi nuk po përballet me një ditë llogari - ose që Zoja thjesht do të shfaqet e paqartë dhe do të na shpëtojë të gjithëve në mënyrë që të mos na duhet të vuajmë, ose që të krishterët të "rrëmbehen" nga toka… atëherë ju keni ardhur në vendin e gabuar.Vazhdo te lexosh

Thirrja e Profetëve të Krishtit

 

Dashuria për Papa Romak duhet të jetë në ne një pasion i lezetshëm, sepse tek ai shohim Krishtin. Nëse merremi me Zotin në lutje, do të shkojmë përpara me një vështrim të qartë që do të na lejojë të perceptojmë veprimin e Shpirtit të Shenjtë, edhe përpara ngjarjeve që nuk i kuptojmë ose që prodhojnë psherëtima ose hidhërimi.
- Shën. José Escriva, I dashuruar me kishën, n 13

 

AS Katolikë, detyra jonë nuk është të kërkojmë përsosmëri te peshkopët tanë, por të kërkojmë dëgjoni për zërin e Bariut të Mirë në të tyren. 

Bindjuni udhëheqësve tuaj dhe shtyjuni atyre, sepse ata ju mbajnë me kujdes dhe do të duhet të japin llogari, në mënyrë që ata të mund ta përmbushin detyrën e tyre me gëzim dhe jo me hidhërim, sepse kjo nuk do t'ju sjellë asnjë përfitim. (Hebrenjve 13:17)

Vazhdo te lexosh

Të Kinës

 

Në vitin 2008, ndjeva që Zoti filloi të flasë për "Kinën". Kjo arriti kulmin në këtë shkrim nga viti 2011. Ndërsa lexova titujt sot, duket se është në rregull ta ribotohet sonte. Më duket gjithashtu se shumë nga pjesët "shah" për të cilat kam shkruar për vite me radhë tani po lëvizin në vend. Ndërsa qëllimi i këtij apostoli është kryesisht ndihma e lexuesve për të mbajtur këmbët në tokë, Zoti ynë gjithashtu tha që "të shikojë dhe të lutet". Dhe kështu, ne vazhdojmë të shikojmë me lutje

Më poshtë u botua për herë të parë në 2011. 

 

 

Papa Benedict paralajmëroi para Krishtlindjes se "eklipsi i arsyes" në Perëndim po vinte në rrezik "të ardhmen e botës". Ai aludoi në shembjen e Perandorisë Romake, duke bërë një paralele midis saj dhe kohërave tona (shih Në prag).

Gjatë gjithë kohës, ekziston një fuqi tjetër në rritje në kohën tonë: Kina Komuniste. Ndërsa aktualisht nuk ka të njëjtët dhëmbë si Bashkimi Sovjetik, ka shumë për t'u shqetësuar në lidhje me ngjitjen e kësaj superfuqie të ngritur.

 

Vazhdo te lexosh