Paralajmërim nga e kaluara

Auschwitz "Kampi i Vdekjes"

 

AS lexuesit e mi e dinë, në fillim të vitit 2008, unë pranova në lutje se do të ishte "viti i shpalosjes" Se do të fillonim të shihnim kolapsin e rendit ekonomik, pastaj shoqëror, pastaj politik. Shtë e qartë, gjithçka është në orar për ata që kanë sy për të parë.

Por vitin e kaluar, meditimi im mbi "Misteri Babilonia”Vuri një perspektivë të re për gjithçka. Ai i vendos Shtetet e Bashkuara të Amerikës në një rol shumë qendror në ngritjen e një Rendi të Ri Botëror. Mistiku i ndjerë Venezuelës, Shërbëtori i Zotit Maria Esperanza, perceptoi në një farë niveli rëndësinë e Amerikës - se ngritja ose rënia e saj do të përcaktonte fatin e botës:

Ndjej që Shtetet e Bashkuara duhet të shpëtojnë botën -Ura për në Parajsë: Intervista me Maria Esperanza të Betania, nga Michael H. Brown, f. 43

Por në mënyrë të qartë korrupsioni që shkatërroi Perandorinë Romake po shkrin themelet e Amerikës - dhe ngritja në vend të tyre është diçka e njohur çuditërisht. Krejt e frikshme e njohur. Ju lutemi, merrni kohë për të lexuar këtë postim më poshtë nga arkivat e mi të nëntorit 2008, në kohën e zgjedhjeve Amerikane. Ky është një reflektim shpirtëror, jo politik. Do të sfidojë shumë, do të zemërojë të tjerët dhe shpresojmë se do të zgjojë shumë më tepër. Ne gjithmonë përballemi me rrezikun që e keqja të na mundë nëse nuk qëndrojmë vigjilentë. Prandaj, ky shkrim nuk është një akuzë, por një paralajmërim ... një paralajmërim nga e kaluara.

Unë kam më shumë për të shkruar mbi këtë temë dhe se si, çfarë po ndodh në Amerikë dhe në botë në përgjithësi, u paratha nga Zoja e Fatimës. Sidoqoftë, në lutje sot, ndjeva që Zoti më tha të përqendrohesha në javët e ardhshme Vetëm për të bërë albumet e mia. Se ata, në një farë mënyre, kanë një pjesë për të luajtur në aspektin profetik të shërbesës sime (shih Ezekiel 33, veçanërisht vargjet 32-33). Do të bëhet vullneti i tij!

Së fundmi, ju lutem më mbani në lutjet tuaja. Pa e shpjeguar atë, mendoj se mund ta imagjinoni sulmin shpirtëror ndaj kësaj ministrie dhe familjes time. Zoti ju bekoftë. Ju të gjithë qëndroni në peticionet e mia të përditshme.

Vazhdo te lexosh

Ndërsa Ne Afrohemi

 

 

KETO Shtatë vitet e kaluara, e kam ndjerë Zotin duke krahasuar atë që është këtu dhe duke ardhur në botë me një uragan Sa më shumë që njeriu i afrohet syrit të stuhisë, aq më të forta bëhen erërat. Po kështu, sa më afër që të jemi Syri i Stuhisë- atë që mistikët dhe shenjtorët i kanë referuar si një "paralajmërim" ose "ndriçim i ndërgjegjes" globale (ndoshta "vula e gjashtë" e Zbulesës) - ngjarjet më intensive botërore do të bëhen.

Ne filluam të ndiejmë erërat e para të kësaj Stuhie të Madhe në 2008 kur filloi të shpalosej kolapsi ekonomik global [1]shih Viti i Shpalosjes, lumë votash &, Falsifikimi që vjen. Ajo që do të shohim në ditët dhe muajt përpara do të jenë ngjarje që zhvillohen shumë shpejt, njëra mbi tjetrën, që do të rrisin intensitetin e kësaj Stuhie të Madhe. Është konvergjenca e kaosit. [2]cf. Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit Tashmë, ka ngjarje të rëndësishme që ndodhin në të gjithë botën që, nëse nuk po i shikoni, siç është kjo ministri, shumica do të jenë të pavëmendshme ndaj tyre.

 

Vazhdo te lexosh

Frikacakë!

 

paralajmërim: përmban imazh grafik

 

SSHT quhet abort i pjesshëm i lindjes. Foshnjat e palindura, zakonisht mbi 20 javë të shtatzënisë, tërhiqen të gjalla nga barku me pincë derisa vetëm koka të mbetet në qafën e mitrës. Pas shpimit të bazës së kafkës, truri thithet, kafka rrëzohet dhe fëmija i vdekur lind. Procedura është e ligjshme në Kanada për dy arsye: njëra është që nuk ka ligje që kufizojnë abortin këtu, kështu që një shtatzëni nëntë mujore mund të ndërpritet, madje edhe deri në datën e lindjes; e dyta është sepse Kodi Penal i Kanadasë thotë që, derisa të mos lindë një foshnjë, ajo nuk njihet si "njeri". [1]krh. Neni 223 i Kodit Penal Kështu, edhe nëse një foshnjë është rritur plotësisht dhe koka mbetet në kanalin e lindjes, ajo ende nuk konsiderohet "njerëzore" derisa të lindë plotësisht.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Neni 223 i Kodit Penal

Ai Thërret Ndërsa Ne Slumber


Krishti i Mërzitur Për Botë
, nga Michael D. O'Brien

 

 

Ndihem fort i detyruar ta ribotoj këtë shkrim sonte këtu. Ne po jetojmë në një moment të pasigurt, qetësinë para Stuhisë, kur shumë tundohen të flenë. Por ne duhet të qëndrojmë vigjilentë, domethënë, sytë tanë të përqendruar në ndërtimin e Mbretërisë së Krishtit në zemrat tona dhe pastaj në botën përreth nesh. Në këtë mënyrë, ne do të jetojmë në kujdesin dhe hirin e vazhdueshëm të Atit, mbrojtjen dhe vajosjen e Tij. Ne do të jetojmë në Arkë dhe duhet të jemi aty tani, sepse së shpejti do të fillojë të bjerë shi drejtësia mbi një botë të thyer dhe të thatë dhe të etur për Perëndinë. Botuar për herë të parë më 30 prill 2011.

 

KRISHTI RSHTIS NGJITUR, ALLELUIA!

 

ME TË VËRTETË Ai është ringjallur, aleluja! Unë po ju shkruaj sot nga San Francisco, SHBA në prag dhe Vigjiljen e Mëshirës Hyjnore dhe Lumturimin e Gjon Palit II. Në shtëpinë ku po qëndroj, tingujt e shërbimit të lutjes që po zhvillohen në Romë, ku po luten misteret e Shkëlqimit, po derdhen në dhomë me butësinë e një burimi rrjedhës dhe forcën e një ujëvare. Dikush nuk mund të ndihmojë por të mbingarkohet me fruta të Ringjalljes aq të dukshme sa Kisha Universale lutet në një zë përpara se të bekohet pasardhësi i Shën Pjetrit. pushtet të Kishës - fuqia e Jezusit - është e pranishme, si në dëshminë e dukshme të kësaj ngjarjeje, ashtu edhe në praninë e bashkimit të Shenjtorëve. Fryma e Shenjtë po rri pezull

Aty ku po qëndroj, dhoma e përparme ka një mur të veshur me ikona dhe statuja: Shën Pio, Zemra e Shenjtë, Zoja e Fatimës dhe Guadalupe, Shën Tereza de Liseux. të gjithë ata janë njollosur me lot vaji ose gjak që u kanë rënë nga sytë gjatë muajve të fundit. Drejtori shpirtëror i çiftit që jeton këtu është Fr. Seraphim Michalenko, zëvendës-postulator i procesit të shenjtërimit të Shën Faustinës. Një fotografi e tij kur takohet me Gjon Palin II ulet në këmbët e një prej statujave. Një paqe e prekshme dhe prezencë e Nënës së Bekuar duket se përshkon dhomën

Dhe kështu, është në mes të këtyre dy botëve që unë ju shkruaj. Nga njëra anë, shoh lot gëzimi që bie nga fytyrat e atyre që luten në Romë; nga ana tjetër, lotët e pikëllimit bien nga sytë e Zotit dhe Zojës në këtë shtëpi. Dhe kështu unë pyes edhe një herë: "Jezus, çfarë dëshiron t'i them popullit tënd?" Dhe unë i ndiej në zemrën time fjalët,

Tregojuni fëmijëve të mi se i dua. Se unë jam vetë Mëshira. Dhe Mëshira i thërret fëmijët e Mi të zgjohen. 

 

Vazhdo te lexosh

Epo, kjo ishte afër


Tornado Touchdown, 15 qershor 2012, pranë Liqenit Tramping, SK; foto nga Tianna Mallett

 

IT ishte një natë e shqetësuar - dhe një ëndërr e njohur. Unë dhe familja ime po i shpëtonim persekutimit ... dhe pastaj, si më parë, ëndrra do të kthehej në ne që të iknim tornadot. Kur u zgjova dje në mëngjes, ëndrra "mbeti" në mendjen time ndërsa gruaja ime dhe unë u futëm në një qytet aty pranë për të marrë furgonin e familjes tonë në dyqanin e riparimeve.

Në distancë, retë e errëta po shfaqeshin. Stuhitë ishin në parashikim. Kemi dëgjuar në radio që mund të ketë edhe tornado. "Duket shumë interesante për këtë," ramë dakord. Por së shpejti do të ndryshonim mendje.Vazhdo te lexosh

Vendimi

 

AS turneu im i fundit i ministrisë përparoi, ndjeva një peshë të re në shpirtin tim, një rëndesë zemre ndryshe nga misionet e mëparshme që Zoti më ka dërguar. Pasi predikova për dashurinë dhe mëshirën e Tij, unë e pyeta Atin një natë pse bota… pse ndokush nuk do të dëshironim t'i hapnim zemrat e tyre Jezusit që ka dhënë kaq shumë, i cili kurrë nuk ka lënduar një shpirt dhe që ka hapur dyert e Qiellit dhe ka fituar çdo bekim shpirtëror për ne përmes vdekjes së Tij mbi Kryq?

Përgjigjja erdhi shpejt, një fjalë nga vetë Shkrimet:

Dhe ky është vendimi, që drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës, sepse punët e tyre ishin të mbrapshta. (Gjoni 3:19)

Kuptimi në rritje, siç kam medituar në këtë fjalë, është se ajo është një përfundimtar fjala për kohën tonë, me të vërtetë a vendim për një botë tani në pragun e ndryshimit të jashtëzakonshëm.

 

Vazhdo te lexosh

Apokalipsi i Krishtlindjes

 

Brenda rrëfimi i Krishtlindjes qëndron në modelin e koha e mbarimit. 2000 vjet pas tregimit të saj të parë, Kisha është në gjendje të shikojë në Shkrimin e Shenjtë me një qartësi dhe kuptim më të thellë ndërsa Shpirti i Shenjtë zbulon librin e Danielit - një libër që do të vulosej "deri në kohën e fundit" kur bota do të ishte në një gjendje rebelimi - braktisje. [1]shih A po heq velin?

Ndërsa ti Daniel, mbaje sekret mesazhin dhe vulos librin deri koha e fundit; shumë do të bien dhe e keqja do të rritet. (Daniel 12: 4)

Nuk është se po zbulohet diçka "e re", në vetvete. Përkundrazi, tonë kuptimduke shpalosur "detajet" po bëhet më e qartë:

Megjithatë, edhe nëse Zbulesa është tashmë e plotë, ajo nuk është bërë plotësisht e qartë; mbetet që besimi i krishterë gradualisht të kuptojë domethënien e tij të plotë gjatë shekujve. —Katekizmi i Kishës Katolike 66

Duke paralelizuar rrëfimin e Krishtlindjes me kohën tonë, mund të na jepet një kuptim më i madh i asaj që është këtu dhe që vjen coming

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih A po heq velin?

I pamëshirshëm!

 

IF la Ndriçim do të ndodhë, një ngjarje e krahasueshme me "zgjimin" e Birit Prodigal, atëherë jo vetëm që njerëzimi do të hasë shthurjen e atij djali të humbur, mëshirën pasuese të Atit, por edhe pa mëshirë të vëllait të madh.

Interestingshtë interesante që në shëmbëlltyrën e Krishtit, Ai nuk na tregon nëse djali i madh vjen të pranojë kthimin e vëllait të Tij të vogël. Në fakt, vëllai është i zemëruar.

Tani djali i madh kishte dalë në fushë dhe, kur po kthehej, ndërsa po i afrohej shtëpisë, dëgjoi tingullin e muzikës dhe vallëzimit. Ai thirri një nga shërbëtorët dhe pyeti se çfarë mund të thotë kjo. Shërbëtori i tha: "Vëllai yt është kthyer dhe babai yt ka therur viçin e majmur, sepse e ka kthyer atë shëndoshë e mirë". Ai u zemërua dhe kur nuk pranoi të hynte në shtëpi, babai i tij doli dhe u lut me të. (Luka 15: 25-28)

E vërteta e jashtëzakonshme është, jo të gjithë në botë do t'i pranojnë hiret e Ndriçimit; disa do të refuzojnë "të hyjnë në shtëpi". A nuk ndodh kështu çdo ditë në jetën tonë? Na janë dhënë shumë momente për kthim në besim, e megjithatë, kështu që shpesh zgjedhim vullnetin tonë të gabuar mbi Zotin dhe ngurtësojmë zemrat tona pak më shumë, të paktën në fusha të caktuara të jetës sonë. Ferri në vetvete është plot me njerëz që i rezistuan me dashje kursimit të hirit në këtë jetë, dhe kështu janë pa hir në tjetrën. Vullneti i lirë njerëzor është njëkohësisht një dhuratë e pabesueshme, ndërsa në të njëjtën kohë një përgjegjësi serioze, pasi ajo është e vetmja gjë që e bën Zotin e plotfuqishëm të pafuqishëm: Ai nuk i detyron askujt shpëtimin edhe pse Ai dëshiron që të gjithë të shpëtohen. [1]krh. 1 Tim 2: 4

Një nga dimensionet e vullnetit të lirë që frenon aftësinë e Zotit për të vepruar brenda nesh është pa mëshirë

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. 1 Tim 2: 4

Koha, Koha, Koha

 

 

KU a shkon koha? A jam vetëm unë, apo ngjarjet dhe vetë koha duket sikur vërtiten me shpejtësi marramendëse? Tashmë është fundi i qershorit. Ditët po bëhen më të shkurtra tani në Hemisferën Veriore. Ekziston një ndjenjë mes shumë njerëzve që koha ka marrë një përshpejtim të paperëndishëm.

Po shkojmë drejt fundit të kohës. Tani sa më shumë që i afrohemi fundit të kohës, aq më shpejt veprojmë - kjo është ajo që është e jashtëzakonshme. Ka, si të thuash, një nxitim shumë domethënës në kohë; ka një përshpejtim në kohë ashtu si ka një nxitim në shpejtësi. Dhe ne shkojmë më shpejt dhe më shpejt. Ne duhet të jemi shumë të vëmendshëm ndaj kësaj për të kuptuar se çfarë po ndodh në botën e sotme. —Pr. Marie-Dominique Philippe, OP, Kisha Katolike në fund të një epoke, Ralph Martin, fq. 15-16

Unë kam shkruar tashmë për këtë në Shkurtimi i Ditëve Spiralja e Kohës. Dhe çfarë është me përsëritjen e 1:11 ose 11:11? Jo të gjithë e shohin atë, por shumë e shohin, dhe gjithnjë duket se mbart një fjalë koha është e shkurtër ... është ora e njëmbëdhjetë ... peshorja e drejtësisë po kthehet (shih shkrimin tim 11:11) Ajo që është qesharake është se nuk mund të besoni se sa e vështirë ka qenë të gjesh kohë për të shkruar këtë meditim!

Vazhdo te lexosh

Më shumë për Profetët e Rremë

 

KUR drejtori im shpirtëror më kërkoi të shkruaj më tej për "profetët e rremë", unë meditova se si ata përcaktohen shpesh në ditët tona. Zakonisht, njerëzit i shohin «profetët e rremë» si ata që parashikojnë të ardhmen gabimisht. Por kur Jezusi ose Apostujt flisnin për profetë të rremë, ata zakonisht flisnin për ata brenda kisha që i çoi të tjerët në humbje ose duke mos thënë të vërtetën, duke e ujitur atë ose duke predikuar krejtësisht një ungjill tjetër.

Të dashur, mos i besoni çdo fryme, por sprovoni shpirtrat për të parë nëse i përkasin Zotit, sepse shumë profetë të rremë kanë dalë në botë. (1 Gjonit 4: 1)

 

Vazhdo te lexosh

Përmbytja e Profetëve të Rremë - Pjesa II

 

Botuar për herë të parë më 10 Prill 2008. 

 

KUR Kam dëgjuar disa muaj më parë për Oprah Winfrey promovimi agresiv i spiritualitetit të Epokës së Re, një imazh i një kënduesi të detit të thellë më erdhi në mendje. Peshku pezullon një dritë të vetë-ndriçuar para gojës së saj, e cila tërheq gjahun. Pastaj, kur preja intereson mjaftueshëm për t'u afruar

Disa vjet më parë, fjalët më vinin vazhdimisht, “Ungjilli sipas Oprah-ut.”Tani e shohim pse.  

 

Vazhdo te lexosh

Dilni nga Babilonia!


"Qyteti i ndyrë" by Dan Krall

 

 

FOUR vite më parë, dëgjova një fjalë të fortë në lutje që është rritur kohët e fundit me intensitet. Dhe kështu, unë kam nevojë të flas nga zemra fjalët që dëgjoj përsëri:

Dil nga Babilonia!

Babilonia është simbolike e një kultura e mëkatit dhe kënaqësisë. Krishti po e thërret popullin e Tij jashtë këtij "qyteti", nga zgjedha e shpirtit të kësaj epoke, nga dekadenca, materializmi dhe sensualiteti që ka mbyllur ulluqet e tij dhe po derdhen në zemrat dhe shtëpitë e popullit të Tij.

Pastaj dëgjova një zë tjetër nga qielli duke thënë: “Largohuni prej saj, populli im, në mënyrë që të mos merrni pjesë në mëkatet e saj dhe të merrni një pjesë të plagëve të saj, sepse mëkatet e saj janë grumbulluar deri në qiell… (Zbulesa 18: 4- 5)

"Ajo" në këtë fragment të Shkrimeve të Shenjta është "Babilonia", të cilën Papa Benedikti kohët e fundit e interpretoi si

… Simboli i qyteteve të mëdha jofetare në botë —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Në Zbulesë, Babylon papritmas bie:

I rënë, i rënë Babilonia e madhe. Ajo është bërë një vend i përhumbur për demonët. Ajo është një kafaz për çdo frymë të ndyrë, një kafaz për çdo zog të papastër, një kafaz për çdo kafshë të papastër dhe të neveritshmeMjerisht, mjerisht, qyteti i madh, Babilonia, qyteti i fuqishëm. Në një orë gjykimi juaj ka ardhur. (Zbulesa 18: 2, 10)

Dhe kështu paralajmërimi: 

Dil nga Babilonia!

Vazhdo te lexosh

Toka po vajton

 

DIKUSH shkroi kohët e fundit duke pyetur se çfarë është marrja ime në peshq dhe zogj të ngordhur që shfaqen në të gjithë botën. Së pari, kjo ka ndodhur tani me frekuencë në rritje gjatë dy viteve të fundit. Disa specie papritmas "po vdesin" në një numër të madh. A është rezultat i shkaqeve natyrore? Pushtimi njerëzor? Ndërhyrje teknologjike? Armatim shkencor?

Duke pasur parasysh se ku jemi në kësaj here në historinë njerëzore; duke pasur parasysh paralajmërime të forta të lëshuara nga Qielli; e dhënë fjalët e fuqishme të Etërve të Shenjtë gjatë këtij shekulli të kaluar… dhe duke pasur parasysh kurs pa zot që ka njerëzimi tani ndiqen, Unë besoj se Shkrimet vërtet kanë një përgjigje për ato që po ndodhin në botë me planetin tonë:

Vazhdo te lexosh

Ezekiel 12


Peisazhi i Verës
nga George Inness, 1894

 

Kam dëshirë të të jap ungjillin dhe më shumë se kaq, të të jap jetën time; ti je bere shume e dashur per mua. Fëmijët e mi të vegjël, unë jam si një nënë që ju lind, derisa Krishti të formohet në ju. (1 Sel. 2: 8; Gal 4:19)

 

IT ka kaluar gati një vit që kur gruaja ime dhe unë morëm tetë fëmijët tanë dhe u zhvendosëm në një parcelë të vogël toke në poret e Kanadasë në mes të askundit. Probablyshtë ndoshta vendi i fundit që do të kisha zgjedhur .. një oqean i gjerë me fusha bujqësore, pak pemë dhe shumë erë. Por të gjitha dyert e tjera u mbyllën dhe kjo ishte ajo që u hap.

Ndërsa lutesha këtë mëngjes, duke medituar për ndryshimin e shpejtë, pothuajse dërrmues të drejtimit për familjen tonë, më erdhën fjalët që kisha harruar se kisha lexuar pak para se të ndiheshim të thirrur për të lëvizur Ezekiel, Kapitulli 12.

Vazhdo te lexosh

Përmbytja e Profetëve të Rremë

 

 

Botuar për herë të parë më 28 maj 2007, unë e kam azhurnuar këtë shkrim, më të rëndësishëm se kurrë…

 

IN një ëndërr e cila gjithnjë e më shumë pasqyron kohën tonë, Shën Gjon Bosko pa Kishën, e përfaqësuar nga një anije e shkëlqyer, e cila, drejtpërdrejt para a periudha e paqes, ishte nën sulm të madh:

Anijet e armikut sulmojnë me gjithçka që kanë: bomba, kanone, armë zjarri, madje libra dhe broshura janë hedhur në anijen e Papës.  -Dyzet ëndrrat e Shën Gjon Boskos, hartuar dhe redaktuar nga Fr. J. Bacchiarello, SDB

Kjo është, Kisha do të përmbytej nga një përmbytje e profetë të rremë.

 

Vazhdo te lexosh

Pse habiteni?

 

 

NGA nje lexues:

Pse famullitarët janë kaq të heshtur për këto kohë? Më duket se priftërinjtë tanë duhet të na udhëheqin… por 99% janë të heshtur pse heshtin… ??? Pse janë kaq shumë, shumë njerëz në gjumë? Pse nuk zgjohen? Unë mund të shoh se çfarë po ndodh dhe nuk jam i veçantë… pse nuk munden të tjerët? Likeshtë si një mandat nga Qielli që është dërguar të zgjohet dhe të shohë se sa është ora… por vetëm disa janë zgjuar dhe madje edhe më pak po përgjigjen.

Përgjigja ime është pse habitesh Nëse ndoshta jemi duke jetuar në "kohët e fundit" (jo fundi i botës, por një "periudhë" fundi) siç duket se shumë nga papët menduan si Pius X, Paul V dhe Gjon Pali II, nëse jo prezent Atin e Shenjtë, atëherë këto ditë do të jenë saktësisht siç ka thënë Shkrimi se do të ishin.

Vazhdo te lexosh

Romakëve unë

 

IT është vetëm në mendje tani që mbase Kapitulli 1 i Romakëve është bërë një nga pjesët më profetike në Dhjatën e Re. Shën Pali paraqet një përparim intrigues: mohimi i Zotit si Zot i Krijimit çon në arsyetime të kota; arsyetimi i kotë çon në adhurimin e krijesës; dhe adhurimi i krijesës çon në përmbysje të njerëzimit dhe shpërthim të së keqes.

Romakëve 1 është ndoshta një nga shenjat kryesore të kohërave tona

 

Vazhdo te lexosh

O Kanada… Ku je?

 

 

 

Botuar për herë të parë më 4 mars 2008. Ky shkrim është azhurnuar me ngjarjet më të fundit. Ai bën pjesë në kontekstin themelor për Pjesa III e Profecisë në Romë, duke ardhur në Përqafimi i TV Shpresë më vonë këtë javë. 

 

GJATË 17 vitet e kaluara, ministria më ka sjellë nga bregu në breg në Kanada. Unë kam qenë kudo që nga famullitë e qyteteve të mëdha e deri te kishat e vogla të vendit duke qëndruar buzë fushave të grurit. Unë kam takuar shumë shpirtra që kanë një dashuri të thellë për Zotin dhe dëshirë të madhe që të tjerët ta njohin gjithashtu Atë. Unë kam hasur shumë priftërinj që janë besnikë ndaj Kishës dhe bëjnë gjithçka që munden për t'u shërbyer kopeve të tyre. Dhe ka nga ato xhepa të rinj, aty këtu, të të rinjve që po digjen për Mbretërinë e Zotit dhe po punojnë shumë për të sjellë kthimin në besim të një numri të vogël të moshatarëve të tyre në këtë betejë të madhe kundër-kulturore midis Ungjillit dhe anti-Ungjillit. 

Zoti më ka dhënë privilegjin të shërbej për dhjetëra mijëra bashkëqytetarë të mi. Më është dhënë një pamje nga zogjtë e Kishës Katolike Kanadeze që ndoshta pak nga klerikët e kanë provuar.  

Cila është arsyeja pse sonte, shpirti im po dhemb

 

Vazhdo te lexosh

E Dëshpërimit dhe një Lopë Qumështore

 

KETU po ndodh shumë në botë që, sinqerisht, duket dëshpëruese. Ose të paktën, mund të jetë pa e parë përmes lenteve të Providencës Hyjnore. Stina e vjeshtës mund të jetë e zymtë për disa ndërsa gjethet zbehen, bien në tokë dhe prishen. Por për atë me largpamësi, kjo gjethe e rënë është plehra që do të prodhojë një pranverë të lavdishme ngjyrash dhe jete.

Këtë javë, unë synova të flas në Pjesën III të Profecisë në Romë për "rënien" në të cilën po jetojmë. Sidoqoftë, përveç luftës së zakonshme shpirtërore, kishte një tjetër shpërqendrim: arriti një anëtar i ri i familjes.

Vazhdo te lexosh

Më shumë pyetje dhe përgjigje… Për Zbulesën Private

OurWeepingLady.jpg


A përhapja e profecisë dhe zbulesa private në kohën tonë mund të jetë një bekim dhe një mallkim. Nga njëra anë, Zoti ndriçon disa shpirtra që të na drejtojnë në këto kohë; nga ana tjetër, pa dyshim ka frymëzime demonike dhe të tjera që thjesht imagjinohen. Si i tillë, po bëhet gjithnjë e më e domosdoshme që besimtarët të mësojnë të njohin zërin e Jezusit (shih Episode 7 në EmbracingHope.tv).

Pyetjet dhe përgjigjet e mëposhtme kanë të bëjnë me zbulesën private në kohën tonë:

 

Vazhdo te lexosh

Njeriu i trembëdhjetë


 

AS Unë kam udhëtuar nëpër pjesë të Kanadasë dhe Amerikës gjatë disa muajve të fundit dhe kam folur me shumë shpirtra, ekziston një trend i qëndrueshëm: martesat dhe marrëdhëniet janë nën një sulm të ashpër, Sidomos I krishterë martesat. Grindje, grindje, padurim, ndryshime në dukje të pazgjidhshme dhe tension i pazakontë. Kjo theksohet edhe më tej nga stresi financiar dhe një ndjenjë dërrmuese që koha po garon përtej aftësisë së dikujt për të vazhduar.

Vazhdo te lexosh

Uniteti i Rremë - Pjesa II

 

 

IT është Dita e Kanadasë sot. Ndërsa këndonim himnin tonë kombëtar pas meshës në mëngjes, unë mendova për liritë e paguara në gjak nga liritë e paraardhësve tanë të cilat po thithen me shpejtësi në një oqean të relativizmit moral si Tsunami Moral vazhdon shkatërrimin e saj.

Ishte dy vjet më parë që një gjykatë këtu vendosi për herë të parë që një fëmijë mund të ketë tre prindër (Janar 2007). Certainlyshtë sigurisht e para në Amerikën e Veriut, nëse jo në botë, dhe është vetëm fillimi i një kaskade ndryshimi që po vjen. Dhe kjo është një i fortë shenjë e kohërave tona: 

Ju duhet të mbani mend, të dashur, parashikimet e apostujve të Zotit tonë Jezu Krisht; ata ju thanë: "Në kohën e fundit do të ketë tallës, duke ndjekur pasionet e tyre të paudhët". Janë këta që krijojnë përçarje, njerëz të kësaj bote, pa Frymë. (Juda 18)

Unë për herë të parë e botova këtë artikull më 9 janar 2007. Unë e kam azhurnuar

 

Vazhdo te lexosh

Shkrimi në mur


Festa e Belshazarit (1635), Rembrandt

 

Që nga skandali i cili ndodhi në Universitetin "Katolik" Notre Dame në SHBA, ku Presidenti pro-abrtion Barack Obama u nderua dhe një pro-jetës prifti u arrestua, ky shkrim po më kumbon në veshët

 

Qysh prej kohës zgjedhjet në Kanada dhe SH.B.A. në të cilat popullatat kanë zgjedhur ekonominë sesa shfarosjen e të palindurve si çështjen më të rëndësishme, unë kam dëgjuar fjalët:Vazhdo te lexosh

Papa Benedikti dhe dy kolonat

 

FESTA E ST. JOHN BOSCO

 

Botuar për herë të parë më 18 korrik 2007, unë e kam azhurnuar këtë shkrim në këtë ditë feste të Shën Gjon Boskos. Përsëri, kur i azhurnoj këto shkrime, është sepse e ndiej Jezusin duke thënë se Ai dëshiron që ne t'i dëgjojmë përsëri Shënim: Shumë lexues po më shkruajnë duke raportuar se ata nuk janë më në gjendje të marrin këto buletine, edhe pse janë pajtuar. Numri i këtyre rasteve po rritet çdo muaj. Zgjidhja e vetme është ta bëni zakon të kontrolloni këtë faqe në internet çdo dy ditë për të parë nëse kam postuar një shkrim të ri. Na vjen keq për këtë shqetësim. Mund të provoni të shkruani serverin tuaj dhe të kërkoni që të gjitha postat elektronike nga markmallett.com të lejohen përmes emailit tuaj. Gjithashtu, sigurohuni që filtrat e hedhurinave në programin tuaj të postës elektronike nuk po filtrojnë këto email. Së fundmi, ju falënderoj të gjithë ju për letrat që më keni bërë. Mundohem të përgjigjem sa herë që mundem, por detyrimet e ministrisë dhe jetës sime familjare shpesh kërkojnë që unë të jem i shkurtër ose thjesht i paaftë të përgjigjem fare. Ju falënderoj për mirëkuptimin.

 

UNE KAM shkruar këtu më parë besoj se po jetojmë në ditët e profetikëve ëndrra e Shën Gjon Boskos (lexoni tekstin e plotë këtu.) Isshtë një ëndërr në të cilën Kisha, e përfaqësuar si a anije e madhe, bombardohet dhe sulmohet nga disa anije armike që e rrethojnë atë. Thendrra duket gjithnjë e më shumë që i përshtatet kohërave tona

Vazhdo te lexosh

Arka e Budallenjve

 

 

IN pas zgjedhjeve të SHBA dhe Kanada, shumë prej jush kanë shkruar, me lot në sy, me zemër të thyer se gjenocidi do të vazhdojë në vendin tuaj në "luftën kundër barkut". Të tjerët po ndiejnë dhimbjen e përçarjes që ka hyrë në familjet e tyre dhe goditjen e fjalëve lënduese ndërsa shoshitja midis grurit dhe bykut bëhet më e dukshme. U zgjova këtë mëngjes me shkrimin më poshtë në zemrën time.

Dy gjëra që Jezusi butësisht kërkon nga ju sot: të dashuroni armiqtë tuaj dhe bëhu budalla për Të

A do të thuash po?

 

Vazhdo te lexosh

Thyerja e vulave

 

Ky shkrim ka qenë në ballë të mendimeve të mia që nga dita kur u shkrua (dhe u shkrua me frikë dhe dridhje!) Perhapsshtë ndoshta një përmbledhje e vendit ku jemi dhe ku do të shkojmë. Vulat e Zbulesës krahasohen me "dhimbjet e lindjes" për të cilat foli Jezusi. Ata janë paralajmërues i afërsisë së "Dita e Zotit ”, e ndëshkimit dhe shpërblimit në një shkallë kozmike. Kjo u botua për herë të parë më 14 shtator 2007. isshtë pika fillestare për Gjyqi shtatë vjeçar seri e cila u shkrua në fillim të këtij viti

 

FESTA E LARTALSIMIT T C KRYQIT T H SHENJT /
Vigjilja e zonjës sonë të hidhërimeve

 

KETU është një fjalë që më ka ardhur, një fjalë mjaft e fortë:

Vulat do të prishen.

Kjo është, vulat e Librit të Zbulesës.

 

Vazhdo te lexosh

Stuhia e përsosur


"Stuhia e përsosur", burimi i panjohur

 

Botuar për herë të parë më 26 mars 2008.

 

Nga fermerët e mbijetesës që hanë oriz në Ekuador te gourmetët që ushqehen me skargot në Francë, konsumatorët në të gjithë botën përballen me rritjen e çmimeve të ushqimeve në atë që e quajnë analistët. një stuhi perfekte të kushteve. Moti i çuditshëm është një faktor. Por po kështu janë edhe ndryshimet dramatike në ekonominë globale, duke përfshirë çmime më të larta të naftës, rezerva më të ulëta të ushqimit dhe rritje të kërkesës së konsumatorit në Kinë dhe Indi. -NBC News në internet, 24 Mars 2008 

Vazhdo te lexosh

Ajo lindi një djalë


Foshnja Brad në krahët e vëllait të tij të madh

 

SHE e bëri atë! Nusja ime lindi fëmijën tonë të tetë dhe djalin e pestë: Bradley Gabriel Mallett. Daferi i vogël peshonte në 9 paund dhe 3 ons. Ai është imazhi pështymë i motrës së tij më të madhe Denise kur lindi. Të gjithë janë shumë të ngazëllyer, shumë të mahnitur me bekimin që erdhi në shtëpi mbrëmë. Edhe Lea, edhe unë ju falënderoj për letrat dhe lutjet tuaja!

Vazhdo te lexosh

Një profeci që do të kalojë?

 

ONE muaj më parë, kam botuar Ora e Vendimit. Në të, unë deklarova se zgjedhjet e ardhshme në Amerikën e Veriut janë thelbësore të bazuara kryesisht në një çështje: abort. Ndërsa e shkruaj këtë, Psalmi 95 më vjen përsëri në mendje:

Dyzet vjet e durova atë brez. Unë i thashë: "Ata janë një popull, zemra e të cilit humbet dhe nuk i dinë rrugët e mia". Kështu që unë u betova në zemërimin tim, "Ata nuk do të hyjnë në prehjen time".

Ajo ishte dyzet vjet më parë në 1968 që prezantoi Papa Pali VI Humanae Vitae. Në atë letër enciklike, ekziston një paralajmërim profetik, i cili besoj se do të ndodhë në plotësinë e tij. Ati i Shenjtë tha:

Vazhdo te lexosh

Meshing i Madh - Pjesa II

 

MANY e shkrimeve të mia janë përqendruar në shpresë e cila po agon në botën tonë. Por unë jam gjithashtu i detyruar të trajtoj errësirën që vazhdon Agimi. Soshtë kështu që kur të ndodhin këto gjëra, të mos e humbni besimin. Asnjëherë nuk ka qenë qëllimi im të tremb ose lexoj lexuesit e mi. Por as nuk jam qëllimi im të pikturoj këtë errësirë ​​të tanishme në hije të rreme të verdhë. Krishti është fitorja jonë! Por Ai na urdhëroi të jemi "të mençur si gjarpërinjtë" sepse beteja nuk ka mbaruar ende. Shikoni dhe lutuni, Tha ai.

Ju jeni tufa e vogël e dhënë për kujdesin tim dhe unë kam ndërmend të qëndroj zgjuar në orën time, pavarësisht nga kostoja

 

Vazhdo te lexosh

Kulla e Re e Babelit


Artist i panjohur

 

Botuar për herë të parë më 16 maj 2007. Unë kam shtuar disa mendime që më erdhën javën e kaluar ndërsa komuniteti shkencor filloi eksperimente me "thërrmuesit e atomit" të tij nëntokësor. Me themelet ekonomike që fillojnë të shkërmoqen ("kërcimi" aktual i aksioneve është një iluzion), ky shkrim është më në kohë se kurrë.

E kuptoj që natyra e këtyre shkrimeve këtë javë të kaluar është e vështirë. Por e vërteta na çliron. Gjithmonë, gjithnjë kthejeni veten në momentin e tanishëm dhe mos u shqetësoni për asgjë. Thjesht, qëndroni zgjuar… shikoni dhe lutuni!

 

La Kulla e Babelit

A Dy javët e kaluara, këto fjalë kanë qenë në zemrën time. 

Vazhdo te lexosh

Kanada fashiste?

 

Prova e demokracisë është liria e kritikës. —David Ben Gurion, Kryeministri i parë Izraelit

 

KANADA Tingëllon himni kombëtar:

North veriu i vërtetë i fortë dhe i lirë

Së cilës i shtoj:

...për sa kohë që jeni dakord.

Pajtohem me shtetin, dmth. Pajtohuni me kryepriftërinjtë e rinj të këtij kombi dikur të madh, gjykatësit dhe dhjakët e tyre, Tribunalet e të Drejtave të Njeriut. Ky shkrim është një thirrje zgjimi jo vetëm për kanadezët, por për të gjithë të krishterët në Perëndim për të njohur atë që ka arritur në pragun e kombeve "bota e parë".

Vazhdo te lexosh

Therja e pafajësisë


2006 viktima libaneze të luftës

 

Botuar për herë të parë më 30 maj 2007. Ndërsa vazhdoj të lutem për atë që Zoti po më tregon në Gjyqi shtatë vjeçar, Ndiej zhgënjimin për ta ribotuar këtë mesazh.

Ka dy gjëra shumë të spikatura që ndodhin në botë javët e fundit. Njëra, janë titujt e vazhdueshëm të dhuna brutale ndaj fëmijëve dhe foshnjave. E dyta është imponimi në rritje i formave të reja të martesës mbi masat e padëshiruara. Pika e fundit ka të bëjë me dy fjalë që Zoti më dha ndërsa isha duke shkruar Falsifikimi që vjen: "Kontrolli i popullsisë." Që atëherë, ka pasur tituj të shumtë që e përshkruajnë mungesën e ushqimit në botë si një problem mbi popullsinë. Kjo nuk është e vërtetë, sigurisht. Është një çështje e menaxhimit dhe shpërndarjes së dobët të burimeve tona kryesisht për shkak të lakmisë dhe neglizhencës, duke përfshirë përdorimin e misrit për të prodhuar karburant. Pyes veten edhe për manipulimin e motit nëpërmjet teknologjive të reja... Vatikani ka luftuar me gurutë e mbipopulluar, të cilët për shumë vite tani janë përpjekur të imponojnë abortin, kontrollin e lindjes dhe sterilizimin mbi kombet e varfra. Nëse nuk do të ishte zëri i Vatikanit në Kombet e Bashkuara, këta ithtarë të kulturës së vdekjes do të ishin shumë më përpara se sa janë. 

Shkrimi më poshtë bashkon të gjitha pjesët

 

Vazhdo te lexosh

Prodhuar në Kinë?

 

 

MBI SOLEMNITETIN E ZEMR MS SOST SHENJTR

 

[Kina] është në rrugën e fashizmit, ose ndoshta po shkon drejt një regjimi diktatorial me të fortë prirjet nacionaliste. - Kardinali Joseph Zen nga Hong Kong, Agjencia e lajmeve katolike, Maj 28, 2008

 

AN Veterani Amerikan i tha një shoku, "Kina do të pushtojë Amerikën dhe ata do ta bëjnë atë pa qëlluar asnjë plumb."

Kjo mund të jetë e vërtetë ose jo. Por ndërsa shohim raftet e dyqaneve tona, ka diçka të çuditshme pasi gati çdo gjë që blejmë, madje edhe disa ushqime dhe produkte farmaceutikë, po prodhohen "Made in China" (dikush mund të thotë se Amerikanët e Veriut tashmë kanë dhënë "sovranitetin industrial".) Këto mallra po bëhen gjithnjë e më të lira për të blerë, duke nxitur më shumë konsumizëm.

Vazhdo te lexosh

Kina në rritje

 

HERE përsëri, unë dëgjoj një paralajmërim në zemrën time lidhur me Kinën dhe Perëndimin. Jam ndjerë i detyruar ta shoh këtë komb me kujdes tashmë dy vjet. Ne e kemi parë atë të pllakosur me një katastrofë natyrore pas tjetrës dhe një katastrofë të bërë nga njeriu pas tjetrës (ndërsa ushtria e saj vazhdon të ndërtohet.) Rezultati ka qenë zhvendosja e dhjetëra miliona njerëzve - dhe kjo ishte para tërmeti i këtij muaji.

Tani, dhjetra diga të Kinës janë në breg prag shpërthimi. Paralajmërimi që dëgjoj është ky:

Toka juaj do t'i jepet tjetrit nëse nuk ka pendim për mëkatin e abortit.  

Një mistik amerikan, i cili kishte vdekur për shumë orë dhe më pas u thirr në jetë nga Nëna jonë në një shërbesë të fuqishme, më tregoi personalisht një vizion në të cilin ai pa "ngarkesa barkash me njerëz aziatikë" që vinin në brigjet amerikane.

Zoja e të gjitha Kombeve, në një shfaqje të pretenduar të Ida Peerdeman tha,

"Unë do të vendos këmbën time në mes të botës dhe do t'ju tregoj: kjo është Amerika, "Dhe më pas, [Zoja jonë] tregon menjëherë një pjesë tjetër, duke thënë:"Mançuria - do të ketë kryengritje të jashtëzakonshme.”Unë shoh kinezët që marshojnë dhe një vijë të cilën ata po e kalojnë. —Tjetri i Pestë Aparati, 10 Dhjetor 1950; Mesazhet e Zonjës së të gjitha kombeve, fq. 35. (Përkushtimi ndaj Zojës sonë të të gjitha Kombeve është aprovuar në mënyrë kishtare.)

Përsëris përsëri paralajmërimi të cilën e solla në kryeqytetin e Kanadasë dy vjet më parë. Nëse vazhdojmë të injorojmë vrasjen e përditshme të të palindurve tanë në spitalet dhe abortet kanadeze dhe të shkatërrojmë shenjtërinë e martesës, liria që ne gëzojmë do të marrë fund papritur. (Ndërsa e shkruaj këtë, Tabela Pro-Life po rregullohen të pakëndshme nga Standardet e Reklamimit Kanada, dhe Federata Kanadeze e Studentëve votuan për mbështesin një ndalim të grupeve Pro-Life në kampuset universitare.) Si mund ta presim mbrojtjen e Zotit kur ne i injorojmë ligjet e Tij dhe veçanërisht e injorojmë këtë kohë të hirit për t'u penduar? Si mund të pretendojmë pafajësinë kur ekografitë 3D na tregojnë qartë personin në bark? Kur shkenca zbulon se në 11 javë ose më herët, foshnje të palindura ndjeni dhimbjen e një aborti?  Kur po luftojmë për të shpëtuar foshnje të parakohshme në një krah të spitalit dhe po vrasim të njëjtin fëmijë në një tjetër? Brutshtë brutale! Hypshtë hipokrite! Unshtë e pabesueshme! Dhe pasojat e tij së shpejti mund të jenë të pakthyeshme.

Vazhdo te lexosh

Shenja nga Qielli


Kometa Perseus, "17p / holmes"

 

Dy ditë më parë, fjalët "STORMA HSHT MBRritur ” më erdhi në mendje. Që nga botimi i shkrimit më poshtë më 5 nëntor 2007, Një kriza botërore e mungesës së ushqimit ka zhvilluar; të ekonomia botërore është bërë jashtëzakonisht e brishtë; alarmi është ngritur për të reja të pashërueshme "superbugs"; stuhi të mëdha po e përplasin botën; tërmete të fuqishëm po shfaqen ose po shfaqen papritmas në vendet e çuditshme me frekuencë në rritje; dhe Rusi Kinë vazhdojnë të bëjnë tituj ndërsa ata tërheqin muskujt e tyre ushtarakë, duke ngritur më shumë shqetësime rreth "luftërave dhe thashethemeve të luftërave". Ndoshta ne nuk i ndiejmë këto ngjarje aq intensivisht akoma në Amerikën e Veriut për shkak të "tamponit tonë të pasurisë dhe rehatisë", por Zoti po i flet të gjithë botës, jo vetëm Perëndimit. Ne kemi filluar të përjetojmë, si një komunitet global, shenja të përbashkëta. 

Ndoshta shenja më e madhe është ajo që po ngrihet në zemrat e shumë njerëzve me të cilët flas. Ndjesia e "afërt" së "diçkaje" nuk ka qenë kurrë më e madhe. Këto ngjarje do të vazhdojnë dhe do të rriten në intensitet. Ndërsa një uragan është i dobët në fillim, por bëhet mjaft i fortë që duhet të marrë "masa të sigurta", kështu që edhe ne jemi në një pikë ku besoj se na thuhet të marrim "masa të sigurta". Kur një grua fillon të përjetojë dhimbje të forta të lindjes, ajo shkon në spital. Masat e sigurta për të cilat shqetësohem janë ato të shpirtit. A jeni i pergatitur A jeni në një gjendje hiri? A po dëgjoni me kujdes përmes lutjes zërin ende të vogël në zemrën tuaj që ju drejton për këto kohë?

Unë gjithashtu rekomandoj një rilexim të Ora plangprishëse. Përsëri, ajo ishte shkruar para njohurive të mia për një krizë ushqimore. Dhe unë e shkruajta këtë prolog, para tërmetit të sotëm në Kinë. Ne lutemi për ta dhe për viktimat e shumë katastrofave natyrore dhe të bëra nga njeriu në të gjithë globin.

Një shkrim më vjen në mendje ndërsa flas për këto gjëra, dhe pasi shumë prej jush flasin gjithashtu për këto gjëra. A ndiheni si budalla për Krishtin? Lum ju! Rilexo: Arka e budallenjve

Kohërat kanë mbërritur. Erërat e ndryshimit janë të forta dhe fillojnë të fryjnë me forcë uragani. Fiksoji sytë te Krishti, sepse syri i stuhisë po vjen… 

 

Kombi do të ngrihet kundër kombit dhe mbretëria kundër mbretërisë. Do të ketë tërmete, uri dhe murtaja të fuqishme nga vendi në vend; dhe pamje të mrekullueshme dhe shenja të fuqishme do të vijnë nga qielli. (Luka 21: 10-11)


A
"Fjala" që kemi arritur në pragun e Dita e Zotit erdhi tek unë mbrëmjen pasi shkrova Një Fjalë. Atë natë, 23 tetor 2007, një kometë papritmas "shpërtheu" në konstelacionin e Perseut (tani është e dukshme me sy të lirë). Menjëherë zemra më kërceu kur e lexova këtë në lajme; Ndjeva fuqimisht se kjo ishte domethënëse dhe a nënshkruaj.

 

Vazhdo te lexosh

Eja!

 

IT është e qartë se shumë prej tyre kanë përvojë të fuqishme gjatë Takohuni me Jezusin ngjarje që po japim në turneun tonë nëpër Shtetet e Bashkuara.

Këtu është një dëshmi e tillë nga dikush që u “tërheq” në një ngjarje në Ohajo këtë javë…Vazhdo te lexosh

Zogjtë dhe Bletët

 

OF shënimi domethënës në media është alarmant zhdukja e bletëve (një paralajmërues i uri?). Por ka edhe një histori tjetër që po përgatitet gjithashtu: zhdukje e befasishme e dhjetëra miliona zogjve.

Natyra është e lidhur ngushtë me njeriun për aq sa ai është administruesi i saj. Kur njeriu nuk i përmbahet më ligjeve të Zotit, kjo ndikon edhe në natyrë, mbase në mënyra që ne nuk i kuptojmë plotësisht. 

Kështu që u tha, zhdukja e zogjve dhe bletëve mund të jetë vërtet një reflektim i shpërfilljes së njeriut për… mirë ",zogjtë dhe bletët."Dyzet vitet e kaluara kanë qenë një eksperiment i paparë me seksualitetin njerëzor që ka çuar në një shpërthim të sëmundjeve ngjitëse seksuale, abortit dhe pornografisë.

Ne kemi shkatërruar të vërtetat themelore të "zogjve dhe bletëve". A po na tregon diçka natyra? 

 

Sa eshte ora? - Pjesa II


"Pilula"
 

Njeriu nuk mund ta arrijë atë lumturi të vërtetë për të cilën dëshiron me gjithë forcën e shpirtit të tij, përveç nëse mban ligjet që Zoti Shumë i Lartë ka gdhendur në vetë natyrën e tij. —POPULLI PAUL VI, Humanae Vitae, Enciklikë, n. 31; 25 korrik 1968

 
IT
ishte gati dyzet vjet më parë në 25 korrik, 1968, që Papa Paul VI lëshoi ​​enciklikën e diskutueshme Humanae Vitae. Isshtë një dokument në të cilin Ati i Shenjtë, duke ushtruar rolin e tij si kryebari dhe roje i besimit, dekretoi që kontrolli artificial i lindjes është në kundërshtim me ligjet e Zotit dhe natyrës.

 

Vazhdo te lexosh

Sa eshte ora?


BËN
ky Shkrim ka të bëjë me ndjenjën e urgjencës që po dëgjoj në letra nga e gjithë bota:

Dyzet vjet e durova atë brez. Unë thashë: "Ata janë një popull, zemra e të cilit shkon keq dhe nuk i dinë rrugët e Mia". Kështu që unë u betova në zemërimin Tim, "Ata nuk do të hyjnë në prehjen time". (Psalmi 95)

Vazhdo te lexosh

Kontradikta?

 

PEOPLE kanë parashikuar ditën e kthimit të Krishtit për aq kohë sa Jezusi tha se Ai do ta bënte. Si rezultat, njerëzit bëhen cinikë - deri në pikën ku Ndonjë diskutimi i shenjave të kohës konsiderohet "fondamentalist" dhe thelbësor.

A tha Jezusi se nuk do ta dinim kur po kthehej? Kjo duhet të përgjigjet me kujdes. Sepse brenda përgjigjes qëndron një përgjigje tjetër e pyetjes: Si duhet t'u përgjigjem shenjave të kohërave?

Vazhdo te lexosh

Më shumë për The Rider

Shndërrimi i Shën Palit, nga Caravaggio, c.1600 / 01,

 

KETU janë tre fjalë të cilat ndjej se përshkruajnë betejën aktuale që po kalojnë shumë prej nesh: Shpërqendrimi, Shkurajimi dhe Shqetësimi. Unë do të shkruaj për këto së shpejti. Por së pari, unë dua të ndaj me ju disa konfirmime që kam marrë.

 

Vazhdo te lexosh