Spiralja e Kohës

 

 

PAS Kam shkruar Një rreth dje, imazhi i një spirale erdhi në mendje. Po, sigurisht, pasi Shkrimet rrethojnë çdo epokë duke u përmbushur në më shumë dimensione, është si një spirale.

Por ka diçka më shumë për këtë… Kohët e fundit, disa prej nesh kanë folur se si kohë duket se po përshpejtohet me shpejtësi, atë kohë për të bërë edhe ato themelore detyra e momentit duket e pakapshme. Kam shkruar për këtë në Shkurtimi i Ditëve. Një mik në jug gjithashtu iu drejtua kësaj së fundmi (shih artikullin e Michael Brown këtu.)

Vazhdo te lexosh

Një rreth… Një spirale


 

IT mund të duket se të zbatosh fjalët e profetëve të Dhiatës së Vjetër, si dhe librin e Zbulesës deri në ditët tona është mbase mendjemadh ose madje fondamentalist. Unë shpesh e kam pyetur veten këtë pasi kam shkruar për ngjarjet e ardhshme nën dritën e Shkrimeve të Shenjta. Megjithatë, ka diçka në lidhje me fjalët e profetëve si Ezekieli, Isaia, Malakia dhe Shën Gjoni, për të përmendur vetëm disa, që tani po digjet në zemrën time në një mënyrë që nuk e kanë bërë në të kaluarën.

 

Vazhdo te lexosh

Unë Do Tendoj Delet e Mia

 

 

LIKE agimi i Diellit, është rilindja e Meshes Latine.

 

SHENJAT E PARA 

Shenjat e para të mëngjesit janë si një aureolë e zbehtë në horizont, e cila bëhet gjithnjë e më e ndritshme derisa horizonti të përfshihet në dritë. Dhe pastaj vjen Dielli.

Po ashtu, kjo meshë latine sinjalizon agimin e një epoke të re (shih Thyerja e vulave) Në fillim, efektet e tij mezi do të vërehen. Por ata do të bëhen gjithnjë e më të ndritshëm derisa horizonti i njerëzimit të përfshihet në Dritën e Krishtit.

Vazhdo te lexosh

Harri i padëmshëm?


 

 

NGA nje lexues:

Ndërsa unë i shijoj shkrimet tuaja, ju duhet të bëni një jetë në lidhje me Harry Potter. Quhet fantazi për një arsye.

Dhe nga një lexues tjetër mbi këtë "fantazi të padëmshme":

Faleminderit shumë që folët për këtë çështje. Isha një që i gjeta librat dhe filmat si "të padëmshëm"… derisa shkova me djalin tim adoleshent për të parë filmin më të fundit këtë verë.

Vazhdo te lexosh

Harry Potter dhe ndarja e madhe

 

 

PËR disa muaj, unë kam dëgjuar fjalët e Jezusit që rrotullohen në zemrën time:

A mendoni se unë kam ardhur për të vendosur paqen në tokë? Jo, unë ju them, por më tepër ndarje. Tani e tutje një familje prej pesë vetësh do të ndahet, tre kundër dy dhe dy kundër tre; një baba do të ndahet kundër djalit të tij dhe një djalë kundër babait të tij, një nënë kundër vajzës së saj dhe një vajzë kundër nënës së saj, një vjehrër kundër nuses së saj dhe një nuse kundër nënës së saj -in-ligj… pse nuk dini si ta interpretoni kohën e tanishme? (Luka 12: 51-56)

E thjeshtë dhe e thjeshtë, ne po shohim këtë ndarje të ndodhë para syve tanë në shkallë globale.

 

Vazhdo te lexosh

Mëkatet që Thërrasin Në Qiell


Jezusi duke mbajtur një foshnjë të abortuar -Artist i panjohur

 

NGA la Daily Missal Roman:

Tradita kateketike kujton se ka 'mëkatet që thërrasin në qiell ': gjaku i Abelit; mëkati i Sodomitëve; duke injoruar britmën e njerëzve të shtypur në Egjipt dhe atë të të huajit, të vesë dhe jetimit; padrejtësia ndaj pagës. " -Botimi i Gjashtë, Forumi Teologjik Midwest Inc, 2004, f. 2165

Vazhdo te lexosh

Ditët e Elias dhe Noeut


Elija dhe Elisha, Michael D. O'Brien

 

IN ditët tona, unë besoj se Zoti e ka vendosur "mantelin" e profetit të Elijas në shumë shpatulla në të gjithë botën. Kjo «frymë e Elias» do të vijë, sipas Shkrimit, para një gjykim i madh për tokën:

Ja, unë do të dërgoj Elian, profetin, para se të vijë dita e Zotit, dita e madhe dhe e tmerrshme, për t'i kthyer zemrat e etërve te fëmijët e tyre dhe zemrat e fëmijëve te etërit e tyre, që të mos vij dhe goditi tokën me dënim. Ja, unë do të dërgoj Elian, profetin, para se të vijë dita e Zotit, dita e madhe dhe e tmerrshme. (Mal 3: 23-24)

 

Vazhdo te lexosh

7-7-7

 
"Apokalips", Michael D. O'Brien

 

SOT, Ati i Shenjtë ka lëshuar një dokument të parashikuar prej kohësh, duke kapërcyer hendekun midis ritit aktual Eukaristik (Novus Ordo) dhe ritit të harruar kryesisht të Tridentinës para-Pajtuese. Kjo vazhdon, dhe mbase e bën "tërësinë", punën e Gjon Palit II në ritheksimin e Eukaristisë si "burimi dhe maja" e besimit të krishterë.

Vazhdo te lexosh

Shkurtimi i Ditëve

 

 

IT duket shumë më shumë se një klishe këto ditë: pothuajse të gjithë thonë se koha po "ikën". E premtja është këtu para se ta njohim. Pranvera pothuajse ka mbaruar- tashmë- dhe po të shkruaj përsëri në orët e para të mëngjesit (ku shkoi dita ??)

Koha duket se fluturon fjalë për fjalë. A është e mundur që koha po shpejtohet? Ose më mirë, është koha i ngjeshur?

Vazhdo te lexosh

Imazhi i bishës

 

JEZUSI është "drita e botës" (Gjoni 8:12). Ndërsa Krishti po jeton Drita eksponenciale i dëbuar nga kombet tona, princi i errësirës po zë vendin e Tij. Por Satanai nuk vjen si errësirë, por si një drita false.Vazhdo te lexosh

Perspektiva profetike

 

 

A prezumimi i çdo brezi është, natyrisht, se ata mund të jetë brezi që do të shohë përmbushjen e profecisë biblike në lidhje me kohën e fundit. E vërteta është, çdo brez bën, në një shkallë të caktuar.

 

Vazhdo te lexosh

Fshatrat që zhduken. Kombet e asgjësuara

 

 

IN vetëm dy vitet e fundit, ne kemi qenë dëshmitarë të ngjarjeve të papara në tokë:  qytete dhe fshatra të tëra po zhduken. Uragani Katrina, Tsunami Aziatik, rrëshqitjet e baltës në Filipine, Tsunami i Solomonit. lista vazhdon për zonat ku dikur kishte ndërtesa dhe jetë, dhe tani ka vetëm rërë dhe papastërti dhe fragmente kujtimesh. Shtë rezultat i katastrofave natyrore të pashembullta të cilat kanë asgjësuar këto vende. Shkruan qytetet e zhdukura! … E mira ka humbur me të keqen.

Vazhdo te lexosh

A ngre velin?

  

WE po jetojnë në ditë të jashtëzakonshme. Nuk ka diskutim. Edhe bota laike është kapur në kuptimin shtatzënë të ndryshimit në ajër.

Ajo që është ndryshe, ndoshta, është se shumë njerëz që shpesh heqin qafe nocionin e çdo diskutimi për "kohët e fundit", ose pastrimin Hyjnor, po marrin një vështrim të dytë. Një sekondë rëndë duken. 

Më duket se një cep i mbulesës po ngrihet dhe ne po kuptojmë Shkrimet që trajtojnë "kohët e fundit" me drita dhe ngjyra më të reja. Nuk ka dyshim që shkrimet dhe fjalët që kam ndarë këtu paralajmërojnë ndryshime të mëdha në horizont. Unë, nën drejtimin e drejtorit tim shpirtëror, kam shkruar dhe folur për ato gjëra që Zoti më ka vënë në zemër, shpesh me një ndjenjë të madhe peshë or djegur. Por edhe unë kam bërë pyetjen: “A janë këto la herë? " Në të vërtetë, në rastin më të mirë, neve na janë dhënë vetëm paraqitje të shkurtër.

Vazhdo te lexosh

3 qytete… dhe një paralajmërim për Kanadanë


Ottawa, Kanada

 

Botuar për herë të parë më 14 Prill 2006. 
 

Në qoftë se roja shikon që shpata po vjen dhe nuk i bie borisë që populli të mos paralajmërohet, dhe shpata vjen dhe merr ndonjërën prej tyre; ai njeri është hequr nga paudhësia e tij, por unë do ta kërkoj gjakun e tij nga dora e rojes. (Ezekieli 33: 6)

 
UNË JAM
jo një për të kërkuar përvoja të mbinatyrshme. Por ajo që ndodhi javën e kaluar kur hyra në Otava, Kanada dukej një vizitë e pagabueshme e Zotit. Një konfirmim i një të fuqishmi fjala dhe paralajmërimi.

Ndërsa turneu im në koncert e mori familjen time dhe unë nëpër Shtetet e Bashkuara këtë Kreshmë, unë kisha një ndjenjë pritjeje që nga fillimi… që Zoti do të na tregonte "diçka".

 

Vazhdo te lexosh

Yjet e Shenjtërisë

 

 

FJALË të cilat më kanë rrethuar zemrën

Ndërsa errësira errësohet, Yjet bëhen më të ndritshëm. 

 

DYERT E HAPURA 

Unë besoj se Jezusi po i fuqizon ata që janë të përulur dhe të hapur ndaj Shpirtit të Tij të Shenjtë që të rriten me shpejtësi në Shenjtëri. Po, dyert e Qiellit janë të hapura. Festa e Jubileut e Papa Gjon Pali II, e vitit 2000, në të cilën ai hapi dyert e Bazilikës së Shën Pjetrit, është simbolike e kësaj. Qielli fjalë për fjalë na ka hapur dyert.

Por marrja e këtyre hireve varet nga kjo: ajo we hap dyert e zemrave tona. Këto ishin fjalët e para të JPII kur ai u zgjodh 

Vazhdo te lexosh

Tani është Ora


Përëndimi i diellit në "Apparition Hill" -- Medjugorje, Bosnjë-Hercegovinë


IT
ishte e katërta ime dhe dita e fundit në Medjugorje - ai fshat i vogël në malet e shkatërruara nga lufta e Bosnjë-Hercegovinës, ku Nëna e Bekuar u thuhet se u është shfaqur gjashtë fëmijëve (tani, të rritur të rritur).

Kisha dëgjuar për këtë vend për vite me radhë, por kurrë nuk e ndieja të nevojshme të shkoja atje. Por kur më kërkuan të këndoja në Romë, diçka brenda meje tha: "Tani, tani duhet të shkosh në Medjugorje".

Vazhdo te lexosh

Atë Medjugorje


Famullia e Shën Xhejms, Medjugorje, Bosnjë-Hercegovinë

 

SHKURTR përpara fluturimit tim nga Roma në Bosnjë, kapa një lajm duke cituar Kryepeshkopin Harry Flynn të Minesotës, SHBA në udhëtimin e tij të fundit në Medjugorje. Kryepeshkopi po fliste për një drekë që kishte me Papa Gjon Pali II dhe peshkopët e tjerë Amerikanë në 1988:

Supa po servirej. Peshkopi Stanley Ott i Baton Rouge, LA, i cili që atëherë ka shkuar te Zoti, e pyeti Atin e Shenjtë: "Ati i Shenjtë, çfarë mendon për Medjugorje?"

Ati i Shenjtë vazhdoi të hante supën e tij dhe u përgjigj: “Medjugorje? Medjugorje? Medjugorje? Vetëm gjëra të mira po ndodhin në Medjugorje. Njerëzit po luten atje. Njerëzit do të rrëfehen. Njerëzit janë duke adhuruar Eukaristinë dhe njerëzit po kthehen te Zoti. Dhe, vetëm gjërat e mira duket se po ndodhin në Medjugorje. ” -www.spiritdaily.com, 24 tetor 2006

Në të vërtetë, kjo është ajo që kisha dëgjuar të vie nga ato mrekulli të Medjugorjes, veçanërisht mrekullitë e zemrës. Do të kisha pasur një numër të anëtarëve të familjes që të kishin përjetuar kthime dhe shërime të thella pasi kishin vizituar këtë vend.

 

Vazhdo te lexosh

Avullimi: Një Shenjë e Kohëve

 

 KUJTESA E engjëjve roje

 

80 vende tani kanë mungesë uji që kërcënojnë shëndetin dhe ekonomitë ndërsa 40 përqind e botës - më shumë se 2 miliard njerëz - nuk kanë qasje në ujë të pastër ose kanalizime. —Banka Botërore; Burimi i ujit në Arizona, Nëntor-dhjetor 1999

 
PSE a po avullon uji ynë? Një pjesë e arsyes është konsumi, pjesa tjetër janë ndryshimet dramatike të klimës. Pavarësisht nga arsyet, besoj se është një shenjë e kohës
 

Vazhdo te lexosh

Kjo gjeneratë?


 

 

MILIARDA e njerëzve kanë ardhur dhe shkuar në dy mijëvjeçarin e kaluar. Ata që ishin të krishterë prisnin dhe shpresonin të shihnin Ardhjen e Dytë të Krishtit ... por përkundrazi, kaluan nëpër hyrjen e vdekjes për ta parë Atë ballë për ballë.

Estimatedshtë vlerësuar se rreth 155 000 njerëz vdesin çdo ditë, dhe lindin pak më shumë se kaq. Bota është një derë rrotulluese e shpirtrave.

A keni menduar ndonjëherë pse premtimi i Krishtit për kthimin e Tij është vonuar? Pse miliarda kanë ardhur dhe shkuar në periudhën që nga Mishërimi i Tij, këtë "orën e fundit" të pritjes 2000-vjeçare? Dhe çfarë e bën kjo gjenerata ka më shumë gjasa të shohë ardhjen e Tij para se të vdesë?

Vazhdo te lexosh

Në Mark

 
POPI BENEDIKT XVI 

 

"Nëse e kap Papën, do ta var", Hafiz Hussain Ahmed, një udhëheqës i lartë i MMA, u tha protestuesve në Islamabad, të cilët mbanin pankarta që lexonin "Papa terrorist, ekstremist të varet!" "Poshtë armiqtë e muslimanëve!"  -Lajmet AP, 22 shtator 2006

“Reagimet e dhunshme në shumë pjesë të botës islamike justifikuan një nga frikën kryesore të Papa Benediktit. . . Ato tregojnë lidhjen për shumë islamikë midis fesë dhe dhunës, refuzimin e tyre për t'iu përgjigjur kritikave me argumente racionale, por vetëm me demonstrata, kërcënime dhe dhunë aktuale. "  -Kardinali George Pell, Kryepeshkop i Sidneit; www.timesonline.co.uk, Shtator 19, 2006


SOT
Leximet masive të së dielës në mënyrë të jashtëzakonshme sjellin ndërmend Papën Benedikti XVI dhe ngjarjet e kësaj jave të kaluar:

 

Vazhdo te lexosh

Pse kaq gjatë?

Famullia e Shën Xhejms, Medjugorje, Bosnjë-Hercegovinë

 
AS
polemikat rreth pretenduar shfaqjet e Virgjëreshës Mari të Blesssed në Medjugorje filloi të nxehej përsëri në fillim të këtij viti, e pyeta Zotin, "Nëse shfaqjet janë vërtet autentike, pse po duhet kaq shumë kohë që të ndodhin "gjërat" e profetizuara? "

Përgjigjja ishte aq e shpejtë sa pyetja:

sepse ju jeni duke marrë kaq shumë kohë.  

Ka shumë argumente që rrethojnë fenomenin e Medjugorje (i cili aktualisht është nën hetimin e Kishës). Por ka jo duke argumentuar përgjigjen që mora atë ditë.

Bota ka nevojë për Jezusin


 

Ekziston jo vetëm një shurdhim fizik also ekziston edhe një 'ngurtësi e të dëgjuarit' për sa i përket Zotit dhe kjo është diçka nga e cila vuajmë veçanërisht në kohën tonë. Thënë thjesht, ne nuk jemi më në gjendje ta dëgjojmë Zotin - ka shumë frekuenca të ndryshme që na mbushin veshët.  - Papa Benedikti XVI, predikim; Mynih, Gjermani, 10 shtator 2006; Zenit

Kur kjo të ndodhë, nuk ka asgjë për të bërë nga Zoti, por flasin me fort se ne! Ai po e bën atë tani, përmes Papës së Tij. 

Bota ka nevojë për Zotin. Ne kemi nevojë për Zotin, por cili Zot? Shpjegimi përfundimtar mund të gjendet tek ai që vdiq në Kryq: tek Jezusi, Biri i Zotit i mishëruar… dashuria deri në fund. - Po aty.

Nëse nuk arrijmë ta dëgjojmë "Pjetrin", vikarin e Krishtit, çfarë atëherë? 

Zoti ynë vjen, ai hesht më jo (Psalmi 50: 3)

Erërat e Ndryshimit Po fryjnë përsëri

 

Natën e fundit, Unë kisha këtë dëshirë të jashtëzakonshme për të hipur në makinë dhe për të përzënë. Ndërsa po dilja nga qyteti, pashë një hënë të kuqe korrëse që ringjallej mbi kodër.

Unë parkova në një rrugë fshati dhe qëndrova dhe pashë ngritjen ndërsa një erë e fortë lindore më frynte në fytyrë. Dhe fjalët e mëposhtme ranë në zemrën time:

Erërat e ndryshimit kanë filluar të fryjnë përsëri.

Pranverën e kaluar, ndërsa udhëtova në të gjithë Amerikën e Veriut në një turne koncerti në të cilin predikoja mijëra shpirtra për t'u përgatitur për kohët përpara, një erë e fortë na ndoqi fjalë për fjalë në të gjithë kontinentin, nga dita që u nisëm deri në ditën që u kthyem. Unë kurrë nuk kam përjetuar diçka të tillë.

Ndërsa filloi vera, kisha ndjesinë se kjo do të ishte një kohë paqeje, përgatitje dhe bekimi. Qetësia para stuhisë.  Në të vërtetë, ditët kanë qenë të nxehta, të qeta dhe të qeta.

Por fillon një korrje e re. 

Erërat e ndryshimit kanë filluar të fryjnë përsëri.

Ne jemi Dëshmitarë

Balena të ngordhura në plazhin Opoutere të Zelandës së Re 
"Horshtë e tmerrshme që kjo po ndodh në një shkallë kaq të gjerë," -
Mark Norman, Kurator i Muzeut të Victoria

 

IT është shumë e mundur që ne jemi dëshmitarë të atyre elementeve eskatologjike të profetëve të Dhiatës së Vjetër që fillojnë të shpalosen. Si rajonal ashtu edhe ndërkombëtar paligjshmëri vazhdojnë të përshkallëzohen, ne jemi dëshmitarë se toka, klima e saj dhe speciet e saj shtazore kalojnë nëpër "konvulsione".

Ky fragment nga Hosea vazhdon të hidhet nga faqja - një nga dhjetra në të cilin papritmas, ka një zjarr nën fjalët:

Dëgjoni fjalën e Zotit, o bij të Izraelit, sepse Zoti ka një ankesë kundër banorëve të vendit: në vend nuk ka asnjë besnikëri, asnjë mëshirë dhe asnjë njohuri për Perëndinë. Betime të rreme, gënjeshtra, vrasje, vjedhje dhe tradhti bashkëshortore! Në paligjshmërinë e tyre, gjakderdhja ndjek gjakderdhjen. Prandaj toka vajton dhe gjithçka që banon në të lëngon: kafshët e fushës, zogjtë e qiellit dhe madje peshqit e detit zhduken. (Hozea 4: 1-3; krh. Romakëve 8: 19-23)

Por le të mos mungojmë t'i vëmë veshin fjalëve të profetëve, që edhe atëherë, dilnin nga zemra e mëshirshme e Zotit, mes paralajmërimeve:

Mbillni për veten tuaj drejtësi, korrni frytin e mëshirës; prish tokën tënde të djerrë, për eshte koha për të kërkuar Zotin, që ai të mund të vijë dhe të shpëtojë shpëtimin mbi ju. (Hozea 10: 12) 

Java e Mrekullive

Jezusi qetëson stuhinë - Artist i panjohur 

 

FESTA E LINDJES S M MARY


IT
ka qenë një javë e madhe inkurajimi për shumë prej jush, si dhe për mua. Zoti na ka bashkuar së bashku, duke konfirmuar zemrat tona dhe duke i shëruar edhe ata - duke qetësuar ato stuhi që kanë qenë të ndezura në mendjet dhe shpirtrat tanë.

Jam prekur kaq thellë nga shumë letra që kam marrë. Midis tyre, ka shumë mrekulli 

Vazhdo te lexosh

Eshte Koha !!

 

KETU ka qenë një zhvendosje në fushën shpirtërore këtë javë të kaluar dhe është ndjerë në shpirtrat e shumë njerëzve.

Javën e kaluar, një fjalë e fortë më erdhi: 

Unë jam duke bashkuar profetët e mi.

Unë kam pasur një fluks të jashtëzakonshëm letrash nga të gjitha lagjet e Kishës me një ndjenjë se, "tani është koha për të folur! "

Duket se ekziston një fije e përbashkët e "rëndësisë" ose "barrës" që mbartet mes ungjilltarëve dhe profetëve të Zotit, dhe unë supozoj shumë të tjerë. Shtë një ndjenjë parandjenje dhe pikëllimi, e megjithatë, një forcë e brendshme për të ruajtur shpresën te Zoti.

Me të vërtetë! Ai është forca jonë, dhe dashuria dhe mëshira e tij vazhdojnë përgjithmonë! Unë dëshiroj t'ju inkurajoj tani mos kini frikë për të ngritur zërin tuaj në një frymë dashurie dhe të vërtete. Krishti është me ju dhe Shpirti që Ai ju ka dhënë nuk është prej frikës, por prej pushtet dashuri vetëkontroll (2 Tim. 1: 6-7).

Timeshtë koha që të gjithë ne të ngrihemi - dhe me mushkëritë tona të kombinuara, të ndihmojmë në shpërthimin e borive të paralajmërimit.  —Nga një lexues në Kanadanë qendrore

 

Rrugët e reja të Kalkutës


 

LLOGARIT, qyteti i "më të varfërve të të varfërve", tha e Bekuara Nënë Tereza.

Por ata nuk e mbajnë më këtë dallim. Jo, më të varfërit e të varfërve gjenden në një vend shumë të ndryshëm

Rrugët e reja të Kalkutës janë të mbushura me dyqane shumëkatëshe dhe ekspres. Të varfërit mbajnë kravata dhe të uriturit kanë taka të larta. Natën, ata enden në ulluqet e televizionit, duke kërkuar një kafshatë kënaqësie këtu, ose një copë përmbushje atje. Ose do t'i gjesh duke lypur në rrugët e vetmuara të internetit, me fjalë që mezi dëgjohen pas klikimeve të miut:

"Unë kam etje ..."

'Zot, kur të pamë të uritur dhe të të ushqejmë, ose të etur dhe të kemi dhënë të pish? Kur të pamë një të huaj dhe të mirëpritëm, apo të zhveshur dhe të veshur? Kur ju pamë të sëmurë ose në burg dhe ju vizituam? ' Dhe mbreti do t'u thotë atyre duke u përgjigjur: "Amen, unë po të them se çfarëdo që bëre për një nga këta vëllezërit e mi më të vegjël, ti bëre për mua". (Mat 25: 38-40)

Unë e shoh Krishtin në rrugët e reja të Kalkutës, sepse nga këto ulluqe Ai më gjeti mua, dhe atyre, Ai tani dërgon.

 

Eshte koha


Ag0ny Në Kopsht

AS një qytetar i moshuar më tha sot, "Titujt e lajmeve janë të pabesueshme".

Në të vërtetë, ndërsa historitë e rritjes së pedofilisë, dhunës dhe sulmeve ndaj familjes dhe lirisë së fjalës zbresin si një reshje e madhe shiu, tundimi është që të vraponi për t'u mbuluar dhe t'i shihni të gjitha si të zymta. Sot, mezi mund të përqendrohesha në meshë ... trishtimi ishte aq i trashë. 

Le të mos e ulim realitetin: ajo is i zymtë, megjithëse rrezja e rastit e shpresës shpon retë gri të kësaj stuhie morale. Ajo që dëgjoj Zotin duke na thënë është kjo:

I e di që po mban një kryq të rëndë. E di që ju jeni të rënduar. Por mos harroni, ju po ndani vetëm në Kryqi im. Prandaj, Unë gjithmonë jam duke e mbajtur atë me ju. A do të të braktisja, e dashura ime?

Mbetet si një fëmijë i vogël. Mos u shqetëso. Beso në mua. Unë do të furnizoj çdo nevojë tënde, sa herë që të kesh nevojë, në momentin e duhur. Por ju duhet ta kaloni këtë Pasion - e gjithë Kisha duhet të ndjekë Kokën.  Timeshtë koha për të pirë kupën e vuajtjeve të Mia. Por ashtu siç u forcova nga një engjëll, kështu do të të forcoj edhe unë.

Ji kurajo - unë tashmë e kam kapërcyer botën!

Do not be afraid of anything you are going to suffer... remain faithful until death, I will give you the crown of life. (Zbulesa 2: 9-10)

Në pilulën 'pas mëngjesit'

 

A Shtetet e Bashkuara sapo kanë aprovuar pilulën 'pas mëngjesit'. Beenshtë e ligjshme në Kanada për më shumë se një vit. Droga parandalon që embrioni të bashkohet në murin e mitrës, duke e uritur atë me gjak, oksigjen dhe lëndë ushqyese.

Jeta e vogël thjesht vdes.

Fryti i abortit është lufta bërthamore. -E bekuar Nënë Tereza e Kalkutës 

Diga po shpërthen

 

KJO javë, Zoti po flet disa gjëra shumë të rënda në zemrën time. Unë jam duke u lutur dhe agjëruar për drejtim më të qartë. Por kuptimi është se "diga" është gati të shpërthejë. Dhe vjen me një paralajmërim:

 "Paqe, paqe!" thonë ata, megjithëse nuk ka paqe. (Jr 6:14)

Unë lutem që është diga e Mëshirës Hyjnore, dhe jo Drejtësia.

Mary: Gruaja e veshur me çizme luftarake

Jashtë katedrales së St. Louis, New Orleans 

 

NJE SHOK më shkroi sot, në këtë Memorial të Mbretëreshës së Zojës së Bekuar, me një histori shpingulëse kurrizore: 

Mark, një incident i pazakontë ndodhi të Dielën. Ndodhi si më poshtë:

Unë dhe burri im festuam përvjetorin e tridhjetë e pestë të martesës gjatë fundjavës. Shkuam në Meshë të Shtunën, pastaj dolëm për darkë me pastorin tonë të përbashkët dhe disa miq, më vonë morëm pjesë në një dramë në natyrë «Fjala e Gjallë». Si dhuratë për përvjetorin, një çift na dhuroi një statujë të bukur të Zojës me foshnjën Jezus.

Të Dielën në mëngjes, burri im e vendosi statujën në hyrjen tonë, në një prag të bimëve mbi derën e përparme. Pak më vonë, dola në hyrjen e përparme për të lexuar Biblën. Ndërsa u ula dhe fillova të lexoj, hodha një vështrim në shtratin e luleve dhe aty shtriva një kryqëzim të vogël (nuk e kam parë kurrë më parë dhe kam punuar në atë shtrat lule shumë herë!) kuvertë për të treguar burrin tim. Pastaj hyra brenda, e vendosa në raftin curio dhe shkova përsëri në hyrje për të lexuar.

Ndërsa u ula, pashë një gjarpër në vendin e saktë ku ishte kryqëzimi.

 

Vazhdo te lexosh

Shikoni tek Ylli

 

Polaris: Ylli i Veriut 

KUJTESA E MBRETRIS SE
ZONA E BIRGJIRS SSS BESUAR


UNE KAM
është transferuar me Yllin e Veriut javët e fundit. E rrëfej, nuk e dija ku ishte derisa kunati im e tregoi një natë me yje në male.

Diçka në mua më thotë se do të duhet të di se ku është ky yll në të ardhmen. Dhe kështu sonte, edhe një herë, unë vështrova qiellin duke e vërejtur mendërisht. Pastaj duke hyrë në kompjuterin tim, lexova këto fjalë që një kushëri më kishte postuar me email:

Kushdo që jeni që e perceptoni veten tuaj gjatë kësaj ekzistence të vdekshme të jetë më tepër duke u zhvendosur në ujërat e pabesë, në mëshirën e erërave dhe valëve, sesa të ecni në tokë të fortë, mos i largoni sytë nga shkëlqimi i këtij ylli udhëzues, nëse nuk dëshironi të zhyten nga stuhia.

Shikoni yllin, thirrni Marinë. … Me të si udhërrëfyes, nuk do të humbni, ndërsa e thirrni, nuk do të humbni kurrë zemrën… nëse ajo ecën para jush, nuk do të lodheni; nëse ajo të tregon favor, do ta arrish qëllimin. - Shën. Bernard i Clarivaux, siç citohet këtë javë nga Papa Benedikti XVI

"Ylli i Ungjillëzimit të Ri" - titulli u dha Zoja e Guadalupe nga Papa Gjon Pali II 


 

Korrja e ngurtësimit

 

 

GJATË një diskutim këtë javë me familjen, vjehrri im ndërhyri papritur,

Ndodh një ndarje e madhe. Ju mund ta shihni atë. Njerëzit po forcojnë zemrat e tyre për të mirën

Unë u befasova nga komentet e tij, pasi kjo ishte një "fjalë" që Zoti më kishte thënë në zemër disa kohë më parë (shih Përndjekja: Petali i Dytë.)

Tingshtë me vend të dëgjosh përsëri këtë fjalë, këtë herë nga goja e një fermeri, ndërsa hyjmë në sezonin kur kombinatet fillojnë të ndajnë grurin nga byku. 

Vazhdo te lexosh

Qetësia

 

Liqeni i Pirunit, Alberta; Gusht, 2006


LET ne nuk duhet të përgjumemi nga një ndjenjë e rreme e paqes dhe rehati. Javët e kaluara, fjalët vazhdojnë të bien në zemrën time:

Qetësia para stuhisë

Ndiej një urgjencë edhe një herë për ta mbajtur zemrën time drejt me Zotin në çdo kohë. Ose pasi një person ndau një "fjalë" me mua këtë javë,

Shpejt - rrethprerni zemrat tuaja!

Në të vërtetë, kjo është koha për të hequr dëshirat e mishit që janë në luftë me Shpirtin. Të shpeshta rrëfim dhe Eukaristia janë si dy tehu i një palë gërshërë shpirtëror.

Ja, po vjen ora dhe ka mbërritur kur secili prej jush do të shpërndahet… Në botë do të keni probleme, por merrni kurajo, unë e kam pushtuar botën. (John 16: 33)

Vishni Zotin Jezu Krisht dhe mos bëni asnjë kujdes për dëshirat e mishit. (Rom 13:14)

Ushqim për Udhëtim

Elija në shkretëtirë, Michael D. O'Brien

 

NUK shumë kohë më parë, Zoti foli një fjalë të butë, por të fuqishme që më përshkoi shpirtin:

"Pak në Kishën e Amerikës së Veriut e kuptojnë se sa larg kanë rënë".

Ndërsa reflektova për këtë, veçanërisht në jetën time, e njoha të vërtetën në këtë.

Sepse ju thoni, unë jam i pasur, kam përparuar dhe nuk kam nevojë për asgjë; duke mos ditur që jeni i mjerë, i mëshirshëm, i varfër, i verbër dhe i zhveshur. (Zbulesa 3: 17)

Vazhdo te lexosh

 

 

UNË BESOJ ishte Johann Strauss, i cili në kohën e tij tha

Klima shpirtërore e një shoqërie mund të gjykohet nga muzika e saj.

Kjo do të ishte e vërtetë edhe për ato që vendosin raftet e dyqaneve të videove. 

Mesnata është afër

Mesnatë ... Pothuajse

 

DERISA duke u lutur para Sakramentit të Bekuar dy javë më parë, një nga kolegët e mi kishte në mendje imazhin e një ore. Duart ishin në mesnatë… dhe pastaj papritmas, ata u hodhën mbrapa disa minuta, pastaj lëvizën përpara, pastaj prapa back

Gruaja ime po ashtu ka një ëndërr të përsëritur ku ne jemi duke qëndruar në një fushë, ndërsa retë e errëta mblidhen në horizont. Ndërsa ecim drejt tyre, retë largohen.

Ne nuk duhet ta nënvlerësojmë fuqinë e ndërmjetësimit, veçanërisht kur thirremi në mëshirën e Zotit. As nuk duhet të dështojmë të kuptojmë shenjat e kohës.

Consider the patience of our Lord as salvation. –2 Pt 3:15

Shpejt! Mbushni llambat tuaja!

 

 

 

Kohët e fundit u takua me një grup udhëheqësish dhe misionarësh të tjerë katolikë në Kanadanë Perëndimore. Gjatë natës së parë të lutjes përpara Sakramentit të Bekuar, një çift prej nesh papritmas u mposht me një ndjenjë të thellë pikëllimi. Fjalët më erdhën në zemër,

Shpirti i Shenjtë është i pikëlluar për mosmirënjohjen për plagët e Jezusit.

Pastaj një javë apo ca më vonë, një koleg i imi që nuk ishte i pranishëm me ne, shkroi duke thënë,

Për disa ditë kam pasur ndjesinë që Shpirti i Shenjtë po broodon, si pjellja mbi krijimin, sikur të jemi në ndonjë pikë kthese, ose në fillim të diçkaje të madhe, disa zhvendosje në mënyrën se si Zoti po i bën gjërat. Ashtu si tani e shohim përmes një gote errësirë, por së shpejti do ta shohim më qartë. Pothuajse një peshë, si Shpirti ka peshë!

Ndoshta kjo ndjenjë e ndryshimit në horizont është arsyeja pse unë vazhdoj të dëgjoj në zemrën time fjalët, “Shpejt! Mbushni llambat tuaja!” Fromshtë nga historia e dhjetë virgjëreshave që shkojnë të takojnë dhëndrin (Mat 25: 1-13).

 

Vazhdo te lexosh

Drejtësia e Womb

 

 

 

FESTA E VIZITS

 

Ndërsa ishte shtatzënë me Jezusin, Maria vizitoi kushërirën e saj Elizabetën. Pas përshëndetjes së Marisë, Shkrimet ritregojnë se fëmija brenda barkut të Elizabetës - Gjon Pagëzori -"Kërceu nga gëzimi".

John i ndjerë Jesus.

Si mund ta lexojmë këtë pasazh dhe të mos e njohim jetën dhe praninë e një njeriu brenda barkut? Këtë ditë, zemra ime është peshuar me pikëllimin e abortit në Amerikën e Veriut. Dhe fjalët, "Ti korr atë që mbjell" kanë luajtur në mendjen time.

Vazhdo te lexosh

Kali i Trojës

 

 UNE KAM ndjeu një dëshirë të fortë për të parë filmin Troy për një numër muajsh. Më në fund, ne e morëm me qira.

Qyteti i padepërtueshëm i Trojës u shkatërrua kur lejoi një ofertë për një zot të rremë të hynte në portat e tij: "Kali i Trojës". Natën kur të gjithë ishin në gjumë, ushtarë, të fshehur brenda kalit prej druri, dolën dhe filluan të thernin dhe digjnin qytetin.

Pastaj klikoi me mua: Ai qytet është Kisha.

Vazhdo te lexosh

Sezoni i Fundit

 

NJE SHOK më shkroi sot, duke thënë se ajo po përjeton një zbrazëti. Në fakt, unë dhe shumë shokë të mi po ndiejmë një farë qetësie. Ajo tha, "likeshtë sikur koha e përgatitjes po mbaron tani. A e ndjeni atë?"

Imazhi më erdhi si një uragan, dhe se tani jemi në syri i stuhise një "para-stuhi" në Stuhinë e Madhe që vjen. Në fakt, unë e ndiej Mëshirën Hyjnore e Diela (dje) ishte qendra e syrit; atë ditë kur papritmas qielli u hap mbi ne dhe Dielli i Mëshirës ndriçoi mbi ne me tërë forcën e tij. Atë ditë kur mund të dilnim nga mbeturinat e turpit dhe mëkatit që fluturojnë rreth nesh dhe të vrapojmë te Streha e Mëshirës dhe Dashurisë së Zotit -nëse kemi zgjedhur ta bëjmë këtë.

Po, miku im, unë e ndjej atë. Erërat e ndryshimit janë gati të fryjnë përsëri, dhe bota nuk do të jetë kurrë e njëjta. Por nuk duhet ta harrojmë kurrë: Dielli i Mëshirës thjesht do të fshihet nga re të errëta, por kurrë nuk do të shuhet.

 

Kodi i Da Vinçit… Përmbushja e një Profecie?


 

NE 30 maj, 1862, Shën Gjon Bosko kishte një ëndërr profetike që në mënyrë të padëshirueshme përshkruan kohën tonë - dhe shumë mirë mund të jetë për kohën tonë.

    … Në ëndrrën e tij, Bosco sheh një det të gjerë plot anije beteje duke sulmuar një anije madhështore, e cila përfaqëson Kishën. Në harkun e kësaj ene madhështore është Papa. Ai fillon ta drejtojë anijen e tij drejt dy shtyllave të cilat janë shfaqur në detin e hapur.

    Vazhdo te lexosh

Vizione dhe ëndrra


Mjegullnaja Helix

 

A shkatërrimi është, ajo që një banor lokal më përshkroi si "përmasa biblike". Unë mund të pajtohesha vetëm në heshtje të habitur pasi pashë dëmtimin e Uraganit Katrina nga dora e parë.

Stuhia ndodhi shtatë muaj më parë - vetëm dy javë pas koncertit tonë në Violet, 15 milje në jug të New Orleans. Duket sikur ka ndodhur javën e kaluar.

Vazhdo te lexosh