Snopokalipsi!

 

 

DJE në lutje, dëgjova fjalët në zemrën time:

Erërat e ndryshimit po fryjnë dhe nuk do të pushojnë tani derisa të pastroj dhe pastroj botën.

Dhe me këtë, një stuhi stuhish na erdhi! Ne u zgjuam këtë mëngjes në brigjet e borës deri në 15 metra në oborrin tonë! Pjesa më e madhe ishte rezultat, jo i reshjeve të dëborës, por erërave të forta dhe të palodhshme. Unë shkova jashtë dhe - në mes duke rrëshqitur malet e bardha me djemtë e mi - këputa disa të shtëna rreth fermës në një celular për t'i ndarë me lexuesit e mi. Unë kurrë nuk kam parë një stuhi ere të prodhojë rezultate si kjo!

Pa dyshim, nuk është aspak ajo që parashikova për ditën e parë të Pranverës. (Shoh që jam rezervuar për të folur në Kaliforni javën tjetër. Faleminderit Zotit….)

 

Vazhdo te lexosh

Mbrojtësi dhe mbrojtësi

 

 

AS Kam lexuar homazhin e instalimit të Papa Françeskut, nuk mund të mos mendoja për takimin tim të vogël me fjalët e pohuara të Nënës së Bekuar gjashtë ditë më parë ndërsa po lutesha përpara Shenjtërimit të Bekuar.

Ulur para meje ishte një kopje e Fr. Libri i Stefano Gobbi Priftërinjve, Bijtë e Dashur të Zonjës, mesazhe që kanë marrë Imprimatur dhe mbështetje të tjera teologjike. [1]Fr. Mesazhet e Gobbi parashikuan kulminacionin e Triumfit të Zemrës së Papërlyer deri në vitin 2000. Padyshim, ky parashikim ishte ose i gabuar ose i vonuar. Sidoqoftë, këto meditime ende ofrojnë frymëzime përkatëse dhe në kohë. Siç thotë Shën Pali në lidhje me profecinë, "Mbani atë që është e mirë". U ula përsëri në karrigen time dhe pyeta Nënën e Bekuar, e cila gjoja i dha këto mesazhe të ndjerit Fr. Gobbi, nëse ka ndonjë gjë për të thënë për papën tonë të ri. Numri "567" më doli në kokë, dhe kështu iu ktheva. Ishte një mesazh i dhënë për Fr. Stefano në Argjentinë në 19 Mars, Festa e Shën Jozefit, saktësisht 17 vjet më parë deri më sot që Papa Françesku merr zyrtarisht vendin e Pjetrit. Në kohën kur kam shkruar Dy shtylla dhe Helmuesi i Ri, Nuk kisha një kopje të librit para meje. Por unë dua të citoj këtu tani një pjesë të asaj që thotë Nëna e Bekuar atë ditë, e ndjekur nga fragmente të homazheve të Papa Françeskut të dhëna sot. Nuk mund të mos ndiej që Familja e Shenjtë po mbështjell krahët me të gjithë ne në këtë moment vendimtar në kohë

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Fr. Mesazhet e Gobbi parashikuan kulminacionin e Triumfit të Zemrës së Papërlyer deri në vitin 2000. Padyshim, ky parashikim ishte ose i gabuar ose i vonuar. Sidoqoftë, këto meditime ende ofrojnë frymëzime përkatëse dhe në kohë. Siç thotë Shën Pali në lidhje me profecinë, "Mbani atë që është e mirë".

Dy Shtylla & Helmuesi i Ri


Foto nga Gregorio Borgia, AP

 

 

Unë po ju them, ju jeni Peter, dhe

kjo
shkëmb
Unë do të ndërtoj kishën time dhe portat e botës tjetër
nuk do të mbizotërojë kundër tij.
(Mat 16:18)

 

WE dje po vozisnin mbi rrugën e akullit të ngrirë në liqenin Winnipeg kur i hodha një vështrim telefonit tim. Mesazhi i fundit që mora para se të venitej sinjali ynë ishte “Habemus Papam! ”

Këtë mëngjes, unë kam qenë në gjendje të gjej një vendas këtu në këtë rezervë të largët Indian që ka një lidhje satelitore - dhe me këtë, imazhet tona të para të Helmetuesit të Ri. Një argjentinas besnik, i përulur, solid.

Një shkëmb.

Disa ditë më parë, u frymëzova për të reflektuar në ëndrrën e Shën Gjon Boskos në Të jetosh ëndrrën? duke ndjerë pritjen që Qielli do t'i dhuronte Kishës një timon i cili do të vazhdonte të drejtojë Barkën e Pjetrit midis Dy Shtyllave të ëndrrës së Boskos.

Papa i ri, duke e vendosur armikun të shkatërrojë dhe të kapërcejë çdo pengesë, e drejton anijen deri në dy kolonat dhe pushon midis tyre; ai e bën atë të shpejtë me një zinxhir të lehtë që varet nga harku në një spirancë të kolonës në të cilën qëndron Pritësi; dhe me një zinxhir tjetër të lehtë që varet nga sterna, ai e fikson atë në skajin e kundërt me një spirancë tjetër të varur nga kolona në të cilën qëndron Virgjëresha e Papërlyer.-https://www.markmallett.com/blog/2009/01/pope-benedict-and-the-two-columns/

Vazhdo te lexosh

Të jetosh ëndrrën?

 

 

AS E përmenda kohët e fundit, fjala mbetet e fortë në zemrën time, "Po hyni në ditë të rrezikshme.”Dje, me një“ intensitet ”dhe“ sy që dukeshin të mbushur me hije dhe shqetësim ”, një Kardinal iu kthye një blogeri të Vatikanit dhe tha:“ isshtë një kohë e rrezikshme. Lutuni për ne. ” [1]Mars 11th, 2013, www.themoynihanletters.com

Po, ekziston një ndjenjë që Kisha po hyn në ujëra të paeksploruar. Ajo është përballur me shumë sprova, disa shumë të rënda, në historinë e saj dy mijë vjeçare. Por kohët tona janë të ndryshme

… Jona ka një errësirë ​​të ndryshme në natyrë nga çdo që ka qenë para tij. Rreziku i veçantë i kohës para nesh është përhapja e asaj murtaje të pabesisë, që Apostujt dhe Vetë Zoti ynë kanë parashikuar si fatkeqësinë më të rëndë të kohërave të fundit të Kishës. Dhe të paktën një hije, një imazh tipik i kohëve të fundit po vjen në të gjithë botën. -i bekuar John Henry Cardinal Newman (1801-1890), predikim në hapjen e Seminarit të Shën Bernardit, 2 tetor 1873, Pabesia e së Ardhmes

E megjithatë, në shpirtin tim po ngrihet një eksitim, një ndjenjë e parashikim e Zojës dhe Zotit tonë. Sepse ne jemi në majën e sprovave më të mëdha dhe fitoreve më të mëdha të Kishës.

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Mars 11th, 2013, www.themoynihanletters.com

Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit


Foto nga Oli Kekäläinen

 

 

Botuar për herë të parë në 17 Prill 2011, u zgjova këtë mëngjes duke ndjerë se Zoti donte që unë ta ribotoja këtë. Pika kryesore është në fund, dhe nevoja për mençuri. Për lexuesit e rinj, pjesa tjetër e këtij meditimi mund të shërbejë gjithashtu si një thirrje zgjimi për seriozitetin e kohërave tona.

 

DISA kohë më parë, dëgjova në radio një lajm për një vrasës serial diku në Nju Jork, dhe të gjitha përgjigjet e tmerruara. Reagimi im i parë ishte zemërimi ndaj marrëzisë së këtij brezi. A besojmë seriozisht se duke lavdëruar vazhdimisht vrasësit psikopatë, vrasësit masivë, përdhunuesit e poshtër dhe luftën në "argëtimin" tonë nuk ka asnjë efekt në mirëqenien tonë emocionale dhe shpirtërore? Një vështrim i shpejtë në raftet e një dyqani me qira të filmit zbulon një kulturë kaq të shurdhër, aq të pavëmendshme, aq të verbër ndaj realitetit të sëmundjes sonë të brendshme sa që në të vërtetë besojmë se fiksimi ynë me idhujtarinë seksuale, tmerrin dhe dhunën është normale.

Vazhdo te lexosh

E mundur… apo jo?

APTOPIX E PUNA E VITIKAN TU E DielëFoto me mirësjellje The Globe and Mail
 
 

IN në dritën e ngjarjeve historike të kohëve të fundit në papat, dhe kjo, dita e fundit e punës së Benediktit XVI, dy profeci aktuale në veçanti po marrin tërheqje mes besimtarëve në lidhje me papën tjetër. Unë jam pyetur rreth tyre vazhdimisht personalisht, si dhe me email. Kështu që, unë jam i detyruar që më në fund të jap një përgjigje në kohë.

Problemi është se profecitë e mëposhtme janë diametralisht të kundërta me njëra-tjetrën. Njëri ose të dy, pra, nuk mund të jenë të vërtetë.

 

Vazhdo te lexosh

Dita e Gjashtë


Foto nga EPA, në orën 6 në Romë, 11 Shkurt 2013

 

 

PËR për disa arsye, një trishtim i thellë më pushtoi në prill të vitit 2012, që ishte menjëherë pas udhëtimit të Papës në Kubë. Ajo pikëllim arriti kulmin në një shkrim të quajtur tre javë më vonë Heqja e Frenuesit. Flet pjesërisht për mënyrën se si Papa dhe Kisha janë një forcë që frenon “të paligjshmin”, Antikrishtin. Unë ose vështirë se dikush e dinte që Ati i Shenjtë vendosi atëherë, pas këtij udhëtimi, të hiqte dorë nga detyra e tij, gjë që ai bëri këtë më 11 Shkurt 2013.

Kjo dorëheqje na ka afruar pragu i Ditës së Zotit

 

Vazhdo te lexosh

Papa: Termometri i Apostazisë

Benedikti Qiri

Ndërsa i kërkova Nënës Sonë të Bekuar të drejtojë shkrimet e mia këtë mëngjes, menjëherë më erdhi në mendje ky meditim nga 25 Mars 2009:

 

Duke pasur udhëtova dhe predikova në mbi 40 shtete amerikane dhe pothuajse në të gjitha provincat e Kanadasë, më është dhënë një vështrim i gjerë i Kishës në këtë kontinent. Unë kam takuar shumë njerëz të mrekullueshëm laikë, priftërinj të përkushtuar thellë dhe fetarë të devotshëm dhe të nderuar. Por ato janë bërë aq të pakta në numër saqë unë kam filluar të dëgjoj fjalët e Jezusit në një mënyrë të re dhe befasuese:

Kur të vijë Biri i Njeriut, a do të gjejë besim në tokë? (Luka 18: 8)

Thuhet se nëse hidhni një bretkocë në ujë të valë, ajo do të hidhet. Por nëse ngrohni ujin ngadalë, ai do të mbetet në tenxhere dhe do të vlojë deri në vdekje. Kisha në shumë pjesë të botës ka filluar të arrijë pikën e vlimit. Nëse doni të dini se sa i nxehtë është uji, shikoni sulmin ndaj Pjetrit.

Vazhdo te lexosh

Zemra e Revolucionit të Ri

 

 

IT dukej si një filozofi e mirë -deizmi Se bota u krijua me të vërtetë nga Zoti ... por më pas u la që njeriu ta zgjidhë vetë dhe të përcaktojë fatin e tij. Ishte një gënjeshtër e vogël, e lindur në shekullin e 16-të, që ishte katalizator pjesërisht për periudhën e "Iluminizmit", e cila lindi materializmin ateist, i cili u mishërua nga Komunizmi, e cila ka përgatitur tokën për këtu ku jemi sot: në pragun e a Revolucioni Global.

Revolucioni Global që po ndodh sot nuk është ndryshe nga çdo gjë që është parë më parë. Sigurisht që ka dimensione politiko-ekonomike si revolucionet e kaluara. Në fakt, vetë kushtet që çuan në Revolucionin Francez (dhe përndjekjen e tij të dhunshme të Kishës) janë mes nesh sot në disa pjesë të botës: papunësi e lartë, mungesa e ushqimit dhe zemërim që nxit autoritetin e Kishës dhe Shtetit. Në fakt, kushtet sot janë i pjekur për përmbysje (lexo Shtatë Vulat e Revolucionit).

Vazhdo te lexosh

Paralajmërim nga e kaluara

Auschwitz "Kampi i Vdekjes"

 

AS lexuesit e mi e dinë, në fillim të vitit 2008, unë pranova në lutje se do të ishte "viti i shpalosjes" Se do të fillonim të shihnim kolapsin e rendit ekonomik, pastaj shoqëror, pastaj politik. Shtë e qartë, gjithçka është në orar për ata që kanë sy për të parë.

Por vitin e kaluar, meditimi im mbi "Misteri Babilonia”Vuri një perspektivë të re për gjithçka. Ai i vendos Shtetet e Bashkuara të Amerikës në një rol shumë qendror në ngritjen e një Rendi të Ri Botëror. Mistiku i ndjerë Venezuelës, Shërbëtori i Zotit Maria Esperanza, perceptoi në një farë niveli rëndësinë e Amerikës - se ngritja ose rënia e saj do të përcaktonte fatin e botës:

Ndjej që Shtetet e Bashkuara duhet të shpëtojnë botën -Ura për në Parajsë: Intervista me Maria Esperanza të Betania, nga Michael H. Brown, f. 43

Por në mënyrë të qartë korrupsioni që shkatërroi Perandorinë Romake po shkrin themelet e Amerikës - dhe ngritja në vend të tyre është diçka e njohur çuditërisht. Krejt e frikshme e njohur. Ju lutemi, merrni kohë për të lexuar këtë postim më poshtë nga arkivat e mi të nëntorit 2008, në kohën e zgjedhjeve Amerikane. Ky është një reflektim shpirtëror, jo politik. Do të sfidojë shumë, do të zemërojë të tjerët dhe shpresojmë se do të zgjojë shumë më tepër. Ne gjithmonë përballemi me rrezikun që e keqja të na mundë nëse nuk qëndrojmë vigjilentë. Prandaj, ky shkrim nuk është një akuzë, por një paralajmërim ... një paralajmërim nga e kaluara.

Unë kam më shumë për të shkruar mbi këtë temë dhe se si, çfarë po ndodh në Amerikë dhe në botë në përgjithësi, u paratha nga Zoja e Fatimës. Sidoqoftë, në lutje sot, ndjeva që Zoti më tha të përqendrohesha në javët e ardhshme Vetëm për të bërë albumet e mia. Se ata, në një farë mënyre, kanë një pjesë për të luajtur në aspektin profetik të shërbesës sime (shih Ezekiel 33, veçanërisht vargjet 32-33). Do të bëhet vullneti i tij!

Së fundmi, ju lutem më mbani në lutjet tuaja. Pa e shpjeguar atë, mendoj se mund ta imagjinoni sulmin shpirtëror ndaj kësaj ministrie dhe familjes time. Zoti ju bekoftë. Ju të gjithë qëndroni në peticionet e mia të përditshme.

Vazhdo te lexosh

Ndërsa Ne Afrohemi

 

 

KETO Shtatë vitet e kaluara, e kam ndjerë Zotin duke krahasuar atë që është këtu dhe duke ardhur në botë me një uragan Sa më shumë që njeriu i afrohet syrit të stuhisë, aq më të forta bëhen erërat. Po kështu, sa më afër që të jemi Syri i Stuhisë- atë që mistikët dhe shenjtorët i kanë referuar si një "paralajmërim" ose "ndriçim i ndërgjegjes" globale (ndoshta "vula e gjashtë" e Zbulesës) - ngjarjet më intensive botërore do të bëhen.

Ne filluam të ndiejmë erërat e para të kësaj Stuhie të Madhe në 2008 kur filloi të shpalosej kolapsi ekonomik global [1]shih Viti i Shpalosjes, lumë votash &, Falsifikimi që vjen. Ajo që do të shohim në ditët dhe muajt përpara do të jenë ngjarje që zhvillohen shumë shpejt, njëra mbi tjetrën, që do të rrisin intensitetin e kësaj Stuhie të Madhe. Është konvergjenca e kaosit. [2]cf. Urtësia dhe Konvergjenca e Kaosit Tashmë, ka ngjarje të rëndësishme që ndodhin në të gjithë botën që, nëse nuk po i shikoni, siç është kjo ministri, shumica do të jenë të pavëmendshme ndaj tyre.

 

Vazhdo te lexosh

Frikacakë!

 

paralajmërim: përmban imazh grafik

 

SSHT quhet abort i pjesshëm i lindjes. Foshnjat e palindura, zakonisht mbi 20 javë të shtatzënisë, tërhiqen të gjalla nga barku me pincë derisa vetëm koka të mbetet në qafën e mitrës. Pas shpimit të bazës së kafkës, truri thithet, kafka rrëzohet dhe fëmija i vdekur lind. Procedura është e ligjshme në Kanada për dy arsye: njëra është që nuk ka ligje që kufizojnë abortin këtu, kështu që një shtatzëni nëntë mujore mund të ndërpritet, madje edhe deri në datën e lindjes; e dyta është sepse Kodi Penal i Kanadasë thotë që, derisa të mos lindë një foshnjë, ajo nuk njihet si "njeri". [1]krh. Neni 223 i Kodit Penal Kështu, edhe nëse një foshnjë është rritur plotësisht dhe koka mbetet në kanalin e lindjes, ajo ende nuk konsiderohet "njerëzore" derisa të lindë plotësisht.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. Neni 223 i Kodit Penal

Ai Thërret Ndërsa Ne Slumber


Krishti i Mërzitur Për Botë
, nga Michael D. O'Brien

 

 

Ndihem fort i detyruar ta ribotoj këtë shkrim sonte këtu. Ne po jetojmë në një moment të pasigurt, qetësinë para Stuhisë, kur shumë tundohen të flenë. Por ne duhet të qëndrojmë vigjilentë, domethënë, sytë tanë të përqendruar në ndërtimin e Mbretërisë së Krishtit në zemrat tona dhe pastaj në botën përreth nesh. Në këtë mënyrë, ne do të jetojmë në kujdesin dhe hirin e vazhdueshëm të Atit, mbrojtjen dhe vajosjen e Tij. Ne do të jetojmë në Arkë dhe duhet të jemi aty tani, sepse së shpejti do të fillojë të bjerë shi drejtësia mbi një botë të thyer dhe të thatë dhe të etur për Perëndinë. Botuar për herë të parë më 30 prill 2011.

 

KRISHTI RSHTIS NGJITUR, ALLELUIA!

 

ME TË VËRTETË Ai është ringjallur, aleluja! Unë po ju shkruaj sot nga San Francisco, SHBA në prag dhe Vigjiljen e Mëshirës Hyjnore dhe Lumturimin e Gjon Palit II. Në shtëpinë ku po qëndroj, tingujt e shërbimit të lutjes që po zhvillohen në Romë, ku po luten misteret e Shkëlqimit, po derdhen në dhomë me butësinë e një burimi rrjedhës dhe forcën e një ujëvare. Dikush nuk mund të ndihmojë por të mbingarkohet me fruta të Ringjalljes aq të dukshme sa Kisha Universale lutet në një zë përpara se të bekohet pasardhësi i Shën Pjetrit. pushtet të Kishës - fuqia e Jezusit - është e pranishme, si në dëshminë e dukshme të kësaj ngjarjeje, ashtu edhe në praninë e bashkimit të Shenjtorëve. Fryma e Shenjtë po rri pezull

Aty ku po qëndroj, dhoma e përparme ka një mur të veshur me ikona dhe statuja: Shën Pio, Zemra e Shenjtë, Zoja e Fatimës dhe Guadalupe, Shën Tereza de Liseux. të gjithë ata janë njollosur me lot vaji ose gjak që u kanë rënë nga sytë gjatë muajve të fundit. Drejtori shpirtëror i çiftit që jeton këtu është Fr. Seraphim Michalenko, zëvendës-postulator i procesit të shenjtërimit të Shën Faustinës. Një fotografi e tij kur takohet me Gjon Palin II ulet në këmbët e një prej statujave. Një paqe e prekshme dhe prezencë e Nënës së Bekuar duket se përshkon dhomën

Dhe kështu, është në mes të këtyre dy botëve që unë ju shkruaj. Nga njëra anë, shoh lot gëzimi që bie nga fytyrat e atyre që luten në Romë; nga ana tjetër, lotët e pikëllimit bien nga sytë e Zotit dhe Zojës në këtë shtëpi. Dhe kështu unë pyes edhe një herë: "Jezus, çfarë dëshiron t'i them popullit tënd?" Dhe unë i ndiej në zemrën time fjalët,

Tregojuni fëmijëve të mi se i dua. Se unë jam vetë Mëshira. Dhe Mëshira i thërret fëmijët e Mi të zgjohen. 

 

Vazhdo te lexosh

Epo, kjo ishte afër


Tornado Touchdown, 15 qershor 2012, pranë Liqenit Tramping, SK; foto nga Tianna Mallett

 

IT ishte një natë e shqetësuar - dhe një ëndërr e njohur. Unë dhe familja ime po i shpëtonim persekutimit ... dhe pastaj, si më parë, ëndrra do të kthehej në ne që të iknim tornadot. Kur u zgjova dje në mëngjes, ëndrra "mbeti" në mendjen time ndërsa gruaja ime dhe unë u futëm në një qytet aty pranë për të marrë furgonin e familjes tonë në dyqanin e riparimeve.

Në distancë, retë e errëta po shfaqeshin. Stuhitë ishin në parashikim. Kemi dëgjuar në radio që mund të ketë edhe tornado. "Duket shumë interesante për këtë," ramë dakord. Por së shpejti do të ndryshonim mendje.Vazhdo te lexosh

Vendimi

 

AS turneu im i fundit i ministrisë përparoi, ndjeva një peshë të re në shpirtin tim, një rëndesë zemre ndryshe nga misionet e mëparshme që Zoti më ka dërguar. Pasi predikova për dashurinë dhe mëshirën e Tij, unë e pyeta Atin një natë pse bota… pse ndokush nuk do të dëshironim t'i hapnim zemrat e tyre Jezusit që ka dhënë kaq shumë, i cili kurrë nuk ka lënduar një shpirt dhe që ka hapur dyert e Qiellit dhe ka fituar çdo bekim shpirtëror për ne përmes vdekjes së Tij mbi Kryq?

Përgjigjja erdhi shpejt, një fjalë nga vetë Shkrimet:

Dhe ky është vendimi, që drita erdhi në botë, por njerëzit preferuan errësirën ndaj dritës, sepse punët e tyre ishin të mbrapshta. (Gjoni 3:19)

Kuptimi në rritje, siç kam medituar në këtë fjalë, është se ajo është një përfundimtar fjala për kohën tonë, me të vërtetë a vendim për një botë tani në pragun e ndryshimit të jashtëzakonshëm.

 

Vazhdo te lexosh

Apokalipsi i Krishtlindjes

 

Brenda rrëfimi i Krishtlindjes qëndron në modelin e koha e mbarimit. 2000 vjet pas tregimit të saj të parë, Kisha është në gjendje të shikojë në Shkrimin e Shenjtë me një qartësi dhe kuptim më të thellë ndërsa Shpirti i Shenjtë zbulon librin e Danielit - një libër që do të vulosej "deri në kohën e fundit" kur bota do të ishte në një gjendje rebelimi - braktisje. [1]shih A po heq velin?

Ndërsa ti Daniel, mbaje sekret mesazhin dhe vulos librin deri koha e fundit; shumë do të bien dhe e keqja do të rritet. (Daniel 12: 4)

Nuk është se po zbulohet diçka "e re", në vetvete. Përkundrazi, tonë kuptimduke shpalosur "detajet" po bëhet më e qartë:

Megjithatë, edhe nëse Zbulesa është tashmë e plotë, ajo nuk është bërë plotësisht e qartë; mbetet që besimi i krishterë gradualisht të kuptojë domethënien e tij të plotë gjatë shekujve. —Katekizmi i Kishës Katolike 66

Duke paralelizuar rrëfimin e Krishtlindjes me kohën tonë, mund të na jepet një kuptim më i madh i asaj që është këtu dhe që vjen coming

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 shih A po heq velin?

I pamëshirshëm!

 

IF la Ndriçim do të ndodhë, një ngjarje e krahasueshme me "zgjimin" e Birit Prodigal, atëherë jo vetëm që njerëzimi do të hasë shthurjen e atij djali të humbur, mëshirën pasuese të Atit, por edhe pa mëshirë të vëllait të madh.

Interestingshtë interesante që në shëmbëlltyrën e Krishtit, Ai nuk na tregon nëse djali i madh vjen të pranojë kthimin e vëllait të Tij të vogël. Në fakt, vëllai është i zemëruar.

Tani djali i madh kishte dalë në fushë dhe, kur po kthehej, ndërsa po i afrohej shtëpisë, dëgjoi tingullin e muzikës dhe vallëzimit. Ai thirri një nga shërbëtorët dhe pyeti se çfarë mund të thotë kjo. Shërbëtori i tha: "Vëllai yt është kthyer dhe babai yt ka therur viçin e majmur, sepse e ka kthyer atë shëndoshë e mirë". Ai u zemërua dhe kur nuk pranoi të hynte në shtëpi, babai i tij doli dhe u lut me të. (Luka 15: 25-28)

E vërteta e jashtëzakonshme është, jo të gjithë në botë do t'i pranojnë hiret e Ndriçimit; disa do të refuzojnë "të hyjnë në shtëpi". A nuk ndodh kështu çdo ditë në jetën tonë? Na janë dhënë shumë momente për kthim në besim, e megjithatë, kështu që shpesh zgjedhim vullnetin tonë të gabuar mbi Zotin dhe ngurtësojmë zemrat tona pak më shumë, të paktën në fusha të caktuara të jetës sonë. Ferri në vetvete është plot me njerëz që i rezistuan me dashje kursimit të hirit në këtë jetë, dhe kështu janë pa hir në tjetrën. Vullneti i lirë njerëzor është njëkohësisht një dhuratë e pabesueshme, ndërsa në të njëjtën kohë një përgjegjësi serioze, pasi ajo është e vetmja gjë që e bën Zotin e plotfuqishëm të pafuqishëm: Ai nuk i detyron askujt shpëtimin edhe pse Ai dëshiron që të gjithë të shpëtohen. [1]krh. 1 Tim 2: 4

Një nga dimensionet e vullnetit të lirë që frenon aftësinë e Zotit për të vepruar brenda nesh është pa mëshirë

 

Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 krh. 1 Tim 2: 4

Koha, Koha, Koha

 

 

KU a shkon koha? A jam vetëm unë, apo ngjarjet dhe vetë koha duket sikur vërtiten me shpejtësi marramendëse? Tashmë është fundi i qershorit. Ditët po bëhen më të shkurtra tani në Hemisferën Veriore. Ekziston një ndjenjë mes shumë njerëzve që koha ka marrë një përshpejtim të paperëndishëm.

Po shkojmë drejt fundit të kohës. Tani sa më shumë që i afrohemi fundit të kohës, aq më shpejt veprojmë - kjo është ajo që është e jashtëzakonshme. Ka, si të thuash, një nxitim shumë domethënës në kohë; ka një përshpejtim në kohë ashtu si ka një nxitim në shpejtësi. Dhe ne shkojmë më shpejt dhe më shpejt. Ne duhet të jemi shumë të vëmendshëm ndaj kësaj për të kuptuar se çfarë po ndodh në botën e sotme. —Pr. Marie-Dominique Philippe, OP, Kisha Katolike në fund të një epoke, Ralph Martin, fq. 15-16

Unë kam shkruar tashmë për këtë në Shkurtimi i Ditëve Spiralja e Kohës. Dhe çfarë është me përsëritjen e 1:11 ose 11:11? Jo të gjithë e shohin atë, por shumë e shohin, dhe gjithnjë duket se mbart një fjalë koha është e shkurtër ... është ora e njëmbëdhjetë ... peshorja e drejtësisë po kthehet (shih shkrimin tim 11:11) Ajo që është qesharake është se nuk mund të besoni se sa e vështirë ka qenë të gjesh kohë për të shkruar këtë meditim!

Vazhdo te lexosh

Më shumë për Profetët e Rremë

 

KUR drejtori im shpirtëror më kërkoi të shkruaj më tej për "profetët e rremë", unë meditova se si ata përcaktohen shpesh në ditët tona. Zakonisht, njerëzit i shohin «profetët e rremë» si ata që parashikojnë të ardhmen gabimisht. Por kur Jezusi ose Apostujt flisnin për profetë të rremë, ata zakonisht flisnin për ata brenda kisha që i çoi të tjerët në humbje ose duke mos thënë të vërtetën, duke e ujitur atë ose duke predikuar krejtësisht një ungjill tjetër.

Të dashur, mos i besoni çdo fryme, por sprovoni shpirtrat për të parë nëse i përkasin Zotit, sepse shumë profetë të rremë kanë dalë në botë. (1 Gjonit 4: 1)

 

Vazhdo te lexosh