Përmbytja e Profetëve të Rremë - Pjesa II

 

Botuar për herë të parë më 10 Prill 2008. 

 

KUR Kam dëgjuar disa muaj më parë për Oprah Winfrey promovimi agresiv i spiritualitetit të Epokës së Re, një imazh i një kënduesi të detit të thellë më erdhi në mendje. Peshku pezullon një dritë të vetë-ndriçuar para gojës së saj, e cila tërheq gjahun. Pastaj, kur preja intereson mjaftueshëm për t'u afruar

Disa vjet më parë, fjalët më vinin vazhdimisht, “Ungjilli sipas Oprah-ut.”Tani e shohim pse.  

 

Vazhdo te lexosh

Dilni nga Babilonia!


"Qyteti i ndyrë" by Dan Krall

 

 

FOUR vite më parë, dëgjova një fjalë të fortë në lutje që është rritur kohët e fundit me intensitet. Dhe kështu, unë kam nevojë të flas nga zemra fjalët që dëgjoj përsëri:

Dil nga Babilonia!

Babilonia është simbolike e një kultura e mëkatit dhe kënaqësisë. Krishti po e thërret popullin e Tij jashtë këtij "qyteti", nga zgjedha e shpirtit të kësaj epoke, nga dekadenca, materializmi dhe sensualiteti që ka mbyllur ulluqet e tij dhe po derdhen në zemrat dhe shtëpitë e popullit të Tij.

Pastaj dëgjova një zë tjetër nga qielli duke thënë: “Largohuni prej saj, populli im, në mënyrë që të mos merrni pjesë në mëkatet e saj dhe të merrni një pjesë të plagëve të saj, sepse mëkatet e saj janë grumbulluar deri në qiell… (Zbulesa 18: 4- 5)

"Ajo" në këtë fragment të Shkrimeve të Shenjta është "Babilonia", të cilën Papa Benedikti kohët e fundit e interpretoi si

… Simboli i qyteteve të mëdha jofetare në botë —POPA BENEDICT XVI, Fjalimi drejtuar Kurisë Romake, 20 dhjetor 2010

Në Zbulesë, Babylon papritmas bie:

I rënë, i rënë Babilonia e madhe. Ajo është bërë një vend i përhumbur për demonët. Ajo është një kafaz për çdo frymë të ndyrë, një kafaz për çdo zog të papastër, një kafaz për çdo kafshë të papastër dhe të neveritshmeMjerisht, mjerisht, qyteti i madh, Babilonia, qyteti i fuqishëm. Në një orë gjykimi juaj ka ardhur. (Zbulesa 18: 2, 10)

Dhe kështu paralajmërimi: 

Dil nga Babilonia!

Vazhdo te lexosh

Toka po vajton

 

DIKUSH shkroi kohët e fundit duke pyetur se çfarë është marrja ime në peshq dhe zogj të ngordhur që shfaqen në të gjithë botën. Së pari, kjo ka ndodhur tani me frekuencë në rritje gjatë dy viteve të fundit. Disa specie papritmas "po vdesin" në një numër të madh. A është rezultat i shkaqeve natyrore? Pushtimi njerëzor? Ndërhyrje teknologjike? Armatim shkencor?

Duke pasur parasysh se ku jemi në kësaj here në historinë njerëzore; duke pasur parasysh paralajmërime të forta të lëshuara nga Qielli; e dhënë fjalët e fuqishme të Etërve të Shenjtë gjatë këtij shekulli të kaluar… dhe duke pasur parasysh kurs pa zot që ka njerëzimi tani ndiqen, Unë besoj se Shkrimet vërtet kanë një përgjigje për ato që po ndodhin në botë me planetin tonë:

Vazhdo te lexosh

Ezekiel 12


Peisazhi i Verës
nga George Inness, 1894

 

Kam dëshirë të të jap ungjillin dhe më shumë se kaq, të të jap jetën time; ti je bere shume e dashur per mua. Fëmijët e mi të vegjël, unë jam si një nënë që ju lind, derisa Krishti të formohet në ju. (1 Sel. 2: 8; Gal 4:19)

 

IT ka kaluar gati një vit që kur gruaja ime dhe unë morëm tetë fëmijët tanë dhe u zhvendosëm në një parcelë të vogël toke në poret e Kanadasë në mes të askundit. Probablyshtë ndoshta vendi i fundit që do të kisha zgjedhur .. një oqean i gjerë me fusha bujqësore, pak pemë dhe shumë erë. Por të gjitha dyert e tjera u mbyllën dhe kjo ishte ajo që u hap.

Ndërsa lutesha këtë mëngjes, duke medituar për ndryshimin e shpejtë, pothuajse dërrmues të drejtimit për familjen tonë, më erdhën fjalët që kisha harruar se kisha lexuar pak para se të ndiheshim të thirrur për të lëvizur Ezekiel, Kapitulli 12.

Vazhdo te lexosh

Përmbytja e Profetëve të Rremë

 

 

Botuar për herë të parë më 28 maj 2007, unë e kam azhurnuar këtë shkrim, më të rëndësishëm se kurrë…

 

IN një ëndërr e cila gjithnjë e më shumë pasqyron kohën tonë, Shën Gjon Bosko pa Kishën, e përfaqësuar nga një anije e shkëlqyer, e cila, drejtpërdrejt para a periudha e paqes, ishte nën sulm të madh:

Anijet e armikut sulmojnë me gjithçka që kanë: bomba, kanone, armë zjarri, madje libra dhe broshura janë hedhur në anijen e Papës.  -Dyzet ëndrrat e Shën Gjon Boskos, hartuar dhe redaktuar nga Fr. J. Bacchiarello, SDB

Kjo është, Kisha do të përmbytej nga një përmbytje e profetë të rremë.

 

Vazhdo te lexosh

Pse habiteni?

 

 

NGA nje lexues:

Pse famullitarët janë kaq të heshtur për këto kohë? Më duket se priftërinjtë tanë duhet të na udhëheqin… por 99% janë të heshtur pse heshtin… ??? Pse janë kaq shumë, shumë njerëz në gjumë? Pse nuk zgjohen? Unë mund të shoh se çfarë po ndodh dhe nuk jam i veçantë… pse nuk munden të tjerët? Likeshtë si një mandat nga Qielli që është dërguar të zgjohet dhe të shohë se sa është ora… por vetëm disa janë zgjuar dhe madje edhe më pak po përgjigjen.

Përgjigja ime është pse habitesh Nëse ndoshta jemi duke jetuar në "kohët e fundit" (jo fundi i botës, por një "periudhë" fundi) siç duket se shumë nga papët menduan si Pius X, Paul V dhe Gjon Pali II, nëse jo prezent Atin e Shenjtë, atëherë këto ditë do të jenë saktësisht siç ka thënë Shkrimi se do të ishin.

Vazhdo te lexosh

Romakëve unë

 

IT është vetëm në mendje tani që mbase Kapitulli 1 i Romakëve është bërë një nga pjesët më profetike në Dhjatën e Re. Shën Pali paraqet një përparim intrigues: mohimi i Zotit si Zot i Krijimit çon në arsyetime të kota; arsyetimi i kotë çon në adhurimin e krijesës; dhe adhurimi i krijesës çon në përmbysje të njerëzimit dhe shpërthim të së keqes.

Romakëve 1 është ndoshta një nga shenjat kryesore të kohërave tona

 

Vazhdo te lexosh

O Kanada… Ku je?

 

 

 

Botuar për herë të parë më 4 mars 2008. Ky shkrim është azhurnuar me ngjarjet më të fundit. Ai bën pjesë në kontekstin themelor për Pjesa III e Profecisë në Romë, duke ardhur në Përqafimi i TV Shpresë më vonë këtë javë. 

 

GJATË 17 vitet e kaluara, ministria më ka sjellë nga bregu në breg në Kanada. Unë kam qenë kudo që nga famullitë e qyteteve të mëdha e deri te kishat e vogla të vendit duke qëndruar buzë fushave të grurit. Unë kam takuar shumë shpirtra që kanë një dashuri të thellë për Zotin dhe dëshirë të madhe që të tjerët ta njohin gjithashtu Atë. Unë kam hasur shumë priftërinj që janë besnikë ndaj Kishës dhe bëjnë gjithçka që munden për t'u shërbyer kopeve të tyre. Dhe ka nga ato xhepa të rinj, aty këtu, të të rinjve që po digjen për Mbretërinë e Zotit dhe po punojnë shumë për të sjellë kthimin në besim të një numri të vogël të moshatarëve të tyre në këtë betejë të madhe kundër-kulturore midis Ungjillit dhe anti-Ungjillit. 

Zoti më ka dhënë privilegjin të shërbej për dhjetëra mijëra bashkëqytetarë të mi. Më është dhënë një pamje nga zogjtë e Kishës Katolike Kanadeze që ndoshta pak nga klerikët e kanë provuar.  

Cila është arsyeja pse sonte, shpirti im po dhemb

 

Vazhdo te lexosh

E Dëshpërimit dhe një Lopë Qumështore

 

KETU po ndodh shumë në botë që, sinqerisht, duket dëshpëruese. Ose të paktën, mund të jetë pa e parë përmes lenteve të Providencës Hyjnore. Stina e vjeshtës mund të jetë e zymtë për disa ndërsa gjethet zbehen, bien në tokë dhe prishen. Por për atë me largpamësi, kjo gjethe e rënë është plehra që do të prodhojë një pranverë të lavdishme ngjyrash dhe jete.

Këtë javë, unë synova të flas në Pjesën III të Profecisë në Romë për "rënien" në të cilën po jetojmë. Sidoqoftë, përveç luftës së zakonshme shpirtërore, kishte një tjetër shpërqendrim: arriti një anëtar i ri i familjes.

Vazhdo te lexosh

Më shumë pyetje dhe përgjigje… Për Zbulesën Private

OurWeepingLady.jpg


A përhapja e profecisë dhe zbulesa private në kohën tonë mund të jetë një bekim dhe një mallkim. Nga njëra anë, Zoti ndriçon disa shpirtra që të na drejtojnë në këto kohë; nga ana tjetër, pa dyshim ka frymëzime demonike dhe të tjera që thjesht imagjinohen. Si i tillë, po bëhet gjithnjë e më e domosdoshme që besimtarët të mësojnë të njohin zërin e Jezusit (shih Episode 7 në EmbracingHope.tv).

Pyetjet dhe përgjigjet e mëposhtme kanë të bëjnë me zbulesën private në kohën tonë:

 

Vazhdo te lexosh

Njeriu i trembëdhjetë


 

AS Unë kam udhëtuar nëpër pjesë të Kanadasë dhe Amerikës gjatë disa muajve të fundit dhe kam folur me shumë shpirtra, ekziston një trend i qëndrueshëm: martesat dhe marrëdhëniet janë nën një sulm të ashpër, Sidomos I krishterë martesat. Grindje, grindje, padurim, ndryshime në dukje të pazgjidhshme dhe tension i pazakontë. Kjo theksohet edhe më tej nga stresi financiar dhe një ndjenjë dërrmuese që koha po garon përtej aftësisë së dikujt për të vazhduar.

Vazhdo te lexosh

Uniteti i Rremë - Pjesa II

 

 

IT është Dita e Kanadasë sot. Ndërsa këndonim himnin tonë kombëtar pas meshës në mëngjes, unë mendova për liritë e paguara në gjak nga liritë e paraardhësve tanë të cilat po thithen me shpejtësi në një oqean të relativizmit moral si Tsunami Moral vazhdon shkatërrimin e saj.

Ishte dy vjet më parë që një gjykatë këtu vendosi për herë të parë që një fëmijë mund të ketë tre prindër (Janar 2007). Certainlyshtë sigurisht e para në Amerikën e Veriut, nëse jo në botë, dhe është vetëm fillimi i një kaskade ndryshimi që po vjen. Dhe kjo është një i fortë shenjë e kohërave tona: 

Ju duhet të mbani mend, të dashur, parashikimet e apostujve të Zotit tonë Jezu Krisht; ata ju thanë: "Në kohën e fundit do të ketë tallës, duke ndjekur pasionet e tyre të paudhët". Janë këta që krijojnë përçarje, njerëz të kësaj bote, pa Frymë. (Juda 18)

Unë për herë të parë e botova këtë artikull më 9 janar 2007. Unë e kam azhurnuar

 

Vazhdo te lexosh

Shkrimi në mur


Festa e Belshazarit (1635), Rembrandt

 

Që nga skandali i cili ndodhi në Universitetin "Katolik" Notre Dame në SHBA, ku Presidenti pro-abrtion Barack Obama u nderua dhe një pro-jetës prifti u arrestua, ky shkrim po më kumbon në veshët

 

Qysh prej kohës zgjedhjet në Kanada dhe SH.B.A. në të cilat popullatat kanë zgjedhur ekonominë sesa shfarosjen e të palindurve si çështjen më të rëndësishme, unë kam dëgjuar fjalët:Vazhdo te lexosh

Papa Benedikti dhe dy kolonat

 

FESTA E ST. JOHN BOSCO

 

Botuar për herë të parë më 18 korrik 2007, unë e kam azhurnuar këtë shkrim në këtë ditë feste të Shën Gjon Boskos. Përsëri, kur i azhurnoj këto shkrime, është sepse e ndiej Jezusin duke thënë se Ai dëshiron që ne t'i dëgjojmë përsëri Shënim: Shumë lexues po më shkruajnë duke raportuar se ata nuk janë më në gjendje të marrin këto buletine, edhe pse janë pajtuar. Numri i këtyre rasteve po rritet çdo muaj. Zgjidhja e vetme është ta bëni zakon të kontrolloni këtë faqe në internet çdo dy ditë për të parë nëse kam postuar një shkrim të ri. Na vjen keq për këtë shqetësim. Mund të provoni të shkruani serverin tuaj dhe të kërkoni që të gjitha postat elektronike nga markmallett.com të lejohen përmes emailit tuaj. Gjithashtu, sigurohuni që filtrat e hedhurinave në programin tuaj të postës elektronike nuk po filtrojnë këto email. Së fundmi, ju falënderoj të gjithë ju për letrat që më keni bërë. Mundohem të përgjigjem sa herë që mundem, por detyrimet e ministrisë dhe jetës sime familjare shpesh kërkojnë që unë të jem i shkurtër ose thjesht i paaftë të përgjigjem fare. Ju falënderoj për mirëkuptimin.

 

UNE KAM shkruar këtu më parë besoj se po jetojmë në ditët e profetikëve ëndrra e Shën Gjon Boskos (lexoni tekstin e plotë këtu.) Isshtë një ëndërr në të cilën Kisha, e përfaqësuar si a anije e madhe, bombardohet dhe sulmohet nga disa anije armike që e rrethojnë atë. Thendrra duket gjithnjë e më shumë që i përshtatet kohërave tona

Vazhdo te lexosh

Arka e Budallenjve

 

 

IN pas zgjedhjeve të SHBA dhe Kanada, shumë prej jush kanë shkruar, me lot në sy, me zemër të thyer se gjenocidi do të vazhdojë në vendin tuaj në "luftën kundër barkut". Të tjerët po ndiejnë dhimbjen e përçarjes që ka hyrë në familjet e tyre dhe goditjen e fjalëve lënduese ndërsa shoshitja midis grurit dhe bykut bëhet më e dukshme. U zgjova këtë mëngjes me shkrimin më poshtë në zemrën time.

Dy gjëra që Jezusi butësisht kërkon nga ju sot: të dashuroni armiqtë tuaj dhe bëhu budalla për Të

A do të thuash po?

 

Vazhdo te lexosh

Thyerja e vulave

 

Ky shkrim ka qenë në ballë të mendimeve të mia që nga dita kur u shkrua (dhe u shkrua me frikë dhe dridhje!) Perhapsshtë ndoshta një përmbledhje e vendit ku jemi dhe ku do të shkojmë. Vulat e Zbulesës krahasohen me "dhimbjet e lindjes" për të cilat foli Jezusi. Ata janë paralajmërues i afërsisë së "Dita e Zotit ”, e ndëshkimit dhe shpërblimit në një shkallë kozmike. Kjo u botua për herë të parë më 14 shtator 2007. isshtë pika fillestare për Gjyqi shtatë vjeçar seri e cila u shkrua në fillim të këtij viti

 

FESTA E LARTALSIMIT T C KRYQIT T H SHENJT /
Vigjilja e zonjës sonë të hidhërimeve

 

KETU është një fjalë që më ka ardhur, një fjalë mjaft e fortë:

Vulat do të prishen.

Kjo është, vulat e Librit të Zbulesës.

 

Vazhdo te lexosh

Stuhia e përsosur


"Stuhia e përsosur", burimi i panjohur

 

Botuar për herë të parë më 26 mars 2008.

 

Nga fermerët e mbijetesës që hanë oriz në Ekuador te gourmetët që ushqehen me skargot në Francë, konsumatorët në të gjithë botën përballen me rritjen e çmimeve të ushqimeve në atë që e quajnë analistët. një stuhi perfekte të kushteve. Moti i çuditshëm është një faktor. Por po kështu janë edhe ndryshimet dramatike në ekonominë globale, duke përfshirë çmime më të larta të naftës, rezerva më të ulëta të ushqimit dhe rritje të kërkesës së konsumatorit në Kinë dhe Indi. -NBC News në internet, 24 Mars 2008 

Vazhdo te lexosh

Ajo lindi një djalë


Foshnja Brad në krahët e vëllait të tij të madh

 

SHE e bëri atë! Nusja ime lindi fëmijën tonë të tetë dhe djalin e pestë: Bradley Gabriel Mallett. Daferi i vogël peshonte në 9 paund dhe 3 ons. Ai është imazhi pështymë i motrës së tij më të madhe Denise kur lindi. Të gjithë janë shumë të ngazëllyer, shumë të mahnitur me bekimin që erdhi në shtëpi mbrëmë. Edhe Lea, edhe unë ju falënderoj për letrat dhe lutjet tuaja!

Vazhdo te lexosh

Një profeci që do të kalojë?

 

ONE muaj më parë, kam botuar Ora e Vendimit. Në të, unë deklarova se zgjedhjet e ardhshme në Amerikën e Veriut janë thelbësore të bazuara kryesisht në një çështje: abort. Ndërsa e shkruaj këtë, Psalmi 95 më vjen përsëri në mendje:

Dyzet vjet e durova atë brez. Unë i thashë: "Ata janë një popull, zemra e të cilit humbet dhe nuk i dinë rrugët e mia". Kështu që unë u betova në zemërimin tim, "Ata nuk do të hyjnë në prehjen time".

Ajo ishte dyzet vjet më parë në 1968 që prezantoi Papa Pali VI Humanae Vitae. Në atë letër enciklike, ekziston një paralajmërim profetik, i cili besoj se do të ndodhë në plotësinë e tij. Ati i Shenjtë tha:

Vazhdo te lexosh