Krishterimi i vërtetë

 

Ashtu si fytyra e Zotit tonë u shpërfytyrua në Mundimet e Tij, po ashtu fytyra e Kishës është shpërfytyruar në këtë orë. Çfarë përfaqëson ajo? Cili është misioni i saj? Cili është mesazhi i saj? Cfare ben krishterimi i vërtetë vërtetë si?

Vazhdo te lexosh

Skizma, thua ti?

 

DIKUSH më pyeti një ditë më parë: "Nuk po largohesh nga Ati i Shenjtë apo nga magjisteri i vërtetë, apo jo?" U befasova nga pyetja. “Jo! çfarë ju dha këtë përshtypje??” Ai tha se nuk ishte i sigurt. Kështu që unë e sigurova atë se përçarja është nuk mbi tavolinë. Periudha.

Vazhdo te lexosh

Qëndro në Mua

 

Publikuar për herë të parë më 8 maj 2015…

 

IF nuk jeni në paqe, bëjini vetes tre pyetje: A jam unë në vullnetin e Zotit? A po i besoj Atij? A po e dua Zotin dhe të afërmin në këtë moment? Thjesht, a jam duke qenë besnik, besuardhe i dashuruar?[1]Shiko Ndërtimi i Shtëpisë së Paqes Sa herë që e humbni qetësinë, kaloni nëpër këto pyetje si një listë kontrolli dhe më pas riorganizoni një ose më shumë aspekte të mendësisë dhe sjelljes suaj në atë moment duke thënë: “Ah, Zot, më fal, kam pushuar së qëndruari në ty. Më fal dhe më ndihmo të filloj përsëri.” Në këtë mënyrë, ju do të ndërtoni në mënyrë të qëndrueshme një Shtëpia e Paqes, edhe në mes të sprovave.

Vazhdo te lexosh

Shënimet

ringjallje

 

KJO në mëngjes, ëndërrova se isha në një kishë ulur anash, pranë gruas sime. Muzika që luhej ishin këngë që kisha shkruar, megjithëse nuk i kisha dëgjuar kurrë deri në këtë ëndërr. E gjithë kisha ishte e qetë, askush nuk këndonte. Papritur, fillova të këndoj në heshtje spontanisht, duke ngritur lart emrin e Jezusit. Siç bëra unë, të tjerët filluan të këndojnë dhe lavdërojnë dhe fuqia e Shpirtit të Shenjtë filloi të zbriste. Ishte bukur. Pasi mbaroi kënga, dëgjova një fjalë në zemër: Rilindja. 

Dhe u zgjova. Vazhdo te lexosh

I krishteri autentik

 

Në ditët e sotme thuhet shpesh se shekulli i sotëm ka etje për autenticitet.
Sidomos për të rinjtë thuhet se
ata kanë një tmerr të artificiales ose të rreme
dhe se ata janë në kërkim mbi të gjitha për të vërtetën dhe ndershmërinë.

Këto "shenja të kohës" duhet të na gjejnë vigjilentë.
Qoftë në heshtje ose me zë të lartë - por gjithmonë me forcë - ne jemi duke u pyetur:
A e besoni vërtet atë që po shpallni?
A jetoni atë që besoni?
A predikoni vërtet atë që jetoni?
Dëshmia e jetës është bërë më shumë se kurrë një kusht thelbësor
për efektshmëri reale në predikim.
Pikërisht për këtë ne jemi, në një masë të caktuar,
përgjegjës për përparimin e Ungjillit që ne shpallim.

—POPA ST. PAUL VI, Evangelii Nuntiandi, n 76

 

SOT, ka kaq shumë baltë për hierarkinë në lidhje me gjendjen e Kishës. Për të qenë të sigurt, ata mbajnë një përgjegjësi dhe llogari të madhe për kopetë e tyre, dhe shumë prej nesh janë të frustruar me heshtjen e tyre dërrmuese, nëse jo Bashkëpunimi, përballë kësaj revolucion global pa zot nën flamurin e "Rivendosje e Madhe ”. Por kjo nuk është hera e parë në historinë e shpëtimit që kopeja ka qenë vetëm braktisur - këtë herë, ujqërve të "progresiviteti"Dhe"korrektësi politike“. Është pikërisht në kohë të tilla, megjithatë, që Zoti shikon laikët, për t'u ngritur brenda tyre shenjtorë që bëhen si yje të shndritshëm në netët më të errëta. Kur njerëzit duan të fshikullojnë klerin këto ditë, unë përgjigjem: “Epo, Zoti po shikon ty dhe mua. Pra, le të merremi me të!”Vazhdo te lexosh

Krijimi "Të dua"

 

 

“KU është Zoti? Pse është kaq i heshtur? Ku eshte ai?" Pothuajse çdo person, në një moment të jetës së tij, i thotë këto fjalë. Ne bëjmë më shpesh në vuajtje, sëmundje, vetmi, sprova intensive dhe ndoshta më shpesh, në thatësi në jetën tonë shpirtërore. Megjithatë, ne vërtet duhet t'u përgjigjemi këtyre pyetjeve me një pyetje të sinqertë retorike: "Ku mund të shkojë Zoti?" Ai është gjithmonë i pranishëm, gjithmonë aty, gjithmonë me dhe mes nesh - edhe nëse ai kuptim prania e Tij është e paprekshme. Në disa mënyra, Zoti është thjesht dhe pothuajse gjithmonë në maskim.Vazhdo te lexosh

Nata e errët


Shën Thérèse i Fëmijës Jezus

 

JU e njohin atë për trëndafilat e saj dhe thjeshtësinë e shpirtërore të saj. Por më pak e njohin atë për errësirën e plotë ku ajo kaloi para vdekjes së saj. Duke vuajtur nga tuberkulozi, Shën Thérèse de Lisieux pranoi se, nëse nuk do të kishte besim, ajo do të kishte kryer vetëvrasje. Ajo i tha infermierit të saj pranë shtratit:

Jam i befasuar që nuk ka më vetëvrasje mes ateistëve. —Siç është raportuar nga Motra Marie e Trinisë; CatholicHousehold.com

Vazhdo te lexosh

Revolucioni më i madh

 

A bota është gati për një revolucion të madh. Pas mijëra vitesh të ashtuquajtur përparim, ne nuk jemi më pak barbarë se Kaini. Ne mendojmë se jemi të avancuar, por shumë nuk e dinë se si të mbjellin një kopsht. Ne pretendojmë se jemi të qytetëruar, megjithatë jemi më të ndarë dhe në rrezik të vetëshkatërrimit masiv se çdo brez i mëparshëm. Nuk është pak gjë që Zoja ka thënë përmes disa profetëve se “Ju po jetoni në një kohë më të keqe se koha e Përmbytjes.” por ajo shton, "...dhe ka ardhur momenti për kthimin tuaj."[1]Qershor 18th, 2020, "Më keq se përmbytja" Por të kthehemi në çfarë? Për fenë? Tek “masat tradicionale”? Tek para Vatikani II…?Vazhdo te lexosh

Shënimet

Shënimet
1 Qershor 18th, 2020, "Më keq se përmbytja"

Rruga e vogël e Shën Palit

 

Gëzohuni gjithmonë, lutuni vazhdimisht
dhe falënderoni në të gjitha situatat,
sepse ky është vullneti i Zotit
për ju në Krishtin Jezus.” 
(1 Thesalonikasve 5:16)
 

Qysh prej kohës Ju shkrova e fundit, jetët tona kanë rënë në kaos pasi kemi filluar lëvizjen nga një krahinë në tjetrën. Për më tepër, shpenzimet dhe riparimet e papritura janë rritur në mes të luftës së zakonshme me kontraktorët, afatet dhe zinxhirët e prishur të furnizimit. Dje, më në fund fryva një copë litari dhe më duhej të shkoja për një makinë të gjatë.Vazhdo te lexosh

Qymyr djegëse

 

KETU është kaq shumë luftë. Luftë midis kombeve, luftë midis fqinjëve, luftë midis miqve, luftë midis familjeve, luftë midis bashkëshortëve. Jam i sigurt se secili prej jush është një viktimë në një farë mënyre nga ajo që ka ndodhur gjatë dy viteve të fundit. Ndarjet që shoh mes njerëzve janë të hidhura dhe të thella. Ndoshta në asnjë moment tjetër në historinë njerëzore fjalët e Jezusit nuk zbatohen kaq lehtë dhe në një shkallë kaq masive:Vazhdo te lexosh

Duke dorëzuar gjithçka

 

Ne duhet të rindërtojmë listën tonë të abonimeve. Kjo është mënyra më e mirë për të qëndruar në kontakt me ju - përtej censurës. Abonohu këtu.

 

KJO në mëngjes, para se të ngrihej nga shtrati, Zoti vuri Novena e Braktisjes përsëri në zemrën time. A e dini se Jezusi tha: “Nuk ka novena më efektive se kjo”?  e besoj. Nëpërmjet kësaj lutjeje të veçantë, Zoti solli shërimin aq shumë të nevojshëm në martesën dhe jetën time dhe vazhdon ta bëjë këtë. Vazhdo te lexosh

Varfëria e këtij momenti të tanishëm

 

Nëse jeni abonent i The Now Word, sigurohuni që emailet për ju janë "në listën e bardhë" nga ofruesi juaj i internetit duke lejuar email nga "markmallett.com". Gjithashtu, kontrolloni dosjen tuaj të padëshiruar ose të postës së padëshiruar nëse emailet po përfundojnë atje dhe sigurohuni që t'i shënoni si "jo" junk ose postë të padëshiruar. 

 

KETU është diçka që po ndodh, të cilës ne duhet t'i kushtojmë vëmendje, diçka që Zoti po bën, ose mund të thuhet, duke e lejuar. Dhe kjo është zhveshja e Nuses së Tij, Kishës Nënë, nga veshjet e saj të kësaj bote dhe me njolla, derisa ajo të qëndrojë lakuriq para Tij.Vazhdo te lexosh

Bindja e thjeshtë

 

Kini frikë nga Zoti, Perëndia juaj,
dhe mbajeni gjatë gjithë ditëve të jetës suaj,
të gjitha statutet dhe urdhërimet e tij që unë ju urdhëroj,
dhe kështu të ketë jetë të gjatë.
Dëgjo, o Izrael, dhe ki kujdes t'i vëzhgosh,
që të rriteni dhe të përparoni më shumë,
sipas premtimit të Zotit, Perëndisë të etërve tuaj,
të të jap një tokë ku rrjedh qumësht e mjaltë.

(Leximi i parë, 31 tetor 2021 )

 

IMAGJYNO nëse do të të ftonin të takosh interpretuesin tënd të preferuar ose ndoshta një kryetar shteti. Ju ka të ngjarë të vishni diçka të bukur, të rregulloni flokët ashtu siç duhet dhe të jeni në sjelljen tuaj më të sjellshme.Vazhdo te lexosh

Tundimi për të hequr dorë

 

Mësues, ne kemi punuar shumë gjatë gjithë natës dhe nuk kemi kapur asgjë. 
(Ungjilli i sotëm, Luka 5: 5)

 

NDONJEHERE, ne duhet të shijojmë dobësinë tonë të vërtetë. Ne duhet të ndiejmë dhe njohim kufizimet tona në thellësinë e qenies sonë. Ne kemi nevojë të rizbulojmë se rrjetat e aftësisë njerëzore, arritjeve, aftësive, lavdisë… do të dalin bosh nëse ato janë të lira nga Hyjnorja. Si e tillë, historia është me të vërtetë një histori e ngritjes dhe rënies jo vetëm të individëve, por të kombeve të tëra. Kulturat më të lavdishme janë zbehur dhe kujtimet e perandorëve dhe të cezarëve janë zhdukur, përveç një busti të rrënuar në cep të një muzeu…Vazhdo te lexosh

Jezusi është Ngjarja Kryesore

Kisha Shlyese e Zemrës së Shenjtë të Jezusit, Mali Tibidabo, Barcelona, ​​Spanjë

 

KETU a janë duke u zhvilluar kaq shumë ndryshime serioze në botë tani sa është pothuajse e pamundur të vazhdosh me to. Për shkak të këtyre "shenjave të kohës", unë i kam kushtuar një pjesë të kësaj faqe interneti herë pas here duke folur për ato ngjarje të ardhshme që Qielli na ka komunikuar kryesisht përmes Zotit dhe Zojës sonë. Pse Sepse Vetë Zoti ynë foli për gjërat e ardhshme që do të vijnë në mënyrë që Kisha të mos tërhiqet. Në fakt, aq shumë nga ato që fillova të shkruaj trembëdhjetë vjet më parë kanë filluar të shpalosen në kohë reale para syve tanë. Dhe të them të drejtën, ka një ngushëllim të çuditshëm në këtë sepse Jezusi i paratha tashmë këto kohë. 

Vazhdo te lexosh

Një përrallë e vërtetë për Krishtlindje

 

IT ishte fundi i një turneu të gjatë koncerti dimëror në të gjithë Kanadanë - gati 5000 milje në të gjitha. Trupi dhe mendja më ishin lodhur. Pasi mbarova koncertin tim të fundit, tani ishim vetëm dy orë nga shtëpia. Vetëm një ndalesë më shumë për karburantin dhe ne do të ishim në kohë për Krishtlindje. Vështrova gruan time dhe i thashë: "E tëra që dua të bëj është të ndez fireplace dhe të shtrihem si një gungë në divan." E ndieja tashmë aromën e tymit të drurit.Vazhdo te lexosh

Dashuria jonë e parë

 

ONE nga "tani fjalët" që Zoti më vuri në zemër rreth katërmbëdhjetë vjet më parë ishte se a "Stuhi e Madhe si një uragan po vjen mbi tokë", dhe se sa më shumë afrohemi me Syri i Stuhisëaq më shumë do të ketë kaos dhe konfuzion. Epo, erërat e kësaj Stuhie po bëhen kaq të shpejta tani, ngjarjet kanë filluar të shpalosen kaq shumë shpejt, se është e lehtë të çorientohesh. Easyshtë e lehtë të harrosh nga më thelbësoret. Dhe Jezusi u tregoi ndjekësve të Tij, të Tijve besnik ndjekës, çfarë është kjo:Vazhdo te lexosh

Një besim i pathyeshëm në Jezusin

 

Botuar për herë të parë më 31 maj 2017.


HOLLYWOOD 
ka qenë i tejkaluar me një mbushje me filma super hero. Praktikisht ekziston një në kinema, diku, pothuajse vazhdimisht tani. Mbase kjo flet për diçka të thellë brenda psikikës së këtij brezi, një epokë në të cilën heronjtë e vërtetë tani janë shumë pak; një reflektim i një bote që dëshiron për madhështi të vërtetë, nëse jo, një Shpëtimtari i vërtetëVazhdo te lexosh

Duke iu afruar Jezusit

 

Unë dua të them një falënderim të përzemërt për të gjithë lexuesit dhe shikuesit e mi për durimin tuaj (si gjithmonë) në këtë periudhë të vitit kur ferma është e zënë dhe gjithashtu përpiqem të kallëzoj në një pushim dhe pushim me familjen time. Faleminderit edhe atyre që kanë bërë lutjet dhe dhurimet tuaja për këtë shërbesë. Unë kurrë nuk do të kem kohë të falënderoj të gjithë personalisht, por dije që lutem për të gjithë ju. 

 

ÇFARË a është qëllimi i të gjitha shkrimeve, transmetimeve në internet, podkasteve, librit, albumeve, etj? Cili është qëllimi im të shkruaj për "shenjat e kohërave" dhe "kohët e fundit"? Sigurisht, ka qenë që të përgatiten lexuesit për ditët që tani janë afër. Por në zemër të gjithë kësaj, qëllimi është që në fund të fundit të afrohesh më afër Jezusit.Vazhdo te lexosh

Cila është përdorimi?

 

"ÇFAR' SHT perdorimi? Pse shqetësohesh për të planifikuar ndonjë gjë? Pse të filloni ndonjë projekt apo të investoni në të ardhmen nëse gjithçka do të shembet gjithsesi? " Këto janë pyetjet që disa nga ju po bëjnë ndërsa filloni të kuptoni seriozitetin e orës; ndërsa shihni përmbushjen e fjalëve profetike që po shpalosen dhe shqyrtoni vetë "shenjat e kohërave".Vazhdo te lexosh

Kthimi i Krijimit të Zotit!

 

WE po përballen si një shoqëri me një pyetje serioze: ose ne do ta kalojmë pjesën tjetër të jetës sonë duke u fshehur nga pandemitë, duke jetuar në frikë, izolim dhe pa liri… ose mund të bëjmë më të mirën tonë për të ndërtuar imunitetet tona, të karantinojmë të sëmurët dhe vazhdoni me jetesën. Disi, gjatë disa muajve të fundit, një gënjeshtër e çuditshme dhe krejtësisht surreale i është diktuar ndërgjegjes globale se ne duhet të mbijetojmë me çdo kusht- që të jetosh pa liri është më mirë sesa të vdesësh. Dhe e gjithë popullsia e planetit ka shkuar së bashku me të (jo se kemi pasur shumë zgjedhje). Ideja e karantinimit të i shëndetshëm në një shkallë masive është një eksperiment i ri - dhe është shqetësues (shih esenë e Peshkopit Thomas Paprocki mbi moralin e këtyre bllokimeve këtu).Vazhdo te lexosh

Koha e Shën Jozefit

Shën Jozefi, nga Tianna (Mallett) Williams

 

Ora po vjen, me të vërtetë ka ardhur, kur ju do të shpërndaheni,
secili në shtëpinë e tij dhe do të më lini vetëm.
Megjithatë unë nuk jam vetëm sepse Ati është me mua.
Të kam thënë këtë, që të kesh paqe tek unë.
Në botë përballeni me përndjekje. Por merr guximin;
Unë kam pushtuar botën!

(John 16: 32-33)

 

KUR tufa e Krishtit është privuar nga Sakramentet, përjashtuar nga Mesha, dhe shpërndarë jashtë vathëve të kullotës së saj, mund të ndihet si një moment braktisjeje - atësia shpirtërore. Profeti Ezekiel foli për një kohë të tillë:Vazhdo te lexosh

Duke thirrur Dritën e Krishtit

Piktura nga vajza ime, Tianna Williams

 

IN shkrimi im i fundit, Gjetsemani ynë, Unë fola rreth mënyrës se si drita e Krishtit do të mbetet e ndezur në zemrat e besimtarëve në këto periudha të ardhshme shtrëngimi, ndërsa shuhet në botë. Një mënyrë për ta mbajtur atë të ndezur dritën është Kungimi Shpirtëror. Ndërsa gati e gjithë krishterimi i afrohet "eklipsit" të Mesheve publike për një kohë, shumë veta po mësojnë rreth një praktike të lashtë të "Kungimit Shpirtëror". Shtë një lutje që dikush mund të thotë, si ajo që vajza ime Tianna shtoi në pikturën e saj më sipër, për t'i kërkuar Zotit hiret që përndryshe do të merrte nëse do të merrte Eukaristinë e Shenjtë. Tianna ka siguruar këtë vepër arti dhe lutje në faqen e saj të internetit që ju ta shkarkoni dhe printoni pa asnjë kosto. Shko te: ti- spark.caVazhdo te lexosh

Shpirti i Gjykimit

 

GJITHMON gjashtë vjet më parë, kam shkruar për një fryma e frikës që do të fillonte të sulmonte botën; një frikë që do të fillonte të mbërthente kombet, familjet dhe martesat, fëmijë dhe të rritur njësoj. Një nga lexuesit e mi, një grua shumë e zgjuar dhe e devotshme, ka një vajzë të cilës për shumë vite i është dhënë një dritare në sferën shpirtërore. Në vitin 2013, ajo kishte një ëndërr profetike:Vazhdo te lexosh

Sa Emër i Bukur është

Foto nga Eduard Cisneros

 

U ZGJOVA këtë mëngjes me një ëndërr të bukur dhe një këngë në zemrën time - fuqia e saj ende rrjedh nëpër shpirtin tim si një lumi i jetës. Unë po këndoja emrin e Jezu, duke udhëhequr një kongregacion në këngë Sa Emër i Bukur. Ju mund ta dëgjoni këtë version të drejtpërdrejtë të tij më poshtë ndërsa vazhdoni të lexoni:
Vazhdo te lexosh

Shikoni dhe Lutuni… për Urtësi

 

IT ka qenë një javë e pabesueshme ndërsa vazhdoj të shkruaj këtë seri Paganizmi i Ri. Unë jam duke shkruar sot për të kërkuar që ju të këmbëngulni me mua. Unë e di në këtë epokë të internetit që vëmendja jonë zgjat vetëm në sekonda. Por ajo që unë besoj se Zoti dhe Zoja jonë po zbulojnë për mua është aq e rëndësishme sa, për disa, kjo mund të nënkuptojë shkuljen e tyre nga një mashtrim i tmerrshëm që tashmë ka mashtruar shumë. Unë jam duke marrë fjalë për fjalë mijëra orë lutje dhe hulumtime dhe duke i kondensuar ato në vetëm disa minuta leximi për ju çdo disa ditë. Fillimisht deklarova që seriali do të ishte tre pjesë, por deri sa të mbaroj, mund të jenë pesë ose më shumë. Une nuk e di. Thjesht po shkruaj siç mëson Zoti. Unë premtoj, megjithatë, se po përpiqem t'i mbaj gjërat deri në pikën që të keni thelbin e asaj që duhet të dini.Vazhdo te lexosh

Zoti ynë xheloz

 

NROPRMJET sprovat e fundit familja jonë ka duruar, diçka e natyrës së Zotit është shfaqur që unë e shoh thellësisht prekëse: Ai është xheloz për dashurinë time - për dashurinë tuaj. Në fakt, këtu qëndron çelësi i "kohërave të fundit" në të cilat po jetojmë: Zoti nuk do të durojë më zonjat; Ai po përgatit një Popull që të jetë ekskluzivisht i Tij.Vazhdo te lexosh

Luftimi i zjarrit me zjarrin


GJATË një meshë, unë u sulmova nga "akuzuesi i vëllezërve" (Zbul. 12: 10) E gjithë Liturgjia u rrokullis dhe unë mezi isha në gjendje të thithja një fjalë ndërsa bëja luftë kundër dekurajimit të armikut. Unë fillova lutjen time të mëngjesit dhe gënjeshtrat (bindëse) u intensifikuan, aq sa nuk mund të bëja asgjë përveç lutjes me zë të lartë, mendjen time plotësisht të rrethuar.  

Vazhdo te lexosh

Orientimi Hyjnor

Një apostull i dashurisë dhe prani, Shën Francis Xavier (1506-1552)
nga vajza ime
Tianna (Mallet) Williams 
ti- spark.ca

 

A Çorientimi djallëzor Kam shkruar për përpjekjet për të tërhequr të gjithë dhe gjithçka në një det konfuzioni, duke përfshirë (nëse jo veçanërisht) të krishterët. Theshtë galeria e Stuhi e Madhe Unë kam shkruar për këtë është si një uragan; sa më shumë afroheni me Sy, erërat bëhen më të ashpra dhe verbuese, duke çorientuar të gjithë dhe gjithçka deri në atë pikë sa shumë të kthehet përmbys, dhe të mbetet "i ekuilibruar" bëhet e vështirë. Unë jam vazhdimisht në marrjen e letrave nga klerikët dhe laikët që flasin për konfuzionin, zhgënjimin dhe vuajtjet e tyre personale në ato që po ndodhin me një ritëm gjithnjë e më eksponencial. Për këtë qëllim, unë dhashë shtatë hapa ju mund të merrni për të shpërndarë këtë çorientim djallëzor në jetën tuaj personale dhe familjare. Sidoqoftë, kjo vjen me një paralajmërim: çdo gjë që ne bëjmë duhet të ndërmerret me Orientimi hyjnor.Vazhdo te lexosh

Besimi i Faustinës

 

 

PARA Sakramentin e Bekuar, fjalët "Kredoja e Faustinës" më erdhën në mendje ndërsa lexova sa më poshtë nga Ditari i Shën Faustinës. Unë kam redaktuar hyrjen origjinale për ta bërë atë më të përmbledhur dhe të përgjithshme për të gjitha thirrjet. Shtë një "rregull" i bukur sidomos për burrat dhe gratë laike, në të vërtetë kushdo që përpiqet të jetojë këto parime

 

Vazhdo te lexosh

Ndriçimi i Kryqit

 

Sekreti i lumturisë është bindja ndaj Zotit dhe bujaria ndaj nevojtarëve
—POPA BENEDICT XVI, 2 nëntor 2005, Zenit

Nëse nuk kemi paqe, është për shkak se kemi harruar që i përkasim njëri-tjetrit
- Shën Tereza e Kalkutës

 

WE flisni aq shumë sa janë të rënda kryqet tona. Por a e dini se kryqet mund të jenë të lehta? A e dini se çfarë i bën ata më të lehtë? Eshte dashuri. Lloji i dashurisë për të cilën foli Jezusi:Vazhdo te lexosh

Ne dashuri

 

Kështu që besimi, shpresa, dashuria mbeten, këta të tre;
por më e madhja nga këto është dashuria. (1 Korintasve 13:13)

 

FAITH është çelësi, i cili zhbllokon derën e shpresës, që i hapet dashurisë.
Vazhdo te lexosh

Në Shpresë

 

Të jesh i krishterë nuk është rezultat i një zgjedhje etike ose një ideje të lartë,
por takimi me një ngjarje, një person,
e cila i jep jetës një horizont të ri dhe një drejtim vendimtar. 
—POPA BENEDIKT XVI; Letër Enciklike: Deus Caritas Est, "Zoti është dashuri"; 1

 

UNË JAM një djep katolik. Ka pasur shumë momente kyçe që kanë thelluar besimin tim gjatë pesë dekadave të fundit. Por ato që prodhuan shpresoj ishin kur personalisht ndesha praninë dhe fuqinë e Jezusit. Kjo, nga ana tjetër, më bëri që ta dua Atë dhe të tjerët më shumë. Më shpesh, ato takime ndodhnin kur unë iu afrova Zotit si një shpirt i thyer, sepse siç thotë Psalmisti:Vazhdo te lexosh

Mbi Besimin

 

IT nuk është më një nocion i skajshëm se bota po zhytet në një krizë të thellë. Të gjithë rreth nesh, frytet e relativizmit moral janë me bollëk pasi "shteti i së drejtës" që ka kombet pak a shumë të drejtuara po rishkruhet: Absolutat morale janë hequr; etika mjekësore dhe shkencore kryesisht injorohen; normat ekonomike dhe politike që mbanin civilizimin dhe rendin po braktisen me shpejtësi (krh. Ora e paligjshmërisë). Rojat kanë thirrur se a Stuhi po vjen ... dhe tani është këtu. Po shkojmë në kohë të vështira. Por i lidhur në këtë Stuhi është fara e një Epoke të re që do të vijë, në të cilën Krishti do të mbretërojë në shenjtorët e Tij nga bregdeti në bregdet (shih Zb 20: 1-6; Mat 24:14). Do të jetë një kohë paqeje - "periudha e paqes" e premtuar në Fatima:Vazhdo te lexosh

Fuqia e Jezusit

Duke përqafuar Shpresën, nga Léa Mallett

 

OVER Krishtlindje, i hoqa kohë këtij apostoli për të bërë një ringjallje të domosdoshme të zemrës sime, e frikësuar dhe e rraskapitur nga ritmi i jetës që vështirë se është ngadalësuar që kur fillova shërbimin me kohë të plotë në vitin 2000. Por shpejt mësova se isha më i pafuqishëm për të ndryshoji gjërat nga sa kisha kuptuar. Kjo më çoi në një vend afër dëshpërimit ndërsa e gjeta veten duke vështruar në humnerë midis Krishtit dhe unë, midis vetes dhe shërimit të nevojshëm në zemrën dhe familjen time ... dhe gjithçka që mund të bëja ishte të qaja dhe të bërtas.Vazhdo te lexosh

Jo Era As Valët

 

I dashur miq, postimi im i fundit Jashtë natës ndezi një stuhi letrash ndryshe nga çdo gjë në të kaluarën. Jam shumë mirënjohës për letrat dhe shënimet e dashurisë, shqetësimit dhe mirësisë që janë shprehur nga e gjithë bota. Ju më keni kujtuar se nuk po flas në vakum, se shumë prej jush janë prekur dhe vazhdojnë të preken thellësisht Fjala Tani. Faleminderit Zotit që na përdor të gjithë ne, madje edhe në thyerjen tonë.Vazhdo te lexosh

Duke mbijetuar kulturën tonë toksike

 

Qysh prej kohës zgjedhja e dy burrave në zyrat më me ndikim në planet - Donald Trump në Presidencën e Shteteve të Bashkuara dhe Papa Françesku në Kryetarin e Shën Pjetrit - ka pasur një ndryshim të dukshëm në ligjërimin publik brenda kulturës dhe vetë Kishës . Pavarësisht nëse e kanë dashur apo jo, këta burra janë bërë agjitatorë të status quo-së. Në të njëjtën kohë, panorama politike dhe fetare ka ndryshuar papritmas. Ajo që ishte fshehur në errësirë ​​po del në dritë. Ajo që mund të ishte parashikuar dje nuk është më rasti sot. Rendi i vjetër po shembet. Isshtë fillimi i një Dridhje e madhe që po ndez një përmbushje mbarëbotërore të fjalëve të Krishtit:Vazhdo te lexosh

Mbi Përulësinë e Vërtetë

 

Disa ditë më parë, një tjetër erë e fortë kaloi nëpër zonën tonë, duke hedhur gjysmën e korrjes sanë. Pastaj dy ditët e fundit, një përmbytje shiu shkatërroi pjesërisht pjesën tjetër. Shkrimi vijues nga fillimi i këtij viti më erdhi në mendje

Lutja ime sot: “Zot, nuk jam i përulur. O Jezus, zemër zemërbutë dhe i përulur, bëje zemrën time Yti… ”

 

KETU janë tre nivele përulësie dhe pak prej nesh kalojnë përtej nivelit të parë. Vazhdo te lexosh